Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Αυτός είναι ο Βρετανός σύντροφος που πήγε να βάλει φωτιά στην Μαλακάσα!!

 


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 31χρονος, υπήκοος Βρετανίας, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο για εμπρησμό κοντά στη λίμνη Μπελέτσι.

Ο Βρετανός προσήχθη το Σάββατο από αστυνομικούς του τμήματος Αυλώνα μετά από καταγγελίες που έγιναν από ποδηλάτες ότι επιχειρούσε να βάλει φωτιά στην περιοχή με κεράκια και ξερά χόρτα, κοντά στη λίμνη Μπελέτσι.



Σε λίγο θα μάθουμε, εάν ομολογήσει ο σύντροφος τα κίνητρα του, όπως και ποιοι τον έβαλαν να κάψει την περιοχή.




Μπαίνει σε πρόγραμμα το σχέδιο των συντρόφων για εμπρησμούς σε όλη την Αττική

 



Περίεργες πυρκαγιές, κοντά σε κατοικημένες περιοχές με μοναδικό σκοπό να προκληθούν καταστροφές και να υπάρξουν νεκροί.

Πρώτος στόχος η Αττική, και έπεται συνέχεια, αφού το βρώμικο προεκλογικό σχέδιο μόλις άρχισε.

Μετά την Γλυφάδα, την Βούλα και την Βουλιαγμένη, και αφού το σχέδιο κάψτε και καταστρέψετε περιουσίες δεν απέδωσε, συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στις 12:30 στη Λούτσα και μάλιστα κοντά σε σπίτια.




Η φωτιά καίει σε λόφο με χαμηλή βλάστηση στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Νικηταρά. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από οικοπεδικό χώρο και κατευθύνεται προς το Λόφο όπου εκεί υπάρχει πυκνό πευκοδάσος. 

Αυτή την ώρα ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να προλάβουν την πυρκαγιά και να μην επεκταθεί, επί τόπου σπεύδουν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ για την κατάσβεση επιχειρεί και ένα ελικόπτερο Erickson.






Εκτινάχθηκε η πρόσβαση πολιτών σε e-υπηρεσίες με κωδικούς Taxis

 



Με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζεται η αύξηση της πρόσβασης των πολιτών σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους η αυθεντικοποίηση των πολιτών σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες με κωδικούς Taxisnet αυξήθηκε κατά 142% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο του 2022 οι πολίτες αυθεντικοποιήθηκαν σε πλατφόρμες ψηφιακών υπηρεσιών χρησιμοποιώντας κωδικούς Taxisnet 154.315.749 φορές, έναντι 63.617.253 αυθεντικοποιήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο του 2021.

Η αύξηση αυτή βασίζεται στη διαρκή διεύρυνση των φορέων του Δημοσίου που αυθεντικοποιούν τους πολίτες  μέσω του Taxisnet. Ειδικότερα, ήδη κατά τους πέντε πρώτους μήνες του 2022, 82 πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου απέκτησαν τη δυνατότητα να παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες χρησιμοποιώντας ως διαπιστευτήρια τους κωδικούς Taxisnet. Με τον τρόπο αυτό, ο συνολικός αριθμός των φορέων (Υπουργεία, Δήμοι, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια κοκ) που παρέχουν πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες με κωδικούς Taxisnet ανέρχεται πλέον σε 276.




Μέρισμα για όλους τους πολίτες η επιτυχημένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

 


Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ό,τι πετυχαίνει η οικονομική της πολιτική, γίνεται κοινωνικό μέρισμα για τους πολίτες. Αυτή την ώρα έχουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στη βενζίνη. Έχουμε μια σειρά δράσεων.

Τρέχει καταρχάς το πρόγραμμα του fuel pass. Θα επεκταθεί  η επιδότηση του ντίζελ κίνησης, που έχει καταφέρει να κρατήσει την τιμή γύρω στο 1,85-1,86. Είναι ένα πολύ πετυχημένο μέτρο που θα επεκταθεί και το επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη και μια πάρα πολύ μεγάλη εκστρατεία ελεγκτικού μηχανισμού,  αξιοποιώντας το πλαφόν στο κέρδος που βάλαμε το προηγούμενο διάστημα. Γίνονται έλεγχοι στα πρατήρια και ανακοινώνονται πρόστιμα. 

Μέσα στο επόμενο διάστημα η Επιτροπή Ανταγωνισμού -η οποία έχει πάρει μια σύσταση από την Κυβέρνηση, από το περασμένο φθινόπωρο και ψάχνει όλη την αλυσίδα παραγωγής, διυλιστήρια, εμπορία, πρατήρια- θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς της. Αν εντοπίσει και προτείνει βήματα παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν -αντίστοιχα, ενδεχομένως, με αυτά που έγιναν και σε άλλες αγορές που είχαν στρεβλώσεις- η Κυβέρνηση θα έρθει να τα αντιμετωπίσει. Με ό,τι δυνατότητα υπάρχει, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να είμαστε στο πλευρό του κόσμου, προκειμένου να μετριάσουμε το αποτύπωμα και τη συνέπεια της ακρίβειας.

Όπως αποδείξαμε και με την ηλεκτρική ενέργεια, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τον κόσμο αβοήθητο, στο πλαίσιο πάντοτε των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Αυτό κάνουμε όλο αυτό το διάστημα με τις πολιτικές στήριξης της κοινωνίας από την Κυβέρνηση, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, με τα 43 δισ. που δόθηκαν για την υγειονομική κρίση, τις ενισχύσεις στις ευάλωτες ομάδες, τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται. Δεν έχουμε προσθέσει ούτε ένα ευρώ καινούργιο φόρο. Μέσα στη μεγαλύτερη καταιγίδα μεταπολεμικά, με τα μέτρα στήριξης πετύχαμε να είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ό,τι αφορά στις αυξημένες τιμές στο ρεύμα. Και αυτό χωρίς να  έχουμε ακόμη καμιά ευρωπαϊκή βοήθεια.

Είναι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος των επαγγελματιών σημαντικά μειωμένοι. Οι επαγγελματίες παίρνουν πίσω στους λογαριασμούς τους αυξημένη έκπτωση.

Το Μάιο και τον Ιούνιο είναι αυξημένη η επιδότηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλες τις κατοικίες. Μέχρι τις 15 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για να καταθέσουν τα στοιχεία τους, όσοι δικαιούνται επιστροφή χρημάτων.

Από την 1η Ιουλίου και μετά πάμε στην καινούργια μορφή τιμολόγησης, όπου αναστέλλουμε τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Θα δούμε τη διαφορά στην τσέπη μας με σημαντικά μειωμένους λογαριασμούς, με μια επιδότηση στην αύξηση που θα φθάνει το 70% με 90%. Για τους αγρότες θα φθάσει το 90%. Γι’ αυτούς που τώρα θα έχουν τα ποτίσματά τους, που τώρα ξεκινούν οι καλλιεργητικές δραστηριότητες, ακόμη πιο έντονες. 

 



Για τη νεολαία έγιναν και γίνονται πολλά και αξίζει να τα θυμόμαστε

 


Κυριάκος Μητσοτάκης στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ με θέμα: «Ελλάδα 2030»:

Ειδικά για τη νεολαία έγιναν και γίνονται πολλά και αξίζει να μην τα ξεχνάμε και αξίζει να τα θυμόμαστε:

Από την αναγνώριση των δικαιωμάτων και την προστασία των ταχυμεταφορέων, μέχρι το πρώτο ένσημο για την πρόσληψη νέων χωρίς προϋπηρεσία. Από τις 150 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ, ως το νέο ασφαλιστικό. 

Και βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι πρωτίστως στους νέους απευθύνεται και η μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ το μήνα που πληρώθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Μαΐου. Και το ίδιο, η τόσο σημαντική ψηφιακή κάρτα εργασίας που καταπολεμά την αδήλωτη εργασία και διασφαλίζει ωράρια και υπερωρίες.

Αλλά στους νέους απευθύνονται και μια σειρά από άλλα μέτρα: Το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση έγινε πράξη από τη δική μας Κυβέρνηση. Το αφορολόγητο των 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Περισσότερες άδειες και στους δύο γονείς. Οι «Νταντάδες της γειτονιάς» που θα κρατούν τα παιδιά της εργαζόμενης μητέρας.

Όσο για την Παιδεία, τη θεωρώ τον καθρέφτη του μέλλοντος, που ξεκινά από σήμερα. Ήδη υπηρετούν στην Παιδεία μας, στη δημόσια Παιδεία μας, περισσότεροι από 16 χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί -οι πρώτες προσλήψεις τακτικού προσωπικού που έγιναν εδώ και παραπάνω από μία δεκαετία- νέοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι, πια, για όλα τα παιδιά. Οι ξένες γλώσσες και οι δεξιότητες ξεκινούν από το νηπιαγωγείο. Το Νέο Σχολείο -δίνω πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό- σύγχρονα μαθήματα, ψηφιακό εξοπλισμό, κριτική γνώση, πρότυπες και πειραματικές μονάδες παντού, αναγνωρίζεται τώρα από όλους και από τους πολιτικούς μας αντιπάλους.

Η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ένας χώρος στον οποίο υστερούσαμε εδώ και δεκαετίες. Και βέβαια το πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Παιδεία. Ένα νομοσχέδιο το οποίο θα θέσει τις βάσεις για σύγχρονα πανεπιστήμια με εσωτερικά προγράμματα ERASMUS. Αλλά, βέβαια, και τα πανεπιστήμιά μας να μπορούν να ανοίξουν με ξενόγλωσσα τμήματα. Να μπορούν να ενθαρρύνουν τα startups των φοιτητών, τη δική σας δημιουργική επιχειρηματικότητα.

Έχουμε ήδη σήμερα -αναγνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει η ίδια η φύση της εργασίας- ένα νέο πλαίσιο για την τηλεργασία με την κατοχύρωση του δικαιώματος της αποσύνδεσης.

Έχουμε την ψηφιακή μέριμνα που χρηματοδοτεί εκατοντάδες χιλιάδες νέους ώστε να αποκτήσουν δικό τους τεχνολογικό εξοπλισμό. Και ναι, ήταν μία πρόταση η οποία ήρθε από εσάς: Κανείς νέος έως 29 ετών να μην πληρώνει πια τέλη κινητής τηλεφωνίας.

Στην διάρκεια της πανδημίας, για να ενθαρρύνουμε τον εμβολιασμό των νέων, το Freedom Pass, το οποίο στην αρχή λοιδορήθηκε από κάποιους, έδωσε σε μισό εκατομμύριο νέους, όχι μόνο το κίνητρο να εμβολιαστούν, αλλά και 150 ευρώ για να καταναλώσουν σε υπηρεσίες πολιτισμού και τουρισμού.

Το κράτος πριμοδοτεί την αγορά βιβλίων, ειδικά από ανέργους, αναλαμβάνοντας την δωρεάν κατάρτισή τους.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα διαθέτει μία τολμηρή εθνική στρατηγική ισότητας με ειδικά σχέδια για τους ΛΟΑΤΚΙ+ και θεσμικές προβλέψεις για την παρενόχληση σε κάθε χώρο. Ποτέ άλλοτε δεν αναπτύχθηκαν τόσες οριζόντιες δράσεις κατά της έμφυλης και της ενδοοικογενειακής βίας, για την ισότιμη συμμετοχή της γυναίκας στην εργασία.

Και ακόμα, ποτέ το κράτος δεν αντιμετώπισε τόσο κατάματα τις υπόγειες αλλά υπαρκτές πληγές των καιρών: Την εξάρτηση από τις ουσίες. Τα ψυχικά προβλήματα, ειδικά τα ζητήματα που αφορούν τους εφήβους. Τη μόρφωση στις φυλακές. Σήμερα η Ελλάδα ακολουθεί μερικά από τα πιο πρωτοπόρα διεθνή προγράμματα απέναντι στα προβλήματα που πολιορκούν τους νέους ανθρώπους.

Το επόμενο διάστημα και παρά τον πόλεμο και τη διεθνή κρίση, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί το πολύπλευρο πρόγραμμά της για τη Νεολαία.  Όμως, ειδική προτεραιότητα θα αποτελέσει τώρα ένα πρόβλημα στο οποίο συμπυκνώνονται, νομίζω, οι περισσότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ένα νέο κορίτσι, ένα νέο αγόρι. Και αναφέρομαι στην προσωπική στέγη, γιατί τα ενοίκια ανεβαίνουν και ο πρώτος μισθός δεν αρκεί για να τα καλύψει. Επεξεργαζόμαστε ένα πλήρες σχέδιο, που περιλαμβάνει όλες τις λύσεις και αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε:

Από την ανεκμετάλλευτη περιουσία του δημοσίου, εκατοντάδες ακίνητα μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα, μέχρι αντικίνητρα και κίνητρα για να απελευθερωθούν διαμερίσματα που παραμένουν επί χρόνια κλειστά.

Και από τη συνεργασία της νέας Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ο παλιός ΟΑΕΔ, με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, μέχρι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να ανακαινιστούν παλιές στέγες και να αποδοθούν και αυτές προς ενοικίαση σε προσιτό τίμημα ή να κατασκευαστούν νέες φοιτητικές εστίες στα πανεπιστήμια μέσα από συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Όπου θα μπορεί ένας φοιτητής με πολύ χαμηλό ενοίκιο να έχει πρόσβαση σε ποιοτική στέγη.

Όλες αυτές, λοιπόν, είναι πολιτικές οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα από την Κυβέρνηση και θα υλοποιηθούν στη δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας. 



Με κεριά και ξερόχορτα πήγε να βάλει φωτιά στην Μαλακάσα


 


Στην Δικαιοσύνη αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Βρετανός υπήκοος, που συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ μετά από τηλεφώνημα των κατοίκων της περιοχής.

Το περιστατικό έγινε κοντά στη λίμνη Μπελέτσι  λίγο πριν από τις 10 το πρωί. Ο 31χρονος προσπαθούσε να βάλει φωτιά, ποδηλάτες ευτυχώς τον εντόπισαν και κάλεσαν την ομάδα ΔΙΑΣ, μόλις κατάλαβε ότι έγινε αντιληπτός προσπάθησε να διαφύγει ωστόσο σε κοντινή απόσταση από το σημείο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη, ενώ τη φωτιά έσβησαν οι πολίτες πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Φωτογραφία από το iefimerida, δείχνει τα κεράκια με τα οποία προσπαθούσε ο βρετανός να βάλει φωτιά.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να φανούν και τα κίνητρα του, εάν το έκανε μόνος του, η κάποιοι τον έβαλαν.



Οι 120 που εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ

 



Ανακοινώθηκαν τα 120 νέα μέλη της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και οι 15 εκπρόσωποι της οργάνωσης στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ.

Συνολικά ψήφισαν 1588 σύνεδροι, ενώ μετά το πέρας της καταμέτρησης βρέθηκαν 1567 έγκυρα ψηφοδέλτια, 9 λευκά και 12 άκυρα.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να συγχαρώ τα νέα μέλη της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και τους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ για την εκλογή τους. Οι εργασίες του συνεδρίου και η εκλογική διαδικασία αποδεικνύουν ότι η ΟΝΝΕΔ είναι πιο δυναμική και πιο μαζική από ποτέ. Δίνοντας βήμα σε σχεδόν 2400 συνέδρους, οι οποίοι αναδείχθηκαν από περίπου 83.000 μέλη ξεκινάμε το ταξίδι της ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας για την Ελλάδα του 2030».

Στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ εκλέγονται: 

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΨΗΦΟΙ


1 ΓΟΥΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 551


2 ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ 546


3 ΝΙΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 544


4 ΦΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 518


5 ΚΑΚΑΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ 513


6 ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 509



7 ΚΟΡΩΝΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ 498


8 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 492


9 ΞΙΟΥΦΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ 479


10 ΚΑΨΙΩΧΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 475


11 ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ 473


12 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 470


13 ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΜΗΝΑΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 467


14 ΤΣΙΡΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 461


15 ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 459


16 ΑΚΡΙΤΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΠΕΤΡΟΥ 458


17 ΚΡΙΚΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 455


18 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ - ΠΟΡΦΥΡΙΑ του ΖΑΧΑΡΙΑ 451


19 ΣΚΙΑΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 448


20 ΜΑΛΑΣΙΔΗ ΦΛΩΡΑ του ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ 444


21 ΠΡΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 443


22 ΣΤΑΜΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του ΗΛΙΑ 433


23 ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 429


24 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 429


25 ΡΑΠΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 428


26 ΜΑΓΓΕΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ 427


27 ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 423



28 ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ 420


29 ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 418


30 ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 416


31 ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 414


32 ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 413


33 ΚΟΤΟΦΩΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ 409


34 ΤΣΕΛΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ 408


35 ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 407


36 ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 404


37 ΠΑΤΣΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 402


38 ΚΟΥΡΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΜΟΥΣΤΑΦΑ 398


39 ΤΕΤΡΑΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 397


40 ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 395


41 ΛΙΑΛΙΑΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 393


42 ΓΙΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΣΙΔΩΡΟΥ 391


43 ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 389


44 ΜΠΑΡΔΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 387


45 ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 386


46 ΠΑΙΔΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 382


47 ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 380


48 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 379



49 ΖΕΧΕΡΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 375


50 ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΜΑΡΙΝΟΥ 373


51 ΚΕΣΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΑΒΒΑ 371


52 ΖΟΥΜΠΑΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 366


53 ΠΙΤΕΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 363


54 ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 361


55 ΝΤΟΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 360


56 ΡΑΓΚΑΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 359


57 ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 357


58 ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ 357


59 ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 356


60 ΚΟΣΚΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΜΙΧΑΗΛ 354


61 ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 351


62 ΚΑΠΠΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 348


63 ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 347


64 ΚΩΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 346


65 ΦΟΥΝΤΗ ΜΑΡΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 345


66 ΜΟΥΣΙΩΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 343


67 ΤΖΟΥΡΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΑ - ΠΑΡΘΕΝΑ του ΠΕΤΡΟΥ 340


68 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 339


69 ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΣ 338



70 ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΜΙΧΑΗΛ 337


71 ΜΠΑΜΠΑΝΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ 335


72 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 332


73 ΣΜΑΡΑΓΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 330


74 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ 328


75 ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 325


76 ΑΒΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΛΕΞΙΟΥ 324


77 ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ 323


78 ΠΑΥΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 320


79 ΜΟΣΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 318


80 ΠΕΝΤΑΡΗ ΜΑΡΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 316


81 ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΙΩΑΝΝΗ 315


82 ΑΜΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 312


83 ΚΑΝΟΓΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ 310


84 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ 308


85 ΚΑΡΑΒΙΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 305


86 ΤΑΧΤΑ ΑΘΗΝΑ ΜΑΡΙΑ του ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ 303


87 ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΕΛΕΝΗ του ΕΥΡΥΠΙΔΗ 302


88 ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΑΝΔΡΕΑ 299


89 ΜΑΤΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 297


90 ΦΙΛΟΣΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 290



91 ΦΟΥΡΦΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 287


92 ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ 286


93 ΤΣΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 285


94 ΠΟΛΥΖΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΕΙΡΗΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 281


95 ΜΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 280


96 ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ 278


97 ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 275


98 ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 273


99 ΜΠΟΤΡΟΜΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 271


100 ΠΑΝΕΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 270


101 ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΩΜΑ 268


102 ΡΑΔΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ 267


103 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 265


104 ΣΑΡΡΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 263


105 ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 260


106 ΛΙΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 255


107 ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 248


108 ΡΕΝΙΕΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 246


109 ΣΟΥΚΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 241


110 ΡΟΥΣΣΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ του ΣΑΒΒΑ 239


111 ΧΟΥΣΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ - ΣΤΥΛΙΑΝΗ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 237



112 ΛΑΨΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 234


113 ΒΕΡΓΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΡΑΦΑΗΛ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 231


114 ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 228


115 ΓΑΒΑΝΟΖΗΣ - ΒΛΑΣΣΗΣ ΗΛΙΑΣ - ΑΓΓΕΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 223


116 ΔΡΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 218


117 ΑΝΤΙΒΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 214


118 ΤΟΜΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ 215


119 ΜΟΥΡΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 206


120 ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 192


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ


ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΨΗΦΟΙ


121 ΗΡΕΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ - ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 177


122 ΜΙΧΕΛΟΓΓΟΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 175


123 ΜΑΚΡΟΠΟΔΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 172


124 ΚΟΡΔΟΥ ΖΩΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 171


125 ΟΡΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 168


126 ΚΟΥΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 165


127 ΚΟΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΛΑΖΑΡΟΥ 161


128 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 160


129 ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 156


130 ΧΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 155



Εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ στην ΠΕ ΝΔ εκλέγονται


ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΨΗΦΟΙ


1 ΜΑΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 683


2 ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 634


3 ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 607


4 ΣΙΑΔΗΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ 594


5 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 569


6 ΤΣΙΑΓΚΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 533


7 ΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 483


8 ΚΟΛΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 439


9 ΦΙΣΚΑΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 430


10 ΛΕΡΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 407


11 ΓΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 343


12 ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 327


13 ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΤΑΣΙΟΥ 302


14 ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 273


15 ΒΑΔΙΚΟΛΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 248


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ


ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΨΗΦΟΙ



16 ΠΕΠΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ 207


17 ΚΑΛΟΓΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 189


18 ΔΗΜΗΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 178


19 ΚΟΤΣΑΡΙΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ 166


20 ΛΕΚΚΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ του ΗΛΙΑ 162





Μόνο ηλίθιοι θα χαίρονταν με τον Ερντογάν να καυχιέται ότι ο πληθωρισμός τον Μάιο έπεσε στο 73,5%!

 



Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι μια φαιδρή και προκλητική προσωπικότητα, που δεν διστάζει να πορεύεται πολιτικά με ψέματα και προπαγάνδα προκαλώντας τους πάντες εντός και εκτός Τουρκίας. 

Καθημερινά ο Ερντογάν διαψεύδει τους πολίτες που υποφέρουν από την φτώχεια και την πολιτική του, λέγοντας μάλιστα ο φαιδρός ότι κανένας δεν πεινάει στην Τουρκία και όλα είναι καλά.

Τώρα δεν δίστασε να μιλήσει για την δήθεν πτωτική τάση του πληθωρισμού τον μήνα Μάιο. Ο Ερντογάν καυχήθηκε για αυτό το δήθεν επίτευγμα, μιλώντας σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. 

Τα στοιχεία όμως δείχνουν το ακριβώς αντίθετο, αλλά για τον σουλτάνο τα παραποιημένα στοιχεία είναι που μετράνε για να υποστηρίξει την προπαγάνδα του.

Τον Μάιο ο πληθωρισμός στην Τουρκία εκτινάχθηκε στο 73,5%, λόγω της κατρακύλας της λίρας, την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Παράλληλα, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή, τον ίδιο μήνα, εκτινάχθηκε σε υψηλό 24 ετών.




Ματαιώθηκε η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στο Βελιγράδι ο εναέριος χώρος γειτονικών χωρών είναι κλειστός για το αεροπλάνο του

 


Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Σερβία ματαιώθηκε επειδή χώρες γύρω από τη Σερβία έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους για το αεροσκάφος του, δήλωσε χθες Κυριακή στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax υψηλόβαθμη πηγή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε πληροφορία σερβικού μέσου ενημέρωσης που ανέφερε ότι η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους για το αεροπλάνο που επρόκειτο να μεταφέρει σήμερα, Δευτέρα στο Βελιγράδι τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

«Η διπλωματία μας δεν έχει ακόμη την ικανότητα της τηλεμεταφοράς», είπε η πηγή.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχόλιο από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Σερβία, η οποία έχει στενούς πολιτιστικούς δεσμούς με τη Ρωσία, έχει αποκρούσει τις πιέσεις για να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και δεν συμμετέχει στις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας



Αυτές οι φωτογραφίες «έκαψαν» τους δύο ψαράδες που προφυλακίστηκαν

 



Τα δύο αδέρφια προφυλακίστηκαν μετά την μαραθώνια απολογία τους το βράδυ της Παρασκευής, για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ένας γιατρός που έχει χόμπι να φωτογραφίζει με drone, τράβηξε τυχαία εικόνες από την περιοχή που άφησε την τελευταία πνοή του ο Σήφης Βαλυράκης, εκείνο το πρωινό.




Οι εικόνες τραβήχτηκαν από τις 11:17 έως τις 11:20 της 24ης Ιανουαρίου 2021 και μία από αυτές, δείχνει το λιμανάκι της Ερέτριας που ήταν αγκυροβολημένο το σκάφος των δυο αδελφών. Ωστόσο σε απόσταση λίγων μέτρων φαίνεται να πλησιάζει ένα μαύρο αυτοκίνητο που φέρεται να ανήκει στους κατηγορούμενους.

Θυμίζουμε ότι οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν βγήκαν εκείνη την ημέρα από το σπίτι τους…

Οι αποκαλύψεις για δεύτερο σκάφος που παρενόχλησε το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη, άνοιξαν έναν κύκλο καταθέσεων από τους ψαράδες της περιοχής που κλήθηκαν να απαντήσουν αν βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στη θάλασσα κι αν εμπλέκονται στο επεισόδιο με την τραγική κατάληξη.

Στις αρχές εμφανίστηκαν διαδοχικά τρεις μάρτυρες που έδωσαν νέα τροπή στην υπόθεση, μετά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι επρόκειτο για ναυτικό ατύχημα.

Ο δεύτερος από αυτούς τους μάρτυρες, που εμφανίστηκε μετά από περίπου τρεις μήνες, τον Απρίλιο του 2021, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και ζήτησε να μην καταθέσει στο Λιμεναρχείο Ερέτριας αλλά σε άλλη αρχή, έκανε ευθέως λόγο για εγκληματική ενέργεια υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αναγνώρισε τους δυο επιβαίνοντες στο αλιευτικό, οι οποίοι -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του- χτύπησαν με κοντάρι τον πρώην υπουργό αφού πρώτα του επιτέθηκαν φραστικά και τον έβρισαν.

Η μαρτυρία αυτή ήταν κοντά στα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής διερεύνησης που έκανε η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου και απεφάνθη ότι ο Σήφης Βαλυράκης δεν χτυπήθηκε μόνο από την προπέλα του δικού του σκάφους.

Συγκεκριμένα φέρεται να εντόπισε ένα τραύμα στο πρόσωπο από την προπέλα αλλά και άλλα χτυπήματα επίσης στο πρόσωπο που έχουν προκληθεί από άλλο αντικείμενο, όπως και ένα τραύμα στο αριστερό χέρι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αμυντικό, να σήκωσε δηλαδή ο πρώην υπουργός το χέρι του για να εμποδίσει το χτύπημα.

Ο μάρτυρας αυτός έδωσε τελικά κατάθεση στην Ασφάλεια Αττικής και ένας τρίτος άνθρωπος «έδεσε» τη μαρτυρία καταθέτοντας ότι είχε βγει για ψάρεμα τη μοιραία μέρα και όταν γύρισε, δεν είδε το σκάφος των κατηγορούμενων αδελφών στο λιμάνι.

«Αυτός ο μάρτυρας έχει βαριά προβλήματα ακοής και πάσχει από άνοια. Δεν είναι δυνατό να λαμβάνεται υπόψη η κατάθεσή του» είπε στον «Ε.Τ.» ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Δημήτρης Καρβέλης…


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος



Ρώσος υποστράτηγος σκοτώθηκε στην ανατολική Ουκρανία.

 



Ένας ρώσος υποστράτηγος, ο Ρόμαν Κουτούζοφ, σκοτώθηκε στην ανατολική Ουκρανία, έκανε σήμερα γνωστό δημοσιογράφος ρωσικού κρατικού μέσου ενημέρωσης.

Η είδηση δημοσιοποιήθηκε μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram από τον δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης Αλεξάντρ Σλάντκοφ. Δεν αναφέρεται πότε και πού ακριβώς σκοτώθηκε ο υποστράτηγος Ρόμαν Κουτούζοφ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ακόμη και σε καιρό ειρήνης, οι θάνατοι στις ένοπλες δυνάμεις αποτελούν κρατικό απόρρητο στη Ρωσία. Η Μόσχα δεν έχει επικαιροποιήσει τον επίσημο αριθμό των απωλειών της στην Ουκρανία από τις 25 Μαρτίου, όταν ανακοίνωσε πως 1.351 ρώσοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.


skai.gr



Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν σε ENI και REPSOL να μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη


Δύο ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου, η ιταλική ENI και η ισπανική REPSOL, αναμένεται να αρχίσουν εντός Ιουλίου να μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη, για να καλυφθούν οι ποσότητες που θα εκλείψουν από την ευρωπαϊκή αγορά λόγω του εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πέντε πηγές ενημερωμένες σχετικά.


Η μεταφορά πετρελαίου, για την αποπληρωμή χρεών του Καράκας, θα επαναληφθεί δύο χρόνια μετά την αναστολή τους, όταν οι ΗΠΑ είχαν κλιμακώσει τις κυρώσεις στη λατινοαμερικάνικη χώρα, στο πλαίσιο της λεγόμενης εκστρατείας «μέγιστης πίεσης» στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο.


Οι ποσότητες πετρελαίου που θα επιτραπεί να μεταφέρουν οι δύο ευρωπαϊκές εταιρείες δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες και η επίπτωση της εξέλιξης στις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου δεν θα είναι θεαματική, προεξόφλησε μία από τις πηγές. Ωστόσο, το πράσινο φως της Ουάσινγκτον για την επανέναρξη της μεταφοράς αργού έχει συμβολική αν μη τι άλλο σημασία για την κυβέρνηση του κ. Μαδούρο.


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε τη μεταφορά με επιστολές του τον περασμένο μήνα στις δύο ευρωπαϊκές εταιρείες, πάντα σύμφωνα με τις πηγές του Ρόιτερς. Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν θέλει το αργό της Βενεζουέλας να συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία ως προς τον ενεργειακό εφοδιασμό της και ταυτόχρονα να υπάρξει μείωση των πωλήσεων στην Κίνα. Άλλος ένας στόχος είναι να δοθεί ώθηση στις συνομιλίες της κυβέρνησης του προέδρου Μαδούρο με την αντιπολίτευση, σύμφωνα με δύο από τις πηγές του Ρόιτερς.


Όρος-κλειδί είναι το πετρέλαιο «να πάει στην Ευρώπη», «δεν μπορεί να μεταπωληθεί αλλού», επέμεινε μία από τις πηγές.


Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου της Βενεζουέλας, η PdVSA, δεν θα έχει κανένα κέρδος από αυτές τις συναλλαγές, που θα γίνουν χωρίς την καταβολή χρημάτων, αντίθετα με τις πωλήσεις του Καράκας στο Πεκίνο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Η Κίνα δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία και συνεχίζει να αγοράζει πετρέλαιο και αέριο από τη Μόσχα, παρά τις αμερικανικές εκκλήσεις.

Περίπου το 70% του πετρελαίου που πωλεί σήμερα η Βενεζουέλα κατευθύνεται σε διυλιστήρια της Κίνας.


Αν και οι κινήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έγιναν τον περασμένο μήνα, οι λεπτομέρειες και οι περιορισμοί δεν δημοσιοποιήθηκαν. Ούτε η ENI, ούτε η REPSOL θέλησαν να σχολιάσουν όταν επικοινώνησε μαζί τους το Ρόιτερς.

Τον περασμένο μήνα, η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες ανέφερε μέσω Twitter πως ελπίζει ότι η κινήσεις των ΗΠΑ θα «ανοίξουν τον δρόμο για την πλήρη άρση των παράνομων κυρώσεων που πλήττουν όλο τον λαό μας».


Προχθές Σάββατο, ο πρόεδρος Μαδούρο χαιρέτισε τα «τα μικρά αλλά σημαντικά μέτρα» της Ουάσινγκτον.

Κλείσιμο

Η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν έστειλε αξιωματούχος στο Καράκας τον Μάρτιο. Η κυβέρνηση του κ. Μαδούρο αποφυλάκισε κατόπιν δύο από τους κάπου δέκα Αμερικανούς που είναι φυλακισμένοι για διάφορους λόγους στη χώρα, ενώ υποσχέθηκε να ξαναρχίσει διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση για τη διεξαγωγή εκλογών. Η ημερομηνία που θα γίνουν δεν έχει οριστεί ακόμη.


Οι κινήσεις της κυβέρνησης του κ. Μπάιντεν όσον αφορά τη Βενεζουέλα πάντως ήδη επικρίνονται από Ρεπουμπλικάνους –και ορισμένους Δημοκρατικούς– πολιτικούς.


Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε μολαταύτα ότι η πολιτική της Ουάσινγκτον έναντι της Βενεζουέλας δεν έχει αλλάξει: οι κυρώσεις θα «χαλαρώσουν» μόνο αν σημειωθεί πρόοδος προς τον «εκδημοκρατισμό» και πραγματοποιηθούν «ελεύθερες» εκλογές, αλλιώς «θα γίνουν αυστηρότερες» ξανά.


Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση Μπάιντεν επέτρεψε στη Chevron, τη μεγαλύτερη αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία που παραμένει στη Βενεζουέλα, να αρχίσει συνομιλίες για μελλοντικές δραστηριότητες με την κυβέρνηση Μαδούρο.


protothema.gr