Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Kapa Research ανεβαίνει η Ν.Δ. πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Να φύγει θέλουν ο Κασσελάκης απο αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ


 

Όχι στις τυχός πρόωρες εκλογές που διαρρέουν διάφοροι ανεύθυνοι, ναι στην ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης, με εστίαση όμως στα θέματα κόστους διαβίωσης, υγείας και ασφάλειας του πολίτη.

Αυτό αποτυπώνει, έρευνα της Kapa Research και στην δημοσκόπηση φαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλουν την απομάκρυνση του Κασσελάκη και την εκλογή νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. εμφανίζει ανάκαμψη δύο ποσοστιαίων μονάδων, την ώρα που τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκη και του ΠΑΣΟΚ είναι καθηλωμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περαιτέρω πτώση λόγω του αρχηγού του.

Για πρόεδρο της Δημοκρατίας, η πλειοψηφία (61%) ζητά να εκλεγεί άλλο πρόσωπο, ενώ μόνο το 28% υποστηρίζει την επανεκλογή της σημερινής προέδρου. 

Στο ερώτημα για σενάριο πρόωρων εκλογών, οι δύο στους τρεις (66%) απαντούν αρνητικά και επιλέγουν να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση. 

Υπέρ των πρόωρων εκλογών τάσσεται το 29% των ερωτηθέντων. Στην πρόθεση ψήφου (χωρίς αναγωγές και εκτίμηση), 

Ν.Δ. σε άνοδο 30,3%, 

ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 13,5%, 

το ΠΑΣΟΚ να κινείται στο 12,2%. 

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 46%, ο «ΚΑΝΕΝΑΣ» (37%) ο Στ. Κασσελάκης στο τίποτα μόλις (9%) και ο Ν. Ανδρουλάκης μόλις (7%).

Μεγάλη η διαφορά υπέρ του πρωθυπουργού στον δείκτη της δημοτικότητας πολιτικών αρχηγών με 42%, με τον Στ. Κασσελάκη να βρίσκεται στην έβδομη θέση με 19%, πίσω και από την Αφρ. Λατινοπούλου που τον πέρασε με (20%).

Ο Στέφανος Κασσελάκης, χάνει το στοίχημα της προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων, αφού η έρευνα της Kapa Research δείχνει ότι τo 51% ζητά νέο αρχηγό, ενώ μόλις το 25% έχει εμπιστοσύνη στον νυν πρόεδρο, και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να χαιρετήσει.


Λουκέτο σε beach bar στην Κυπαρισσία - Έκοβε αποδείξεις από… ταμειακές φάντασμα

 


Στο κλείσιμο για 48 ώρες beach bar, στην Κυπαρισσία, προχώρησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν τον έλεγχο έχοντας στη διάθεσή τους το σύγχρονο εργαλείο, Έλεγχος-live, που τους παρέχει πρόσβαση στο φορολογικό προφίλ των επιχειρήσεων, από όπου και αν βρίσκονται, και, σε συνδυασμό με τον επιτόπιο έλεγχο, διαπίστωσαν τα εξής:

Η επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 15/05/23.

Τα παραστατικά εσόδων εκδίδονταν από δύο ταμειακές μηχανές, για τις οποίες είχε δηλωθεί η παύση της λειτουργίας τους, με δήλωση αυτοπαράδοσης. Παρά το γεγονός αυτό, συνέχιζαν να λειτουργούν κανονικά, εκδίδοντας αποδείξεις. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι καμία από τις μηχανές δεν διαβίβαζε τα δεδομένα στο e-send από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης (Μάιος 2023). Ακόμα η επιχείρηση δεν διέθετε ενεργό POS.

Από τον έλεγχο των Ζ διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί συνολικά 17.500 αποδείξεις, συνολικής αξίας 193.000 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ 24.100 ευρώ.

Πλέον του λουκέτου, στην επιχείρηση επιβλήθηκε συνολικά πρόστιμο 13.050 ευρώ (12.050 ευρώ αντιστοιχεί στο 50% της αξίας του ΦΠΑ, που εισπράχθηκε, αλλά δεν αποδόθηκε, και 1000 ευρώ για τη μη δήλωση των μηχανών στην ΑΑΔΕ).

Παράλληλα, τα βιβλία της επιχείρησης ελέγχονται σε βάθος ετών, ώστε να καταγραφεί η φορολογική της συμπεριφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση αυτή ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής. Στην ίδια διεύθυνση, λειτουργούσε ο ίδιος επιχείρηση και παλαιότερα. Είχε και τότε ελεγχθεί και είχαν διαπιστωθεί πάλι φορολογικές παραβάσεις.


ΠηγήΠρόστιμο 120.000 ευρώ στο e-shop www.jmctech.gr


 

Πρόστιμο συνολικού ύψους 120.000 ευρώ στην επιχείρηση “JMC ΑΕ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ”.

H εταιρεία διατηρούσε το ηλεκτρονικό κατάστημα www.jmctech.gr και το πρόστιμο επέβαλε η Γενική Διευθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Η λειτουργία του site διεκόπη αμέσως μετά από ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου με σκοπό την προστασία των καταναλωτών.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν

Συγκεκριμένα, μετά από εκτεταμένο έλεγχο που διεξήγαγε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας και ειδικότερα:

Η μη παράδοση των παραγγελιών προϊόντων στον συμφωνημένο χρόνο παράδοσης και η μη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τον οριστικό χρόνο εκτέλεσης της παραγγελίας μετά την παρέλευση της προθεσμίας.

Η μη επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν οι καταναλωτές για την αγορά των αγαθών μετά από καταγγελία της σύμβασης και ακύρωση της παραγγελίας.

Η παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την παράδοση των αγαθών ενώ στην πραγματικότητα η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τις παραγγελίες.

Η μη παροχή εξηγήσεων στην υπηρεσία.

Εκτός από το διοικητικό πρόστιμο που επεβλήθη στη συγκεκριμένη επιχείρηση, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου προχώρησαν και στην προσωρινή απαγόρευση της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης μετά από σχετική εντολή προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην άμεση διακοπή της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης ώστε να αποτραπεί πάραυτα η περαιτέρω βλάβη για τους καταναλωτές από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το καταναλωτικό κοινό καλείται, σε περίπτωση που εντοπίζει φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από ηλεκτρονικές επιχειρήσεις, να υποβάλει καταγγελία στην Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή (http://kataggelies.mindev.gov.gr/).
Διαβάζοντας greeklish ο Τσίπρας είπε στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνω παρών


 

Ο Αλέξης Τσίπρα, δυσκολεύτηκε για ακόμα μία φορά να κάνει ότι ξέρει να μιλάει αγγλικά, διάβασε σωστά τα greeklish που του έγραψαν με την μετάφραση φυσικά από κάτω στα Ελληνικά, βελτίωσε την προφορά του αν και πήγε να πνιγεί μερικές φορές με την γλώσσα του, και είπε στον Κασσελάκη ότι είναι παρών.

«Δεν μετανιώνω που παραιτήθηκα από αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι υπερήφανος για όσα πέτυχα, αλλά έκανα λάθη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Koc,

όπου ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτορας, μία ημέρα μετά την σύγκρουση κορυφής με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος με ανάρτησή του από τις ΗΠΑ, πέταξε το γάντι στον πρώην πρωθυπυργό, καλώντας τον ή να τον στηρίξει ή να αφήσει «τα παιχνίδια».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόσυρσή του από την κεντρική πολιτική σκηνή, απόφαση που όπως τόνισε δεν μετανιώνει, ενώ χρησιμοποίησε και μία φράση του Άβρααμ Λίνκολν «αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία», καρφί ξεκάθαρα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Τσίπρας για να πεί στον Κασσελάκη ότι δεν τα παρατάει, διηγήθηκε μία ιστορία στους απόφοιτους, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του από αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραμυθιάζοντας όπως συνηθίζει τους παρευρισκόμενους, είπε δήθεν ότι όταν παραιτήθηκε είδε τυχαία ένα Τούρκο, εάν ήταν στην Γαλλία θα έβλεπε τυχαία ένα Γάλλο και ούτω καθέξης «Λίγες μέρες αργότερα, ενώ περπατούσα σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, ένας νεαρός Τούρκος με πλησίασε και με ξάφνιασε λέγοντάς μου να μην τα παρατήσω. Μου είπε ότι οι Τούρκοι έχουν ένα ρητό, «Boyun eğme» (κράτα το κεφάλι σου ψηλά). Αυτό είναι κάτι που θα το θυμάμαι πάντα.
Η Ελλάδα στην κορυφή των προσβάσιμων προορισμών για ΑμΕΑ παγκοσμίως -Με τουλάχιστον 250 παραλίες

 


Σημείο αναφοράς στον Προσβάσιμο Τουρισμό γίνεται η Ελλάδα καθώς πρωτοπορεί στην αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα σε παγκόσμιο επίπεδο προσελκύοντας αυξημένα μερίδια τουριστών από αυτή την κατηγορία επισκεπτών.

Με δεδομένη την εκπεφρασμένη προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού στο μέτωπο της προσβασιμότητας σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς, καρπούς αποδίδει η δράση του εν λόγω υπουργείου «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες - Ελλάδα 2.0», πάντα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερες από 250 παραλίες σε όλη την Ελλάδα είναι προσβάσιμες σε όλους (σε άτομα με αναπηρία και άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, όπως ηλικιωμένοι, έγκυες και σε άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς) προβάλλοντας έτσι το καλύτερο πρόσωπο της χώρας, όπου κάθε επισκέπτης είναι ευπρόσδεκτος στην αγκαλιά του απέραντου γαλάζιου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Περσεφόνη Μπέρτζου διευθύντρια Μάρκετιγκ της εταιρείας TOBEΑ (τεχνοβλαστός του πανεπιστημίου Πατρών), που έχει αναπτύξει και πατεντάρει το μηχάνημα SEATRAC, για την πρόσβαση στην θάλασσα, επεσήμανε πως η Ελλάδα, εκτός από πολιτισμό εξάγει και καινοτομία μέσω των SEATRAC στις παραλίες. Συγκεκριμένα η ελληνική αυτή πατέντα έχει τοποθετηθεί σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Λετονία, Κύπρο, Κροατία, Λιθουανία και θα ακολουθήσουν άμεσα περισσότερες χώρες. Στον Ελλαδικό χώρο έχουν τοποθετηθεί περισσότερα από 220 SEATRAC, όπως εξηγεί.

Εστιάζοντας στην Ελλάδα σημείωσε ότι πλέον η χώρα μας έχει αναρριχηθεί στην κορυφή των προσβάσιμων προορισμών για ΑμΕΑ στον κόσμο, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι Έλληνες και ξένοι έχουν αγκαλιάσει τα τα μηχανήματα αυτά. Μάλιστα στον δικτυακό τόπο της εταιρίας https://seatrac.gr/ καθημερινά είναι τα αιτήματα για πληροφόρηση σχετικά με τις παραλίες, αλλά κυρίως και για τις ευρύτερες υποδομές της περιοχής. Εκεί ο ενδιαφερόμενος θα αναζητήσει όλες τις παραλίες στην Ελλάδα που υπάρχουν υποδομές για τα άτομα που θα χρειαστούν πρόσβαση στην παραλία.

Σε ό,τι αφορά τις παραλίες που έχουν μεγάλη ζήτηση η κυρία Μπέρτζου επεσήμανε ότι η παραλία της Γλυφάδας πρωταγωνιστεί με 8.000 καθημερινές κλήσεις, ενώ ακολουθούν η παραλία της Καλαμάτας αλλά και αυτή των Χανίων, όπου καθημερινά δεκάδες είναι χρήστες των μηχανημάτων της SEATRAC. Το επόμενο διάστημα η εταιρία, που για κάθε μηχάνημα που αγοράζει ένας δήμος επιστρέφει και ένα ποσό στο πανεπιστήμιο Πατρών, εξετάζει την εγκατάσταση τέτοιων μηχανημάτων σε παραλίες της Χαλκιδικής, όπως εξηγεί η κυρία Μπέρτζου. Αρκει φυσικά να προχωρήσει και ο Δήμος προς αυτή την κατεύθυνση, μιας και η τοπική αυτοδιοίκηση παίζει σημαντικό ρόλο για την υλοποίηση τέτοιων επενδύσεων.

Στο μεταξύ φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη σημασία που έχουν για το τουριστικό προϊόν οι υποδομές προσβασιμότητες

«Πέρσι τοποθετήθηκε ράμπα και σύγχρονη εγκατάσταση σε μια από τις δημοφιλέστερες και ομορφότερες παραλίες μας, την Αγία Άννα. Επίσης είμαστε από τους πρώτους Δήμους που κατέθεσαν τεχνικό δελτίο για τρεις επιπλέον ραμπες ΑμεΑ με χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.Οι ταξιδιώτες με ειδικές ανάγκες δεν είναι εξαίρεση αλλα αναπόσπαστο κομμάτι μας», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λειψών Φώτη Μάγγο, «η υποδομή που δημιουργήσαμε σε δημοφιλή παραλία των Λειψών ώστε να είναι προσβάσιμη σε ΑμΕΑ, συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της εμπειρίας για κατοίκους και τουρίστες με ειδικές ανάγκες. Το έργο διαθέτει ειδική εγκατάσταση πρόσβασης, διάδρομο, αποδυτήρια, χημική τουαλέτα με αλλαξιέρα μωρού, σκίαστρα και σήμανση».

«Σημαντική είναι η αναβάθμιση υπηρεσιών για να είναι πιο ασφαλείς και προσβάσιμες οι παραλίες σε ευάλωτες ομάδες, γεγονός που έχει λάβει πολλά θετικά σχόλια. Υποβάλαμε πρόταση για ένταξη 4 ακτών στο πρόγραμμα για προσβάσιμες παραλίες. Υπάρχουν ναυαγοσώστες στις τρεις πολυσύχναστες παραλίες της Σίφνου, οργανώθηκαν σεμινάρια ΚΑΡΠΑ και παράλληλα ξεκίνησε η λειτουργία πάνω από 10 απινιδωτών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στις ακτές και τους περισσοτερους κύριους οικισμούς» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Σίφνου, Γιάννης Ραφελέτος.

«Στην Ίο από το 2021 φροντίσαμε ώστε να εγκατασταθεί σε παραλία μας, σύστημα πρόσβασης σε ΑμΕΑ που επιπλέον διαθέτει τηλεμετρία, ξύλινο διάδρομο και ομπρέλες. Βλέποντας την αποδοτικότητα της κίνησης αυτής, στόχος μας είναι η δημιουργία προϋποθέσεων ώστε όλοι να απολαμβάνουν το φυσικό κάλλος του νησιού μας», αναφέρει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιητών, Αντώνης Μέττος. 

Τέλος υπενθυμίζεται πρόσφατα το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε ότι για τη δράση «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υπερκαλύφθηκε ο διαθέσιμος προϋπολογισμός. Πιο συγκεκριμένα, υπεβλήθησαν συνολικά 155 αιτήσεις προϋπολογισμού άνω των 30 εκ ευρώ έναντι του διαθέσιμου των 17 εκατ. ευρώ. Μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού βρίσκονται ήδη στη διαδικασία ελέγχου πληρότητας και αξιολόγησης των αιτήσεων, με βάση την ημερομηνία κατάθεσης (μέθοδος first come-first served), και το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων.


iefimerida.grΔημητρακόπουλος : Fake News τα περί έρευνας της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της Εύα Καϊλή


 

Αβάσιμα χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα περί έρευνας της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει ότι η δήθεν είδηση δημιούργησε δυσφημιστικές εντυπώσεις. Ωστόσο «η περσινή έρευνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος Βρυξελλών ήταν ατελέσφορη!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης προέβαλαν ως ΕΙΔΗΣΗ … έρευνα στη κατοικία της οικογένειας της Εύας Καϊλή, δημιουργώντας εκ νέου εντυπώσεις δυσφημιστικές,που αναπαράχθηκαν χωρίς να έχουν βάση.

Θυμίζουμε ότι η περσινή έρευνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος Βρυξελλών ήταν ατελέσφορη!

Με αφορμή αυτή την μεγάλη «αποκάλυψη»,που θα την «ζήλευε» και ο Σέρλοκ Χολμς, λεκτέα τα κάτωθι :


1) Μετά από ένα χρόνο από τους κατασχεθέντες υπολογιστές δεν ανευρέθη τίποτε αξιόποινο, όπως ακριβώς και με τις αντίστοιχες κατασχέσεις στο Βέλγιο και ήταν αναμενόμενο.


2) Από τις νόμιμες παρακολουθήσεις και συνακροάσεις των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ οτι τα χρήματα,που βρέθηκαν στην κοινή κατοικία της Καϊλή, ανήκαν στον Αντονιο Παντσέρι σχετικά με τις δραστηριότητες της ΜΚΟ του,που ουδεμία σχέση είχε με την Ευρωβουλευτή


3) Η ανάκριση καρκινοβατεί εδώ και ενάμιση χρόνο,ενώ η αρμόδια ανακρίτρια αναλώνεται να εκδίδει διατάξεις,που απαγορεύουν στην Εύα Καϊλή τις δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες ακολούθως ακυρώνονται από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών των Βρυξελλών ως προδήλως αντισυνταγματικές, πιθανώς για να αποσιωπηθούν τα αδιέξοδα μιας υπόθεσης που καταρρέει συμφωνα και με τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


4) Η βελγική δικαιοσύνη έπαψε την έρευνα για τις κατηγορίες σε βάρος του Μαρόκου για διαφθορά, και επιπλέον ανακάλεσε τα εντάλματα σύλληψης για διαφθορά σε βάρος αξιωματούχων του Κατάρ. Η Ιταλική Δικαιοσύνη,που ασχολήθηκε παρεμπιπτόντως με την υπόθεση, απέρριψε ως αβάσιμες κατηγορίες ανάλογες με της Εύας Καϊλή, και, αφού εξέτασε τα ηχητικά ντοκουμέντα,αποφάσισε ότι δεν υπάρχει διαφθορά παρά τα ψέματα του Παντσέρι κατόπιν εκβιασμών εις βάρος της οικογένειας του, και ενώ ο ίδιος είχε εξαρχής ομολογήσει, πως όφειλε να έχει δηλώσει τα χρήματα του και δεν έχει κανένας άλλος εμπλοκή.


Τι μένει τελικά από αυτή την υπόθεση ;! Το πόσο αναγκαίο είναι να σεβόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες, όπως είναι το τεκμήριο αθωότητας και το κράτος δικαίου, όπου η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστές, που έχουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία και η ενοχή ή η αθωότητα ΔΕΝ κρίνεται από τις δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης αλλά από τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ της ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ. Αναμένουμε την απόσυρση των fake news και αναγνώριση του λάθους. Λυπηρό είναι ότι αποσιωπάται οποιαδήποτε είδηση, που δείχνει το αδιέξοδο της έρευνας.Ξυλοκοπήθηκε άγρια από πατέρα και θείο όταν τους είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος

 Βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο είναι το 15χρονο αγόρι που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους "άντρες" πατέρα του και θείο του όταν τους είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε ανακοίνωσή του λέει ότι ενημέρωθηκε από πολίτες την Παρασκευή, ενώ προσθέτει ότι είχε στηρίξει ολιστικά την οικογένεια το διάστημα 2009-2012. Επιπλέον το 2012 είχε λάβει καταγγελίες για έντονη παραμέληση ανηλίκου.

Ειδικότερα, το «Χαμόγελο» ανέφερε ότι την Παρασκευή (28/6) έλαβε δύο κλήσεις για την κακοποίηση ενός παιδιού 15 ετών σε χωριό στην περιοχή της Πάτρας.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε περιστατικό όπου το παιδί κακοποιήθηκε έντονα σωματικά από τον πατέρα του και αιμόφυρτο κατευθύνθηκε στην πλατεία.

Το παιδί νοσηλεύεται πλεόν σε νοσοκομείο της Πάτρας σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Το Κέντρο των Γραμμών Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού επικοινώνησε με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας αλλά και με το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, ενημερώνοντας για τις κλήσεις που έλαβε, για την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού. Ο Οργανισμός ενημερώθηκε για την ισχύ του περιστατικού και έγινε αναφορά πως έχει ήδη ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ανηλίκων και ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ακολούθησε επικοινωνία του Οργανισμού με το Νοσοκομείο, όπου εξέφρασε τη στήριξή του απέναντι στο παιδί και ενημερώθηκαν οι εξειδικευμένοι επιστήμονές του για την υγεία του ανήλικου.

Το ανήλικο παιδί, έπειτα από πληροφόρηση που έλαβε ο Οργανισμός, είναι καλά, αναφέρει το «Χαμόγελο». Επιπρόσθετα, το «Χαμόγελο» δήλωσε την ολιστική στήριξή του για την κάλυψη κάθε ανάγκης του παιδιού ή στήριξη με τη συνδρομή εθελοντών μας.

Το «Χαμόγελο» σημειώνει ακόμη ότι η οικογένεια κατά το διάστημα 2009-2019 υποστηρίχθηκε ολιστικά από το Κέντρο Στήριξης του Οργανισμού στην Πάτρα. Επιπλέον, το 2012 «είχαμε λάβει κλήση στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, σύμφωνα με την οποία υπήρχε έντονη παραμέληση του ανήλικου».

Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.Πόσες προκλήσεις από τα Σκόπια θα ανεχτεί Ελλάδα; Θέλουν οι Αλβανοί να του λένε "Μακεδόνες"


 

Πρέπει να δωθεί ένα σοβαρό τέλος με τις προκλήσεις των Σκοπίων, που θα τα το βάλει η ελληνική κυβέρνηση, μαζί με τους εταίρους της στην Ευρώπη.

Εννοείται ότι τα Σκόπια καταρχήν δεν έχουν καμία θέση στην Ευρωπαική Ένωση.

Τα Σκόπια προκαλούν τους τελευταίους 3 μήνες συνέχεια, και η μόνη αντίδραση του ελληνικού κράτους είναι να βγάζει ανακοινώσεις χωρίς ένα μάθημα για να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν.

Η νέα πρόκληση των Σλάβων που θέλουν να λέγονται Μακεδόνες, και όχι Βορειομακεδόνες όπως τους το χάρισαν, έρχεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας εκφράζοντας τη «σοβαρή ανησυχία» του για τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που πραγματοποιήθηκε στην Αλβανία και ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Παράλληλα, τα Σκόπια αντιδρούν έντονα και με θράσος στη χρήση του όρου Βορειομακεδόνες για τον χαρακτηρισμό της μακεδονικής μειονότητας που ζει στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής που ανακοίνωσε στα Τίρανα η Στατιστική Υπηρεσία της Αλβανίας, ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στα 2,4 εκατ. άτομα, μειωμένος κατά 410.000 σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή που πραγματοποιήθηκε στη χώρα το 2011.

Ο αριθμός των «Βορειομακεδόνων» στην Αλβανία ανέρχεται μόλις στους 2.281, έναντι 5.512 στην απογραφή του 2011, ενώ για πρώτη φορά καταγράφονται πλέον 7.957 άτομα ως «Βούλγαροι», αν και στις προηγούμενες 11 απογραφές στην Αλβανία ούτε ένα άτομο δεν δήλωσε Βούλγαρος.

Με άλλα λόγια, οι «Βορειομακεδόνες» είναι μόλις το 0,1% του πληθυσμού της Αλβανίας, και προκαλούν επειδή τους λένε «Βορειομακεδόνες».

Οι αλβανικές αρχές, μόλις το 2017 αναγνώρισαν «βουλγαρική μειονότητα» στην Αλβανία. Η επίσημη Σόφια υποστηρίζει πως στις προηγούμενες απογραφές στην Αλβανία, ο βουλγαρικός πληθυσμός που ζει στη χώρα εμποδιζόταν να απογραφεί ως τέτοιος.

«Οι τεχνικές παρατυπίες, τόσο ενόψει όσο και κατά την διάρκεια της απογραφής του πληθυσμού στην Αλβανία, τις οποίες επισήμαναν συνεχώς οι μακεδονικές οργανώσεις στην Αλβανία, είχαν ως αποτέλεσμα την ανακοίνωση προκαταρκτικών στοιχείων τα οποία, δυστυχώς, δεν αντικατοπτρίζουν επαρκώς τον πραγματικό αριθμό των εθνοτικά Μακεδόνων στη χώρα» σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας σε σημερινή ανακοίνωσή του και γνωστοποιεί πως ανακαλεί για διαβουλεύσεις στα Σκόπια τον πρέσβη της Βόρειας Μακεδονίας στα Τίρανα.

Ακόμη, κατά την χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής στην Αλβανία, ο εκπρόσωπος της πρεσβείας της Βόρειας Μακεδονίας αποχώρησε με θράσος κάνοντας καραγκιοζιλίκια από την παρουσίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι σε αυτήν έγινε λόγος για «Βορειομακεδόνες» και όχι για «Μακεδόνες». Εκπρόσωποι των τελευταίων στην Αλβανία ανακοίνωσαν πως δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα της απογραφής αυτής στην Αλβανία, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2023 και ζητούν τη διεξαγωγή νέας. Οι ίδιοι εκπρόσωποι κατηγορούν τη Βουλγαρία για «πολιτική αφομίωσης των "Μακεδόνων" που ζουν στην Αλβανία», με τη χορήγηση βουλγαρικών διαβατηρίων και την άσκηση πιέσεων προκειμένου αυτοί να απογραφούν ως «Βούλγαροι», ενώ σημειώνουν πως οι αλβανικές αρχές δεν έπραξαν τίποτε προκειμένου να εμποδίσουν τέτοιες ενέργειες.

Η Βουλγαρία απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές, τις οποίες όμως ενστερνίζονται τα επίσημα Σκόπια.

Λίγη ώρα μετά την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τίμτσο Μουτσούνσκι ανέφερε πως μετά από παρέμβασή του προς τον ομόλογό του της Αλβανίας, Ίγκλι Χασάνι, η Στατιστική Υπηρεσία της Αλβανίας «διόρθωσε» τον όρο «Βορειομακεδόνες» με τον όρο «Μακεδόνες», δείχνοντας το πόσο ασόβαρο και επικίνδυνο κράτος είναι και η Αλβανία, που επίσης δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη.