Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Κάποιος να μαζέψει τον ακατάλληλο Γαβρόγλου : Ο Ρουβίκωνας είναι… σαν μαθητής που αντιγράφει




Συνεχίζει να προκαλεί ο ακατάλληλος και επικίνδυνος για υπουργός παιδείας ακροαριστερός Κώστας Γαβρόγλου και δεν υπάρχει ένα σοβαρό νούμερο του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να τον μαζέψει.

Ο προκλητικός απαράδεκτος Γαβρόγλου θεωρεί τους αντιεξουσιαστές της εγκληματικής οργάνωσης του Ρουβίκωνα φοιτητές που η πολιτεία και η πανεπιστημιακή κοινότητα χρειάζεται να δει τα προβλήματά τους και να τους νουθετήσει, και δεν ντρέπεται ο επικίνδυνος για αυτά που λέει. Συνεχίζοντας την πρόκληση του χαρακτήρισε τα μέλη του Ρουβίκωνα σαν «μαθητή που πιάνεται να αντιγράφει», ενώ όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει παρέμβει η αστυνομία στη Φιλοσοφική, χώρο της οποία κατέλαβαν μέλη του «Ρουβίκωνας» τους χαρακτήρισε σαν «τον πατέρα που λέει στο παιδί θα φωνάξω τον “μπαμπούλα”».

Αυτός είναι ο επικίνδυνος και ακατάλληλος για την παιδεία Κώστας Γαβρόγλου και όμως παραμένει στην θέση του.

Μιλώντας ο προκλητικός Γαβρόγλου στο ραδιόφωνο του 24/7 είπε : «πρέπει πρώτα η πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για το τι πρέπει να γίνει. Η ΝΔ να κοιτάξει τη δουλειά της. Αν πιάσεις έναν μαθητή να αντιγράφει, τι θα κάνεις, θα του μηδενίσεις αμέσως το γραπτό του; Το τυπικό είναι αυτό. Αλλά θα πρέπει να δεις γιατί το κάνει αυτό. Να μιλάς με αυτό το παιδί. Η πανεπιστημιακή και η σχολική ζωή είναι μια πολύ σύνθετη ζωή, πόσο μάλλον που έχουμε να κάνουμε και με ενήλικες και με διδάσκοντες που έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τη ζωή και τον κόσμο. Οι κραυγές που ακούγονται να έρθει η αστυνομία είναι για να μη συζητηθεί το πρόβλημα. Έχετε δει εσείς καμία πρόταση από τα άλλα κόμματα; Έχετε δει άλλη πρόταση πέρα από το να λέει να μπει η αστυνομία; Εκτός εάν θεωρούμε ότι όλα μπορεί να τα λύσει η αστυνομία».

Ο ακατάλληλος Γαβρόγλου τόλμησε να κατηγορήσει το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, διότι καλούσε την Πολιτεία να παρέμβει στη Φιλοσοφική Σχολή. Ο κ. Γαβρόγλου εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο η Σύνοδος υπονόμευσε τη ηγεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Εδώ έχουμε αυτούς που αποκαλούνται οργάνωση «Ρουβίκωνα» οι οποίοι κατέλαβαν ένα χώρο. Έχουμε τις διεργασίες μέσα στο Πανεπιστήμιο για να πεισθούν να φύγουν από τη Φιλοσοφική. Έρχεται η Σύνοδος Πρυτάνεων και βγάζει μια ανακοίνωση η οποία ουσιαστικά υπονομεύει τις προσπάθειες των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών» είπε ο ξεφτιλισμένος ακροαριστερός επικίνδυνος για το μέλλον των παιδιών μας Κώστας Γαβρόγλου και ακόμα δεν τον έχουν απομακρύνει από την θέση του.


Τέλος η βίζα για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ




Οριστικά χωρίς βίζα θα ταξιδεύουν οι Έλληνες πολίτες στις ΗΠΑ, καθώς παύει η περιοδική αξιολόγηση της διαδικασίας, που ίσχυε μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με επιστολή, των αρμόδιων αμερικανικών αρχών προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η χώρα μας δεν χρειάζεται βίζα, καθώς παραμένει στο Πρόγραμμα Απαλλαγής θεώρησης Εισόδου στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το σημαντικότερο είναι πως ενώ μέχρι τώρα και ειδικά μετά την έκδοση των νέων διαβατηρίων, που θεωρούνται πολύ υψηλής ασφάλειας, οι Έλληνες πολίτες δεν χρειάζονταν μεν βίζα, αλλά κάθε χρόνο γινόταν αξιολόγηση από τις ΗΠΑ της όλης διαδικασίας, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση, δεν θα γίνεται ούτε η ετήσια αξιολόγηση που γινόταν.

Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δέχονται στην Ελλάδα να τηρούνται αυστηρά όσα απαιτούνται από το αμερικανικό κράτος και θεωρούν ότι θα συνεχίσουν να γίνονται χωρίς παρεκκλίσεις.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «η απόφαση αυτή συνιστά μια ακόμη σημαντική επιβεβαίωση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, ενώ αντανακλά το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη».


Πηγή : cnn.gr


Τρεις στους δέκα άντρες κακοποιούνται σωματικά από γυναίκες στην Ελλάδα της κρίσης


Τρεις στους δέκα άντρες κακοποιούνται σωματικά από τη γυναίκα στην Ελλάδα της κρίσης, ενώ επτά στους δέκα πέφτουν θύματα ψυχολογικής βίας, σύμφωνα με ευρωπαϊκή μελέτη, όπως αναφέρει η συμβουλευτική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Φρόσω Φωτεινάκη, στο «Πρακτορείο FM».

Η κ. Φωτεινάκη από το κλινικό της έργο την τελευταία εξαετία, διαπιστώνει περισσότερο μορφές ψυχολογικής ή οικονομικής βίας, γιατί όπως λέει, σπάνια ένα ζευγάρι φέρνει στο γραφείο το θέμα της σωματικής βίας και δυστυχώς είναι κάτι που συνήθως καλύπτεται πίσω από κλειστές πόρτες.

Ως προς την οικονομική βία εντοπίζει περισσότερα κρούσματα από τον άνδρα προς τη γυναίκα, όπου ο σύντροφος απαιτεί τον απόλυτο έλεγχο, των εσόδων και των εξόδων της γυναίκας, κάνοντάς την να χάνει κάθε αυτονομία.

«Αυτό που βλέπουμε για τον άνδρα που περισσότερο έχει γαλουχηθεί με τον κοινωνικό ρόλο του κουβαλητή, είναι ότι το να χάνει αυτό το ρόλο, φέρνει επιθετικότητα. Για να εξισορροπήσει δηλαδή αυτό το έλλειμμα που αποκτά ψυχολογικά, επιτίθεται στη γυναίκα και προσπαθεί να τη μειώσει», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Φωτεινάκη.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Ερ.: Τι στοιχεία έχετε για την ενδοοικογενειακή βία, στην ελληνική πραγματικότητα, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια;

Απ.: Η ενδοοικογενειακή βία με την οικονομική κρίση, έχει αυξηθεί τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα. Όσον αφορά τη βία την οποία υφίσταται η γυναίκα, η πιο πρόσφατη έρευνα που έχουμε στα χέρια μας είναι του 2013 από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, η οποία μας δείχνει ότι τα κρούσματα βίας, σωματικής, λεκτικής ή σεξουαλικής έχουν αυξηθεί κατά 47% μέσα στην οικονομική κρίση, με μία στις τρεις γυναίκες πια, να έχει πέσει θύμα σωματικής βίας. Τώρα όσον αφορά τον άνδρα -γιατί πλέον και ο άντρας λαμβάνει βία- κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης έχουμε στοιχεία, μέσα από μία ευρωπαϊκή μελέτη, της οργάνωσης Domestic Violence in Europe, η οποία έγινε σε Ελλάδα, Βρετανία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Σουηδία, Πορτογαλία, Γερμανία και Ισπανία. Βλέπουμε λοιπόν από τη μελέτη ότι οι Έλληνες άνδρες πέφτουν θύματα ψυχολογικής βίας σε ποσοστό 72%, ενώ έχουν υποστεί σωματική βία σε ποσοστό 31,7%. Στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, το Βέλγιο και την Ισπανία, εντοπίστηκαν μάλιστα τα συχνότερα κρούσματα ψυχολογικής βίας στον άνδρα, ενώ όσον αφορά τη σωματική βία η Ελλάδα έρχεται πρώτη με το 31,7% και ακολουθεί η Αγγλία με 15,1% και το Βέλγιο με 14,2%. Τα στοιχεία της μελέτης ουσιαστικά σταματούν το 2010, ωστόσο οι εκτιμήσεις των ειδικών, είναι ότι αυτά τα ποσοστά έχουν αυξηθεί, αλλά δεν έχουμε νεότερες καταγραφές.
Και τονίζω το μεγάλο ποσοστό της ψυχολογικής βίας, αλλά και της σωματικής βίας -γιατί πραγματικά ο άνδρας λαμβάνει και σωματική βία μέσα στο σπίτι του και μάλιστα μία μορφή βίας που σπάνια θα παραδεχτεί γιατί αισθάνεται ότι απειλείται ακόμα περισσότερο η εικόνα του, αν βγει προς τα έξω και αποκαλύψει κάτι τέτοιο.

Ερ.: Δηλαδή τρεις στους δέκα Έλληνες τρώνε ξύλο;

Απ.: Ακριβώς. Και μάλιστα μιλάμε για ελαφριάς μορφής σωματική βία, δηλαδή η γυναίκα τραβάει απότομα τον άνδρα, τον σπρώχνει, του πετάει αντικείμενα, τον χαστουκίζει. Αυτές είναι οι μορφές σωματικής βίας που παρατηρούμε όλο και πιο συχνά πια, από τη γυναίκα προς τον άνδρα.

Ερ.: Και ο λόγος είναι ότι πια ο άνδρας «δεν τα φέρνει»;

Απ.: Ο λόγος είναι ότι ο άνδρας αποδομείται όλο και περισσότερο ως προς το ρόλο του, ως προς την εικόνα του, η γυναίκα αγανακτεί πολύ συχνά, γιατί έχει μείνει μόνη σε όλο αυτό και φυσικά αυτές οι καταστάσεις αφορούν σχέσεις που ούτως ή άλλως δεν είχαν γερά θεμέλια επικοινωνίας και κατανόησης.

Ερ.: Εσείς από το κλινικό σας έργο τι παρατηρείτε από το 2010 και εντεύθεν;

Απ.: Αυτό που βλέπω εγώ είναι πιο πολύ οι μορφές ψυχολογικής ή οικονομικής βίας. Σπάνια θα δούμε ένα ζευγάρι να φέρνει το θέμα της σωματικής βίας στο γραφείο, δυστυχώς. Δεν μιλάνε, για αυτό. Είναι σκοτεινοί αριθμοί. Βλέπω ότι η οικονομική κρίση έχει φέρει μία κρίση ρόλων, κρίση ταυτότητας στο ζευγάρι, αλλά και ένα θυμό, μία επιθετικότητα, μέσα στις σχέσεις και φαίνεται πως το χρόνιο πλέον άγχος, έξι χρόνια μετά, έχει εξαντλήσει το άτομο, έχει εξαντλήσει τον αυτοέλεγχο, έχει καταργήσει το διάλογο και βέβαια η επιθετικότητα είναι το μέσο επιβολής πια στα ζευγάρια.

Ερ.: Η οικονομική βία πώς σχηματοποιείται και πιο πολύ από ποιον ασκείται: από τον άνδρα προς τη γυναίκα ή από τη γυναίκα προς τον άνδρα;

Απ.: Περισσότερο παρατηρούμε κρούσματα οικονομικής βίας, οικονομικού ελέγχου από τον άντρα προς τη γυναίκα. Και να σας πω με ποιον τρόπο σχηματοποιείται: Όταν ο σύντροφος απαιτεί τον απόλυτο έλεγχο, των εσόδων και των εξόδων της γυναίκας, για παράδειγμα και της αφαιρεί το δικαίωμα να διαχειρίζεται μόνη το μισθό ή το μερίδιο που της αναλογεί από τα έσοδα του σπιτιού, κάνοντάς την να χάνει κάθε αυτονομία. Βλέπουμε λοιπόν πολλά κρούσματα οικονομικού ελέγχου από τον άνδρα προς τη γυναίκα, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, όπου η γυναίκα μπορεί να έχει τα ηνία του οικονομικού ελέγχου, όταν ο άνδρας μένει άνεργος, δεν παρατηρούμε τη γυναίκα να ασκεί στον άνδρα οικονομική βία σε τέτοιο βαθμό. Ίσως γιατί η γυναίκα έχει μάθει να μοιράζεται ούτως ή άλλως ή και να παραχωρεί τη διαχείριση. Αυτό που βλέπουμε όμως για τον άνδρα, που περισσότερο έχει γαλουχηθεί με τον κοινωνικό ρόλο του κουβαλητή, είναι ότι το να χάνει αυτό το ρόλο, φέρνει επιθετικότητα. Για να εξισορροπήσει δηλαδή αυτό το έλλειμμα που αποκτά ψυχολογικά, επιτίθεται στη γυναίκα και προσπαθεί να τη μειώσει.

Ερ.: Για να επανέλθω στο θέμα της σωματικής βίας: Μπορεί ένας άνδρας με τη βοήθεια ειδικού να αλλάξει και να «κοντύνει το χέρι του»;

Απ.: Εδώ πραγματικά θα είμαι κάθετη. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει συμπεριφορά ένα βίαιο άτομο είναι να αντιληφθεί το ίδιο ότι έχει πρόβλημα και ότι κάνει κακό στον εαυτό του και στο περιβάλλον του. Μόνον τότε και μόνο με την κατάλληλη βοήθεια του ειδικού ψυχιάτρου, ή ψυχολόγου, το άτομο μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά του. Πρέπει δηλαδή να απευθυνθεί σε ειδικό. Και πρέπει εδώ να πω ότι κάποιες φορές πίσω από μία κακοποιητική συμπεριφορά, ενδέχεται να κρύβεται και ψυχοπαθολογία και δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει παίξει και εδώ καταλυτικό ρόλο, με τους ανθρώπους να μη μεριμνούν για την ψυχική τους υγεία, προς αποφυγή οικονομικού κόστους. Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι η σύντροφος, ή το περιβάλλον δεν θα πρέπει να δείχνουν ανοχή. Βλέπω πολλές γυναίκες να λένε ότι ίσως φταίνε αυτές, να αισθάνονται ότι αυτές είναι κακοί σύντροφοι, για αυτό κακοποιούνται. Μεγάλο λάθος και μεγάλη παγίδα. Οι γυναίκες πρέπει να βλέπουν το πρόβλημα του συντρόφου τους και να καταλαβαίνουν ότι αυτός ο άνθρωπος νοσεί για να κακοποιεί και χρειάζεται να καταλάβει ο ίδιος το πρόβλημά του για να αναζητήσει βοήθεια. Δεν μπορούμε να σώσουμε κανέναν. Πρέπει ο καθένας να σώσει τον εαυτό του. Μπορούμε μόνο να υποστηρίξουμε.

Ερ.: Το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα που κακοποιεί τον άνδρα;

Απ.: Ακριβώς. Το βίαιο άτομο μπορεί να αλλάξει μόνο αν αντιληφθεί το πρόβλημα του και αποταθεί στον ειδικό για να δουλευτεί η αιτία, πίσω από αυτή την κακοποιητική συμπεριφορά. Να τονίσω εδώ ότι η κακοποίηση είναι συμπεριφορά, είναι επιλογή. Άρα ο θυμός είναι συναίσθημα. Μπορούμε να βρούμε πολύ πιο υγιείς τρόπους να βγάλουμε προς τα έξω το θυμό μας, από το να κακοποιούμε το σύντροφό μας, την οικογένειά μας, τα παιδιά μας, το σύντροφό μας.

* Η κ. Φρόσω Φωτεινάκη είναι ειδικευμένη στην Ψυχοδυναμική Προσέγγιση.

Πηγή : protothema.gr


Βρήκαν το πτώμα του Κασόγκι σε πηγάδι στην κατοικία του Σαουδάραβα προξένου





Μέρη του πτώματος του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκαν σε ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, φέρεται να δήλωσε ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Αξιόπιστες πηγές από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης μου είπαν πως το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε στον πάτο ενός πηγαδιού, που βρίσκεται στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου», δήλωσε ο Περιντσέκ, σύμφωνα με το Sputnik.

Την είδηση εντοπισμού του πτώματος του δολοφονημένου Κασόγκι αναμένεται να επιβεβαιώσει εντός της ημέρας ο Ερντογάν στις επικείμενες δηλώσεις του σχετικά με τον δημοσιογράφο, σύμφωνα με τον Περιντσέ


Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι εντόπισαν το πτώμα του Κασόγκι. 

Νωρίτερα είχε προκύψει ότι τα δάχτυλα του Κασόγκι, τα οποία είχαν αποσπάσει από τον άτυχο άνδρα τα μέλη της 15μελούς ομάδας των τίγρεων που ταξίδεψαν στην Τουρκία ειδικά για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, είχαν μεταφερθεί στη Σαουδική Αραβία για να παρουσιαστούν ως αποδεικτικό στοιχείο της δολοφονίας, στον πρίγκιπα διάδοχο Σαλμάν.


Πηγή : skai.gr


Απειλές κατά φοιτητών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


«Ως εδώ και μη παρέκει», φτάνει να λέει η συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών και καθηγητών των ΑΕΙ που υφίστανται την, επί της ουσίας, αδιαφορία της πολιτείας για τα προβλήματα που η ίδια είναι αρμόδια να λύσει. Σήμερα συνεδριάζει η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ) για το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών που έχει φτάσει στην πόρτα του ιδρύματος. Την ίδια στιγμή, τις 900 προσεγγίζουν οι υπογραφές των φοιτητών που κάνουν έκκληση για αντιμετώπιση του αντίστοιχου προβλήματος στο ΑΠΘ. Μάλιστα, ο πρύτανης του ιδρύματος, Περικλής Μήτκας, έκανε χθες νέα έκκληση για παρέμβαση της πολιτείας. «Πέρα από την αυτοδίκαιη επέμβαση σε περίπτωση κακουργήματος, έχουμε δώσει πράσινο φως στην αστυνομία», επισήμανε.

Ειδικότερα, η Σύγκλητος του ΟΠΑ θα συνεδριάσει για τις επόμενες ενέργειές της στο πρόβλημα της χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών πέριξ του ιδρύματος. Παρά τη διαμαρτυρία της την περασμένη εβδομάδα, έως τώρα η πολιτεία δεν έχει δράσει. Η ηγεσία του ΟΠΑ ανησυχεί καθώς μία νέα πιάτσα διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών δημιουργήθηκε σε διπλανό του ιδρύματος δρόμο –την οδό Αντωνιάδου–, όπως στην οδό Μασσαλίας στη Νομική Σχολή και παλαιότερα στην οδό Τοσίτσα στο ΕΜΠ. Ετσι, δεν αποκλείεται σήμερα να λάβει απόφαση για συμβολική αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος. «Η βασική μας μέριμνα είναι να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών μας. Πρέπει να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και ιδίως τους γονείς για το πρόβλημα», ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρύτανης του ιδρύματος, Μανώλης Γιακουμάκης. Η πίεση των φοιτητών για λήψη μέτρων εντείνεται, καθώς μάλιστα το τελευταίο διάστημα κάποιοι χρήστες ναρκωτικών απείλησαν φοιτητές για να τους δώσουν χρήματα. Το πρόβλημα αναμένεται να απασχολήσει και τους υποψήφιους δημάρχους της Αθήνας. Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», συνάντηση με τον κ. Γιακουμάκη έχουν ζητήσει ο κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο κ. Παύλος Γερουλάνος.

Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί στο ΑΠΘ. Φοιτητές από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν συντάξει κείμενο που ζητούν να δοθεί λύση. Στο ΑΠΘ, το γνωστό από το 2017 πρόβλημα της χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών «μεταφέρθηκε» από την Πολυτεχνειούπολη στο κτίριο της Φιλοσοφικής. Ο κ. Μήτκας υπογράμμισε χθες (ρ/σ Alpha) ότι εκτός από την αυτοδίκαιη αστυνομική παρέμβαση σε περίπτωση τέλεσης κακουργήματος, ειδικά «για τη διακίνηση ναρκωτικών η Σύγκλητος του ΑΠΘ, από τότε που επανήλθε ο νόμος για το άσυλο, με επανειλημμένες αποφάσεις της έχει δώσει το ελεύθερο στην αστυνομία να κινείται ακριβώς για να πατάξει τη διακίνηση ναρκωτικών». Και πρόσθεσε ότι «είμαστε διαρκώς σε επαφή με την αστυνομία και με την εισαγγελία. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους, αλλά πιστέψτε με δεν ξέρω αν οι καθηγητές ή οι φοιτητές πρέπει να αναλάβουν αυτό το έργο. Πρέπει να μας απαλλάξετε από αυτό το πρόβλημα», αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ο οποίος πέρυσι, όταν είχε παρουσιαστεί επιστολή 500 φοιτητών, είχε κάνει έκκληση για δημιουργία ενός ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος που θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα.



ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ν.Δ.: Η επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά δεν είναι προσωπικό ραβασάκι.



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά

«Έξι ημέρες έχουν περάσει από την αποπομπή Κοτζιά και οι πολίτες εξακολουθούν να παρακολουθούν μια κυβέρνηση σε αποσύνθεση με υπουργούς να αλληλοκατηγορούνται και να αλληλοϋβρίζονται.

Η επιστολή παραίτησης ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι. Πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα. Αν ο κ. Τσίπρας φοβάται, οφείλει να το πράξει πλέον ο κ. Κοτζιάς».


«Το καράβι του Οδυσσέα»: Αρχαιοελληνικό πλοίο 2.400 χρόνων ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα



Το αρχαιότερο άθικτο ναυάγιο του κόσμου  βρήκαν οι αρχαιολόγοι στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας, αφού φαίνεται πως βρίσκεται εκεί για πάνω από 2.400 χρόνια.

Το πλοίο έχει 23 μέτρα μήκος, φαίνεται και είναι αρχαιοελληνικό και το θαύμα είναι ότι το κουφάρι του έχει το κατάρτι, τους ιστούς και όλα τα κουπιά του στη θέση τους και άθικτα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το κουφάρι έχει συντηρηθεί και λόγο του βάθους και λόγω της έλλειψης οξυγόνου «Ποτέ δε θα πίστευα ότι μπορεί ένα πλοίο από τον αρχαίο κόσμο να υπάρχει εκεί, στα 2χλμ κάτω από το νερό και να ‘επιβιώνει’», δήλωσε ο επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας, καθηγητής Τζον Άνταμς, που συμπλήρωσε ότι, «αυτό θα αλλάξει την αντίληψή μας για την κατασκευή των πλοίων και τη ναυσιπλοΐα στην αρχαιότητα».

Τέτοιου τύπου πλοία λένε οι επιστήμονες έχουν δει μόνο ως εικόνα πάνω σε αρχαιοελληνικά αγγεία με τον Οδυσσέα και τις Σειρήνες, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

Το αγγείο που χρονολογείται στην ίδια εποχή με το πλοίο, απεικονίζει τον Οδυσσέα πάνω στο κατάρτι του πλοίου ενώ περνά από τις Σειρήνες, ακούγοντας το τραγούδι τους.



Η ομάδα δημιούργησε δίωρο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την προσεχή Πέμπτη στο Βρετανικό Μουσείο.




Η μεγαλοστομία των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ φέρνει νέες απειλές με την Τουρκία : Ισχύει το Casus belli για 12 μίλια



Οι συνέπειες των ανεύθυνων Συριζαίων όπως του Κοτζιά και κατ΄επέκταση του Τσίπρα, που αντί να συνετίσει τον πρώην υπουργό του τον αφήνει να μας ξεφτιλίζει και να δημιουργεί προβλήματα.

H τουρκική κυβέρνηση δεν είχε προβεί σε κανένα επίσημο σχόλιο περί της προαναγγελίας του Νίκου Κοτζιά  για  επέκταση  της  αιγιαλίτιδας ζώνης  στο Ιόνιο και το έκανε σήμερα και μάλιστα με θόρυβο.

Τον έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα κάλεσε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα  12 ναυτικά μίλια, το Casus Belli (αιτία πολέμου) της τουρκικής βουλής ισχύει, διεμήνυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολή.

«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις για τα 12 μίλια, εκεί πολλές φορές προηγείται ο λαϊκισμός των δεδομένων… Εμείς θέλουμε να επιλυθούν όλα τα θέματα στο Αιγαίο με ειρηνικό τρόπο. Οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα ότι δεν θα επιτρέψουμε επέκταση στα 12 μίλια» ξεκαθάρισε στην Αθήνα ο κ. Τσαβούσογλου.

«Η Ελλάδα όποτε κάνει δηλώσεις που προκαλούν εμείς δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους… Πρέπει να σκεφτούν οι Έλληνες πώς μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα» πρόσθεσε.  



Δεν ξέρεις με τι να πρώτο γελάσεις! Ν.Παππάς : Οι εκπομπές της ΕΡΤ χτυπάνε «20άρια»



Ακούει τον Νίκο Παππά και γελάει το κτίριο που στεγάζεται η ΕΡΤ, η πλατεία της Αγίας Παρασκευής μαζί με την εκκλησία, και όσοι περνάνε έξω απο την ΕΡΤ.

Απατώντας στην αντιπολίτευση και χωρίς να δώσει καμία απάντηση επί της ουσίας ο Νίκος Παππάς, μίλησε για απλές «Υπόνοιες», στις οποίες δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει, αναφερόμενος στις σοβαρές καταγγελίες στελεχών της ΕΡΤ που παραιτήθηκαν, αλλά και του κ. Νίκου Φίλη, που υποστηρίζουν πως στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής λειτουργεί παραδιοίκηση, η οποία εξυπηρετεί ιδιοτελή και συντεχνιακά συμφέροντα.


Θρασύς ο Νίκος Παππάς νομίζοντας ότι μιλάει και απευθύνεται σε ηλίθιους μιλάει για εκπομπές της ΕΡΤ, που χτυπάνε «20άρια» στην τηλεθέαση στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ αναφορικά με τις καταγγελίες παραδιοίκησης, κακοδιαχείρισης και υπερκοστολόγησης των παραγωγών του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Στα ερωτήματα των βουλευτών που υποστηρίζουν ότι το κόστος αγοράς δικαιωμάτων μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων της Super League είναι υπέρογκο, ο κ. Παππάς αντέτεινε ότι το χθεσινό ντέρμπι μεταξύ Αρη και ΠΑΟΚ το είδαν 1.000.000 τηλεθεατές.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, απευθυνόμενος στην Νέα Δημοκρατία, είπε: «Έχετε πρόβλημα χρονισμού. Επιλέξατε να κλιμακώσετε την επίθεση γύρω από την ΕΡΤ τώρα που πάει καλά και αναγνωρίζεται και από τους τηλεθεατές. Με 15% τηλεθέαση έκλεισε η ΕΡΤ από εσάς. Βυθίστηκε στο 6% και τώρα πήγε στο 9%. Οι εκπομπές της χτυπάνε 20άρια και ορισμένες στα 30%».

«Δεν έχετε μετανιώσει για τίποτα. Θεωρείτε ότι καλώς την κλείσατε την ΕΡΤ. Η κυρία Ασημακοπούλου είπε ό,τι δεν λύνεται, κόβεται. Εμείς λοιπόν ό,τι κόψατε θα το ξαναχτίζουμε» συνέχισε ο κ. Παππάς, υποστηρίζοντας: «Τολμάτε και μιλάτε για κόστος μισθοδοσίας. Υπάρχει δίκη για τα μπόνους που δίνατε. Επίσης, 40% παρακάτω μας κοστίζουν οι παραγωγές απ' ό,τι κόστιζαν στη ΝΕΡΙΤ».

«Η ΕΡΤ είναι στην καλύτερή της φάση από τότε που άνοιξε» υπογράμμισε ο ίδιος και προσέθεσε: «Βγήκαμε από τα Μνημόνια, που σημαίνει ότι 60-70 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος δεν θα πηγαίνουν στο δημόσιο κορβανά. Εχθές τους ποδοσφαιρικούς αγώνες τους είδαν πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι».

Η ακροαριστερή προπαγάνδα σε όλος της το μεγαλείο από τον Νίκο Παππά που αγνοεί τις σοβαρές καταγγελίες όσων παραιτήθηκαν από την ΕΡΤ που ξεφτίλισαν διοίκηση και τον ίδιο και για τα εκατομμύρια που αγνοούνται από τα ταμεία της.


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες κλοπές και διαρρήξεις



Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 20ης Οκτωβρίου 2018 με τη συμμετοχή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας-Γλυκών Νερών, Διονύσου, Αχαρνών και Φυλής, Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Διμοιρίας Αποκατάστασης Τάξης (ΔΙ.Α.Τ.), συνελήφθησαν (7) ημεδαποί, ενώ αναζητούνται μία ημεδαπή και άγνωστοι συνεργοί τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, από έτους και πλέον, έχοντας συναποφασίσει τη διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων, ενώθηκαν και συνέστησαν δομημένη εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και ενεργούντες από κοινού και με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος για βιοπορισμό, διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, πρωινές και μεσημβρινές κυρίως ώρες, κινούμενοι με τα οχήματά τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε ομάδα τριών ή τεσσάρων ατόμων, κατόπτευαν οικίες-υποψήφιους στόχους. Σε περιπτώσεις που εντόπιζαν ανασφάλιστες θύρες ή παράθυρα, στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους σε αθέατο σημείο και εισέρχονταν αιφνιδιαστικά σε αυτές, ακινητοποιώντας στη συνέχεια τα θύματά τους με την άσκηση σωματικής βίας.

Κατόπιν ερευνούσαν όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή. Μάλιστα, προκειμένου να καταστήσουν πιο ακίνδυνη την προσπάθειά τους, σε αρκετές περιπτώσεις φρόντιζαν να εξακριβώσουν από πριν, τον αριθμό, την ηλικία και το φύλο των υποψήφιων θυμάτων τους, παρουσιαζόμενοι με διάφορα προσχήματα και συνομιλώντας μαζί τους, λίγα λεπτά πριν την τέλεση των ληστειών.

Σε περιπτώσεις που τα θύματά τους απουσίαζαν από τις οικίες τους, τα μέλη της ομάδας διερρήγνυαν κύριες εισόδους, παράθυρα, μπαλκονόπορτες κ.λπ. Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτές, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Ως ορμητήριο χρησιμοποιούσαν καταυλισμούς στις περιοχές των Αχαρνών και Άνω Λιοσίων, ενώ είχαν εντάξει στο δρομολόγιό τους το οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, μέσω του οποίου προσέγγιζαν ή διέφευγαν από τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνταν, λόγω της δυνατότητας που προσέφερε για ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων.

Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η σκληρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τους ενοίκους κατά την τέλεση των ληστειών, κυρίως ηλικιωμένα άτομα και νεαρά κορίτσια, τους οποίους δε δίσταζαν να χτυπούν βάναυσα προκειμένου να τους αποκαλύψουν σημεία απόκρυψης χρημάτων και αντικειμένων αξίας. Μάλιστα σε μία περίπτωση κακοποίησαν σεξουαλικά νεαρό θύμα τους.

Επιπλέον χαρακτηριστικό στοιχείο της εγκληματικής τους δράσης είναι ότι, σε περιπτώσεις εντοπισμού τους από αστυνομικούς, δε συμμορφώνονταν με τις υποδείξεις τους, αλλά αντίθετα ανέπτυσσαν ταχύτητα και ενεργούσαν επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγουν. Μάλιστα δεν περιορίζονταν απλώς στην εξασφάλιση της διαφυγής τους, αλλά προσδοκούσαν τουλάχιστον τον σοβαρό τραυματισμό των αστυνομικών, όπως καταδεικνύουν τα περιστατικά εμβολισμού μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, τα μέλη της ομάδας διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων. Με αυτό τον τρόπο αφενώς αποκόμιζαν άμεσα οικονομικό όφελος και αφετέρου κατείχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα πειστήρια των παράνομων ενεργειών τους.

Επίσης, τα μέλη της ομάδας χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα είτε ιδιοκτησίας τους, είτε προσώπων του περιβάλλοντός τους, στα οποία αντικαθιστούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας με πινακίδες άλλων οχημάτων, τις οποίες αφαιρούσαν σε χρόνο προγενέστερο των ληστειών και των διαρρήξεων. Με τον τρόπο αυτό καθιστούσαν δυσχερή την συσχέτισή τους με τις υπό έρευνα περιπτώσεις.

Επίσης, μεταβίβαζαν οχήματα τα οποία κατείχαν νόμιμα και χρησιμοποιούσαν κατά την καθημερινότητά τους, σε τρίτα πρόσωπα, συνήθως του περιβάλλοντος τους, προκειμένου να μετακινούνται με αυτά και κατά την εγκληματική τους δράση.

Από την αξιολόγηση των πληροφοριακών στοιχείων και την ανάλυση του προανακριτικού υλικού, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενέχονται σε δέκα (10) περιπτώσεις ληστειών, σε μία εκ των οποίων κακοποίησαν σεξουαλικά το νεαρό θύμα τους, δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και σε δύο (2) περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) επιχειρησιακά οχήματα της οργάνωσης, ηλεκτρονικές συσκευές, ναρκωτικές ουσίες και άλλα τιμαλφή.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, βιασμό, διακεκριμένες κλοπές, ληστείες και επικίνδυνες σωματικές βλάβες (κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια), απείθεια, διακεκριμένες φθορές και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν πρωινές ώρες της 21-10-2018, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή.


Αρνείται η κυβέρνηση την επιστροφή δώρων σε συνταξιούχους και υπαλλήλους



Αρνείται η κυβέρνηση να επιστρέψει τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους που δικαιώνονται σε πρωτόδικο βαθμό με αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων. Το Δημόσιο προτίθεται να εφεσιβάλει την απόφαση του πρωτοδικείου καθώς φοβάται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα δημοσιονομικό τσουνάμι από την εκτέλεσή τους. Επιχειρεί έτσι να καθυστερήσει και, αν μπορεί, να ακυρώσει την εκτέλεσή τους καθώς είναι γνωστό ότι οι τελικές αποφάσεις για τις υποθέσεις αυτές θα ληφθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τα «Νέα», στην ίδια γραμμή θα κινηθεί το ελληνικό Δημόσιο και για τις προσφυγές από συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους που ήδη έχουν αρχίσει να προσλαμβάνουν μαζικές διαστάσεις. Ενδεικτικό είναι ότι μετά την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά που δικαίωσε 50 εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλους, διατάσσοντας την επιστροφή των κομμένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας, η Νομική Υπηρεσία της ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να υποβάλουν αίτηση στο Τμήμα Μισθοδοσίας για να μην παραγραφούν οι σχετικές αξιώσεις. Παράλληλα, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών έχει καλέσει τους ένστολους να κινηθούν ανάλογα, ενημερώνοντάς τους ότι θα πρέπει να καταθέσουν ώς τις 30 Νοεμβρίου τα σχετικά έγγραφα ώστε στη συνέχεια μέχρι το τέλος του έτους να υποβληθούν μαζικά αγωγές στα αρμόδια πρωτοδικεία. Επίσης με άλλη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κρίθηκε παράνομη η κατάργηση των δώρων καθώς και οι περικοπές στη σύνταξη με νόμο του 2012 σε συνταξιούχο.

Να μην κάνουν προσφυγές για την επιστροφή αναδρομικών γιατί χαλάνε λεφτά χωρίς λόγο συνέστησε στους συνταξιούχους ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ρ/σ news24/7 στους 88,6.

Ανακοίνωσε ότι το Δημόσιο θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του πρωτοδικείου για την επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχο.

«Υπάρχει μεγάλη πλάνη. Οι προσδοκίες που καλλιεργούνται είναι παραπλανητικές. Οι αγωγές δεν είναι λύση. Είναι μεγαλύτερο από 9 δις το κόστος από την επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους. Το ΣτΕ έχει πει ότι η θετική απόφαση δεν θα ισχύσει για όλες τις προσφυγές και δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ.

Δεν είναι ίδια η βάση των νέων αγωγών με εκείνη την οποία έκρινε το ΣτΕ. Εκείνη η απόφαση είχε άλλο αντικείμενο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εφαρμόσει η κυβέρνηση μας απόφαση του ΣτΕ. Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ μπορεί κανείς να υποβάλει αίτηση, δεν χρειάζονται προσφυγές».

Τι είπε ο Τσακαλώτος

Σύμφωνα με τα «Νέα», ενδεικτική πάντως των προθέσεων για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία στο παρελθόν είχε υποσχεθεί την επαναφορά της 13ης σύνταξης αλλά και την ακύρωση των περικοπών των Μνημονίων, είναι η στάση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ την προηγούμενη εβδομάδα. Η ΑΔΕΔΥ ζήτησε την επαναφορά των επιδομάτων εορτών και αδείας (του 13ου και 14ου μισθού) στο Δημόσιο, ενώ ο υπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ένα τέτοιο μέτρο, επισημαίνοντας ότι έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος που φθάνει τα 1,6 δισ. ευρώ, ποσό διπλάσιο από τον δημοσιονομικό χώρο που εκτιμάται για το 2018 στα 800 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ υπ» αριθμ. 2287-2290/2015 κρίθηκαν αντισυνταγματικές όλες οι περικοπές επί των συντάξεων του δεύτερου Μνημονίου (Ν. 4046/2012) και των εφαρμοστικών του νόμων (Ν. 4051/2012, 4093/2012). Επίσης αντισυνταγματική κρίθηκε και η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, όπως είχαν περικοπεί από το πρώτο Μνημόνιο (Ν. 3845/2010).

Η πλέον πρόσφατη απόφαση πρωτοδικείου (την οποία αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ») διατάσσει την επιστροφή των περικομμένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας και αφορά 50 εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλους. Πρόκειται για επιστροφές ποσών της περιόδου από το 2014 έως και το 2016, ενώ τα ποσά της επιστροφής κυμαίνονται από 500 έως 1.437,50 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τα δώρα έχουν καταργηθεί με τις διατάξεις του Νόμου 4093/2012. Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά δικαστικών αποφάσεων από τα ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία (διοικητικά και πολιτικά) της χώρας, όπως είναι το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, το Ειρηνοδικείο Λαμίας και το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.

Για το όλο θέμα, από την πλέον αρμόδια Αρχή, την υπουργό Εργασίας, καταγράφονται τα εξής:

– Η απόφαση – πιλότος του ΣτΕ το 2015 όριζε ότι οι περικοπές του 2012 ήταν αντισυνταγματικές και όσες αγωγές είχαν ασκηθεί πριν από το 2015 δικάζονται κανονικά.

– Οι αγωγές που έχουν ασκηθεί μέχρι το 2015 κατά πάσα πιθανότητα θα ευδοκιμήσουν, διότι το ΣτΕ είχε δώσει σαφή κατεύθυνση και προφανώς το ελληνικό Δημόσιο συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, η αίτηση επιβάλλεται να κατατεθεί και να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου για να μη χάσουν οι εργαζόμενοι το δικαίωμα για μετέπειτα προσφυγή τους με αγωγές κατά του Δημοσίου για τη διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού από το 2013 και μετά. Στην αίτηση που πρέπει να συμπληρώσουν οι υπάλληλοι, θα αναγράψουν ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και τα πλήρη στοιχεία της θέσης τους και θα υπογράψουν το κείμενο – υπόδειγμα της αίτησης που αναφέρει ότι «με την παρούσα αίτηση ζητώ να μου καταβληθούν τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας για το χρονικό διάστημα 2013-2018 λόγω του ότι καταργήθηκαν αντισυνταγματικώς με τις διατάξεις των Ν. 4093/2012 και Ν. 4324/2015, επιφυλασσόμενος για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος».

Ηλεκτρονική αίτηση

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι για τη διευκόλυνση των καθημερινών συναλλαγών των συνταξιούχων με τον Φορέα, θέτει σε λειτουργία, on line εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως που αφορά στη διακοπή μειώσεων που έχουν εφαρμοστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη.

Η εν λόγω αίτηση θα απευθύνεται προς τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ή τους τομείς επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, από όπου λαμβάνει ο συνταξιούχος την κύρια/επικουρική σύνταξη, και αποσκοπεί πρωτίστως στη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και στην αποφυγή σώρευσης αιτήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες πληρωμών συντάξεων.

Η on line εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους.

Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης

Για την είσοδό σας, θα μεταφερθείτε αυτόματα στο περιβάλλον της ΑΑΔΕ, για να πληκτρολογήσετε τους κωδικούς πρόσβασης που έχετε για το TAXISNET.

Στην συνέχεια, θα μεταφερθείτε και πάλι στην εφαρμογή, όπου θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ σας. Εφόσον αυτοί ανταποκρίνονται σε ασφαλισμένο του ΕΦΚΑ, η είσοδος επιτρέπεται.

Τα βασικά στοιχεία σας έχουν ήδη συμπληρωθεί αυτόματα και αντλούνται από το Μητρώο Ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ. Στην περίπτωση που ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας (ή Διαβατηρίου) σας ή τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμοί τηλεφώνου και email) έχουν μεταβληθεί, μπορείτε να τα αλλάξετε και να υποβάλετε την αίτηση με τα στοιχεία που επιθυμείτε. (Σημείωση: η ενέργεια αυτή δεν θα μεταβάλλει τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο Ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ. Η ενέργεια αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της εφαρμογής Ατομικά στοιχεία)

Η αίτηση απευθύνεται προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ.

Για την υποβολή αίτησης προς τον ΕΦΚΑ, θα πρέπει να συμπληρώσετε την Περιφερειακή Υπηρεσία του ΕΦΚΑ, στην οποία απευθύνετε την αίτησή σας, καθώς και τον Αριθμό Μητρώου σας σε αυτήν.

Η εφαρμογή έχει ήδη αναγνωρίσει τους αριθμούς μητρώου σας στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ και βρίσκονται σε λίστα επιλογής που συνοδεύει την λίστα επιλογής με τις Περιφερειακές Υπηρεσίες.

• Εάν θέλετε να απευθύνετε την αίτησή σας σε περισσότερες υπηρεσίες, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα κατάλληλα ζεύγη Περιφερειακής Υπηρεσίας και Αριθμού Μητρώου από τις λίστες επιλογής.
• Εάν για κάποιο λόγο, δεν βρείτε τον αριθμό μητρώου σας στη λίστα, μπορείτε να τον πληκτρολογήσετε στο πεδίο που βρίσκεται δεξιά της.

Για την υποβολή αίτησης προς το ΕΤΕΑΕΠ, θα πρέπει να επιλέξετε τους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης, στους οποίους απευθύνετε την αίτησή σας, από λίστα επιλογής τιμών.

Η αίτηση διαθέτει επίσης πεδίο ελεύθερου κειμένου, για ό,τι άλλο επιθυμείτε να συμπληρώσετε στην αίτησή σας.

Για την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Αποστολή αίτησης. Εφόσον όλα τα απαιτούμενα πεδία έχουν συμπληρωθεί ορθά, η αίτησή σας υποβάλλεται οριστικά και διατίθεται προς εκτύπωση.

ΤΟ ΒΗΜΑ


Πάλι παραιτήθηκε κρατικός λειτουργός που η Κυβέρνηση διόρισε, με βαρύτατες καταγγελίες για κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων



Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β' Αθηνών, κ.Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τη δημοσίευση της αποπομπής του Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, κ. Ηλιόπουλου, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή και προέβη στην εξής δήλωση:

«Για έβδομη φορά, κρατικός λειτουργός -που η ίδια η Κυβέρνηση διόρισε- απομακρύνεται από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ύστερα από βαρύτατες καταγγελίες. Αντί ουσιαστικών απαντήσεων για το μεταναστευτικό, η Κυβέρνηση ασχολείται με τη δίωξη των καταγγελόντων».

Πλήρης Δήλωση

«Για έβδομη φορά, κρατικός λειτουργός -που η ίδια η Κυβέρνηση διόρισε- απομακρύνεται από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πριν ολοκληρώσει τη θητεία του. Και πάλι, με βαρύτατες καταγγελίες του ιδίου για κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και παντελή απουσία ελέγχου από την ελληνική Πολιτεία.

Για μια ακόμα φορά, η Κυβέρνηση δεν εστιάζει στην ουσία των καταγγελιών, αλλά επικεντρώνεται στη δίωξη των καταγγελλόντων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι ο έλεγχος από τη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να σταματήσει. Ζητάμε, εδώ και τώρα, απαντήσεις σε μία υπόθεση που έχει δυστυχώς πολλές σκιές. Ήρθε η ώρα οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια».


Κοτζιάς: Υπερασπίστηκα την αξιοπρέπειά μου – Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το «εμείς»



«Με τη στάση μου υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια της χώρας και της κυβέρνησης. Ελέχθησαν βαριά πράγματα χωρίς κανείς να παρέμβει. Λένε κάποιοι ότι έβαλα το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το «εμείς», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς από την Κρήτη.

«Το Πράττω θα απαιτήσει όπως υπάρχει μια υπηρεσιακή επιτροπή για το ΥΠΕΞ για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων από την ίδια επιτροπή να περνάνε και τα άλλα υπουργεία» τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς για το επίμαχο θέμα των μυστικών κονδυλίων που οδήγησαν στην παραίτηση του.

«Εμείς στείλαμε 93 υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Κάποιοι πήγαν φυλακή. Όταν κάποιοι πουλάνε βίζες στην Κωνσταντινούπολη είναι εγκληματίες» είπε και πρόσθεσε: «Η Δημοκρατία υπονομεύεται όταν δεν παλεύεις ενάντια στην διαφθορά. Υπονομεύεται όταν ανοίγεις το στόμα σου για να πουλήσεις ομορφιά και εξυπνάδα. Ο πατριωτισμός όμως απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα και χρειάζεται ένα κίνημα ενάντια στο εκφυλισμό και σε όσους απειλούν και εκβιάζουν. Εκμαυλίζεται ο δημόσιος βίος με fake news. Το δικό μου στόμα και το στόμα του Πράττω δεν κλείνει. Οι απειλές ζωής, οι σφαίρες και οι σακούλες με αίματα δεν είναι Δημοκρατία. Προσωπικά ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι. Θέλουμε ένα πολιτικό σύστημα ενάντια στην διαφθορά και τους εκβιαστές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση σωτηρίας, τώρα όμως ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες».

Για την Συμφωνία των Πρεσπών και το Σκοπιανό  τόνισε ότι θα περάσει από την ελληνική βουλή, και μπορεί να προκύψει καινούργια πλειοψηφία από την παρούσα βουλή: «Ο πρωθυπουργός δεν το πιστεύει γιατί έχει άλλη σχέση με τον εταίρο του, εγώ δεν έχω».

Σχετικά με την επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε πως δεν θα έλεγε δημόσια ότι την έχει στείλει, αλλά το έκανε μετά τα όσα είπε ο Σκουρλέτης και ο Τζανακόπουλος πως είναι «ακατανόητη η παραίτηση» και πρόσθεσε: «Δεν παραιτήθηκα επειδή ερωτεύτηκα ξαφνικά. Είναι μια επιστολή που θέλει να βοηθήσει την κυβερνητική πολιτική».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Στην Αγγελική Πεπόνη ανήκει το κρανίο που βρέθηκε στην Πρέβεζα



Mετά από 8 χρόνια , δόθηκαν απαντήσεις για την  υπόθεση της εξαφάνισης της 25χρονης Αγγελικής Πεπόνη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί στις 16 Ιουνίου του 2010.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις σε κρανίο που βρέθηκε στην βιομηχανική περιοχή της πόλης, ολοκληρώθηκαν και σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το κρανίο ταυτοποιήθηκε και ανήκει στην άτυχη 25χρονη.

Στο μακάβριο εύρημα, που εντόπισαν εργαζόμενοι σε συνεργείο καθαρισμού λείπει η κάτω γνάθος, Στο σημείο δεν εντοπίστηκαν άλλα τμήματα ανθρώπινου σκελετού. Η εξαφάνισή της είχε απασχολήσει εκείνη την εποχή τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: skai.gr


Τα Σκόπια πεδίο τριβής μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας



To «ναι» της Βουλής των Σκοπίων στη συνταγματική αναθεώρηση που θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αποτέλεσμα μιας διαδικασίας «κατευθυνόμενης» από τις ΗΠΑ, η οποία διεξήχθη εν μέσω «εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς ψήφων».

Τα παραπάνω κατήγγειλε εχθές το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, κάνοντας μάλιστα λόγο για «παραβίαση» κάθε κανόνα στην ψηφοφορία που ενέκρινε με ψήφους 80 έναντι 120 τη συνταγματική αναθεώρηση.

Στην χθεσινή ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, που αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι οκτώ ψήφοι που υπολείπονταν από το κοινοβούλιο για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία αποκτήθηκαν με εκβιασμό, απειλή και δωροδοκίες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης». 

Κατά την ώρα της διαδικασίας, όπως επισημαίνεται, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην πΓΔΜ ήταν εντός του κοινοβουλίου, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της διαδικασίας. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατεύθυνε τη διαδικασία», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο. 

«Θεωρούμε αυτό που συνέβη ως σαφή παραβίαση όλων των κανόνων — τόσο από πλευράς δικαίου όσο και από άποψη ηθικής».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ υπενθύμισε εχθές ότι «η Ρωσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό το συνταγματικό της όνομα πριν από 26 χρόνια και δεν αλλάζει τη θέση της», θέλοντας να ακυρώσει την αλλαγή στη συνταγματική ονομασία. 

Αιχμές για τους βουλευτές του VMRO-DPMNE που ψήφισαν «ναι» 

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ παρουσιάζει την εκδοχή της Μόσχας για όλα όσα έγιναν την ημέρα της ψηφοφορίας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που ψήφισαν «ναι».

«Τρεις (βουλευτές) –εντελώς τυχαία- την ίδια ακριβώς ημέρα απελευθερώθηκαν από τον κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ άλλοι δύο εις βάρος των οποίων εκκρεμούν εισαγγελικές υποθέσεις τους υποσχέθηκαν ελευθερία, ενώ στους υπόλοιπους ως αντάλλαγμα για τη "σωστή ψήφο" τους έγιναν διεφθαρμένες οικονομικές προτάσεις», αναφέρει το υπουργείο. 

«Κλείδωσαν τους βουλευτές στα γραφεία, τους αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα, προφανώς στο πνεύμα της ευρωπαϊκής δημοκρατικής πρακτικής», αναφέρει με ειρωνικό τρόπο η Ρωσία. 

«Θεωρούμε τα όσα συνέβησαν ως απροκάλυπτη καταπάτηση όλων των κανόνων και από την άποψη της νομοθεσίας και από ηθικής απόψεως. Παρόμοιοι βρώμικοι χειρισμοί, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως εκδήλωση της βούλησης των βουλευτών. Η άποψη των δύο τρίτων των "Μακεδόνων", που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο αποτυχημένο δημοψήφισμα της 30η Σεπτεμβρίου, αγνοήθηκε ωμά», αναφέρει η ανακοίνωση, που καταλήγει: «Η επίλυση της διαμάχης μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων πρέπει να βασίζεται στις αρχές του δικαίου, στην ευρεία υποστήριξη του λαού, και όχι να διασπά την κοινωνία».


Πηγή : protothema.gr


Ο Πολάκης, οι κάλπες και η Novartis



Κατά την προεκλογική περίοδο, η οξεία πολιτική αντιπαράθεση, που αυτονόητα προκαλείται, περνά σχεδόν πάντα και μέσα από τη Δικαιοσύνη, καθώς τα τελευταία χρόνια μέσω της δικαστικής οδού δημιουργούνται θέματα που είτε επιφέρουν πολιτικά πλήγματα είτε πυροδοτούν εξελίξεις, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επηρεάζουν το πολιτικό σκηνικό.

Η πρόσφατη τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, η «ενασχόληση» του οποίου με τη Δικαιοσύνη και με υποθέσεις σκανδάλων είναι διαρκής, «για την ανάγκη να μπουν κάποιοι φυλακή ενόψει των προσεχών εκλογών» προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και έφερε στο προσκήνιο πραγματικές ή εικαζόμενες πολιτικές επιδιώξεις για το κλίμα που θα διαμορφωθεί κατά την προεκλογική περίοδο.

Τα όσα είπε ο κ. Πολάκης, υπονοώντας διώξεις και φυλακίσεις με πολιτικό πρόσημο, προκάλεσαν αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρεί σε προσωπική ανάρτηση καταδίκης της δήλωσης Πολάκη και μάλιστα στα αγγλικά για προφανείς λόγους, ενώ σχόλια επικριτικά δημοσιεύθηκαν στον Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας όμως, πέραν αυτών, προκάλεσε αντιδράσεις και συζητήσεις και μέσα στη Δικαιοσύνη, με πολλούς δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, όλων των βαθμίδων, να εκλαμβάνουν τις δηλώσεις αυτές ως μήνυμα παρέμβασης για εκκρεμείς υποθέσεις που διαθέτουν, εκ των πραγμάτων, πολιτικά χαρακτηριστικά. Αλλωστε, πρωτίστως εκείνη της Novartis, προσφέρεται για πολιτικά πλήγματα, κάτι που γίνεται ήδη με σειρά δημοσιευμάτων, τα οποία μιλούν για δωρολήπτες πολιτικούς και για στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες, ενώ παρόμοιες πληροφορίες, που επισήμως δεν επιβεβαιώνονται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, δημιουργούν κλίμα για επικείμενες διώξεις πολιτικών τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας.

Αιχμές και υπονοούμενα

Η τοποθέτηση Πολάκη δεν εξαντλήθηκε στην «ανάγκη φυλακίσεων» αλλά επεκτάθηκε και σε θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, κάτι που έχει προκαλέσει πρόσθετες αντιδράσεις μέσα στο δικαστικό σώμα, καθώς με τις δηλώσεις του υπονόησε –αφήνοντας αιχμές– ότι δικαστές σκοπίμως καθυστερούν να φέρουν εις πέρας υποθέσεις σκανδάλων «και πρέπει να σπρώχνονται». Στις δηλώσεις Πολάκη απάντησε με ανακοίνωσή της η Ενωση Εισαγγελέων, η οποία καταδίκασε ευθέως τις τοποθετήσεις του υπουργού και κάλεσε την κυβέρνηση στο εξής να αποφεύγει παρεμβατικές κινήσεις και να αφήσει τους δικαστικούς λειτουργούς ανεπηρέαστους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Σε ό,τι αφορά το «διά ταύτα» των υποθέσεων που εκκρεμούν για έρευνα, η υπόθεση της Novartis αποτελεί την κορωνίδα εκείνων που θα προσφέρουν πολιτικά επιχειρήματα στο πεδίο της πολιτικής διαφθοράς, με τις εκτιμήσεις δικαστικών πηγών να κάνουν λόγο ακόμα και για άσκηση διώξεων μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου.

Ομως προς το παρόν, εκείνο που κυριαρχεί είναι η απόφαση της Εισαγγελίας Διαφθοράς να κλείσει τους φακέλους με αρχειοθέτηση για κάποιους από τους δέκα συνολικά πολιτικούς τα ονόματα των οποίων επιχειρήθηκε να εμπλακούν στην υπόθεση και η έρευνα να μείνει ανοικτή για όσους υπάρχουν η προσδοκάται ότι θα υπάρξουν στοιχεία.

Η εμπειρία άλλωστε της κοινοβουλευτικής διερεύνησης της υπόθεσης που απεδείχθη φιάσκο καθιστά το όλο εγχείρημα σύνθετο, ενώ τα αποδεικτικά στοιχεία που θα θεμελιώσουν ενδεχόμενες κατηγορίες οφείλουν να είναι «δεμένα» και αξιόπιστα για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο με τους ανώνυμους μάρτυρες που προσέφεραν στοιχεία, αλλά χωρίς ατράνταχτες αποδείξεις.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Τελευταία ζαριά για Καμμένο – Σε δεινή θέση παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα



Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος, όπως αποδεικνύεται τόσο από τα κυριακάτικα tweet που έκανε όσο και από την εισηγητική ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη.

Κι αυτό γιατί βλέπει ότι το Μέγαρο Μαξίμου τον «αδειάζει» κανονικά, όπως τουλάχιστον φαίνεται και από τη δημοσιοποίηση αποσπασμάτων της… αυστηρώς προσωπικής επιστολής του Νίκου Κοτζιά στον Αλέξη Τσίπρα.

Τα αποσπάσματα αυτά που διέρρευσαν είχαν ως βασικό στόχο να εκθέσουν τον Πάνο Καμμένο καθώς αναφερόταν ακριβώς στις ευθείες βολές που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρώην ΥΠΕΞ για την προσωπική στρατηγική στην εξωτερική πολιτική.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η επιστολή διέρρευσε από το Μαξίμου για να εκθέσει τον υπουργό Αμυνας και να συντηρήσει ένα περιβάλλον ασφυκτικής πίεσης εναντίον του. Ολες τις τελευταίες ημέρες επικοινωνιακά αυτό που εμφανίζεται πιο ισχυρό είναι ότι ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται σε περιδίνηση, ότι χάνει το κόμμα του, ότι εκτέθηκε με τη συμφωνία των Πρεσπών κι αν αυτή θα περάσει από τη Βουλή της ΠΓΔΜ. Βλέποντας αυτό το επικοινωνιακό μπαράζ εναντίον του ο Πάνος Καμμένος δημοσίευσε εκτενές άρθρο με το οποίο επιτέθηκε στο VMRO χαρακτηρίζοντας τους βουλευτές του φασίστες και όργανα της Τουρκίας. Επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από την ακροδεξιά των Σκοπίων λέγοντας ότι αυτοί είναι ανθέλληνες και καταψηφίζουν γιατί θέλουν να επιστρέψουν στην εποχή του Γκρουέφσκι και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ουσιαστικά ο Καμμένος παίζει το τελευταίο του χαρτί, αυτό του «μακεδονομάχου», του άκαμπτου πολέμιου της συμφωνίας των Πρεσπών όχι γιατί συμπλέει με την σκοπιανή αντιπολίτευση αλλά γιατί το κάνει από πατριωτικό καθήκον.

Ωστόσο, ο ίδιος που εμφανίστηκε ως «νικητής» στη «σύγκρουση γιγάντων» με το Νίκο Κοτζιά, τώρα αισθάνεται το φόβο της απομόνωσης και της διάλυσης του κόμματός του. To μήνυμα που του εστάλη με τη δημοσιοποίηση των «καρφιών» του Κοτζιά από την «προσωπική επιστολή παραίτησης» είναι σαφές. Το Μαξίμου επιχειρεί να «μαντρώσει» τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και να αφήσει να περάσει ο χρόνος χωρίς να φοβάται ότι ο Καμμένος θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση και θα προκαλέσει πολιτική κρίση.

Γαντζωμένος με την καρέκλα

Η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε αυτό που ήθελαν να πετύχουν στο Μαξίμου. Ότι δηλαδή ο Καμμένος μένει στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή. Ότι δηλαδή παραμένει σε ισχύ η συμφωνία που είχε κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα, Στο Μαξίμου πέτυχαν να αναγκάσουν τον Πάνο Καμμένο να μην κάνει τώρα καμιά κίνηση αποχώρησης, έπειτα από τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Από προχθές τα σενάρια έδιναν κι έπαιρναν για άμεση άρση της εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. Φαίνεται ότι ο Καμμένος «μέτρησε τα κουκιά» και είδε ότι αν τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο τώρα ενδεχομένως να μην τον ακολουθήσει κανείς ή να το κάνουν ελάχιστοι.

Ο υπουργός Αμυνας έχασε το τάιμινγκ με το να ρίξει την κυβέρνηση όταν μπορούσε, δηλαδή στις αρχές της διαπραγμάτευσης με τους Σκοπιανούς. Επειτα από μήνες, κι έχοντας ήδη δημιουργηθεί τετελεσμένο που δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει, ο Καμμένος δεν έχει άλλη επιλογή από το να μείνει στη θέση του.

Ενας εκβιαζόμενος (από εκβιαστής) υπουργός είναι αφού όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει τα «κουμάντα του». Με τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ ενεργοποιείται το σενάριο της διπλής πλειοψηφίας. Δηλαδή άλλη πλειοψηφία να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών κι άλλη να στηρίξει την κυβέρνηση σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής.

Στη Θεσσαλονίκη ο Καμμένος είπε: «Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Οταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε». Μόνο που όπως όλα δείχνουν ίσως η αποχώρηση των ΑΝΕΛ να μην έχει σημασία εκείνη τη χρονική στιγμή. Ειδικά αν η κύρωση γίνει Φεβρουάριο – Μάρτιο οπότε ο Τσίπρας θα μπορεί να προκηρύξει εκλογές.

Όπως επισήμανε ο Πάνος Καμμένος, η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα μια «έντιμη και ανοιχτή συνεργασία, μία δημόσια συνεργασία». «Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συνεργαστήκαμε για να σώσουμε την πατρίδα μας. Ο,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά», υπογράμμισε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

Και συμπλήρωσε: «Οπως είπε ο Τσίπρας στη συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας. Το θέμα για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική. Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία, τέλος. Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε».

Δεινή θέση

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι ο Καμμένος δεν έχει άλλη επιλογή από το να παραμένει στην κυβέρνηση μέχρι να τον… διώξει ο Τσίπρας, η διγλωσσία συνεχίζεται. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν θα ανεχτεί κάτι τέτοιο, όμως, ο υπουργός Αμυνας επιμένει. Είτε το κάνει σε συνεννόηση με το Μαξίμου, ώστε να εμφανίζεται ως «μακεδονομάχος» για να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη, είτε επειδή θέλει να προκαλέσει την τύχη του. Σε ένα άτυπο πολιτικό μπρα ντε φερ με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή προσπαθεί να μετρήσει τις δυνάμεις του.

Ο,τι κι αν συμβαίνει για άλλη μια φορά εμφανίζεται μια κυβέρνηση – μπάχαλο. Που ο Τσίπρας και οι υπουργοί του πανηγυρίζουν για την κύρωση της συμφωνίας στην ΠΓΔΜ και τον Πάνο Καμμένο να επιμένει στη θέση του χωρίς να παραιτείται. Πολιτικοί παράγοντες λένε ότι θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Αμυνας για να στείλει το μήνυμα που θέλει, αλλά να στηρίξει την κυβέρνηση σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής.

Όμως, ούτε αυτό κάνει κι επιμένει να βάζει χρονοδιαγράμματα. Η μπάλα μεταφέρεται από τους ΑΝΕΛ στο Μαξίμου και πάλι πίσω, με την εικόνα της κυβέρνησης να είναι τουλάχιστον κωμική. Οσο για τις θεωρίες συνωμοσίας που κέντρα χτυπάνε τον Π. Καμμένο αλλά αυτός αντέχει, πλέον δεν τα πιστεύει κανείς.


Πηγή : in.gr


Στη φυλακή ο 50χρονος για την ασέλγεια σε 5χρονη



Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 50χρονος που συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας ενός 5χρονου κοριτσιού.

Έχοντας σε βάρος του διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για αποπλάνηση κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου από φιλικό πρόσωπο της οικογένειας και για βιασμό, ο ίδιος υποστήριξε την αθωότητά του για την υπόθεση καθώς όπως περιέγραψε κατά την απολογία του, ουδέποτε έχει βρεθεί μόνος με το κοριτσάκι.

Επικαλέστηκε μάλιστα και μάρτυρες που μπορούν όπως είπε να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του. Με αγωνία η οικογένεια του 50χρονου περίμενε την έκδοση της απόφασης με την πεθερά του να καταρρέει και να χάνει στις αισθήσεις της στο άκουσμα της προφυλάκισης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν η μητέρα του παιδιού, την ώρα που έκανε μπάνιο το κοριτσάκι της, διαπίστωσε ερυθρότητα στο κορμάκι του. Όταν ρώτησε το παιδί της τι είχε συμβεί, εκείνο άρχισε να λέει ότι κάποιες φορές την κάνει μπάνιο και ο 50χρονος και ότι παίζουν μαζί διάφορα “παιχνίδια”.


Πηγή : neakriti.gr