Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Πρέσινγκ για να παραιτηθούν οι «5» και να μπει ο τυχοδιώκτης Κασσελάκης στη Βουλή

 


Το πρέσινγκ για να παραιτηθούν οι «5» και να μπει ο τυχοδιώκτης με το θολό οικονομικό παρελθόν στην Βουλή Κασσελάκης, δείχνει ότι κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ηθική.

Η προσπάθεια της ομάδας του τυχοδιώκτη να βάλουν ακόμα ένα ακατάλληλο νούμερο στην βουλή δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα παρακμιακό κόμμα που δεν του αξίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι πέντε επιλαχόντες καθοδηγούν τις εσωκομματικές εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στον θίασο του τυχοδιώκτη Κασσελάκη ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μετά την απόφαση του Καθηγητή του Harvard και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, Όθωνα Ηλιόπουλου να αποποιηθεί τη βουλευτική του έδρα, και το θράσος του να λέει ότι την δίνει στον Κασσελάκη χωρίς να δικαιούται.

Ο τυχοδιώκτης έχει αμολήσει ότι νούμερο υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ και τον στηρίζει να επηρεάσει υπέρ του όπως τους : Ραλλία Χρηστίδου, Γιάννης Σαρακιώτης, Γιάννης Βουλγαράκης, Νίνα Κασιμάτη, Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Πέτρος Παππάς. Τον τόνο, άλλωστε, έδωσε η ίδια η Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας με νόημα σε ανακοίνωσή της πως «η πράξη της παραίτησής του δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες του στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτείται υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου Επικρατείας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη».

Μετά και αυτή την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική συμπεριφορά της ομάδας του τυχοδιώκτη, η πολιτική απομόνωση Κασσελάκη είναι βέβαιη και το μέλλον του προδιαγεγραμμένο.

Ωστόσο, τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την απόκτηση της βουλευτικής ιδιότητας προσκρούουν στους επιλαχόντες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με πρώτη επιλαχούσα την πρώην Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, που είναι και στην ομάδα Τσίπρα, "πολέμησε" για την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και δικαιούται την βουλευτική ιδιότητα.

Η κυρία Τσαπανίδου προηγείται στη διαδικασία της αναπλήρωσης, όπως διευκρίνισαν κύκλοι της Βουλής, ενώ είχε αρχικά εκλεγεί στη Βουλή τον περασμένο Μάιο, αλλά έχασε την έδρα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2023. Προς το παρόν η κυρία Τσαπανίδου δεν έχει τοποθετηθεί αναφορικά με το ενδεχόμενο να ορκιστεί βουλευτής ή όχι στις 28 Αυγούστου, οπότε και θα ανοίξει εκ νέου η Βουλή, και καλό θα ήταν να πάρει την έδρα γιατί πρέπει να αποζημιωθεί.

Αν, όμως, η ίδια παραιτηθεί από το δικαίωμά της να αναπληρώσει τον Όθωνα Ηλιόπουλο στη Βουλή, ακολουθούν οι:

- Μιχάλης Καλογήρου

- Τζένη Λειβαδάρου και

- Ζωρζέτα Λάλη

Δηλαδή ο Διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου και η Ζωρζέττα Λάλη που δεν πρόκειται έτσι και έρθει η σειρά της να παραιτηθεί και να δώσει την θέση της στον τυχοδιώκτη με θολό παρελθόν Στέφανο Κασσελάκη.

Η κυρία Λάλη του είχε διαμηνύσει ότι θα ορκιστεί βουλευτής, αν παραιτηθούν όλοι οι προηγούμενοι επιλαχόντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια θέση εμμένει και τώρα, ενώ βρίσκεται κοντά στα στελέχη της Νέας Αριστεράς, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόβλεψη, ο τυχοδιώκτης δεν έχει πολιτικό μέλλον και αυτό είναι δεδομένο.




Την 5η θέση κατέκτησε η Εθνική ομάδα Πόλο - 2 δευτερόλεπτα αδιαφορίας της κόστισαν το μετάλλιο

 


Εάν δεν είχε αδιαφορήσει για 2 δευτερόλεπτα σήμερα ήταν σίγουρο ότι θα είχε η χρυσό η ασημένιο μετάλλιο στου Ολυμπιακούς αγώνες.

Παίζοντας αναγκαστικά για τις θέσεις 5 εώς 8, η ομάδα Πόλο, με την καλύτερή της εμφάνιση στο Ολυμπιακό τουρνουά, αποχαιρέτησε το Παρίσι η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Η ομάδα επιβλήθηκε 15-13 της Ισπανίας.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 6-4, 4-1, 3-6

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Γρανάδος (π.π.), 1-1 Καλογερόπουλος (περιφέρεια), 2-1 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 2-2 Σαναούχα (π.π.), 3-2 Σκουμπάκης (π.π.), 3-3 Περόνε (πέναλτι), 4-3 Παπαναστασίου (π.π.), 4-4 Ταούλ (π.π.), 5-4 Κάκαρης (π.π.), 5-5 Μπούστος (π.π.), 6-5 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 6-6 Μπούστος (π.π.), 7-6 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 8-6 Παπαναστασίου (περιφέρεια), 9-6 Γκίλλας (π.π.), 10-6 Φουντούλης (πέναλτι), 10-7 Σαναούχα (περιφέρεια), 11-7 Φουντούλης (πέναλτι), 12-7 Αργυρόπουλος (πέναλτι), 12-8 Μουναρίθ (περιφέρεια), 13-8 Κάκαρης (κόντρα), 13-9 Περόνε (π.π.), 13-10 Μπούστος (κόντρα), 13-11 Λαρούμπε (κόντρα), 14-11 Παπαναστασίου (περιφέρεια), 14-12 Σαναούχα (π.π.), 14-13 Λαρούμπε (π.π.), 15-13 Κάκαρης (π.π.).

Η εθνική είχε 5/5 με παίκτη παραπάνω, 4/4 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.

Η Ισπανία είχε 8/15 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 2 γκολ από την περιφέρεια και 2 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Γενηδουνιάς (2΄43΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου) και ο Παπανικολάου (2΄44΄΄ πριν το τέλος του αγώνα).

Διαιτητές: Ομε (Γερμανία), Κολόμπο (Ιταλία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 3, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 1, Παπανικολάου, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος

ΙΣΠΑΝΙΑ (Νταβίντ Μαρτίν): Αγκίρε, Μουναρίθ 1, Γρανάδος 1, Σαναούχα 3, Ντε Τόρο, Λαρούμπε 2, Φαμέρα, Καμπάνιας, Ταούλ 1, Περόνε 2, Μπιέλ, Μπούστος 3, Λόριο



ΚΤΗΝΗ στην Τουρκία κυνηγάνε και δολοφονούν αδέσποτα σκυλιά με εντολή Ερντογάν

 



ΚΤΗΝΗ η κυβέρνηση Ερντογάν, εκατομμύρια αδέσποτων σκύλων στην Τουρκία θανατώνονται μετά την ψήφιση νέου νόμου που απαιτεί την ευθανασία τους. 

Εικόνες και βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν το μέγεθος της «σφαγής», με ανθρώπους που φέρονται να κυνηγούν και να σκοτώνουν τα ζώα μετά την ψήφιση της νομοθεσίας στα τέλη Ιουλίου.

Ο νόμος, που καταρτίστηκε από το κυβερνών κόμμα AK του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, εισήχθη εν μέσω ανησυχιών για τις επιθέσεις, τα τροχαία ατυχήματα και τη λύσσα στη χώρα, η οποία εκτιμάται ότι έχει περί τα 4 εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά.

Αν και αποσκοπεί στην απομάκρυνση των σκύλων από τους δρόμους και την τοποθέτησή τους σε καταφύγια, ο νόμος ορίζει ότι κάθε σκύλος με επιθετική συμπεριφορά ή με μη θεραπεύσιμες ασθένειες θα θανατώνεται. Με λίγα λόγια με πρόσχημα τα προηγούμενα θα αποφασίζεται με συνοπτικές διαδικασίες η δολοφονία τους.

Η χώρα διαθέτει σήμερα 322 καταφύγια ζώων που ζούν σε άθλιες συνθήκες, με χωρητικότητα 105.000 σκύλων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που υπολείπεται κατά πολύ από αυτό που θα χρειαζόταν για να μαζευτεί ο αριθμός των αδέσποτων, γεγονός που είχε οδηγήσει πολλούς να πιστεύουν ότι μεγάλος αριθμός των σκύλων θα θανατώνεται.

Ψηφίζοντας το νομοσχέδιο τον περασμένο μήνα, ο Ερντογάν δήλωσε: «Παρά τις προκλήσεις της αντιπολίτευσης και τις εκστρατείες που βασίζονται σε ψέματα, η εθνοσυνέλευση άκουσε για άλλη μια φορά τον λαό, αρνούμενη να αγνοήσει τις κραυγές της πλειοψηφίας».

Ο νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε με 275 ψήφους υπέρ και 224 κατά, απαιτεί από όλους τους δήμους να δαπανούν τουλάχιστον το 0,3% του ετήσιου προϋπολογισμού τους για υπηρεσίες αποκατάστασης ζώων και για την κατασκευή ή αναβάθμιση καταφυγίων. Αν και θα τους δοθεί προθεσμία μέχρι το 2028 για να το κάνουν.

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων είχαν αντίθετα ζητήσει να ενταθούν οι εκστρατείες στειρώσεων και το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της νομοθεσίας στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο Μουράτ Εμίρ, ανώτερος βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δήλωσε: «Φτιάξατε έναν νόμο που είναι ηθικά και νομικά παραβατικός. Δεν μπορείτε να νίψετε τα χέρια σας από το αίμα».

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους τις τελευταίες εβδομάδες για να διαμαρτυρηθούν κατά του νόμου, συγκρουόμενοι με την αστυνομία και κρατώντας πανό με συνθήματα όπως: «Δεν μπορείτε να τα σκοτώσετε» και «πάρτε πίσω τον νόμο». Οι κάτοικοι των τουρκικών πόλεων συχνά φροντίζουν τα ζώα του δρόμου, διαθέτοντας αυτοσχέδια καταφύγια, τροφή και νερό για αυτά.

Μια έρευνα έδειξε ότι λιγότερο από το 3% των ανθρώπων υποστήριζαν τη θανάτωσή τους, ενώ σχεδόν το 80% ήταν υπέρ της τοποθέτησης των σκύλων σε καταφύγια.



Κατά 21% αυξήθηκε η βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων

 



Σημαντική αύξηση που ξεπερνά το 21% παρατηρήθηκε το πρώτο 7μηνο του 2024 στη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η ενίσχυση του προσωπικού που υπηρετεί σε υπηρεσίες Τροχαίας, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς και η εφαρμογή ενός στοχευμένου πλέγματος τροχονομικών δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα, το πρώτο 7μηνο του 2024 οι υπηρεσίες Τροχαίας καθώς και άλλες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν σε 3.903.209 ελέγχους, βεβαιώνοντας 858.103 παραβάσεις, έναντι 708.883 το ίδιο διάστημα του 2023.

Ενδεικτικά, το πρώτο 7μηνο του 2024, βεβαιώθηκαν:

  • στην Αττική, –182.939– παραβάσεις (αύξηση κατά 46,81%)
  • στη Θεσσαλονίκη, –127.298– παραβάσεις (αύξηση κατά 68,59%)
  • στην Πελοπόννησο –57.172– παραβάσεις (αύξηση κατά 37,55%)
  • στο Βόρειο Αιγαίο –23.286– παραβάσεις (αύξηση κατά 31,91%) και
  • στο Νότιο Αιγαίο –30.176– παραβάσεις (αύξηση κατά 18,20%).

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αντιμετώπιση αντικοινωνικών και επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως σε τροχαία ατυχήματα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή πεζών και οδηγών, όπως:

Υπερβολική ταχύτητα: 186.336

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας & κράνους: 79.164

Στέρηση άδειας οδήγησης: 44.294

Παραβάσεις ΚΤΕΟ & ανασφάλιστα: 36.455

Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: 18.457

Χρήση κινητού τηλεφώνου: 10.797

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 10.073

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδηγική συμπεριφορά και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας συνιστούν προαπαιτούμενα, τόσο για την ασφαλή κίνηση των πολιτών, όσο και για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει την εφαρμογή των δράσεων τροχονομικής αστυνόμευσης σε καθημερινή βάση, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.



Εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις διαρρήξεων με έκρηξη (Plofkraak) σε Α.Τ.Μ. - Ταυτοποιήθηκαν 2 αλλοδαποί

 


Εξιχνιάστηκαν -10- περιπτώσεις διαρρήξεων με έκρηξη (Plofkraak) σε Α.Τ.Μ. σε Αττική και Φθιώτιδα, μεταξύ των οποίων και εντός του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα

Ταυτοποιήθηκαν -2- αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε τις διαρρήξεις με χρήση εκρηκτικών τα οποία εισήγαγε στα Α.Τ.Μ. με χρήση αυτοσχέδιας μεταλλικής κατασκευής

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση από την παράνομη δράση της ανέρχεται σε -516.090- ευρώ

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./Δ.Α.Α.) ενώ σε βάρος των κατηγορούμενων εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης 

 Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε Α.Τ.Μ. με χρήση εκρηκτικών (μέθοδος Plofkraak), κατά τα έτη 2019-2020 σε Αττική και Φθιώτιδα.

Ως μέλη της οργάνωσης ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι μαζί με τουλάχιστον τρεις ακόμη άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, η οποία στη χώρα μας ήταν ενεργή από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2020 και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση πραγματοποιούσαν διαρρήξεις Α.Τ.Μ. σε Αττική και Φθιώτιδα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, κατέχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία και χρησιμοποιώντας στέρεες εκρηκτικές ύλες, κατασκεύαζαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με πυραγωγό σκοινί (φυτίλι) και πυροκροτητές, τους οποίους εισήγαγαν στα Α.Τ.Μ. και προκαλούσαν εκρήξεις, αφαιρώντας στη συνέχεια τις κασετίνες με τα χρήματα.

Περαιτέρω, για να καταστήσουν δυσχερή την αναγνώριση και τον εντοπισμό τους, φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ενώ διέφευγαν με αυτοκίνητα, τα οποία ήταν κλεμμένα ή έφεραν πλαστές πινακίδες.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί -10- περιπτώσεις εκρήξεων Α.Τ.Μ. σε Αττική και Φθιώτιδα, στις οποίες εμπλέκονται τα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και εντός του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα, όπου πραγματοποιήθηκαν εκρήξεις σε Α.Τ.Μ. -4- εμπορικών τραπεζών, καθώς και μία κλοπή αυτοκινήτου.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση από την παράνομη δράση της ανέρχεται σε -516.090- ευρώ.

Η δικογραφία υποβλήθηκε αρμοδίως και σε βάρος τους εκδόθηκαν και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με διεθνείς αστυνομικούς οργανισμούς.



Συνελήφθη 35χρονος που προέβαινε σε κατ’ εξακολούθηση κλοπές οχημάτων

 



Συνελήφθη πρωινές ώρες της 8-8-2024 στην περιοχή των Αχαρνών, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 35χρονος ημεδαπός, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τον 35χρονο να περιεργάζεται σταθμευμένο όχημα στην περιοχή των Αχαρνών για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από την περιοχή της Κηφισιάς την προηγούμενη ημέρα.

Στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε διαρρηκτικό εργαλείο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εξιχνιάστηκαν ακόμα -4- περιπτώσεις κλοπών οχημάτων που διέπραξε ο κατηγορούμενος με τη συνδρομή έτερου συνεργού στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Με πλαστό διαβατήριο κυκλοφορούσε στην Αθήνα ο 36χρονος που αναζητούσε τον αναζητούσε το Ισραήλ

 


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκε στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας μεσημβρινές ώρες της 6-8-2024 στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από αρχές Ισραήλ καθώς έχει καταδικαστεί σε ποινή -25- μηνών για κλοπή ενώ διερευνάται η συμμετοχή του σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με βομβιστική επίθεση σε βάρος έτερου ατόμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το διωκτικό έγγραφο ο 36χρονος το έτος 2022 διέπραξε κλοπή σε οικία στο Ισραήλ με αποτέλεσμα καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης -25- μηνών.

Προκειμένου να μην εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση, ο 36χρονος αφαίρεσε διαβατήριο Ισραηλινών Αρχών έτερου ατόμου το οποίο πλαστογράφησε τοποθετώντας φωτογραφία του και με τη χρήση του οποίου εισήλθε στη χώρα μας τον προηγούμενο μήνα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων μόλις ενημερώθηκαν από της Αρχές του Ισραήλ για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης, άμεσα συγκρότησαν ειδική ομάδα αστυνομικών και μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, τον εντόπισαν την ίδια μέρα να κινείται πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί τον κάλεσαν σε έλεγχο όπου ο 36χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς το πλαστό διαβατήριο προκειμένου να διαφύγει, όμως οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της υπηρεσίας όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για πλαστογραφία.

Γίνεται μνεία ότι ο 36χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές του Ισραήλ για εκβιασμούς και ληστείες ενώ ερευνάται η συμμετοχή του σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με βομβιστική επίθεση σε βάρος έτερου ατόμου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, όπου εκδόθηκε παραγγελία φυλάκισης του σε Κατάστημα Κράτησης.



Ρωτήστε την προκλητική Τζάκρη, από πότε όποιος βουλευτής παραιτείται επιλέγει που θα δώσει την έδρα του;


 

Η Θεοδώρα Τζάκρη είναι αποδεδειγμένα μεγάλο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την παίρνεις στα σοβαρά, βγάζει μίσος και χολή εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, και είναι προκλητική ακόμα και στους συναδέλφους της στο ίδιο κόμμα.

Σε δήλωση της για να ευχαριστήσει εκ μέρους όλων των βουλευτών τον Όθωνα Ηλιόπουλο που παραιτήθηκε από την βουλευτική του έδρα, δεν παραλείπει να τονίσει αδιαφορώντας για τους επιλαχόντες που προηγούνται ότι ο κύριος καθηγητής «παραχωρεί την έδρα του στον κύριο Κασσελάκη». 

Η ερώτηση στην Τζάκρη είναι από πότε όποιος βουλευτής παραιτείται επιλέγει σε ποιον θα δώσει την έδρα του, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπου συναδέλφους του;

Η Τζάκρη νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τσιφλίκη ορισμένων νούμερων της πολιτικής όπως η ίδια και ο τυχοδιώκτης με το θλό οικονομικό παρελθόν Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ανακοίνωση της η Τζάκρη γράφει ότι με την είσοδο του τυχοδιώκτη στην βουλή θα ενδυναμωθεί η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, και διαβάζοντας το γελάει ο κόσμος με δάκρυα. Για να δώσει και ένα εθνικό χρώμα στην φαιδρότητα της εναντίον των συναδέλφων της, θεωρεί ότι τυχόν έλευση του τυχοδιώκτη στην βουλή θα είναι φυσική εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Διασποράς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αδιαφορώντας λοιπόν για τους

Πόπη Τσαπανίδου

Μιχάλης Καλογήρου

Τζένη Λειβαδάρου και

Ζωρζέτα Λάλη

Έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το 2023 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκλέχτηκε Βουλευτής ο διακεκριμένος Καθηγητής Ιατρικής Όθων Ηλιόπουλος, σηματοδοτώντας την ουσιαστική ενίσχυση των δεσμών της δημοκρατικής παράταξης με τον Απόδημο Ελληνισμό. Ο Καθηγητής Όθων Ηλιόπουλος εισέφερε, όχι μόνο ένα στοχευμένο και ουσιώδες κοινοβουλευτικό έργο, αλλά και ένα ήθος πρωτόγνωρο για τα πολιτικά δεδομένα της Ελλάδας.

Σήμερα περιήλθε σε γνώση μου, ως Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η παραίτηση του αξιότιμου συναδέλφου, καθώς παραμένει μάχιμος καθηγητής και ερευνητής σε πάρα πολύ σημαντικά και παγκόσμιας εμβέλειας προγράμματα που απαιτούν πολύ από τον χρόνο του εκτός Ελλάδας.

Σε μια κρίσιμη συγκυρία, στην οποία καθένας και καθεμία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Αξιωματική Αντιπολίτευση αφιερώνοντας το σύνολο του χρόνου τους, ο Καθηγητής Όθων Ηλιόπουλος έπραξε αυτό που πίστευε χρησιμότερο για την Πατρίδα και την Επιστήμη.

Αφοσιώνεται στο επιστημονικό του έργο και, σύμφωνα με την δήλωσή του παραχωρεί την έδρα του στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου, όχι μόνο να ενδυναμωθεί η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα δια της συμμετοχής του εκλεγμένου της προέδρου στο Κοινοβούλιο, αλλά και για να μην αλλοιωθεί ένα από τα ουσιώδη σημαινόμενα της εκλογής του, δηλαδή η φυσική εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Διασποράς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Εκ μέρους όλων των συναδέλφων βουλευτών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας για την προσφορά του καθώς και τις θερμότερες ευχές μας για ευόδωση του επιστημονικού του έργου προς όφελος της ανθρωπότητας».

Στην ίδια γραμμή και η προκλητική Νίνα Κασιμάτη που επίσης αδιαφορεί για τους επιλαχόντες συναδέλφους της και έδωσε την έδρα στον τυχοδιώκτη Στέφανο Κασσελάκη.

Η φαιδρή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίνα Κασιμάτη έσπευσε στα social media να δώσει την έδρα στον Κασσελάκη γράφοντας «Πρόεδρε, το έδρανό σου στη Βουλή σε περιμένει», αγνοώντας όμως τη βασική νομοθεσία του συντάγματος ότι την έδρα παίρνει, αν τη δεχθεί ο πρώτος επιλαχών ή επιλαχούσα στη λίστα του κόμματος που εν προκειμένω είναι η Πόπη Τσαπανίδου, και οι υπόλοιποι από κάτω. 

Πάντως αυτή η φαιδρή προσπάθεια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν στην ζούλα τον τυχοδιώκτη στην βουλή που δεν το αξίζει, δείχνει το πόσο λάθος συνεχίζει να πηγαίνει το κόμμα.



Συνεχίζεται η Ουκρανική προέλαση στα εδάφη της Ρωσίας

 



Σε ακόμη μεγαλύτερο βάθος μέσα στο ρωσικό έδαφος κινούνται οι ουκρανικές δυνάμεις, μια ένδειξη ότι η επίθεση του Κιέβου δεν είναι μια μεμονωμένη ενέργεια, αλλά κίνηση με προοπτική κατάληψης ρωσικών εδαφών.

Από οπτικό υλικό που ανεβάζουν στα κοινωνικά δίκτυα οι Ουκρανοί στρατιώτες φαίνονται ότι βρίσκονται σε βάθος αρκετών χιλιομέτρων μέσα στην επαρχία του Κουρσκ. Όπως αναφέρει η Washington Post (όπως και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης) εμφανίζεται υλικό και από το Μπελγκορόντ, επαρχία που επίσης βρίσκεται πάνω στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα βίντεο από το χωριό Πορόζ, περίπου 3 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, μέσα στο ρωσικό έδαφος. Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ υποστηρίζουν ότι είναι τακτική για να παραπλανήσει τις ρωσικές δυνάμεις. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση είναι μια κίνηση που τονώνει το ουκρανικό ηθικό, την ώρα που στα ανατολικά η Ρωσία έχει να επιδείξει εδαφικά κέρδη από την αντεπίθεση που είναι σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι και το Κουρσκ και το Μπελγκορόντ είναι ρωσικά και όχι κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη.

Ωστόσο, αυτό που επισημαίνουν δυτικοί αναλυτές είναι το μεγάλο ερώτημα του στόχου της ουκρανικής πλευράς.

Σε τι αποσκοπεί η επίθεση του Κιέβου μέσα στο ουκρανικό έδαφος; Με στρατιωτικούς όρους, ποιος είναι ο αντικειμενικός σκοπός της επιχείρησης και πόσο αυτό προβλέπεται να διαρκέσει. Πιθανόν γίνεται για να «τραβήξει» δυνάμεις από το ανατολικό μέτωπο, μια ριψοκίνδυνη κίνηση από το Κίεβο που πιέζεται στο ζήτημα της επάνδρωσης των μονάδων του. Εξίσου ριψοκίνδυνη είναι η εισβολή στα ρωσικά εδάφη για την οποία το Κίεβο πρέπει να διαθέσει μονάδες αν θέλει να τα διατηρήσει.

Η κατάσταση στο μέτωπο

Ρωσία και Ουκρανία συνεχίζουν σήμερα, Σάββατο (10/8), για πέμπτη ημέρα, τις μάχες μέσα σε ρωσικό έδαφος.

Ο ρωσικός στρατός «συνεχίζει να απωθεί την απόπειρα εισβολής από τα σύνορα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, που επισημαίνει ότι χρησιμοποίησε την πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό για να πλήξει τα στρατεύματα και εγκαταστάσεις της Ουκρανίας στη ρωσική επικράτεια.

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουνπληρώματα αρμάτων μάχης να ανοίγουν πυρ εναντίον ουκρανικών θέσεων στην περιοχή του Κουρσκ, όπως και ένα νυχτερινό αεροπορικό πλήγμα.

Μάχες κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο

Εν τω μεταξύ, η ουκρανική εισβολή θέτει σε κίνδυνο έναν πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό, σύμφωνα με τον ρωσικό οργανισμό πυρηνικής ενέργειας.

«Οι ενέργειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων συνιστούν μια άμεση απειλή» για τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ, ανέφερε η Rosatom που προσθέτει ότι «αυτή τη στιγμή, υφίσταται ένας πραγματικός κίνδυνος πληγμάτων και προκλήσεων εκ μέρους του ουκρανικού στρατού».

Η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας Rosatom συζήτησε την κατάσταση στη μονάδα πυρηνικής ενέργειας στην περιοχή του Κουρσκ με την ΙΑΕΑ.

Άλλωστε, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Γκρόσι έχει ήδη απευθύνει έκκληση, σε ένα δελτίο τύπου, να επιδειχθεί «η μέγιστη αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού ατυχήματος».

Φυγή αμάχων

Η ουκρανική επίθεση ξεκίνησε την Τρίτη το πρωί όταν μονάδες του στρατού του Κιέβου διέσχισαν τα σύνορα και διείσδυσαν στην περιοχή του Κουρσκ, προωθούμενες σε βάθος δεκάδων χιλιομέτρων, σύμφωνα με ανεξάρτητους αναλυτές.

«Ο πόλεμος έφθασε στο σπίτι μας», δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής μια γυναίκα που είχε πάει να υποδεχθεί συγγενείς της σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό της Μόσχας, στον οποίο έφθαναν τρένα που μετέφεραν ανθρώπους, οι οποίοι εγκατέλειψαν την περιοχή, μετέδωσε μία δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο.

Τουλάχιστον 3.000 άμαχοι έχουν απομακρυνθεί από τις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές και επιπλέον δρομολόγια τρένων προς τη Μόσχα έχουν οριστεί για τους ανθρώπους που θέλουν να φύγουν.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, υπάρχουν τουλάχιστον 5 νεκροί και 55 τραυματίες μεταξύ των αμάχων.

Περιορισμοί σε ρωσικά εδάφη

Μπροστά σε αυτήν την «άνευ προηγουμένου απόπειρα αποσταθεροποίησης της κατάστασης σε έναν συγκεκριμένο αριθμό περιοχών», οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ότι θέτουν σε ισχύ καθεστώς μάχης κατά της τρομοκρατίας στις περιφέρειες Κουρσκ, Μπελγκορόντ και Μπριάνσκ, προβλέποντας μεταξύ άλλων «περιορισμούς στην κυκλοφορία για τα οχήματα και τους πεζούς στους δρόμους» και περιορισμούς χρήσης των μέσων επικοινωνίας.

Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως οι στρατιώτες του Κιέβου έφθασαν στη Σούντζα, μια ρωσική πόλη με πληθυσμό 5.500 κατοίκους σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα, όπου βρίσκεται ένα κέντρο διαμετακόμισης για το αέριο που προμηθεύεται η Ευρώπη—Ουγγαρία, Σλοβακία, μέσω της Ουκρανίας.

Ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν ένα βίντεο, το οποίο δεν έχει επαληθευτεί, στο οποίο άνθρωποι που δηλώνουν ότι είναι κάτοικοι της Σούντζα απευθύνουν έκκληση για βοήθεια προς το πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η πρόοδος και ο αριθμός των ουκρανικών δυνάμεων, που συμμετέχουν στην εισβολή δεν είναι γνωστά, με την ουκρανική ηγεσία να μην έχει προς το παρόν κάνει κανένα σχόλιο.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε 19 τρομοκράτες που κρύβονταν σε σχολείο

 


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε  ότι εξουδετέρωσε «τουλάχιστον 19 τρομοκράτες της Χαμάς και της Ισλαμικός Τζιχάντ» στην πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή του σε σχολείο της Γάζας, η οποία προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

«Κατόπιν έρευνας των υπηρεσιών πληροφοριών, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τουλάχιστον 19 τρομοκράτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ εξουδετερώθηκαν», τόνισε ο στρατός σε ανακοίνωση στην οποία δημοσίευσε τα ονόματα και τις φωτογραφίες των νεκρών τρομοκρατών.

«Οι τρομοκράτες επιχειρούσαν με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών (...) από το εσωτερικό της περιβόλου» του σχολικού κτιριακού συγκροτήματος, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός επιπρόσθετα ανέφερε ότι η επιδρομή έγινε «με τη χρήση τριών πυρομαχικών ακριβείας» και ότι «ο χώρος στον οποίο βρίσκονταν οι τρομοκράτες δεν υπέστη σημαντικές ζημιές».




Συνελήφθη ο κακοποιός που είχε πυροβολήσει έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού


 

Χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές στον κακοποιό που είχε πυροβολήσει έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας κατά τη διάρκεια εκτενών επεισοδίων.

Ο 32χρονος οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού συνελήφθη στην Κερατέα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο 32χρονος τράβηξε όπλο και πυροβόλησε, με συνέπεια ένας άντρας να τραυματιστεί στο πόδι, ενώ ακόμη δύο άτομα τραυματίστηκαν, ένας στην κοιλιά (εκδορές) και ένας στο χέρι έπειτα από ξυλοδαρμό. Και οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Συνολικά, είχαν συλληφθεί 74 άτομα για την υπόθεση, όμως ο ίδιος παρέμενε ασύλληπτος. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων. 

Να σημειωθεί, ότι τέσσερις από τους 74 κατηγορούμενους οπαδούς ανήκουν και σε εγκληματική οργάνωση που είχαν εκτενή δραστηριότητα σε εκβιάσεις, ξυλοδαρμούς, εκρήξεις, εμπρησμούς και αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη, μετά από ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οπαδός αθλητικής ομάδας, ο οποίος απογευματινές ώρες του Σαββάτου, 13 Ιουλίου 2024, εξωτερικά ποδοσφαιρικού γηπέδου σε περιοχή της Αθήνας, πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο οπαδούς της ίδιας ομάδας.

Πρόκειται για 32χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων, κατοχή εκρηκτικών βομβών/ μηχανισμών, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή, διατάραξη της κοινής ειρήνης από υπαίτιους που τέλεσαν βιοπραγίες κατά τη διατάραξη, κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, βιοπραγία κατά άλλου κατά συναυτουργία, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών κατά συναυτουργία, παράνομη κατοχή φωτοβολίδων κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία κατά συναυτουργία και μόνος και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 9 Αυγούστου 2024 σε περιοχή της Κερατέας όπου συνελήφθη, δυνάμει του εντάλματος, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικία βρέθηκε εξοπλισμός με τον οποίο καλλιεργούσε εσωτερική υδροπονική κάνναβη. Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και συγγενικό του πρόσωπο, που κατηγορείται για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών, περί όπλων και φωτοβολίδων.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:









-8.170- ευρώ,

γυαλιά και -7- κομποσκοίνια, τα οποία φορούσε κατά την επίθεση,

-9- αυτοκόλλητα ποδοσφαιρικής ομάδας,

πιστόλι,

-23- φυσίγγια και -2- αβολίδωτα φυσίγγια,

-4- μαχαίρια, από τα οποία το ένα τύπου karambit,

πινακίδες κυκλοφορίας (μία απασχολεί ως κλεμμένη ή απολεσθείσα)

-79,6- γραμμάρια κάνναβης,

τάμπλετ και 2 λάπτοπ,

6 κινητά,

πληθώρα υλικών που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια κάνναβης, σε εσωτερικό χώρο (γλάστρες, ειδικός φωτισμός κ.ά.),

πυρσό και

δύο (2) τρίφτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Κώστας Βουκελάτος



Αγωνία Κασσελάκη για να αποκτήσει ασυλία Βουλευτή αλλά δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα

 



Η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από βουλευτή Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, νομίζουν ότι θα φέρει τον τυχοδιώκτη με θολό παρελθόν Στέφανο Κασσελάκη στην βουλή.

Επικαλούμενος τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις στις ΗΠΑ ως Καθηγητής του Harvard, ο κύριος Ηλιόπουλος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, καλώντας χωρίς ίχνος ντροπής, τους συνυποψήφιούς του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να ανοίξουν το δρόμο για την πλήρωση της κενής θέσης από τον τυχοδιώκτη, Στέφανο Κασσελάκη, λές και η βουλή θέλει ακόμα ένα νούμερο που δεν αξίζει.

Αυτό που θέλει ο Ηλιόπουλος και ο τυχοδιώκτης Κασσελάκης δεν το συμμερίζονται όλοι οι επιλαχόντες, και σωστά γιατί δεν θα δεχτούν να τους πάρει την θέση ένας τυχοδιώκτης.

Αυτοί είναι οι:

- Πόπη Τσαπανίδου

- Μιχάλης Καλογήρου

- Τζένη Λειβαδάρου

- Ζωρζέτα Λάλη

Οι Πόπη Τσαπανίδου που διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου επί Τσίπρα και ο Μιχάλης Καλογήρου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα και αμφότεροι στενοί συνεργάτες του, δεν θα δεχτούν να δώσουν την θέση τους σε ένα νούμερο της πολιτικής σκηνής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ούτε η κυρία Λάλη δεν πρόκειται να παραιτηθεί του δικαιώματός της να ορκιστεί βουλευτής, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που καλείται να πάρει θέση απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Με λίγα λόγια μην κάνει όνειρα ο Κασσελάκης, ούτε στην βουλή θα μπεί, ούτε ασυλία θα αποκτήσει.