Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Αύριο Δευτέρα ξεκινάει η διαδικασία καθαίρεσης του Ντόναλντ Τράμπ

 


Πρόταση υπέρ της παραπομπής Τραμπ μετά τα δραματικά γεγονότα στο Καπιτώλιο πρόκειται να καταθέσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων τη Δευτέρα οι Δημοκρατικοί.

Ο βουλευτής Τεντ Λιου -ο οποίος μετείχε ενεργά τον Δεκέμβριο του 2019 στη διαδικασία της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Τραμπ, η οποία τελικά απέτυχε μετά την αντίθετη απόφαση της Γερουσίας- ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 180 βουλευτές που υποστηρίζουν την πρόταση κατά του απερχόμενου προέδρου μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως, αν ο Τραμπ δεν παραιτηθεί, έδωσε οδηγίες στην Επιτροπή Κανονισμών του σώματος να προχωρήσει σε πρόταση παραπομπής του προέδρου και προσφυγής στην 25η Τροπολογία, που προβλέπει την καθαίρεση ενός προέδρου ο οποίος δεν είναι ικανός να εκτελέσει τα επίσημα καθήκοντά του.

Σε αντίγραφο σχεδίου με τα άρθρα παραπομπής που κυκλοφορεί μεταξύ των μελών του Κογκρέσου, ο Τραμπ κατηγορείται για «υποκίνηση βίας εναντίον της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών» με στόχο να ανατρέψει την ήττα του από τον Μπάιντεν.

Εάν η πρόταση ψηφιστεί θετικά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι που θεωρείται βέβαιο, καθώς το Σώμα ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ο Τραμπ θα είναι ο πρώτος πρόεδρος που διώχθηκε δύο φορές, ενώ του απομένουν μόλις 11 ημέρες για να παραμείνει στον Λευκό Οίκο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου