Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Η Μαρία Σάκκαρη λύγισε την Αμερικανίδα και κατέκτησε στη Γουαδαλαχάρα (WTA 1000)

 


Η Μαρία Σάκκαρη λύγισε στα δύο σετ την Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ και κατέκτησε στη Γουαδαλαχάρα (WTA 1000) τον δεύτερο και μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της!

Εξαιρετική για άλλη μια φορά η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, πήρε τη νίκη επί της 25χρονης Αμερικανίδας (Νο.111) με 7-5, 6-3 σε 1 ώρα και 43 λεπτά και έφτασε στο τρόπαιο χωρίς απώλεια σετ!

Μετά από έξι σερί χαμένους τελικούς (1-7 το συνολικό της ρεκόρ) και... άπειρα επικριτικά σχόλια, η Μαρία κατάφερε να βάλει τέλος στην ατυχία.

Υπήρχε άγχος, όμως κατάφερε να το ξεπεράσει και να δείξει χαρακτήρα όσες φορές πιέστηκε από την αντίπαλό της.

Πήρε πρώτη προβάδισμα στον αγώνα όταν βρέθηκε μπροστά με 2-1, όμως η «πρωτάρα» Ντόλεχαϊντ βρήκε ρυθμό στη συνέχεια και μπόρεσε να επιστρέψει από το 4-2 και να πάρει κεφάλι με 4-5.

Η Μαρία, ωστόσο, δεν έχασε την αυτοκυριαρχία της και με το νέο μπρέικ που σημείωσε στο 5-5, είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το σετ στο επόμενο γκέιμ.

Κλειστό ήταν και το δεύτερο σετ, αλλά η Σάκκαρη είχε πάντα τον έλεγχο. Επιβραβεύτηκε με το μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ (3-2) και στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν πιο απλά. Έκλεισε, μάλιστα, τον αγώνα στο σερβίς της Ντόλεχαϊντ (5-3), οπότε απέφυγε την νευρικότητα που ενδεχομένως θα είχε αν θα έπαιρνε εκείνη τις μπάλες στα χέρια της!

Εκτός των άλλων, η Μαρία θα ανεβεί τη Δευτέρα (25/9) στο Νο.6 του κόσμου και πλέον είναι πολύ πιθανό να ολοκληρώσει τη σεζόν στο Top 10 για τρίτη σερί σεζόν. Δεν το λες και μικρό επίτευγμα...

Και η Ντόλεχαϊντ, πάντως, θα κάνει άλμα στην παγκόσμια κατάταξη, αφού θα μπει για πρώτη φορά στο Top 50!




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου