Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Γελοίος και προκλητικός ο Φαραντούρης για το ανθελληνικό ψήφισμα κατά της Ελλάδας με οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ

 


Γελοίος, προκλητικός και λαϊκιστής ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης και να τον θυμάστε όταν πάτε να ψηφίσετε μην βάλετε και άλλον ανθέλληνα στην ευρωβουλή.

Το νούμερο του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ Φαραντούρης είπε προκλητικά το επιχείρημα, το οποίο εν πολλοίς θέλει τον επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, να απουσιάζει από το αστείο ανθελληνικό και προκλητικό ψήφισμα του ΕΚ κατά της Ελλάδας, γιατί δεν θα μπορούσε να το καταψηφίσει.

Σε αυτή την γελοιότητα κατέφυγε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης, σε πάνελ του ΑΝΤ1 με τους δημοσιογράφους Μαρία Αναστασοπούλου και Νίκο Χατζηνικολάου και καλό είναι να τον θυμάστε για να προσέχετε ποιούς ψηφίζετε.

Στο πάνελ ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης που τον ξεφτίλισε δείχνοντας το πόσο γελοίος και προκλητικός είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φαραντούρης. 

Η γελοιότητα του νούμερου Νίκου Φαραντούρη

Μαρία Αναστασοπούλου: «Κύριε Φαραντούρη, στο ψήφισμα αναφέρεται ο ρόλος και οι πιέσεις σε δημοσιογράφους μέσων ενημέρωσης. Στο κόμμα σας έχει βουλευτή, που έχει επικηρύξει δημοσιογράφους πολλάκις. Είναι υποκριτικό λοιπόν, να υιοθετείτε αυτά που περιλαμβάνει το ψήφισμα, ναι ή όχι;»


Νίκος Φαραντούρης: «Κανείς δεν έχει επικηρύξει κανέναν. Επανέρχομαι στο ψήφισμα-καταπέλτη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, το οποίο δεν είναι ούτε υποβολιμαίο, ούτε μπορεί η ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να χειραγωγηθεί από μια χούφτα ευρωβουλευτές. Η συντριπτική πλειονότητα των μελών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένων και 8 μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και με τον πρόεδρο του ΕΛΚ να λείπει, να απουσιάζει, να μην συμμετέχει - κατά την πρόσφατη παραίνεση του πρωθυπουργού μας "πηγαίνετε για καφέ"».


Νίκος Χατζηνικολάου: «Πάντως, σήμερα συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη».


Άδωνις Γεωργιάδης: «Σήμερα ήταν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος. Συγγνώμη, δεν το είδατε;»


Νίκος Φαραντούρης: «Στην ψηφοφορία πάντως δεν ήτανε, κύριε Γεωργιάδη».


Άδωνις Γεωργιάδης: «Σήμερα τον είδατε;»


Νίκος Φαραντούρης: «Όχι, στην ψηφοφορία δεν τον είδα».


Άδωνις Γεωργιάδης: «Την δήλωση που έκανε, την είδατε; Δηλαδή τι νομίζετε; Ότι κάνει δήλωση για πλάκα, ο πρόεδρος του ΕΛΚ;»


Νίκος Φαραντούρης: «Αν ήταν τόσο πεπεισμένος ότι το ψήφισμα αυτό αδικεί το κόμμα στο οποίο είναι στην οικογένειά του -»


Άδωνις Γεωργιάδης: «Εάν θεωρούσε το ψήφισμα μια γελοιότητα, όπως και εγώ, ναι είναι η απάντηση. Πολύ απλά».


Νίκος Φαραντούρης: «Κύριε υπουργέ μου, ο πρόεδρος του ΕΛΚ στην οικογένεια στην οποία ανήκετε, αν ήθελε- »


Άδωνις Γεωργιάδης: «Σας είπα, αν θεωρεί το ψήφισμα που λέτε "κόλαφο", το θεωρεί μια γελοιότητα - γιατί όποιος ξέρει πώς βγαίνουν αυτά τα ψηφίσματα στο ευρωκοινοβούλιο, καταλαβαίνει πόσο γελοίο είναι αυτό το ψήφισμα, δεν χρειάζεται. Όποιος νομίζει δε ότι η Ελλάδα είναι Όρμπαν, ευρωεκλογές έρχονται, να ψηφίσει».


Νίκος Φαραντούρης: «Αν ο πρόεδρος του ΕΛΚ -στην οικογένεια του οποίου ανήκετε- θεωρούσε ότι είναι τόσο γελοίο αυτό το ψήφισμα, θα ήταν εκεί να το καταψηφίσει. Επικαλέστηκε διπλωματική ασθένεια και απείχε κατά την προσφιλή μέθοδο Μητσοτάκη, "όποιος δεν θέλει να ψηφίσει, ας πάει για καφέ"».


Άδωνις Γεωργιάδης: «Κι αν το θεωρούσε τόσο σοβαρό και πραγματικό, δεν θα είχε τον Μητσοτάκη στους κόλπους του ΕΛΚ. Γιατί αν θυμάστε το ΕΛΚ με ενέργειες Βέμπερ, έδιωξε τον Όρμπαν. Άρα, δεν μπορεί να έχεις διώξει τον Όρμπαν και να θες τον Μητσοτάκη που είναι "σαν Όρμπαν". Το λέω για να καταλάβετε, πόσο γελοία είναι αυτά που λέτε. Με συγχωρείτε δηλαδή».


Νίκος Φαραντούρης: «Είστε πολύ προσβλητικός, δεν σας τιμά αυτού του είδους η αντιπαράθεση».


Άδωνις Γεωργιάδης: «Είναι γελοίο να λέτε τον Μητσοτάκη, Όρμπαν. Είναι γελοίο, πραγματικά. Και άμα πάτε να κάνετε καριέρα ευρωβουλευτή έτσι, δεν σας βλέπω καλά».


Νίκος Φαραντούρης: «Δεν θα ήθελα να διολισθήσω σε αυτό το επίπεδο. Εγώ επικαλούμαι αντικειμενικά πραγματικά δεδομένα, κι εσείς προβαίνετε σε αξιολογικές κρίσεις. Ο πρόεδρος του κόμματος στο οποίο ανήκετε, προτίμησε να πάει για καφέ, παρά να έρθει να καταψηφίσει».


Άδωνις Γεωργιάδης: «Και ήρθε σήμερα να δει τον Μητσοτάκη και να τον εκθειάσει».



Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη αποθήκευση και διακίνηση λαθραίων αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων

 


Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκε κύκλωμα, το οποίο δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση λαθραίων αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν πολυήμερης έρευνας και κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων, συνελήφθησαν -4- άτομα για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με την συνδρομή κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) Θεσσαλονίκης σε αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο, κατάστημα, οικία και -2- οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:






-353,25- λίτρα διαφανούς αλκοολούχου υγρού,

-23- φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών διαφόρων επωνυμιών και

-9- συσκευασίες καπνού και -10- συσκευασίες καπνού, οι οποίες δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Επίσης, από το αρμόδιο κλιμάκιο του Ε.Φ.Ε.Τ. , δεσμεύτηκε ανοξείδωτη δεξαμενή χωρητικότητας -200- λίτρων, που περιείχε -50- λίτρα ελαίου και -37- λίτρα ελαίου, συσκευασμένου σε διάφορα πλαστικά δοχεία, που προσομοίαζε με ελαιόλαδο. Από τις ποσότητες αυτές, λήφθηκαν δείγματα, τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου εξακριβωθεί η ακριβής σύστασή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.



Φλωρίδης: Ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας για ηλεκτρονική επίδοση ποινικών εγγράφων

 


Μέσα στον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίδοση ποινικών εγγράφων, μέσω της ηλεκτρονικής θυρίδας του πολίτη. 

Αυτό επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η λειτουργία της πλατφόρμας, θα ξεκινήσει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στόχος είναι άμεσα να επεκταθεί στις λοιπές εισαγγελίες της χώρας. 

Σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα θα είναι σε θέση να εκτελέσει ποινικές διαταγές, αποφάσεις λιπομαρτύρων και κλήσεις μαρτύρων. Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η επίδοση των συγκεκριμένων εγγράφων στους πολίτες, μέσω της θυρίδας τους, χωρίς τη μεσολάβηση των αστυνομικών αρχών, ώστε να απεμπλακεί έτσι προσωπικό των αστυνομικών τμημάτων από την εν λόγω διαδικασία. 

Θα υπάρχουν δύο τρόποι εισαγωγής των εγγράφων προς επίδοση στην πλατφόρμα: 

- Η αυτοματοποιημένη δημιουργία και διαβίβαση του εγγράφου, τα στοιχεία του οποίου θα αποστέλλονται από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (ΟΣΔΔΥΠΠ) μέσω διεπαφής (API) προς την πλατφόρμα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέκταση του ανωτέρω συστήματος στα δικαστήρια και εισαγγελίες της χώρας, πέραν αυτών της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Χαλκίδας. Με τη σειρά της η πλατφόρμα θα προχωρά σε απόθεση του εγγράφου στη θυρίδα του πολίτη. Με τη σειρά της η πλατφόρμα θα προχωρά σε απόθεση του εγγράφου στη θυρίδα του πολίτη. 

- Χειροκίνητη δημιουργία επίδοσης, μέσω της πλατφόρμας από τις λοιπές εισαγγελίες που δεν θα έχουν ενταχθεί στο ΟΣΔΔΥΠΠ, συμπληρώνοντας τα στοιχεία ειδικής φόρμας. Η πλατφόρμα θα προχωρά σε απόθεση του εγγράφου στη θυρίδα του πολίτη. Ο πολίτης θα ενημερώνεται για την ποινική επίδοση, μέσω SMS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με την απόθεση του εγγράφου στη θυρίδα του πολίτη, η εισαγγελία ενημερώνεται και ακολούθως, είτε μέσω του συστήματος ΟΣΔΔΥΠΠ (για τις επιδόσεις που προήλθαν από το ΟΣΔΔΥΠΠ), είτε μέσω της πλατφόρμας (για τις επιδόσεις που δημιουργήθηκαν με χειροκίνητο τρόπο), δημιουργείται το έγγραφο «Αποδεικτικό Επίδοσης», το οποίο φέρει τα χαρακτηριστικά που προβλέπονται στην παρ. 3 του άρθρου 27 του ν. 4727/2020. Επισημαίνεται ότι οι διαδικασίες και τα μέσα καταχώρισης, τήρησης και εν γένει της επεξεργασίας των ηλεκτρονικών εγγράφων στα ηλεκτρονικά αρχεία πρέπει να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις ασφαλείας και να εγγυώνται ιδίως την ακεραιότητα, αυθεντικότητα, εμπιστευτικότητα, προσβασιμότητα, αναγνωσιμότητα και ποιότητα των εγγράφων, καθώς και των δεδομένων και πληροφοριών που περιέχονται σε αυτά. Το έγγραφο αυτό μετά τη δημιουργία του, προστίθενται στη δικογραφία από τνο χρήστη της πλατφόρμας ή του συστήματος ΟΣΔΔΥΠΠ. 

Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας για την ψηφιακή επίδοση δικογράφων της ποινικής και της πολιτικής δίκης, διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί με ποιον τρόπο και σε ποιο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η επέκταση σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στο νομό της Εύβοιας, της δυνατότητας ψηφιακής επίδοσης δικογράφων της πολιτικής και της ποινικής δίκης από τους δικαστικούς υπαλλήλους, και ως εκ τούτου η απαλλαγή των αστυνομικών από καθήκοντα δικαστικού επιμελητή και η επιστροφή τους στα κρίσιμα καθήκοντά τους.



Συνελήφθη αστυνομικός για διακίνηση ναρκωτικών



Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν ένας αστυνομικός και δύο ιδιώτες για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα άτομα.



Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου αστυνομικός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, καθώς και -2- ιδιώτες, για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών, όπλων και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, άσκηση επαγγέλματος παρά τη θέση του ως αστυνομικός και ψευδή κατάθεση.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -4- άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί αλλά δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία αστυνομικός δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε εκβιάσεις, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε η εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από τη συνδυαστική μελέτη, αξιολόγηση και ανάλυση του προανακριτικού υλικού και έπειτα από χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών προέκυψε ότι ο αστυνομικός προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες, τόσο για προσωπική του χρήση όσο και για άλλα άτομα, από έτερο συλληφθέντα- ιδιώτη, ενώ ταυτόχρονα επικοινωνούσε με τον «προμηθευτή» για τη μεταφορά «παραγγελιών» για λογαριασμό άλλων.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2023 και ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια και του είχε αφαιρεθεί ο υπηρεσιακός οπλισμός, παρείχε έναντι αμοιβής υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης στον έτερο συλληφθέντα – ιδιώτη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου.

Επιπλέον, προέκυψε ότι τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, ενεργώντας για λογαριασμό του ανωτέρω ιδιοκτήτη λογιστικού γραφείου, απαίτησε από άλλα άτομα την καταβολή οφειλόμενων χρηματικών ποσών.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, εντοπίσθηκε ο αστυνομικός να εισέρχεται στο λογιστικό γραφείο και να κατέχει παράνομα πιστόλι και γεμιστήρα με -15- φυσίγγια, -925- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:



πιστόλι και γεμιστήρα με -6- φυσίγγια,

-31- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

αυτοσχέδια συσκευασία μεικτού βάρους 122 γραμμαρίων με άγνωστη ουσία, πιθανόν εκρηκτική ύλη,

στρατιωτικός πυροδοτικός μηχανισμός, μετά καψυλλίου πυροδότησης,

κάλυκας,

-2- γεμιστήρες (πολεμικού τυφεκίου και όπλου χειρός),

εξάρτημα στήριξης όπλου και εξάρτημα με κρυμμένη λάμα,

-2- μαχαίρια (πολεμικού τύπου εντός θήκης και σε θήκη λαιμού),

σουγιάς,

τρίφτης,

-2- γυάλινα δοχεία με άγνωστη ουσία σε μορφή σκόνης άσπρου χρώματος, πιθανόν αναβολικά,

-3- κινητά τηλέφωνα,

-2-ζυγαριές ακριβείας,

-6.350- ευρώ,

­-2,8- γραμμάρια κοκαΐνη και

αυτοσχέδιο στριφτό τσιγάρο κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους -1,6- γραμμαρίων.

Σημειώνεται ότι κατά τη διενέργεια της έρευνας στην οικία του ο αστυνομικός επιτέθηκε και απώθησε βίαια αστυνομικό της ανωτέρω Υπηρεσίας ενώ ο συλληφθείς προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών δήλωσε ψευδή στοιχεία διαμονής με σκοπό να ματαιώσει την έρευνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Μητσοτάκης σε Χάρη Δούκα: Απάντηση στη στεγαστική κρίση δεν είναι να δοθούν τα κλειστά ακίνητα σε συλλογικότητες


 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή για τη στεγαστική κρίση άφησε αιχμές για τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος είπε πρόσφατα προκαλώντας την κοινωνία πως θα δώσει αναξιοποίητα κτίρια σε συλλογικότητες να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν, να εκφραστούν.

Ο πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του στη Βουλή είπε πως «πάνω από όλα έχει αξία να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Είναι λάθος ο γενικός αφορισμός ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα της στεγαστικής ακρίβειας. Όλα τα μέτρα πρέπει να είναι κοστολογημένα. Ούτε είναι το Ταμείο Ανάκαμψης το φάρμακο για πάσα νόσο» και στη συνέχεια έκανε αναφορά για τα κλειστά ακίνητα.

«Κλειστά ακίνητα τα οποία ανήκουν σε δήμους. Βεβαίως αλλά να το πείτε και στο δήμαρχο της Αθήνας. Ας διαθέσει τα κλειστά του ακίνητα όχι σε συλλογικότητες, αλλά σε ευάλωτους πολίτες», πρόσθεσε ξεκάθαρα και σοβαρά ο πρωθυπουργός».

Ο Νικός Ανδρουλάκης προσπάθησε να υπερασπιστεί τον δήμαρχο των συλλογικοτήτων, αντιεξουσιαστών και κάθε λογής ακροαριστερών, και σχολιάζοντας την προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πει στον Χάρη Δούκα να ανοίξει τα κλειστά ακίνητα του Δήμου και να μην τα δίνει σε συλλογικότητες είπε συντασσόμενος με την ακροαριστερίλα του δημάρχου «η αναφορά σας δείχνει ότι δεν το έχετε χωνέψει ακόμα. Σε έναν μήνα να ανοίξει κλειστά σπίτια ο κ. Δούκας είναι δύσκολο. Πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε κλειστά σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους ταλαιπωρώντας τον κόσμο και γι' αυτό έχασε».

Ο δήμαρχος Αθηναίων και της ακροαριστεράς Χάρης Δούκας σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Mega και την Νίκη Λυμπεράκη είχε ερωτηθεί για τις καταλήψεις στα κτίρια, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, «υπάρχουν δυσκολίες μεγάλες να βρεθεί χώρος για έκφραση, για πολιτισμό και δραστηριότητες, και εδώ πρέπει και εγώ να δώσω μία ευκαιρία. Εχουμε αρκετά αναξιοποίητα κτίρια, να μπορέσω να δώσω μία ευκαιρία σε συλλόγους, σε συλλογικότητες να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν, να εκφραστούν».



Ο δικτάτορας Πούτιν σε στημένη εξωφρενική συνέντευξη όλο ψέμα χωρίς λέξη για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε

 


Εξωφρενικοί ισχυρισμοί από ένα καταζητούμενο δικτάτορα, σε ένα στημένο ακροδεξιό δημοσιογράφο.

Ένας αμετανόητος κακοποιός ηγέτης μιας χώρας, ο οποιος καταζητείται στο 99% της υφηλίου, και έχει συμμάχους μόνο δικτάτορες και καθεστωτικούς ηγέτες, αντί να δείχνει μετανιωμένος, ήταν προκλητικός και ψεύτης προκαλώντας τους πάντες.

Η συνέντευξη του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Τάκερ Κάρλσον ήταν γεμάτη προπαγάνδα, και όσα είπε είναι σοκαριστικά και εξωφρενικά, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα για τον ίδιο και την χώρα του, αφού έδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος για όλο τον πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης διάρκειας δύο ωρών και επτά λεπτών, ο Ρώσος καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου, πήγαινε από τον έναν εξωφρενικό ισχυρισμό στον άλλο, όπως ότι η Πολωνία ξεκίνησε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι η CIA ανατίναξε τους αγωγούς Nord Stream.

Οι Αμερικανοί προειδοποιήθηκαν «να μην πιστέψουν τίποτα» από τον συντονιστή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, πριν από τη δημοσιοποίησή της, όπως έπρεπε να προειδοποιήσουν και και όλη την υφήλιο, ότι μπροστά της έχει ένα ψεύτη δικτάτορα.

Ο ακροδεξιός δημοσιογράφος Κάρλσον στημένος δείχνοντας την ακαταλληλότητα του να δημοσιογραφεί, δεν έδειξε διατεθειμένος να αμφισβητήσει αρκετούς ισχυρισμούς του Ρώσου προέδρου

Αρχικά, ο Πούτιν φάνηκε ο γελοίος να επιδεικνύει βαθιά γνώση της ιστορίας της περιοχής του, με τον Κάρλσον να γίνεται ακόμα πιο γελοίος και να επαινεί τις «εγκυκλοπαιδικές του γνώσεις» του δικτάτορα.

Αλλά όταν ήρθε η ώρα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η ερμηνεία του φάνηκε να είναι κάπως διαφορετική από την καθιερωμένη ιστορική άποψη και να έχει φτιάξει ένα δικό του προκλητικό αφήγημα.

Ο Ρώσος δικτάτορας κατηγόρησε την Πολωνία ότι ξεκίνησε την παγκόσμια σύγκρουση, συνεργαζόμενος με τον Γερμανό ηγέτη Αδόλφο Χίτλερ. Επικαλέστηκε την εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία ως απόδειξη ότι αυτή έφταιγε.

«Έτσι, πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Πολωνία συνεργάστηκε με τον Χίτλερ», δήλωσε ο Πούτιν. «Και παρόλο που δεν υποχώρησε στις απαιτήσεις του Χίτλερ, εντούτοις συμμετείχε στη διχοτόμηση της Τσεχοσλοβακίας μαζί με τον Χίτλερ, καθώς οι Πολωνοί δεν είχαν παραχωρήσει τον διάδρομο του Ντάντιχ (σημερινό Γκντανσκ) στη Γερμανία, και το παράκαναν, ωθώντας τον Χίτλερ να ξεκινήσει τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο επιτιθέμενος σε αυτούς».

«Γιατί ο πόλεμος ξεκίνησε εναντίον της Πολωνίας την 1η Σεπτεμβρίου 1939; Η Πολωνία αποδείχθηκε ασυμβίβαστη και ο Χίτλερ δεν είχε παρά να αρχίσει να εφαρμόζει τα σχέδιά του με την Πολωνία».

Στην πραγματικότητα, οι ιστορικοί αποδίδουν την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην απόφαση των Ναζί να εισβάλουν σε γειτονικές χώρες λόγω του επιθετικού επεκτατισμού του Χίτλερ, αλλά ένας δικτάτορας έχει την δικιά του ιστορία.

Μια από τις σημαντικότερες δικαιολογίες του καταζητούμενου δικτάτορα Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι η θεμελιώδης πεποίθησή του ότι η χώρα ανήκει στη Ρωσία.

Επικαλέστηκε τη δημιουργία της ΕΣΣΔ ως σημείο ίδρυσης της Ουκρανίας. Μετά τη νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, όπως αποκαλούμε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και όλα αυτά τα εδάφη κατοχυρώθηκαν τελικά ως ανήκοντα στη Ρωσία, στην ΕΣΣΔ», εξήγησε ο δικτάτορας Πούτιν.

«Όσον αφορά στην Πολωνία, έλαβε, προφανώς ως αποζημίωση, τα εδάφη που αρχικά ήταν γερμανικά. Τα ανατολικά τμήματα της Γερμανίας. Αυτά είναι τώρα τα δυτικά εδάφη της Πολωνίας. Φυσικά, η Πολωνία ανέκτησε την πρόσβαση στη Βαλτική Θάλασσα και στο Ντάντσιχ».

«Η οποία πήρε και πάλι το πολωνικό της όνομα. Έτσι λοιπόν εξελίχθηκε αυτή η κατάσταση».

«Το 1922, όταν ιδρύθηκε η ΕΣΣΔ, οι Μπολσεβίκοι άρχισαν να οικοδομούν την ΕΣΣΔ και δημιούργησαν τη Σοβιετική Ουκρανία, η οποία δεν είχε υπάρξει ποτέ πριν».

Στην πραγματικότητα, η Ουκρανία κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Ρωσία το 1991 μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Ιστορικά η χώρα έχει επίσης κυβερνηθεί από τη Λιθουανία και την Πολωνία, καμία από τις οποίες δεν επιχειρεί να εγείρει αξιώσεις επί της χώρας.

«Η Ουκρανία είναι προφανώς κράτος-δορυφόρος των ΗΠΑ», δήλωσε ο Πούτιν. «Είναι προφανές. Δεν θέλω να το εκλάβετε σαν να ψάχνω για μια δυνατή λέξη ή μια προσβολή».

Ο Ρώσος δικτάτορας επικαλέστηκε τη συνεχιζόμενη οικονομική στήριξη των ΗΠΑ προς την εμπόλεμη χώρα ως απόδειξη για τον ισχυρισμό του.

«Δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ πηγαίνουν στην Ουκρανία. Υπάρχει μια τεράστια εισροή όπλων», δήλωσε ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου.

Ο ένοχος για τις εκρήξεις του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream αναζητείται από τότε που χτυπήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η επίθεση έγινε καθώς η Ευρώπη προσπαθούσε να απεξαρτηθεί από τις ρωσικές πηγές ενέργειας μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή του Κρεμλίνου στην Ουκρανία και συνέβαλε στην ένταση που ακολούθησε την έναρξη του πολέμου.

Όταν ο στημένος Κάρλσον ρώτησε τον Ρώσο δικτάτορα ποιος ανατίναξε τον Nord Stream, εκείνος απάντησε: «Εσείς σίγουρα».

«Ήμουν απασχολημένος εκείνη την ημέρα. Δεν ανατίναξα εγώ τον Nord Stream. Σας ευχαριστώ πάντως», αστειεύτηκε ο γελοίος και στημένος Κάρλσον.

Ο Πούτιν είπε: «Εσείς προσωπικά μπορεί να έχετε άλλοθι, αλλά η CIA δεν έχει τέτοιο άλλοθι».

Στη συνέχεια ο Κάρλσον ρώτησε αν έχει κάποια απόδειξη ότι το ΝΑΤΟ ή η CIA ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση, αλλά ο Πούτιν αρνήθηκε να δώσει κάποια γιατί απλά δεν έχει και είναι ο ίδιος ένοχος.

«Ξέρετε, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά οι άνθρωποι πάντα λένε σε τέτοιες περιπτώσεις, ψάξτε για κάποιον που έχει συμφέρον-κίνητρο», είπε ο Πούτιν.

«Αλλά σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να αναζητήσουμε μόνο κάποιον που ενδιαφέρεται, αλλά και κάποιον που έχει την δυνατότητα, διότι μπορεί να υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, αλλά δεν είναι όλοι ικανοί να βρεθούν στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας και να πραγματοποιήσουν αυτή την έκρηξη».

«Αυτές οι δύο συνιστώσες θα πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους. Ποιος ενδιαφέρεται και ποιος είναι ικανός να το κάνει», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Κάρλσον πίεσε τον Πούτιν: «Αν είχατε αποδείξεις και πιθανώς με δεδομένες τις υπηρεσίες ασφαλείας ή τις υπηρεσίες πληροφοριών σας, θα είχατε ότι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η CIA, η Δύση το έκαναν αυτό, γιατί δεν θα τις παρουσιάζατε και δεν θα κερδίζατε μια προπαγανδιστική νίκη;»

«Στον πόλεμο της προπαγάνδας, είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις τις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν όλα τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου και πολλά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης», απάντησε ο καταζητούμενος δικτάτορας.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αρνηθεί σθεναρά τους ισχυρισμούς περί εμπλοκής της στην επίθεση στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2.

Οι υποψίες έπεσαν πιο έντονα στην Ουκρανία, όπου αξιωματούχοι αντιδρούσαν επί χρόνια στο έργο υποστηρίζοντας ότι θα ενίσχυε τη Ρωσία, επιτρέποντάς της να πουλάει περισσότερο φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Η στημένη συνέντευξη :





Βέμπερ : Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπλοκαριστούν πόροι προς την Ελλάδα

 


Ο Μάνφρεντ Βέμπερ ενημέρωσε τους Έλληνες για το πόσο ανθέλληνες είναι οι Συριζαίοι, και ότι αυτό που σκέφτονται καθημερινά είναι το πώς θα κάνουν κακό στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ ήταν ξεκάθαρος «ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπλοκαριστούν πόροι προς την Ελλάδα» 

Αυτή την ομολογία έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ σε συνομιλία με δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τίτλο «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη», ερωτηθείς για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στα θέματα του Κράτους Δικαίου. Αρμόδια για αυτά τα ζητήματα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει επισημάνει την πρόοδο. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να απέχει πλέον το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα από τέτοια ψηφίσματα. Έχει παραγίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπλοκαριστούν πόροι προς την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταματήσαμε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς. Για παράδειγμα, την αγρανάπαυση. Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα. Δε μπορούμε αυτήν τη στιγμή να ανοίξουμε το "κουτί (των παροχών)».




Συνελήφθησαν 2 άτομα, μέλη συμμορίας, που διέπραττε ένοπλες επιθέσεις σε περιοχές της Αττικής

 



Σκληροί κακοποιοί, αδίστακτοι!!!

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού, συνελήφθησαν πρωινές ώρες της Τετάρτης, 7 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχές της Αττικής, -2- άτομα, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, καθώς και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Για την υπόθεση προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ενώ, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες-μέλη της συμμορίας ταυτοποιήθηκαν ως δράστες  τουλάχιστον τριών (3) ένοπλων επιθέσεων κατά ατόμων, στην περιοχή του Κολωνού και των Αχαρνών, καθώς και περιστατικού με πυροβολισμούς σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Πατήσια.

Πιο αναλυτικά:

 την 05-02-2024, μεσημβρινές ώρες, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής γυναίκα με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην κοιλιακή χώρα, από τον σύζυγό της (έναν εκ των συλληφθέντων), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αυτοπυροβολήθηκε εντός της οικίας τους στον Κολωνό. Από τη διενεργηθείσα προανάκριση, ωστόσο, προέκυψε ότι ο ίδιος ήταν ο δράστης της συγκεκριμένης επίθεσης

την 21-01-2024, μεσημβρινές ώρες, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τουλάχιστον ακόμα -5- άτομα, ακινητοποίησαν Ι.Χ. όχημα που κινούνταν στην περιοχή του Κολωνού και στο οποίο επέβαιναν -4- άτομα και ένα ανήλικο παιδί. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στον οδηγό με γροθιές και κλωτσιές, τον χτύπησαν με τη λαβή όπλου στο πρόσωπο, ενώ ένας εκ των δραστών πυροβόλησε εναντίον τους, χωρίς να τους τραυματίσει

πρώτες πρωινές ώρες της 09-01-2024, άγνωστοι πυροβόλησαν τουλάχιστον -7- φορές προς κατάστημα καφέ-εστίασης στην περιοχή των Πατησίων, προκαλώντας φθορές. Από τη διενεργηθείσα προανάκριση ταυτοποιήθηκαν οι -2- συλληφθέντες ως οι δράστες της επίθεσης

την 22-07-2022, στην περιοχή των Αχαρνών, -15- άτομα πυροβόλησαν εναντίον 20χρονου ημεδαπού, τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Από το σημείο της επίθεσης περισυλλέχθηκε κάλυκας ο οποίος, ομοίως από την εργαστηριακή εξέταση, πρόεκυψε ότι πυροδοτήθηκε από το ως άνω κατασχεθέν όπλο και

την 14-06-2022, αστυνομικοί μετέβησαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην περιοχή των Αχαρνών, όπου ανευρέθη κάλυκας που, όπως προέκυψε από την εργαστηριακή εξέταση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, πυροδοτήθηκε από ένα εκ των κατασχεθέντων όπλων των -2- μελών της συμμορίας.

Για την αποδόμηση της συμμορίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε τέσσερις (4) οικίες και σε όχημα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε περιοχές του Κολωνού και της Νίκαιας, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





 -3.460- ευρώ,

-3- πιστόλια,

-68- φυσίγγια,

-2- γεμιστήρες,

σιγαστήρας και

κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια ερευνών σε μία από τις οικίες εντοπίστηκε εντός αυτής και συνελήφθη 65χρονος, κατηγορούμενος για οπλοκατοχή, για τον οποίο ωστόσο δεν προέκυψε εμπλοκή στη δράση της συμμορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των έτερων μελών της συμμορίας συνεχίζονται.




Η Ιταλία τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

 


Η Ιταλία τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με σειρά πολιτιστικών πρωτοβουλιών.

Από τις σημαντικότερες εκείνη που φιλοξένησε από την Τετάρτη το πανεπιστήμιο της ιταλικής πρωτεύουσας «Roma Tre»: μαθητές λυκείου, καθηγητές, νεοελληνιστές και Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι της Ιταλίας επέλεξαν και ανέλυσαν την σημασία μιας λέξης της γλώσσας μας, από την «αγάπη», μέχρι την «θεραπεία» και την «ποίηση».

Παράλληλα σε διάλογο και μέσω διαδικτύου, μέχρι αύριο «οι λέξεις των Ελλήνων» θα απασχολήσουν αρχαιολόγους, διανοούμενους, βυζαντινολόγους από το Αβετσάνο της κεντρικής Ιταλίας, την Ρώμη, αλλά από την Σικελία, με την συνεργασία των τοπικών ελληνικών κοινοτήτων.

Στο Τορίνο οργανώνονται τριήμερες εκδηλώσεις, οι οποίες ονομάστηκαν «dalla α all' ω», (από το α μέχρι το ω). Η πρωτοβουλία είναι το ελληνικού άμισθου προξενείου του Τορίνο και του ιταλοελληνικού μορφωτικού συνδέσμου «Microkosmos».

Σήμερα, το σημαντικότερο αρχιτεκτονικό σύμβολο της πόλης, η Μόλε Αντονελιάνα, πρόκειται να φωταγωγηθεί με τα χρήματα της ελληνικής σημαίας. Παράλληλα, θα οργανωθεί ανάγνωση ποιημάτων με έμπνευση από την ανθρώπινη και, μοναδική, καλλιτεχνική μορφή της Μαρίας Κάλλας. Στην πλατεία Καστέλλο, ο σύνδεσμος Πεδεμόντιο- Ελλάδα αφιερωμένος στον Ιταλό φιλέλληνα Σαντόρε Ντι Σανταρόζα θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας μας, ενώ στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Τορίνο οργανώνεται συναυλία με βυζαντινή μουσική από το μουσικό σχήμα «Ιrini Pasi».

Η πρέσβης της χώρας μας στην Ιταλία, Ελένη Σουρανή, σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στον διεθνή χαρακτήρα της και στην συνέχεια της, από τον Όμηρο μέχρι σήμερα.

Η κυρία Σουρανή υπενθύμισε ότι «οι πανανθρώπινες αξίες που αποτύπωσε η ελληνική γλώσσα, διαμόρφωσαν ολόκληρο τον δυτικό πολιτισμό και έγιναν παγκόσμιο κτήμα». Η πρέσβης μας στην Ιταλία, τέλος, υπογράμμισε: «η γλώσσα μας κατέχει το πολύτιμο και σπάνιο προνόμιο να ανήκει στις μόλις 5 γλώσσες, από τις 6.500 επίσημες οι οποίες ομιλούνται σήμερα, που άντεξαν σχεδόν 3.000 χρόνια στην ιστορία του ομιλούντος, ανθρώπινου γένους και που μπορεί, κανείς, να την παρακολουθεί -γραπτά- συνεχώς και αδιάλειπτα».



iefimerida.gr



Ξυλοκόπησαν συμμαθητή τους μέσα στο σχολείο και τον έστειλαν στο νοσοκομείο -Πέντε συλλήψεις

 



Στο νοσοκομείο κατέληξε μαθητής σχολείου, στη Θεσσαλονίκη, μετά από άγρια επίθεση που δέχθηκε από συμμαθητές του για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων έγινε την περασμένη Τετάρτη (6/2) στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά. 

Συγκεκριμένα, πέντε μαθητές ηλικίας 17 και 18 ετών (ο ένας από αυτούς) επιτέθηκαν σε 18χρονο συμμαθητή τους και τον χτύπησαν στο κεφάλι!

Το θύμα της άγριας επίθεσης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από την άγρια επίθεση. 

Οι πέντε δράστες της άγριας επίθεσης συνελήφθησαν, όπως θα συλληφθούν απαραίτητα και οι γονείς όσων είναι ανήλικοι.









Πυροβολισμοί από Ρομά κατά αστυνομικών στη λεωφόρο Παιανίας - Μαρκοπούλου

 



Ρομά παραβατικοί και επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, αδίστακτοι σε όλα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς στη λεωφόρο Παιανίας – Μαρκοπούλου κατά αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έλαβαν σήμα για ύποπτο όχημα στην λεωφόρο Παιανίας – Μαρκοπούλου και συγκεκριμένα έξω από μάντρα αυτοκινήτων, που πήγαν να κλέψουν ανταλλακτικά. 

Μόλις έφθασαν στο σημείο και το εντόπισαν, ο οδηγός αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο όπως κάνουν όλοι οι Ρομά κακοποιοί κάθε ηλικίας και πυροβόλησε όπως κάνουν όλοι οι Ρομά κακοποιοί, πιθανότατα με καραμπίνα, προς την πλευρά των αστυνομικών.

Οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς ωστόσο το ύποπτο όχημα διέφυγε με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί, από τους οποίους δεν τραυματίστηκε κανείς, να εξαπολύσουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, που θα κρύβονται σε κανένα καταυλισμό.



Υποχωρεί και άλλο σε ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ στα ίδια το ΠΑΣΟΚ που φαίνεται με Ανδρουλάκη να έχει πιάσει "ταβάνι"


 

Στη μέτρηση της alco για τον ALPHA ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει νέα βουτιά στα ποσοστά του και στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται να κλειδώνει πλέον το μονοψήφιο ποσοστό συγκεντρώνοντας 9,3% και επι των βίας να περνά το διψήφιο καταγράφοντας 10,2%.

Έμπειροι στις δημοσκοπήσεις λένε ότι η πτώση θα είναι μεγαλύτερη στις επόμενες δημοσκοπήσεις.

Η απόσταση του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ  το οποίο δυστυχώς με Νίκο Ανδρουλάκη παρέμεινε σταθερό(12,2%) από το 0,4% διαφορά έκανε ένα μικρό άλμα στις 2 μονάδες διαφορά με το κόμμα Κασσελάκη.

Προβληματισμός όμως επικρατεί και στην οργανωμένη βάση του κόμματος με στελέχη ανα την Ελλάδα να εκφράζουν ανησυχία για την απολίτικη στροφή που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και για αυτόν που ηγείται του κόμματος.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ χωρίς ίχνος ντροπής, ανθελληνικά υπέγραψαν ένα ψήφισμα στην Ευρώπη που έγινε ξεκάθαρα για να σπιλωθεί η χώρα και ο Έλληνας πρωθυπουργός, γιατί σε κάποιους δεν αρέσει αυτή η ανάκαμψη της χώρας.



Βέμπερ για Ελλάδα: Πετύχατε, η ανάκαμψη είναι εδώ - Ο Μητσοτάκης ξαναέχτισε την αξιοπιστία της χώρας

 



«Το πρώτο μου μήνυμα προς την Ελλάδα είναι: Πετύχατε. Η ανάκαμψη είναι εδώ, και, αν μπορώ να είμαι πολύ ειλικρινής, η Ελλάδα τα πάει πολύ καλύτερα από τη Γερμανία αυτή τη στιγμή. Πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει πολύ με την ηγεσία»

Την απάντηση αυτή δίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, στην ερώτηση για το πόσο εύκολος θα είναι τελικά ο δρόμος προς την ανάκαμψη τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της Γερμανίας. Άλλωστε «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη» είναι και ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιείται σήμερα στην ΑΘήνα και αύριο, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετέχουν ευρωπαίοι πολιτικοί της οικογένειας του ΕΛΚ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κρατών μελών, ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν πολλά μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου.


«Σε έναν κόσμο γεμάτο συγκρούσεις και αβεβαιότητα, οι άνθρωποι αναζητούν προσωπικότητες που μπορούν να πλοηγηθούν στο μέλλον και είναι αρκετά θαρραλέοι για να δείξουν προς ποια κατεύθυνση θέλουν να πάνε», προσθέτει στην ίδια ερώτηση και αμέσως εξηγεί: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας τέτοιος ηγέτης και ανέτρεψε την εικόνα της Ελλάδας και ξαναέχτισε την αξιοπιστία της όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην παγκόσμια σκηνή. Και το πιο σημαντικό, ο λαός της Ελλάδας μπορεί να το δει επειδή το αισθάνεται στις τσέπες του και στο θετικό τρόπο που οι ηγέτες σε όλη την Ευρώπη δείχνουν σεβασμό σε ό,τι έχει επιτευχθεί εδώ (εννοεί στην Ελλάδα)».


Ο κ. Βέμπερ, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει ότι «αυτές οι εκλογές θα αποφασίσουν το μέλλον της πολιτικής στη Δύση, και κατά κάποιον τρόπο και αυτού που αποκαλούμε ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας» και «με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στην Ευρώπη, την αστάθεια της παγκόσμιας οικονομίας και τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, θα είναι εξαιρετικά σημαντικές».


Στην ερώτηση, δε, γιατί να συνταχθεί ένας ευρωπαίος πολίτης με εθνικά κόμματα της οικογένειας του ΕΛΚ, αφού υπογραμμίζει ότι «η Ευρώπη έχει κολλήσει ανάμεσα σε αριστερές και πράσινες ιδεολογίες που δεν λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα των πολιτών, και της άκρας δεξιάς που δεν θέλει να λύσει κανένα πρόβλημα, χρειάζεται ακόμη και πρόσθετα προβλήματα, όπως η παράνομη μετανάστευση, για να παραμείνει στην επικαιρότητα», τονίζει με νόημα ότι «δεν έχουμε νοσταλγία για την επιστροφή στο παρελθόν, θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους Ευρωπαίους».


Σχολιάζοντας, επίσης, υποθέσεις ευρωβουλευτών που εξετάζονται από τη δικαιοσύνη και δημοσιεύματα κατά αυτών, σημειώνει ότι «πρέπει να δούμε ότι ένα δημοκρατικό θεσμικό όργανο, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι μεγαλύτερο από τα μεμονωμένα μέλη του», χαρακτηρίζει το Ευρωκοινοβούλιο «παλλόμενη καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας» και δηλώνει «πεπεισμένος ότι θα ενισχυθεί με την πάροδο του χρόνου».


Σχετικά με το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, δίνει εκτενή απάντηση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αφού τονίζει ότι «το κράτος δικαίου δεν είναι πρώτα απ' όλα κομματικό πολιτικό ζήτημα» και ότι «είναι ένα ζήτημα που βασίζεται στο δίκαιο, σε αποφάσεις ανεξάρτητων δικαστηρίων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως θεματοφύλακα των Συνθηκών», υπενθυμίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν απολύτως σαφής ότι οι βελτιώσεις υπάρχουν, η τελευταία έκθεση για το κράτος δικαίου επιβεβαιώνει τη θετική κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων και πρέπει να συγχαρούμε την ελληνική κυβέρνηση γι' αυτό» και εκτιμά ότι «υπό το πρίσμα αυτών των θετικών εξελίξεων στην Ελλάδα, η συνεχιζόμενη κομματική εργαλειοποίηση της αριστερής και φιλελεύθερης πλευράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι απλώς απαράδεκτη. Βλάπτουν ακόμη και τη βασική ιδέα του κράτους δικαίου με τα πολιτικά τους παιχνίδια».


Ολόκληρη η συνέντευξη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Ερ.: Ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Ιουνίου, ένα από τα ερωτήματα που απασχολούν τους ευρωπαίους πολίτες, ιδίως τους νέους, είναι: «Γιατί να πάω να ψηφίσω»;


Απ.: Φέτος, θα δούμε τις μεγαλύτερες δημοκρατίες στον κόσμο να πηγαίνουν στις κάλπες. Η πρώτη είναι η Ινδία, αλλά η δεύτερη και η τρίτη είναι η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Αυτές οι εκλογές θα αποφασίσουν το μέλλον της πολιτικής στη Δύση, και κατά κάποιον τρόπο και αυτού που αποκαλούμε ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας. Με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στην Ευρώπη, την αστάθεια της παγκόσμιας οικονομίας και τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, οι ευρωπαϊκές εκλογές θα είναι εξαιρετικά σημαντικές. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η δημοκρατία και η ελευθερία βρίσκονται υπό σημαντική πίεση και πρέπει να δείξουμε στους ανθρώπους ότι αυτό που έχουμε στη Δύση, και ειδικά στην Ευρώπη, είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος που υπάρχει για να οργανώσουμε τις κοινωνίες και να ζήσουμε μαζί. Και για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά τι διακυβεύεται με αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές και η συμμετοχή θα συνεχίσει να αυξάνεται όπως συνέβη και την τελευταία φορά.


Ερ.: Οι δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών δείχνουν ότι οι εξτρεμιστικές πολιτικές και οι υποψήφιοι (που τις υποστηρίζουν) κερδίζουν έδαφος σε όλη την Ευρώπη. Ανησυχείτε ότι αυτό θα καταγραφεί και στις ευρωεκλογές;


Απ.: Είναι σαφές ότι πολλοί πολίτες ανησυχούν πολύ για το μέλλον. Αυτή η πενταετία ήταν πενταετία κρίσης, με τον κορωνοϊό και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο πληθωρισμός πλήττει τα διαθέσιμα εισοδήματα παντού και οι άνθρωποι το αισθάνονται καθημερινά. Αυτό που θέλουν να δουν είναι οι ανησυχίες τους να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και να μην τους γίνονται μαθήματα με ιδεολογικές αριστερές ιδέες. Για παράδειγμα, όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, γνωρίζουμε ότι πρέπει να επιτύχουμε κλιματική ουδετερότητα το 2050, αλλά θέλουμε να το κάνουμε για τους πολίτες και όχι εναντίον τους. Είμαστε η πολιτική ομάδα που μπορεί να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Αυτό πετύχαμε αυτή την πενταετία αυτή και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε τόσο επιτυχημένοι στις εθνικές εκλογές, και ένα τέλειο παράδειγμα γι' αυτό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο Αντρέι Πλένκοβιτς, πρωθυπουργός της Κροατίας, ο οποίος οδήγησε τη χώρα του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είναι μαζί μας στην εκδήλωση σήμερα. Το ΕΛΚ έχει στις τάξεις του 12 πρωθυπουργούς στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και έχουμε πολλές πιθανότητες να είμαστε η μεγαλύτερη Πολιτική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Ερ.: ... Θα παραμείνει όμως...



ΑΠ.: Στις εκλογές είναι οι πολίτες της Ευρώπης που θα αποφασίσουν, αλλά οι πιθανότητές μας φαίνονται πολύ καλές. Όσον αφορά στην οικονομία, υλοποιήσαμε το Ταμείο Ανάκαμψης μαζί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος. Και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, μας αναγκάζουν να επανεξετάσουμε το μέλλον της ασφάλειας και της άμυνάς μας. Επίσης, η κατάσταση της αμερικανικής πολιτικής καθιστά σαφές ότι, μακροπρόθεσμα, η Ευρώπη πρέπει να σταθεί περισσότερο στα πόδια της, όσον αφορά στην ασφάλεια και στην άμυνα στην περιοχή. Επομένως, αυτή θα είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες του ΕΛΚ μετά τις εκλογές. Η άλλη μεγάλη προτεραιότητα είναι η οικονομία. Σε περιόδους κρίσης πρέπει να φροντίζουμε για τα βασικά, τις θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα, ώστε να μπορούν να εξασφαλίζουν οικονομικά ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.


Ερ.: Γιατί ο οποιοσδήποτε, ιδίως ο νέος ευρωπαίος πολίτης, να συνταχθεί με τα εθνικά κόμματα που ανήκουν στην πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και να τα ψηφίσει στις ευρωεκλογές;


Απ.: Επειδή έχουμε το καλύτερο πρόγραμμα για τους πολίτες της Ευρώπης, έχουμε τους καλύτερους υποψηφίους για να ηγηθούμε των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και θέλουμε να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη. Η Ευρώπη έχει κολλήσει ανάμεσα σε αριστερές και πράσινες ιδεολογίες που δεν λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα των πολιτών, και της άκρας δεξιάς που δεν θέλει να λύσει κανένα πρόβλημα, χρειάζεται ακόμη και πρόσθετα προβλήματα, όπως η παράνομη μετανάστευση, για να παραμείνει στην επικαιρότητα. Δεν έχουμε νοσταλγία για την επιστροφή στο παρελθόν, θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους Ευρωπαίους.


Ερ.: Στην Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έγινε τους τελευταίους μήνες γνωστό (αρνητικά) και εξαιτίας υποθέσεων στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται ευρωβουλευτές και να εξετάζονται από τη βελγική δικαιοσύνη... ή πρόσφατα επειδή ευρωβουλευτές «ενεργούσαν σαν πράκτορες της Ρωσίας στο ΕΚ». Η εμπιστοσύνη σε ένα ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο κλονίζεται μερικούς μήνες πριν από τις ευρωεκλογές...


Απ.: Κάθε φορά που βουλευτές του Κοινοβουλίου εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις, αυτό βλάπτει τη φήμη του θεσμικού οργάνου που εκπροσωπούν. Αλλά πρέπει, επίσης, να δούμε ότι ένα δημοκρατικό θεσμικό όργανο, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μεγαλύτερο από τα μεμονωμένα μέλη του. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η παλλόμενη καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και είμαι πεπεισμένος ότι θα ενισχυθεί με την πάροδο του χρόνου.


Ερ.: Πώς σχολιάζετε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα και τα όσα αναφέρει για το Κράτος Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου;


Απ.: Υπό το πρίσμα των θετικών εξελίξεων στην Ελλάδα, τις οποίες αναγνώρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τελευταία έκθεση για το Κράτος Δικαίου, η οποία επιβεβαιώνει τη θετική κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων, θα πρέπει να συγχαρούμε την ελληνική κυβέρνηση γι' αυτό. Αντίθετα, η αριστερή και φιλελεύθερη πτέρυγα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βλάπτει ακόμη και τη βασική ιδέα του Κράτους Δικαίου με τα πολιτικά της παιχνίδια. Δείχνει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για το κράτος δικαίου ή την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. Πρόκειται μόνο για κατηγορίες προς την ελληνική κυβέρνηση, οπότε είμαι αρκετά απογοητευμένος από αυτό και νομίζω ότι μακροπρόθεσμα αυτό θα βλάψει και την ιδέα του Κράτους Δικαίου. Επομένως, σταματήστε το, παρακαλώ, αυτή είναι η γνώμη μου. Υπάρχουν διαδικασίες σε εξέλιξη στην Ελλάδα, βασιζόμαστε πλήρως στους δικαστές εκεί (εννοεί στην Ελλάδα), κάνουν τη δουλειά τους και όποτε υπάρχει πρόβλημα, έχουμε και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οπότε έχουμε ένα νομικό σύστημα που αποδίδει, λειτουργεί, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς και συνταγματικούς θεσμούς της χώρας.


Το κράτος δικαίου δεν είναι πρώτα απ' όλα κομματικό πολιτικό ζήτημα. Είναι ένα ζήτημα που βασίζεται στο δίκαιο, σε αποφάσεις ανεξάρτητων δικαστηρίων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως θεματοφύλακα των Συνθηκών. Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν απολύτως σαφής ότι οι βελτιώσεις υπάρχουν, η τελευταία έκθεση για το κράτος δικαίου επιβεβαιώνει τη θετική κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων και πρέπει να συγχαρούμε την ελληνική κυβέρνηση γι' αυτό. Υπό το πρίσμα αυτών των θετικών εξελίξεων στην Ελλάδα, η συνεχιζόμενη κομματική εργαλειοποίηση της αριστερής και φιλελεύθερης πλευράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι απλώς απαράδεκτη. Βλάπτουν ακόμη και τη βασική ιδέα του κράτους δικαίου με τα πολιτικά τους παιχνίδια. Εξετάζοντας τις επιδόσεις του ΕΛΚ όσον αφορά την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη, για παράδειγμα στη Μάλτα, όπου η σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποδώσει δικαιοσύνη για τη Daphne Garuana της Γαλικίας και στην Τσεχική Δημοκρατία, όπου ο φιλελεύθερος πρωθυπουργός Μπάμπις εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το ΕΛΚ, μετά τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου, δεν χρειαζόμαστε μαθήματα από τα αριστερά κόμματα. Το ΕΛΚ είναι η πολιτική Ομάδα που στηρίζει το Κράτος Δικαίου και η πρόσφατη νίκη του Ντόναλντ Τουσκ στην Πολωνία το αποδεικνύει.


Ερ.: Βρίσκεστε στην Αθήνα για το συνέδριο «Ο δρόμος προς την Ανάκαμψη». Τελικά, μετά πολύχρονη κρίση, τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα σήμερα και πόσο εύκολος θα είναι ο δρόμος προς την ανάκαμψη τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της Γερμανίας;


Απ.: Λοιπόν, το πρώτο μου μήνυμα προς την Ελλάδα είναι: Πετύχατε. Η ανάκαμψη είναι εδώ, και, αν μπορώ να είμαι πολύ ειλικρινής, η Ελλάδα τα πάει πολύ καλύτερα από τη Γερμανία αυτή τη στιγμή. Πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει πολύ με την ηγεσία. Σε έναν κόσμο γεμάτο συγκρούσεις και αβεβαιότητα, οι άνθρωποι αναζητούν προσωπικότητες που μπορούν να πλοηγηθούν στο μέλλον και είναι αρκετά θαρραλέοι για να δείξουν προς ποια κατεύθυνση θέλουν να πάνε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας τέτοιος ηγέτης και ανέτρεψε την εικόνα της Ελλάδας και ξαναέχτισε την αξιοπιστία της όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην παγκόσμια σκηνή. Και το πιο σημαντικό, ο λαός της Ελλάδας μπορεί να το δει επειδή το αισθάνεται στις τσέπες του και στο θετικό τρόπο που οι ηγέτες σε όλη την Ευρώπη δείχνουν σεβασμό σε ό,τι έχει επιτευχθεί εδώ (εννοεί στην Ελλάδα).