Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Ψέμα και υποκρισία Παππά στην εκπομπή της Ακριβοπούλου : Κατασκεύασμα της αντιπολίτευσης, πρόκειται για μη υπόθεση



Που αλλού σε "ταλιμπάν" συριζαία που δεν την νοιάζει να ξεφτιλιστεί και μιλάμε για την εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου στην ΕΡΤ μίλησε ο Νίκος Παππάς και μεταξύ άλλων απάντησε χωρίς να τον νοιάζει πόσο θα ξεφτιλιστεί για τα όσα τον κατηγορούν για τον Μανώλη Πετσίτη.

Όσοι τόλμησαν να τον ακούσουν στην εκπομπή προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ της Ακριβοπούλου έφριξαν με την ωμότητα του για το σκάνδαλο Πετσίτη προσπαθώντας να ξεφύγει από τις ποινικές και ηθικές ευθύνες του που αγγίζουν και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Παππάς λοιπόν υποστήριξε ότι είναι «ένα κατασκεύασμα της αντιπολίτευσης, γιατί πρόκειται για μια μη υπόθεση. Αυτή είναι η θέση μας από την αρχή. Δεν έχω αρνηθεί ότι τον ήξερα. Ήταν κοντά μας για ένα διάστημα, πήρε τη δική του πορεία με τις δικές του επιλογές. Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει μια κανονική θέση δίπλα μου ή σε κάποιον υπουργό. Εδώ μιλάμε για μια υπόθεση που δεν αφορά δημόσιο χρήμα».


Απέλυσαν νοσηλεύτρια γιατί άσκησε κριτική (μέσω Facebook) στον Πολάκη



Στην ίδια κλινική εργάζεται ως εντατικολόγος η σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας

Στην απομάκρυνση της νοσηλεύτριας Ράνιας Σταυροπούλου, προχώρησε η ιδιοκτησία της ιδιωτικής κλινικής, «Ιπποκράτης», που εδρεύει στον Πειραιά, επειδή αποτόλμησε να υιοθετήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Fecebook, ανάρτηση τρίτου προσώπου, που αναφέρονταν στην αθλιότητα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, αποτόλμησε σε μια δημοκρατική χώρα, να κοινοποιήσει στο προφίλ της, ανάρτηση του, γιατρού Μιχάλη Λιβανού, ο οποίος είχε γράψει σχολιάζοντας την χυδαιότητα Πολάκη, εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου:

«Χαιρετίζω τους φίλους μου αριστερούς και «προοδευτικούς» χανιώτες που επέλεξαν και έστειλαν έναν απαίδευτο φασιστάκο να τους εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο. Για το άλλο το παλικαράκι που τον έκανε υπουργό και τον κρατάει ακόμη είναι της ίδιας συνομοταξίας οπότε τα σχόλια περιττά».


Λίγες ώρες μετά, η κυρία Σταυροπούλου, κλήθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου, όπου ενημερώθηκε για την απόλυσή της. Την δημοσιοποίηση του γεγονότος έκανε πάλι ο κ. Λιβανός, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τα στοιχεία της ταυτότητας της απολυμένης:

«Μια φίλη και μακρινή συγγενής μου έκανε σήμερα το πρωί το λάθος να κοινοποιήσει την ανάρτηση μου για τον αξιότιμο υπουργό μας. Το μεσημέρι απολύθηκε για το λάθος της αυτό, όπως της εξήγησαν με περίσσειο θράσος. Κάποιοι θα ζητήσουν συγνώμη από τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο, γιατί κάναμε πολύ υπομονή μαζί τους και δεν τους άξιζε ούτε η υπομονή ούτε η ευγένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.


Το αξιοσημείωτο στην όλη ιστορία έχει να κάνει και με μια ακόμη λεπτομέρεια. Στην κλινική «Ιπποκράτης» εργάζεται ως εντατικολόγος και η σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Σίγουρα το ένας γεγονός (σ.σ. της απόλυσης) δεν μπορεί να συνδέεται με το άλλο (σ.σ. ότι εργάζεται στην κλινική η σύζυγος του Πολάκη). Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που μένει είναι ότι μια νεαρή γυναίκα, έχασε την δουλειά της, τέσσερις μέρες πριν το Πάσχα, επειδή αποτόλμησε να κριτικάρει την αθλιότητα του υπουργού Υγείας.

Πηγή: parapolitika.gr


Η ανικανότητα των Συριζαίων οδηγεί την ΔΕΗ σε λουκέτο


Νέα Δημοκρατία : Η ΔΕΗ οδηγείται στην καταστροφή με απόλυτη ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ 

Αμφιβολία «σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους» εκφράζουν οι ορκωτοί λογιστές της Ernst & Young

«Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης οι ανωτέρω συνθήκες οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των επομένων δώδεκα μηνών μεμονωμένα αλλά και στο σύνολό τους…. υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Η γνώμη μας δεν τροποποιείται σε σχέση με το θέμα αυτό», αναφέρεται στην έκθεση ελέγχου.

Οι ορκωτοί ελεγκτές στις παρατηρήσεις τους, σημειώνουν ότι η ΔΕΗ παρουσιάζει μειωμένα έσοδα και υψηλές ζημίες προ φόρων, ενώ «οι βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις της εταιρείας και του ομίλου κατά την εξεταζόμενη χρήση, υπολείπονταν κατά 949 εκατ. ευρώ και 708 εκατ. ευρώ των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, αντίστοιχα».

Πέντε είναι οι κυριότερες αιτίες που οδήγησαν στις μεγάλες ζημιές την ΔΕΗ, μετατρέποντας την επιχείρηση σε ωρολογιακή βόμβα που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να απασφαλίσει.

Στον σχηματισμό πρόβλεψης 164 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις προσωπικού, στην αρνητική επίπτωση κατά 196 εκατ. ευρώ από την πρόσθετη χρέωση των προμηθευτών για τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ (ΠΧΕΦΕΛ), η οποία καταργήθηκε από αρχές του έτους, αλλά και στην αυξημένη δαπάνη κατά 146 εκατ. ευρώ λόγω αύξησης των τιμών CO2 (με άμεση επίπτωση και στην αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος -ΟΤΣ), το μεγαλύτερο μέρος της οποίας, όπως σημειώνεται στις οικονομικές καταστάσεις, δεν μετακυλήθηκε στους καταναλωτές δεδομένου ότι δεν υφίσταται ρήτρα CO2 ή ΟΤΣ στα τιμολόγια χαμηλής τάσης της ΔΕΗ.

Επιπλέον, στην αρνητική επίπτωση των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας «ΝΟΜΕ» που ζημίωσαν τη ΔΕΗ κατά 223,8 εκατ. και τέλος στον σχηματισμό πρόβλεψης ύψους 78,7 εκατ. ευρώ για τόκους υπερημερίας που διεκδικεί βάσει εξώδικου ο ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ από τη συμμετοχή της στην χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως σημειώνεται στις λογιστικές καταστάσεις, «το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του ομίλου και της μητρικής εταιρείας υπερβαίνουν το σύνολο του βραχυπρόθεσμου ενεργητικού κατά το ποσό των περίπου 708 εκατ. και 949 εκατ., αντίστοιχα». Η διαφορά αυτή, οφείλεται κυρίως στη μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας, την υποχρέωση αποπληρωμής εντός της χρήσης 2019 μακροπρόθεσμου δανεισμού ύψους 725,8 εκατ. ευρώ ενώ σημαντικό μέρος επίσης αποτελεί η πρόσθετη υποχρέωση για αγορές δικαιωμάτων CO2 λόγω της ραγδαίας αύξησης των διεθνών τιμών εντός του 2018.

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη :

«Η ΔΕΗ, οδηγείται στην καταστροφή με απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα την παρέλαβε με 90 εκατομμύρια κέρδη και την παραδίδει με 900 εκατομμύρια ζημιές», τόνισε σχετικά η κυρία Ζαχαράκη και πρόσθεσε:

«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αφήνει πίσω του μια ωρολογιακή βόμβα στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν».


Απίστευτα προκλητικός με νέα ανάρτηση ο τραμπούκος Παύλος Πολάκης



Αμετανόητος και προκλητικός ο Πολάκης, ειδικά μετά την νέα ξεφτίλα Αλέξη Τσίπρα να τον στηρίξει εξαγριώνοντας όλη την Ελλάδα.

Δεν ιδρώνει το αυτί του προκλητικού τραμπούκου Παύλου Πολάκη στις αντιδράσεις στο εσωτερικό και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης έκανε μια νέα ανάρτηση και μπλέκει με το ταραγμένο του ακροαριστερό μυαλό τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τα τρολ και τα ΜΜΕ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ντιμπέιτ με τον Τσίπρα, την σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργο Πατούλη που τον παραπέμπει στο πειθαρχικό.

Η ανάρτηση του Πολάκη :  «Με λίγα λόγια παλικάρια: Στη πρώτη φωτογραφία το αποτέλεσμα των «ίσων ευκαιριών» της νεοφιλελεύθερης αντίληψης για τα ΑΜΕΑ. Στη δεύτερη φωτογραφία η ουσία της αριστερής αντίληψης του κοινωνικού κράτους που δημιουργεί δικαιοσύνη και ισότητα για τα άτομα με αναπηρία (τα κουτιά που πατάνε τα παιδιά ειναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές ρυθμίσεις που θέλουν να καταργήσουν οι οπαδοί του κοινωνικού δαρβινισμού-αυτοματισμού-Νεοφιλελευθερισμού). Αυτό είπα στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κυμπουρόπουλο. Όλα τα άλλα που γράφουν τα ΜΜΕ και τα τρολ θέλουν να καλύψουν την τροπή σε φυγή του Μητσοτάκη στην πρόκληση του Τσίπρα για τηλεοπτική αναμέτρηση, τη δίωξη της κας Στουρνάρα για την απευθείας ανάθεση με 713.000 ευρώ απο το ΚΕΕΛΠΝΟ του Συνεδρίου e-health το 2014 και το υπερπλεόνασμα 4,4% που οδηγεί σε φορολογικές ελαφρύνσεις και στη ΜΗ μείωση του αφορολόγητου. Άντε καλό βράδυ τώρα και που’ σαι Πατουλη: είσαι λίγος, ελεγχόμενος και διατεταγμένος για να με «δικάσεις», όταν για όλη τη βρωμιά του χώρου της υγείας έχεις πιει το αμίλητο νερό (είμαι και στον Ιατρικό σύλλογο Χανίων όχι στον ΙΣΑ)».

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ :
Στη πρώτη φωτογραφία το αποτέλεσμα των "ίσων ευκαιριών " της νεοφιλελεύθερης αντίληψης για τα ΑΜΕΑ
Στη δεύτερη φωτογραφία η ουσία της αριστερής αντίληψης του κοινωνικού κράτους που δημιουργεί δικαιοσύνη και ισότητα για τα άτομα με αναπηρία (τα κουτιά που πατάνε τα παιδιά ειναι τα μόρια ,τα επιδόματα ,οι ειδικές ρυθμίσεις που θέλουν να καταργήσουν οι οπαδοί του κοινωνικού δαρβινισμού-αυτοματισμού-Νεοφιλελευθερισμού)
ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ της ΝΔ Κο Κυμπουροπουλο....
Όλα τα αλλα που γραφουν τα ΜΜΕ και τα Τρολ θέλουν να καλύψουν την τροπή σε φυγή του Μητσοτάκη στην πρόκληση του Τσιπρα για τηλεοπτική αναμέτρηση,τη δίωξη της κας Στουρναρα για την απευθείας ανάθεση με 713000 ευρω απο το Κεελπνο του Συνεδριου e-health το 2014 και το υπερπλεονασμα 4,4% που οδηγεί σε φορολογικές ελαφρύνσεις και στη ΜΗ μείωση του αφορολόγητου .
Άντε καλό βράδυ τωρα και πουσαι Πατουλη:ειςαι λίγος ,ελεγχόμενος και διατεταγμένος για να με "δικάσεις" ,οταν για ολη τη βρωμιά του χώρου της υγείας εχεις πιει το αμίλητο νερο(ειμαι και στον Ιατρικο σύλλογο Χανιων οχι στον Ισα )



Στην Ελβετία εκδίδουν χαρτονόμισμα αξίας 880€!



Στις 13 Μαρτίου οι Ελβετοί εξέδωσαν ένα νέο χαρτονόμισμα, που έχει μωβ χρώμα και καινούριο σχεδιασμό και είναι το  ελβετικό χαρτονόμισμα που αντιστοιχεί σε 1.000 φράγκα.

Το νέο χαρτονόμισμα είναι ελαφρώς μικρότερο από το προηγούμενο και απεικονίζει μια χειραψία και το κοινοβούλιο της Ελβετίας.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολύτιμα του κόσμου, η αξία του οποίου φτάνει τα 880 ευρώ. Συνολικά, κυκλοφορούν πάνω από 48 εκατομμύρια από αυτά τα χαρτονομίσματα, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% της αξίας όλων των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στην Ελβετία.

Κι ενώ υποστηρίζεται ότι τα χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας ευνοούν τις παράνομες δραστηριότητες, η τράπεζα SNB, που εκδίδει το χαρτονόμισμα των 1.000 ελβετικών φράγκων, δηλώνει ότι τα εν λόγω χαρτονομίσματα χρησιμοποιούνται τακτικά για συνηθισμένες πληρωμές.

Παρ΄ότι ο υπόλοιπος κόσμος βαίνει όλο και περισσότερο στη χρήση πλαστικού χρήματος, οι Ελβετοί, εξακολουθούν να παραμένουν πιστοί στα παραδοσιακά χαρτονομίσματα και στην εκτεταμένη χρήση τους σε καθημερινή βάση.


Πηγή : perierga.gr


Η κακή συνήθεια που έχεις όταν στέλνεις ένα επαγγελματικό email -Σε κάνει να φαίνεσαι ερασιτέχνης



Τα καθήκοντά σου γεμίζουν τη μέρα σου και σου μένει ελάχιστος χρόνος, καθώς προσπαθείς να τα στριμώξεις όλα και να τα προλάβεις.

Tα email έχουν γίνει πλέον σημαντικός πυλώνας της δουλειάς στο γραφείο και το inbox σου είναι μια λίστα με πράγματα που έχεις να κάνεις.

Περισσότερα από 89 δισεκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλονται κάθε μέρα από επιχειρήσεις, σύμφωνα με έρευνες. Μάλιστα, τα περισσότερα λάθη στα email γίνονται τη Δευτέρα.

Τα επαγγελματικά email είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς και της ζωής μας. Ωστόσο, λίγοι μόνο γνωρίζουν τον σωστό τρόπο για ν' αρχίσουν και να τελειώσουν ένα επιχειρηματικό email με επαγγελματισμό, για να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Από τη στιγμή που θα πατήσεις το κουμπί «αποστολή», είναι δύσκολο να πάρεις πίσω όσα έχεις γράψει σε ένα email και ιδίως όταν πρόκειται για επαγγελματικό email τότε πρέπει να είσαι προσεκτική.

Η τέχνη του επαγγελματικού email έχει τους δικούς της κανόνες και μια πρόσφατη έρευνα βρήκε την κακή συνήθεια που κάνουν αρκετοί με αποτέλεσμα να δείχνουν ερασιτέχνες. 

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο «Social Psychological and Personality Science», διαπίστωσε πως το να βάζεις ένα χαμογελαστό emoticon σε ένα επαγγελματικό email, μειώνει την αντίληψη που έχει ο παραλήπτης για εμάς σχετικά με τις ικανότητές μας.

Το χαμογελαστό emoticon στο τέλος μιας πρότασης ενός επαγγελματικού email αφήνει περισσότερο αρνητική εντύπωση παρά θετική.

Συγκεκριμένα δίνει την εικόνα ενός ερασιτέχνη και ενός «ανίκανου» συνεργάτη. 

Το να χρησιμοποιούμε χαρούμενα emoticon στα εταιρικά emails δεν μας κάνει να εμφανιζόμαστε φιλικοί και προσεγγίσιμοι στον παραλήπτη του μηνύματος, αλλά πολύ κακοί επαγγελματίες.  

Αυτή η κακή συνήθεια δεν αυξάνει την αίσθηση οικειότητας και φιλικότητας, όπως μπορεί να πιστεύουμε, αλλά δίνει μια πολύ άσχημη εικόνα για το επαγγελματικό μας προφίλ. 


Πηγή : bovary.gr


Ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από το 8ωρο «καθισιό» αντισταθμίζεται με 2,5 ώρες άσκηση την εβδομάδα


Ερευνητές στην Αυστραλία με επικεφαλής τον Έλληνα Εμμανουήλ Σταματάκη κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα.

Το καθισιό είναι γνωστό ότι συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για διάφορες παθήσεις και πρόωρο θάνατο. Μια νέα αυστραλιανή έρευνα, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα της διασποράς, δείχνει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να αντισταθμίσει σε σημαντικό βαθμό τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής για την υγεία, αρκεί το καθισιό να μην υπερβαίνει τις οκτώ ώρες τη μέρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Εμμανουήλ Σταματάκη του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (Journal of the American College of Cardiology), ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 150.000 άνδρες και γυναίκες άνω των 45 ετών σε βάθος έως εννέα ετών, αναφορικά με το πόσο χρόνο του 24ώρου αφιέρωναν σε καθισιό, περπάτημα, ορθοστασία, σωματική άσκηση και ύπνο.

Διαπιστώθηκε ότι η καθιστική ζωή για πάνω από έξι ώρες σχετιζόταν με υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων και πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, αλλά αυτό αφορούσε κυρίως όσους δεν ασκούνταν επαρκώς (τουλάχιστον για 150 λεπτά την εβδομάδα).

Η άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά αντιστάθμιζε και εξαφάνιζε τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο, όχι όμως αν το καθημερινό καθισιό ξεπερνούσε τις οκτώ ώρες. Ο κίνδυνος ήταν σημαντικά αυξημένος για τους σωματικά αδρανείς (που δεν ασκούνταν καθόλου), ακόμη κι αν η καθιστική ζωή τους ήταν μόνο τέσσερις ώρες τη μέρα.

«Τα ευρήματα μας υποστηρίζουν τις προσπάθειες να ενισχυθεί η σωματική δραστηριότητα σε εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που κάθονται πολύ για οποιονδήποτε λόγο. Για όσους δεν ασκούνται, απλώς η μείωση του χρόνου καθιστικής ζωής δεν είναι αρκετή για μια καλύτερη υγεία», δήλωσε ο Σταματάκης.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι η αντικατάσταση του χρόνου του καθισιού με περισσότερες ώρες ορθοστασίας ή ύπνου δεν επαρκεί για να μειώσει ουσιαστικά τον κίνδυνο. Το γρήγορο περπάτημα και η έντονη σωματική άσκηση είναι πιο αποτελεσματικά μέσα για τη μείωση του κινδύνου.

Ο Εμμανουήλ Σταματάκης αποφοίτησε το 1995 από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρε το διδακτορικό του το 2002 από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ με αντικείμενο τη σχέση σωματικής άσκησης και υγείας. Δίδαξε στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL) και από το 2013 είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
protothema.gr


Συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων αστυνομικών στη δίκη του Πάσσαρη


«Δεν δινόταν η απαραίτητη σημασία σε μεταγωγές κρατουμένων με διαβάθμιση «επικίνδυνος απόδρασης» ώστε να ελέγχονται εξονυχιστικά» είπαν στην πλειονότητα τους οι μάρτυρες αστυνομικοί και φρουροί που κατέθεσαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώπιον του οποίου δικάζεται ο Κώστας Πάσσαρης για την διπλή δολοφονία αστυνομικών του τμήματος Μεταγωγών κατά την απόδραση του από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας, στις 7 Φεβρουαρίου του 2001.

Ο Κώστας Πάσσαρης κατηγορείται για τη δολοφονία των αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών, Αθανάσιου Δρακόπουλου και Διονύση Αλεβιζόπουλου και τον τραυματισμό του σωφρονιστικού υπαλλήλου Ανδρέα Φυσέκη, στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» όπου είχε μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού για εξετάσεις. Ο 43χρονος ήταν κρατούμενος σχεδόν ένα χρόνο στον Κορυδαλλό για υποθέσεις ληστειών και με τρόπο που δεν έχει γίνει γνωστό κατάφερε να προμηθευτεί το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τους συνοδούς του στο νοσοκομείο.

Απόντος του πρωταγωνιστή, που παραμένει κρατούμενος σε φυλακές της Ρουμανίας, χώρας καταγωγής της μητέρας του, οι μάρτυρες αστυνομικοί που κατέθεσαν στο δικαστήριο συμμετείχαν στη μεταγωγή του κατηγορούμενου.

Οι μάρτυρες έκαναν λόγο για μεταγωγές υπό μία χαλαρή διαδικασία ρουτίνας εκ μέρους των φρουρών που δεν έδιναν σημασία στη διαβάθμιση του κρατούμενου, καθώς θεωρούσαν πως «είναι ελεγμένος από την φυλακή».

Είπαν επίσης πως «το χαρτί του Πάσσαρη έγραφε μόνο κλοπές, για τα υπόλοιπα ήταν υπόδικος και δεν ήταν καταγεγραμμένα».

Κανείς από όσους κατέθεσαν στο δικαστήριο δεν μπόρεσε να απαντήσει στην ερώτηση της Έδρας για τον τρόπο αλλά και τον χρόνο που προμηθεύτηκε ο Πάσσαρης το όπλο. Δεν γνώριζαν επίσης γιατί ο κρατούμενος είχε τα χέρια δεμένα με χειροπέδες μπροστά αντί για πίσω, αλλά ούτε και πώς κατάφερε να τις λύσει.

Υπεράσπιση: Ο κατηγορούμενος αποδέχεται το περιστατικό και εκφράζει τη λύπη του…

Πρόεδρος: Εσάς κ. συνήγορε, σας είπε πού το βρήκε το όπλο; Αφού αποδέχεται τις κατηγορίες…

Υπεράσπιση: Δεν μπορώ να τοποθετηθώ…

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του, ο Κώστας Πάσσαρης αποδέχεται σχεδόν το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων σειρά ανθρωποκτονιών, απόπειρες ανθρωποκτονίας, παράνομη παρακράτηση και άλλα που φέρονται να τελέστηκαν το 2001. Δεν αποδέχεται την κατηγορία της ληστείας πρακτορείου ΔΕΗ στο Περιστέρι κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος: «τo modus operandi του Κώστα Πάσσαρη ήταν ένα καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου, όχι κουκούλα full face ή κράνος, όπως συνέβη στη ληστεία στο Περιστέρι» ανέφερε ο υπερασπιστής του.

Η τοποθέτηση της υπεράσπισης ότι ο κατηγορούμενος είναι πλέον «ένας άνθρωπος κοντά στην θρησκεία που έχει αλλάξει τον τρόπο που ενεργεί» προκάλεσε την αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής που αναφέρθηκε σε προσπάθεια «αγιοποίησης» ζητώντας να μην λάβει το δικαστήριο υπόψη του τα έγγραφα των ρουμανικών φυλακών για τη διαγωγή του και για τις βραβεύσεις του Κ. Πάσσαρη σε διαγωνισμούς δημιουργικής γραφής και ποίησης.


Πηγή : in.gr


Έρευνα ΙΣΑ: 8 στους 10 Έλληνες πληρώνουν από την τσέπη τους για την υγεία!


Από την τσέπη τους πληρώνουν για υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας το 80% των πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Μάλιστα το 20% εξ αυτών δήλωσαν ότι έχουν δαπανήσει πάνω από 70 ευρώ τον μήνα.


Επίσης, ένας στους δύο πολίτες δυσκολεύεται να καλύψει τις δαπάνες υγείας, ενώ σε δυσμενέστερη θέση βρίσκονται τα άτομα άνω των 65 ετών που σε ποσοστό 60% ,δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται, όπως προκύπτει από την έρευνα. Αποκαλυπτικό είναι και το εύρημα ότι το 50% των πολιτών δυσπιστούν σε σχέση με το δημόσιο σύστημα υγείας, εκτιμώντας ότι για να καλύψουν τις ανάγκες τους θα πρέπει να πληρώσουν. Σχετικά με το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η εικόνα των πολιτών, σύμφωνα με τα ευρήματα, έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους οχτώ μήνες, με το 41% να δηλώνει ότι έμεινε δυσαρεστημένο από την επίσκεψη, σε κάποια Μονάδα της ΠΦΥ.

Τα συμπεράσματα της έρευνας, που διενεργήθηκε σε 1.000 άτομα ηλικίας άνω των 25 ετών, σε όλη την Ελλάδα και διεξήχθη προκειμένου να καταγραφεί η κατάσταση στον τομέα της υγείας, μετά και την επίσημη έναρξη από τον περασμένο Ιανουάριο της λειτουργίας της ΠΦΥ, παρουσιάστηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Alco Κώστα Παναγόπουλο σε συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα, ένας στους δύο πολίτες δυσκολεύεται να καλύψει τις δαπάνες υγείας (κυρίως άτομα άνω των 65 ετών) και τέσσερις στους 10 τη δαπάνη για φάρμακα. Δύο στους τρεις κάνουν χρήση υπηρεσιών υγείας, κάθε χρόνο, τέσσερις στους 10 πολίτες θεωρούν ότι οι υπηρεσίες έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, τρεις στους 10 ότι έχουν μείνει στάσιμες και δύο στους 10 ότι έχουν βελτιωθεί.

Το 59% των πολιτών δηλώνει ότι θα παραμείνει στον γιατρό που τον παρακολουθεί, το 41% δηλώνει ότι δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που επισκέφθηκαν, 46% εκτιμούν ότι το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα οδηγήσει σε επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, το 70% δεν έχει εγγραφεί σε οικογενειακό γιατρό και ένας στους δύο δηλώνει άγνοια για το νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας.

«Η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που αναδεικνύεται και από την έρευνα είναι αποτέλεσμα των αποτυχημένων και επικίνδυνων πολιτικών που ακολουθήθηκαν. Η εικόνα που αποκαλύπτεται αποδεικνύει τις ευθύνες του υπουργείου Υγείας που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους ασθενείς που δεν μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες για την υγεία τους», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης. Πρόσθεσε ότι «η περίφημη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αποτελεί μία ακόμα παταγώδη αποτυχία που απορύθμισε περαιτέρω το σύστημα. Όπως αποδεικνύεται, οι πολίτες εξαναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσουν την υγεία τους».

«Όπως αποδεικνύεται μεγάλο παραμένει το άνοιγμα της ψαλίδας των ιδιωτικών δαπανών υγείας μεταξύ της Ελλάδας και χωρών της Ευρώπης, καθώς στη χώρα μας υπολογίζονται πάνω από 50%, τι στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 8%», ανέφερε ο Παναγιώτης Ψυχάρης, μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ. «Εάν δεν συνεργαστούμε και δεν αντιδράσουμε οι γιατροί και οι ασθενείς, θα παραμείνουμε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου», είπε.

Στη συνέντευξη Τύπου, ήταν επίσης εκπρόσωποι των Οργανώσεων Ασθενών που συμμετέχουν στη διαρκή Ομάδα Εργασίας του ΙΣΑ, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στις δυσλειτουργίες από την εφαρμογή του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στις ελλείψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, στις δημόσιες δομές υγείας, καθώς και στις «δυσβάσταχτες» συμμετοχές των ασθενών, στη φαρμακευτική δαπάνη.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ξαναχτύπησε ο Αρκάς για την αθλιότητα Πολάκη



Ο Αρκάς ασχολείται πάλι με τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού με το μάθημα της βιολογίας.  Η δασκάλα ρωτά τον μαθητή της τι μας δείχνει αυτή η εικόνα για να πάρει την απάντηση: «Δεν ξέρω αλλά αυτόν κάποια μέρα θα τον κάνω υπουργό δείχνοντας ένα πίθηκο»




Και άλλη ξεφτίλα στο πλευρό του Πολάκη Κυρίτσης: Σόρι παιδιά, έχει δίκιο ο Πολάκης κι ο Κυμπουρόπουλος άδικο



Δεν έχουν τέλος οι ακροαριστερές ξεφτίλες στον ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν καθαρά ότι τα άκρα αριστερά και δεξιά πάντα ήταν απάνθρωπα και δεν είχαν καμία ευαισθησία στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στην ανθρώπινη ζωή γενικότερα.

Και τι έγινε ότι αντιδρά όλη η Ελλάδα με την επίθεση Πολάκη σε ΑΜΕΑ, ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πολάκης βρήκε ακόμα έναν υποστηρικτή τον Γιώργο Κυρίτση.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντρόπιαστος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter χωρίς ίχνος ηθικής και φιλότιμου: «Σόρρυ παιδιά, ο Πολάκης έχει δίκιο, ο Κιμπουρόπουλος και ο Μητσοτάκης έχουν άδικο».




Κώστας Μπακογιάννης στην «Κιβωτό του Κόσμου»: «Μπορούμε μαζί»



Την «Κιβωτό του Κόσμου», τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού στον Κολωνό όπου ο Πατέρας Αντώνιος μαζί με εθελοντές προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο επισκέφθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Η «Κιβωτός» δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων μαζί με τον Πατέρα Αντώνιο που είναι η ψυχή της Οργάνωσης πήγε στο Κέντρο Ημέρας, δείπνησε μαζί με τα παιδιά και συζήτησε αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο Δήμος Αθηναίων να συνδράμει στην τεράστιά προσπάθεια που γίνεται εκεί.

Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που ζούνε στις χαραμάδες της Αθήνας. Γι' αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει η Κιβωτός. Η Κιβωτός δεν είναι απλώς μία οργάνωση. Δεν είναι απλώς μια κοινωνική δομή. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Ένας ολόκληρος κόσμος ο οποίος είναι χτισμένος λιθαράκι λιθαράκι για να δίνει  αγάπη, να δίνει στοργή, να δίνει φροντίδα στα παιδιά και ψύχη της Κιβωτού είναι ο ιδρυτής της ο Πατέρας Αντώνιος και βεβαίως η πρεσβύτερα του» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. Και πρόσθεσε: «Δεν έχω λόγια γι' αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι μου έκαναν την τεράστια τιμή να μου ανοίξουν το σπίτι τους. Φάγαμε όλοι μαζί, πήραμε λίγη από τη δύναμη τους. Τους χρωστάμε την ευγνωμοσύνη μας, τους χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ τους χρωστάμε όμως και κάτι παραπάνω. Την έμπρακτη βοήθεια μας. Συζητήσαμε για παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε ο Δήμος της Αθήνας σε συνεργασία με την Κιβωτό να δουλέψει στον δημόσιο χώρο της γειτονιάς. Μιας γειτονιάς πονεμένης η οποία αντιμετωπίζει παρά πολλά προβλήματα. Συζητήσαμε για το πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε έμπρακτα-όχι στα λόγια-σε πάρα πολλές δράσεις αλληλεγγύης. Ποιο είναι το μήνυμα, μιας κι έχουμε Άγιες Μέρες κι έρχεται το Πάσχα; Το μήνυμα είναι ότι μπορούμε αλλά η λέξη κλειδί είναι το «μαζί».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Βέμπερ: Όταν θα ξαναέρθω ο Κυριάκος θα είναι πρωθυπουργός



Μήνυμα ενότητας στον αγώνα για μία Ευρώπη που θα υπερβεί τις δυνάμεις των άκρων και του λαϊκισμού έστειλαν από κοινού ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το ΕΛΚ, κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, κατά την επίσκεψή τους σήμερα στη Νεμέα.

«Η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που βίωσε τον λαϊκισμό. Θα θυμάστε ότι η kolotumba του κ. Τσίπρα έγινε διεθνής όρος, αλλά τώρα η χώρα μας γυρίζει σελίδα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους. Από την πλευρά του ο κ. Βέμπερ μίλησε για τον συμβολισμό που έχει η επιλογή του να ξεκινήσει επισήμως την προεκλογική του εκστρατεία από τη χώρα μας, υπονοώντας ότι αυτή καθεαυτή διαλύει τα στερεότυπα που είχαν καλλιεργηθεί για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Βέμπερ βρίσκεται από το πρωί στην Ελλάδα καθώς απόψε από το Ζάππειο ξεκινά επίσημα η προεκλογική εκστρατεία του, ως υποψηφίου του  Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις επικείμενες ευρωεκλογές. Οι πρώτες κοινές δηλώσεις των δύο ανδρών έγιναν σε οινοποιείο της Νεμέας το οποίο επισκέφθηκαν παρουσία και 60 δημοσιογράφων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις επιθέσεις που έχει δεχθεί από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος επανειλημμένα τον έχει αποκαλέσει «ανθέλληνα», ο κ. Βέμπερ τόνισε ότι το να χαρακτηρίζει ο ένας τον άλλο βάσει της εθνικής του ταυτότητας όχι μόνον είναι ξεπερασμένο αλλά δεν συνάδει και με την κοινή ευρωπαϊκή μας πορεία. Θυμίζοντας επιπλέον ότι έχει επισκεφθεί τέσσερις φορές την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, άσκησε σκληρή πολιτική κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά και δεν τα υλοποίησε» ενώ εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε ήδη στην απαρχή της περιόδου μετά τον λαϊκισμό». Αντιθέτως για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι η πολιτική του, όπως και του ΕΛΚ, είναι να λέμε πάντα την αλήθεια και για αυτό δεσμευόμαστε μόνο για αυτά τα οποία όντως μπορούμε να κάνουμε πράξη.

Για την απαξιωτική κριτική που ασκεί ο κ. Τσίπρας στον κ. Βέμπερ απάντησε και ο κ. Μητσοτάκης. Σημείωσε ότι ο χαρακτηρισμός «ανθέλληνας» που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας είναι ίδιον της ρητορικής των εθνικιστών, την οποία υποκριτικά απορρίπτει.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΝΔ «υπενθύμισε» ότι ο κ. Τσίπρας «συγκυβερνούσε επί 4 χρόνια με τους ΑΝΕΛ», και ότι «στηρίζεται ακόμη σε βουλευτές τους για να παραμείνει στην εξουσία». Ο κ. Μητσοτάκης δεν άφησε ασχολίαστες ούτε τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χ.Α. Αναφέρε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «πολιτική» τη δίκη της Χ.Α., παρ’ ότι η Χ.Α. διώκεται ως εγκληματική οργάνωση, υιοθετώντας με αυτόν τον τρόπο τη βασική υπερασπιστική γραμμή των υποδίκων μελών της.

Βέμπερ: Σέβομαι τις ανησυχίες των Ελλήνων για τη Μακεδονία 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η απάντηση του κ. Βέμπερ σε ερώτημα που του τέθηκε για τη συμφωνία των Πρεσπών καθώς τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει «να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τις ανησυχίες και τα συναισθήματα των πολιτών της Θεσσαλονίκης», αναφερόμενος ουσιαστικά σε ολόκληρη την Β. Ελλάδα.

Μιλώντας τέλος για το σχέδιο του για την Ευρώπη, ο κ. Βέμπερ ανέφερε πως οι τρεις βασικοί άξονες είναι να οικοδομήσει μία Ευρώπη ισχυρή, μία Ευρώπη που θα στηρίζει την καινοτομία αλλά και μία Ευρώπη της αλληλεγγύης που θα στέκεται στους πιο αδύναμους. Τόνισε μάλιστα ότι στην Ελλάδα που πολλοί νέοι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της κρίσης, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα το βασικό πολιτικό του πρόταγμα ότι «κανένας πολίτης της Ευρώπης δεν πρέπει να είναι αναγκασμένος να εγκαταλείψει τη χώρα του χωρίς να το θέλει για οικονομικούς λόγους». 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Νεμέα οι δύο άνδρες ξεναγήθηκαν σε κελάρι οινοποιείου, όπου ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού των οινοπαραγωγών της πόλης τους ενημέρωσε σχετικά με τον τρόπο παρασκευής του κρασιού. Στο συγκεκριμένο οινοποιείο εργάζονται 25 άνθρωποι και μάλιστα οι περισσότερες από τις  εξαγωγές του κατευθύνονται στη Γερμανία.

Νωρίτερα, οι κ. Μητσοτάκης και Βέμπερ επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο της Νεμέας όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις συλλογές του και στη συνέχεια να ξεναγηθούν από τον διακεκριμένο αρχαιολόγο Δρ. Στήβεν Μίλερ στον αρχαιολογικό χώρο.

Κατά την έξοδο τους από τον αρχαιολογικό χώρο, οι κ. Βέμπερ και Μητσοτάκης συνάντησαν τον Δήμαρχο Νεμέας, κ. Κώστα Καλατζή ο οποίος τους δώρισε βιβλία με την ιστορία της περιοχής καθώς και από ένα καλάθι με τα περίφημα τοπικά κρασιά. Ο δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Βέμπερ να ξαναεπισκεφθεί τη Νεμέα ως Πρόεδρος της Κομισιόν. «Θέλω να ξαναέρθεις εδώ ως Πρόεδρος»του είπε για να λάβει την άμεση απάντηση του κ. Βέμπερ: «Θα έρθω, αλλά μαζί με τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδος».





Πότε επιτρέπει το Σύνταγμα πρόωρες Εθνικές Εκλογές [Του Χρήστου Ηλ. Τσίχλη Δικηγόρου Αθηνών]


Κανονικά, οι εθνικές εκλογές διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, καθώς η θητεία της Βουλής (βουλευτική περίοδος) είναι τετραετής. Όμως η Βουλή διαλύεται (δηλαδή λήγει πρόωρα η βουλευτική περίοδος) και προκηρύσσονται εκλογές εφόσον δεν είναι δυνατός ο σχηματισμός Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Η ίδια η Κυβέρνηση, ακόμη, μπορεί να προκαλέσει εκλογές, μέσω της διάλυσης της Βουλής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να υπάρξει ανανέωση της λαϊκής εντολής προς την Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει κάποιο εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας (αποκλείεται όμως η διάλυση της Βουλής δύο συνεχόμενες φορές για το ίδιο θέμα). Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει εκλογές νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας, αν έχουν παραιτηθεί ή καταψηφιστεί από τη Βουλή δύο Κυβερνήσεις και η σύνθεσή της δεν εξασφαλίζει κυβερνητική σταθερότητα. H Βουλή διαλύεται και προκηρύσσονται εκλογές αν μετά από τρεις ψηφοφορίες αδυνατεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας (σύμφωνα με τις αυξημένες πλειοψηφίες που προβλέπονται από το Σ. άρθ. 32).
Κατά το άρθρο 38 παρ.1 εδ.α: “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την Κυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, καθώς και αν η Βουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της κατά το άρθρο 84”. Σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ.1 εδ.β : «Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 37”. Είναι σαφές ότι στις περιπτώσεις παραίτησης ή άρσης εμπιστοσύνης είναι δυνατόν μόνο έμμεσα να καταλήξουμε σε διάλυση της Βουλής, μετά δηλαδή την αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης κατά τη διαδικασία του άρθρου 37 παρ.2 και 3. Αυτή η διαδικασία με στόχο τον σχηματισμό βιώσιμης Κυβέρνησης κινείται από τον Πρόεδρο μόνο όταν ο Πρωθυπουργός της παραιτούμενης Κυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών. Αντίθετα, όταν πρωθυπουργός της παραιτούμενης κυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που συνεχίζει να διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, δηλαδή έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, τότε, σύμφωνα με το άρθρο 38 §1 εδ.γ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει απευθείας εκλογική Κυβέρνηση. Με τη ρύθμιση αυτή, το Σύνταγμα σωστά θεωρεί πως κάθε απόπειρα σχηματισμού νέας Κυβέρνησης θα αποτελούσε κάμψη της αρχής της δεδηλωμένης. Ασχέτως του εάν ο Πρωθυπουργός της παραιτούμενης Κυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει ή όχι την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου της Βουλής, η κυβέρνηση διεξαγωγής των εκλογών θα είναι είτε πολιτική εκλογική, είτε υπηρεσιακή εκλογική.

1. Η Κυβέρνηση υποχρεούται να παραιτηθεί εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής (κατά το άρθρο 84), είτε διότι έγινε δεκτή πρόταση δυσπιστίας, είτε διότι απορρίφθηκε πρόταση εμπιστοσύνης (δυνητική). Τότε, με το δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλέον Κυβέρνηση που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχειρεί να σχηματίσει Κυβέρνηση που θα λάβει την εμπιστοσύνη της Βουλής, με τις διερευνητικές εντολές και την συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής. Εάν αποτύχουν οι προσπάθειές του ορίζεται εκλογική κυβέρνηση (πολιτική ή υπηρεσιακή).

2. Η Κυβέρνηση μπορεί να παραιτηθεί όποτε θέλει, ενώ έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Τότε, ο Πρόεδρος δεν μπορεί να επιχειρήσει να σχηματισθεί άλλη Κυβέρνηση που θα λάβει (κι αυτή!) την εμπιστοσύνη της Βουλής. Τότε θα διαλυθεί οπωσδήποτε η Βουλή και οι εκλογές θα γίνουν με εκλογική κυβέρνηση (πολιτική ή υπηρεσιακή). 

Κατά το άρθρο 41 παρ.2 εδ.α : “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Βουλή με πρόταση της Κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας”. Εδώ προβλέπεται η υποχρέωση του Προέδρου να κάνει δεκτή πρόταση της Κυβέρνησης για τη διάλυση της Βουλής. Αναγκαίες προϋποθέσεις για την πρωτοβουλία-πρόταση της Κυβέρνησης είναι η ύπαρξη εθνικού θέματος εξαιρετικής σημασίας και η «πρωτοτυπία» του εθνικού αυτού θέματος (άρθρο 41 παρ.2 εδ.β: “Αποκλείεται η διάλυση της νέας Βουλής για το ίδιο θέμα”). Σε αυτή την περίπτωση διάλυσης της Βουλής, το σχετικό διάταγμα προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο. Κυβέρνηση διεξαγωγής των εκλογών είναι η Κυβέρνηση που προτείνει τη διάλυση και έχει βέβαια την εμπιστοσύνη της Βουλής. 

Κατά το άρθρο 37 παρ.3 εδ.γ, φράση τρίτη: “Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν… αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης … (ο ΠτΔ ) επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης για τη διενέργεια εκλογών… και διαλύει τη Βουλή”. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, εάν υπάρχει αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται να διαλύσει τη Βουλή και τις εκλογές θα διενεργήσει εκλογική Κυβέρνηση, είτε πολιτική, είτε υπηρεσιακή. 

Κατά το άρθρο 41 παρ.5: “Η Βουλή διαλύεται υποχρεωτικά στην περίπτωση του άρθρου 32 παρ.4”, δηλαδή όταν κατά την τρίτη ψηφοφορία, για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει τα τρία πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών (180 βουλευτές). 
Ως καταψήφιση νοείται και η απόρριψη πρότασης εμπιστοσύνης και η αποδοχή πρότασης δυσπιστίας, όπως ρυθμίζονται στο άρθρο 84. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη διακριτική ευχέρεια, αντί να διαλύσει τη Βουλή ακριβώς μετά τη δεύτερη παραίτηση ή καταψήφιση, να κινήσει τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, από τις οποίες ενδέχεται να προκύψει Κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Στην περίπτωση αυτή, εάν ο Πρόεδρος κρίνει ότι, παρά την ύπαρξη Κυβέρνησης που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν εξασφαλίζεται κυβερνητική σταθερότητα, διαλύει τη Βουλή. Τότε, όπως ορίζει το άρθρο 41 παρ.1 εδ.β : «Οι εκλογές ενεργούνται από την Κυβέρνηση που έχει την εμπιστοσύνη της διαλυόμενης Βουλής». Το διάταγμα της διάλυσης της Βουλής, αν δεν προσυπογραφεί από τον Πρωθυπουργό, εκδίδεται, κατά το άρθρο 35 παρ.2 εδ.γ, με μόνη την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις (πρόωρης) διάλυσης της Βουλής, τίθενται από το Σύνταγμα κάποιοι περιορισμοί. Κατά το άρθρο 41 παρ.4 δεν μπορεί να διαλυθεί η Βουλή, που εξελέγη μετά την πρόωρη διάλυση της προηγούμενης, προτού περάσει ένας χρόνος από την έναρξη των εργασιών της. Αυτός ο περιορισμός δεν ισχύει, εάν υπάρχει αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης (άρθρο 37 παρ.3), και 75 εάν, μετά την παραίτηση ή καταψήφιση δύο Κυβερνήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κρίνει ότι δεν εξασφαλίζεται η κυβερνητική σταθερότητα (άρθρο 41 παρ.1).Το προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής (όπως και το διάταγμα λήξης της τετραετούς θητείας) πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει : α) προκήρυξη εκλογών μέσα σε τριάντα ημέρες β) σύγκληση της νέας Βουλής μέσα στις τριάντα επόμενες ημέρες (ερμηνευτική δήλωση του άρθ. 41). 
Το άρθρο 37 του Συντάγματος επιτάσσει, κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Για να μετατραπεί η διερευνητική εντολή σε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα πρέπει να προκύψει ότι ο εντολοδόχος πρωθυπουργός διαθέτει την εμπιστοσύνη της Βουλής προτού πάει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Aν όμως οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του ρυθμιστικού του ρόλου:

-Καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων (μπορεί να τους καλέσει εν συμβουλίω ή έναν-έναν ή όπως ο ίδιος κρίνει) σε μια προσπάθεια σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής. Αν δεν υπάρξει συμφωνία,
-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών. Σε περίπτωση αποτυχίας και αυτής της προσπάθειας,
-Ο ΠτΔ αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή.


Άρθρο του Χρήστου Ηλ. Τσίχλη Δικηγόρου Αθηνών – Υποψήφιου Σύμβουλου με τον Κώστα Μπακογιάννη στην 1η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων.

adiakritos.gr


Υπερφορολόγηση γονάτισε επιχειρήσεις και νοικοκυριά και έφεραν 4 δις. πρωτογενές πλεόνασμα ρεκόρ



Το αποτέλεσμα της Eurostat δείχνει υπέρβαση του στόχου κατά περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ για το περασμένο έτος. Ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό είναι απόρροια της σκληρής υπέρ φορολόγησης που γονάτισε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Πληρώθηκαν επιπλέον φόροι, πάνω από την συμβατική υποχρέωση της χώρας, σχεδόν 4 δις ευρώ.

Το πρωτογενές ισοζύγιο γενικής κυβέρνησης το οποίο ανακοινώθηκε προκύπτει με βάση τους κοινοτικούς κανόνες ESA 2010 και διαφέρει από τον ορισμό του πρωτογενούς ισοζυγίου που χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις κλασσικές αναθεωρήσεις στα δεδομένα ελλείμματος και χρέους των προηγούμενων ετών δεν σημειώνονται αξιόλογες αλλαγές, πέρα από μια οριακή μεταβολή κατά 0,1% του ΑΕΠ στο ύψος του χρέους του 2017, από το 176,1% του ΑΕΠ που είχε εκτιμηθεί τον Οκτώβριο του 2018 σε 176,2% .



ΙΣΑ: Αυτεπάγγελτη πειθαρχική διαδικασία για τον Παύλο Πολάκη



Την αυτεπάγγελτη κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας, κατά του γιατρού Παύλου Πολάκη, για δηλώσεις του αναφορικά, με το μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Στέλιου Κυμπουρόπουλου, αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου ,στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασής του.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, "ανακύπτει ζήτημα κατεπείγοντος, με δεδομένο την πρωτοφανή δημόσια επίθεση συναδέλφου κατά συναδέλφου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην ελληνική κοινωνία".

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για «αήθη» επίθεση. «Καταδικάζουμε την αήθη επίθεση, ενάντια στο γιατρό Στέλιο Κυμπουρόπουλου, που υπηρετεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης την επιστήμη του, και κυρίως ενάντια στον άνθρωπο που έχει επιδείξει δύναμη ζωής και αποτελεί παράδειγμα για τους συνανθρώπους του»



Twitter για την στήριξη Τσίπρα σε Πολάκη : «Η στήριξη είναι η απόλυτη ξεφτίλα»



Είναι τραγικό αυτό που ζούμε στην Ελλάδα με υποανάπτυκτους ακροαριστερούς πολιτικούς να λένε ότι θέλουν χωρίς να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Και το χειρότερο αντί αυτός ο ακατάλληλος που κάνει τον πρωθυπουργό να δίνει ένα μάθημα στην κοινωνία ότι δεν πρέπει να λέμε ότι θέλουμε στηρίζει την κάθε ξεφτίλα των στελεχών του.


«όσο περνάει η ώρα και δεν τον σουταρει ο Τσίπρας, τόσο δείχνει πόσο ξένος είναι ο πρωθυπουργός προς τη δημοκρατία».


Στηριζω @Kympouropoulos οχι επειδη ειναι αλλα επειδη παρολο που ειναι ♿️και ολοι ξερουμε ποσο δυσκολο ειναι αυτο στην Ελλαδιτσα μας, καταφερε στη ζωη του να ειναι αξιος Ανθρωπος! Συγχαρητηρια κυριε και μην σε στεναχωρουν οι μισανθρωποι, δεν αξιζουν!
See Chrisy's other Tweets
Το να αποκτήσει κανείς εξουσία τελικά ήταν και παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να δεις πραγματικά τι είδους άνθρωπος είναι
See Λούλα Μέΐ 💎's other Tweets
Σορρυ παιδιά ο Πολάκης έχει δίκιο ο Κιμπουρόπουλος κ ο Μητσοτάκης έχουν άδικο
ο Πολακης που καπνιζει στα χειρουργεια και μεαα αυο υπουργειο...ο Πολακης που βριΖει δημοσιογραφους βουλευτες και τους παντες χυδαια!
Ο ψευτης λαικιστης που απειλει γυναικες..ο Πολακης που κραταγε διπλα βιβλια,ο Πολακης που εδωσε σε ευαιρια σεκιουριτι λεφτα,ο Πολακης της Μελινας
See 🇺🇸Αναρχικός με iPhone🇺🇸's other Tweets
Όσο περνάει η ώρα και δεν τον σουταρει ο Τσίπρας, τόσο δείχνει πόσο ξένος είναι ο πρωθυπουργός προς τη δημοκρατία.

Αν ο εμβληματικός, άριστος δέχεται αυτόν τον οχετό κοινωνικού ρατσισμού σε κοινή θέα, ποια είναι η τύχη των ΑΜΕΑ χωρίς πόρους;
See Papaτζ's other Tweets
Ο Πολακης ειναι το παιδί για τις βρωμοδουλειές μέσω social media (και οχι μονο...). Το alter ego του Αλέξη κι ο καθρέφτης του ήθους (ποιου;;;;) του κόμματος.
See test tester's other Tweets
Σε περίπτωση που δεν έχετε κατανόηση το μέγεθος της υβρεως του Πολάκη, κάτι αντίστοιχο σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος θα είχε προκαλέσει τεράστιο πολιτιξο σκάνδαλο και ο αντίστοιχος Πολακης θα ήταν σπίτι του, ίσως και με μερικές μηνύσεις στην πλάτη του.
See господин медвежонок's other Tweets

Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κ. Πολάκη, να κατέθετες τ δικαιολογητικά σου για τ έγκριση δανείου σε μία συστημική τράπεζα, όπως όλοι οι απλοί Έλληνες πολίτες!
Αλλά εσύ επέλεξες τ εύκολη κ σίγουρη λύση τ κομματικής τράπεζας!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ!
See Georgios Ventouris's other Tweets
View image on TwitterView image on Twitter
Εικόνα σου είμαι Τσίπρα και σου μοιάζω 100% για αυτό και με στηρίζεις.
Γιατί σημαίνει και
.
69 people are talking about this
-Εγώ έχω πλακώσει γυναίκες κ παιδιά επειδή ήταν σκουρόχρωμοι ρε! Εσύ τι;
-Εγώ γέλαγα όταν αξιοπρεπείς άνθρωποι κλαίγανε ρε! Τσίμπα!
-Εγώ είμαι φασίστας ναζιστής ρε φλώρε!
-Εγώ έχω τραμπουκίσει ΑΜΕΑ με τις ευλογίες πρωθυπουργού ρε!
-Ωπ! Συγνώμη δεν ήξερα! ΡΙΣΠΕΚΤΟ!
90 people are talking about this
Όχι μόνον τον υπουργοποίησε, αλλά ταυτίστηκε μαζί του ΠΛΗΡΩΣ - Ο Πολάκης είναι το alter ego του Τσίπρα!
See Γιώργος Σταυρίδης's other Tweets
Η απάντηση του ΠΘ ότι αντιμετωπίζει την πρόταση μομφής στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δείχνει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ο Π. Πολάκης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
See Chr. G.Amerikanou's other Tweets
Το πρόβλημα δεν είναι τι είπε ο Πολάκης, ο κάθε Πολάκης.
Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι/ες την είδαν αλληλέγγυοι του.
See Rimpas Ath. Asterios's other Tweets
Αυτό εδώ είναι ρατσισμός εναντίον αναπήρων. Λέει ρητά πως οι ίσες ευκαιρίες είναι η αδικία που υφίστανται τα ΑΜΕΑ όταν συγκρίνονται με υγιείς υποψηφίους. Ενώ ίσες ευκαιρίες είναι το αντίθετο. Πολακη
See Papaτζ's other Tweets
Όταν είσαι αγκαλιά 4 χρόνια με Πάνο Καμμένο και αμέσως μετά με Ζουράρι, Κουντουρά, Παπακώστα, Κόκκαλη και Τέρενς Κουίκ, κάποια στιγμή αρχίζεις και τους μοιάζεις.. Λογικό δεν είναι?
See FirFirikos's other Tweets
Ο Πολάκης κρύβεται πίσω από την ασυλία, κρύβεται από τους συντοπίτες του με πιθανή εκλογική κάθοδο στην Β' Αθηνών και τώρα κρύβεται πίσω από τον Τσίπρα σε τυχόν πρόταση δυσπιστίας. Τέτοιον Γουίλιαμ Γουάλας δεν ξαναειδε ποτέ η πολιτική στην Ελλάδα..
See Marinos Kostantinos's other Tweets
Βρε ξεφτιλα Τσιπρα εχεις πιασει πατο με την στηριξη στον Πολακη. Επειδη μιμεισαι τον Ανδρεα εκεινος κατι τετοιους τους απελυε απο το αεροπλανο...
See albert's other Tweets
View image on TwitterView image on Twitter
- Αριστερά, αυθόρμητα πριν το κράξιμο:
«Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες να μην έκανες τα χαρτιά για ΑΜΕΑ. Ντροπή (σου)»
- Δεξιά, μετά το κράξιμο:
«Το κοινωνικό κράτος &τα χαρτιά για ΑΜΕΑ που έκανες, αποτελούν τις ίσες ευκαιρίες. Θέλεις να καταργηθούν;»
See vkp's other Tweets