Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ζητάει να μην πληρώσει ΕΝΦΙΑ ο Στουρνάρας



Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρας ζητάει από τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Γ. Χαρδούβελη να εξαιρεθεί η Τράπεζα της Ελλάδας και τα περιουσιακά της στοιχεία απο την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ όταν το δημιούργημα του ΕΝΦΙΑ  είναι του ίδιου του Στουρνάρα όταν ήταν υπουργός οικονομικών και του επιτελείου του, και τον πληρώνει και το τελευταίο χαμόσπιτο.

Τα σχόλια δικά σας!!!!



Με πληροφορίες απο τον ΣΚΑΙ



Οκτώ βουλευτές των ΑΝΕΛ ψήφισαν «κατά» της άρσης ασυλίας του Κασιδιάρη


Υπέρ της άρσης ασυλίας του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής ψήφισαν 219 βουλευτές, 18 κατά και ένας «παρών»

Την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.


Υπέρ της άρσης ασυλίας του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής ψήφισαν 219 βουλευτές , 18 κατά και ένας δήλωσε «παρών».

Παράλληλα αίρεται και η ασυλία των Ηλία Παναγιώταρου, Κώστα Μπαρμπαρούση και Στάθη Μπούκουρα για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του Νίκου Ντερτιλή. Για την συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 222 βουλευτές, 13 ψήφισαν κατά και τρεις ψήφισαν «παρών».

Αντιθέτως η Βουλή αποφάσισε να μην άρει την ασυλία των βουλευτών Ν.Ταγαρά, Στ.Κωνσταντινίδη, Φ.Αραμπατζή και Δ.Αναγνωστάκη.

Για την υπόθεση του κ. Κασιδιάρη κατά της άρσης ασυλίας του ψήφισαν εκτός από τους Χρυσαυγίτες και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης, Μαρία Χρυσοβελώνη, Γιάννης Δημαράς, Μαρίνος Ουζουνίδης, Τέρενς Κουίκ, Παύλος Χαικάλης, Μαρία Κόλλια και Σταυρούλα Ξουλίδου. «Παρών» δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γαβριήλ Αβραμίδης.

Για την υπόθεση των Ηλία Παναγιωτάρου, Στάθη Μπούκουρα και Κώστα Μπαρμπαρούση κατά της άρσης ασυλίας τους ψήφισαν εκτός από τους Χρυσαυγίτες και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης, Γιάννης Δημαράς και Παύλος Χαικάλης. «Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ οι Τέρενς Κουίκ, Μαρίνος Ουζουνίδης και Μαρία Χρυσοβελώνη.


Πηγή : protothema.gr


Αποφυλάκιση Μπούκουρα και παραμονή στη φυλακή για Γερμενή και Ηλιόπουλο προτείνει η εισαγγελέας



Την αποφυλάκιση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα και την παραμονή στη φυλακή των, επίσης κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βουλευτών, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή, προτείνει η εισαγγελέας Εφετών, κ. Στεφανάτου.

Όσον αφορά τους δύο τελευταίους, η εισαγγελέας υποστηρίζει ότι δεν έχουν μεταβληθεί οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Αντίθετα, για τον Στάθη Μπούκουρα, η κ. Στεφανάτου κρίνει ότι ο κατηγορούμενος έχει αποστασιοποιηθεί από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και έτσι προτείνει στο Συμβούλιο να δεχθεί την έξοδό του από τη φυλακή.

Σε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του, η εισαγγελέας ζητά την επιβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.


Πηγή : kathimerini.gr


Διώξη για παράβαση καθήκοντος στους δημάρχους Ζωγράφου-Χαλανδρίου



Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη επειδή αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία των υπαλλήλων τους για την αξιολόγηση μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών.

Ποινική δίωξη σε βάρος των δημάρχων Χαλανδρίου και Ζωγράφου για παράβαση καθήκοντος κατ 'εξακολούθηση και απείθεια κατ' εξακολούθηση άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η δίωξη ασκήθηκε καθώς αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία των υπαλλήλων τους για την αξιολόγηση μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι διώξεις ασκήθηκαν μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η εισαγγελέας Εφετών Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία έδωσε και την σχετική παραγγελία για τις διώξεις. Η υπόθεση χρεώθηκε σε πταισματοδίκη για περαιτέρω προανάκριση.

Πηγή: skai.gr


Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και απεργός πείνας Μιχελογιαννάκης τρώει κάτι για την λιγούρα! (Βίντεο)



Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης δηλώνει απεργός πείνας και εδώ και ημέρες βρίσκεται στο Σύνταγμα ξαπλωμένος μαζί με τους Σύρους μετανάστες που ζητούν διαβατήρια για να φύγουν από την χώρα μας.

Από το περασμένο Σάββατο κοιμάται στο sleeping bag του και όπως ισχυρίζεται βάζει στο στόμα του μόνο νερό, καφέ και αναψυκτικό.

Όταν όμως δεν τον βλέπει κανείς ο κ. Μιχελογιαννάκης όλο και τσιμπολογάει κάτι για την λιγούρα...

Αυτό φαίνεται τουλάχιστον από το βίντεο που έδειξε η εκπομπή «ΟΛΑ ΜΠΙΠ».

Στο βίντεο φαίνεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να έχει βγει στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ με ζωντανό λινκ από το Σύνταγμα. Κάποια στιγμή και ενώ στο στούντιο εξελίσσονταν η συζήτηση ο κ. Μιχελογιαννάκης ήταν στο «τηλεοπτικό παράθυρο» χωρίς όμως να το έχει καταλάβει. Έτσι άνετος έβγαλε ένα φαγώσιμο από μια σακούλα και ετοιμαζόταν να το φάει. Μόλις η δημοσιογράφος είδε την κίνησή του, τον σκούντηξε να μαζευτεί και να κρύψει το φαγώσιμο όπως και έκανε....

Δείτε το βίντεο :





Πηγή : newpost.gr


Κομισιόν: «Ισχυρό σήμα» προς την Ευρώπη η επιλογή Δήμα από το Σαμαρά



Η απόφαση των ελληνικών Αρχών για τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και η επιλογή του Σταύρου Δήμα «μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές και στέλνει ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη» τόνισε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου, η εκπρόσωπος της επιτροπής δήλωσε τα εξής: «Η Επιτροπή σημειώνει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκινήσει τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου που θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου. Όπως γνωρίζετε προβλέπονται τρεις γύροι. Πρόκειται για μια δημοκρατική απόφαση των ελληνικών Αρχών και του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η απόφαση αυτή μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές. Είναι ένα ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη το ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να παρουσιάσει ως υποψήφιο τον κ. Σταύρο Δήμα, πρώην επίτροπο και πεπεισμένο Ευρωπαίο. Η επιλογή βρίσκεται τώρα στην ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό».

Εξάλλου ερωτηθείσα αν με την ανακοίνωση αυτή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τοποθετείται επί θεμάτων της ελληνικής πολιτικής ζωής απάντησε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη θέση της Κομισιόν, η οποία δεν παίρνει μέρος στις εσωτερικές διαδικασίες των κρατών μελών. Αυτήν τη στιγμή κρίναμε ότι αυτήν τη δήλωση θέλουμε να κάνουμε σχετικά με την επερχόμενη εκλογική διαδικασία, είπε και τόνισε ότι πρόκειται για δημοκρατική απόφαση των ελληνικών Αρχών και του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά η οποία αποτελεί ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη.


Πηγή : imerisia.gr


Δήλωση Ρωμανού: "Ζήτω η αναρχία"



Κάνει λόγο για σημαντική νίκη - ευχαρίστησε και τους γιατρούς

Γραπτή δήλωση έκανε ο Νίκος Ρωμανός μετά τη θετική έκβαση της υπόθεσής του. Πιο συγκεκριμένα, ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν δίπλα του στις δύσκολες αυτές μέρες και ειδικότερα τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις  για αναγκαστική σίτιση.

Διαβάστε ολόκληρο κείμενο του Νίκου Ρωμανού:

" Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα σταματάω την απεργία πείνας έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης κάνοντας εν τέλει δεκτή την απαίτησή μου ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται το να "φοράω βραχιολάκι".

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε για αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά, πολιτικά και πρακτικά οι μεγάλοι νικητές.

Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν τη μάχη.

Υψώνω την γροθιά μου στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη μου σε όλους εκείνους τους συντρόφους που στάθηκαν δίπλα μου ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΥΓ1: Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο τις επόμενες μέρες
ΥΓ2: Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και με στήριξαν όσο μπορούσαν."


Πηγή : parapolitika.gr


Ποιοι πήραν άδεια και δεν επέστρεψαν




Οι εξαφανισμένοι βαρυποινίτες και η «ευθύνη» τους για την απόρριψη της φοιτητικής άδειας Ρωμανού

Μπορεί η συντριπτική πλειονότητα των κρατουμένων που λαμβάνουν άδειες να επιστρέφει κανονικά στο κελί της και το μέτρο αυτό να συμβάλλει στη σωστή λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων, όμως τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί κραυγαλέες περιπτώσεις κρατουμένων που μέσω απεργίας πείνας ή εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου έκλεισαν πίσω τους τη βαριά πόρτα των φυλακών και δεν ξαναγύρισαν... Ισως αυτή να είναι και η αιτία που το Συμβούλιο Εφετών απορρίπτει το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να πάρει φοιτητική άδεια για να ξεκινήσει τις σπουδές του.



Κώστας Σακκάς

Μετά από συνολικά 30 μήνες κράτησης στις Φυλακές Κορυδαλλού και 38 ημέρες απεργία πείνας, ο Κώστας Σακκάς χρειάστηκε να φτάσει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής και μια ανάσα πριν από τον θάνατο, για να καταφέρει τελικά να αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2013, έχοντας χάσει πάνω από το 20% του βάρους του, και να νοσηλευτεί για αρκετό καιρό στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.


Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου του 2014 οι Αρχές έχασαν τα ίχνη του. Από τότε δεν τον έχει δει κανείς

Οπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, αμέσως μετά την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους η Αντιτρομοκρατική επιτηρούσε διακριτικά τις κινήσεις του, αφού διαφωνούσε με την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να διακόψει την προσωρινή κράτηση και να τον αφήσει έξω με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Γι’ αυτό και με το παραμικρό κατάφερναν μέσα σε λίγες ώρες να τον συλλαμβάνουν και να τον οδηγούν στον εισαγγελέα είτε γιατί ταυτοποίησαν μετά από τέσσερα χρόνια αποτύπωμά του σε αντικείμενο στη γιάφκα του Χαλανδρίου, είτε γιατί παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που επέβαλλαν κάθε βράδυ να κοιμάται στο πατρικό του σπίτι στον Πειραιά. Αλλωστε ο Σακκάς τελευταία συνήθιζε να επισκέπτεται καθημερινά τη φίλη του στο Νέο Ψυχικό, όταν όμως έκανε το λάθος να διανυκτερεύσει εκεί, την επόμενη ημέρα βρέθηκε με χειροπέδες στον εισαγγελέα.

Και όμως, παρά τον ασφυκτικό κλοιό που είχαν στήσει οι αστυνομικοί όλο αυτό το εξάμηνο γύρω του, ο Κώστας Σακκάς, που κυκλοφορούσε ελεύθερος, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου του 2014 έκανε τη μεγάλη έξοδο χωρίς κανένας να καταλάβει το παραμικρό... Οι τηλεφωνικές κινήσεις των ύποπτων γραμμών που είχαν μπλοκαριστεί δεν έδειξαν τίποτα. Συνεπώς, για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι η νέα γενιά των «ανταρτών πόλης» κατάφερε να δημιουργήσει ένα άλλο δίκτυο επικοινωνίας, ξεπερνώντας τις διωκτικές αρχές που πίστευαν ότι παρακολουθώντας τα τηλέφωνα ήταν σε θέση να γνωρίζουν όλες τις κινήσεις τους.

Χριστόδουλος Ξηρός

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 7 Ιανουαρίου, ο Χριστόδουλος Ξηρός εξαφανίστηκε μετά από άδεια που είχε πάρει για την περίοδο των εορτών. Ηταν η έβδομη κατά σειρά άδεια που έπαιρνε κατά το διάστημα φυλάκισής του από το 2002, ενώ σχεδόν έναν χρόνο μετά τα ίχνη του εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο Χριστόδουλος Ξηρός, αφού πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο ίδιο κελί με τον αδελφό του Σάββα, τον οποίο φρόντιζε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, το 2011 αλλάζει πτέρυγα και φιλοξενείται στην Ε’. Μάλιστα αυτή την αλλαγή την είχε ζητήσει ο ίδιος προκειμένου, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, να ζήσει μακριά από τις ίντριγκες και την κόντρα που είχε με άλλα μέλη της οργάνωσης. Τα τελευταία χρόνια ο Ξηρός παρακολουθεί τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις και συχνά παρεμβαίνει με επιστολές του στον Τύπο. Με ποινή στο Εφετείο που ξεπερνά τις έξι φορές ισόβια έδειχνε να προσπαθεί να βρει διέξοδο στη ζωή του, καθώς ήταν βέβαιο ότι έπρεπε να περάσει πολλά χρόνια ακόμη πίσω από τα σίδερα της φυλακής.



Σπύρος Δραβίλας

Ο 33χρονος σήμερα Σπύρος Δραβίλας, μετά από απεργία πείνας τον Ιούνιο του 2013, κατάφερε να βρεθεί εκτός φυλακής και σήμερα να καταζητείται μαζί με δύο ακόμη ποινικούς καθώς πλαισιώνουν μια ειδική ομάδα στο πλευρό του Νίκου Μαζιώτη. Για να χορηγηθεί άδεια στον Δραβίλα την εποχή που έκανε απεργία πείνας, είχε κινητοποιηθεί μεγάλο μέρος των αντεξουσιαστών, ενώ ο ίδιος είχε παραβιάσει και τον Μάρτιο του 2013 οκταήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί όταν ήταν κρατούμενος των Φυλακών Κορυδαλλού.


Μετά από απεργία πείνας τον Ιούνιο του 2013 κατάφερε να βρεθεί εκτός φυλακής και σήμερα να καταζητείται μαζί με δύο ακόμη ποινικούς


Πηγή : protothema.gr


Ουε και αλίμονο τι μας περιμένει : Γ. Τόλιος: Θα δανειστούμε από την Ρωσία!



Η Ελλάδα θα πρέπει να απευθυνθεί για δανεισμό και σε άλλες χώρες, πέραν των τωρινών πιστωτών της, σχολίασε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, και συγκεκριμένα του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, ο Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσκείμενος στην αριστερή πτέρυγα.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Τόλιος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απευθυνθεί για δανεισμό και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, στις χώρες της BRICS, μεταξύ των οποίων και στην Ρωσία.


Ακολουθεί ο διάλογος:

-  Α. Πορτοσάλτε: Αναζήτηση χώρας, προκειμένου να δανειστεί μία κυβέρνηση;

- Γ. Τόλιος: Βέβαια.


- Α. Πορτοσάλτε: Όπως; Πείτε μας για παράδειγμα χώρο χώρας.
- Γ. Τόλιος: Να πούμε γεωγραφικά. Πέρα από την Ευρωπαϊκή και την Βόρεια Αμερικανική αγορά, υπάρχουν οι χώρες της BRICKS έτσι για να το πούμε. Είναι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, είναι οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας ξεχωριστά, είναι η Ρωσία.


- Α. Πορτοσάλτε: Η Ρωσία δεν μπορεί να δανειστεί η ίδια πάντως. Το βλέπετε τώρα σε τι φάση είναι.
- Γ. Τολιος: Ναι, μην το παίρνετε τους τελευταίους μήνες που είναι συγκυριακά η περίπτωση του πετρελαίου, αλλά είναι γεγονός…. Με τη Ρωσία ιδιαίτερα, βγάζουμε τα μάτια μας, γιατί ενώ είναι ένας γεωπολιτικός πλέον παίχτης που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε…


- Α. Πορτοσάλτε: Ναι, αλλά δεν μπορεί να δανειστεί ούτε η ίδια.
- Γ. Τόλιος: Εντάξει, δεν μπορεί να δανειστεί η Ρωσία η ίδια άμα θέλει…

- Α. Πορτοσάλτε: Της δώσανε ένα επιτόκιο 10%
- Γ. Τόλιος: Ένα λεπτό, ένα λεπτό. Ασφαλώς, είναι υψηλό το επιτόκιο, δεν το συζητώ.



Πηγή: capital.gr


Οι βουλευτές θα ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μην μείνουν άνεργοι!



Σε εκτενές άρθρο του για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα το πρακτορείο Bloomberg, εκτιμά ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι οι περισσότεροι βουλευτές θα επιλέξουν να ψηφίσουν, με γνώμονα το να μην χάσουν τη δουλειά τους».

«Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προσφέρει στους συντηρητικούς βουλευτές μία υποψηφιότητα στη γραμμή της ιδεολογίας τους και δίνει στον Σαμαρά την ευκαιρία να παραμείνει στην εξουσία. Ταυτόχρονα δίνει στα μέλη του κοινοβουλίου, που ανησυχούν ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η νίκη του στις εκλογές θα τους στερήσει τη δουλειά, έναν λόγο για να συνταχθούν με την κυβερνητική γραμμή» αναφέρει στο πρακτορείο ο αναπληρωτής καθηγητής Νομικών και Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Αθήνας Αριστείδης Χατζής.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τέσσερα χρόνια λιτότητας, κάτω από τον έλεγχο της τρόικας, έχουν οδηγήσει την ανεργία στην Ελλάδα στο 26%, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και περιόρισε πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που αποτελούσε δίχτυ ασφαλείας για πολιτικούς σε πολλές χώρες.

Το άρθρο αναφέρεται επίσης στην κατάρρευση του Χρηματιστηρίου και την άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών δεκαετών ομολόγων σε μη βιώσιμα επίπεδα, τα οποία, όπως το σύνολο του διεθνούς Τύπου αποδίδει σε δύο παράγοντες. Πρώτον, στην πολιτική αστάθεια εξ αιτίας της επίσπευσης των διαδικασιών της προεδρικής εκλογής και δεύτερον στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.


Πηγή : usay.gr


Είμαι αθώος κύριε Πρόεδρε... (της Δημοκρατίας)



Γράφει ο Πάνος Παπαγιαννόπουλος

Φτάνει λοιπόν η μέρα που ξεκινάει η διαδικασία εκλογής προέδρου της δημοκρατίας και μάλιστα νωρίτερα απο το αναμενόμενο. Ένας πρόεδρος της δημοκρατίας διακοσμητικός όπως και ο θεσμός που εκπροσωπεί μιάς και στις μέρες μας δημοκρατία σημαίνει η δυνατότητα να μπορείς να εκλέγεις τον δυνάστη σου ελεύθερα...

Εν μέσω λοιπόν απεργών πείνας, email, δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων, κοινωνικών και πολιτικών τριγμών, λαϊκής κατακραυγής και πατώντας πάνω σε εκατοντάδες κομματάκια από σκισμένα μνημόνια, ο πρωθυπουργός αποφασίζει να επισπεύσει την εκλογή του προέδρου θέλοντας να πάρει νωπή εντολή διακυβέρνησης της χώρας αν και εφ'όσον προκύψουν εκλογές... Θα προσπαθήσει δηλαδή να "πείσει"180 βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση και ίσως αμέσως μετά και άλλα 9 περίπου εκατομμύρια Έλληνες να κάνουν το ίδιο. Εδώ λοιπόν ακριβώς  είναι και το ενδιαφέρον του θέματος..


Ετοιμαστείτε να ζήσουμε μεγάλες στιγμές απείρου κάλλους..
Ένας πρωθυπουργός στριμωγμένος και ώρες., ώρες αμήχανος και νευρικός, θα αγωνιστεί να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο το οποίο αποδεδειγμένα είναι συνυφασμένο με την ανάπτυξη, δηλαδή δεν υπάρχει.... Τι κάνεις τότε όταν ο γάιδαρος, όσο και να το προσπαθείς, δεν πετάει???
Λοβιτούρες, μυστικές διαβουλεύσεις και συμφωνίες θα είναι κατά κόρον το πολιτικό σκηνικό τους επόμενους μήνες αλλά το κυρίως πιάτο θα περιλαμβάνει την συνέχιση της προσπάθειας επίρριψης ευθυνών και αμαύρωσης του κύριου πολιτικού αντιπάλου που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ..

Είπαμε, όταν προσπαθείς να εξηγήσεις τα ανεξήγητα και να επιχειρηματολογήσεις υπέρ της αθλιότητας, κατάφεύγεις στην εύκολη λύση της απαξίωσης.. Είναι σαν την όμορφη κοπέλα που κάποιος προσπαθεί να "ρίξει" και όταν δεν τα καταφέρει την αποκαλεί "σαβούρα"....
Τις επόμενες μέρες λοιπόν θα ακούσουμε για τις θυσίες του Ελληνικού λαού που θα πάνε χαμένες αν κυβερνήσει άλλος. Βλέπεις με τη Νέα Δημοκρατία θυσιάζεσαι όμορφα και με ασφάλεια...
Θα γυρίσουμε στη δραχμή η οποία θα πέσει και θα μας πλακώσει. Άσε που θα μας τρυπάει και τις τσέπες στο παντελόνι.. Το οτι πλέον δεν το έχουμε να το φορέσουμε δεν παίζει κανένα ρόλο..
Θα εξαφανιστούν οι καταθέσεις όλων μας από τις τράπεζες, (τρέμω στην ιδέα ότι κάποιος θα μου πάρει τα 17.64 που φυλάω με τόση ευλάβεια)

Δεν θα μπορούμε να πάρουμε ούτε μισθό, ούτε σύνταξη... Τα ταμεία θα γεμίσουν αράχνες και μύγες, ενώ αν αρρωστήσεις, θα βρίσκεις φάρμακο μόνο στη μαύρη αγορά...

Θα εξαφανιστούν τα τρόφιμα από τα ράφια των super market, καύσιμα θα βάζουμε με δελτίο, ενώ θα κυριαρχούν οι μαυραγορίτες...

Δεν θα υπάρχουν σχολεία (μόνο κρυφά σχολειά) και στα λιγοστά εν λειτουργία νοσοκομεία θα επικαλείσαι την βοήθεια του Θεού και μόνο...

Ας ετοιμαστούμε να ντυθούμε στο χακί μιας και αμέσως μετά τις εκλογές θα μας επιτεθεί πάραυτα η Τουρκία η οποία επιπλέον θα μας κατακτήσει γιατί δεν θα έχουμε όπλα...

Τέλος, πριν συμβούν όλα αυτά, η χώρα θα έχει παραδοθεί στα χέρια αναρχικών και εγκληματιών.. Πόλεις θα καίγονται και άνθρωποι θα σκοτώνονται στους δρόμους από ιπτάμενους αναρχικούς οι οποίοι θα επιτίθενται χρησιμοποιώντας εξωγήινη τεχνολογία...

Πόσο αστεία ακούγονται όλα αυτά θα μου πείτε... Πόσο ρεαλιστική όμως είναι τελικά η δημιουργία εκτυπώσεων και κλίματος τρομοκρατίας με λόγια και κυρίως με έργα από ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να σώσουν όχι τη χώρα άλλα τον εαυτό τους....

Η πολιτική σταθερότητα, που έχει γίνει σλόγκαν τον τελευταίο καιρό, δεν  είναι τσιφλίκι κάποιων και κυρίως αυτών που οδήγησαν την χώρα σε μιά σχοινοβασία δίχως τέλος..
Η λογική του "Εγώ ή τα τανκς" ανήκε σε άλλες εποχές...

Δεν γνωρίζω αν η παρούσα βουλή θα
εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας... Δεν γνωρίζω αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές και δε μπορώ να εκτιμήσω ποιό θα είναι το αποτέλεσμα τους..

Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση να κάνει επιτέλους κάτι για το αύριο του παιδιού μου.. Εύχομαι να κερδίσουμε ξανά την ελπίδα.. Ας πιστέψουμε λίγο παραπάνω...

Αν την αμφισβήτηση που έχουν πολλοί για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, την είχαμε όλοι δεκαετίες τώρα, τα πράγματα σίγουρα σήμερα θα ήταν καλύτερα....














Πάνος Παπαγιαννόπουλος


Αν δεν βγει πρόεδρος, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και με τα δύο χέρια!



Σύντροφοι, το πήρα απόφαση. ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσω. Με χέρια και με πόδια. Επειδή βαρέθηκα διαφόρους να μιλάνε για τους Σαμαρο-Βενιζέλους. Επειδή κουράστηκα να ακούω υπερπατριώτες να απειλούν με κρεμάλες. Επειδή θέλω να δω τον Αλέξη τον τρομερό να τιμωρεί τις αγορές, να σκίζει τα μνημόνια, να διώχνει από την ευλογημένη ελληνική γη τους άθλιους κερδοσκόπους των διεθνών hedge funds. Κυρίες και κύριοι, προσδεθείτε. Η πτήση φτάνει στο τέλος της!

Τις τελευταίες ημέρες άκουσα πολλούς ανθρώπους να γίνονται, στα ξαφνικά, ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και κάποια γνωστά τραπεζικά στελέχη δηλώνουν δεξιά και αριστερά (κυρίως αριστερά) ότι ήταν πάντα ΣΥΡΙΖΑ. Σε λίγο θα μας πουν ότι έκαναν και αντίσταση στο σύστημα, αγοράζοντας βίλες στην Πολιτεία και ξοδεύοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε επιδείξεις γκλαμουριάς.

Από την ώρα που οι υπηρέτες πολλών αφεντάδων αποφάσισαν να αλλάξουν καπέλο και να φορέσουν την κόκκινη τραγιάσκα, είναι βέβαιο ότι η ώρα του Αλέξη είναι πολύ κοντά. Είναι αδύνατον να ανακόψει κανείς την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Το ερώτημα είναι μόνο το πότε!

Αφού λοιπόν ο κόσμος θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ, ας τον φέρει στην εξουσία κι ας το κάνει μία ώρα αρχύτερα. Όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά. Γι αυτό θα ψηφίσω και με τα δύο χέρια ΣΥΡΙΖΑ. Για να μπορέσει η αριστερά να επιτελέσει, επιτέλους, τον ιστορικό της ρόλο. Έτσι δεν μας λένε;

Και δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να υποσχεθεί ότι δεν έχει ακούσει τις απόψεις που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα διάφορα θέματα. Τις έχουμε όλοι μας ακούσει χιλιάδες φορές. Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, αποφασίζει ότι θέλει να δει τις απόψεις αυτές να εφαρμόζονται στην πράξη. Αυτό λέγεται Δημοκρατία. Να γίνεται εκείνο που κάθε φορά αποφασίζει ο λαός. Ο σοφός λαός...

Κάποιοι θα μας πουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ επειδή βαρέθηκαν την πολιτική του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Θα τους δώσουμε πολλά δίκια. Όχι μόνο ένα. Αλλά αναρωτιόμαστε για ποιόν λόγο δεν επιλέγουν άλλες λύσεις. Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τα χρήματα με επίκληση στο Άγιο Πνεύμα και όχι με νέους φόρους. Λες και η Ελλάδα είναι μία χώρα με ισχυρή παραγωγή που μπορεί να κλείσει τα σύνορά της και να ζήσει απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα αδιέξοδα των πολιτικών του Χρύσανθου Λαζαρίδη είναι γνωστά. Τα ζήσαμε με τον ΕΝΦΙΑ (με την συνέργεια του Γιάννη Στουρνάρα), τα Ζάππεια, το τέλος του μνημονίου και την εκδίωξη του ΔΝΤ. Μόνο που ο Χρύσανθος και ο Αλέξης είναι βγαλμένοι από την ίδια μήτρα. Μην πιστέψετε ότι θα ζήσουμε κάτι περισσότερο από το τέλος της περιόδου της μεταπολίτευσης. Κι αυτό δεν είναι κακό. Κάθε άλλο!

Για να ξεφύγουμε από την ΚΝΕ και την Β΄ Πανελλαδική θα πρέπει να δοκιμάσουμε όλες τις συνταγές της αποτυχίας. Βιώσαμε την μία όψη, εκείνη της Β΄ Πανελλαδικής. Είναι καιρός να βιώσουμε και την άλλη, την όψη της ΚΝΕ. Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την σφαίρα του παραλόγου και να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή είναι απαραίτητο να περάσουμε μέχρι τέλους την θεραπεία του σοκ. Για να ζήσουν τα παιδιά μας, κάποτε, σε μία κανονική  χώρα,  όπου οι άνθρωποι θα αναπνέουν, θα εργάζονται, θα αγωνίζονται και θα δημιουργούν και δεν θα ζουν με την δουλειά, τον ιδρώτα και τον κόπο των άλλων.

Η λύση στο δράμα είναι να το ζήσουμε σε όλη του την έκταση. Να πιούμε το πικρό ποτήρι μέχρι το τέλος. Γι αυτό θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην χάσει την εξουσία. Για να μην ζήσουν οι μελλοντικές γενιές ένα αφήγημα του τύπου "τι θα γινότανε αν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε την εξουσία". Αντί να το φαντάζονται οι άνθρωποι στο μέλλον, μπορούν να έχουν στα χέρια τους μία ιστορική αλήθεια. Θα αφήσουμε αυτή την μοναδική ευκαιρία να πάει χαμένη;

Θανάσης Μαυρίδης


Πηγή:capital.gr


Οι επικηρυγμένοι από το FBI εγκληματίες του διαδικτύου



Οι περιβόητοι κακοποιοί του πληκτρολογίου

Καθώς το έγκλημα στον κυβερνοχώρο λαμβάνει διαστάσεις, το FBI «συνέθεσε» μια λίστα με τους επικηρυγμένους κακοποιούς του πληκτρολογίου.

Στη λίστα με τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες του διαδικτύου, φιγουράρουν πέντε αξιωματικοί από τον Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας και άλλα άτομα που δρουν ανεξάρτητα.

Χάκερς του Απελευθερωτικού Στρατού Κίνας


Εχουν απαγγελθεί συνολικά 31 κατηγορίες κατά πέντε μελών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA)της Κίνας. Διώκονται, μεταξύ άλλων, για συνωμοσία, διάπραξη απάτης με υπολογιστή, κλοπή εμπορικών μυστικών και οικονομική κατασκοπεία.

Shaileshkumar P. Jain
Επικηρυγμένος για 20.000 δολάρια


Ο Shaileshkumar P. Jain είναι πολίτης των ΗΠΑ ο οποίος συνεργάζεται με τον κυβερνο-εγκληματία από τη Σουηδία Bjorn Daniel Sundin (ακολουθεί παρακάτω)

Ο Jain δημιούργησε ένα διεθνές σύστημα στο οποίο χρήστες από περισσότερες από 60 χώρες μπορούσαν να αγοράσουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο προϊόντα ψευδούς λογισμικού. Ο ίδιος, μαζί με συνεργούς του, εξαπάτησε τα θύματα του μέσω ενός προγράμματος. 

Bjorn Daniel Sundin
Επικηρυγμένος για 20.000 δολάρια

Ο Bjorn Daniel Sundin είναι Σουηδός με «πλοκάμια» στην Ουκρανία ενώ συνεργάζεται και με τον Shaileshkumar P. Jain. Μαζί, σχεδίασαν την απάτη με τα ψευδή λογισμικά, ενώ τα θύματά τους δαπάνησαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια. Ο νεαρός διώκεται, μεταξύ άλλων, για απάτη και συνωμοσία. 

Alexandr Sergeyevich Bobnev
Επικηρυγμένος για 50.000 δολάρια


Ο Ρώσος Alexandr Sergeyevich Bobnev καταζητείται από το FBI για συνωμοσία, για διάπραξη απάτης μέσω υπολογιστή και ξέπλυμα χρήματος. Φέρεται να συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες όταν κέρδισε πρόσβαση σε λογαριασμούς μεγάλης εταιρείας επενδυτικών υπηρεσιών. Μέσω της απάτης του, υπολογίζεται ότι καρπώθηκε περί τα 350.000 δολάρια. 

Carlos Enrique Perez-Melara
Επικηρυγμένος για 50.000 δολάρια


Δημιούργησε το spyware γνωστό και ως «Lover Spy». Ο Carlos Enrique Perez-Melara, από το Ελ Σαλβαδόρ, έτρεχε μια ιστοσελίδα η οποία επέτρεπε όσους ήταν σε σχέση να στείλουν στο σύντροφό τους μια ηλεκτρονική ευχετήρια κάρτα και καρπώνονταν εκείνος μια μικρή αμοιβή. Εις βάρος του Melara εκκρεμούν επτά κατηγορίες.

Noor Aziz Uddin
Επικηρυγμένος για 50.000 δολάρια


Ο Πακιστανός Noor Aziz Uddin, είναι ένας πρώην επιχειρηματίας τηλεπικοινωνιών και καταζητείται για πιθανή συμμετοχή του σε προγράμματα μέσω των οποίων εξαπατούσε ιδιώτες, εταιρείες και κυβερνητικούς φορείς.

Από το 2008 έως το 2012, ο Uddin φέρεται ότι έθεσε σε κίνδυνο συστήματα πληροφορικής που οδήγησε στην εξαπάτηση εκατοντάδων θυμάτων τα οποία συνολικά έχασαν το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων.


Πηγή : newsbeast.gr



Συρία και Ιράκ: 5.000 γυναικόπαιδα βιώνουν τη φρίκη στα χέρια της συμμορίας των τρομοκρατών τζιχαντιστών




Πάνω από πέντε χιλιάδες γυναίκες και παιδιά έχουν πέσει στα «χέρια» των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» σε Συρία και Ιράκ νιώθοντας στο πετσί τους τις κτηνώδεις ορμές τους. 

Σε φυλακές που θυμίζουν οίκους ανοχής, οι τζιχαντιστές εκτονώνουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις στα κορμιά γυναικών αλλά και έφηβων κοριτσιών. Οι περισσότερες απ' αυτές που χρησιμοποιούνται ως «σκλάβες του σεξ» είναι Γεζίντι (κουρδική εθνοθρησκευτική ομάδα στο Ιράκ).

Οι φανατικοί ισλαμιστές μπορούν να ξυλοφορτώνουν αλλά και να βιάζουν τις γυναίκες που έχουν απαγάγει σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με το έγγραφο που εξέδωσε στις 3 Δεκεμβρίου το τμήμα της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους" , υπό τον τίτλο: «Τμήμα Φυλακισμένων και Γυναικείων Υποθέσεων». 

Ο κατάλογος αυτός δίνει οδηγίες στους τζιχαντιστές απαγωγείς πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται στα θύματά τους αλλά και πως να τα κακοποιούν σεξουαλικά, γράφει η «Daily Mail».

Oι περισσότερες «σκλάβες του σεξ» απήχθησαν στα τέλη Αυγούστου, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα.

Οι «σκλάβες του σεξ» αποκαλούνται ως «al Sabi» από τους τζιχαντιστές και θα πρέπει να προέρχονται μόνο από τις κοινωνίες που βρίσκονται σε «πόλεμο» με το Ισλαμικό Κράτος. Στο έγγραφο διευκρινίζεται ότι οι Χριστιανές και οι Εβραίες μπορούν να πέσουν θύματα απαγωγής των τζιχαντιστών, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με πρώην μουσουλμάνες. Αυτές δεν πρέπει να αιχμαλωτίζονται, ούτε και να πέφτουν θύματα βιασμού, επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.
Ο βιασμός μιας κοπέλας επιτρέπεται απ΄όλους τους άνδρες ακόμα κι αν αυτοί είναι παντρεμένοι. Το έγγραφο αναφέρει ότι οι γυναίκες που είναι παρθένες, μπορούν να κακοποιηθούν σεξουαλικά αμέσως μετά την αρπαγή τους και σε καθημερινά βάση. Όποια απ΄αυτές αρνηθεί να γίνει αντικείμενο του σεξ, δέχεται βουρδουλιές. Για τις γυναίκες που ήταν σεξουαλικά ενεργές πριν πέσουν θύματα απαγωγής από τους τζιχαντιστές, θα πρέπει να «εξαγνίσουν» την μήτρα τους (με πλύσιμο) προτού τις «δοκιμάσει» ο ιδιοκτήτης τους.

Όσον αφορά τις έφηβες κοπέλες, αυτές μπορούν «νόμιμα» να βιαστούν από τους ιδιοκτήτες τους, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν την σωματική διάπλαση που είναι απαραίτητη για τη σεξουαλική πράξη, υποστηρίζει το σχετικό έγγραφο.

Σε ότι αφορά το κοστολόγιο των γυναικών που πωλούνται στα σκλαβοπάζαρα των τζιχαντιστών, οι τιμές διαφοροποιούνται με βάση την ηλικία τους: Μία γυναίκα ηλικίας 40 έως 50 ετών, πωλείται 50 χιλιάδες δηνάρια (27 λίρες), μία γυναίκα 30 έως 40 ετών, πωλείται 75 χιλιάδες δηνάρια (40 λίρες), μία κοπέλα δέκα έως 20 ετών, πωλείται 150 χιλιάδες δηνάρια (80 λίρες ) και ένα παιδί κάτω των εννέα ετών, πωλείται 200 χιλιάδες δηνάρια (106 λίρες).


Πηγή : ethnos.gr


Ανέκδοτα για την «απεργία πείνας» του Μιχελογιαννάκη



ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Καταιγισμό σχολίων στα social media έχει προκαλέσει η τουλάχιστον ιδιότυπη «απεργία πείνας» που ισχυρίζεται ότι έχει ξεκινήσει ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης συμπαριστάμενος στους Σύρους πρόσφυγες του Συντάγματος, στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και στον Νίκο Ρωμανό.
Ιδίως μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που τον εμφανίζουν να εγκαταλείπει εν μέσω βροχής τους Σύρους διαδηλωτές και να πίνει καφέ σε κοντινή καφετέρια, Facebook και Twitter πήραν φωτιά.

«Ο Μιχελογιαννάκης ξεκινάει δίαιτα για να χάσει τα κιλά που πήρε όσο έκανε απεργία πείνας» γράφει ένας χρήστης, ενώ στο ίδιο πνεύμα ένας άλλος χαρακτηρίζει τον βουλευτή ως τον 
«μοναδικό απεργό πείνας που κατάφερε να παχύνει».
«Κάτι φήμες ότι ο Μιχελογιαννάκης μετά την μπόρα παρήγγειλε βανίλια υποβρύχιο ισχύουν;» απορεί ένας χρήστης.

«Σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του έχει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχελογιαννάκης μετά την τρίωρη απεργία πείνας...», 

«Τεράστια ψυχική δύναμη ο απεργός πείνας Μιχελογιαννάκης, ούτε βλέμμα δεν έριξε στις προβοκατόρικες τυρόπιτες», είναι δύο ακόμη σχόλια.

«Ξέρουμε αν ο Μιχελογιαννάκης έφαγε το κουλουράκι που φέρνουν με τον καφέ;», αναρωτιέται χρήστης, ενώ άλλος εκφράζει την απορία: «Με τι δύναμη θα πάει ο Μιχελογιαννάκης να ψηφίσει στις 17;».

Ψάξτε τον...

«Την επόμενη φορά που θα πάει ο Μιχελογιαννάκης να ξαπλώσει στο σλίπινγκ μπαγκ στο Σύνταγμα, ψάξτε του τις τσέπες για πιτόγυρα», προτείνει έτερος χρήστης, συμπληρώνοντας προηγούμενο σχόλιό του σύμφωνα με το οποίο 
«ο Μιχελογιαννάκης ανακοίνωσε ότι μετά το μεσημεριανό γεύμα θα συνεχίσει την απεργία πείνας».

«Κατάφερε να χωρέσει ολόκληρο κοτόπουλο σε αποχυμωτή ο απεργός πείνας βουλευτής Γ. Μιχελογιαννάκης» είναι ο τίτλος σατιρικής ιστοσελίδας, μετά τη χθεσινή διευκρίνιση από τον ίδιο τον βουλευτή ότι πίνει μόνο χυμούς και καφέ.

Ο πολύ δραστήριος -αφού καθημερινά κατακλύζει τα δημοσιογραφικά e-mails με τις επί παντός του επιστητού τοποθετήσεις του- βουλευτής, δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες:

«...Επειδή κακοδιάθετα (sic) site ανέφεραν ότι πίνω καφέ, τους πληροφορώ ότι, πράγματι, τώρα πίνω καφέ, μαζί με όλο το συντονιστικό των Συρίων (σ.σ.: διατηρούμε την ορθογραφία του βουλευτή), προσπαθώντας να συνθέσουμε τις απόψεις μας και να τις καταθέσουμε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης».

Πάντως, η απεργία πείνας δεν στάθηκε ικανή να τον εμποδίσει να παραστεί στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, οδηγώντας τη Φ. Πιπιλή σε αιχμηρά σχόλια: «...μετά το 24ωρο εξευτελισμού της έννοιας απεργίας πείνας (...) επέστρεψε ροδαλός, χαρούμενος, χαμογελαστός».

Η πρώτη φορά που ο Γ. Μιχελογιαννάκης απασχόλησε τα social media ήταν τον Ιούνιο του 2011, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ζούσε δύσκολες στιγμές στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Η δήλωση του βουλευτή έγινε από το περιστύλιο της Βουλής και συμπυκνώθηκε στο ακατανόητο: «...ανδρός πεσούσης, πας ανήρ ανδρεύεται».

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ και με νέο άλμα, τον Οκτώβριο του 2012, στον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε δεκτός εκεί όχι χωρίς δυσπιστία: «Ηρθατε αργά, τώρα καταλάβατε και ήρθατε στα λόγια μας» φέρεται να του έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας, όταν τον πρωτοσυνάντησε σε παρουσίαση βιβλίου.

Επί τουλάχιστον μια εικοσαετία, ο κ. Μιχελογιαννάκης εργάζεται ως καρδιολόγος στο Ηράκλειο Κρήτης, έχοντας στο παρελθόν εκλεγεί δύο φορές δημοτικός σύμβουλος και μία φορά νομαρχιακός.

«...Και στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες όπου ανήκα (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), ήμουν πάντοτε σταθερός στις απόψεις μου, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς ιδιοτελείς συμπεριφορές και πάντα μαχητικός στις απόψεις μου» έχει υποστηρίξει.

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ - ΕΥΑ ΣΕΪΝΤΗ

Πηγή : ethnos.gr


Νέο video λέει ότι έχει ο Κασιδιάρης που εμπλέκει τον πρωθυπουργό σε συνομιλία με δικαστικό λειτουργό



Φαίνεται πως περίμενε καιρό ο Ηλίας Κασιδιάρης να επιστρέψει στη Βουλή για να κάνει το... σόου του! Την Τετάρτη, στο πλαίσιο της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου και την παράνομη καταγραφή με κρυφή κάμερα της συζήτησής τους, ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, πως έχει παρέμβει προσωπικά στη δικαιοσύνη για τη Χρυσή Αυγή. 

Αφού έκανε μια... αναδρομή των όσων προηγήθηκαν της καταγραφής της συζήτησης και επαναλαμβάνοντας τα περί κυκλώματος Σαμαρά – Αθανασίου και κατηγορώντας την Ευτέρπη Κουτζαμάνη πως είναι... από τη Μυτιλήνη και τον πρωθυπουργό πως τηλεφωνούσε ο ίδιος στους δικαστικούς, ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε πως η κατηγορία που του αποδίδεται ευσταθεί. 

Μίλησε για νέα στοιχεία που «θα στείλουν στη φυλακή τον Σαμαρά» και παρουσίασε mail που έφτασε στα χέρια του όπου αναφέρονται, όπως είπε, στοιχεία που έχουν αναρτηθεί σε κινέζικο δίκτυο, σε άλλο ένα ρωσικό, στο YouTube και στο Dailymotion. 

Εκεί λοιπόν υπάρχει διάλογος «συνωμοτικός» όπως τον χαρακτήρισε, ανάμεσα σε δικαστικό και ανώτατο μέλος της κυβέρνησης. «Ο παράγοντας της Δικαιοσύνης απαντά στον ανώτατο παράγοντα της κυβέρνησης, του μιλάει στον πληθυντικό με σεβασμό και δέχεται εντολή», είπε ο Κασιδιάρης. «Πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε, να τους γαμ@@@@» υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης πως είπε ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας, τον οποίο κατονόμασε ως τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με τον Γιάννη Τραγάκη να ζητά να μην καταγραφεί η φράση στα πρακτικά. 

«Η φωνή αυτή ανήκει στον Σαμαρά. Ο Σαμαράς θα πάει στη φυλακή και όλοι οι σκευωροί» ούρλιαξε ο Κασιδιάρης. 
Σύμφωνα με τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής η συνομιλία έχει καταγραφεί πριν την ανάκριση των βουλευτών του κόμματος Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα. 

Η χυδαία επίθεση του Κασιδιάρη στον πρωθυπουργό δεν σταμάτησε εκεί. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, τον αποκάλεσε αλήτη 


Πηγή : newsit.gr




Όταν η έμπνευση και η πρωτοβουλία νικά τη δημοσιουπαλληλική νοοτροπία, Ο τροχονόμος χωρίς σφυρίχτρα


Τροχονόμος έχασε τη σφυρίχτρα του και σφύριζε με το στόμα στους οδηγούς στη Δουκίσσης Πλακεντίας σήμερα το πρωί.

Και ενώ το μποτιλιάρισμα σταδιακά άρχισε

να προκαλεί εκνευρισμό στους οδηγούς, ο συγκεκριμένος τροχονόμος -άθελά του βέβαια- προκάλεσε χαμόγελα με την αυθόρμητη κίνησή του να σφυρίζει στα ΙΧ και να προσπαθεί να τα βάλει σε μια σειρά.

Πάντως, ο διαφορετικός τρόπος που επέλεξε ο συγκεκριμένος τροχονόμος για να βοηθήσει στην κυκλοφορία των ΙΧ ήταν και διασκεδαστικός και επιτυχημένος: και την κίνηση κατάφερε να ρυθμίσει και οι οδηγοί έφυγαν από το σημείο χαμογελώντας.


Πηγή : iefimerida.gr


Δείτε το Φοίβο πριν το μεγάλο ταξίδι



Φωτογραφίες από την προετοιμασία της τίγρης πριν πετάξει για το Σαν Ντιέγκο

Ο Φοίβος, μια αρσενική τίγρης από το Ζωολοικό Κήπο Τρικάλων, θα μεταφερθεί στο Σαν Ντιέγκο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για τη δυσπλασία του ισχίου του. Χθες έγινε η προετοιμασία για τη μεταφορά του ζώου, κατά την οποία η τίγρης ναρκώθηκε.








Πηγή : newsbeast.gr


Τα «ναι», τα «όχι» και τα «ίσως» για την εκλογή Προέδρου


Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στα κομματικά επιτελεία εν όψει της πρώτης ψηφοφορίας, στις 17 Δεκεμβρίου, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεδομένου ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός αριθμεί 155 βουλευτές (απαιτούνται 180 «ναι» στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου) το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και στη στάση που θα τηρήσουν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ.

Τι δηλώνουν ανεξάρτητοι βουλευτές μετά την ανακοίνωση Στ.Δήμα
Όπως αναφέρουν τα Νέα, πολλοί βουλευτές από τη δεξαμενή των ανεξάρτητων και των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί στο άκουσμα της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής, ακόμα και στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα, αν και αρχικά έδειχναν διατεθειμένοι να προστεθούν στην προεδρική πλειοψηφία.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Κατερίνας Μάρκου, η οποία παρόλο που υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό, το βράδυ της Τρίτης, με ανάρτησή της στο Twitter, άφησε να διαφανεί ότι θα ψηφίσει «όχι».

«Η μόνη δήλωση που έχω κάνει είναι πως θα ψηφίσω, ενδεχομένως, πολιτικό και όχι κομματικό πρόσωπο. Ημουν σαφής. Δεν υπάρχει περιθώριο παρερμηνείας» έγραψε.

Επίσης, η Νίκη Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ, η οποία ενώ είχε υπογράψει την επιστολή των 8, την Τρίτη υποστήριξε ότι μολονότι θεωρεί εξαιρετική περίπτωση τον Σταύρο Δήμα, δεν μπορεί να τον ψηφίσει καθώς ο τρόπος που η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαδικασία εκλαμβάνεται ως εκβιαστικός.

Με βάση τις μέχρι τώρα επίσημες τοποθετήσεις βουλευτών, τα «ναι», τα «όχι» και τα «ίσως» στην προεδρική εκλογή έχουν ως εξής:

Οι 9 βουλευτές που προσανατολίζονται να ψηφίσουν «ναι» είναι οι: Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Κασαπίδης, Κώστας Γιοβανόπουλος, Παναγιώτης Μελάς, Γιάννης Κουράκος, Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Γρηγόρης Ψαριανός.

Οι 30 βουλευτές που προσανατολίζονται να ψηφίσουν «όχι» είναι οι:

Από τη ΔΗΜΑΡ: Φώτης Κουβέλης, Γιώργος Κυρίτσης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γιάννης Πανούσης, Μαρία Ρεπούση, Μαρία Γιαννακάκη, Ασημίνα Ξηροτύρη, Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης.
Από τους ΑΝΕΛ: Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ, Σταυρούλα Ξουλίδου, Γιάννης Δημαράς, Μαρίνος Ουζουνίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Ελενα Κουντουρά, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Από τους ανεξαρτητους: Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Μαρία - Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεόδωρος Παραστατίδης, Ραχήλ Μακρή, Πάρις Μουτσινάς, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Βύρων Πολύδωρας, Κατερίνα Μάρκου

Οι 7 βουλευτές που δεν έχουν τοποθετηθεί είναι οι: Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Καπερνάρος, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Θωμάς Ψύρρας, Κώστας Δαμαβολίτης, Γαβριήλ Αβραμίδης


Πηγή : in.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Καυτό το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Αθήνα! Ψηφίστηκε  ο προϋπολογισμός!
Λές και δεν ξέραμε τι θα γινόταν!
Ο Νταβούτογλου ήρθε στην Αθήνα δρακόντεια τα μέτρα !
Ο ίδιος είπε ότι η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει τη συμφωνία για ΑΟΖ Ελλάδας -Αιγύπτου !
Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα!
Το τάβλι κυβέρνησης και τρόικας συνεχίζετε!
Το παιχνίδι είναι στημένο! Τα ζάρια πειραγμένα!
Έλα μου που τα έχετε μαγειρέψει! Την εξέλιξη την ξέρετε από πρίν!
Εμείς φταίμε που σας πιστεύουμε  ακόμα !Το μνημόνιο θα συνεχιστεί!!
Οι παράλογοι φόροι θα γονατίσουν  πιο πολύ τον Έλληνα πολίτη!
Πολλές φορές απορώ ως πότε θα συνεχίσουμε να καθόμαστε στο καναπέ?
Οι ίδιοι θεατές της τραγωδίας που ζούμε? Τι περιμένουμε τον ηγέτη που θα μας σώσει?
Ποιόν ηγέτη ΟΕΟ!!!!!
Μέσα σε όλα αυτά οι γνωστοί άγνωστοι, έκαψαν την Αθήνα στην διαδήλωση
για την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου!
Τέλεια μία από τα ίδια! Ν. Ρωμανός πολιτικός κρατούμενος ή ληστής τραπεζών?
Συνεχίζει την απεργία πείνας για την άδεια που ζητάει για να σπουδάσει!
Τώρα αν είναι σωστό ή όχι ο καθένας ας το κρίνει μόνος του!

Είδαμε ,ακούσαμε, κουτσομπολεύουμε!!!
Σάββατο βράδυ στο μαγαζί που τραγουδάει ο Α. Ρέμος και η Μ. Ασλανίδου
δεν έπεφτε καρφίτσα! Στο μαγαζί σας υπενθυμίζω  δεν πετάνε λουλούδια!!
Τις πρώτες πρωινές ώρες λοιπόν ,και εκεί που όλοι είχαν γίνει μια παρέα με τα τραγούδια
του Α. Ρέμου. Ξαφνικά εκσφενδονίστηκε  ένα τραπέζι πάνω στη πίστα δίπλα στον Α. Ρέμο!
Γόνος πλούσιας οικογένειας είχε έρθει στο τσακίρ κέφι και πέταξε ..το τραπέζι!
Άλλοι πετάνε τραπέζια ,και άλλοι δεν έχουν να φάνε!!Έτσι πάει ..αυτό!!!
Είδαμε την  Ε. Παπαρίζου  σε κάποια συναυλία στη Σουηδία ,να έχει πάρει πάρα πάνω κιλά!
Ε! Και τι έγινε? Μήπως δεν είναι η ίδια  Ε. Παπαρίζου που πήραμε την πρώτη θέση στη Eurovision
και μας έκανε υπερήφανους? Δεν μπορούμε να συγχωρέσουμε σ' ένα pop idol  ότι πήρε κάποια κιλά?
Μπορεί να θέλει να είναι παχουλοκομψή ! Μπορεί να έχει πρόβλημα υγείας όπως είπε η ίδια σε εκπομπή
του Π. Κωστόπουλου!!Λυπάμαι όταν κρίνουν έναν άνθρωπο από τα κιλά του ,και όχι από τι
προσφέρει ο ίδιος! Κάποιες εκπομπές την σχολίασαν άσχημα! Ντροπή!
Τα κιλά φεύγουν ! Τα άρρωστα μυαλά παραμένουν! Οι ατάλαντοι χάνονται!!

Μάχη ανάμεσα στο ποιοτικό και εμπορικό θέατρο!!
Στην εκδήλωση που έγινε ,για την απονομή βραβείων του Κ. Κουν!
Η Χ. Διαβάτη θεωρεί ότι τα βραβεία πρέπει να δίνονται σε ηθοποιούς!
Όχι στο κάθε πικραμένο τραγουδιστή ,μοντέλο!
Αυτό...γιατί πήρε βραβείο ο Σ. Ρουβάς!
Φυσικά δεν πήρε το βραβείο της και τα είπε ένα χεράκι!
Όπως ότι... πρέπει να υπάρχει αστυνομία θεάτρου!
Όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήταν πολύ καλός στις Βάκχες !!
Τώρα η αλήθεια είναι ότι όλοι δοκιμάζουν το ταλέντο τους σε διάφορους χώρους!
Όποιος αξίζει θα το δείξει ο χρόνος! Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε!!


Το Tip της εβδομάδας!
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Τα bazar για φιλανθρωπικό σκοπό πολλά!
 Κάντε τη βόλτα σας στην στολισμένη Αθήνα και αγοράστε τα δώρα σας!
Χαλαρώστε ψωνίζοντας ,και περάστε όμορφα!
Αυτά και άλλα χαριτωμένα  ,την άλλη εβδομάδα
με την Χαριτίνη!!


ΕΣΕΕ : Πιέσεις στις μικρομεσαίες παρά την οριακή βελτίωση


Η επάνοδος σε κερδοφορία δεν μπορεί να ισοσκελίσει τη ζημιογόνα 3ετία

Εικόνα «αντίρροπων» τάσεων, με σαφείς διαφορές μεταξύ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων (ΑΕ και ΕΠΕ) που δείχνουν να τα πηγαίνουν σχετικά καλύτερα και των μικρότερων (ΟΕ-ΕΕ και ΑτΕ) που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες, εμφανίζει η εφετινή έκθεση για το Ελληνικό Εμπόριο.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) θα παρουσιάσει, σήμερα Τετάρτη για 14η συνεχή χρονιά την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου. Η Έκθεση εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ), το οποίο κλείνει εφέτος 7 χρόνια ερευνητικού έργου με αποστολή την επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεων της ΕΣΕΕ.

Η φετινή έκθεση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση της ΕΣΕΕ. Μια σημαντική επέτειος, όπως εκτιμά η ΕΣΕΕ, η οποία δείχνει ότι η κορυφαία δομή εκπροσώπησης του ελληνικού εμπορίου έχει αγγίξει πλέον ένα χρονικό διάστημα δράσης που της επιτρέπει να αισιοδοξεί για το μέλλον και να είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για το παρελθόν και το παρόν της.

Σύμφωνα με την έκθεση, εκ πρώτης όψεως, το 2013 σηματοδότησε την επάνοδο στην κερδοφορία για τις ΑΕ και ΕΠΕ του εμπορίου, με κέρδη προ φόρου ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, ύστερα από τριετή περίοδο συσσώρευσης ζημιών. Από την άλλη πλευρά, μείωση τόσο των πωλήσεων όσο και των κερδών τους δήλωσαν περίπου οι 8 στις 10 ΟΕ-ΕΕ και ΑτΕ.

Η πτώση των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου στις ΑΕ και ΕΠΕ του ελληνικού εμπορίου που είχε καταγραφεί τη διετία 2011-2012 φαίνεται να αποκλιμακώνεται το 2013, με την προσθήκη, έστω και οριακή, νέων παγίων. Περισσότερες από 8 στις 10 ΟΕ-ΕΕ και ΑτΕ δήλωσαν ότι δεν πραγματοποίησαν επενδύσεις παγίου κεφαλαίου το 2013.

Η γενική ρευστότητα βελτιώθηκε το 2013 στις ΑΕ και ΕΠΕ. Αντιθέτως, σχεδόν οι 6 στις 10 ΟΕ-ΕΕ και ΑτΕ δήλωσαν ότι περιορίστηκε σημαντικά η ρευστότητά τους.

Η πλειονότητα (σχεδόν 53%) των ΟΕ-ΕΕ και ΑτΕ δηλώνει ότι βρίσκεται εκτός των ορίων της τραπεζικής χρηματοδότησης.

Οι 8 στις 10 εταιρείες ΑΕ και ΕΠΕ εκτιμούν ότι οι πωλήσεις τους και τα κέρδη τους δεν παρουσιάζουν επιδείνωση το 2014 (παρέμειναν σταθερά ή αυξήθηκαν). Αντίθετα, στην απόλυτη πλειοψηφία των ΟΕ-ΕΕ και ΑτΕ (πάνω από 60%) υπάρχει διάχυτη η εκτίμηση για νέα επιδείνωση πωλήσεων και κερδοφορίας το 2014.

Η πλειονότητα των εμπορικών επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, δήλωσαν στασιμότητα επενδύσεων το 2014.

Η πλειονότητα των ΑΕ και ΕΠΕ εκτιμά ότι η ρευστότητά τους παρέμεινε σταθερή το 2014, ενώ 1 στις 3 εταιρείες αναφέρει βελτίωση της ρευστότητας.

Στις ΟΕ-ΕΕ και ΑτΕ, το 55% εκτιμά και πάλι επιδείνωση της ρευστότητάς τους το τρέχον έτος.

Προβλέψεις για το 2015

 Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους «μεγαλύτερους», αβεβαιότητα από τους «μικρότερους» προκύπτει από την έκθεση. Συγκεκριμένα:

Τα 3/4 των ΑΕ και ΕΠΕ εκτιμούν ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη τους δεν θα παρουσιάσουν επιδείνωση το 2015 (προβλέπουν αύξηση ή σταθερότητα). Ωστόσο, σχεδόν το 40% των ΟΕ-ΕΕ και ΑτΕ προβλέπει και πάλι μείωση πωλήσεων και κερδών το 2015, ενώ ποσοστό άνω του 33% απέφυγε ή δεν ήταν σε θέση να προβλέψει την εξέλιξη.
Η πλειονότητα των επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από νομική μορφή, προβλέπει στασιμότητα επενδύσεων το 2015.
Παραμένει κυρίαρχη τάση η στασιμότητα στην απασχόληση για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις.
Η σχετική πλειοψηφία των ΑΕ και ΕΠΕ προβλέπει αυξημένη ρευστότητα το 2015. Αντίθετα, στις ΟΕ-ΕΕ και ΑτΕ επικρατεί η αβεβαιότητα και η απαισιοδοξία για την εξέλιξη της ρευστότητάς τους.
Συνολικά, είναι έντονο το άγχος για επιβίωση από την κρίση. Σχεδόν 3 στις 10 ΑΕ και ΕΠΕ και περισσότερες από 4 στις 10 ΟΕ-ΕΕ και ΑτΕ θεωρούν αρκετά ή πολύ πιθανό να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους το 2014. Ενώ το 9,3% των ΑΕ και ΕΠΕ και το 17,3% των ΟΕ-ΕΕ και ΑτΕ θεωρούν αρκετά ή πολύ πιθανή την παύση εργασιών τους (λουκέτο) μέσα στο 2014.
Η μείωση της απασχόλησης (18,2%) και ο περιορισμός του κόστους λειτουργίας (17,4%) είναι οι κυριότερες επιλογές για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν οι ΑΕ και ΕΠΕ, ενώ για τις ΟΕ-ΕΕ και ΑτΕ κυριαρχούν ο περιορισμός του κόστους λειτουργίας (24,5%) και η μείωση τιμών (21,8%).


Πηγή : tovima.gr


Εξαφανίζεται το Χρηματιστήριο με νέα μεγάλη πτώση πάνω από -2% μετά το χθεσινό κράχ



Στην περιοχή των 720 μονάδων εκτινάχθηκαν τα ελληνικά spreads μετά το κραχ στο χρηματιστήριο. Ανοδικές τάσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ το ευρώ στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου είναι στα 1,23675.

Στις 10.41 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 879,62 μονάδες με -2,57% και τζίρο στα 11,27 εκ.ευρώ.
Στις 10.35 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 891,35 μονάδες με -1,27% και τζίρο στα 5,04 εκ.ευρώ.
Τα spreads για την Ελλάδα διαπραγματεύονται στις 720 μονάδες βάσης, την Πορτογαλία στις 213, την Ισπανία στις 116 και την Ιταλία στις 136.

Το Λονδίνο είναι στο +0,40%, η Φραγκφούρτη στο +1,05% και το Παρίσι στο +0,72%.


Πηγή : newsit.gr


ΟΑΕΔ: Στις 19 Δεκεμβρίου η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων



Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς το Δώρο Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Την ίδια ημέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά από 20 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου.





FT: ΣΥΡΙΖΑ=κούρεμα χρέους ή έξοδος από το ευρώ




Το ασταθές πολιτικό-οικονομικό σκηνικό της Ελλάδας μετά την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, αλλά και την χθεσινή  υποχώρηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών που είναι η μεγαλύτερη από το 1987, πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου.

Η βρετανική εφημερίδα Financial Times θεωρεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, ερμηνεύει την αιφνιδιαστική κίνηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως μια απόπειρα να τερματιστεί η πολιτική αβεβαιότητα, που δεν επιτρέπει στην Αθήνα να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές και καταστρέφει την εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ελλάδας να επιτύχει την οικονομική ανάκαμψη.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο δεν πρέπει να αμφιβάλλει ποια κατεύθυνση να πάρει. Πρέπει να αποφύγει την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα αποσταθεροποιήσουν έντονα την Ελλάδα, πιθανώς και την Ευρωζώνη. Αν και ο κ. Τσίπρας έχει μετριάσει την αντιμνημονιακή του ρητορική τις τελευταίες εβδομάδες ώστε να καθησυχάσει τους επενδυτές, ο ίδιος και το κόμμα του είναι πολιτικά ανώριμοι και δεν διαθέτουν κυβερνητική εμπειρία», το δημοσίευμα των FT χαρακτηρίζει «πολιτικά ανώριμο» και μη έχοντα κυβερνητική εμπειρία τόσο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα όσο και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το καλύτερο που θα μπορούσε να ελπίζει η Ελλάδα είναι ότι ο κ. Σαμαράς θα κερδίσει την ερχόμενη προεδρική ψηφοφορία και ότι την άνοιξη θα συμφωνήσει την έξοδο από το πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης μαζί με ένα προληπτικό χρηματοδοτικό πακέτο», επισημαίνει το άρθρο των Financial Times.

Οσον αφορά στην κατακόρυφη πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών επιφανείς οικονομολόγοι την αποδίδουν στην πιθανότητα να ανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.


«Η Ελλάδα μπορεί να αποδειχτεί τις επόμενες έξι εβδομάδες πιο σημαντική για τις παγκόσμιες αγορές απ” ό,τι ήταν το 2014 η Ρωσία και η Ουκρανία. Μια πιθανή εκλογική νίκη ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναγκάσει την Ευρωζώνη να επιλέξει μεταξύ δημοσιονομικής ένωσης (κούρεμα του ελληνικού χρέους) ή της πρώτης εξόδου από το ευρώ», αναφέρει στους FT ο Τσαρλς Ρόμπερτσον, επικεφαλής οικονομολόγος της Renaissance Capital.

Ως αλλόκοτη χαρακτηρίζει την απόφαση επίσπευσης της προεδρικής εκλογής και το Bloomberg, ενώ όσον αφορά στην πρώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών γράφει ότι η Ελλάδα φλερτάρει με την οικονομική καταστροφή. Κατά τους
New York Times πρόκειται για μια «ζαριά» και προϊόν «απόγνωσης» της κυβέρνησης καθώς αμφιβάλει για το κατά πόσο ο «άχρωμος» Σταύρος Δήμας θα καταφέρει να κερδίσει την υποστήριξη των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ώστε να αποτραπούν οι βουλευτικές εκλογές. Το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ότι κάποτε διετέλεσε επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα τρομάζει την ΕΕ αναφέρει η Le Monde, ενώ κάνει λόγο για Χριστούγεννα με έντονο πολιτικό άρωμα.  Οι κάλπες για την εκλογή του Προέδρου θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολιτική κρίση που θα είναι δύσκολο να επιλυθεί. Kαι τούτο διότι ο ΣYPIZA αρνείται να συμφωνήσει στην επιλογή του Προέδρου και επιθυμεί την πρόκληση πρόωρων εκλογών, παρότι δεν είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσει την πλειοψηφία στη Bουλή.

Γερμανικά μέσα:  «Κραχ» 30ετίας στο χρηματιστήριο της Αθήνας

«Η χρηματαγορά στην Ελλάδα ζει το μεγαλύτερο κραχ από το 1987» μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι «η προαναγγελία πρόωρων προεδρικών εκλογών υπέθαλψε την αβεβαιότητα», μεταδίδει η
Deutsche Welle. Σύμφωνα με την ανταπόκριση υπάρχει «φόβος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αριστερής αντιπολίτευσης, που προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, θα μπορούσε να ανέλθει στην εξουσία. Το κόμμα θέλει να αυξήσει μισθούς και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και επιπλέον θέλει να επιτύχει ένα δεύτερο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα».

Η οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche κάνει λόγο για «τη μεγαλύτερη πτώση στο χρηματιστήριο από την κρίση της Lehman Brothers». Επισημαίνει μάλιστα ότι ειδικά ο δείκτης των τραπεζών υποχώρησε κατά σχεδόν 16%, ενώ οι επενδυτές αρχίζουν να «ξεφορτώνονται» τα ελληνικά ομόλογα. Μιλώντας στη Wirtschaftswoche. ο αναλυτής της τράπεζας Nordea Bank Γιαν φον Γκέριχ, τονίζει ότι σε περίπτωση πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα είναι πενιχρές οι πιθανότητες νίκης του κυβερνητικού συνασπισμού και δηλώνει: «Αυτό θα μπορούσε να τερματίσει την οικονομική ανάκαμψη. Και αν δείτε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείεται να αρχίσουν οι αμφιβολίες για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη».

«Δεύτερο κούρεμα με τον ΣΥΡΙΖΑ»;

«Κραχ στο χρηματιστήριο λόγω του φόβου για πρόωρες εκλογές» επιγράφεται ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης (ARD). Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ARD «ο Σαμαράς υπολογίζει ότι μεμονωμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές θα στηρίξουν τον υποψήφιό του (για την προεδρία της Δημοκρατίας) και δεν αποκλείεται να του βγει το στοίχημα αυτό, καθώς οι βουλευτές αυτοί φοβούνται ότι θα χάσουν την έδρα τους σε περίπτωση νέων εκλογών». Ωστόσο η έκβαση του εγχειρήματος παραμένει αβέβαιη, τονίζεται. Για πολλούς επενδυτές- και για την τρόικα- μία εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «σενάριο τρόμου» αναφέρεται στην ανταπόκριση. «Και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει κατηγορηματικά τους όρους που θέτει η τρόικα ως αντάλλαγμα για το πρόγραμμα βοήθειας. Επιπλέον, σε περίπτωση εκλογικής νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει ένα νέο κούρεμα για το ελληνικό χρέος».

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις αντιδράσεις των χρηματαγορών την Τρίτη ήταν ότι Τόκιο και Νέα Υόρκη επίσης επηρεάζονται από τους φόβους για πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνει πάντως το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα αρνητικά πρόσημα οφείλονται και σε άλλους λόγους, όπως η ανησυχία για τις επιδόσεις της κινεζικής οικονομίας και τα σενάρια για «αλλαγή πολιτικής» της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στο θέμα των επιτοκίων. Πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι η FED δεν αποκλείεται να επισπεύσει τη «στροφή» στην πολιτική της, ανακοινώνοντας αύξηση επιτοκίων κατά την επόμενη συνάντησή της, την επόμενη εβδομάδα.


Πηγή : tovima.gr



Μήπως τελικά δεν θα είναι ο Σ. Δήμας και στις τρεις εκλογές υποψήφιος;



Ο Σ. Δήμας έχει την αναγνώριση και τη συμπάθεια όλων πριν την ψηφοφορία, αλλά από πολλούς αμφισβητείται η ικανότητά του να συγκεντρώσει ψήφους και πέρα του κυβερνητικού στρατοπέδου. Κάπως έτσι τα σενάρια άρχισαν ήδη να πηγαίνουν και να έρχονται
Τόσο ο Α. Σαμαράς, όσο και ο Ε. Βενιζέλος έσπευσαν, διόλου τυχαία για πολλούς, να μιλήσουν για μια υποψηφιότητα και για τις τρεις εκλογές.

Αλλαγή προσώπου προβλέπεται, όμως το Μαξίμου διαβεβαιώνει ότι αυτό είναι το πρόσωπο και τέλος.

Αν όμως, λένε κάποιοι με νόημα ο Σ. Δήμας στην πρώτη εκλογική διαδικασία στη Βουλή λάβει για παράδειγμα έναν αριθμό ψήφων κοντά στον αριθμό των κυβερνητικών βουλευτών, κοντά στο 155 δηλαδή ή λίγο παραπάνω; Αν δηλαδή δεν καταφέρει να “φέρει” ψήφους και από ανεξάρτητους βουλευτές ή άλλα κόμματα;

Θα επιμείνει στην υποψηφιότητα το Μαξίμου, θα επιμείνει και ο ίδιος να είναι υποψήφιος μέχρι τέλους;

Τα ερωτήματα αυτά έπεσαν στο τραπέζι αμέσως μετά τη διαβεβαίωση από Α. Σαμαρά και Ε.Βενιζέλο ότι ο Σ. Δήμας θα είναι ο υποψήφιος και για τις τρεις εκλογές ίσως και ως συνέχεια το σεναρίου (πριν τις διαβεβαιώσεις) που έλεγε ότι το πρόσωπο του υποψηφίου θα αλλάξει.

Κάπως έτσι πέφτει τώρα το σενάριο που λέει ότι μια... χαμηλή πτήση Δήμα στην πρώτη εκλογή θα φέρει εξελίξεις, εάν δηλαδή ο Σ. Δήμας δεν καταφέρει να ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό των κυβερνητικών βουλευτών, αν κινηθεί δηλαδή κοντά ή και κάτω από το 160, τότε πολλοί μιλούν για πιθανότητα αλλαγής υποψηφίου και εδώ παίζουν ξανά πολλά ονόματα.


Πηγή : newsit.gr


Βουλή: Αύριο η ψηφοφορία για την ηλεκτρονική επιτήρηση φυλακισμένων




Σε εξέλιξη και κάτω από έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργού Δικαιοσύνης και αντιπολίτευσης συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή, με επίκεντρο την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12 μμ, υποστηρίζοντας ότι δεν διασφαλίζεται ξεκάθαρα ότι το μέτρο για την ηλεκτρονική επιτήρηση φυλακισμένων αφορά την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού.

Τόσο η αντιπολίτευση όσο και το ΠΑΣΟΚ κάλεσαν τον υπουργό να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει άμεση λύση .

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε βελτιωτική αλλαγή που θα προβλέπει άμεση πιλοτική εφαρμογή του μέτρου για την ηλεκτρονική επιτήρηση με βραχιολάκι σε όλους τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αττικής που είναι στη φυλακή.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Αναμένουμε πάρα πολύ σύντομα ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή», τόνισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος και πρόσθεσε:

«Ας παραχωρήσουμε στον υπουργό το χρόνο που χρειάζεται για να καταθέσει αυτό που έχουμε ανάγκη ώστε να λυθεί η κατάσταση που αδίκως έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει».

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούν τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι η αδιαλλαξία του οδηγεί ένα νεαρό στο θάνατο και ζητούν να δοθεί άμεση, σαφέστατη νομοθετική λύση.

«Μην παίζεται το ρόλο του πόντιου πιλάτου. Αύριο μάθαμε ότι ο Νίκος Ρωμανός ξεκινά και απεργία δίψας. Πρέπει να βαρύνει η κρίση υπέρ της ζωής», τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει σε άμεση λύση.

«Αύριο πάμε σε εκλογές. Μπορούμε να πάμε κουβαλώντας κάσες νεκρών;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Την ανάγκη να επικρατήσει νηφάλια και ψύχραιμη λύση που θα δίνει διέξοδο στο αδιέξοδο ενός νέου ανθρώπου, τόνισε ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης.

«΄Αμεσα, τώρα πρέπει να λυθεί το θέμα, διαφορετικά η κυβέρνηση παίρνει ακέρια την ευθύνη σε ότι αφορά τη ζωή του Νίκου Ρωμανού και τις συνέπειες», υπογράμμισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

«Κάθε ένας που θα κάνει απεργία πείνας θα αλλάζουμε το νόμο;», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραγκούνης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια εκμετάλλευσης της υπόθεσης του Νίκου Ρωμανού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

capital.gr



Μόλις το 26% των Βρετανών θεωρεί δικαιολογημένη την παραμονή των Γλυπτών στη Βρετανία



Μόλις το 26% των Βρετανών θεωρεί ότι είναι δικαιολογημένο τα Γλυπτά που κοσμούσαν στην αρχαιότητα τον Παρθενώνα να παραμένουν αυτή τη στιγμή στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα και που ενισχύει την θέση της Αθήνας, η οποία ζητάει την επιστροφή τους στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια.
Σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων (το 49%) πιστεύει ότι τα Γλυπτά πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα την ώρα που το 24% δεν εκφράζει γνώμη, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση αυτή που διεξήγαγε το Ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας The Times.
Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε λίγες ημέρες αφότου το Βρετανικό Μουσείο δάνεισε στο Μουσείο Ερμιτάζ της Ρωσίας ένα άγαλμα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το άγαλμα του θεού Ιλισσού, μια κίνηση που προκάλεσε την οργή της ελληνικής κυβέρνησης.
Στο σχετικό ερώτημα που τέθηκε στη δημοσκόπηση, το 39% των ερωτηθέντων εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ενέργεια αυτή είναι δικαιολογημένη έναντι του 37% που θεωρεί ότι δεν είναι.
Αντιθέτως, γενικότερα για το θέμα του δανεισμού των εκθεμάτων που εκτίθενται στα βρετανικά Μουσεία σε άλλα Μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 57% έναντι 25% που τάσσονται κατά με το επιχείρημα ότι θα μπορούσαν να προκληθούν ζημιές στα Γλυπτά. Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.589 προσώπων το διάστημα μεταξύ 7ης και 8ης Δεκεμβρίου.


Πηγή : naftemporiki.gr


Ο Σαμαράς τα παίζει όλα για όλα, λένε οι Γερμανοί


Στραμμένο στην Ελλάδα είναι το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου και ιδίως των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις στη χώρας μας.

Η Deutsche Welle εκτιμά ότι οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές, ενώ το γερμανικό πρακτορείο Dpa σημειώνει σε τηλεγράφημά του ότι "Ο Σαμαράς τα παίζει όλα για όλα και επισπεύδει την προεδρική εκλογή". Όπως σημειώνει "ο έλληνας πρωθυπουργός θέλει να παραμερίσει τα εμπόδια για την επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές. Επισπεύδει λοιπόν την εκλογή του Προέδρου από το κοινοβούλιο. Με τον τρόπο αυτό ρισκάρει πρόωρες εκλογές. Η αριστερή συμμαχία θα μπορούσε τότε να κερδίσει το πάνω χέρι".

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η εφημερίδα Die Welt υπό τον τίτλο: "O πρώην ταραχοποιός Τσίπρας προσπαθεί ως αρχηγός της αντιπολίτευσης να προσελκύσει επενδυτές". Όπως σημειώνει η εφημερίδα, "στην Ελλάδα αυξάνονται οι πιθανότητες να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα τα πολιτικά ηνία. Όσο περισσότερο πλησιάζει στην εξουσία, τόσο πιο επίμονα προσπαθεί να πείσει τους κατόχους ελληνικών ομολόγων ότι ενδεχόμενη ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα του, δεν θα πρέπει να τους προκαλεί οποιονδήποτε φόβο. Στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει αναταραχή σε όλη την ήπειρο, όταν με την υπόσχεση περί αποχώρησης από όλες τις συμφωνίες του προγράμματος βοήθειας είχε φτάσει κοντά σε εκλογική νίκη. Τώρα ο Τσίπρας υπόσχεται να διατηρήσει τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. "Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε ελλείμματα" είπε το βράδυ της Κυριακής, ενώπιον της ελληνικής Βουλής. "Επίσης, δεν σχεδιάζεται η ανάληψη νέων χρεών" πρόσθεσε.

Η Rheinische Post εκτιμά ότι "στην Ελλάδα της κρίσης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει ξεκάθαρους πολιτικούς συσχετισμούς προκειμένου να μπορεί να διαπραγματευτεί σκληρά με τους διεθνείς πιστωτές. Το βράδυ της Δευτέρας επίσπευσε την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κανονικά το Φεβρουάριο. [...] Εάν εκλεγεί νέος πρόεδρος, ο Σαμαράς μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές".

"Με την ψηφοφορία ο Σαμαράς ελπίζει σε μια επιβεβαίωση της πολιτικής του στην ευρωκρίση. Τους επόμενους μήνες επίκεινται σκληρές διαπραγματεύσεις. Εάν ο υποψήφιος του Σαμαρά δεν λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές" σημειώνει τέλος, η Frankfurter Rundschau.

Πηγή : news.gr