Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ρομά : Ναρκωτικά - όπλα - καθόντουσαν σε καρέκλα με φώτο του Εσκομπάρ

 



Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Δυτικής Αττικής από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Επιχειρησιακών Δράσεων Δυτικής Αττικής.

Συνελήφθησαν συνολικά 5 ημεδαποί ανάμεσα τους δύο ανήλικοι και κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά.

Στο Ζεφύρι περιοχή αποκλειστικά των Ρομά συνελήφθησαν 2 ημεδαποί καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε υποθέσεις άσκοπων πυροβολισμών. 






Κατασχέθηκαν 2 πιστόλια, κλεμμένη κυνηγετική καραμπίνα, 745 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης και 56 γραμμ. κοκαΐνης, και

 Στις Αχαρνές, συνελήφθησαν 3 ημεδαποί, από τους οποίους 2 ανήλικοι, και ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 14 περιπτώσεις ληστειών – κλοπών σε βάρος πεζών στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




Συνελήφθη ο οπαδός του Τράμπ με την προβιά και τα κέρατα που είχε εισβάλει στο Καπιτώλιο

 


Στα χέρια των ομοσπονδιακών αρχών βρίσκεται ο 32χρονος Τζέικ Αντζέλι, που ήταν από τις ηγετικές μορφές της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν ότι ο 32χρονος Τζέικ Αντζέλι, αναγνωρίστηκε ως ο άντρας που φαίνεται στις εικόνες των μέσων ενημέρωσης να μπαίνει στο κτήριο του Καπιτωλίου ντυμένος αλλοπρόσαλλα. 


Με βαμμένο πρόσωπο στα χρώματα της Αμερικάνικης σημαίας, ημίγυμνος με τατουάζ, προβιά και κέρατα στο κεφάλι,  ο άνδρας που πρωταγωνίστησε στην έφοδο που πραγματοποίησαν οπαδοί του Τραμπ την Τετάρτη στο Καπιτώλιο και έγινε viral, ακούει στο όνομα Jake Angeli και ανήκει στο ακροδεξιό κίνημα συνωμοσιολόγων QAnon.



Μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει σε διαδηλώσεις για να άνοιγμα των επιχειρήσεων στην Αριζόνα, που έκλεισαν για την αναχαίτιση της πανδημίας του κοροναϊού και άλλες σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα στην περιοχή, ενώ πιστεύει επίσης πως οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν συνωμοτήσει για να αποκρύπτουν επιστημονικές ανακαλύψεις από τον κόσμο ώστε να διατηρούν το σύστημα ως έχει.



Συνελήφθη ο άνδρας που έκλεψε το αναλόγιο της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι

 


Ένας άνδρας από τη Φλόριντα, ο οποίος φωτογραφήθηκε, χαμογελαστός, να κουβαλάει το αναλόγιο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο, συνελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με αρχεία των φυλακών.



Ο Άνταμ Κρίστιαν Τζόνσον συνελήφθη αφού σε βάρος του είχε εκδοθεί ομοσπονδιακό ένταλμα και οδηγήθηκε στην φυλακή της κομητείας Πινέλας.

Ο ταυτότητα του 36χρονου είχε αποκαλυφθεί σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Η εφημερίδα Bradenton Herald ανέφερε ότι είναι κάτοικος του Πάρις, μιας κοινότητας που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την Τάμπα.






Βίντεο με τις προκλήσεις των Τούρκων στους Έλληνες ψαράδες και το Λιμενικό

 


Το επεισόδιο που σημειώθηκε κοντά στα Ίμια, όταν ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής που εμπόδιζε ελληνικά αλιευτικά σκάφη, προσέκρουσε σε ταχύπλοο του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια περιπολίας αποτυπώνουν τα βίντεο-ντοκουμέντο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πριν λίγες ώρες.

Το βίντεο δείχνει όσα έγιναν το πρωί των Θεοφανίων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων. Το πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής άρχισε να παρενοχλεί τους Έλληνες ψαράδες. Μάλιστα, το βίντεο δείχνει καθαρά ότι άνδρες της τουρκικής πλευράς όπλισαν τα 50άρια πάνω στην κόντρα γέφυρα και τα γέμισαν με σφαίρες, 20 μόλις μέτρα από το ελληνικό αλιευτικό.



«Πενηντάρι είναι, να κι οι σφαίρες» ακούγονται να λένε οι ψαράδες, που δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να καταγράφουν με βίντεο τις τουρκικές προκλήσεις. Όταν το τουρκικό σκάφος πέρασε πολύ δίπλα από τους Έλληνες ψαράδες, οι τελευταίοι αναρωτήθηκαν: «Τώρα τι κάνει; Να μας πνίξει θέλει;» και χαιρέτισαν με γέλια και διατηρώντας την ψυχραιμία τους.

Το υλικό καταγράφει και την παρενόχληση του περιπολικού της Λιμενικής Αρχής Κω, τύπου RANFAR, που αποτελεί δωρεά Ελλήνων εφοπλιστών. Σύμφωνα με το Λιμενικό, το σκάφος υπέστη μικρές υλικές ζημιές, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.


Πηγή : protothema.gr








Αύριο Δευτέρα ξεκινάει η διαδικασία καθαίρεσης του Ντόναλντ Τράμπ

 


Πρόταση υπέρ της παραπομπής Τραμπ μετά τα δραματικά γεγονότα στο Καπιτώλιο πρόκειται να καταθέσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων τη Δευτέρα οι Δημοκρατικοί.

Ο βουλευτής Τεντ Λιου -ο οποίος μετείχε ενεργά τον Δεκέμβριο του 2019 στη διαδικασία της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Τραμπ, η οποία τελικά απέτυχε μετά την αντίθετη απόφαση της Γερουσίας- ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 180 βουλευτές που υποστηρίζουν την πρόταση κατά του απερχόμενου προέδρου μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως, αν ο Τραμπ δεν παραιτηθεί, έδωσε οδηγίες στην Επιτροπή Κανονισμών του σώματος να προχωρήσει σε πρόταση παραπομπής του προέδρου και προσφυγής στην 25η Τροπολογία, που προβλέπει την καθαίρεση ενός προέδρου ο οποίος δεν είναι ικανός να εκτελέσει τα επίσημα καθήκοντά του.

Σε αντίγραφο σχεδίου με τα άρθρα παραπομπής που κυκλοφορεί μεταξύ των μελών του Κογκρέσου, ο Τραμπ κατηγορείται για «υποκίνηση βίας εναντίον της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών» με στόχο να ανατρέψει την ήττα του από τον Μπάιντεν.

Εάν η πρόταση ψηφιστεί θετικά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι που θεωρείται βέβαιο, καθώς το Σώμα ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ο Τραμπ θα είναι ο πρώτος πρόεδρος που διώχθηκε δύο φορές, ενώ του απομένουν μόλις 11 ημέρες για να παραμείνει στον Λευκό Οίκο.