Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Στόχος για τον Γ. Πανούση Εξάρχεια και τζιχαντιστές, αλλαγές σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ




Μετά τα προχθεσινά νέα γεγονότα στα Εξάρχεια ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης θα θέσει τις επόμενες ημέρες «θέμα Εξαρχείων» και πολιτικής παρέμβασης για την «δράση των αντιεξουσιαστών» η οποία θα πρέπει να σταματήσει να είναι ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Βήμα, ο Γιάννης Πανούσης θεωρεί ότι «πρέπει να υπάρξει μια πολιτική λύση στο ζήτημα της σχεδόν 40ετούς παρουσίας των πολυπληθών αναρχικών ομάδων και των υποστηρικτών της επαναστατικής βίας που πολλές φορές προχωρούν σε επεισόδια ή τροφοδοτούν τις ένοπλες οργανώσεις», με αποτέλεσμα να θεωρείται πιθανόν και το να ζητήσει τη συνδρομή όλων των κομμάτων για την πολύπλευρη διερεύνηση και επίλυση του θέματος με τον «χώρο των Εξαρχείων».

Για το ζήτημα των τζιχαντιστών  έχει ήδη αρχίσει περιοδεία σε ευρωπαϊκές χώρες ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Γ. Πανούση. Η ελληνική αντιπροσωπεία έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας με 50 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση των συνόρων της και συζήτησε το θέμα των διασταυρώσεων των αεροπορικών ταξιδιών, με ενδιαμεσους σταθμούς από χώρες της Μεσης Ανατολής.

Αλλαγές ετοιμάζει και στην ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μελετώντας την ενοποίηση των μηχανοκίνητων δυνάμεων της ΕΛΑΣ, δηλαδή της ΔΙΑΣ, της ΔΕΛΤΑ και της ομάδας ΖΗΤΑ, ενώ παράλληλα προωθεί και την πλήρη επανενεργοποίηση των θεσμών του αστυνομικού της γειτονιάς και της πεζής αστυνόμευσης.

Ακόμη στις προθέσεις του είναι η επανεξέταση, με καθιέρωση νέων κριτηρίων, της διαδικασίας των κρίσεων της ΕΛΑΣ, αλλά και αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου