Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

«Guardian» για Κασσελάκη: Είναι σαν να πήρε το κόμμα το Netflix και το κάνει σίριαλ

 



Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο 35χρονος επιχειρηματίας, το πολιτικό αουτσάιντερ που ελπίζει να αναβιώσει την ελληνική αριστερά, ήρθε από το πουθενά για να κερδίσει τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει σε δημοσίευμά του ο «Guardian».

Το άρθρο αναφέρει ότι ο 35χρονος επιχειρηματίας «ήρθε από το πουθενά για να κερδίσει τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα τον περιγράφει ως «πλούσιο, όμορφο, ανοιχτά ομοφυλόφιλο, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και εφοπλιστή».

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι πριν από τέσσερις εβδομάδες λίγοι στην Αθήνα είχαν ακούσει για εκείνον, όμως έδειξε σε όλους ότι «ένας μήνας είναι πολύς καιρός στην πολιτική».

Ο «Guardian» αναφέρει ότι «ο 35χρονος αουτσάιντερ πολιτεύεται με τρόπους που λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν. Αυτό που μπορεί κάποτε να φαινόταν παράξενο, ένας Αμερικανός επιχειρηματίας που διεκδικεί την ηγεσία του ριζοσπαστικού κόμματος, φαίνεται ξαφνικά πολύ πραγματικό».

«Ο αριστερός συγγραφέας Δημήτρης Ψαρράς είπε ότι πολλά μέλη της κάποτε συμμαχίας μαρξιστών - λενινιστών, πρώην κομμουνιστών, οικολόγων και σοσιαλδημοκρατών φοβούνται το αποτέλεσμα» αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Είναι λες και το Netflix μπήκε, ανέλαβε το κόμμα και τώρα το μετατρέπει σε σίριαλ», είπε ο Ψαρράς στον «Guardian». «Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ποια είναι η πολιτική του ή αν έχει πρόγραμμα. Φυσικά, είναι σε σοκ».

«Μεταξύ των πολιτικών προτεραιοτήτων που πρότεινε ο επιχειρηματίας ήταν οι δραστικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ο διαχωρισμός Εκκλησίας και κράτους, οι δικαστικές μεταρρυθμίσεις, η ιθαγένεια για τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα και η νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων. Αλλά η αποτυχία του να παράγει ένα λεπτομερές πρόγραμμα έχει επικριθεί ως ενδεικτική μιας προσέγγισης τόσο αδιαφανούς όσο και γενικής», αναφέρει.



Η Μαρία Σάκκαρη λύγισε την Αμερικανίδα και κατέκτησε στη Γουαδαλαχάρα (WTA 1000)

 


Η Μαρία Σάκκαρη λύγισε στα δύο σετ την Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ και κατέκτησε στη Γουαδαλαχάρα (WTA 1000) τον δεύτερο και μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της!

Εξαιρετική για άλλη μια φορά η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, πήρε τη νίκη επί της 25χρονης Αμερικανίδας (Νο.111) με 7-5, 6-3 σε 1 ώρα και 43 λεπτά και έφτασε στο τρόπαιο χωρίς απώλεια σετ!

Μετά από έξι σερί χαμένους τελικούς (1-7 το συνολικό της ρεκόρ) και... άπειρα επικριτικά σχόλια, η Μαρία κατάφερε να βάλει τέλος στην ατυχία.

Υπήρχε άγχος, όμως κατάφερε να το ξεπεράσει και να δείξει χαρακτήρα όσες φορές πιέστηκε από την αντίπαλό της.

Πήρε πρώτη προβάδισμα στον αγώνα όταν βρέθηκε μπροστά με 2-1, όμως η «πρωτάρα» Ντόλεχαϊντ βρήκε ρυθμό στη συνέχεια και μπόρεσε να επιστρέψει από το 4-2 και να πάρει κεφάλι με 4-5.

Η Μαρία, ωστόσο, δεν έχασε την αυτοκυριαρχία της και με το νέο μπρέικ που σημείωσε στο 5-5, είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το σετ στο επόμενο γκέιμ.

Κλειστό ήταν και το δεύτερο σετ, αλλά η Σάκκαρη είχε πάντα τον έλεγχο. Επιβραβεύτηκε με το μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ (3-2) και στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν πιο απλά. Έκλεισε, μάλιστα, τον αγώνα στο σερβίς της Ντόλεχαϊντ (5-3), οπότε απέφυγε την νευρικότητα που ενδεχομένως θα είχε αν θα έπαιρνε εκείνη τις μπάλες στα χέρια της!

Εκτός των άλλων, η Μαρία θα ανεβεί τη Δευτέρα (25/9) στο Νο.6 του κόσμου και πλέον είναι πολύ πιθανό να ολοκληρώσει τη σεζόν στο Top 10 για τρίτη σερί σεζόν. Δεν το λες και μικρό επίτευγμα...

Και η Ντόλεχαϊντ, πάντως, θα κάνει άλμα στην παγκόσμια κατάταξη, αφού θα μπει για πρώτη φορά στο Top 50!




Πολίτες «συνέλαβαν» ληστή, ενώ προσπαθούσε να εισβάλει σε χρυσοχοείο



Τσάκωσαν ληστή οι πολίτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που προσπαθούσε να μπει χρυσοχοείο, και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Το συμβάν έγινε λίγο πριν τις 14:00 σήμερα το μεσημέρι (23/09), στην οδό Βενιζέλου 50 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πολίτες αντιλήφθηκαν τις κινήσεις του δράστη και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν πριν προλάβει να μπει στο κατάστημα για να κλέψει. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία όπου έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τον δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε πάνω του ένα ψεύτικο όπλο.






Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ του Υπ. Υγείας

 



Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις». Το Σχέδιο Νόμου θα παραμείνει στη σελίδα opengov.gr για μια εβδομάδα, έως την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Μεταξύ όσων προβλέπει είναι η Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, η δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων στην εγχώρια αγορά, όπως και η αποστολή κατ’ οίκον φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων για θεραπεία σοβαρών ασθενειών. Αναλυτικότερα:

  • Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ΕΣΥ, της προστασίας της ισότητας, της διαφάνειας και των δικαιωμάτων των ασθενών, του εκσυγχρονισμού της κατάρτισης, τήρησης, οργάνωσης και λειτουργίας της λίστας χειρουργείων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, της ανάγκης για προγραμματισμό και οργάνωση των χειρουργείων, δημιουργείται σύστημα αρχειοθέτησης (μέσω διαδικτύου) ενιαίας πανελλαδικά λίστας χειρουργείων με στόχο την κεντρική διαχείριση των υφιστάμενων διακριτών λιστών χειρουργείων των νοσοκομείων και την προτυποποίηση των διαδικασιών. Η τροποποιούμενη διάταξη σκοπεύει μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής να καταρτίζονται, οργανώνονται και παρακολουθούνται σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας τα περιστατικά ασθενών που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης, ώστε να επιτευχθεί σημαντική μείωση αναμονής των ασθενών και παρέχεται η δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης των δεδομένων για την λήψη στρατηγικών αποφάσεων με βάση την πραγματική εικόνα των λιστών. Παράλληλα, εισάγονται πλέον στην λίστα και τα έκτακτα/επείγοντα περιστατικά, ώστε να απεικονίζεται ορθά και σε πραγματικές συνθήκες ο ακριβής αριθμός των χειρουργείων. Πρωταρχικός στόχος είναι να επιτευχθεί σημαντική μείωση αναμονής των ασθενών, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης των δεδομένων για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων με βάση την πραγματική εικόνα των λιστών.
  • Σε ότι αφορά στη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων στην εγχώρια αγορά, όπως αναφέρεται στο κείμενο του Σχεδίου Νόμου, σκοπός της προτεινόμενης διάταξης είναι η αύξηση της διαφάνειας κατά μήκος ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας φαρμάκου στην εγχώρια αγορά, ο έγκαιρος εντοπισμός και η πρόβλεψη ελλείψεων φαρμάκων. Το Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων (Η.Σ.Πα.Δι.Φ.), το οποίο θα παρακολουθεί την εγχώρια διακίνηση των φαρμάκων, πληροί την επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν με ταχύτητα, ευελιξία και αποτελεσματικότητα οι περιπτώσεις ελλείψεων φαρμάκων, ώστε να καλύπτονται εγκαίρως. Επιπροσθέτως, όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία φορείς, φυσικά και νομικά πρόσωπα, αναλαμβάνουν την υποχρέωση να καταχωρίζουν τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στη διακίνηση και την πώληση των φαρμάκων στο νέο αυτό σύστημα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα επιτευχθεί έλεγχος και παρακολούθηση της διακίνησης των φαρμάκων στην χώρα με σκοπό την κάλυψη των ελλείψεων αυτών και των αναγκών των ασθενών.
  • Τέλος, για την ανακούφιση ασθενών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες προβλέπεται η δυνατότητα, για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα για θεραπεία σοβαρών ασθενειών της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 3816/2010, να λαμβάνουν τα ως άνω φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα κατ’ οίκον, από τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μέσω πιστοποιημένης εταιρείας ταχυμεταφοράς.


Υπαγωγή 2.629 οχημάτων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

 



  • Προς αξιολόγηση δόθηκαν 2.629 φάκελοι αιτήσεων για υπαγωγή στο Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο έχει πλέον την ευθύνη προώθησης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας.
  • Ως τώρα έχουν υποβληθεί 19.000 αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά – β’ κύκλος», έχουν εγκριθεί 11.175 και θα αξιολογηθούν ως το τέλος Σεπτεμβρίου άλλες 2.629 αιτήσεις. Εκτιμάται ότι ως το τέλος Οκτωβρίου θα εξεταστούν άλλες 5.000 αιτήσεις.

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου τόνισε σχετικά: «Η ηλεκτροκίνηση είναι αδήριτα το μέλλον της κινητικότητας. Ως χώρα οφείλουμε να υποστηρίξουμε την ομαλή της ανάπτυξη τόσο με την επιδότηση των ηλεκτρικών οχημάτων όσο και με την διεύρυνση του δικτύου δημόσια προσβάσιμων φορτιστών. Σήμερα τα εξηλεκτρισμένα οχήματα έχουν μερίδιο αγοράς 10%. Μεσοπρόθεσμος στόχος μας είναι το ποσοστό αυτό να διπλασιαστεί προσεγγίζοντας τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Παράλληλα, η προώθηση της μικροκινητικότητας σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υπηρεσιών στα ΜΜΜ είναι μονόδρομος για την βελτίωση της ζωής των πολιτών στα κέντρα των μεγάλων πόλεων».



Μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας, η εγγραφή του Ζαγορίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ως πρώτου μνημείου της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς

 



Για πρώτη φορά, εγγράφεται στον κατάλογο ένα πολιτιστικό αγαθό της χώρας μας, το οποίο αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Όλες οι μέχρι σήμερα ελληνικές εγγραφές αφορούσαν σε αγαθά της Αρχαιότητας ή του Βυζαντίου.

  • Η UNESCO αναγνώρισε την εξέχουσα οικουμενική αξία της αρχιτεκτονικής των Ζαγοροχωρίων, ως ένα εξαιρετικό δείγμα επιβίωσης και αλληλεπίδρασης της βυζαντινής και οθωμανικής αρχιτεκτονικής. Αναγνώρισε επίσης την αυθεντικότητα και ακεραιότητα του αγαθού, συστατικά απαραίτητα προκειμένου να περιληφθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. “Η εγγραφή του Ζαγορίου ως Zagori Cultural Landscape στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στο πλαίσιο της 45ης Συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Ριάντ, αποτελεί πρόσκληση και υποχρέωση της χώρας μας να διατηρήσει και να προστατεύσει αλώβητη αυτήν κληρονομιά, φυσική και πολιτιστική, που από σήμερα καθίσταται παγκόσμια» δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
  • Το σύνθετο εγχείρημα προκειμένου να συγκροτηθεί ο φάκελος υποψηφιότητας του Ζαγορίου ξεκίνησε το 2014 και έτυχε της αμέριστης συμπαράστασης του τότε Υπουργού Πολιτισμού και νυν Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα. Την περίοδο 2015-2019, η προετοιμασία του φακέλου διακόπηκε με αβελτηρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η εντολή επανεκκίνησης της διαδικασίας δόθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Σεπτέμβριο του 2019, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Ζαγόρι.

«Δικαιώνεται μία κοινή προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου. Αλλά και μία προσωπική μου δέσμευση από το 2019, αυτό το ασύγκριτης ομορφιάς ελληνικό τοπίο να είναι το πρώτο που θα εγγραφεί στα μητρώα του οργανισμού. Πρόκειται για εξέλιξη που αναγνωρίζει τη μοναδική αρχιτεκτονική 46 οικισμών της Πίνδου, αναδεικνύοντάς τους σε προορισμό για επισκέπτες από όλο τον κόσμο, και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Ταυτόχρονα, όμως, τους προστατεύει από την αλόγιστη δόμηση και τον υπερτουρισμό. Με άλλα λόγια, ανοίγει τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον στο Ζαγόρι και στην Ήπειρο» τονίζει σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός.



Τέσσερα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ράφι και της αισχροκέρδειας

 




Τέσσερα επιπλέον μέτρα για την προστασία των καταναλωτών ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, με στόχο να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα μέσα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την αποτροπή των φαινομένων αισχροκέρδειας:

  • 1ο Μέτρο: Μόνιμη μείωση τιμής στο ράφι με ειδική σήμανση: Με ειδική πινακίδα αναδεικνύονται στο ράφι των σούπερ μάρκετ τα προϊόντα, στα οποία οι προμηθευτές θα προχωρούν σε μείωση κατά τουλάχιστον 5% στην τιμή, για χρονικό διάστημα κατ’ ελάχιστον 6 μηνών. Σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δηλώσει ψευδώς ότι προχώρησε σε μείωση, θα επιβάλλεται πρόστιμο τουλάχιστον 20.000 ευρώ/κωδικό προϊόντος.
  • 2ο Μέτρο: Αυστηροί έλεγχοι στους προμηθευτές και την εφοδιαστική αλυσίδα: Τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 90.000.000 ευρώ υποχρεούνται να κοινοποιούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών τους και τις μεταβολές αυτών, προκειμένου να εντοπίζονται αμέσως τα προϊόντα στα οποία προωθούνται αυξήσεις και να διενεργούνται άμεσοι και εστιασμένοι έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ για πιθανή παραβίαση του νόμου για την αισχροκέρδεια.
  • 3ο Μέτρο: Διαφάνεια στις τιμές για τα οπωροκηπευτικά: Τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 90.000.000  υποχρεούνται να κοινοποιούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης τις τιμές λιανικής στα βασικότερα φρούτα και λαχανικά. Οι τιμές θα αναρτώνται στον ιστότοπο e-katanalotis και θα δημοσιοποιούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τις επικρατούσες τιμές στα οπωροκηπευτικά.
  • 4ο Μέτρο: Αποφασιστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών με σύμμαχο τον καταναλωτή: Το Υπουργείο Ανάπτυξης καθιστά τον καταναλωτή σύμμαχο στη μάχη κατά της ακρίβειας. Αναβαθμίζεται το σύστημα υποβολής και διαχείρισης καταγγελιών όσον αφορά τόσο την τηλεφωνική γραμμή 1520 όσο και τον ειδικό ιστότοπο για τις καταγγελίες. Σχεδιάζεται και ενεργοποιείται ειδική εφαρμογή (app) για την υποβολή καταγγελιών και μέσω κινητού τηλεφώνου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποτελεσματικής εφαρμογής των μέτρων που προηγήθηκαν ήταν το «Καλάθι των Μαθητών».Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης τα στοιχεία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες δείχνουν ότι στα σχολικά είδη με το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων, οι τιμές παρουσίασαν μεσοσταθμική μείωση που σε κάποιες περιπτώσεις «άγγιξε» το 10%, ενώ οι πωλήσεις ήταν αυξημένες συγκριτικά με πέρυσι.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη αντιμετώπισης της ακρίβειας και περιστολής της αισχροκέρδειας και είναι αποφασισμένη να μην κρυφτεί πίσω από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, όσο αισιόδοξα και αν είναι. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της EUROSTAT για τον Αύγουστο, η Ελλάδα με 3,5% βρίσκεται σταθερά στις χώρες με τον χαμηλότερο γενικό πληθωρισμό, κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (5,9%), ενώ στα τρόφιμα, καταγράφεται ήπια αλλά σταθερή αποκλιμάκωση καθώς τον Αύγουστο ανήλθε στο 10,8% έναντι 13% τον Ιούλιο (σε ετήσια βάση).




Απώλεια στήριξης η αιτία της πτώσης του μονοκινητήριου αεροπλάνου


 

Ο άτυχος 37χρονος πιλότος, Άγγελος Μαρδάς, βρήκε τον θάνατο εχθές το μεσημέρι όταν το μικρό, υπερελαφρύ, μονοκινητήριο αεροπλάνο του, το «Ίκαρος 44», «στολάρισε» μετά την απογείωση  με λίγα λόγια παρουσίασε απώλεια στήριξης, με αποτέλεσμα να καρφωθεί κυριολεκτικά στο έδαφος.

Στις 9 Ιουλίου, ο νεαρός επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης ενός πολυώροφου πάρκινγκ στην περιοχή των Εξαρχείων και πατέρας ενός βρέφους 8 μηνών πραγματοποίησε πτήση πάνω από τη λίμνη Υλίκη, μέρος της οποίας βιντεοσκόπησε για να μοιραστεί τις μαγευτικές εικόνες με τους φίλους του.



Ο Άγγελος Μαρδάς ήταν ένας έμπειρος πιλότος με αρκετές ώρες πτήσεις και, όπως λένε πρόσωπα τον γνώριζαν, «ήταν η κακιά στιγμή». Ένας λάθος υπολογισμός, πιθανότατα, ήταν η αιτία που το αεροπλάνο «στολάρισε» με αποτέλεσμα αντί να απογειωθεί και να συνεχίσει την πορεία του, να βρεθεί ξαφνικά καρφωμένο σε παρακείμενο οικόπεδο της αεροπορικής λέσχης. Ο θάνατος του φαίνεται να επήλθε ακαριαία.

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος είχε δώσει σχέδιο πτήσης για Βόλο γύρω στις 12:30, και λίγο πριν τη συντριβή, ο χειριστής, ο οποίος είχε εμπειρία πτήσεων, είχε επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου της Τανάγρας.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον 37χρονο, ο οποίος παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.




Το τουρκικό CHP ψηφίζει Κασσελάκη γιατί είναι άσχετος και προς το συμφέρον της Τουρκίας

 


Ο εθνικά επικίνδυνος Στέφανος Κασσελάκης γίνεται θέμα και στα τουρκικά Μέσα, όπως ήταν φυσικό. 

Οποιοσδήποτε πολιτικός είναι ακατάλληλος για την Ελλάδα και τα εθνικά θέματα, είναι κατάλληλος για τους Τούρκους που θα ήθελαν την Ελλάδα πίσω σε εποχές Τσίπρα και ακόμα χειρότερα. 

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού Haber Global, με αναλυτές και πρόσωπα που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, το CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα), εξέφρασαν ανοιχτά την προτίμησή τους στον Στέφανο Κασσελάκη, όχι γιατί συμφέρει την Ελλάδα, αλλά γιατί συμφέρει την Τουρκία

Μάλιστα, φτάνοντας στο ακραίο σενάριο να εκλεγεί και πρωθυπουργός, σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει εσωτερικά προβλήματα, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει το υπόβαθρο και δεν γνωρίζει πώς να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα», προσθέτοντας πως «το σίγουρο είναι ότι θα κάνει πολλά λάθη και στην εξωτερική πολιτική».



ΠΑΣΟΚ εναντίον Κασσελάκη : Η πολιτική δεν είναι tik tok, σκυλάκια και lifestyle

 


«Σε περίπτωση επικράτησής του την Κυριακή ο κ. Κασσελάκης θα είναι στις επόμενες εκλογές υποψήφιος πρωθυπουργός.

Η πολιτική δεν είναι tik tok, σκυλάκια & lifestyle" σημειώνει σε ανάρτησή της στο facebook, η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας και προσθέτει: «Είναι η παραγωγή θέσεων, προάσπισης συμφερόντων της χώρας και των κοινωνικών ομάδων που εκπροσωπεί το κάθε κόμμα.

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Κασσελάκης από ένα ανάλαφρο και χωρίς υπόβαθρο πολιτικό πρόσωπο μεταβάλλεται σε επικίνδυνη περίπτωση για τη χώρα».