Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Αδωνις: Δεν πήγα για spa με αστυνομικούς να με φυλάνε!



Σάλος μετά την καταγγελία της ένωσης αστυνομικών

Επίσημη καταγγελία οτι αποσπάσθηκαν αστυνομικοί απο πέντε τμήματα για να τον προστατεύουν ενω βρισκόταν σε resort της Φωκίδας με την Ευγενία Μανωλίδου. Τι απαντά ο ίδιος.

Βαριές καταγγελίες κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, από την Ένωση Αστυνομικών Φωκίδας. Με επιστολή τους οι αστυνομικοί, την οποία και κοινοποίησαν στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και της Αστυνομίας, καταγγέλλουν πως κατά την παραμονή του κυρίου Γεωργιάδη στην περιοχή του Παρνασσού, χρησιμοποιήθηκαν επιπλέον άντρες των τοπικών αστυνομικών τμημάτων για την ασφάλειά του. Αυτό, κατά τα όσα ισχυρίζονται ανέτρεψε τα καθημερινά καθήκοντά τους στην ασφάλεια των πολιτών, καθώς υποχρεώθηκαν να εκτελούν υπηρεσίες πέριξ του συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών που κατέλυσε ο πρώην υπουργός  με την σύζυγό του.



Ο κύριος Γεωργιάδης απαντά στις καταγγελίες αυτές με δήλωσή του στο protothema.gr, αρνείται πως συνέβη κάτι τέτοιο και μάλιστα απειλεί με μηνύσεις, εφόσον δεν ανασκευαστούν όσα δηλώνουν οι αστυνομικοί.

«Νομίζω ότι είναι η ώρα να ακουστούν τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου μετά της συζύγου μου στο resort στη Φωκίδα» λέει ο πρώην υπουργός. «Ναι, πήγαμε με την Ευγενία στον Παρνασσό αλλά σίγουρα δεν πήγαμε για σκι και σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιήσαμε αστυνομικούς, σας διαβεβαιώνω.

»Το περασμένο λοιπόν  Σαββατοκύριακο πήγαμε εκεί και ως έχω υποχρέωση κατόπιν οδηγιών της αντιτρομοκρατικής, ενημέρωσα εγγράφως το τοπικό αστυνομικό τμήμα για την εκεί παρουσία μου.  Δεν ζήτησα και δεν έλαβα καμία απολύτως αστυνομική συνοδεία, δεν συνάντησα κανέναν αστυνομικό του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Όλα τα σχετικά καταγγελλόμενα είναι απολύτως ψευδή σε ότι με αφορά.

»Εάν η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Φωκίδας δε μου ζητήσει δημοσίως συγνώμη, παρά τα ευγενή μου αισθήματα προς την αστυνομία, θα τους ζητήσω αποζημίωση για ηθική βλάβη και τα χρήματα θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

»Είναι σαφές πως όταν το πληροφορήθηκα όλο αυτό που προέκυψε με το δημοσίευμα, αισθάνθηκα πολύ προσβεβλημένος γιατί σας επαναλαμβάνω είναι απολύτως ψευδές. Προφανώς κάποιοι για πολιτικούς λόγους θέλουν να γίνουν γνωστοί εις βάρους μου», καταλήγει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.


Ολόκληρη η επιστολή της ένωσης αστυνομικών:

«Κύριε Αρχηγέ,

Μετά από σωρεία δημοσιευμάτων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τα οποία αφορούν τη διάθεση αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Δ.Α. Φωκίδας σε υπηρεσία επιτήρησης γνωστού συγκροτήματος κατοικιών στον Παρνασσό, το οποίο επισκέφθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, οι συνάδελφοί μας και εμείς οι συνδικαλιστές βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα.

Για μία ακόμη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε σοβαρές παρατυπίες και να θέσουμε ερωτήματα προς απάντηση, που αφορούν τους συναδέλφους μας που εκτέλεσαν υπηρεσία πέριξ του ανωτέρω συγκροτήματος κατοικιών αλλά και τους πολίτες της Φωκίδας.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι τα εξής:

1oν Υπήρξε γραπτή διαταγή για την προαναφερόμενη επιτήρηση; Εάν υπήρξε, πότε εκδόθηκε και από ποιον;

2oν Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες των αναφορών άφιξης και αναχώρησης επισήμου προσώπου;

3oν Τροποποιήθηκε εκτάκτως η προγραμματισμένη υπηρεσία των συνάδελφών μας και όχι για τις ανάγκες της εμφανούς αστυνόμευσης;

4oν Για μια ακόμη φορά καταστρατηγήθηκε ο κανονισμός που διέπει τη λειτουργία των ομάδων ΔΙΑΣ, Π.Κ.Ε και Π.Τ.Α. που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και μόνο για αυτό δεν χρησιμοποιούνται στη Φωκίδα;

5ον Την ίδια ώρα που ελάμβαναν χώρα τα συγκεκριμένα γεγονότα, επηρεάστηκε η αστυνόμευση των υπολοίπων περιοχών του Δήμου Δελφών;

6ον Ποιος φέρει την ευθύνη για την ασφάλεια των συνάδελφών μας, οι οποίοι διατάχθηκαν και εκτέλεσαν υπηρεσία κατά μόνας, σε περιοχή που πριν λίγο καιρό αποτέλεσε το ορμητήριο επικίνδυνων κακοποιών και συνάδελφός μας από τη Βοιωτία πλήρωσε παρόμοιες διαταγές με τη ζωή του; Εάν έπρεπε να προστατευτεί σωστά ο εν λόγω βουλευτής, αυτό θα γινόταν με έναν (1) αστυνομικό σε κάποιες βάρδιες;

7ον Θα ερευνηθούν τα ανωτέρω καταγγελλόμενα σε βάθος από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και θα αποδοθούν οι όποιες πειθαρχικές ευθύνες εάν υπάρχουν, όπως ο ίδιος έχετε δηλώσει σε γενικό συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ ή θα μείνουμε για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές;

Κύριε Αρχηγέ,

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας και αναμένουμε άμεσα απαντήσεις στα τεθέντα ερωτήματά μας.

Στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.ΠΑΝΟΥΣΗ Ιωάννη κοινοποιείται η παρούσα καταγγελία μας, προκειμένου να λάβει γνώση του θέματος και να δει ο ίδιος προσωπικά πως παρόλο που πάγια θέση της ομοσπονδίας μας αλλά και της ένωσής μας είναι η αστυνομία να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δυστυχώς αυτό δεν εφαρμόζεται στη Φωκίδα, μιας και οι αστυνομικοί από τη μία επιτηρούν τουριστικά θέρετρα και από την άλλη αντικαταστούν την εξωτερική φρουρά των φυλακών, όχι μόνο της Φωκίδας αλλά και της λοιπής Στερεάς.

Στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας που κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείτε όπως εξετάσει ποιος είναι αυτός ο οποίος αποφασίζει να μην τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας κατά την εκτέλεση υπηρεσίας και θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Κλείνοντας, σας γνωρίζουμε ότι η ένωσή μας επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της».


Πηγή : protothema.gr



Samsung: Προσοχή, η smart tv σας ακούει




Η Samsung προειδοποίησε τους καταναλωτές να αποφεύγουν να συζητούν για προσωπικά ζητήματά τους μπροστά στην «έξυπνη» τηλεόρασή τους, όταν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα αναγνώρισης φωνής και φωνητικού ελέγχου της συσκευής, γιατί σε αυτή την περίπτωση η τηλεόραση ακούει και καταγράφει ό,τι λέγεται.

Η προειδοποίηση, σύμφωνα με το BBC, αφορά μόνο τους καταναλωτές που ελέγχουν τη συσκευή τους, όχι από το τηλεχειριστήριο, αλλά με τη φωνή τους.

Όταν αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη, η τηλεόραση μπορεί να ακούσει -εκτός από τις φωνητικές εντολές- κάθε άλλη συζήτηση και μετά μπορεί να μοιραστεί τις πληροφορίες με την εταιρεία ή με άλλες εταιρείες (όπως αυτή που παρέχει στη Samsung τη δυνατότητα διαδικτυακής φωνητικής αναζήτησης).

Ακτιβιστές από μη κερδοσκοπικές Οργανώσεις, όπως το ίδρυμα Electronic Frontier Foundation (EFF), που αγωνίζονται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, δήλωσαν στο Twitter πως η συγκεκριμένη τεχνολογική δυνατότητα θυμίζει τις οθόνες στο βιβλίο ‘1984' του Όργουελ, οι οποίες κατασκόπευαν τους πολίτες.

Μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε, η Samsung τόνισε, ότι η ίδια θέλει να είναι διαφανής, έτσι ώστε να ενημερώσει σωστά τους κατόχους των τηλεοράσεων προκειμένου να αποφασίσουν εκείνοι κατά πόσο θα χρησιμοποιήσουν ορισμένες δυνατότητες της «έξυπνης» τηλεόρασής τους, ενώ υπογράμμισε ότι παίρνει «πολύ σοβαρά» την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών.

Οι οδηγίες της εταιρείας προς τους καταναλωτές αναφέρουν, ότι όταν ενεργοποιηθεί ο φωνητικός έλεγχος, η συσκευή θα ακούει όλους τους ανθρώπους μέσα στο δωμάτιο και θα προσπαθεί να καταλάβει αν λέγεται κάποια εντολή που την αφορά. Όπως προειδοποιεί η εταιρεία, «αν οι λέξεις περιλαμβάνουν προσωπικές ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, αυτές οι πληροφορίες θα είναι ανάμεσα στα δεδομένα που συλλέγονται (από την τηλεόραση) και μεταδίδονται σε ένα τρίτο μέρος».

Η κορεατική εταιρεία διευκρίνισε, ότι όταν ο χρήστης ενεργοποιεί τη δυνατότητα αναγνώρισης φωνής της διασυνδεμένης στο διαδίκτυο «έξυπνης» τηλεόρασής του, τότε τα φωνητικά δεδομένα στέλνονται διαδικτυακά σε ένα τρίτο (μη κατονομαζόμενο) μέρος, ο κεντρικός υπολογιστής (server) του οποίου αναλαμβάνει να κάνει αναζήτηση σχετικά με τη φωνητική εντολή που δόθηκε από τον χρήστη και, στη συνέχεια, επιστρέφει στην τηλεόραση το αποτέλεσμα της αναζήτησης.

Η Samsung διαβεβαίωσε ότι ούτε διακρατούνται σε κάποιον υπολογιστή αρχεία φωνητικών δεδομένων, ούτε πωλούνται σε τρίτους σχετικά δεδομένα. Επιπλέον, επεσήμανε, ότι ο χρήστης της τηλεόρασης γνωρίζει πότε έχει ενεργοποιήσει τη φωνητική δυνατότητα, γιατί εμφανίζεται η εικόνα ενός μικροφώνου στην οθόνη της συσκευής του.


Πηγή : sigmalive.com


Ξεκίνησε τις καταγγελίες από το προεδρείο πλέον της Βουλής η νέα πρόεδρος κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου


Ξεκίνησε τις καταγγελίες από το προεδρείο πλέον της Βουλής  η νέα πρόεδρος κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και για αρχή αφορούν αποφάσεις που εκδόθηκαν χωρίς την εντολή της 6 και 7 Φεβρουαρίου

Σε βαρύτατες καταγγελίας προχώρησε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου με την έναρξη της απογευματινής συνεδρίασης της Ολομέλειας και αποκάλυψε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδοθεί αποφάσεις από τις υπηρεσίες του κοινοβουλίου χωρίς την δική της εντολή αν και αναφέρουν ότι εκδόθηκαν κατόπιν εντολής του Προέδρου της Βουλής.

«Διακινούνται διάφορες αποφάσεις με ημερομηνίες 6 και 7 Φεβρουαρίου ως δήθεν αποφάσεις με εντολή του Προέδρου της Βουλής. Αυτές οι εντολές δεν έχουν  εκδοθεί με εντολή του Προέδρου της Βουλής και έχει καταστεί  σαφές στους αρμοδίους των υπηρεσιών και στον γενικό γραμματέα πως θα πρέπει άμεσα να αρθούν οι συνέπειες από τα ανυπόστατα έγγραφα. Για λόγους διαφάνειας  οφείλω να ενημερώσω το Σώμα. Το κοινοβούλιο θα λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας και οφείλουν να συμμορφώνονται όλοι και όσοι έχουν ευθύνη διαχείρισης οικονομικών πόρων».

Οι αποφάσεις αφορούν μετακινήσεις υπαλλήλων και όχι διαχείριση κονδυλίων. Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες δικαιούνται να πάρουν υπαλλήλους της Βουλής ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από τον αριθμό των βουλευτών. Ορισμένες ΚΟ όπως του ΠΑΣΟΚ έχασαν σημαντικές δυνάμεις και όφειλαν να επιστρέψουν τους υπαλλήλους τους.

Εντωμεταξύ δεν έλεγε να κατέβει από την έδρα η κυρία Κωνσταντοπούλου και έκανε ρεκόρ αφού κάθισε χωρίς διάλειμμα στην καρέκλα του προέδρου για 6 ολόκληρες ώρες από τις 11:20 το πρωί  μέχρι τις 17:20 το απόγευμα και δεν σηκώθηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο για να κάτσει κάποιος αντιπρόεδρος.






Αυξήθηκαν κατά 12,8% οι πωλήσεις αυτοκινήτων



Κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 10.289 αυτοκίνητα τον Ιανουάριο

Αύξηση 12,8% παρουσίασε η κυκλοφορία των νέων οχημάτων τον Ιανουάριο του 2015 . Τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 10.289 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 9.121 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2014.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, αύξηση 18,0% είχε παρουσιάσει η κυκλοφορία για πρώτη φορά αυτοκινήτων (καινούριων ή μεταχειρισμένων εξωτερικού) τoν Ιανουάριο του έτους 2014 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Παράλληλα, η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) κατά το μήνα Ιανουάριο του 2015 ανήλθε σε 1.941 έναντι 2.068 τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2014, παρουσιάζοντας μείωση 6,1%. Αύξηση 8,2% είχε παρουσιάσει η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) τον Ιανουάριο του 2014 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.


Πηγή : tovima.gr


​Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου σπουδαστή



​Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα.

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει συμβεί… Η μητέρα του Μαρία Γιακουμάκη, απηύθυνε έκκληση μαζί με τον θείο του Γιώργο Βιβιαδάκη σε όσους τον έχουν δει ή γνωρίζουν κάτι να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί ο νεαρός.

Ο νεαρός, ο οποίος κατάγεται από το Ρέθυμνο, εδώ και δυο χρόνια σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή στα Γιάννενα και επειδή η σχολή διαθέτει εστία έμενε εκεί. Όπως είπε ο θείος του, εκείνος δεν είχε κάποιο πρόβλημα, ενώ είχε καθημερινή επικοινωνία με τους γονείς του!

«Ο Βαγγέλης δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το πρωί της ημέρας που εξαφανίστηκε, είχε μιλήσει με την μητέρα του, ήδη μια φορά. Το απόγευμα η μητέρα του, προσπάθησε να επικοινωνήσει και πάλι κι εκείνος δεν σήκωνε το κινητό».

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός, ότι δεν πήρε μαζί του κανένα προσωπικό του αντικείμενο, ούτε καν το κινητό του… το μόνο που δεν βρέθηκε στο δωμάτιο ήταν τα κλειδιά του.

«Εκείνος, πήγε στην τραπεζαρία, όπου κι έφαγε μαζί με τους συμφοιτητές του… Στην συνέχεια γύρισε στο δωμάτιο του, πήρε τα κλειδιά του κι από τότε εξαφανίστηκε. Η μόνη μαρτυρία που ξέρουμε είναι αυτή ενός ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου, ο οποίος επειδή ο Βαγγέλης πήγαινε συχνά εκεί, τον ήξερε. Μετά το φαγητό στην σχολή, πήγε από εκεί και έφαγε ένα σουβλάκι, μόνος του, χωρίς κάποιον φίλο του.»

Οι γονείς του Βαγγέλη έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους καθώς ανησυχούν για το τι έχει συμβεί με το γιο τους. Συγγενείς και φίλοι  προσπαθούν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διαδώσουν το περιστατικό της μυστηριώδους εξαφάνισης του Βαγγέλη μήπως βρεθεί κανείς που να γνωρίζει κάτι να βοηθήσει την αστυνομία στις εξονυχιστικές έρευνες που κάνει για τον εντοπισμό του νεαρού φοιτητή γύρω από την σχολή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο νεαρός, την μέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε φούτερ μπλούζα με μπλε στάμπα, τζιν παντελόνι μπλε χρώματος και δερμάτινα μαύρα παπούτσια. Έχει ύψος 1,80 και είναι ελαφρώς αξύριστος. Η 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων ψάχνει ακόμα και στην λίμνη που υπάρχει κοντά αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη.




Πηγή : star.gr


Αυτή είναι η συμφωνία-γέφυρα που θα προτείνει ο Βαρουφάκης στο Eurogroup της Τετάρτης




Συμβιβαστικό σχέδιο για συμφωνία-γέφυρα έως το τέλος Αυγούστου συζητά σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης  Βαρουφάκης πάνω στη βάση επιστολής από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η οποία αποτιμάται από την ελληνική πλευρά ως το πρώτο δείγμα καλής διάθεσης των Βρυξελλών.

Το σχέδιο συμφωνίας περιλαμβάνει δέκα βασικές μεταρρυθμίσεις και θα μπορούσε να θεωρηθεί τεχνική παράταση από την πλευρά των Βρυξελλών, αλλά να ονομαστεί τελικά «συμφωνία- γέφυρα» από την ελληνική πλευρά.

Σε αυτή την πρώτη συμφωνία-γέφυρα έως το τέλος Αυγούστου θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν τα 2/3 των μεταρρυθμίσεων του μνημονίου χωρίς τα «τοξικά» σημεία, δηλαδή το 1/3 που απορρίπτει χωρίς συζήτηση η κυβέρνηση.

Παράλληλα φαίνεται ότι το αίτημα για κατάργηση της τρόικας μπορεί να γίνει αποδεκτό εφόσον συμφωνηθεί το πακέτο.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας για το διάστημα της μεταβατικής περιόδου η ελληνική πλευρά ζητά, όπως αναφέρει το Reuters, καταβολή του 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατά το ευρωσύστημα, αλλά και έγκριση της αύξησης του ορίου του ποσού που μπορεί να αντληθεί με έκδοση εντόκων γραμματίων Δημοσίου κατά 8 δισ. ευρώ, θεωρώντας ότι το όριο των 15 δισ. ευρώ είναι αυθαίρετο. Επίσης ζητά πολιτική ευελιξία στο ύψος της χρηματοδότησης των τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού της ΤτΕ (ELA).

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει συζήτηση της πρότασης στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης και οριστικοποίηση του σχεδίου, εάν υπάρξει συμφωνία με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει καταβολή των υπολοίπων δόσεων του προηγούμενου προγράμματος ύψους περίπου 7,5 δισ. ευρώ - συμπεριλαμβανομένων των 1,9 δισ. ευρώ των επιστροφών κερδών των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα.

Στόχος είναι να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις της και κυρίως τα περίπου 7 δισ. ευρώ των ομολόγων της ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Στο σχέδιο θα συμπεριληφθεί μια νέα εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ την οποία θα συμφωνήσει το υπουργείο Οικονομικών με τον επικεφαλής του οργανισμού Ανχελ Γκουρία, ο οποίος αναμένεται αύριο στην Αθήνα όπου θα συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 11:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, καθώς στελέχη του ΥΠΟΙΚ εκφράζουν ρητή θέση υπέρ της ολοκλήρωσης της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Το νέο πρόγραμμα εφόσον συμφωνηθεί θα αφορά και την μείωση του χρέους με ένα τεχνικό σύστημα ανταλλαγών -Swaps- και θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι το πρωτογενές πλεόνασμα να παραμείνει στο 1,5% του ΑΕΠ.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ εκτιμούν ότι το 2014 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 1, 49% του ΑΕΠ.


Πηγή : tanea.gr


Σαρωτικές αλλαγές στις φυλακές και τα ομόφυλα ζευγάρια


Σημαντικές αλλαγές στη φιλοσοφία και την απονομή της Δικαιοσύνης, εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος, στις προγραμματικές δηλώσεις που εκφώνησε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε πως «το Σύνταγμα θα ίσταται και ουσιαστικά, στην κορυφή της ιεραρχίας των κανόνων δικαίου» κάτι που σημαίνει πως «η τακτική του να προτάσσεται ένα μνημόνιο ή ένας νόμος και να παραμερίζεται το Σύνταγμα, δεν έχει θέση στην πολιτική και το έργο της Δικαιοσύνης».

Στο ίδιο πλαίσιο, «η προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας σε διεθνή κείμενα ή Οδηγίες, θα προχωρήσει με βάση τις υποχρεώσεις της χώρας, αλλά και με στάθμιση των κοινωνικών αναγκών και πρωτίστως του Συντάγματός μας».

Εξάλλου, ο κ. Παρασκευόπουλος σηματοδότησε στην ομιλία του μια στροφή σε ένα σαφώς ανεκτικότερο πλαίσιο απονομής της Δικαιοσύνης.
«Απέναντι στο έγκλημα δεν έχει θέση μια πολιτική μηδενικής ανοχής» τόνισε.

«Η Δικαιοσύνη θα είναι αυστηρή έναντι ενόχων για μεγάλα εγκλήματα και ανεκτική για τους μικροπαραβάτες».

Οι φυλακές ανηλίκων «ουσιαστικά θα καταργηθούν και θα περιοριστεί δραστικά ο περιορισμός ανηλίκων 15- 18 ετών, ώστε να προβλέπεται μόνον για εγκλήματα ανθρωποκτονίας».

Οι καταδικαζόμενοι, «ή δεν θα υπάρχουν, ή θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού» και θα μπορούν να συμβιώνουν μαζί με ενήλικες στις κανονικές φυλακές, με ιδιαίτερη πρόνοια για τις συνθήκες φύλαξής τους.

Άλλο τόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', έναν θεσμό που έκρινε «προβληματικό» καθώς «άλλαζε ποιοτικά την ποινή χωρίς η αλλαγή αυτή να βασίζεται σε δικαστική κρίση, οι όροι του ακουμπούσαν την πλειονότητα των κρατουμένων, ενώ και οι στερήσεις στην επικοινωνία των κρατουμένων, έφταναν σε επίπεδα στερήσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σε κάθε περίπτωση, βεβαίως, «αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρχουν πτέρυγες ειδικών συνθηκών φρούρησης στις κανονικές φυλακές» διευκρίνισε ο υπουργός.

Στην προσπάθεια αποσυμφόρησης των φυλακών, θα γίνει, εξάλλου, προσπάθεια τροπής κακουργημάτων σε σοβαρά τιμωρούμενα πλημμελήματα, καθώς και απεξάρτησης τοξικομανών εκτός των φυλακών, ενώ θα μελετηθεί και η «επιτυχημένη» προσπάθεια αποσυμφόρησης που υπήρξε την περίοδο 1993- 95 (επί υπουργίας Γ. Κουβελάκη).

Αναφερόμενος εμμέσως στις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παρασκευόπουλος επανέλαβε πως «η Πολιτεία δεν τιμωρεί το φρόνημα αλλά τις παράνομες πράξεις που εκτελέστηκαν» ενώ ανακοίνωσε πως και με τη βοήθεια της Σχολής Δικαστών, θα υπάρξει επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών «με έμφαση στα πεδία του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των ναρκωτικών».

Άλλα μέτρα που ανήγγειλε ο κ. Παρασκευόπουλος, ήταν η μείωση του κόστους προσφυγής των πολιτών στη Δικαιοσύνη, η προώθηση της διεκδίκησης του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων της περιόδου της ναζιστικής Κατοχής, η δρομολόγηση των εργασιών για αναθεώρηση του Συντάγματος, η διερεύνηση των πάσης φύσεως λιστών φοροφυγάδων, η αναθεώρηση των Σχεδίων Κωδίκων Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας και τέλος, η επέκταση του θεσμού του «συμφώνου συμβίωσης» και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Θέση του υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι «ο διάλογος με την πρώτη ευκαιρία και για οποιοδήποτε ζήτημα, διάλογος με υπόπτους, ενόχους, κουκουλοφόρους, τους πάντες - γιατί όπου δεν γίνεται διάλογος παραμονεύει η βία» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Πηγή : euro2day.gr




New York Times: Η ελληνική λιτότητα «γεννά»... νοσοκόμες - «μαϊμούδες»!





Στην Ελλάδα της λιτότητας κάποιες γυναίκες από την Γεωργία, την Βουλγαρία και την Ρουμανία «παίζουν τις νοσοκόμες»...

Σε άρθρο της η εφημερίδα New York Times αναφέρει ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα γεννά ένα νέο φαινόμενο, τις «ψεύτικες» νοσοκόμες... Γυναίκες χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση, αλλά με λιγοστά χρήματα, αναλαμβάνουν να παρέχουν νοσηλευτική βοήθεια στους ασθενείς σε κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας, αφού εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν τα χρήματα να προσλάβουν νοσηλευτικό προσωπικό που να είναι καταρτισμένο.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν κάνει απαγορευτικές τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού και έτσι οι ασθενείς καταφεύγουν αναγκαστικά στις ανειδίκευτες και παράνομες νοσηλεύτριες από χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Ως χαρακτηριστική περίπτωση της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα με το παράνομο νοσηλευτικό προσωπικό το άρθρο κάνει λόγο για την περίπτωση νοσηλεύτριας που εργάζεται στον Ευαγγελισμό. Η νοσοκόμα καταγγέλλει ότι τον περασμένο μήνα, που έτυχε να νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο ο σύζυγός της, την πλησίασε ένας άγνωστος άντρας και της έδωσε με τρόπο μια επαγγελματική κάρτα σε περίπτωση που θα χρειαστεί μια «φθηνή» νοσοκόμα για να φροντίζει τον κλινήρη σύζυγό της...

Οι τιμές που προσφέρουν οι άγνωστοι άντρες, που κάθε πρωί «προμοτάρουν» τις νυχτερινές με αμφίβολες γνώσεις νοσοκόμες στους διαδρόμους των νοσοκομείων της χώρας, είναι πράγματι «ελκυστικές», η ενοικίαση μιας παράνομης νοσοκόμας κοστίζει κάτι λιγότερο από εξήντα δολάρια το δωδεκάωρο, ενώ μια νόμιμη νοσηλεύτρια στοιχίζει εβδομήντα δολάρια για έξι ώρες και σαράντα λεπτά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η μαύρη αγορά και οι συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι» για να αποφεύγονται οι φόροι δεν αφορούν μόνο την μίσθωση νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και άλλα επαγγέλματα στην Ελλάδα, όπως είναι οι μηχανικοί και οι υδραυλικοί.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και να συνέβαινε αυτό το φαινόμενο η διοίκηση των νοσοκομείων θα είχε διώξει το παράνομο και χωρίς καμία εκπαίδευση προσωπικό, επισημαίνει το άρθρο, στην Ελλάδα όμως, εξαιτίας της έλλειψης νόμιμου προσωπικού και των εξαθλιωμένων οικονομικά ασθενών, η κατάσταση αυτή συνεχίζει να υφίσταται.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του διοικητή του Ευαγγελισμού, Αναστάσιου Γρηγορόπουλου, ο οποίος αναφέρει ότι ο ίδιος κάλεσε προ ημερών την αστυνομία και έγιναν συλλήψεις παράνομου νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο, αλλά όπως σημειώνει ο κύριος Γρηγορόπουλος τα τελευταία τρία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα, η εμφάνιση παράνομου νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί.

Οι απογοητεύσεις από την πολιτική λιτότητας είναι αυτές που οδήγησαν τους Έλληνες να ψηφίσουν το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να του δώσουν την πρωτιά στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, υποστηρίζει το άρθρο ενώ υπολογίζει ότι στη χώρα μας εργάζονται περίπου 18.000 παράνομοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες.


Πηγή : protothema.gr


Εγκληματίες κυνηγοί παρατάνε δεμένα κυνηγόσκυλα στα βουνά για να πεθάνουν μετά το τέλος του κυνηγιού. (VIDEO)



του Γιάννη Αθανασίου

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για ειδήσεις, έπεσα επάνω σε video της Ζωοφιλικής ένωσης Ηλιούπολης που έδειχνε την εγκληματική πράξη ενός κακοποιού κυνηγού που άφησε το κυνηγόσκυλο του αφού του είχε κάνει την βρώμικη δουλειά παρατημένο στο βουνό και δεμένο να πεθάνει αβοήθητο από την πείνα και την δίψα η από κάποιο άγριο ζώο.

Αυτή η εγκληματική ενέργεια έγινε στα τέλη της Κυνηγετικής περιόδου και όταν το κυνηγόσκυλο δεν ήταν πλέον χρήσιμο στον κακοποιό κυνηγό.

Το συγκεκριμένο Πόιντερ ήταν τυχερό μέσα στην ατυχία του διότι γλίτωσε από τον κακοποιό κυνηγό και τώρα ζει μια όμορφη ζωή γεμάτη αγάπη μακριά από εγκληματίες.

Έψαξα έμαθα και αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική, είναι αρκετοί οι εγκληματίες κυνηγοί και όχι ευτυχώς η πλειοψηφία που δεν αγαπάνε τα κυνηγόσκυλα τους και τα παρατάνε για να πεθάνουν.

Μία λύση θα ήταν υποχρεωτικά να τσιπάρονται τα κυνηγόσκυλα με την επιμέλεια των κυνηγετικών συλλόγων με στοιχεία των ιδιοκτητών όνομα, διεύθυνση κτλπ, αλλιώς η συμμετοχή τους στο κυνήγι θα είναι παράνομη από τους κυνηγούς και οι οποίοι θα έρχονται αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα και έτσι θα αποτραπούν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες από κακοποιούς τους είδους γιατί εκτός από το πρόστιμο που φτάνει στην κακοποίηση τα 30.000€ θα αντιμετωπίζουν και ποινές φυλάκισης άρα και αφαίρεση άδειας κυνηγού.






Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τον Τσίπρα: «Ήταν απίστευτος»


Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στη Βουλή για να παρακολουθήσει τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ δεν παρακολούθησε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το γραφείο του, αλλά εντός της Ολομέλειας, στα έδρανα των κρατικών λειτουργών, αριστερά του Προεδρείου.

«Ήρθα για να ακούσω τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης όταν οι δημοσιογράφοι έκπληκτοι τον είδαν να εισέρχεται στη Βουλή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η κόρη του, Αλεξάνδρα, η οποία τον συνόδευε στη Βουλή, τον ρώτησε πώς του φάνηκε ο κ. Τσίπρας, εκείνος φέρεται να απάντησε: «Ήταν απίστευτος…».


Πηγή : tribune.gr


Κουρουμπλής: Οι τουρίστες να πληρώνουν "είσοδο" στα νοσοκομεία



Κουρουμπλής: Οι τουρίστες να πληρώνουν "είσοδο" στα νοσοκομεία Όπως τόνισε ο υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε οι τουρίστες να καταβάλλουν αμέσως τα νοσήλια ή τα εξέταστρά τους, και όχι να αναμένεται η εξόφληση από το ασφαλιστικό τους ταμείο.

«Στην Αγγλία οι τουρίστες πληρώνουν 20 λίρες για νοσήλια», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι θα αναζητηθούν τα χρήματα που έχουν καταλογιστεί σε τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τα ελληνικά νοσοκομεία. Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία, ένας στους τρεις Ευρωπαίους τουρίστες οι οποίοι χρειάζονται φροντίδα ή νοσηλεία στη χώρα μας δεν πληρώνει (μέσω του ταμείου του) το νοσήλιο ή το εξέταστρο, λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να ενημερωθεί για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες και να ζητήσει το νοσήλιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που είχε κάνει το υπουργείο Υγείας, η αδυναμία αυτή κοστίζει τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο θα μπορούσε να καλύψει πολλές από τις ελλείψεις σε υλικό που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία. «Όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν ΑΜΚΑ δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα εφαρμόσει άλλο μοντέλο στη φαρμακευτική δαπάνη, χωρίς, ωστόσο, να το εξειδικεύσει.

Πηγή : dikaiologitika.gr


Προπονητής πήγε να πνίξει αντίπαλο!



Ο προπονητής της Λέστερ Νάιτζελ Πίρσον πάνω στα νεύρα του έπιασε από τον λαιμό αντίπαλο ποδοσφαιριστή, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με μεγάλη τιμωρία.

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Λέστερ με την Κρίσταλ Πάλας. Εκτός από την ήττα των γηπεδούχων, είχαμε και ένα σπάνιο περιστατικό.

Ο Τζέιμς Μακάρθουρ γλιστρώντας έπεσε πάνω στον τεχνικό της Λέστερ, Νάιτζελ Πίρσον, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βγει εκτός εαυτού και να τον πιάσει από το λαιμό προσπαθώντας να τον πνίξει!

Αυτό σε συνδυασμό με το ατυχές αποτέλεσμα έφεραν τη διοίκηση ένα βήμα από το να του δείξει την πόρτα της εξόδου αλλά τελικά έκαναν πίσω (γνωστοποίησαν μέσω ανακοίνωσης πως δεν απολύθηκε) και θα κάτσει κανονικά στον πάγκο στο ματς της Τρίτης απέναντι στην Άρσεναλ.

Η αγγλική ομοσπονδία έχει πάντως σκοπό να τον τιμωρήσει βαριά εξαιτίας του περιστατικού που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Πηγή : sport24.gr


Γιούνκερ: Να μην περιμένει «ναι» σε όλα η ελληνική κυβέρνηση




Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένο πως η Ευρωζώνη απλώς θα δεχθεί όλες τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα, ήταν το μήνυμα που έστειλε στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μία ημέρα μετά παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Πρωθυπουργό.

Σε δηλώσεις του συγκεκριμένα πριν από συνομιλίες με τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ήσσονες εταίρους στον συνασπισμό της Άγκελας Μέρκελ, ο πρόεδρος της Κομισιόν επιχείρησε να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών της ελληνικής πλευράς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Γιούνκερ σημείωσε πως με τις προγραμματικές δηλώσεις ο κ. Τσίπρας «μόνον εν μέρει απάντησε» στις ανησυχίες των Βρυξελλών.


Πηγή : naftemporiki.gr


Πυρά με καλάσνικοφ σε αστυνομικό τμήμα στη Μασσαλία




Μασκοφόροι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ στον αέρα κατά αστυνομικών στη Μασσαλία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικές πηγές. Το περιστατικό συνέβη την ώρα που ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επισκέπεται την πόλη.

Οι συνθήκες του περιστατικού είναι ακόμη αδιευκρίνιστες.

H κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας είναι τεράστια, καθώς η χώρα παραμένει σε επιφυλακή: Σύμφωνα με το France Info, εκτός από τα περιπολικά που εμφανίστηκαν, άρχισε να πετά πάνω από το σημείο ένα ελικόπτερο της αστυνομίας ενώ ένα σχολείο και ένα νηπιαγωγείο στην περιοχή εκκενώθηκαν.




Προσοχή! Αν σας κάνουν tag σε "πονηρό" βίντεο στο facebook. Τι λεει η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος



Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την διάδοση ενός κακόβουλου λογισμικού (Backdoor Trojan), που εξαπλώνεται με την εμφάνιση ανάρτησης με πορνογραφικό βίντεο, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».
​​Συγκεκριμένα,​ ​η επίμαχη ανάρτηση εμφανίζεται να έχει ​κοινοποιηθεί από κάποιον φίλο του χρήστη στο «Facebook» ​και να έχουν επισημανθεί σε αυτήν ​με ετικέτα (tag) μέχρι ​και είκοσι (20) φίλοι ​του. Εάν ο χρήστης πατήσει στο εμφανιζόμενο ​ως πορνογραφικό βίντεο, μεταφέρεται σε μια απατηλή ιστοσελίδα στην οποία παίζουν τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο και στη συνέχεια, σταματάει η αναπαραγωγή του και εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει τον χρήστη ότι απαιτείται να «​κατεβάσει» μια αναβάθμιση του λογισμικού Adobe Flash Player (InstallFlashPlayer.exe)​.

Στην περίπτωση που ο χρήστης συναινέσει και «κατεβάσει» το αρχείο, τότε μολύνεται από κακόβουλο λογισμικό (Backdoor Trojan), το οποίο έχει τη δυνατότητα να «παρακολουθεί» το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» του​μολυσμένου υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορούν να ​υποκλαπούν κωδικοί και επικοινωνίες πάσης φύσεως (π.χ. ​κωδικοί e-banking, ​αριθμοί πιστωτικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.​ά.).

Επιπρόσθετα, το κακόβουλο λογισμικό  έχει τη δυνατότητα μετά την εγκατάστασή του και τη μόλυνση του υπολογιστή να αναρτά ​αυτόματα στο λογαριασμό «Facebook» του χρήστη ​το επίμαχο πορνογραφικό βίντεο, κάνοντας ταυτόχρονα επισήμανση έως και είκοσι (20) φίλους του, με σκοπό την περαιτέρω αυτοδιάδοσή του. ​Με αυτό τον τρόπο, το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται, ​μέσω της πλατφόρμας «Facebook», μολύνοντας μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα προστασίας:

Να μην πατάνε σε αναρτήσεις με περίεργο περιεχόμενο ή αναρτήσεις οι οποίες δεν εμφανίζεται να οδηγούν σε κάποια γνωστή ιστοσελίδα.

Από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του «Facebook» να ενεργοποιήσουν την επιλογή στην οποία δεν θα μπορεί κάποιος να ​τους προσθέσει με ετικέτα (tag) χωρίς να το εγκρίνουν.​
Να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας, όπως λογισμικό Antivirus, το οποίο θα πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο.

Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή τους.​​​

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στο: ​111 88
​​Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr




Έρχεται νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο - Κατάργηση του Αυτόφωρου



Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία χθες στην Βουλή εμφάνισαν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε τη θέσπιση 100 δόσεων για τη διευκόλυνση εξόφλησης των οφειλόμενων χωρίς γραφειοκρατικές προϋποθέσεις και βραδείς διαδικασίες, αλλά και την άμεση κατάργηση της ρύθμισης που μετατρέπει το αδίκημα της μη πληρωμής χρεών προς το Δημόσιο σε διαρκές.

«Ο νόμος θα εφαρμόζεται, αλλά με όλες τις δικονομικές εγγυήσεις που προστατεύουν κατοχυρωμένα δικαιώματα» ανέφερε.

Σημειώνεται πως τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ο κ. Τσίπρας είχε ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη:

Τη σύσταση ειδικών επιτροπών εξώδικου διακανονισμού σε κάθε περιφέρεια για την άμεση εκκαθάριση των βεβαιωμένων και ανείσπρακτων φορολογικών υποχρεώσεων. Βάσει της εξαγγελίας τα ποσά που θα προκύψουν από την εκκαθάριση ρυθμίζονται σε 84 μηνιαίες δόσεις και σε κάθε περίπτωση έτσι ώστε το συνολικό ποσό των ετήσιων δόσεων να είναι μέχρι το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.
Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω εξώδικου διακανονισμού και για τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε περίπτωση συνδυασμού φορολογικής και ασφαλιστικής οφειλής, το συνολικό ποσό των ετήσιων δόσεων θα είναι μέχρι το 30% ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.
Άμεση παύση ποινικών διώξεων και κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, πρώτης κατοικίας, μισθών, κλπ, καθώς και χορήγηση φορολογικής ενημερότητας, σε όσους εντάσσονται στη διαδικασία ρύθμισης.
Δωδεκάμηνη αναστολή διώξεων και αναγκαστικών μέτρων σε οφειλέτες με αποδεδειγμένο μηδενικό εισόδημα, που εντάσσονται στη ρύθμιση.
Κατάργηση της αντισυνταγματικής αυτόφωρης διαδικασίας για οφειλές προς το Δημόσιο.
Κατάργηση της προκαταβολής 50% της βεβαιωθείσας οφειλής ως προϋπόθεση προσφυγής του φορολογουμένου στη Δικαιοσύνη, που οδηγεί σε στέρηση της δικαστικής προστασίας σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν. Η προκαταβολή θα ορίζεται με πράξη του δικαστή και θα κυμαίνεται από 10% έως 20%, σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη.


Πηγή : in.gr



Μπορεί ένα χάπι να θεραπεύσει τον διαβήτη;


Η Daily Express εμφάνισε ένα άρθρο με τίτλο « χάπι μπορεί να θεραπεύσει το διαβήτη: Νέες μάχες για φάρμακα που αντιμετωπίζουν και τους δύο τύπους της νόσου δολοφόνο».
Είναι όμως αλήθεια, μπορεί ένα χάπι τώρα θεραπεύσει τόσο του διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2;
Δυστυχώς, όχι δεν μπορεί  αλλά η μελέτη που έχει γίνει και κρύβεται πίσω  από τον τίτλο είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Cornell, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζον Μαρτίου, έχουν αναπτύξει ένα «προβιοτικό» χάπι που περιέχει τροποποιημένα βακτήρια που βρίσκονται συνήθως στο ανθρώπινο έντερο και τους έδωσε σε αρουραίους με διαβήτη.

Κεντρικό σημείο της ιστορίας είναι μια ορμόνη που ονομάζεται γλυκαγόνη πεπτιδίου 1, πιο γνωστό ως το GLP-1. GLP-1 βοηθά στη ρύθμιση απόκριση του σώματος σε γλυκόζη σε ένα γεύμα.
Αυτό επιτυγχάνεται με την αναστολή της παραγωγής της γλυκαγόνης, έτσι ώστε η γλυκαγόνη δεν δρα για να αυξήσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα ακόμη περισσότερο.

Η ομάδα του καθηγητή μηχανικής χρησιμοποίησε βακτήρια, ώστε να μπορούν να παράγουν GLP-1, στη συνέχεια έδωσε σε μια ομάδα των διαβητικών αρουραίων ζωοτροφές συμπληρώνοντας τες  με το νέο αυτό προβιοτικό και τα συνέκριναν με μια ομάδα των διαβητικών αρουραίων με μη-συμπληρωμένο με προβιοτικό  μείγμα ζωοτροφών.

Στους αρουραίους στους οποίους χορηγήθηκε τροφή με συμπλήρωμα του φαρμάκου ανέπτυξαν κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη στο έντερό τους  και μάλιστα μερικά από αυτά τα κύτταρα είχαν προγραμματιστεί να παράγουν και ινσουλίνη.

Αυτό σήμαινε ότι παρουσίασαν σημαντική αύξηση στα επίπεδα ινσουλίνης και σύμφωνα με την  ερευνητική ομάδα εκτιμάται ότι τα κύτταρα αυτά ήταν επαρκή για να παράγουν μέχρι και 33 τοις εκατό της χωρητικότητας της ινσουλίνης ενός υγιούς αρουραίου.

Έτσι, ενώ η μελέτη αυτή δεν προαναγγέλλει  μια θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 1, ωστόσο δείχνει ότι το GLP-1 μπορεί να έχει ένα σημαντικό στην γενική προσπάθεια  βελτίωσης της θεραπείας για τα άτομα με την πάθηση.

Όλες αυτές οι έρευνες έχουν χρηματοδοτηθεί από την JDRF (Ίδρυμα έρευνας για τον νεανικό διαβήτη) και ο Rachel Κόνορ, επικεφαλής της έρευνας ανέφερε ότι: «Η μελέτη της ομάδας Cornell προσθέτει στην κατανόηση του ρόλου του GLP-1 και καταδεικνύει επίσης ένα νέο τρόπο για την αύξηση των επιπέδων GLP-1 στο σώμα. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν τα ίδια αποτελέσματα στο μέλλον μπορούν να παρατηρηθούν σε ανθρώπους με διαβήτη. "

Επιμέλεια μετάφραση newsotherwise.gr, Κώστας Βουκελάτος

Πηγή : Daily Express




Στο... ναδίρ οι καταθέσεις



Στα χαμηλότερα επίπεδα, από το ξέσπασμα της κρίσης, έχουν υποχωρήσει οι καταθέσεις σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζών. Οι καταθέσεις διαμορφώνονται σήμερα στα επίπεδα των 147 δισ. ευρώ, αισθητά χαμηλότερα από το επίπεδο των 150 δισ. ευρώ, σημείο όπου είχαν βρεθεί τον Ιούνιο του 2012, υπό την πίεση της διπλής εκλογικής αναμέτρησης και της αβεβαιότητας. Στελέχη τραπεζών αποδίδουν την μείωση στην αβεβαιότητα για την έκβαση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Κατά το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 16 δισ. ευρώ ενώ η «χαμηλή πτήση» συνεχίζεται και στο ξεκίνημα του Φεβρουαρίου. Την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΚΤ επιφύλαξε μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη: ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου τα ελληνικά ομόλογα δεν θα είναι, προσωρινά, αποδεκτά ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας. Η ΕΚΤ απαιτεί μια συμφωνία Ελλάδας - Ε.Ε. Με την απόφαση, περίπου 50 δισ. ευρώ (κρατικές εγγυήσεις, έντοκα γραμμάτια και ομόλογα) με βάση τα οποία έχει αντληθεί ρευστότητα, θα καταπέσουν στον ELA.

Στελέχη τραπεζών σημειώνουν ότι η απόφαση της ΕΚΤ για τα ομόλογα δεν αλλάζει κάτι για την καθημερινότητα των καταθετών, ωστόσο, σημειώνουν, πλήττει την ψυχολογία και δημιουργεί ανησυχία πως οι εκροές καταθέσεων θα συνεχιστούν. Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που αποκλείστηκε (οι κρατικές εγγυήσεις) ούτως ή άλλως θα μεταπηδούσε στον ELA, καθώς η ΕΚΤ έχει αποφασίσει εδώ και πολλούς μήνες να σταματήσει να κάνει δεκτές τις κρατικές εγγυήσεις όλων των κρατών-μελών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζών, η ΕΚΤ αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση για να επιταχύνει τις πολιτικές διαπραγματεύσεις. Εκτιμούν ότι η ΕΚΤ με την απόφαση αυτή ουσιαστικά διαμήνυσε στους πολιτικούς «βρείτε τα», διαφορετικά αναλαμβάνουν τον κίνδυνο των επακόλουθων. Οπως εκτιμούν το μήνυμα δεν είναι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και τις άλλες χώρες. Σημειώνεται πως η ΕΚΤ έχει κατηγορηθεί για εμπλοκή στα πολιτικά παίγνια, κάτι όμως που δεν την έχει επηρεάσει ιδιαίτερα: η ΕΚΤ επιμένει να παρεμβαίνει δυναμικά, κάνοντας αυτό που θεωρεί σωστό για τη διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης.

Μετά τον, προσωρινό, αποκλεισμό των ελληνικών ομολόγων, ο ELA αποτελεί τη μοναδική πηγή ρευστότητας για τις εγχώριες τράπεζες, εκτός από τα EFSF ομόλογα που διαθέτουν και τα οποία γίνονται κανονικά αποδεκτά από την ΕΚΤ. Σύμφωνα με τις τράπεζες, ο εξοβελισμός στον ELA δεν αποτελεί το τέλος του κόσμου και θυμίζουν ότι το 2012 οι εγχώριες τράπεζες είχαν τεθεί σε καραντίνα και το σύνολο της ρευστότητας που είχε αντληθεί από το ευρωσύστημα είχε χορηγηθεί μέσω του ELA (130 δισ. ευρώ-Ιούνιος 2012).

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι κάτι περίπου φυσιολογικό. Ο ELA είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του: ένας έκτακτος μηχανισμός που χρησιμοποιείται σε μη κανονικές καταστάσεις. Αυτή η μη κανονικότητα πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό.

Στελέχη τραπεζών υπογραμμίζουν ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, ώστε η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα να επιστρέψουν σε μια κατάσταση κανονικότητας. Η τρέχουσα αβεβαιότητα παρασύρει την οικονομία σε ένα πτωτικό σπιράλ: οι καταθέσεις μειώνονται, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξάνονται, οι χορηγήσεις νέων δανείων έχουν «παγώσει», οι επενδύσεις έχουν ανασταλεί και η οικονομία επιβραδύνει. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Κομισιόν προχώρησε στην αναθεώρηση της εκτίμησής της για τον ρυθμό ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας στο 2,5% έναντι 2,9% εξαιτίας της αβεβαιότητας. Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, το σημαντικότερο όλων είναι να υπάρξει το συντομότερο μια κατ’ αρχήν συμφωνία της κυβέρνησης με την Ε.Ε. σε ένα βασικό πλαίσιο το οποίο θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα, επιτρέποντας την οικονομία να ανακτήσει τον βηματισμό της.


Πηγή : matrix24.gr



Σαπέν:Διασφάλιση χρηματοδότησης της Ελλάδας με τους κανόνες της ΕΕ



Ο γάλλος ΥΠΟΙΚ στο πλαίσιο της G20 - Παρεμβάσεις Τζακ Λιου και Τζ. Οσμπορν

Στην ανάγκη διασφάλισης της χρηματοδότησης της Ελλάδας στο πλαίσιο όμως της τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν από την Κωνσταντινούπολη, όπου διεξάγεται η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε χρηματοδότηση, χωρίς την οποία η Ελλάδα θα βρεθεί στο έλεος οποιασδήποτε κατάστασης πανικού των αγορών, αλλά δεν μπορούμε να πούμε απλώς χρηματοδοτούμε, χρηματοδοτούμε», δήλωσε ο Σαπέν κατά την άφιξή του στην σύνοδο της G20. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι προϋπόθεση για τη στήριξη προς την Ελλάδα είναι ο σεβασμός των ευρωπαϊκών κανόνων.

Παράλληλα, τόσο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου όσο και ο Βρετανός ομόλογός του Τζορτζ Όσμπορν συνέγραψαν εν όψει της G20 άρθρο στην Wall Street Journal με το οποίο καλούν τους εταίρους τους να συμφωνήσουν σε ένα παγκόσμιο σχέδιο ανάπτυξης που θα στηρίζεται σε μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, αλλά και μεταρρυθμίσεις.

Το άρθρο εμπεριέχει την εξής αναφορά για την Ελλάδα: «Έχουμε κοινό συμφέρον με τους Ευρωπαίους εταίρους μας να δούμε την Ελλάδα να διατηρεί και να χτίζει πάνω σε αυτή τη δύσκολη πρόοδο που κατέγραψε στις μεταρρυθμίσεις. Σε στενές διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους και τους διεθνείς εταίρους μας, είναι σημαντικό να εφαρμόσει η Ελλάδα μία αξιόπιστη και εκτενή προσέγγιση στις μεταρρυθμίσεις, την ανάκαμψη και την οικονομική ανάπτυξη».

Οι κ.κ. Λιου και Όσμπορν ξεκαθαρίζουν πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο χρειάζεται να ολοκληρωθεί η ενιαία αγορά υπηρεσιών και κεφαλαίων και ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα για να στηρίξει την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, αναγνωρίζοντας ότι οι χώρες έχουν διαφορετικές βαθμίδες δημοσιονομικού περιθωρίου.

Οι ίδιοι τάσσονται υπέρ του δρόμου της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, υπέρ της δημιουργίας στηρικτικών πιστωτικών συνθηκών από τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και υπέρ της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων φιλικών προς την ανάπτυξη για την ενίσχυση της παραγωγικότητας.



Πηγή : tovima.gr




Σκόπελος: Ακτινογραφία στο ...κτηνιατρείο


Ο  ένας και μοναδικός τεχνολόγος ακτινολόγος του Κέντρου Υγείας έλειπε σε κανονική άδεια και όταν ένα παιδάκι χρειάστηκε ακτινογραφία στο πόδι του, προσφέρθηκε ο κτηνίατρος να εξυπηρετήσει την οικογένεια. Όπερ και εγένετεο!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ένας ειδικός γιατρός και 6 αγροτικοί εκ των οποίων οοι 4 τελειώνουν σύντομα την υπηρεσία υπαίθρου και φεύγουν, διαθέτει το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου για 5000 μόνιμυος κατοίκους που αυξάνονται σε 35.000 τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό δεν λειτουργεί στο νησί και οι ελάχιστοι γιατροί καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες και των κατοίκων της γειτονικής Αλοννήσου στην οποία ταξιδεύει άπαξ την εβδομάδα ο ένας εκ των αγροτικών γιατρών.

Να τονίσουμε ότι οι γιατροί που κάνουν την υπηρεσία υπαίθρου είναι συνηθέστερα ανειδίκευτοι νέοι γιατροί που μόλις έχουν πάρει το πτυχίο τους...


Πηγή : iatropedia.gr



Το βλέμμα του Μητσοτάκη και ο Σαμαράς: Η εικόνα που... "σπάει" το internet



Η παρουσία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα ήταν αναμφίβολα η "είδηση" της βραδιάς. Το ίδιο και η στιγμή που τον πρώην πρωθυπουργό πήγε να χαιρετίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάθισε στα έδρανα των επισήμων για να παρακολουθήσει την ομιλία του πρωθυπουργού. "Ήρθα για να ακούσω τον πρωθυπουργό" είχε δηλώσει άλλωστε.

Οι φωτογραφικές μηχανές είχαν... ανάψει και περίμεναν τη "μεγάλη" συνάντηση ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά. Μια ιστορία... αμαρτία. Και έπιασαν "το βλέμμα".

Μπορεί να είναι απλά "παιχνίδι" του φακού αλλά είναι μια εικόνα που κάνει εδώ και μερικές ώρες το γύρο του διαδικτύου. Είναι η στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς απομακρύνεται από τον πρώην πρωθυπουργό και εκείνος τον παρακολουθεί να φεύγει...




Φωτογραφίες: Eurokinissi - ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή : newsit.gr


Σχέδιο κατάσχεσης από την εφορία αδήλωτης περιουσίας - εισοδημάτων



Σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, εφαρμογή ελέγχου «πόθεν έσχες», κατάργηση ΕΝΦΙΑ και εφαρμογή φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας εξετάζει η κυβέρνηση.

Τα αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία και το «πόθεν έσχες» μπαίνουν στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που θέλει να κερδίσει το στοίχημα της πάταξης της φοροδιαφυγής, ώστε να αυξήσει τα έσοδα του κράτους αλλά και να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους για τις προθέσεις της.

Στα σενάρια που μελετώνται, περιλαμβάνεται η δυνατότητα της εφορίας να μπορεί άμεσα να κατάσχει όποιο ακίνητο ή επενδυτικό προϊόν δεν έχει δηλώσει ο φορολογούμενος στο περιουσιολόγιο – όπου και θα πρέπει να δηλώσει το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του.

Δηλαδή, αν κάποιος δεν δηλώσει στο περιουσιολόγιο την ακίνητη περιουσία ή τα επενδυτικά προϊόντα που διαθέτει, θα μπορεί αμέσως η εφορία να προχωρήσει σε κατάσχεση.

Ακόμα, εξετάζεται η δημιουργία μιας ειδικής υπηρεσίας ελέγχου που θα ελέγχει το «πόθεν έσχες» όσων τα τελευταία χρόνια έχουν μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.

Ποια είναι τα 25 μέτρα - φωτιά

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, οι πρώτες 25 νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι:

1. Δεσμεύονται από το Δημόσιο καταθέσεις, επενδυτικά προγράμματα κλπ για τα οποία δεν έχουν ενημερωθεί οι φορολογικές αρχές, εφόσον προέρχονται από αδήλωτα εισοδήματα

2. Κατάσχονται ποσά που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις των δημοσίων υπαλλήλων

3. «Πόθεν έσχες» για όσους έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό

4. Εκούσια αναπροσαρμογή εισοδημάτων της τελευταίας 15ετίας για να αποφευχθούν οι έλεγχοι

5. Ολοκλήρωση εκκρεμών ελέγχων μη δηλωθέντων ποσών σε Ελλάδα και εξωτερικό

6. Ελεγχος ακινήτων, μετοχών offshore, «πόθεν έσχες» αύξησης κεφαλαίων offshore

7. Μετατροπή στοιχείων και πληροφοριών «πόθεν έσχες» σε εκθέσεις ελέγχου - βεβαιώσεις ποσών και πρόστιμα γαι αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας

8. Ελεγχος για την προέλευση της χρηματοδότησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την Τράπεζα της Ελλάδος ή τους εισαγγελείς

9. Επανεξέταση των τηλεοπτικών συχνοτήτων και αναθεώρηση του καθεστώτος αδειοδότησης

10. Τα ΜΜΕ έχουν υποχρέωση ειδικής δήλωσης για την ιδιοκτησιακή τους κατάσταση από νομική ή φυσικά πρόσωπα

11. Ανακεφαλαιοποίηση των ζημιογόνων επιχειρήσεων

12. Καθιέρωση περιουσιολογίου

13. Η φορολογική δήλωση αντικαθιστά οποιαδήποτε υπάρχουσα δήλωση «πόθεν έσχες». Κάθε αλλαγή θα αποδεικνύεται είτε από νόμιμο παραστατικό είτε θα δικαιολογείται από τα δηλωθέντα στην Εφορία εισοδήματα

14. Οι τράπεζες θα ενημερώνουν καθημερινά τις φορολογικές υπηρεσίες για τα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων

15. Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης καθίσταται γενικός επόπτης των ελεγκτικών σωμάτων

16. Το Κοινοβούλιο θα ελέγχει τις προμήθειες αμυντικού υλικού

17. Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα εξετάζει δημόσιες συμβάσεις μεγάλης σημασίας

18. Δικαστική αστυνομία για την προανακριτική διαδικασία

19. Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

20. Εξεταστικές επιτροπές για διερεύνηση σκανδάλων

21. Το Πειθαρχικό και Ποινικό Δίκαιο των εφοριακών θα ισχύει και για βουλευτές, υπουργούς, διοικητές οργανισμών

22. Κατάργηση φορολογικού απορρήτου όλων προς όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Εφορίας

23. Μόνιμο ηλεκτρονικό μητρώο φορολογικών ελεγκτών

24. Συνεχής παρακολούθηση και τεκμηρίωση των υποθέσεων που επιλέγονται για έλεγχο

25. «Πόθεν έσχες» για όσους εμπλέκονται στον καταλογισμό και την είσπραξη της φορολογητέας ύλης.


Πηγή : thetoc.gr


Ιταλός ΥΠΕΞ: «Ναι» υπό προϋποθέσεις σε συμφωνία-γέφυρα για την Ελλάδα



«Εάν τόσο η Ελλάδα, όσο και οι Βρυξέλλες, δείξουν ευελιξία, θα επιτευχθεί συμφωνία η οποία θα ενισχύσει όλους» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι. Ανέφερε ότι η Ρώμη είναι θετική υπό προϋποθέσεις σε συμφωνία-γέφυρα για την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε ενδιαφέρον σημείο διαπραγμάτευσης την πρόταση για μείωση των πρωτογενούς πλεονάσματος περίπου στο 1%.

Και υπογράμμισε ότι «το σημαντικό χαρακτηριστικό του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι δεν έχει υιοθετήσει αντιευρωπαϊκή στάση, αλλά ότι προσπαθεί να αλλάξει την Ευρώπη».

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά το θέμα της Ουκρανίας, έδειξε σημαντική ευελιξία και πολιτική εξυπνάδα. Εξεδήλωσε τις αντιρρήσεις της, αλλά δεν άσκησε βέτο. Η ευελιξία αυτή της εξωτερικής πολιτικής, ελπίζω να επιδειχθεί και στα οικονομικά θέματα, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Ευρώπη» είπε στην πολιτική εκπομπή In Mezz' Ora του Rai Tre απαντώντας στις ερωτήσεις της Ιταλίδας δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Λουτσία Ανουντσιάτα και του Έλληνα ανταποκριτή Θεόδωρου Ανδρεάδη-Συγγελλάκη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε: «Υπάρχουν γερμανικές πιέσεις, όπως και ιταλικές, όλοι ασκούν τις πιέσεις τους. Η Ιταλία εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση, από τη στιγμή που είναι ο τρίτος δανειστής της Ελλάδας. Εδώ και ένα χρόνο η χώρα μου έχει ξεκινήσει μία μάχη στην Ευρώπη, με αίτημα την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ευελιξία.

»Θεωρώ ότι τα αιτήματα αυτά η νέα ελληνική κυβέρνηση τα συμμερίζεται πλήρως. Το θέμα, φυσικά, είναι να συνεννοηθούμε σχετικά με τις λεπτομέρειες. Δεν πρόκειται μόνον για τη γραβάτα που ο Ρέντσι δώρισε στον Τσίπρα, είναι δύο σαραντάρηδες που διαθέτουν ενέργεια, θέλουν τις αλλαγές και κατανοούν, πιθανότατα, ο ένας τον άλλον».

«Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για αναδιάρθρωση του χρέους αυτήν καθ' αυτήν. Σε ό,τι αφορά την περίοδο-γέφυρα και το σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η Ιταλία λέει εντάξει αλλά πρέπει να δούμε από τι θα περιστοιχίζεται» επισήμανε.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε ότι «και η επιμονή του Σόιμπλε για παραμονή της τρόικας είναι, μάλλον, μέρος των δηλώσεων που γίνονται πριν από την έναρξη της διαπραγμάτευσης».

Σε σχέση με την τρόικα, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι η χώρα του «κατάλαβε απόλυτα όπως, πιθανότατα, και όλοι οι Ευρωπαίοι ότι η σχετική ακαμψία των τελευταίων ετών είχε παντού αρνητικές συνέπειες και στην Ελλάδα, από κοινωνικής άποψης, συνέπειες δραματικές, τόσο που κάποια στιγμή έκλεισε ακόμη και η ελληνική δημόσια τηλεόραση».

«Ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης, τον οποίοι όλοι γνωρίζουν για τον τρόπο ένδυσης, έχει ενδιαφέρουσες ιδέες και ζητά ένα new deal. To σχέδιο Γιούνκερ δεν είναι σίγουρα ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ, αλλά πρέπει να διαβεβαιώσω τους φίλους της ελληνικής κυβέρνησης ότι για να φτάσουμε στο σχέδιο αυτό χρειάσθηκαν μάχες πολλών μηνών, κάτι που δείχνει ότι πρέπει να εργασθούμε μαζί» συμπλήρωσε ο Ιταλός υπουργός.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι, χαρακτήρισε την ελληνική πρόταση για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος περίπου στο 1% του ΑΕΠ, «ένα από τα στοιχεία μιας διαπραγμάτευσης, το οποίο μπορεί να παρουσιάσει ένα αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον» ενώ υπογράμμισε συγχρόνως ότι «το σημαντικό χαρακτηριστικό του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι δεν έχει υιοθετήσει αντιευρωπαϊκή στάση, αλλά ότι προσπαθεί να αλλάξει την Ευρώπη».

«Η ελληνική θέση, με κάποια αναγκαία περιθώρια ευελιξίας, μπορεί να βοηθήσει να ανοίξουμε περισσότερο την πόρτα προς την ανάπτυξη, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται χάρη στον Ματέο Ρέντσι, με τη συνεργασία των Γάλλων», υπογράμμισε τέλος ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, ενώ θέλησε να επαναλάβει ότι «αν τόσο η Ελλάδα, όσο και οι Βρυξέλλες, δείξουν ευελιξία, θα επιτευχθεί συμφωνία η οποία θα ενισχύσει όλους, συμπεριλαμβανομένης και της Ιταλίας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Λονδίνο: Διαμαρτυρία Μουσουλμάνων κατά των σκίτσων της Charlie Hebdo


Τουλάχιστον 1.000 Βρετανοί Μουσουλμάνοι διαδήλωσαν την Κυριακή στο κέντρο του Λονδίνου ενάντια σε αυτό που αποκαλούν «προσβλητική απεικόνιση» του προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Το πλήθος των Μουσουλμάνων συγκεντρώθηκε κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Ξεσηκωθείτε για τον Προφήτη».

Η εκδήλωση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την φονική επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo όπου από τα πυρά δύο ενόπλων ισλαμιστών σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι.
Οι διοργανωτές της διαδήλωσης της Κυριακής καταδίκασαν τις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά είπαν ότι η γαλλική εφημερίδα δεν θα πρέπει να δημοσιεύει γελοιογραφίες του Προφήτη. Οι ιμάμηδες αλλά και το πλήθος που ήταν στη συγκέντρωση προσευχήθηκαν και παρέδωσαν μια διαδικτυακή επιστολή στο γραφείο του Κάμερον την οποία είχαν υπογράψει πάνω από 100.000 Μουσουλμάνοι.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από μια ομάδα που ονομάζεται Μουσουλμανικό Φόρουμ Δράσης και κατήγγειλε εκείνους που αναρτούν ή δημοσιεύουν γελοιογραφίες του προφήτη, αποκαλώντας τους «προσβολή για τους κανόνες της πολιτισμένης κοινωνίας». Μια ομάδα περίπου 10 ακροδεξιών διαδηλωτών που βρέθηκε κοντά επιχείρησε να δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε ειρηνικά.


Πηγή : ethnos.gr


Πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων μετά τις προγραμματικές


Λίγο μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής, τα κοινοβουλευτικά κόμματα πήραν μια πρώτη θέση για όσα ανέγνωσε, ανοίγοντας έτσι τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

«Ήταν μια σημαντική στιγμή. Εγώ προσωπικά συγκινήθηκα» ήταν το μόνο σχόλιο που έκανε ο υπουργός Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης, αμέσως μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ απέφυγε να πει οποιοδήποτε άλλο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σχετικά με το τι περιμένει από τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους.

ΑΝΕΛ: Αλλάζουν όλα

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι η ομιλία του ήταν ειλικρινής και με σαφήνεια. Αλλάζουν όλα, είπε, και τόνισε ότι αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση σέβεται την εθνική κυριαρχία της χώρας.

«Η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού δικαίωσε τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού. Αφήνοντας πίσω τη μνημονιακή περίοδο η κυβέρνηση εθνικού σκοπού όντως πρωτοτυπεί αρνούμενη να κάνει τις γνωστές κωλοτούμπες και δηλώσεις μετανοίας στον ξένο παράγοντα που είδαμε τα τελευταία 5 χρόνια. Η Πατρίδα μας πλέον διαθέτει όρθιους κυβερνήτες που κάνουν τους Έλληνες υπερήφανους», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

ΝΔ: Στηρίζει την προσπάθεια για επωφελή συμφωνία - Βαθύτατος παραμένει ο προβληματισμός

Οπως ανέφεραν πριν από λίγο κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την εθνική προσπάθεια για επωφελή συμφωνία». Οι ίδιοι κύκλοι, αφού σημείωσαν ότι «για πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι προϋπόθεση της εθνικής κυριαρχίας και ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας, ξεχνώντας όμως ότι αυτό ήταν επίτευγμα της προηγούμενης κυβέρνησης που ο ίδιος πολέμησε συστηματικά», για να προσθέσουν, πάντως, πως το κόμμα «εκφράζει βαθύτατο προβληματισμό για το αν θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση με όσα ακούστηκαν απόψε (από τον πρωθυπουργό)».

ΠΑΣΟΚ: Γενικόλογες κοινοτοπίες οι προγραμματικές

Αναφερόμενο στις προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε ο Πρωθυπουργός, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε το ακόλουθο πρώτο σχόλιο:

«Ο κ. Τσίπρας μίλησε με την άνεση της αντιπολίτευσης και όχι με την υπευθυνότητα της κυβέρνησης.

Πίσω από την στομφώδη αλαζονεία της αντίληψης πως η δημοκρατία στη χώρα αρχίζει να λειτουργεί στις 25 Ιανουαρίου με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κρύφτηκε η αδυναμία να ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο. Γενικόλογες κοινοτοπίες χωρίς ψαχνό :

- Οι παροχές προς τους πολίτες όλες αόριστες, δεν έχουν καμία σχέση με το λεγόμενο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

- Πλήρης αδυναμία να παρουσιασθεί σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση προς την ευρωζώνη για τα επόμενα βήματα, δηλαδή για το τι εννοεί η κυβέρνηση με την έκφραση «πρόγραμμα γέφυρα». Γέφυρα προς τα πού, με ποια χρηματοδότηση, ποιες επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα; Και κυρίως δεν βρέθηκε ούτε μια λέξη για το τρέχον πρόγραμμα ( μνημόνιο ) με το ΔΝΤ !

Πιο χαρακτηριστικό από όλα η καταγγελία κατά της προηγούμενης κυβέρνησης γιατί επιδίωξε παράταση του μνημονίου μόνο για δυο και όχι για έξι μήνες !
Η νέα κυβέρνηση αρνείται να ζητήσει παράταση, αλλά θα ήθελε να έχει βρει τη χώρα σε καθεστώς εξάμηνης και όχι δίμηνης παράτασης του μνημονίου! Καταπληκτικό.

Είναι συνεπώς ευπρόσδεκτη η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την ένταξη στο Μνημόνιο 1, τη μετάβαση στο Μνημόνιο 2, αλλά και το επιδιωκόμενο Μνημόνιο 3 - γέφυρα που ελπίζουμε να μη μετατραπεί σε εκρηκτική ύλη για την πλήρη καταστροφή της οικονομίας. Τα υπόλοιπα αύριο».


Πηγή : kathimerini.gr




Στήριξη από Γιάννα Αγγελοπούλου προς Α. Τσίπρα


Ο Α. Τσίπρας "αντιπροσωπεύει την νέα εκείνη ηγεσία που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα" αναφέρει η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, σε άρθρο της στην Huffington Post το οποίο τιτλοφορείται "Το μόνο που λέμε, είναι δώστε μια ευκαιρία στην Eλλάδα".

Η κ. Αγγελοπούλου σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ότι "οι Έλληνες επέλεξαν αυτή την Κυβέρνηση, όχι λόγω απόγνωσης αλλά από αισιοδοξία και πεποίθηση ότι μπορούν να αφήσουν πίσω τους τις προκλήσεις των τελευταίων χρόνων", αναφέρεται στο "συνεχές ανθρώπινο κόστος της λιτότητας", επισημαίνει πως "προτού προλάβει να ορκιστεί ο νέος Πρωθυπουργός υπέστη άνευ προηγούμενου επιθέσεις" από ΜΜΕ και από ηγέτες ανά την Ευρώπη.

Ολόκληρο το άρθρο της κ. Αγγελοπούλου στην Huffington Post έχει ως εξής:

"Προς κάθε ενδιαφερόμενο και οι ενδιαφερόμενοι είναι εκατοντάδες εκατομμύρια...

Πριν δύο εβδομάδες, ο Ελληνικός Λαός με μια αποφασιστική του ψήφο ανέδειξε μια σειρά από επιθυμίες που μπορούν να συνοψιστούν σε μια λέξη: Αξιοπρέπεια.

Σε τελική ανάλυση οι Έλληνες επέλεξαν αυτή την Κυβέρνηση, όχι λόγω απόγνωσης αλλά από αισιοδοξία και πεποίθηση ότι μπορούν να αφήσουν πίσω τους τις προκλήσεις των τελευταίων χρόνων αν...

Αν τους δοθεί μια ευκαιρία.

Με απλά λόγια, οι Έλληνες δεν αισθάνονται ότι τους δίνεται τώρα αυτή η ευκαιρία - και δικαίως.

Με όλα αυτά που λέγονται και γράφονται για την αύξηση του ΑΕΠ, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τους χρόνους αποπληρωμής του χρέους, αυτό που χάνεται είναι το συνεχές ανθρώπινο κόστος της λιτότητας.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η ανεργία ανέρχεται στο 25,8%. Σαν μέτρο σύγκρισης, το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα ξεπερνά το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφηκε ποτέ στην ιστορία της Αμερικής στον βαθύτερο σημείο της Μεγάλης Ύφεσης της δεκαετίας του ΄30. Η ανεργία των νέων είναι ακόμη υψηλότερη - ξεπερνώντας το 50%. Η οικογένειά μου έχει την τύχη να ζει με ιδιαίτερη άνεση αλλά ένας συγκλονιστικά μεγάλος αριθμός Ελληνικών οικογενειών δυσκολεύονται ακόμη και να καλύψουν βασικές ανάγκες τους όπως η καθημερινή διατροφή, πόσο μάλλον να βοηθήσουν το μέλλον των παιδιών τους. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ο αριθμός των - σχετικών με τη λιτότητα- αυτοκτονιών ανέρχεται σε 1 την ημέρα.

Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα -αδίκως - η Ελλάδα έχει αποτελέσει στόχο. Έχουμε δει πολλά κράτη ανά την υφήλιο να μην ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αλλά εμείς καλούμαστε στο "ταμείο". Λαοί ανά τον κόσμο εργάζονται λιγότερο από τους Έλληνες, αλλά εμείς αντιμετωπίζουμε το στερεότυπο του "τεμπέλη".

Γνωρίζω, έχω δει και ζήσει μια διαφορετική Ελλάδα. Τη χώρα που είδα στην πορεία της προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες που μπορούσε και ήθελε όχι μόνο να ανταποκριθεί σε διεθνή πρότυπα αλλά να τα ξεπεράσει. Ως υποστηρικτής των Ελλήνων υποτρόφων φοιτητών στο Clinton Global Initiative University - έχω ζήσει από κοντά την ενέργεια και τις προοπτικές των νέων Ελλήνων. Και ως Ιδρυτικό Μέλος του Clinton Global Initiative Συνεδρίου για τη Μεσόγειο, προσβλέπω να υποδεχθώ ηγέτες στην Αθήνα τον ερχόμενο Ιούνιο ώστε να συζητήσουμε, εργαστούμε και να βρούμε λύσεις σε πολλά προκλήσεις που απασχολούν την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Κάθε κίνηση που εμπνέει και αναδεικνύει τις δυνατότητες των ανθρώπων απαιτεί χρόνο, όπως απαιτεί και ηγεσία.

Ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είχα εκλεγεί με Κεντροδεξιό Κόμμα. Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, αντιπροσωπεύει την Αριστερά.

Μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι -λόγω αντανακλαστικών- θα διαφωνούσα μαζί του, ενώ εγώ πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει την νέα εκείνη ηγεσία που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα. Εκείνο που χρειάζεται τώρα, είναι χρόνος.

Προτού προλάβει να ορκιστεί ο νέος Πρωθυπουργός υπέστη άνευ προηγούμενου επιθέσεις απο ηγέτες ανά την Ευρώπη. Τα ΜΜΕ αμέσως ξεκίνησαν να τυπώνουν πρωτοσέλιδα με ξεπερασμένους τίτλους που περιέγραφαν το σενάριο του παρελθόντος της Ελλάδας, σα να ήταν - κατ΄ ανάγκη - το σενάριο του μέλλοντός μας.

Οι Έλληνες ψήφισαν συνολικά για μια νέα αρχή. Αλλά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δε μπορεί να εξασφαλίσει μόνος του αυτή τη νέα αρχή. Αναγκαία είναι η συνεργασία και η βοήθεια από τους ηγέτες του Κόσμου, τους ηγέτες της Ευρώπης και τους αντίστοιχους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, ώστε να γίνουν βιώσιμοι οι αυστηροί - και μη-εφαρμόσιμοι - κανόνες που έχουν επιβληθεί στον Ελληνικό λαό.

Και πιστεύω ότι εάν οι ηγέτες ανά τον κόσμο και στην Ευρώπη βοηθήσουν τον Τσίπρα να αποδώσει στους Ελληνες πολίτες την αξιοπρέπεια, τότε και οι Έλληνες πολίτες- θα ανταποκριθούν στην πρόκληση - για τον εαυτό τους και για τον κόσμο..".


Πηγή: capital.gr


Καμμένος: «Δε θα βγούμε στη βίζιτα για χρήματα, εμείς δεν πέφτουμε στα τέσσερα»!



Χαρακτήρισε «αλητεία» την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα από τις 11 Φεβρουαρίου - «Είμαστε ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Αν τους αρέσουν όσα προτείνουμε, έχει καλώς»

Με μια απίστευτη δήλωση («δεν θα πέσουμε στα τέσσερα») μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος έδωσε το στίγμα της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει καμία οπισθοχώρηση στο πρόγραμμα και στις δεσμεύσεις της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Αν τους αρέσουν (σ.σ. αυτά που προτείνει η Ελλάδα στους εταίρους), έχει καλώς».

Σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα, από τις 11 Φεβρουαρίου, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «αλητεία» και είπε ότι οι μονομερείς αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι είναι παράνομες.

Σε ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για την υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος σχολίασε, με διάθεση περιπαικτική: «Πάντως, δεν θα βγούμε στη βίζιτα»!

Παράλληλα, ερωτηθείς για τα σενάρια Grexit, σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει διαδικασία εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη και παρέπεμψε σχετικά: «Ρωτήστε τον κ. Σαμαρά... Να μας πουν αυτοί που ήταν στα τέσσερα τόσα χρόνια»!


Πηγή : protothema.gr


Η στιγμή που λύγισε και καταχειροκροτήθηκε ο Τσίπρας - VIDEO



Σχεδόν δάκρυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του σε μια έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα.



Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο «για τη αταλάντευτη επιμονή και αποφασιστικότητά του για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» και κάλεσε όλες τις πτέρυγες της Βουλής να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια.

«Δεν ζητάμε συναίνεση στην καταστροφή, αλλά συναίνεση για τη λύτρωση, για τη σωτηρία, για την προκοπή για την πρόοδο. Συναίνεση για να κάνουμε την πατρίδα μας ισότιμη, με φωνή και αξιοπρέπεια στην Ευρώπη» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την Ιστορία μας, δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια αυτού του λαού. Αυτά είναι, ιερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες. Είμαστε σάρκα απ' τη σάρκα του λαού, ερχόμαστε μέσα απ' τις σελίδες της Ιστορίας αυτού του λαού και γι' αυτό θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους. Σ' αυτό το Σύνταγμα ορκιστήκαμε, αυτό το Σύνταγμα θα υπηρετήσουμε» ανέφερε καταφανώς συγκινημένος ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του πολλές φορές, ειδικά στις αναφορές του για λαϊκή κυριαρχία, για τις κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση αλλά και για τις παροχές προς τους Ελληνες που έχουν πληγεί απο την κρίση.


Πηγή :  iefimerida.gr