Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Νέα Δημοκρατία : Κράτος ανομίας και ατιμωρησίας «Επίορκοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ.......ατιμώρητοι στις θέσεις τους»Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, και ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Επίορκοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, που ομολόγησαν ότι καταχράστηκαν διάφορα ποσά, επιστρέφουν ατιμώρητοι στις θέσεις τους. 

Κι αυτό γιατί – με ευθύνη της Κυβέρνησης – δεν συγκροτήθηκαν τα πειθαρχικά συμβούλια που είναι τα μόνα αρμόδια να αποφανθούν για την περίπτωσή τους και να επιβάλουν τις νόμιμες κυρώσεις. 

Αυτά που συμβαίνουν, σήμερα, στο Υπουργείο Εργασίας, ξεπερνούν κάθε όριο και προκαλούν οργή στο κοινό αίσθημα. Το χάος και η ανοργανωσιά στην υπηρεσία της ανομίας και της ατιμωρησίας. 

Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται ότι η μόνη “συνεπής θέση” του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία Κράτους ανομίας και ατιμωρησίας». 


Παρατείνεται μέχρι τις 17 Ιουλίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεωνΑνακοινώθηκε τελικά χθες η αναμενόμενη παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, κατά την πάγια τακτική του υπουργείου Οικονομικών. Ετσι, οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν ακόμη τις δηλώσεις τους έχουν προθεσμία έως τις 17 Ιουλίου να το κάνουν. Η προθεσμία κανονικά έληγε σήμερα 30 Ιουνίου, αλλά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, περίπου ο ένας στους τέσσερις φορολογουμένους δεν είχε υποβάλει δήλωση μέχρι χθες.

Η απόφαση της αρμόδιας υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αφορά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017 φυσικών και νομικών προσώπων. Οπως αναφέρεται στην απόφαση, η παράταση μέχρι τις 17 Ιουλίου δίνεται προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω του ειδικού δικτύου Taxisnet. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξάλλου, του υπουργείου Οικονομικών, η απόφαση για ολιγοήμερη παράταση ελήφθη «εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των λογιστών της χώρας».

Πράγματι, η ροή των δηλώσεων προεξοφλούσε την ανακοίνωση της παράτασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως χθες το βράδυ είχαν υποβληθεί 4.571.607 φορολογικές δηλώσεις από φυσικά πρόσωπα, σε σύνολο περίπου 6 εκατομμυρίων φορολογουμένων.

Από αυτές:

• Το 39,58% είναι χρεωστικές. Ο μέσος φόρος που αναλογεί στα 1.809.608 χρεωστικά σημειώματα είναι 1.080 ευρώ. Συνολικά, ο φόρος που αναλογεί στα χρεωστικά σημειώματα είναι 1,95 δισ. ευρώ.

• Το 16% είναι πιστωτικές. Συνολικά, οι 731.672 φορολογούμενοι με πιστωτικά σημειώματα θα μοιραστούν επιστροφή φόρου 250 εκατ. ευρώ.

• Το 44,41% είναι μηδενικές. Συνολικά, 2.050.327 φορολογούμενοι δεν καλούνται ούτε να πληρώσουν επιπλέον φόρο ούτε να πάρουν επιστροφή.

Σημειώνεται ότι η παράταση της προθεσμίας υποβολής δεν επηρεάζει την προθεσμία πληρωμής του φόρου. Αυτός θα πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, στα τέλη Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.
Καθημερινή


Οι Ελληνες στα κοτέτσια, οι ξένοι (πάμφθηνα) στα πεντάστερα
Καταρρέει ο εσωτερικός τουρισμός και το 2017

Την ώρα που η τουριστική κίνηση προβλέπεται και φέτος να φτάσει σε επιδόσεις-ρεκόρ ως προς τις διεθνείς αφίξεις, που θα ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια, ο Ελληνας τουρίστας λόγω οικονομικής ένδειας και Εφορίας περιορίζεται, για ακόμη μία χρονιά, σε πενθήμερα σε φθηνά καταλύματα

Το καλοκαίρι του 2017 θα είναι και πάλι χαμένο όσον αφορά τις διακοπές των Ελλήνων με τον εσωτερικό τουρισμό να διανύει ακόμη μία χρονιά πτώσης, έχοντας συρρικνωθεί στο 1/3 σε σύγκριση με την προ κρίσης περίοδο, τις... ένδοξες ημέρες του 2008, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη «δεύτερη» τουριστική Ελλάδα, αυτή των μικρών καταλυμάτων και των λιγότερο δημοφιλών προορισμών που στηρίζονταν στον Ελληνα τουρίστα. 

Την ίδια στιγμή οι αφίξεις και οι κρατήσεις από τις βασικές τουριστικές αγορές του εξωτερικού είναι sold out, με υψηλές πληρότητες ακόμη και τον Οκτώβριο, γεγονός το οποίο οδηγεί το υπουργείο Τουρισμού να ανεβάζει των πήχη των διεθνών αφίξεων σε επίπεδα άνω των 30 εκατομμυρίων έναντι των 28 και πλέον εκατομμυρίων που εκτιμά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Γερμανοί, Βρετανοί και λοιποί Δυτικοευρωπαίοι -και όχι μόνο- τουρίστες συρρέουν ήδη στα ελληνικά νησιά, με τα ΜΜΕ του εξωτερικού να συνδράμουν δεόντως, εξαίροντας τις ομορφιές αλλά και τις τιμές των ελληνικών προορισμών, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των Ολλανδών, καθώς διαπιστώνουν ότι η χώρα μας είναι η πιο φθηνή ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, επικαλούμενοι μάλιστα τα στοιχεία της δικής τους Στατιστικής Υπηρεσίας. Αντίστοιχα, με βάση τα στοιχεία της Eurostat (τελευταία επεξεργασία 13/6/2017) και τα επίπεδα τιμών για τους καταναλωτές για το 2016, ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Ελλάδα είναι φθηνότερα κατά 19% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τη χώρα μας να βρίσκεται χαμηλότερα σε σχέση με την Κύπρο ή την Ισπανία, αλλά ψηλότερα σε σύγκριση με την Πορτογαλία, την Κροατία και τη Βουλγαρία, που είναι η φθηνότερη χώρα στην Ε.Ε. ως προς τη συγκεκριμένη κατηγορία υπηρεσιών. 
Στροφή στο φθηνό all inclusive

Τα νέα λοιπόν είναι αισιόδοξα από το εξωτερικό, ωστόσο εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, με τον Ελληνα να έχει περιορίσει την περίοδο των διακοπών του στο πενθήμερο, ενώ πλέον μία από τις τάσεις που φαίνεται να κερδίζει έδαφος μέσα στην κρίση έχει να κάνει με τις οικογένειες που προτιμούν πλέον να «πακετάρουν» τις διακοπές τους αναζητώντας φθηνές λύσεις all inclusive προκειμένου να ρίξουν τον προϋπολογισμό του ταξιδιού τους. H πτώση του εσωτερικού τουρισμού έχει αντίκτυπο και στην … άλλη τουριστική Ελλάδα, εκτός των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών των Κυκλάδων, της Κρήτης ή του Ιονίου, στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και τα μικρά καταλύματα - κυρίως πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις οι οποίες είχαν προσαρμοσμένο το προϊόν τους στον εσωτερικό τουρισμό και μένουν τώρα, όπως είναι φυσικό, εκτός των διεθνών αφίξεων. 

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων και Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος. Η Χαλκιδική βρίσκεται στην τριάδα των πιο δημοφιλών επιθυμητών προορισμών για τους Ελληνες φέτος το καλοκαίρι, όπως προκύπτει με βάση τις αναζητήσεις www.trivago.gr, προσφέροντας το πλεονέκτημα της σαφώς πιο φθηνής πρόσβασης μέσω αυτοκινήτου, σε σύγκριση με άλλους δημοφιλείς προορισμούς για εσωτερικό τουρισμό, δηλαδή τις Κυκλάδες και την Κρήτη, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της γνωστής μηχανής αναζήτησης.

«Διανύουμε ακόμη μία κακή χρονιά για τον εσωτερικό τουρισμό, που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης», επισημαίνει ο κ. Τάσιος και συνεχίζει: «Ενα σημείο που χαρακτηρίζει το τελευταίο διάστημα τον εσωτερικό τουρισμό είναι το γεγονός ότι η περίοδος στην οποία συγκεντρώνεται η ζήτηση από Ελληνες τουρίστες έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια στο ήμισυ και ακόμη λιγότερο, από το τέλος Ιουλίου έως και το πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου, ενώ παλιότερα το αντίστοιχο διάστημα ήταν μεγαλύτερο, από 40 έως 50 ημέρες συνολικά στο δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου. Αντίστοιχα, έχει συρρικνωθεί και ο μέσος όρος διαμονής, που πλέον είναι 5 μέρες, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν ξεπερνούσε τη μία εβδομάδα για τον Ελληνα τουρίστα».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής τονίζει επίσης το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα χρόνια της κρίσης τα μικρότερα καταλύματα σε όλη τη χώρα, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, στα μικρά νησιά του βορείου και νοτίου Αιγαίου κ.α. «που δούλευαν κατά 80% με Ελληνες και τώρα δεν βγάζουν ούτε τα έξοδά τους. Πρόκειται για καταλύματα, κατά βάση οικογενειακές επιχειρήσεις, από 1 έως 3 αστέρια των 15 έως μάξιμουμ 50 δωματίων, που ήταν προσαρμοσμένα στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, είτε μεμονωμένα είτε μέσω του κοινωνικού τουρισμού, ο οποίος έχει περιοριστεί και αυτός σε μεγάλο βαθμό εν μέσω κρίσης. Με τα σημερινά δεδομένα, γι’ αυτές τις περιοχές θα μπορούσε να υπάρξει ένας σχεδιασμός με τη δημιουργία πιλοτικών προγραμμάτων-μοντέλων με στόχο την προσέλκυση ξένων τουριστών». 

Μια άλλη παράμετρος, η οποία είναι σημαντική και υπολογίσιμη και το φετινό καλοκαίρι, κάτι αντίστοιχο είδαμε και πέρυσι, έχει να κάνει με το γεγονός των φορολογικών εκκρεμοτήτων που θα πρέπει να ξεκινήσουν να πληρώνουν οι Ελληνες από το τέλος Ιουλίου και μετά. Σε μια περίοδο κατά την οποία τα οικονομικά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων είναι πιεσμένα, είναι εύλογο κάθε νοικοκυριό να περιορίζει τις λοιπές δαπάνες, με πρώτες απ’ όλες αυτές για τις διακοπές, πολύ περισσότερο όταν αυτές συμπίπτουν χρονικά με την πληρωμή της Εφορίας. Ο κ. Τάσιος προσθέτει και την παράμετρο των πακέτων και του all inclusive που έχουν αρχίσει πλέον να κυνηγάνε περισσότερο οι Ελληνες σε μια προσπάθεια καλύτερου ελέγχου του κόστους των διακοπών τους: «Υπάρχει αύξηση της ζήτησης από Ελληνες για πακέτα διακοπών που συμπεριλαμβάνουν το κόστος της διαμονής και της μετάβασης στον προορισμό, προσφέροντας παράλληλα ημιδιατροφή ή πλήρη διατροφή».


Οι τιμές στα πακέτα 


Ως προς τις τιμές των πακέτων, κερδισμένοι βγαίνουν και φέτος όσοι ήταν ιδιαίτερα προνοητικοί, αφού υπήρχαν προσφορές τουριστικών γραφείων στην Ελλάδα που προσέφεραν έκπτωση έως και 30% σε όσους θα έκλειναν τις διακοπές τους έως και 8 (!) μήνες νωρίτερα. Τώρα, τα τουριστικά γραφεία επισημαίνουν ότι η διαθεσιμότητα έχει περιοριστεί για την υψηλή περίοδο της ζήτησης, από το τέλος Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου, ωστόσο υπάρχουν διαθέσιμα πακέτα για το άμεσο διάστημα του Ιουλίου και έως τα τέλη Αυγούστου. 

Ενδεικτικά, για μια 4μελή οικογένεια με παιδιά έως 12 ετών ένα πακέτο με πλήρη διατροφή την υψηλή περίοδο του Αυγούστου σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στην Τήνο για 5 διανυκτερεύσεις κοστίζει 710 ευρώ, ενώ το σύνηθες είναι να μη χρεώνεται το ένα από τα δύο παιδιά. Για την ίδια οικογένεια σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, αυτή τη φορά στην Πάρο, με πλήρη διατροφή το κόστος για τις 5 διανυκτερεύσεις ανεβαίνει στα 1.030 ευρώ. Στην Πελοπόννησο, η οποία έχει το πλεονέκτημα της οδικής πρόσβασης, άρα και του χαμηλότερου κόστους των μεταφορικών, το πακέτο για τις πέντε διανυκτερεύσεις σε ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Μάνη για μια τετραμελή οικογένεια με παιδιά έως 12 ετών και πλήρη διατροφή αντιστοιχεί σε ένα κόστος πέριξ των 870 ευρώ. 

Στο Πήλιο, σε ξενοδοχείο 2 αστέρων, το κόστος για ένα πλήρες πακέτο με 5 διανυκτερεύσεις για την περίοδο από τις 29 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου για τετραμελή οικογένεια ανέρχεται σε 730 ευρώ. 

Tα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤΤα επίσημα νούμερα για την περίοδο από το 2008 έως το 2015 παραπέμπουν σε μείωση του εσωτερικού τουρισμού κατά περίπου 67%, ενώ στο ίδιο (αρνητικό) μοτίβο κινήθηκε κατά τις εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων και το 2016, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση «κάθε πέρυσι και καλύτερα». 

Η τελευταία διαθέσιμη επίσημη εκτίμηση της δαπάνης του εγχώριου τουρισμού είναι η «Ερευνα Διακοπών» της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το 2015, δεδομένου ότι τα επίσημα στοιχεία για το 2016 θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο του 2017. Σύμφωνα λοιπόν με τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ, κατόπιν και της σχετικής επεξεργασίας από το SETE Intelligence, η εγχώρια τουριστική δαπάνη για ταξίδια άνω της μιας διανυκτέρευσης ήταν 1,26 δισ. ευρώ το 2015, όταν το 2014 ήταν 1,35 δισ. ευρώ, δηλαδή συρρικνωμένη κατά 6,5% σε σχέση με το 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 η αντίστοιχη δαπάνη ήταν 3,87 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης ο εγχώριος τουρισμός μειώθηκε κατά περίπου 67%. 
Για τα ταξίδια με τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεις προκύπτει ότι μεταξύ 2008 και 2015 λόγω της κρίσης ο αριθμός μειώθηκε κατά 50,7%, στα 6,83 εκατομμύρια ταξίδια, ενώ η συνολική δαπάνη μειώθηκε κατά 66,5% - από τα 3,16 δισ. ευρώ του 2008 σε 1,06 δισ. ευρώ το 2015. Πηγή : protothema.gr


Σούπερ πρόκληση από Τσαβούσογλου: 'Έλληνες και Κύπριοι ονειρεύεστε'Πιο προκλητικός από ποτέ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Διεμήνυσε από την Ελβετία, ότι αυτή είναι η τελευταία διάσκεψη για το Κυπριακό. "Δεν θα το συζητάμε μια ζωή", είπε, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα δεν θα δεχτεί ποτέ την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Στον αέρα απειλεί να τινάξει τη διάσκεψη για το Κυπριακό ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι Έλληνες και Κύπριοι "ονειρεύονται", ενώ δεν δίστασε να τονίσει σε δημοσιογράφους, ότι τα στρατεύματα δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την Κύπρο.

Ειδικότερα, στο περιθώριο της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε, ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί ποτέ την πλήρη αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, ούτε την άρση των εγγυήσεων.

"Έλληνες και Ελληνοκύπριοι ονειρεύονται, πιέζοντας για άρση όλων των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί", είπε σύμφωνα με τη Hurriyet.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους τουρκικών ΜΜΕ, κάλεσε μάλιστα Αθήνα και Λευκωσία να φέρουν "αποδεκτές" προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε δε, ότι "οι απόψεις Κοτζιά δεν μας δεσμεύουν" και ότι "για την Άγκυρα δεν είναι σημείο έναρξης της διαπραγμάτευσης οι μηδενικές εγγυήσεις και η αποχώρηση όλων των στρατευμάτων". "Αυτό δεν το δεχόμαστε", είπε υπογραμμίζοντας ότι "η Άγκυρα έδειξε την ελαστικότητα που μπορούσε να δείξει, αλλά δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις βασικές αρχές της".

Ο Τσαβούσογλου σε αδιάλλακτο ύφος τόνισε ότι για την τουρκική πλευρά "αυτή είναι η τελική Διάσκεψη", εκφράζοντας την άποψη ότι "η παράταση είναι τακτική των Ελληνοκυπρίων. Μπροστά τους έχουν εκλογές. Θέλουν να κάνουν "μονομερείς" γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου. Εμείς βλέπουμε αυτές τις στρατηγικές".

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη, ότι στην περίπτωση που αυτή είναι η τελική σύνοδος, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα.

"Δεν θα συζητούμε το Κυπριακό για μια ζωή, το θέμα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε είναι να καταλήξουν θετικά οι διαπραγματεύσεις", είπε σημειώνοντας πως "υπάρχουν σημαντικά θέματα όπως το περιουσιακό, η εκ περιτροπής προεδρία, οι τέσσερις ελευθερίες των πολιτών της Τουρκικής Δημοκρατίας. Πρέπει", τόνισε, "να επιτευχθεί συμφωνία σε αυτά τα θέματα".


(Με πληροφορίες από Hurriyet, Φωτογραφία: AP Images/Petros Karadjias)Πηγή : news247.gr


ΑΙΣΧΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ! Τα κατάφερε πάλι ο Τόσκας και έκαψαν την Αθήνα οι αντιεξουσιαστές! 2 αστυνομικοί τραυματίεςΓια τα χθεσινά επεισόδια συνένοχος είναι ο ΤΟΣΚΑΣ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

ΦΤΑΝΕΙ!!! Κανένας πολίτης δεν θέλει τον Τόσκα υπουργό δημόσιας τάξης γιατί πολύ απλά δεν προστατεύει κανένα εκτός από τα γκέτο, τα άβατα και τους αντιεξουσιαστές.

Προκλητικοί εχθές οι αντιεξουσιαστές και ειδικά μετά την ειδική ευνοϊκή μεταχείριση από την κυβέρνηση και τον Τόσκα, η προκλητικότητα τους ήταν σε τέτοιο σημείο που έκαψαν τα πάντα και τραυμάτισαν αστυνομικούς.

 Οι αντιεξουσιαστές, την ίδια μέρα που ακυρώθηκε η συμβολική συγκέντρωση αστυνομικών στην περιοχή μετά την απαγόρευση της κυβέρνησης, που επέλεξε να παραδώσει τα Εξάρχεια στους κουκουλοφόρους, πέταξαν μολότοφ, έβαλαν φωτιές σε κάδους και πέταξαν πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία των Εξαρχείων για το άνοιγμα του «αντιεξουσιαστικού ΚΕΠ» που δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα απο τον Τόσκα αγνοώντας ακόμα και τους εισαγγελείς.

Υπενθυμίζουμε ότι εχθές ο Τόσκας είχε απαγορέψει την συγκέντρωση των αστυνομικών και άφησε παράλληλα ελεύθερα να διαδηλώσουν οι αντιεξουσιαστές, εξοργίζοντας τους Έλληνες και τους αστυνομικούς με την ατολμία του, την δειλία του και την ανοχή που δείχνει στα εγκλήματα που κάνουν καθημερινά οι αντιεξουσιαστές.

Κάτοικοι της Αθήνας υπέφεραν με αναπνευστικά προβλήματα από τις φωτιές των αντιεξουσιαστών και την αναγκαστική ρίψη χημικών από τους αστυνομικούς για να προστατέψουν ότι μπορούν ακόμα και τις ζωές τους και να διαλύσουν τους κακοποιούς που διέπρατταν κακουργήματα κατά συρροή.

Όλα ξεκίνησαν από το Πολυτεχνείο, εχθές Πέμπτη γύρω στις 21:30, όταν αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χημικά, 11 το βράδυ ομάδα κακοποιών αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ.Τρικούπη με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο αστυνομικοί και να κινδυνέψουν οι ζωές.

Φυσικά και δεν σταμάτησαν εκεί, μπήκαν μετά στην φωλιά κακοποιών και αντιεξουσιαστών το Πολυτεχνείο και εκτός από αυτά που σίγουρα θα έχουν κάνει μέσα στο πανεπιστήμιο έκαναν εξορμήσεις στους αστυνομικούς μέχρι να βαρεθούνε και να φύγουν χωρίς να συλληφθεί και να προσαχθεί κανένας.

Ανθρακες ο θησαυρός από λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς
Ανθρακες αποδεικνύεται ο θησαυρός από τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, όπως και από τα προσδοκώμενα έσοδα από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών προϊόντων. Πόσο μάλλον που μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές, πολλοί από τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει ενδέχεται να αποδειχθούν έκνομοι. Περαιτέρω δε ενδέχεται να αμφισβητηθούν από τους φορολογουμένους και ποσά που έχουν βεβαιωθεί αλλά δεν έχουν εισπραχθεί. Σε κάθε περίπτωση, τα εισπρακτικά αποτελέσματα από τα ποσά που είχαν ήδη βεβαιωθεί είναι αμελητέα σε σχέση με τις εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί ειδικά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούσε για εισπράξεις της τάξης των 2,5 δισ. από την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων που συγκέντρωσε από τις αρμόδιες φορολογικές και ελεγκτικές αρχές και απέστειλε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ύστερα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, τόσο από τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Μπόργιανς όσο και από τις σχετιζόμενες με αυτές υποθέσεις που ελέγχθηκαν όπως και από το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνικών προϊόντων, από το 2013 και ένθεν βεβαιώθηκε συνολικά 1,623 δισ. ευρώ ως πληρωτέο ποσόν. Εισπράχθηκαν όμως μόλις 148,64 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά (εξαιρουμένων του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών), ξεκίνησαν 3.074 έλεγχοι και ολοκληρώθηκαν 1.207.

Ειδικά για τη λίστα Μπόργιανς, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Από το 2015 μέχρι και τις 30 Απριλίου του 2017 είχαν ξεκινήσει έλεγχοι σε 214 υποθέσεις αλλά ολοκληρωθεί μόλις 11, ενώ το ποσόν που είχε βεβαιωθεί ήταν 10,918 εκατ. ευρώ. Από τις δε σχετιζόμενες με αυτήν τη λίστα υποθέσεις ξεκίνησαν έλεγχοι σε 28 και ολοκληρώθηκαν μόλις 2, βεβαιώνοντας 1,791 εκατ. Aπό τη λίστα αυτή και τις σχετιζόμενες εισπράχθηκαν μόλις 137 χιλιάδες...

Στη δε λίστα Λαγκάρντ, που χρησιμοποιήθηκε στον πολιτικό διάλογο ακόμα και ως συνώνυμο της μεγάλης φοροδιαφυγής, από το 2014 έως σήμερα ξεκίνησαν έλεγχοι σε 519 υποθέσεις, ολοκληρώθηκαν οι 210 και βεβαιώθηκαν ποσά 256,055 εκατ. ευρώ. Αλλα 8,529 εκατ. βεβαιώθηκαν από 9 σχετιζόμενες υποθέσεις. Ομως συνολικά εισπράχθηκαν μόνον 43,477 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία για το λαθρεμπόριο καυσίμων. Από το 2013 έως και τον περασμένο Μάιο βεβαιώθηκαν ποσά ύψους 72,05 εκατ. Αλλά εισπράχθηκαν μόλις 36,12 εκατ. Εξ αυτών τα 40,5 βεβαιώθηκαν τη διετία 2013-2014 και τα 26 εκατομμύρια από τα 36 εισπράχθηκαν το ίδιο διάστημα. Πολύ δηλαδή περισσότερα από ό,τι από την αρχή του 2015 έως σήμερα. Αναφορικά με τα καπνικά, αυτά παρουσιάζουν τη χειρότερη εισπραξιμότητα (κάτι αναμενόμενο λόγω της φύσης της συγκεκριμένης φοροδιαφυγής, η οποία διαπιστώνεται στα χέρια εταιρικών οντοτήτων ή φυσικών προσώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα και τα περιουσιακά στοιχεία να καταβάλουν τους φόρους), καθώς ενώ βεβαιώθηκαν 858,99 εκατομμύρια και εισπράχθηκαν μόλις 24,78 εκατ.
ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Νέα Δημοκρατία : 15 ερωτήματα για τις παρεμβάσεις Καμμένου στο έργο της Δικαιοσύνης


Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή με θέμα: «Αντιθεσμική παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ποινική υπόθεση, με όρους παρακρατικής συμπεριφοράς», κατέθεσαν σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουνίου, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στην αρχή επισημαίνουν τα γεγονότα που αφορούν στην εμπλοκή του Υπουργό Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου υπογραμμίζοντας «Εν μέσω θερινού καύσωνα και χιλιάδων τόνων σκουπιδιών που κατακλύζουν τη χώρα, αφόρητη δυσοσμία αναδύεται από την υπόθεση εμπλοκής στελεχών της Κυβέρνησης, με προεξάρχοντα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), κ. Πάνο Καμμένο, στους χειρισμούς διεκπεραίωσης ποινικής υπόθεσης διακίνησης τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών, έτσι ώστε να επηρεαστεί ουσιωδώς η έκβασή της.

Στις 19/6/2017 κατατέθηκε από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δια του αρμόδιου Τομεάρχη, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρο Κοντονή, Ερώτηση (Α.Π.6462/19.6.2017) δια της οποίας αιτούμεθα να πληροφορηθούμε εάν έχει υπάρξει οποιαδήποτε επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον πρωτοδίκως καταδικασθέντα ισοβίτη Γιαννουσάκη και εάν ο Υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ενήμερος σχετικά.

Προ ημερών, με τοποθέτησή του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Σταύρος Κοντονής, παραδέχτηκε ότι όντως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία, μέσω κινητού τηλεφώνου, του ΥΕΘΑ με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Έσπευσε δε να την αξιολογήσει ως λίγο πολύ αξιέπαινη συμπεριφορά (!) και να κατηγορήσει το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ότι ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, παρέχοντας, με αυτόν τον τρόπο, πλήρη κάλυψη στην απαράδεκτη και κατάφωρα αντιθεσμική παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, σε μια υπόθεση της οποία η διεκπεραίωση συνιστά αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, δια των οργάνων αυτής.

Τη Δευτέρα, 26/6/2017 συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. και Τομεάρχη Άμυνας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, προς τον ΥΕΘΑ, κ. Πάνο Καμμένο, επί των ουσιαστικών ερωτημάτων της οποίας δεν δόθηκε καμία απολύτως πειστική και ουσιαστική απάντηση από τον ερωτώμενο Υπουργό».

Υπογραμμίζοντας την σοβαρότητα της υπόθεσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι :


  • Η Κυβέρνηση δια της συμπεριφοράς στελεχών της απαξιώνει συστηματικά τους θεμελιώδεις θεσμούς της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.  • Η Κυβέρνηση έχει επιχειρήσει επανειλημμένως παρεμβάσεις στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, θεωρώντας αυτήν ως πρόσφορο πεδίο για την άσκηση πολιτικής επιρροής προς την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων, κατά παράβαση της συνταγματικώς κατοχυρωμένης αρχής της διάκρισης των εξουσιών.  •  Έχει αποδειχθεί ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει επιχειρήσει πρωτοφανή για κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, παρέμβαση στη διεκπεραίωση σημαντικής ποινικής υπόθεσης, λειτουργώντας κατά τρόπο απολύτως αντιθεσμικό.


Οι πολίτες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια, καθώς βλέπουν παρακρατικές συμπεριφορές στη σκοτεινή αυτή υπόθεση που δεν έχουν καμία σχέση με μια δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα.

Για όλα αυτά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν τον Υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει σε 15 καίρια ερωτήματα που μένουν αναπάντητα: 

«1. Γιατί ο κ. Καμμένος - και με ποια ιδιότητα - μίλησε δώδεκα (12) φορές με τον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά;

2. Πώς εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών συνολικής τηλεφωνικής επικοινωνίας, όταν το μόνο που έκανε, κατά τα όσα ισχυρίστηκε, ήταν να τον προτρέψει να πει την αλήθεια; 

3. Στο πλαίσιο ποιας ακριβώς αρμοδιότητας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έλαβε χώρα η ως άνω επικοινωνία; 

4. Ποιο είναι το “ζήτημα εθνικής ασφάλειας” σε μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, όπως ισχυρίστηκε από το Βήμα της Βουλής; 

5. Υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον λιμενικό υπάλληλο κ. Χριστοφορίδη, ο οποίος φέρεται ότι έχει ασκήσει πίεση στον Γιαννουσάκη, προκειμένου να αλλάξει στοιχεία της κατάθεσής του; 

6. Γιατί ακόμη δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον εν λόγω λιμενικό υπάλληλο; 

7. Υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, κα Τζίβα, η οποία μετέβη στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατείται ο Γιαννουσάκης στις 11:30 το βράδυ στις 17/1/2017 και παρέμεινε εκεί μέχρι τις 3:30 της επόμενης; 

8. Ποιος οργάνωσε την πραγματοποίηση της ως άνω επίσκεψης της Εισαγγελέως κας Τζίβα στο σωφρονιστικό κατάστημα εκείνη τη νύχτα; Δυνάμει ποιας παραγγελίας και για ποια ακριβώς διερευνούμενη πράξη; 

9. Στο πλαίσιο ποιας ακριβώς κατά τόπον αρμοδιότητάς της, στέλεχος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς διεκπεραιώνει διαδικαστική πράξη για την διερεύνηση ποινικής υπόθεσης στο σωφρονιστικό κατάστημα Αυλώνας; Είχε σχετική εντολή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ή επικοινώνησε καθ’ οιονδήποτε τρόπο μαζί του; Πήρε ή δεν πήρε κατάθεση από τον ισοβίτη και αν όχι γιατί δεν πήρε με δεδομένο ότι μετέβη για το σκοπό αυτό μαζί με αρμόδιο Γραμματέα;  

10. Ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι η κα Τζίβα έχει προαχθεί σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών Περιφερειακού Πρωτοδικείου. Γιατί δεν υλοποιείται η τοποθέτησή της στο εν λόγω Πρωτοδικείο της Περιφέρειας; 

11. Πώς γνώριζε ο κ. Καμμένος ότι ο Γιαννουσάκης θα δεχόταν επίσκεψη στη φυλακή από την ως άνω Εισαγγελική λειτουργό, όπως ισχυρίζεται ο τελευταίος; 

12.Υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον Αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος, όπου κρατείται ο Γιαννουσάκης, όπως ισχυρίζεται ο τελευταίος; 

13. Πώς γνωρίζει ο ΥΕΘΑ ότι “οι κοριοί της Ε.Υ.Π. έχουν καταγράψει συνομιλίες βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας”, όπως ανέφερε κατά την απάντησή του στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Άδωνη Γεωργιάδη; 

14. Στο πλαίσιο ποιας ακριβώς αρμοδιότητάς του, ο ΥΕΘΑ προβαίνει σε δημοσιοποίηση “δραστηριοτήτων” της Ε.Υ.Π. από το δημόσιο βήμα της Βουλής των Ελλήνων; 

15. Ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, γνώριζε τις ενέργειες του κ. Καμμένου;».