Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα: Θα εφαρμόσουμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις - Δεν θα ζητήσουμε παράταση του Μνημονίου - Εξεταστική για την κρίση



- Στα 12.000€ το αφορολόγητο, καταργείται ο ΕΝΦΙΑ αλλά "να πληρώσετε τις δόσεις του '14"
- Σταδιακά μέχρι το 2016 στα 751€ ο κατώτατος μισθός - "Θα επιδιώξουμε και συμφωνία με τους εταίρους"
- Απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί μέχρι να ψηφιστεί η νέα ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια
- Πωλούνται κυβερνητικά αυτοκίνητα και ένα από τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη 
- Πρόταση να μην έχουν δικαίωμα αυτοκινήτου οι βουλευτές - Μειώνεται 30% το προσωπικό του Μαξίμου και 40% η φρουρά του πρωθυπουργού
- "Έχουμε ρεαλιστικό σχέδιο και δέσμευση μόνο το συμφέρον του λαού" είπε
- "Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο ως πρωταγωνιστής και όχι ως κομπάρσος"
- Κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά πως ήθελε δίμηνη παράταση του Μνημονίου για να εγκλωβίσει τον ΣΥΡΙΖΑ
- Επανασυστήνεται από μηδενική βάση η ΕΡΤ - Επιστρέφει ο αστυνομικός της γειτονιάς, αλλάζει όνομα η ΕΥΠ

"Έχω πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και της ευθύνης, ότι το όραμα μιας Ελλάδας οικονομικά δύναμης περνά μέσα από τις συμπληγάδες μιας σκληρής και δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και από την αποφασίστηκότητά μας να συγκρουστούμε με το καθεστώς πολιτικής εξουσίας που βύθισε τη χώρα μας στην κρίση και τη διεθνή απαξίωση.

Θα κάνουμε το όραμα πραγματικότητα, με τη στήριξη να κάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη, οικονομικά κυρίαρχη και ισότιμο εταίρο στην ευρωζώνη.

Θα πετύχουμε γιατί έχουμε ρεαλιστικό σχέδιο, στρατηγική διαπραγματευτική και δεν έχουμε δεσμεύσεις εκτός από το να υπηρετήσουμε το συμφέρον του λαού μας. Θα εφαρμόσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Ο λαός έκανε γενναία επιλογή παρά την εκστρατεία φόβου. Θα αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, που είχε καταργηθεί μέσα από συνεχείς πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η κυβέρνησή μας θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που τήρησε το λόγο της.

Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο ως πρωταγωνιστής και όχι ως κομπάρσος. Ξέρουμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος αλλά έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Με ευθύνη προηγούμενων κυβερνήσεων και εταίρων επιβλήθηκε ένα πρόγραμμα λιτότητας που ξέραμε ότι θα αποτύχει.

Η προηγούμενη κυβέρνηση έφυγε καίγοντας τα σπαρτά, δημιουργώντας ασφυκτικά πλαίσια διαπραγμάτευσης για να πιέσει να μπει η χώρα σε βαθύ Μνημόνιο. Από τις επαφές μου με τους εταίρους ενημερώθηκα ότι πρόταση ήταν η εξάμηνη παράταση του Μνημονίου και ήταν πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης η παράταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Στόχος ήταν η αποτυχία της νέας κυβέρνησης προκεικένου οι ίδιοι να δικαιωθούν.

Αυτό που ξέχασαν να λογαριάσουν ήταν πως ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, είναι ευρωπαϊκή και η λύση θα είναι επίσης ευρωπαϊκή.

Στόχος να καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτή λύση. Η Ελλάδα θέλει να εξυπηρετήσει το χρέος της. Να έρθουν οι εταίροι στο τραπέζι να συζητήσουμε. Η εικόνα χρέους που ξεπέρασε το 180% του ΑΕΠ δεν επιτρέπει την εξυπηρέτησή του. Το πρόβλημα του χρέους δεν είναι τεχνικής φύσης αλλά πολιτικών επιλογών. Όσο οι εταίροι επιμένουν στη λιτότητα δε θα βρεθεί λύση.

Δεν έχουμε στόχο να απειλήσουμε καμία ισορροπία στην Ευρώπη. Είμαστε η ελπίδα για τις αλλαγές που πρέπει να συζητηθούν. Ο σεβασμός των δημοσιονομικών στόχων είναι υποχρέωσή μας, η λιτότητα όχι. Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και τη λαϊκή εντολή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Το Μνημόνιο καταργήθηκε από την αποτυχία του και την ετυμηγορία του λαού. Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να ζητήσει παράταση του Μνημονίου, του λάθος και της καταστροφής.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε συμφωνία για σχέδιο "γέφυρα" μέχρι τον Ιούνιο. "Οι επαφές που είχα με Ευρωπαίους αξιωματούχους με έπεισε ότι μπορούμε να βρούμε συμφωνία τις επόμενες 15 μέρες. Η κυβέρνηση έχει σχέδιο, έχει προτάσεις. Το νέο συμβόλαιο μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης θα σέβεται τους κανόνες αλλά δεν θα καταδικάζει την Ελλάδα σε αιώνια λιτότητα.
Θέλω να διαβεβαιώσω ότι επιδιώκουμε βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους και αισιοδοξώ πως θα το πετύχουμε".

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από την κρίση και υποσχέθηκε δωρεάν ρεύμα, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. "Προχωράμε στην αποκατάσταση απολυμένων, καθαριστριών, διοκητικών ΑΕΙ και σχολικών φυλάκων. Θα γίνει στο πλαίσιο όσων προβλέπονται από τον προϋπολογισμό και δεν θα τον επιβαρύνουν".

Περιορισμός της σπατάλης

"Προχωράμε στον αποφασιστικό περιορισμό σπατάλης στο δημόσιο και τον περιορισμό προνομίων βουλευτών και υπουργών. Άμεσα αποσυμφορούμε τη δημόσια διοίκηση από στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων, δίνουμε εντολή να πουληθούν αυτοκίνητα που κοστίζουν 700.000 ευρώ, να πουληθεί το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη. Θα ζητήσω από την πρόεδρο της Βουλής να επανεξατάση και να καταργήσει το δικαίωμα βουλευτικών αυτοκινήτων.

Περιορίζεται κατά 30% το προσωπικό του Μαξίμου και κατά 40% το προσωπικό της ασφάλειας του πρωθυπουργού. Το ίδιο θα γίνει και με το υπουργικό συμβούλιο. Ο αστυνομικός πρέπει να φύγει από τα πολιτικά γραφεία και να πάρει στη γειτονιά όπου τον έχει ανάγκη ο πολίτης.

Φοροδιαφυγή

Κινητοποιούμε άμεσα το ΣΔΟΕ για να ελεγχούν οι λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενσάιτ
Συστείνεται υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου Τελωνείων για πάταξη λαθρεμπορίου καπνού και πετρελαίου
Κινητοποιούμε Σώμα Επιθεώρησης Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για να μπει τέλος στις υπερτιμολογήσεις και μίζες
Βάζουμε τέλος στα θαλασσοδάνεια

Τέλος η ασυλία - Εξεταστική για την κρίση

Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν, δεν ξεχνάμε το αμαρτωλό παρελθόν. Καταργούμε διατάξεις που δίνουν ασυλία σε ΤΑΙΠΕΔ, ΤΧΣ και Τράπεζα της Ελλάδας. Όλοι οι Έλληνες ίσοι ενώπιον του νόμου.

Προχωράμε στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πως φτάσαμε ως εδώ.
Ξεκινάμε διαδικασία ελέγχου δημόσιων συμβάσεων

ΕΡΤ, Αστυνομία και ΕΥΠ

Επανασυστήνεται από μηδενική βάση και με πόρους από τα ανταποδοτικά τέλη η ΕΡΤ.
Εφαρμόζουμε άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των ραδιοτηλεοτικών σταθμών. Βάζουμε τέλος στα χαριστικά δάνεια και προχωράμε σε διαγωνισμό για αδειοδότητη όλων των ραδιοφωνικών μέσων που υπάρχουν στην πατρίδα μας.

Η αστυνομία δεν θα έχει το ρόλο της καταστολής διαδηλώσεων. Επαναφέρουμε τον αστυνομικό της γειτονιάς. Αλλάζουμε τη διάρθρωση και τον τίτλο της ΕΥΠ, μετονομάζεται σε Υπηρεσία Προστασίας Εθνικής Κυριαρχίας με αποκλειστική προτεραιότητα την εξωτερική ασφάλεια.

Άμεση ψήφιση του νόμου για την χορήγηση ιθαγένεια των μεταναστών δεύτερης γενιάς. Το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών βέβαια δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, επείγει άμεσα ευρωπαϊκός συντονισμός για κοινή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου.

Φορολογικό

Η περίοδος της κρίσης και του μνημονίου βάθυνε η φοροδοτική ανισότητα. Η φορολογική δικαιοσύνη είναι άγνωστη λέξη για τη χώρα μας. Η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται να μπει τέλος στον κοινωνικό και οικονομικό παραλογισμό και την αδικία. Κάθε πολίτης θα προσφέρει ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα. Θα φτιάξουμε δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Καθιερώνουμε ενιαία φορολογική κλίμακα μεταφέροντας το βάρος στα υψηλά ισοδήματα
Θεσπίζουμε το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ
Καταγραφή της περιουσίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από το περιουσιολόγιο
Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ απο το 2015 και τον αντικαθιστούμε από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Καλώ όμως τους πολίτες να πληρώσουν τις τελευταίες δόσεις για το 2014
Ενισχύονται οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί
Αυστηρές τιμωρίες για όσους παραβαίνουν το καθήκον τους
Βάζουμε τέλος στις χαριστικές φορολογίες, κάθε αλλαγή στο φορολογικό θα κωδικοποιείται άμεσα.

Ρυθμίσεις οφειλών

Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων εσόδων. Προχωράμε άμεσα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Καταργούμε τη ρύθμιση που μετατρέπει το αδίκημα της μη πληρωμής στο δημόσιο σε διαρκές για να τελείωσει το φαινόμενο να σύρωνται οι πολίτες στα κρατητήρια.
Επαναφέρουμε τις εγγυήσεις προστασίας από την αναγκαστική εκτέλεση μετά από χρέη στο δημόσιο

Εργασία και κατώτατος μισθός

Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε την άμεση αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, την επαναφορά των τριετιών, προστασία από μαζικές απολύσεις και την επαναφορά του θεσμού της διαιτησίας.
Θα μείνουμε πιστοί στη δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ που θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2016. θα επιδιώξουμε και τη συμφωνία των εταίρων.

Επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις

"Το μνημονιακό πρόγραμμα απέτυχε. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια συμφωνία που θα απελευθερώσει την ελληνική οικονομία", είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε για την ανάγκη ισχυρού προγράμματος επενδύσεων. Θέλουμε τις επενδύσεις αλλά δεν θα συνεχίσουμε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Δεσμευόμαστε ότι δεν ξεπουλάμε τα δίκτυα και τις υποδομές τις χώρας, τον φυσικό και ορυκτό μας πλούτο. Κάθε πρόταση για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας θα εξετάζεται μενονωμένα.

Τα κόκκινα δάνεια: απαγορεύονται οι πλειστηριαμοί!

Θέλουμε οι τράπεζες να υπηρετούν την οικονομία και όχι συμφέροντα. Οι Τράπεζες μπορούν να παίξουν ρόλο στην καταπολέμηση διαφθοράς, φοροαποφυγής.
αναγκαία η ίδρυση φορέα για κόκκινα δάνεια, που θα προστατεύει μικρομεσαίους και θα μεριμνά και για τη μη επιβάρυνση των τραπεζών. Μέχρι να έρθει η ρυθμιση για τα κόκκινα δάνεια απαγορεύεται κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και η μεταβίβαση ενυπόθηκων δανείων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του οφειλέτη

Συντάξεις: Όχι μειώσεις, όχι αύξηση ορίων ηλικίας - Επιστρέφει η 13η σύνταξη

Δεν θα εφαρμόσουμε αυτά που υποσχέθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση με το email Χαρδούβελη: καμία αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων ή επικουρικών συντάξεων. Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων η χορήγηση της 13ης σύνταξης ως δώρο Χριστουγέννων στο τέλος του 2015 για όσους παίρνουν συντάξεις κάτω από 700 ευρώ.

Ιδρύουμε ταμείο Εθνικού Πλούτου και Δημόσιας Ασφάλισης. Από αυτό το ταμείο θα ενισχύσουμε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων

Παιδεία

Καταργείται η Τράπεζα θεμάτων και τα συμβούλια στα Πανεπιστήμια.
Στόχος της κυβέρνησης η εκπόνηση σχεδίου για να επιστρέψουν στη χώρα νέες και νέοι ερευνητές, οι νέοι με τα πολλά πτυχία που απασχολούνται σε ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια του εξωτερικού.

"Ευχαριστώ τον Καμμένο"

Κλείνοντας τις προγραμματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο για τη στήριξη στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. "Καλώ κάθε βουλευτή, ακόμη κι εκείνους που θα καταψηφίσουν τις προγραμματικές δηλώσεις, να στηρίξουν τις διαπραγματεύσεις. Εμείς δεν ζητάμε συναίνεση στην καταστροφή. Ζούμε στιγμές κρίσιμες και ιστορικές. Ο λαός δεν έκανε ανάθεση ευθύνης, πήρε την ευθύνη στα χέρια του".

Τι προηγήθηκε

Η διαδικασία ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19:00 με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά καθυστέρησε μισή ώρα. Ακριβώς στις 19:30 μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας ο κ. Τσίπρας. Θα είναι ο μοναδικός ομιλιτής. Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του, η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στις 11:00 το πρωί.

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως στο ελληνικό κοινοβούλιο κατέφθασε για να παρακολουθήσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και ο επίτιμος προεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Είναι μία κίνηση που έχει μία μεγάλη βαρύτητα, δεδομένου ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν είχε πράξει το ίδιο στις προγραμματικές δηλώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Κων/νος Μητσοτάκης έφτασε στην Βουλή λίγο πριν τις 19:00 και αρκέστηκε να δηλώσει πως: "Ήρθα για να ακούσω τον πρωθυπουργό...".

Την ίδια ώρα, πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, αφού δεκάδες εκπρόσωποι ειδησεογραφικών μέσων από όλο τον κόσμο βρίσκονται... επί ποδός στην Βουλή για να καλύψουν το γεγονός.


Πηγή : newsit.gr


Δέκα συνηθισμένοι μύθοι για την μπύρα




Τι ισχύει για το «μπυροκοίλι» και πόσο παγωμένη πρέπει να την πίνουμε

Η μπύρα είναι ένα από τα αγαπημένα ποτά, που με τα χρόνια έχει χτίσει το δικό της μύθο.

Συχνά συνοδεύεται από συγκεκριμένα στερεότυπα, όπως για παράδειγμα ότι είναι ένα ποτό που απολαμβάνουν κυρίως άντρες, την ώρα που κάθονται στον καναπέ και απολαμβάνουν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι ή την αγαπημένη τους ταινία.

Από την άλλη, μέσα σε αυτό το μύθο για την μπύρα, περιλαμβάνονται και πλήθος φημών σχετικά με τα χαρακτηριστικά του πότου και τις επιπτώσεις που έχει (πχ. «μπυροκοίλι»). Πόσες όμως από αυτές τις φήμες έχουν σχέση με την πραγματικότητα;

Διαβάστε 10 συνηθισμένους μύθους γύρω από την μπύρα…

1. Η μπύρα θα πρέπει να σερβίρεται «παγωμένη»
















Οι επίμονες διαφημίσεις της βιομηχανίας που προβάλουν ότι η μπύρα θα πρέπει να είναι «άκρως παγωμένη», στην πραγματικότητα καθόλου δεν θα πρέπει να κάνει ευτυχισμένους τους λάτρεις του ποτού. Σύμφωνα με τον έγκυρο «Οδηγό της Μπύρας» των Marty Nachel with Steve Ettlinger http://www.dummies.com/store/product/Beer-For-Dummies-2nd-Edition.productCd-1118120302.html, για να παίρνουμε τη μέγιστη απόλαυση από την μπύρα, πρέπει να την πίνουμε στους περίπου 6,5 βαθμούς Κελσίου, με μια μικρή απόκλιση ανάλογα με το είδος της μπύρας. Ο λόγος είναι ότι οι γευστικοί κάλυκες «απενεργοποιούνται» όταν πίνουμε πιο κρύα μπύρα.


2. Το ποτήρι της μπύρας πρέπει να είναι παγωμένο
















Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον παραπάνω μύθο για άκρως παγωμένη μπύρα, η ίδια λογική ακολουθείται και για το ποτήρι απ’ όπου την πίνουμε. Ένα ιδιαιτέρως κρύο ποτήρι θα έχει και πάλι σαν αποτέλεσμα την «αδρανοποίηση» των γευστικών μας καλύκων, με αποτέλεσμα να μην γευόμαστε το ποτό. Άλλωστε, σκεφτείτε: Πίνουμε ποτέ κρασί από παγωμένο ποτήρι;


3. Όλες οι σκούρες μπύρες είναι βαριές
















Εάν αποφεύγετε τις σκούρες μπύρες φοβούμενοι ότι θα έχουν ιδιαίτερα έντονη γεύση και θα σας πέσουν βαριές, έχετε μάλλον παραπλανηθεί. «Οι άνθρωποι λογικά υποθέτουν ότι είναι εντονότερες», δηλώνει ο Hallie Beaune, συγγραφέας οδηγού για μπύρες («The Naked Pint: An Unadulterated Guide to Craft Beer»).

«Νομίζω ότι αυτό συνδέεται με την Γκίνες, η οποία διαφημίζει πως είναι κρεμώδης και σχεδόν σαν γεύμα, αυτή είναι η εντύπωση που δημιουργούν από τις διαφημίσεις τους. Για πολλούς ανθρώπους, η Γκίνες είναι η πρώτη σκούρα μπύρα που δοκιμάζουν και έτσι υποθέτουν ότι όλες είναι παρόμοιες, ενώ στην πραγματικότητα οι σκούρες μπύρες είναι απλά σκούρες λόγω του επιπέδου ζύμωσης της βύνη που χρησιμοποιήθηκε στην μπύρα», εξηγεί ο ίδιος.


4. Η Γκίνες έχει τον περισσότερο αφρό















Παρόλο που η συγκεκριμένη μάρκα σερβίρεται συνήθως με πλούσιο αφρό, ο Beaune εξηγεί ότι αυτό δεν οφείλεται στη συγκεκριμένη μάρκα, αλλά στο μηχάνημα σερβιρίσματος από το βαρέλι, καθώς διαθέτει περισσότερο άζωτο από τα υπόλοιπα. Προκειμένου να βγει όλος αυτός ο αφρός, χρησιμοποιείται μια χοντρή «κάνουλα», με μακρύ και στενό στόμιο.

5. Απολαμβάνεις μια μπύρα μόνο όταν την πίνεις από το μπουκάλι



Αν και πράγματι το να πίνεις μπύρα από το μπουκάλι δείχνει καλύτερο απ’ ό,τι αν την έπινες από τενεκεδάκι, εξακολουθεί να μην αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο κατανάλωσης του ποτού.

«Η πόση της μπύρας από το μπουκάλι είναι ένα ακόμη “όχι-όχι”, κυρίως γιατί ό,τι γεύεσαι προέρχεται από την όσφρηση, έτσι εάν πιείς μια γουλιά από οτιδήποτε από τέτοιο μπουκάλι, η μύτη σου δεν “συμμετέχει καθόλου”», λέει ο Hallie Beaune. «Είναι πολύ μικρό για να πάρεις μια μυρωδιά από την μπύρα. Ακριβώς όπως εάν έπινες κόκκινο κρασί από ένα μπουκάλι, δεν θα μπορούσε στην πραγματικότητα να αξιολογήσεις το συγκεκριμένο κρασί».

6. Οι μπύρες μπορούν να αποθηκευτούν οπουδήποτε



Πολλοί πιστεύουν ότι η μπύρα είναι ένα «ανθεκτικό» ποτό και εφόσον βρίσκεται σφραγισμένη σε μπουκάλι ή αλουμινένιο κουτί μπορεί να αποθηκευτεί οπουδήποτε. Αυτό όμως απέχει αρκετά από την πραγματικότητα. Κάθε μπύρα θα πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο. Και αυτό γιατί, χρειάζεται έναν αποθηκευτικό χώρο δροσερό και σκοτεινό.

7. Όλα τα μπουκάλια μπύρας είναι ίδια



Στην πραγματικότητα, οι μπύρες «αγαπούν» τις σκουρόχρωμες φιάλες. Τα διαφανή ή τα πράσινα, παρόλο που μπορεί να είναι ομορφότερα, ελάχιστα προσφέρουν στην προστασία του αγαπημένου ποτού από το φως. Από την άλλη, τα σκουρόχρωμα μπουκάλια προστατεύουν καλύτερα την μπύρα και τη βοηθούν να διατηρήσει την προβλεπόμενη γεύση της.

8. Τα τενεκεδάκια είναι για λιγότερο ποιοτικές μπύρες 



Τα τενεκεδάκια είναι στην πραγματικότητα ένας άψογος τρόπος να προστατεύσεις την μπύρα, αλλά παλιότερα είναι αλήθεια ότι έδιναν στην μπύρα μια γεύση αλουμινίου. «Τα περισσότερα κουτιά που χρησιμοποιούν οι ζυθοποιίες σήμερα, έχουν επένδυση με βάση το νερό και έτσι στην πραγματικότητα, η μπύρα δεν έρχεται σε επαφή με το αλουμίνιο», λέει ο Beaune. «Μπορεί να είναι πολύ καλό για την μπύρα. Τα τενεκεδάκια θερμαίνονται και ψύχονται πολύ γρήγορα, έτσι πρέπει να φροντίζεις να τα διατηρείς κρύα».

9. Η μπύρα είναι πιο απλή από το κρασί



Έχεις τα 4 βασικά συστατικά: βύνη, μαγιά, νερό και λυκίσκο. Χρησιμοποιώντας τα σε διάφορους συνδυασμούς, θα πάρεις διαφορετικές ποικιλίες. Ωστόσο, η τέχνη της ζυθοποιίας είναι απείρως πιο σύνθετη, καθώς οι ειδικοί με διάφορες τεχνικές, προσθέτουν γεύσεις που ποτέ δεν θα περίμενε κανείς να βελτιώνουν τόσο την μπύρα!

«Ένα μεγάλο μέρος της γεύσης στην μπύρα προέρχεται από τη βύνη, το λυκίσκο ή τη μαγιά, αλλά, στη συνέχεια, υπάρχει μια απίστευτη ελευθερία», λέει ο Beaune.

«Φτιάξαμε μια μπύρα που ονομάζεται “Farm to Face”, που είναι ξινή. Προσθέσαμε φρέσκα ροδάκινα σε αυτήν από μια ντόπια φάρμα. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με το κρασί, δεν μπορείς να προσθέσεις ροδάκινα. Οι άνθρωποι προσθέτουν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε στην μπύρα τους, όπως ανανά, καρύδα και κάθε φρούτο, δεν υπάρχουν κανόνες. Αυτό είναι ένα από τα διασκεδαστικά πράγματα με την μπύρα, είναι σαν να μαγειρεύεις, μπορείς να προσθέσεις δενδρολίβανο, μπορείς να προσθέσεις ό,τι επιθυμείς. Ο καθένας πειραματίζεται. Διατηρεί τον κόσμο της μπύρας ιδιαίτερα ενδιαφέρον», εξηγεί ο συγγραφέας.

10. Η μπύρα θα σε «φιλοδωρήσει» με «μπυροκοίλι», ενώ τα κοκτέιλ όχι



Πιθανότατα, αυτός είναι ο πλέον διαδεδομένος μύθος γύρω από την μπύρα. Είναι βέβαιο ότι οτιδήποτε καταναλώνουμε υπερβολικά θα συμβάλει σε αύξηση βάρους. Ωστόσο, η μπύρα είναι μάλλον το ποτό με τις λιγότερες θερμίδες που θα βρεις σε ένα μπαρ. Οι περισσότεροι μύθοι για την μπύρα (πχ. το «μπυροκοίλι») συνδέονται με την παραπάνω πλάνη, ότι δηλαδή πρόκειται για ένα «βαρύ ποτό».

«Τα περισσότερα κρασιά έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και πολλά κοκτέιλ είναι ιδιαιτέρως πλουσιότερα σε θερμίδες», λέει ο Beaune. «Εάν πιεις μια Μαργαρίτα, είναι ένα από τα πράγματα με τις περισσότερες θερμίδες που μπορείς να παραγγείλεις».


Πηγή : newsbeast.gr


Μπράιαν Ουίλιαμς, ο δημοσιογράφος και το ψέμα που προκάλεσε σάλο



«Η παρακμή του αμερικανού παρουσιαστή ειδήσεων»: Με τίτλους όπως αυτούς, τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην υπόθεση Μπράιαν Ουίλιαμς που έχει προκαλέσει σάλο τόσο εντός, όσο και εκτός ΗΠΑ.

Ο γνωστός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του NBC υποστήριζε ότι ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε το 2003 στο Ιράκ, χτυπήθηκε από πυραυλοκίνητη χειροβομβίδα. Αναγκάστηκε, όμως, να ζητήσει συγγνώμη, καθώς αποδείχθηκε ότι η ιστορία δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Το 2013, ο Ουίλιαμς εμφανίστηκε στο σόου του Ντέιβιντ Λέτερμαν και είπε μία συγκλονιστική ιστορία: Πώς το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε τις πρώτες ημέρες μετά την εισβολή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση όταν δέχθηκε εχθρικά πυρά.

Την ιστορία επανέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας την αντίδραση βετεράνων του Ιράκ, οι οποίοι έσπευσαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Συγγνώμη, φίλε, δεν θυμάμαι να ήσουν στο αεροσκάφος μου» έγραψε ο μηχανικός της πτήσης, Λάνς Ρέινολντς, ενώ άλλοι βετεράνοι δήλωσαν ότι ο Ουίλιαμς βρισκόταν σε ένα ελικόπτερο που δεν ήταν τμήμα του σχηματισμού που επλήγη από τα πυρά.

Μέχρι τότε, εάν άκουγε κανείς προσεκτικά τον Ουίλιαμς θα διαπίστωνε ότι η ιστορία του άλλαζε συνεχώς ανάμεσα στα χρόνια.

Στην πρώτη του αναφορά, ο Ουίλιαμς μετέδωσε την ιστορία χωρίς να πει ότι ήταν παρόν στο συμβάν (συμφωνώντας με τις δηλώσεις κάποιων βετεράνων). Αργότερα υποστήριξε ότι χτυπήθηκε το ελικόπτερο που βρισκόταν μπροστά του, ενώ στον Ντέιβιντ Λέτερμαν προχώρησε ένα βήμα παρακάτω: «Δύο από τα τέσσερα ελικόπτερα χτυπήθηκαν από πυρά εδάφους, ανάμεσά τους και αυτό στο οποίο επέβαινα» είχε δηλώσει τότε.

Την ιστορία του φάνηκε να επιβεβαιώνει και πρώην πιλότος του στρατού, μιλώντας στο CNN. Στη συνέχεια, πάντως, ο πιλότος απέσυρε τις δηλώσεις του, προκαλώντας περισσότερα ερωτηματικά για το τι από όλα όσα είπε ο Ουίλιαμς είναι αλήθεια.

Την Τετάρτη, μετά τις αποκαλύψεις, ο Ουίλιαμς έσπευσε να απολογηθεί: «Σε μία προσπάθεια να τιμήσω και να ευχαριστήσω έναν βετεράνο που προστάτευσε εμένα και πολλούς άλλους μετά από ένα περιστατικό πυρών από εδάφους, στη διάρκεια της επέμβασης στο Ιράκ, έκανα ένα λάθος στην εξιστόρηση των γεγονότων που συνέβησαν πριν από 12 χρόνια».

Και πρόσθεσε: «Δεν πέρασε πολύ ώρα και ενημερώθηκα από κάποιους γενναίους άνδρες και γυναίκες από τα πληρώματα των αεροσκαφών, οι οποίοι βρίσκονταν επίσης στην έρημο. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη».

Το δίκτυο NBC φαινόταν αρχικά να στέκεται στο πλευρό του παρουσιαστή του. Ωστόσο, όταν δηλώσεις κατοίκων της Νέας Ορλεάνης άρχισαν να θέτουν υπό αμφισβήτηση αφηγήσεις του σχετικά με τον τυφώνα Κατρίνα, το δίκτυο ανακοίνωσε ότι ξεκινά επίσημη έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπράιαν Ουίλιαμς είχε κερδίσει βραβείο για την κάλυψη του τυφώνα Κατρίνα που έπληξε τη Νέα Ορλεάνη το 2005.

Μετά από το περιστατικό «αμνησίας» για το Ιράκ και αυτή η κάλυψη τέθηκε υπό αμφισβήτηση από κατοίκους της περιοχής. Συγκεκριμένα, θεωρούν υπερβολικές κάποιες από τις πληροφορίες που μετέδωσε, όπως το ότι είδε ένα πτώμα να πλέει έξω από το ξενοδοχείο του. Θεωρούν, επίσης, «μάλλον απίθανο» να κατελήφθη από συμμορίες το ξενοδοχείο του Ουίλιαμς και υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχαν περιστατικά δυσεντερίας στην πόλη την περίοδο που βρισκόταν εκεί ο δημοσιογράφος -ο Ουίλιαμς είχε υποστηρίξει ότι είχε πάθει δυσεντερία πίνοντας μολυσμένο νερό. Παράλληλα, τονίζουν ότι δεν υπήρχε έλλειψη σε εμφιαλωμένο νερό, όπως είχε ισχυριστεί ο δημοσιογράφος του NBC.

Επίσης, ο Ουίλιαμς είχε αναφερθεί σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο γήπεδο Superdome, λέγοντας αρχικά ότι άκουσε για έναν άνθρωπο που αυτοκτόνησε, πέφτοντας από το τέταρτο επίπεδο του γηπέδου. Στη συνέχεια η ιστορία άλλαξε ελαφρώς και υποστήριξε ότι ο ίδιος είδε τον άνδρα να αυτοκτονεί.

Αν και έχουν διαπιστωθεί αντιφάσεις στην αφήγηση των όσων συνέβησαν εκείνες τις ημέρες στη Νέα Ορλεάνη, δεν μπορεί ακόμα να διαπιστωθεί πού βρίσκεται η αλήθεια και πού (εάν βρίσκεται) το ψέμα).

Η απόφαση, πάντως, του NBC να ξεκινήσει έρευνα τόσο για την ιστορία με το ελικόπτερο, όσο και για την κάλυψη του τυφώνα Κατρίνα, δείχνει ότι το τηλεοπτικό δίκτυο αποφάσισε να αλλάξει στάση στον παρουσιαστή, καθώς θεωρεί τις αποκαλύψεις ως απειλή για την αξιοπιστία, όχι μόνο του δημοσιογράφου, αλλά και του ίδιου του δικτύου.

«Η παρακμή του αμερικανού παρουσιαστή ειδήσεων»

Η ιστορία αυτή αποτελεί ένα πλήγμα, όχι μόνο για τον Ουίλιαμς, αλλά και για τους παρουσιαστές ειδήσεων στα αμερικανικά δίκτυα που βλέπουν το κύρος (και τα νούμερα της τηλεθέασης) να μειώνονται συνεχώς.

Όπως αναφέρει το BBC, το 1985 τα βραδινά δελτία ειδήσεων τα παρακολουθούσαν 48 εκατομμύρια θεατές. Μέχρι το 2013, ο αριθμός αυτός είχε πέσει περίπου στο μισό, δηλαδή στους 24,5 εκατομμύρια θεατές.

Σε μία εποχή που οι πληροφορίες κάνουν την εμφάνισή τους άμεσα στο Twitter και που οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν μέσα από μία πληθώρα τρόπων για την ενημέρωσή τους, τα δελτία ειδήσεων της αμερικανικής τηλεόρασης θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα εδώ και καιρό.

Όπως αναφέρει το BBC, κάποτε ο Ουόλτερ Κρονκάιτ θεωρείτο «ο πιο έμπιστος άνθρωπος στις ΗΠΑ». Αντιθέτως, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πέρυσι, μόνο το 15% των τηλεθεατών κάτω των 30 θα μπορούσε να αναγνωρίσει τον Μπράιαν Ουίλιαμς.

Μάλιστα, διαδικτυακή ψηφοφορία του περιοδικού Time, έδειξε ότι το 44% των ερωτηθέντων επιλέγει τον... κωμικό Τζον Στιούαρτ και το Daily Show για την ενημέρωσή του.

Η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας τους είναι απλά το τελευταίο πλήγμα για τα αμερικανικά βραδινά δελτία ειδήσεων που δεν αποκλείεται σύντομα να κληθούν να θέσουν νέους στόχους.

Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΔΟΛ


Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα live




Ένα γυάλινο σπίτι στο δάσος για να ξυπνάς βλέποντας την φύση



Θέλετε κάθε πρωί που ξυπνάτε να βλέπετε λίμνες, δάση και βουνά, βρέθηκε το κατάλληλο σπίτι για σας.

Το προκατασκευασμένο σπίτι 55 τετραγωνικών μέτρων είναι φτιαγμένο εξ' ολοκλήρου από γυαλί, μοιάζει με καταφύγιο, οι τοίχοι του είναι γυάλινοι και προσφέρει εκπληκτική θέα και άμεση επαφή με τη φύση.

Μετά από παραγγελία το σπίτι μπορεί να κατασκευαστεί οπουδήποτε μέσα στη φύση. Χρειάζεται μόνο έξι μήνες αναμονή αλλά το τσουχτερό μισό εκατομμύριο ευρώ για την κατασκευή του.










Βαρουφάκης: Δεν έχω Facebook


Ανακοίνωση με την οποία αποσαφηνίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν διαθέτει λογαριασμό στο Facebook εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ.

«Διευκρινίζω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι δεν διαθέτω λογαριασμό στο Facebook. Τυχόν λογαριασμός που εμφανίζεται σαν δικός μου δεν ανήκει σε εμένα, ούτε διαχειριστής του είναι κάποιος από τους συνεργάτες μου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πληροφοριακά ο κύριος Βαρουφάκης διαθέτει όμως λογαριασμό στο twitter και δικό του blog



Νίκος Αναστασιάδης: Δεν χρειάζομαι υποδείξεις για τη στάση μας έναντι της Ελλάδας




Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε την Κυριακή πως δεν χρειάζεται να του πουν τα κόμματα  της αντιπολίτευσης τι να πράξει, σε ό,τι αφορά τη στάση της Λευκωσίας έναντι των Ελληνικών θέσεων, στο Eurogroup της Τετάρτης. Ανέφερε πως είναι ευπρόσδεκτες οι συμβουλές και οι εισηγήσεις αλλά πρόσθεσε ότι με τον Έλληνα πρωθυπουργό είχε εκτεταμένες συνομιλίες και κατέληξαν σε κοινές θέσεις σε όλα τα θέματα που έχουν συζητήσει. Η Κύπρος θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας  σε συζητήσεις  που θα γίνουν σε Ευρωπαϊκά όργανα,  είχαν δηλώσει χθες τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης,  όσο και ο  Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι κατά τη συζήτηση του θέματος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τονίσει την ανάγκη η Ευρώπη να στραφεί σε πολιτικές ανάπτυξης. Στη θέση αυτή υπήρξε συναντίληψη κατά τις επαφές του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο,  είπε ο εκπρόσωπος . Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι συναντίληψη υπήρξε και στο ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να προχωρήσει με το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι αυτό που ζητά η Αθήνα είναι να της δοθεί χρόνος να το εφαρμόσει.  Και ο  Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε  από την πλευρά του ότι στο Eurogroup της Τετάρτης θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας.


Πηγή : express.gr


Πέσαμε θύματα παραπληροφόρησης όσο αφορά την "αποφυλάκιση" του Ασημάκη Κατσούλα




Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έκανε το newsit,gr τις αγροτικές φυλακές της Αγιάς στα Χανιά παραμένει ο καταδικασμένος σε ισόβια Ασημάκης Κατσούλας και δεν έχει αποφυλακιστεί.

Το Σάββατο υπήρξε η πληροφορία πως ο Ασημάκης Κατσούλας είχε αποφυλακιστεί μετά από 23 χρόνια κάθειρξης και μάλιστα η είδηση αναδημοσιεύτηκε στην πλειοψηφία των sites και μέσα σε αυτά και εμείς. Σε επικοινωνία  όμως του NewsIt, με τον διευθυντή των φυλακών Αγιάς στα Χανιά Γιάννης Κλαπάκης έριξε φως στην υπόθεση, διευκρινίζοντας πως ο Κατσούλας παραμένει φυλακισμένος.

"Δεν ισχύει ότι αποφυλακίστηκε ο Κατσούλας. Βρίσκεται σε εμάς στις φυλακές", είπε ο κ. Κλαπάκης, και αποκάλυψε ότι ο "Σατανιστής της Παλλήνης" είχε κάνει αίτηση αποφυλάκισης αλλά αυτή απορρίφθηκε πριν από 20 μέρες.

Η αλήθεια είναι πως ο Κατσούλας βγήκε από τη φυλακή αλλά με άδεια, κάτι που συμβαίνει συχνά αφού έχει εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής του και έχει δικαίωμα αδειών. Η τελευταία φορά που πήρε άδεια ο ισοβίτης Κατσούλας ήταν τα περασμένα Χριστούγεννα.

Ο Κατσούλας έχει μεταφερθεί στις φυλακές της Αγιάς στα Χανιά εδώ και πέντε χρόνια.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.


Στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την ομιλία Τσίπρα




Δεν θα παρακολουθήσει την ομιλία του από το γραφείο του, αλλά θα είναι εντός της Ολομέλειας στα έδρανα των κρατικών λειτουργών αριστερά του προεδρείου

«Ήρθα για να ακούσω τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης όταν οι δημοσιογράφοι έκπληκτοι τον είδαν να εισέρχεται στη Βουλή.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ  δεν θα παρακολουθήσει την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα από το γραφείο του αλλά θα είναι εντός της Ολομέλειας στα έδρανα των κρατικών λειτουργών αριστερά του Προεδρείου.


Ανατριχίλα! Βίασε 100 γυναίκες και πούλησε τα βίντεο σε site πορνό



Στα χέρια των αρχών ο 54χρονος Hideyuki Noguchi που εξαπάτησε δεκάδες γυναίκες και τις έπεισε να συμμετάσχουν σε δήθεν έρευνα για τον ύπνο.
Στην πραγματικότητα, τα 100 περίπου θύματά του στην Ιαπωνία ναρκώθηκαν και βιάστηκαν, με τον δράστη να βιντεοσκοπεί τις άρρωστες ορέξεις του και να τις πουλά σε ιστοσελίδες πορνό.

Οι επιθέσεις, που σύμφωνα με τα όσα είπε στις αρχές είναι περίπου 100, ξεκίνησαν το 2012 όταν και έβαλε μια αγγελία, αναζητώντας ανθρώπους να συμμετάσχουν σε μελέτη ύπνου.

Στην αγγελία μάλιστα προσδιόριζε ηλικιακά τα θυμάτά του, ζητώντας να επικοινωνήσουν έφηβες μέχρι και 40 ετών γυναίκες.

Η μελέτη ήταν η παγίδα για να τις απομονώνει, να τις ναρκώνει και να τις βιάζει και στη συνέχεια να πουλά τα βίντεο σε ιστοσελίδες πορνό.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο δράστης έβγαλε περίπου 100.000 δολάρια από τις αρρωστημένες πράξεις του.

Πηγή: CNN, newsit.gr


Μέσα στο μυαλό ενός ψυχοπαθούς...





Τι δείχνουν οι εγκέφαλοί τους

Οι βίαιοι ψυχοπαθητικοί εγκληματίες μπορεί να είναι ανίκανοι να πάρουν το μάθημά τους από μια τιμωρία, εξαιτίας ανωμαλιών σε σημεία-κλειδιά του εγκεφάλου τους, υποστηρίζει νέα μελέτη.

Τομογραφίες εγκεφάλου σε βίαιους παραβάτες έδειξαν, ότι τα άτομα με ψυχοπαθητικές τάσεις αντιδρούν διαφορετικά όταν έρχονται αντιμέτωπα με μια τιμωρία ή αρνητική αντίδραση στη συμπεριφορά τους. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει το γιατί οι ψυχοπαθείς δεν ωφελούνται από τα προγράμματα αποκατάστασης, όπως συμβαίνει αρκετές φορές με άλλους βίαιους εγκληματίες.

Περίπου ένας στους πέντε βίαιους παραβάτες πιστεύεται ότι είναι ψυχοπαθής, εμφανίζοντας μάλιστα υψηλά ποσοστά υποτροπής.

Σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών, τα ευρήματα μιας πρόσφατης έρευνάς τους πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων μεθόδων παρέμβασης στην παιδική ηλικία, που θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο βίαιης συμπεριφοράς και υποτροπής.

Οι επιστήμονες βρήκαν, ότι οι ψυχοπαθείς είχαν μειωμένα επίπεδα φαιάς ουσίας και μη φυσιολογική λευκή ουσία σε περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες συνδέονται με την εκμάθηση από ανταμοιβή ή τιμωρία.

Ο Dr Nigel Blackwood, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο Kings College του Λονδίνου, δήλωσε σχετικά στη MailOnline: «Οι ψυχοπαθείς παραβάτες διαφέρουν από τους κοινούς εγκληματίες σε πολλά σημεία. Οι κοινοί παραβάτες υπερανταποκρίνονται στις απειλές, είναι ευέξαπτοι και επιθετικοί, ενώ οι ψυχοπαθείς έχουν πολύ χαμηλή αντίδραση στις απειλές, είναι κρύοι και οι επιθετικότητά τους είναι προμελετημένη».

«Στοιχεία δείχνουν, ότι και οι δύο τύποι παραβατών εμφανίζουν ανωμαλίες, αλλά διακρικά σημεία, στην ανάπτυξη του εγκεφάλου τους από νεαρή ηλικία. Βρήκαμε, ότι οι βίαιοι παραβάτες με ψυχοπάθεια, σε σχέση τόσο με τους βίαιους παραβάτες χωρίς ψυχοπάθεια αλλά και τους μη παραβάτες, εμφανίζουν μη φυσιολογικές αντιδράσεις σε ό,τι αφορά την τιμωρία, στο οπίσθιο προσαγώγιο και τη νησίδα, όταν υπόκεινται σε τιμωρία».

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet Psychiatry, διεξήγαγαν μαγνητικές τομογραφίες σε 12 βίαιους εγκληματίες με ψυχοπάθεια και σε 20 βίαιους παραβάτες χωρίς ψυχοπάθεια από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στην έρευνα συμμετείχαν και 18 υγιείς μη παραβάτες.


Πηγή : newsbeast.gr



Τα οργισμένα τηλεφωνήματα Τσίπρα και Βαρουφάκη στον Ντράγκι - Πρωθυπουργός: Δεν υποχωρώ σε τέτοιες τακτικές - Έξαλλος ο ΥΠΟΙΚ: Κάνετε ωμό εκβιασμό!


Στην ασφυκτική πίεση των δανειστών δείχνει να αντιστέκεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έστειλε... προειδοποίηση στον Μάριο Ντράγκι, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να μη δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα.

Σε ένα οργισμένο τηλεφώνημα που έκανε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΕΚΤ, του διεμήνυσε: "Δεν υποχωρώ με τέτοιες τακτικές".

Σύμφωνα με τη Realnews, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στον πρόεδρο της ΕΚΤ για απαράδεκτο εκβιασμό, σχετικά με την απόφαση του η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα.

"Γνωρίζω ότι σας ασκούνται πιέσεις και δέχεστε τηλεφωνήματα", είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός στον κεντρικό τραπεζίτη.

Σε... υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε και η συνομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Μάριο Ντράγκι, όταν ο δεύτερος πήρε την πρωτοβουλία να του τηλεφωνήσει και να τον ενημερώσει για τη σχετική απόφαση της ΕΚΤ. Ο υπουργός Οικονομικών έγινε "έξαλλος", λέγοντάς του: "Είναι μια μαύρη στιγμή στην ιστορία σας. Δεν είναι στάση κεντρικής τράπεζας αυτή. Πρόκειται για ωμό εκβιασμό".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η κυβέρνηση έχει θέσει τρεις κόκκινες γραμμές για το έκτακτο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής:
- Τέλος το μνημόνιο και το πρόγραμμα αξιολόγησης
- Άμεση διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους
- "Συμφωνία-γέφυρα" που θα διασφαλίσει τιςχρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου μέχρι τη σύναψη οριστικής συμφωνίαςμε τους Ευρωπαίους

Πηγή : realnews.gr


Ελεύθερος ο αρχηγός των «Σατανιστών της Παλλήνης» Ασημάκης Κατσούλας


Ήταν μια από τις υποθέσεις που συγκλόνισαν όσο λίγες την κοινή γνώμη τη δεκαετία του '90. Τον Δεκέμβρη του 1993 έγινε γνωστή η δράση και τα εγκλήματα τριών νεαρών σατανιστών. Γνωστοί και ως «Σατανιστές της Παλλήνης», που δολοφόνησαν δύο γυναίκες, μια 14χρονη και μια 28χρονη, σε τελετές μαύρης μαγείας.

Τα ονόματά τους θα γίνουν γνωστά στο πανελλήνιο, αλλά και στο εξωτερικό. Ο 44χρονος σήμερα Ασημάκης Κατσούλας, ο αρχηγός της ομάδας, ο Μάνος Δημητροκάλης και η Δήμητρα Μαργέτη. Η Δήμητρα Μαργέτη, που είχε κατηγορηθεί για συνεργεία, αποφυλακίστηκε το 2001 και λίγοι γνωρίζουν πως είναι η ζωή της τώρα. Ο 40χρονος πλέον Μάνος Δημητροκάλης, αποφυλακίστηκε πέρυσι, έχοντας εκτίσει τα 2/3 της ποινής του, δηλαδή 20 χρόνια. Είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε δις ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 9 ετών και 10 μηνών.

Τώρα ήρθε η σειρά του εγκέφαλου της οργάνωσης, του «Μαύρου Αγγέλου» όπως αυτοχαρακτηριζόταν, ή «γιος του Εωσφόρου», όπως τον χαρακτήριζαν τα media της εποχής, Ασημάκη Κατσούλα.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά του Σαββάτου, 22 χρόνια μετά, αποφυλακίστηκε και ο τελευταίος της οργάνωσης, που είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια και 12 μήνες φυλάκιση.

Ο εγκέφαλος της οργάνωσης, Ασημάκης Κατσούλας, απολύθηκε από τις αγροτικές φυλακές Αγιάς των Χανίων και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εμφανίζεται υποχρεωτικά δυο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής, παρακολουθείται διακριτικά από τις αρχές και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα. Περιορισμένο είναι και το δικαίωμα στις επαφές του, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια είχε εμπλακεί σε υπόθεση τηλεφωνικής σεξουαλικής παρενόχλησης δύο ανήλικων κοριτσιών.

Το αίτημα της αποφυλάκισής του εκκρεμούσε 10 μήνες και πληροφορίες αναφέρουν πως με το θέμα ασχολήθηκαν αρκετοί εισαγγελείς και κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ στο έργο τους συνέδραμαν και πανεπιστημιακοί ερευνητές.


Αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας ο Κατσούλας

Η περίπτωση του Ασημάκη Κατσούλα, αποτελεί αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας από γνωστό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, αναφέρουν επίσης τα Παραπολιτικά, επιστήμονες του οποίου τον επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παρά το γεγονός ότι παρέμεινε έγκλειστος επί 20 και πλέον έτη, και μάλιστα στην πλέον ζωτική περίοδο νοητικής και εμπειρικής ανάπτυξης του ατόμου, ο Κατσούλας διατήρησε στον υψηλότερο βαθμό την ευφυία του, γεγονός που έχει εγγραφεί σε στη διεθνή εγκληματολογική βιβλιογραφία. Παλιοί συγκρατούμενοι του τον περιγράφουν με δέος, αναφέροντας ότι μπορούσε ανά πάσα στιγμή να τους προσηλυτίσει και να τους επηρεάσει.

Ποιος ήταν ο Κατσούλας

Γεννημένος στις 27/5/72 είναι γόνος μέσης αστικής οικογένειας και μέχρι τη σύλληψή του διέμενε στην Κάντζα. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, από τα 17 του χρόνια διέθετε ήδη ανεπτυγμένες νοητικές ικανότητες και επιβλητική εμφάνιση.

Από το 1990 και μετά είχε αρχίσει να χάνει επαφή με την οικογένειά του η οποία σύμφων αμε τις καταθέσεις, δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις του. Οι συγκατηγορούμενοί του τον σκιαγραφούσαν σαν μια αυταρχική προσωπικότητα που μπορούσε να παίρνει αυτό που θέλει και να ελέγχει τη βούλησή τους.

Το χρονικό

Στις 27 Αυγούστου 1992, ο Ασημάκης Κατσούλας, ο Μάνος Δημητροκάλλης και η Δήμητρα Μαργέτη, οδήγησαν τη 14χρονη Δώρα Συροπούλου σε ερημική τοποθεσία στη Σέσι Κορωπίου για να την προσφέρουν θυσία στον σατανά. Την έγδυσαν, της φόρεσαν χειροπέδες, την έβαλαν να γονατίσει κρατώντας ένα κερί και τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι. Όταν διαπίστωσαν ότι η ανήλικη δεν είχε πεθάνει, τη στραγγάλισαν και μετά ασέλγησαν στο άψυχο κορμί της. Στη συνέχεια περιέλουσαν το πτώμα της με βενζίνη και το έκαψαν, προκαλώντας και πυρκαγιά στο δάσος του Υμηττού.


Ένα χρόνο αργότερα, τη Μεγάλη Τετάρτη του 1993, στα χέρια τους έπεσε η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, μητέρα δύο παιδιών και καμαριέρα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία». Η γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, όταν οι Κατσούλας και Δημητροκάλλης υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, της ζήτησαν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του Κατσούλα. Την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί, όπου τις πέρασαν χειροπέδες στα χέρια, την έγδυσαν και τη βίασαν. Στη συνέχεια ο Κατσούλας της πολτοποίησε το κεφάλι με μία πέτρα, για να μην αναγνωρίζεται. Από την πρώτη δολοφονία η αστυνομία είχε κινητοποιηθεί για να εντοπίσει τους δράστες. Όταν κατάφεραν να τους συλλάβουν, οι ανακριτές και οι αστυνομικοί άκουσαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις δύο δολοφονίες αλλά και για τις σατανιστικές τελετές που έκαναν.


Τον Δεκέμβρη του 1993 όταν μετά από συντονισμένες ενέργειες των συγγενών της αγνοούμενης, Θεοδώρας Συροπούλου αποκαλύφθηκε η υπόθεση που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πιο σοκαριστικές και φρικιαστικές υποθέσεις στα αστυνομικά χρονικά. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ύστερα από παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών τον Ιούνιο 1995.


Πηγή : huffingtonpost.gr



Φόροι - φωτιά για 1,1 εκατ. πολίτες - Πότε θα εφαρμοστεί το αφορολόγητο 12.000 ευρώ - Ποιοι επιβαρύνονται περισσότερο


Ανατροπές στη φορολογία των ακινήτων αλλά με… μέτρο λόγω της κατάστασης της οικονομίας, προετοιμάζει η νέα ηγεσία του υποιυργείου Οικονομικών. Ωστόσο, οι σφοδρές αντιδράσεις των δανειστών μεταθέτουν για αργότερα κάποιες από τις βασικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ ή πρόκειται να εφαρμοστούν σταδιακά κάποια από τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για την ανακουφιση του ελληνικού λαού.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι φορολογικές ρυθμίσεις που αναμένεται να παρουσιάσει στη Βουλή η νέα κυβέρνηση θα οδηγήσουν σε αύξηση φόρων για 1,1 εκατομμύριο φορολογουμένους με ετήσια εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ και περίπου 500.000 άτομα με συνολική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ.
Αγνωστο είναι ακόμη τι θα γίνει με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, από πίτε δηλαδη θα τεθεί σε εφαρμογή.

Ακόμη, από το 2016 όλοι οι φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να υποβάλουν δηλώσεις «πόθεν έσχες» στην Εφορία αντί για τις γνωστές εδώ και δεκαετίες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Αυτό σημαίνει ότι από το επόμενο έτος όλοι οι πολίτες θα υποχρεωθούν να δηλώνουν όχι μόνο τα πάσης φύσεως εισοδήματά τους, αλλά και όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν, τις καταθέσεις και τις λοιπές αποταμιεύσεις τους και να δικαιολογούν την προέλευση των χρημάτων που δαπάνησαν για την απόκτηση της περιουσίας τους.
Οσοι «ξεχάσουν» να δηλώσουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατάσχεση από το δημόσιο.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τα εισοδήματα που αποκτούν από φέτος τα φυσικά πρόσωπα, θα φορολογηθούν το 2016 με βάση μια ενιαία προοδευτική φορολογική κλίμακα στην οποία θα ισχύει ατομικό αφορολόγητο όριο εισοδήματος 12.000 ευρώ. Στην κλίμακα αυτή θα φορολογούνται αθροιστικά τα εισοδήματα από όλες τις πηγές, δηλαδή από μισθούς, συντάξεις, επιχειρήσεις, γεωργικές εκμεταλλεύσεις, ακίνητα και κινητές αξίες.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια τουλάχιστον 1,1 εκατομμύριο φορολογούμενοι με ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ να κληθούν να πληρώσουν σημαντικά αυξημένους φόρους εισοδήματος. Και αυτό θα συμβεί επειδή στη νέα ενιαία φορολογική κλίμακα που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση θα ισχύουν συντελεστές φόρου 30%-50% για ετήσια εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί η τεράστια απώλεια φορολογικών εσόδων που θα προκαλέσει η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος των 12.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι το 2010.

Όπως αναφέρεται στον "Ελεύθερο Τύπο", η φορολογική κλίμακα που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελείται από 8-9 φορολογικά κλιμάκια και θα προβλέπει συντελεστές φόρου από 30% έως και 50% για εισοδήματα μεγαλύτερα των 20.000 ευρώ.

Αν αυτή η κλίμακα συνδυαστεί σε πρώτη φάση με ενα αφορολόγητο πολύ μικρότερο των 12.000 ευρώ, πχ. με αφορολόγητο 9.550 ευρώ που ήδη ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους, τότε οι μόνοι φορολογούμενοι που θα δουν φορολογικές ελαφρύνσεις είναι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και οι εκμισθωτές ακινήτων με ετήσια εισοδήματα μέχρι 9.550 ευρώ.
Πιο πιθανό είναι να μην εφαρμοστεί άμεσα η εξαγγελία για καθιέρωση ενιαίου αφορολόγητου ορίου 12.000 ευρώ για όλα ανεξαιρέτως τα φυσικά πρόσωπα, καθώς το δημοσιονομικό κόστος που συνεπάγεται μια τέτοια απόφαση είναι πολύ μεγάλο -εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ- και είναι αδύνατο να αντισταθμιστεί ακόμη και με συντελεστές φόρου 30%-50% σε εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ.
Έτσι, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί ένα πιο μικρό αφορολόγητο όριο ή η σταδιακή αύξηση του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ μέσα στην τετραετία 2015-2018.


Πηγή : imerisia.gr


Στόχος για τον Γ. Πανούση Εξάρχεια και τζιχαντιστές, αλλαγές σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ




Μετά τα προχθεσινά νέα γεγονότα στα Εξάρχεια ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης θα θέσει τις επόμενες ημέρες «θέμα Εξαρχείων» και πολιτικής παρέμβασης για την «δράση των αντιεξουσιαστών» η οποία θα πρέπει να σταματήσει να είναι ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Βήμα, ο Γιάννης Πανούσης θεωρεί ότι «πρέπει να υπάρξει μια πολιτική λύση στο ζήτημα της σχεδόν 40ετούς παρουσίας των πολυπληθών αναρχικών ομάδων και των υποστηρικτών της επαναστατικής βίας που πολλές φορές προχωρούν σε επεισόδια ή τροφοδοτούν τις ένοπλες οργανώσεις», με αποτέλεσμα να θεωρείται πιθανόν και το να ζητήσει τη συνδρομή όλων των κομμάτων για την πολύπλευρη διερεύνηση και επίλυση του θέματος με τον «χώρο των Εξαρχείων».

Για το ζήτημα των τζιχαντιστών  έχει ήδη αρχίσει περιοδεία σε ευρωπαϊκές χώρες ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Γ. Πανούση. Η ελληνική αντιπροσωπεία έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας με 50 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση των συνόρων της και συζήτησε το θέμα των διασταυρώσεων των αεροπορικών ταξιδιών, με ενδιαμεσους σταθμούς από χώρες της Μεσης Ανατολής.

Αλλαγές ετοιμάζει και στην ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μελετώντας την ενοποίηση των μηχανοκίνητων δυνάμεων της ΕΛΑΣ, δηλαδή της ΔΙΑΣ, της ΔΕΛΤΑ και της ομάδας ΖΗΤΑ, ενώ παράλληλα προωθεί και την πλήρη επανενεργοποίηση των θεσμών του αστυνομικού της γειτονιάς και της πεζής αστυνόμευσης.

Ακόμη στις προθέσεις του είναι η επανεξέταση, με καθιέρωση νέων κριτηρίων, της διαδικασίας των κρίσεων της ΕΛΑΣ, αλλά και αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών.




Δηλώσεις Βαρουφάκη: Θα πάμε στο Eurogroup την Τετάρτη με ολοκληρωμένη πρόταση για το χρέος


Όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο Γιάννης Βαρουφάκης, θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους στο Eurogroup την Τετάρτη.

Την βαρύτητα που έχει αυτό το Eurogroup δείχνει και το ότι θα παρίστανται ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Το σχέδιο έχει αρχίσει να ολοκληρώνεται μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου όπως και με συναντήσεις του Γιάννη Βαρουφάκη με κλιμάκιο του οίκου Lazard.



Δέκα ισχυρά πτυχία που κερδίζουν έδαφος στην αγορά εργασίας


Πολλές φορές μαθητές και γονείς απορρίπτουν ορισμένα τμήματα με μοναδικό κριτήριο την «άγνωστη» ονομασία τους και δεν μπαίνουν καν στον κόπο είτε να εξετάσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα είτε να δουν τα προγράμματα σπουδών τους.
Ωστόσο είναι αναγκαίο να γνωρίζουν ότι συχνά αυτά τα τμήματα κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις, καθώς οδηγούν σε επαγγέλματα με αξιόλογο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας ή σε κλάδους όπου ενδεχομένως δεν παραπέμπει άμεσα η ονομασία τους.

Για τον λόγο αυτόν οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ρωτούν λεπτομέρειες και να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες και από τους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, ώστε να εντοπίσουν τις εναλλακτικές δυνατότητες που «κρύβουν» ορισμένα τμήματα.
Για το θέμα αυτό μας μιλάει ο κ. Χρήστος Ταουσάνης, σύμβουλος Σταδιοδρομίας Employ (www.e-employ.gr), δίνοντας και τα σχετικά παραδείγματα που ακολουθούν. Ενδεικτικά παρατίθενται ορισμένα τμήματα με άγνωστες-σύνθετες ονομασίες, καθώς και τα άμεσα συνδεόμενα επαγγέλματα:

1. Αγροτικής Ανάπτυξης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) & Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών): Ο απόφοιτος των τμημάτων λογίζεται ως γεωπόνος-αγροτοοικο-νομολόγος. Σκοπός των τμημάτων είναι να καταρτίσουν σπουδαστές στους τομείς των νέων τεχνολογιών και της αγροτικής οικονομίας για την αξιοποίηση του αγροτικού χώρου, ικανών να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις για την ελληνική γεωργία.
Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ αναφέρεται ότι η Γεωπονία με αντικείμενα όπως η Βοτανική, η Φυσιολογία και η Ζωολογία, έχει ευρύτητα ως επιστήμη.
Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει στεγανά και συνεργάζεται με πολλές βασικές επιστήμες, όπως η Χημεία, τα Μαθηματικά και η Φυσική, αλλά και σύνθετες, όπως η Οικονομία και η Οικολογία.
Για παράδειγμα η Χημεία είναι απαραίτητη για την κατανόηση της Εδαφολογίας, της Φαρμακολογίας και της Λιπασματολογίας, τα Μαθηματικά για την κατανόηση των Οικονομικών, η Φυσική για τη Μηχανολογία.

2. Επιστημών Θάλασσας Αιγαίου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως θαλασσολόγος-ιχθυολόγος. Σκοπός του τμήματος είναι η παραγωγή επιστημονικού δυναμικού ικανού να χειρίζεται θέματα σχετικά με την ποιότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την αλιευτική διαχείριση και τις ιχθυοκαλλιέργειες.
Πρόκειται για σπουδές με περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο, καθώς η οικονομία μιας χώρας σαν την Ελλάδα, που διαθέτει 6.000 νησιά και περισσότερα από 13.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, εξαρτάται προφανώς από τις θαλάσσιες δραστηριότητες. Το ένα τρίτο του ελληνικού πληθυσμού κατοικεί στην παράκτια ζώνη και σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από την ακτή, ενώ ο τουρισμός και η ναυτιλία αποτελούν δύο βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας. Η αλιεία είναι ένας επίσης σημαντικός τομέας που συντηρεί άμεσα ή έμμεσα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως στη νησιωτική χώρα.

3. Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως μηχανικός τεχνολογίας υλικών - σχεδίασης κατασκευών και υλικών τεχνολογίας. Το τμήμα αποσκοπεί στην κατάρτιση επιστημόνων ικανών να μελετούν, να ερευνούν και να απασχολούνται στους τομείς των μοριακών υλικών, των βιοϋλικών και των μικρο- και νανο-φασικών υλικών. Με απλά λόγια, ο φοιτητής ολοκληρώνοντας τις σπουδές του θα είναι ένας μηχανικός ικανός να σχεδιάζει ένα προϊόν με βάση την επιλογή των κατάλληλων υλικών με βέλτιστο τρόπο για τη δεδομένη εφαρμογή. Θα είναι σε θέση να μελετά τη σχέση δομής και ιδιοτήτων του υλικού, που είναι η ουσία της Επιστήμης των Υλικών. Επίσης, θα μπορεί να εφαρμόζει διάφορες κατεργασίες με στόχο να διαφοροποιεί τη δομή των υλικών ώστε να αποκτώνται οι επιθυμητές ιδιότητες, που είναι η ουσία της Τεχνολογίας των Υλικών.

4. Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως γεωπόνος. Το τμήμα αποσκοπεί στην κατάρτιση γεωπόνων εξειδικευμένων σε θέματα εγγειοβελτιωτικών έργων, στη διαχείριση υδατικών πόρων, στον γεωργικό-μηχανολογικό εξοπλισμό, στις εφαρμογές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη γεωργία και την αξιοποίηση του γεωργικού περιβάλλοντος γενικότερα.
Το τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου είναι μοναδικό στον ελληνικό χώρο και έχει να επιδείξει πολυετή προσφορά στην ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, καθώς αποτελεί τον κύριο εκφραστή των εγγειοβελτιωτικών έργων στη γεωργία της χώρας μας από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με την ανάπτυξη μεθόδων και εργαλείων για την αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων με ιδιαίτερη έμφαση στο έδαφος (γονιμότητα, αντιμετώπιση ερημοποίησης των γεωργικών γαιών), τη διαχείριση των υδατικών πόρων, τις γεωργικές κατασκευές (θερμοκήπια, στάβλοι) κ.λπ.

5. Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως οικονομολόγος - manager - marketeer. Το τμήμα αποσκοπεί στην κατάρτιση στελεχών που θα είναι σε θέση να συνδυάσουν γόνιμα την αξιοποίηση των ποσοτικών μεθόδων, την Πληροφορική και τις επικοινωνίες στη λήψη αποφάσεων, στη χάραξη επιχειρηματικής στρατηγικής και στην αναδιοργάνωση επιχειρήσεων. Οι σπουδές στο τμήμα έχουν διεθνή διάσταση καθώς διδάσκουν αρκετοί επισκέπτες καθηγητές από το εξωτερικό, ενώ υπάρχουν συνεργασίες με πανεπιστήμια πρώτης γραμμής σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, αλλά και στην έρευνα. Το τμήμα διαθέτει μεταξύ άλλων άρτια εξοπλισμένα ερευνητικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά εργαστήρια.

6. Ψηφιακών Συστημάτων (Πανεπιστήμιο Πειραιώς): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως πληροφορικός. Το τμήμα δίνει έμφαση στις σύγχρονες ενσύρματες και ασύρματες ευρυζωνικές τεχνολογίες για το Διαδίκτυο και άλλες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως e-learning, e-health, e-business και e-goverment.
To τμήμα διαθέτει δύο κατευθύνσεις σπουδών: Συστημάτων Επικοινωνιών και Δικτύων (ΣΕΔ) και Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (ΗΥ) με έμφαση σε Διαδικτυακές Υπηρεσίες, όπως η-Μάθηση (e-learning), η-Υγεία (e-health), η-Επιχειρηματικό-τητα (e-business) και η-Διακυβέρνη-ση (e-goverment). Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων προσφέρει τετραετές Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών, το οποίο αντιστοιχεί σε 240 πιστωτικές μονάδες του Ευρωπαϊκού Συστήματος Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) και απονέμει, με την επιτυχή ολοκλήρωσή του, πτυχίο στα Ψηφιακά Συστήματα.

7. Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως οικονομολόγος Διοίκησης. Το τμήμα έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της νέας οικονομίας με σύγχρονες ειδικότητες μηχανικών, εξειδικευμένους στη Χρηματοοικονομική Μηχανική και στη Μηχανική της Διοίκησης. Είναι πολυτεχνικό τμήμα, οι απόφοιτοι είναι διπλωματούχοι μηχανικοί, και η διάρκεια των σπουδών είναι πενταετής.
Το τμήμα έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της Νέας Οικονομίας με σύγχρονες ειδικότητες μηχανικών ικανών να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της Νέας Εποχής καθώς και στην έρευνα και προαγωγή της τεχνογνωσίας στους τομείς της:

•Χρηματοοικονομικής Μηχανικής (Financial Engineering)

•Μηχανικής της Διοίκησης (Management Engineering)
Οι προαναφερόμενοι τομείς αποτελούν χώρους στους οποίους διεισδύουν όλο και περισσότεροι «νέου τύπου» μηχανικοί.

Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης προσβλέπει στο να καλύψει αυτό το κενό της αγοράς εργασίας με στελέχη με πολύπλευρη εκπαίδευση, ικανά να ανταποκριθούν άμεσα όχι μόνο στις τεχνικές, αλλά και στις αυξημένες οικονομικές και διοικητικές απαιτήσεις του επαγγέλματος.

8. Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Αιγαίου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως πληροφορικός - σχεδιαστής προϊόντων πολιτισμού και επικοινωνίας με χρήση νέων τεχνολογιών.
Το τμήμα συνθέτει την Πληροφορική, τις νέες τεχνολογίες και τα πολυμέσα με την εφαρμογή τους στον πολιτισμό.
Οι πτυχιούχοι έχουν ως κύρια επαγγελματική ενασχόληση τη σχεδίαση και την ανάπτυξη λογισμικού, εφαρμογών πολυμέσων και ψηφιακών οπτικοακουστικών προϊόντων, για την παραγωγή, προβολή, διαχείριση και εκπαιδευτική αξιοποίηση της πολιτιστικής πληροφορίας.
Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι του τμήματος μπορούν να απασχοληθούν, είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία, με άλλους επιστήμονες και τεχνικούς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την εφαρμογή των τεχνολογιών της Πληροφορικής σε σύγχρονα γνωστικά πεδία, όπως αυτά που ορίζουν η μουσειολογία, η εκπαιδευτική τεχνολογία, οι ψηφιακές οπτικοακουστικές τέχνες και η πολιτιστική αναπαράσταση με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

9. Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας & Κεντρικής Μακεδονίας): Ο απόφοιτος των τμημάτων λογίζεται ως στέλεχος Logistics. Η Διοίκηση Logistics ορίζεται ως η διαδικασία του σχεδιασμού, υλοποίησης και ελέγχου της αποτελεσματικής ροής και αποθήκευσης προϊόντων - υπηρεσιών από την αρχική παραγγελία μέχρι την τελική παράδοση. Γενικά τα τμήματα αυτά ασχολούνται με το αντικείμενο των Logistics, όπως είναι πιο γνωστός ο χώρος της Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ο οποίος και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς κλάδους αλλά και από τους βασικότερους ανταγωνιστικούς παράγοντες στην επιχειρηματικότητα.
Η Διοίκηση Logistics ασκεί τεράστια επίδραση στην ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.
Αποτελεί έναν από τους κυριότερους οικονομικούς (και όχι μόνο) παράγοντες που επηρεάζουν το σύνολο των συναλλαγών κάθε αγοράς, απασχολεί σημαντικό αριθμό εργαζομένων και επηρεάζει άμεσα και έμμεσα το κόστος λειτουργιών κάθε επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

10. Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Πολυτεχνείο Ξάνθης και Κρήτης): Ο απόφοιτος των τμημάτων λογίζεται ως μηχανολόγος μηχανικός. Τα τμήματα καλλιεργούν στους φοιτητές δεξιότητες αναγκαίες για τον δυναμικό σχεδιασμό συστημάτων παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών με σκοπό την αποτελεσματική εφαρμογή συστηματικών τρόπων βελτίωσης της παραγωγικότητας.
Οι διπλωματούχοι μπορούν να απασχολούνται ως σύμβουλοι επιχειρήσεων για θέματα επενδύσεων εισαγωγής νέων τεχνολογιών, διασφάλισης ποιότητας (ISO), εργονομικού σχεδιασμού και ασφάλειας της εργασίας, καθώς και διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης προγραμματισμού και σχεδιασμού επιχειρήσεων του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα.

Εχουν επίσης τα εφόδια ως στελέχη ή ελεύθεροι επαγγελματίες αυτοδύναμα ή σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες να προετοιμάσουν και να προχωρήσουν στην επιστημονική λήψη αποφάσεων ύστερα από εκτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης (στατιστική θεώρηση) και πρόβλεψη των μελλοντικών εξελίξεων (δυναμική θεώρηση).


ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

Πηγή : ethnos.gr


Έφοδος του ΣΔΟΕ στην εισπρακτική των υιών Σιούφα



Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών Αρχών διασυνδέσεις και διαδρομές και της δικηγορικής εταιρείας των υιών Σιούφα, έπειτα από εντολή εισαγγελέα

Τις διασυνδέσεις και τις διαδρομές της δικηγορικής εταιρείας των υιών Σιούφα, διερευνά το ΣΔΟΕ που, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εντολή εισαγγελέα  έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες έρευνες και έχει ήδη συλλέξει τιμολόγια και άλλα έγγραφα, που τη συνδέουν με την μεγάλη εισπρακτική πρώην δικαστικού επιμελητή, τον ρόλο και λειτουργία της οποίας αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, τις τελευταίες 20 ημέρες το ΣΔΟΕ έχει κάνει εφόδους και στα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας των αδελφών Σιούφα αλλά και της εισπρακτικής που έχει έδρα στην Ηλεία.

Παρότι ο ιδιοκτήτης της φέρεται να υποστήριξε με υπεύθυνη δήλωση πως δεν υφίσταται πλέον σχέση με την εταιρία των υιών του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, κυρίου Δημήτρη Σιούφα, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν κατασχέσει έγγραφα και τιμολόγια που αναμένεται να ρίξουν φως στο πώς έπαιρνε τις δουλειές η εισπρακτική εταιρία αλλά και αν δρούσαν στα νόμιμα πλαίσια οι εκπρόσωποί της ή σαν «μπράβοι» όπως ανέφεραν σχετικές καταγγελίες.

Η έρευνα ξεκίνησε από αναφορές πολιτών για τις πρακτικές που εφάρμοζε η εισπρακτική εταιρία, αλλά ο εισαγγελέας φαίνεται πως έκρινε σκόπιμο να διαπιστώσει και τους λόγους για τους οποίους η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε καταφέρει να «μονοπωλήσει» σχεδόν το 90% της αγοράς των ανείσπρακτων «κόκκινων δανείων».

Η πρώτη έφοδος στα γραφεία της εταιρίας των υιών Σιούφα στον Ταύρο έγινε στις 12 Δεκεμβρίου, δύο μόλις μέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε το γραφείο από ομάδα 15 αγνώστων ατόμων.


Πηγή : protothema.gr