Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Πρέσινγκ για να παραιτηθούν οι «5» και να μπει ο τυχοδιώκτης Κασσελάκης στη Βουλή

 


Το πρέσινγκ για να παραιτηθούν οι «5» και να μπει ο τυχοδιώκτης με το θολό οικονομικό παρελθόν στην Βουλή Κασσελάκης, δείχνει ότι κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ηθική.

Η προσπάθεια της ομάδας του τυχοδιώκτη να βάλουν ακόμα ένα ακατάλληλο νούμερο στην βουλή δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα παρακμιακό κόμμα που δεν του αξίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι πέντε επιλαχόντες καθοδηγούν τις εσωκομματικές εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στον θίασο του τυχοδιώκτη Κασσελάκη ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μετά την απόφαση του Καθηγητή του Harvard και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, Όθωνα Ηλιόπουλου να αποποιηθεί τη βουλευτική του έδρα, και το θράσος του να λέει ότι την δίνει στον Κασσελάκη χωρίς να δικαιούται.

Ο τυχοδιώκτης έχει αμολήσει ότι νούμερο υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ και τον στηρίζει να επηρεάσει υπέρ του όπως τους : Ραλλία Χρηστίδου, Γιάννης Σαρακιώτης, Γιάννης Βουλγαράκης, Νίνα Κασιμάτη, Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Πέτρος Παππάς. Τον τόνο, άλλωστε, έδωσε η ίδια η Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας με νόημα σε ανακοίνωσή της πως «η πράξη της παραίτησής του δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες του στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτείται υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου Επικρατείας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη».

Μετά και αυτή την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική συμπεριφορά της ομάδας του τυχοδιώκτη, η πολιτική απομόνωση Κασσελάκη είναι βέβαιη και το μέλλον του προδιαγεγραμμένο.

Ωστόσο, τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την απόκτηση της βουλευτικής ιδιότητας προσκρούουν στους επιλαχόντες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με πρώτη επιλαχούσα την πρώην Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, που είναι και στην ομάδα Τσίπρα, "πολέμησε" για την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και δικαιούται την βουλευτική ιδιότητα.

Η κυρία Τσαπανίδου προηγείται στη διαδικασία της αναπλήρωσης, όπως διευκρίνισαν κύκλοι της Βουλής, ενώ είχε αρχικά εκλεγεί στη Βουλή τον περασμένο Μάιο, αλλά έχασε την έδρα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2023. Προς το παρόν η κυρία Τσαπανίδου δεν έχει τοποθετηθεί αναφορικά με το ενδεχόμενο να ορκιστεί βουλευτής ή όχι στις 28 Αυγούστου, οπότε και θα ανοίξει εκ νέου η Βουλή, και καλό θα ήταν να πάρει την έδρα γιατί πρέπει να αποζημιωθεί.

Αν, όμως, η ίδια παραιτηθεί από το δικαίωμά της να αναπληρώσει τον Όθωνα Ηλιόπουλο στη Βουλή, ακολουθούν οι:

- Μιχάλης Καλογήρου

- Τζένη Λειβαδάρου και

- Ζωρζέτα Λάλη

Δηλαδή ο Διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου και η Ζωρζέττα Λάλη που δεν πρόκειται έτσι και έρθει η σειρά της να παραιτηθεί και να δώσει την θέση της στον τυχοδιώκτη με θολό παρελθόν Στέφανο Κασσελάκη.

Η κυρία Λάλη του είχε διαμηνύσει ότι θα ορκιστεί βουλευτής, αν παραιτηθούν όλοι οι προηγούμενοι επιλαχόντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια θέση εμμένει και τώρα, ενώ βρίσκεται κοντά στα στελέχη της Νέας Αριστεράς, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόβλεψη, ο τυχοδιώκτης δεν έχει πολιτικό μέλλον και αυτό είναι δεδομένο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου