Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Αυτός είναι ο Τούρκος λιμενικός που απείλησε με όπλο Έλληνες ψαράδες



Άκρως προκλητική συμπεριφορά απέναντι στους Έλληνες ψαράδες κοντά στα Ίμια. Τούρκοι λιμενικοί, δεν δίστασαν να προτάξουν τα όπλα τους για να τους εκφοβίσουν.

Άκρως προκλητικές και παράνομες ενέργειες από πλευράς τουρκικής Λιμενικής Αστυνομίας, κατέγραψαν με την ερασιτεχνική τους κάμερα Έλληνες ψαράδες στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Σύμφωνα με το βίντεο-ντοκουμέντο που αναρτήθηκε από τους Καλύμνιους επαγγελματίες ψαράδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Τούρκοι λιμενικοί προσέγγισαν με φουσκωτή βάρκα το καΐκι των Ελλήνων, το οποίο επιχείρησαν να αναχαιτίσουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Αφού συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση των ψαράδων, οι οποίοι μεταξύ άλλων τους απάντησαν ότι «Είναι Ελλάδα ρε εδώ!», Τούρκος λιμενικός εμφανίζεται να ανασύρει όπλο το οποίο προτάσσει εναντίον των ψαράδων.


Σε σχετικές φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο λογαριασμό Mixalis Katsinis διακρίνεται ο Τούρκος λιμενικός να προτάσσει όπλο εναντίον των Ελλήνων ψαράδων.





Πηγή : f-news.gr


Νέες «βόμβες» Ράικου στην προανακριτική για Novartis: Ο Παπαγγελόπουλος ήθελε δίωξη πολιτικών χωρίς στοιχεία


Νέες κατηγορίες εξαπέλυσε η Ελένη Ράικου κατά τη δεύτερη μέρα της κατάθεσης της στην προανακριτική επιτροπή για την Novartis κατά του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου.

Στην κατάθεσή της τον κατηγορεί ότι προσπαθούσε με πολλούς τρόπους να στήσει την υπόθεση Novartis και απαιτούσε την δίωξη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων με κατασκευή πλαστών στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Ράικου σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάσης Πλεύρη για το αν πήρε εντολή από τον κ. Παπαγγελόπουλο να στείλει στη Βουλή φάκελο με πολιτικά πρόσωπα είπε:

« Ήταν απαίτησή του. Ενώ γνώριζε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία. Ήταν απαίτηση του να κατασκευαστούν. Αυτό άλλωστε έκανε μετά με την κ.Τουλουπάκη. Είχε έρθει η κ.Παπαδάκου και μου είχε μιλήσει για πολιτικούς. Όλοι γνωρίζαμε ότι η κ.Παπαδάκου ήταν η φωνή του Παπαγγελόπουλου. Και μου είχε αναφέρει τον Βενιζέλο και τον Πικραμμένο».

Σε ερώτηση για το αν η κυρία Τουλουπακη θα μπορούσε να εκτελέσει αντί για αυτή  τις εντολές Παπαγγελόπουλου είπε: «Εσείς τι λέτε; Στους τρεις μήνες σας είπα πόσα στοιχεία συγκεντρώσαμε. Αυτά που βρήκαμε εμείς διερευνήθηκαν; Η λίστα διερευνήθηκε; Βρήκαμε φαρμακευτική εταιρεία ότι έδινε λεφτά σε άλλη φαρμακευτική. Αυτά ψάχτηκαν ; Με την παρέμβαση να πάει όπως πήγε το σκάνδαλο ουσιαστικά διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου. Χάθηκαν λεφτά, εκατομμύρια για τη χώρα. Άλλες χώρες πήραν λεφτά από τη Novartis. Η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα εξαιτίας όλων αυτών. Κι αυτά με ευθύνη Παπαγγελόπουλου».

Κατάθεση – καταπέλτης της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου ήταν και η χθεσινή στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής. Κατονόμασε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν» ενώ κατήγγειλε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της διότι δεν θέλησε να στήσει την πολιτική σκευωρία με φόντο την υπόθεση της Novatis!

Περιέγραψε πλήρως και με στοιχεία το πώς ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με προπομπό φίλα προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδες και δημοσιογράφους, προχωρούσαν σε παρεμβάσεις στη διερεύνηση υποθέσεων και όταν εκείνη δεν ενέδιδε, της ασκούσαν πειθαρχικές διώξεις.

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται να κατέθεσε πως ήταν εκείνη που «ονομάτισε» τον κ.Παπαγγελόπουλο ως «Ρασπούτιν», μιλώντας σε δικαστικούς συντάκτες, καθώς ήταν ένα προσωνύμιο που έλεγε ο ίδιος για αυτόν αστειευόμενος…. και απόρησε πώς η τότε κυβέρνηση τον στήριζε σε αυτές τις μεθοδεύσεις που έκανε σε δικαστικές υποθέσεις.

Η κυρία Ελένη Ράικου ουσιαστικά χθες με την κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής φέρεται να… «έραψε γουνάκια» ειδικού δικαστηρίου -όπως σχολίαζαν πολιτικοί παρατηρητές- για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας πως ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν ο ορισμός της παρεμβατικότητας, «ήθελε να κατασκευάσω στοιχεία και μάρτυρες… ήθελε πολιτικούς εδώ και τώρα».

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πηγές από την προανακριτική, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται να κατέθεσε πως δεν προχώρησε άμεσα στην καταγγελία των παρεμβάσεων που έκανε ο κ. Παπαγγελόπουλος γιατί δεν είχε θεσμική προστασία και τον στήριζε το τότε κυβερνών κόμμα. Μάλιστα φέρεται να έχει καταθέσει πως υπήρξε σοβαρή απόκλιση από τα συνηθισμένα στον Αρειο Πάγο και δεν είχε πού να αναφερθεί, καθώς ακόμα και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να πήγαινε, την κυρία Ξένη Δημητρίου -όπως φέρεται να είπε -ταυτιζόταν με την κυβέρνηση. Γι’ αυτό και δεν υπήρχε η θεσμική προστασία που χρειαζόταν.

Η κυρία Ελένη Ράικου ειδικά για τον κ. Παπαγγελόπουλο φέρεται να κατέθεσε πως εκείνος δεν ορρωδούσε προ ουδενός. «Επαιρνε τηλέφωνα και υποδείκνυε τι να κάνουμε σε συγκεκριμένες υποθέσεις. Είχε άποψη και ήταν ο ορισμός της παρεμβατικότητας. Ηταν υποθέσεις που ενδιέφεραν τον ίδιο. Οχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για επιχειρηματίες…».

Για δε την επίμαχη υπόθεση της Novatis λέγεται πως η κυρία Ράικου κατέθεσε ότι της απαιτούσε να κατασκευάσει στοιχεία και μάρτυρες και ό,τι δεν το κατάφερε με εκείνη τελικά το κατάφερε με τη διάδοχό της στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όπως αποδεικνύει η ροή των γεγονότων.

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς ειδικότερα φέρεται να έχει καταθέσει πως τον Φεβρουάριο 2017 την επισκέφθηκε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και τη ρωτούσε εάν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Νοvartis που ερευνούσε. Τότε ακόμα, είπε, κανένας άλλος δημοσιογράφος δεν με είχε ρωτήσει κάτι τέτοιο, αφού η έρευνα ήταν σε αρχικό στάδιο. Η κυρία Γιάννα Παπαδάκου επέμενε πως… υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Μετά τη δημοσιογράφο με πήρε τηλέφωνο κι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ρωτούσε τα ίδια. Η κυρία Παπαδάκου, τον Μάρτιο, επανήλθε και με ξαναρωτούσε τα ίδια. Οταν της είπα πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για πολιτικό πρόσωπο, με ρώτησε ειδικά για τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Παναγιώτη Πικραμμένο κι άρχισε να της μιλά για ύπαρξη μιας off shore που είχαν ο επιχειρηματίας κ. Παναγιωτάκης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οταν ζήτησε από τη δημοσιογράφο να της φέρει τα στοιχεία που της έλεγε εκείνη της απάντησε πως φεύγω τώρα να στα φέρω… Δεν επανήλθε και την κάλεσα μετά από ημέρες εγώ αλλά και τότε εκείνη απέφυγε να φέρει το οτιδήποτε. Την ίδια στιγμή ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται να είπε ότι της έλεγε τηλεφωνικά «ακόμα να στείλεις τη δικογραφία στη Βουλή;» και όταν του απάντησε ότι «εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής» εκείνος της είπε «Κάτσε και θα δεις»… Τότε η κυρία Ράικου κατέθεσε πως ήταν η στιγμή που αισθάνθηκε πως εκβιάζεται ενώ παράλληλα ξεκίνησαν και μια σειρά πειθαρχικών της διώξεων. Μάλιστα ανέφερε πως ειδικά μετά από ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από δημοσιογράφο, τον οποίο και κατονόμασε, από την εφημερίδα Ντοκουμέντο, ο οποίος την κατηγόρησε πως αποκρύπτει στοιχεία, η κυρία Ράικου ένιωσε πως υπήρχε συμβόλαιο θανάτου εναντίον της επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον Παπαγγελόπουλο! Θυμήθηκε δε την εισαγγελέα Ελένη Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό…

Εκτός πάντως από ισχυρό βραχίονα του κ. Παπαγγελόπουλου στην εφημερίδα «Ντοκουμέντο», η κυρία Ράικου ανέφερε ότι υπήρξε και ένα άλλο δημοσίευμα από την εφημερίδα «Δημοκρατία» για μια άλλη υπόθεση με πολιτικό ενδιαφέρον που χειριζόταν και αφορούσε την πώληση ακινήτου της κυρίας Κουράκου στη Σύρο, της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου. Υπόθεση για την οποία και πάλι της ασκήθηκε μια ακόμα πειθαρχική δίωξη με εντολή του κ. Παπαγγελόπουλου, μια υπόθεση που τελικά απαλλάχθηκε, καθώς ήταν και αυτή μια ανυπόστατη ιστορία με στόχο να κάμψουν το δικαστικό της φρόνημα και να την εκδιώξουν από το δικαστικό σώμα.
Συνολικά η κυρία Ράικου ανέφερε πως έγιναν τέσσερα πειθαρχικά μεταξύ των οποίων και για τον άνδρα της και την εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis και όλες αρχειοθετήθηκαν. Ειδικά για το έγγραφο της εισαγγελέως Διαφθοράς που διαβιβάστηκε σε χρόνο -ρεκόρ από την κ. Τουλουπάκη και εμφανίζει ο γιατρός σύζυγος της κυρίας Ελένης Ράικου να είχε πάρει τέσσερα χρηματικά εμβάσματα από τη Novartis το 2008 και το 2010 (πολύ δηλαδή προγενέστερα της έρευνας που ξεκίνησε το 2017 της υπόθεσης Novartis από τη Δικαιοσύνη) η κυρία Ράικου φέρεται να απάντησε πως οι γιατροί έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε δεκάδες έρευνες. Οπως και ο άνδρας μου, ο οποίος έλαβε 1.000 ευρώ στις 27/9/2010. Το πρώτο αναφερόμενο έμβασμα του 2008 δεν υπάρχει και φέρεται να έχει καταθέσει πως και αυτό το έγγραφο είναι ένα από τα δημιουργήματα του κ. Παπαγγελόπουλου.

Χθες βράδυ, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να προβεί σε μια δήλωση στην οποία μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της» την κυρία Ράικου, η οποία, όπως υποστηρίζει, «προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στον βούρκο της» και προαναγγέλλει ότι «μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της, τότε θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει». Η κατάθεση της κυρίας Ράικου συνεχίζεται σήμερα το πρωί.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ο «ταπεινός» Μητροπολίτης Κύκκου & Τηλλυρίας κυκλοφορεί με Mercedes αξίας 300.000 ευρώ



Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στα sosial media ήταν αρκετή για να φανεί ότι το «πορεύεσθε σεμνά και ταπεινά» δεν ισχύει ενίοτε για κάποιους ιεράρχες. Στην περίπτωση του Μητροπολίτη Κύκκου & Τηλλυρίας Νικηφόρου στην Κύπρο εν προεκειμένω, δεν ισχύει καθόλου αν κρίνουμε από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί για τις καθημερινές μετακινήσεις του.


Πρόκειται για μια Mercedes AMG S63 η αξία της οποίας ανέρχεται στις σχεδόν 300.000 ευρώ! Εφοδιάζεται με 4λιτρο V8 BiTurbo κινητήρα απόδοσης 612 αλόγων, είναι δηλαδή ακόμα ισχυρότερος από τη μονάδα που αντικατέστησε, παρότι εκείνη ήταν 5.5 λίτρων. Η επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα έρχεται σε μόλις 3.5 δευτερόλεπτα, η ισχύς περνά στο δρόμο μέσω συστήματος μετάδοσης AMG Speedshift MCT 9 σχέσεων ενώ η AMG S63 εφοδιάζεται και με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+.

Η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χιλιόμετρα/ώρα αλλά οι παραπάνω αριθμοί πιστοποιούν πως πρόκειται για ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και γρήγορα αυτοκίνητα, το οποίο χρησιμοποιούν εκατομμυριούχοι μεγιστάνες για τις μετακινήσεις τους.


Αυτό επέλεξε και ο Μητροπολίτης Κύκκου & Τηλλυρίας-κατέχει το συγκεκριμένο αξίωμα από το 2007, προφανώς για να αντεπεξέρχεται πολύ γρήγορα και με ασφάλεια στις πολλές υποχρεώσεις του.

Στα εβδομήντα τρία του χρόνια και έχοντας αποτύχει να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο σεβασμιότατος Νικηφόρος έγινε θέμα εξαιτίας της πανάκριβης Mercedes του. Αυτής, που τον μετακινεί παντού όχι όμως σεμνά και σίγουρα καθόλου ταπεινά…


Πηγή : newsauto.gr




Κόψτε τα προνόμια στην Μέγκαν Μαρκλ και σταματήστε να την φωτογραφίζεται να δείτε κάτι



Εθισμένη στην δημοσιότητα και στο να ασχολείται ο κόσμος μαζί της, μόλις την στείλεις στην αφάνεια και καταλάβει ότι ήταν και δεν είναι πλέον εκεί θα δεις πώς θα γυρίσει στην Βασίλισσα!!

Η Μέγκαν Μαρκλ έκανε λένε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση με τον πρίγκιπα Χάρι πως σκοπεύουν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, απόφαση που έχει αναστατώσει το Παλάτι.   

Η πρώην Δούκισσα του Σάσεξ και νυν απλά πρώην ηθοποιός και σύζυγος του πρώην πρίγκιπα Χάρι φωτογραφήθηκε χαμογελαστή και ευδιάθετη στον Καναδά, ντυμένη απλά, να επιβιβάζεται σε ένα υδροπλάνο στη Βικτόρια με προορισμό το Βανκούβερ, όπου επισκέφτηκε το κέντρο φροντίδας γυναικών Downtown Eastside Women's Centre. 

Την επίσκεψη της Μέγκαν πρόδωσε το προσωπικό του κέντρου, καθώς δημοσίευσαν στο Facebook μια φωτογραφία μαζί με την Δούκισσα λές και δεν το ήξερε η ίδια ότι θα την ανέβαζαν!!

Η φωτογραφία δείχνει την Μέγκαν Μαρκλ να ποζάρει στο κέντρο έχοντας γύρω της άλλες γυναίκες, με την λεζάντα να γράφει: «Δείτε με ποιον ήπιαμε τσάι σήμερα! Η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ (η πρώην είναι το σωστό, μας επισκέφτηκε για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν γυναίκες της κοινότητας». Το συγκεκριμένο κέντρο παρέχει συμβουλευτική, ζεστά γεύματα και βασικά αγαθά σε γυναίκες και παιδιά που έχουν ανάγκη.   «Ρώτησε τι μπορεί να χρειάζονται οι γυναίκες, στο πλαίσιο της στήριξης. Ήταν μια ωραία συνάντηση», δήλωσε ένα από τα στημένα μέλη του προσωπικού, τονίζοντας πως κανείς δεν γνώριζε για την επίσκεψη της Μέγκαν μέχρι την στιγμή που εμφανίστηκε και καλά!!

Κόψτε τις εμφανίσεις της Μέγκαν και τις φωτογραφίσεις και θα δείτε πώς θα κάνει σαν τρελή να επιστρέψει στα παλιά της αξιώματα!!


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η αργία είναι για τους τεμπέληδες»



Σύμφωνος με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε επ' αυτού ότι «έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες».

Μάλιστα, σχολίασε ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι μια σχολική εορτή, κατά την οποία τα παιδιά, σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου τους, θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, θα πάνε στην εκκλησία και θα κάνουν μάθημα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας διευκρινίζεται ότι: "Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια, όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Νέα παρέμβαση ΗΠΑ : Να αποσυρθούν τα ξένα στρατεύματα από τη Λιβύη – «Βολές» κατά Τουρκίας και Ρωσίας


Την άμεση απόσυρση από τη Λιβύη των υποστηριζόμενων από την Τουρκία Σύρωων μαχητών και των Ρώσων μισθοφόρων ζητά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Καλώντας τις ξένες χώρες που τροφοδότησαν τη σύγκρουση να αποσύρουν άμεσα τις δυνάμεις τους, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης.

Να αποσυρθούν άμεσα οι ξένες δυνάμεις από τη Λιβύη
«Χώρες που παριστάνουν ότι υποστηρίζουν τη σταθερότητα της Λιβύης πρέπει να αποσύρουν αμέσως τις δυνάμεις τους, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων μισθοφόρων και των υποστηριζόμενων από την Τουρκία Σύρων, οι οποίοι έχουν επιδεινώσει σημαντικά τις ανθρωπιστικές συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον ιστότοπο Hellas Journal και στην ΕΡΤ.

Επισήμανε ακόμη  ότι η Ουάσιγκτον στηρίζει όλες τις προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας και την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στη Λιβύη.

«Στεκόμαστε με τον λαό της Λιβύης»
«Στεκόμαστε με τον λαό της Λιβύης, καθώς εργάζεται για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς μέλλοντος, χωρίς ξένη παρέμβαση. Είναι θετικό βήμα ότι οι ηγέτες της Λιβύης αναγνωρίζουν την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός. Αυτό πρέπει να ακολουθηθεί από μια πολιτική διαδικασία που προέρχεται από τα μέρη της Λιβύης και να μην τους επιβληθεί.

Καλούμε όλα τα μέρη της Λιβύης να επωφεληθούν αυτής της ευκαιρίας, μέσω της διαμεσολάβησης, για την αντιμετώπιση των πολιτικών, οικονομικών και ζητημάτων ασφαλείας που τα χωρίζουν».

Προκλητική και αντιπαραγωγική η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτεμεντ είχε ρίξει «χαστούκι» προς την Τουρκία με φόντο την πειρατική συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες, κάνοντας λόγο για «προκλητικό και αντιπαραγωγικό» μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

«Οι τουρκικοί ισχυρισμοί αντίκεινται προς το διεθνές δίκαιο, το οποίο προβλέπει ότι τα νησιά έχουν ίδια δικαιώματα με τις ηπειρωτικές περιοχές όσον αφορά την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα» είπε χαρακτηριστικά βάζοντας στη «θέση της την Τουρκία» η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή του Αιγαίου και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι «οι αποφάσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερομένων κρατών δεν βοηθούν (και) είναι προκλητικές. Επιπλέον, σε αντίθεση με όσα προτείνει η Τουρκία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο όπως αποκρυσταλλώνεται στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, τα νησιά έχουν γενικά δικαίωμα στην ΑΟΖ και στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα στον ίδιο βαθμό με οποιαδήποτε άλλη χερσαία περιοχή».

Η τουρκολιβυκή συμφωνία προκάλεσε εντάσεις στην περιοχή
Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας επέμεινε ότι η ανακοίνωση της υπογραφής του μνημονίου κατανόησης Άγκυρας-Τρίπολης «προκάλεσε εντάσεις στην περιοχή, είναι αντιπαραγωγική και προκλητική».

Υπενθύμισε ότι το κείμενο δεν λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερόμενων κρατών, καθώς περιλαμβάνει θαλάσσιες περιοχές οι οποίες ανήκουν ή διεκδικούνται από την Ελλάδα.

«Σημειώνουμε ότι η Ελλάδα έχει επίσης αλληλεπικαλυπτόμενες θαλάσσιες διεκδικήσεις στη περιοχή που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο κατανόησης Τουρκίας-Λιβύης για την οριοθέτηση. Ως πάγια πολιτική, ενθαρρύνουμε τα κράτη να επιλύουν τις διαφορές τους ειρηνικά, με βάση το διεθνές δίκαιο», είπε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε πως παρότι οι ΗΠΑ δεν λαμβάνουν γενικά θέση για τις διαφορές θαλάσσιας δικαιοδοσίας άλλων κρατών, στη συγκεκριμένη περίπτωση καλούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν κάθε ενέργεια στην οποία ελλοχεύει κίνδυνος να κλιμακωθούν περαιτέρω οι εντάσεις σε μια χρονικά ευαίσθητη συγκυρία για την ανατολική Μεσόγειο.

Η Διάσκεψη του Βερολίνου

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία μεταξύ Σάρατζ – Χαφτάρ οι οποίες για την ώρα «ναυάγησαν» η Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη στις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά και αποκτά πλέον ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως σκοπεύει να πάρει μέρος και σε άλλες συζητήσεις για το μέλλον της Λιβύης.

«Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα στη συνάντηση του Βερολίνου στην οποία θα συμμετάσχουν στο πλευρό της Τουρκίας η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» δήλωσε.

Στόχος της Τουρκίας είναι η πάση θυσία διατήρηση της συμφωνίας η οποία προβλέπει ότι λιβυκή και τουρκική ΑΟΖ συνορεύουν σβήνοντας ουσιαστικά από τον χάρτη τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Καστελόριζο και κυρίως την Κρήτη.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, το «παιχνίδι» πλέον θα παιχτεί στο Βερολίνο, στη διάσκεψη για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε και επίσημα την διεξαγωγή της συνάντησης. Εκτός από τους Χαφτάρ και Σάρατζ, στη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου θα συμμετάσχουν επίσης αντιπροσωπείες από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Κίνα, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η γερμανίδα καγκελάριος έστειλε επίσης προσκλήσεις στην Αφρικανική Ένωση, τον Αραβικό Σύνδεσμο, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Αλγερία και την Αίγυπτο.

Αίτημα συμμετοχής έχει διατυπώσει και η Ελλάδα, ωστόσο, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Καγκελαρίας, τελικά δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη η χώρα μας.


Πηγή : in.gr


Αποκαλύφθηκε η fake λογιστική του ΣΥΡΙΖΑ: Με «διπλοεγγραφές» και εικονικές επενδύσεις ωραιοποιούσε την εικόνα



Για «διπλοεγγραφές» και μεταφορές κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) σε φορείς Γενικής Κυβέρνησης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγούσαν σε ωραιοποίηση της εικόνας, έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θόδωρος Σκυλακάκης, κατά την παρουσίαση των στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, το 2018 για παράδειγμα, «ενώ όλες οι πραγματικές επενδυτικές δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης ήταν 4,972 δισ. ευρώ, με “παρκάρισμα πόρων” το ΠΔΕ εμφάνισε υποτίθεται επενδύσεις 6,237 δισ. ευρώ». Η διαφορά του περίπου 1,3 δισ. ευρώ, όπως υποστηρίζουν κύκλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οδήγησε σε ωραιοποίηση της εικόνας απορροφητικότητας του ΠΔΕ, περιορίζοντας την φαινομενική υποεκτέλεση, η οποία ούτως ή άλλως είχε συμβάλλει στη διεύρυνση του υπερπλεονάσματος.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, όταν διαπιστωνόταν αδυναμία απορρόφησης των κονδυλίων του ΠΔΕ, το υπουργείο Οικονομικών έκανε μεταφορές κονδυλίων σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης όχι προκειμένου να γίνουν πραγματικές επενδύσεις, διότι σε αυτήν την περίπτωση θα επηρέαζαν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα (εκτός εάν οδηγούνταν σε market based investments), αλλά απλώς και μόνο για να φανεί στα χαρτιά ότι το ΠΔΕ είχε μικρότερη υποεκτέλεση από την πραγματική.

Ο κ. Σκυλακάκης υποστήριξε ότι πέρυσι η πραγματική εκτέλεση του ΠΔΕ ήταν καλύτερη από αυτή του 2018. «Μιλούμε για πραγματική εκτέλεση, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να παρουσιάζονται ως δαπάνες δημοσίων επενδύσεων μεταφορές πόρων από την κεντρική κυβέρνηση σε νομικά πρόσωπα της Γενικής Κυβέρνησης, χωρίς στην πραγματικότητα να πραγματοποιείται εντός του έτους αναφοράς καμία πραγματική επενδυτική δαπάνη», ανέφερε.

Υποστήριξε, επίσης, πως οι περυσινές επιδόσεις συνοδεύονται «από πολύ καλύτερη εκτέλεση από πλευράς εσόδων και ιδίως εσόδων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία είναι αυξημένα κατά 229 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2018. Κάτι που σημαίνει ότι ήδη από φέτος- στον πολύ περιορισμένο χρόνο που διέθετε αυτή η κυβέρνηση- έχει ήδη αρχίσει να παρατηρείται βελτίωση στην πραγματική εκτέλεση του ΠΔΕ, που θα είναι θεματικά μεγαλύτερη το 2020».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Απίστευτα προκλητική και ανεύθυνη η Τσανακλίδου: «Ελπίζω σε μια αιματηρή εξέγερση»


Σε ένα απίστευτο προκλητικό παραλήρημα που χρήζει ψυχιατρικής και ποινικής έρευνας επιδόθηκε η ανεύθυνη τραγουδίστρια Τάνια Τσανακλίδου.

Η δήλωση και μόνο αυτής της ασόβαρης καλλιτέχνιδας "Κινδυνεύουμε από όσους μας κυβερνούν, από τις μεγάλες εταιρείες που χτίζουν, δηλητηριάζουν, σκοτώνουν, κάνουν σκλάβους τους εργαζόμενους" δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί της ποικιλοτρόπως και πρέπει να διερευνηθεί.

«Ελπίζω σε μια μεγάλη, ωραία εξέγερση, η οποία δυστυχώς δεν θα είναι ούτε αναίμακτη ούτε πολιτισμένη. Θα είναι άγρια. Γιατί ελπίζω; Γιατί αυτός ο θάνατος που ζούμε κάθε μέρα, αυτή η αφαίμαξη όλης της ψυχικής υγείας και της πνευματικότητας, είναι χειρότερη». με αυτή την εμπρηστική και προκλητική δήλωση, η Τάνια Τσανακλίδου σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Αυγή, στη δημοσιογράφο Μάνια Ζούση λέει τι πρέπει να γίνει.

«Βλέπω την οργή. Έχουμε στριμωχτεί, ο ζωτικός μας χώρος έχει ελαττωθεί κι όταν θα φτάσει να γίνει ασφυκτικός, ουαί κι αλίμονο σε αυτόν που θα βρεθεί μπροστά μας. Θα γίνουν τέρατα. Γιατί ο άνθρωπος είναι ένα άγριο θεριό άμα του στερήσεις τον ζωτικό του χώρο. Να ξέρουν λοιπόν αυτοί ότι οδηγούν την κοινωνία σε μια τρομακτική μελλοντική αγριότητα. Που δεν θα γλιτώσουν ούτε οι ίδιοι», λέει η τραγουδίστρια και δηλώνει όπως το μυαλό της νομίζει, την ανησυχία της για το μέλλον του κόσμου μιλώντας για παγκόσμια δικτατορία στην οποία οδηγούμαστε.

«Ο μισός πλανήτης είναι εξεγερμένος και οι κυβερνήσεις δεν πτοούνται. Η βία των δυνάμεων καταστολής είναι παντού αδιανόητη. Αποσιωπούνται οι ειδήσεις που είτε κάνουν έναν πολίτη να σκεφτεί είτε τον πληροφορούν για πράγματα από τα οποία κινδυνεύει. Δεν είναι ο μετανάστης κι ο λωποδυτάκος από τους οποίους κινδυνεύουμε. Κινδυνεύουμε από όσους μας κυβερνούν, από τις μεγάλες εταιρείες που χτίζουν, δηλητηριάζουν, σκοτώνουν, κάνουν σκλάβους τους εργαζόμενους» λέει μιλώντας με απογοήτευση.

«Αυτό το ξέρει ο καπιταλισμός και γι' αυτό φοβάται τόσο και για αυτό οργανώνεται τόσο πολύ. Ξέρουν ότι όσο στριμώχνεις τον άλλον στη γωνία, κάποια στιγμή θα χυμήξει, χωρίς να νοιάζεται για τη ζωή του, και θα σε ξεσκίσει. Όταν τα πράγματα είναι οριακά, μπορεί να ξεσπάσει άγρια», τονίζει με την ανεύθυνη εμπρηστική δήλωση της η ακροαριστερή επικίνδυνη καλλιτέχνιδα. 




Αλλάξτε το ποινικό πλαίσιο ΕΛΕΟΣ! Κακοποιοί δολοφόνησαν σκύλο κρεμόντας τον



Πρόκειται για επικίνδυνους για την δημόσια ασφάλεια κακοποιούς που δεν διαφέρουν από ανθρωποκτόνους, και δεν θα διστάσουν στο μέλλον να πάρουν και ανθρώπινη ζωή.

Εάν δεν δουλέψει περισσότερο νομοπαρασκευαστικά επάνω σε αυτά τα εγκλήματα, να αυστηροποιήσει τους νόμους και να ιδρύσει και αστυνομία Ζώων, δεν πρόκειται να σταματήσουν αυτές οι δολοφονίες.

Αποκρουστική ήταν η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι του χωριού Ρίζες Τεγέας, καθώς δολοφόνοι κακοποιοί κρέμασαν σκύλο από δέντρο. 

Όπως καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, τα κρούσματα βιαιότητας από κακοποιούς  παλιανθρώπους εναντίον των ζώων που αποτελούν ντροπή για το ανθρώπινο είδος  το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί, καθώς σε διάστημα δυο μηνών περίπου είναι το τρίτο κρούσμα.



Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης
«Είναι η Ελλάδα πολιτισμικά, 50 χρόνια πίσω;

Δεν έχουν τέλος οι κτηνωδίες . Ακόμα ένας σκύλος εξοντώθηκε με βάναυσο τρόπο …

Ο σκύλος βρέθηκε σήμερα από πολίτη σε περιοχή του χωριού Ρίζες Τεγέας ήταν κρεμασμένο με σύρμα από το δέντρο.

Η εικόνα που αντίκρισαν όλοι ήταν αποκρουστική! Κάποιο νοσηρό μυαλό είχε προχωρήσει σε μία ακόμα αποτρόπαια πράξη εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου ζώου. Δεν το χωράει ανθρώπου νους ότι μπορεί κάποιος του… είδους του, να προβαίνει σε τέτοιες αγριότητες. Να μπορεί να αφαιρεί μια ζωή, ακόμη και ζώου κατά αυτόν τον τρόπο.

Αποτελεί χρέος σε όποιον αισθάνεται πολίτης του νομού να προσφύγει στην Αστυνομία και να την πληροφορήσει αν γνωρίζει τους δράστες, ενώ κι εκείνη από την πλευρά της θα πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να βρεθούν.

Θα αναμένουμε ότι θα διεξαχθούν σοβαρές έρευνες και να ανευρεθούν οι υπεύθυνοι για αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Τα κρούσματα βαρβαρότητας εναντίον των ζώων το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί, σε διάστημα δυο μηνών περίπου είναι το τρίτο κρούσμα, γεγονός το οποίο πρέπει να κινητοποιήσει όχι μόνο τους φιλόζωους, αλλά και κάθε πολίτη. Θα πρέπει όλοι μας να καταδικάσουμε το νέο περιστατικό, για ακόμη μία φορά, σημειώνοντας πως τέτοια περιστατικά μάς υποτιμούν και μας διασύρουν ως πολίτες. Ο κόσμος θα πρέπει να συνεργαστεί για να αντιμετωπισθούν ριζικά αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις και να τιμωρούνται παραδειγματικά οι ενεχόμενοι σ’ αυτές».


Αντεθνική συμπεριφορά ΣΥΡΙΖΑ! Πανηγυρίζει που η Τουρκία έβαλε βέτο να μην παρευρεθεί η Ελλάδα στο Βερολίνο


Όλη η υφήλιος κατάλαβε ότι η Τουρκία χαμένη κατά κράτος από την διπλωματία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν ήθελε την Ελλάδα στα πόδια της στην σύσκεψη του Βερολίνου και οι Γερμανοί γνωστοί για τα φιλοτουρκικά τους αισθήματα τους έκαναν την χάρη.

Η νέα ξεφτίλα ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ αντί να καταγγείλει την απόφαση του Βερολίνου να κάνει το χατήρι της Τουρκίας είπε να κάνει αντιπολίτευση σε βάρος της Ελλάδας και έκανε λόγο για «πισωγύρισμα στην εξωτερική πολιτική της χώρας»

Αυτό προκάλεσε το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

Πέτσας: Το να επιχαίρει ο ΣΥΡΙZA που η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου, μας ξεπερνά

«Το να επιχαίρει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η Ελλάδα δεν προσεκλήθη σε μια διάσκεψη, οι ρίζες της οποίας χρονολογούνται από εποχής του, μας ξεπερνά. Ας αναλογιστεί τις ευθύνες του, καθώς τον Ιούνιο του 2015, οπότε η Γερμανία διοργάνωσε την πρώτη συνάντηση υψηλών αξιωματούχων του σχήματος Ρ5+5, που μετεξελίχθηκε στη Διαδικασία του Βερολίνου, αμέλησε έστω να θέσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας. Απούσα λοιπόν τότε η χώρα μας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στις διασκέψεις του Άμπου Ντάμπι (2017) και των Παρισίων (2018)».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να γνωρίζει ότι η διάσκεψη στο Παλέρμο αποτέλεσε μια ιταλική πρωτοβουλία, τελείως ξεχωριστή διαδικασία από αυτή του Βερολίνου». «Τελικά, το μόνο πισωγύρισμα είναι η αλόγιστη απόπειρα κομματικής εκμετάλλευσης της εξωτερικής πολιτικής. Και σε αυτό, πάλι απομονωμένος βρίσκεται» καταλήγει.



Στον Άρειο Πάγο οι αστυνομικοί για το Κουκάκι ζητώντας την ποινική αναβάθμιση των αδικημάτων που αποδόθηκαν στους συλληφθέντες


Υπόμνημα με το οποίο ζητούν την ποινική αναβάθμιση των αδικημάτων που αποδόθηκαν στους συλληφθέντες μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι κατέθεσαν οι αστυνομικοί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητούν την μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από πλημμέλημα σε κακούργημα. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τυποποιείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Επιπλέον, ζητούν να ελεγχθούν πειθαρχικά από τα αρμόδια θεσμικά όργανα οι εισαγγελείς οι οποίοι άσκησαν τις πλημμεληματικές διώξεις.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των ΕΚΑΜ- «Αν έπεφτε βενζίνη στον τροχό θα μιλούσαμε για νεκρούς»
Στο μεταξύ σοκάρουν τα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο από τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο σχετικά με τις καταθέσεις των αστυνομικών για τα όσα έγιναν στο Κουκάκι.

«Πέταγαν βενζίνη στον τροχό που έκοβε την πόρτα. Αν έπεφτε στις σπίθες, δεν θα μιλούσαμε για τραυματίες αστυνομικούς, θα μιλούσαμε για νεκρούς»,… «Μας έριχναν σακούλες με περιττώματα, πέτρες, τσιμεντόλιθους, πυροσβεστήρες και άλλα βαριά αντικείμενα.

Θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής»… «Από τις επιθέσεις και τη ρίψη τσιμεντόλιθου έσπασε η ασπίδα μου και τραυματίστηκα στον αριστερό ώμο και τη μέση μου»,… «Από τσιμεντόλιθο και πυροσβεστήρα τραυματίστηκα στον δεξί μου ώμο και το αριστερό πόδι. Μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε κάκωση ώμου και μετατάρσιου του ποδιού μου».

Πρόκειται για αποσπάσματα καταθέσεων 5 εκ των 6 αστυνομικών της ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ, κάποιοι από τους οποίους τραυματίες, που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της Ματρόζου 45 στο Κουκάκι στις 11 Ιανουαρίου 2020 και δημοσιοποιεί ο Ελεύθερος Τύπος. Ο απόηχος των όσων συνέβησαν το προηγούμενο Σάββατο έχει πλέον νομικές εξελίξεις και αντιπαραθέσεις σχετικά με τις κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα που ασκήθηκαν σε βάρος των συλληφθέντων.

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν για την αλλαγή του κατηγορητηρίου και την άσκηση διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα. Σε κάτι αντίστοιχο θα προβεί και το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ εξετάζεται από νομικής πλευράς αν υπάρχει η δυνατότητα αυτοτελών και προσωποποιημένων μηνύσεων σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

«Σακούλες με περιττώματα»

Ενας από τους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, που επιχειρούσε στο κτίριο της Ματρόζου μαζί με την ομάδα του και ομάδες της ΟΠΚΕ, περιγράφει τα όσα βίωσε στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίσθηκε: «Επιχειρώντας να ανοίξουμε την πόρτα εισόδου που ήταν χτισμένη, δεχθήκαμε σφοδρότατες επιθέσεις από άτομα που βρίσκονταν στον 1ο όροφο και την ταράτσα του κτιρίου. Μας έριχναν σακούλες με περιττώματα, πέτρες, τσιμεντόλιθους, πυροσβεστήρες και άλλα βαριά αντικείμενα με προφανή σκοπό να μας προκαλέσουν σοβαρότατες και βαριές σωματικές βλάβες. Εριχναν χλωρίνη, μπογιές, καθαριστικά για πατώματα και για πιάτα και κάθε λογής αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα στην οικία. Επίσης, θέλω να τονίσω πως από τις σφοδρές επιθέσεις που δεχόμασταν θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής. Μέσα από καταιγισμό αντικειμένων που δεχόμασταν καταφέραμε να φθάσουμε στην ταράτσα του κτιρίου. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν πέντε άτομα, εκ των οποίων δύο γυναίκες»

Τραυματίες της ΟΠΚΕ

Τρεις τραυματίες από τις ομάδες ΟΠΚΕ περιγράφουν στις καταθέσεις τους τη σφοδρότητα των επιθέσεων που δέχονταν και τον τρόπο που τραυματίστηκαν. Ο πρώτο από αυτούς αναφέρει: «Από τις επιθέσεις και τη ρίψη τσιμεντόλιθου έσπασε η ασπίδα μου και τραυματίστηκα στον αριστερό ώμο και τη μέση μου. Στη συνέχεια, με υπηρεσιακό όχημα, μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε κάκωση αριστερού ώμου». Ενας συνάδελφός του περιγράφει: «Κατά τη διάρκεια των σφοδρών επιθέσεων που δεχόμασταν, από τσιμεντόλιθο και πυροσβεστήρα τραυματίστηκα στον δεξί μου ώμο και το αριστερό πόδι. Μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε κάκωση ώμου και μετατάρσιου του ποδιού μου». Ενας τρίτος δηλώνει στην κατάθεσή του: «Δεχόμασταν ρίψη πυροσβεστήρων, πέτρες, τσιμεντόλιθους και άλλα βαριά αντικείμενα με σκοπό να προκαλέσουν τον σοβαρό τραυματισμό μας. Από ρίψη πυροσβεστήρα τραυματίστηκα στον αριστερό ώμο και μεταφέρθηκα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε κάκωση αριστερού ώμου».

«Δολοφονική πρόθεση»

Ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Μυλωνάς, μέλος ομάδας ΟΠΚΕ και εκλεγμένος εκπρόσωπός τους στην Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, μίλησε με όλους τους συναδέλφους του που επιχείρησαν στην οδό Ματρόζου, μεταξύ των οποίων και με τους τραυματίες, και περιγράφει όσα του μετέφεραν: «Από την άφιξη των συναδέλφων μου στην οδό Ματρόζου, μου μετέφεραν ότι οι καταληψίες είχαν στήσει ένα πολεμικό σκηνικό και ήταν προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Είχαν ρίξει λάδια στην εξωτερική σκάλα, την είχαν οχυρώσει με παλέτες ώστε οι αστυνομικοί να μην μπορούν να προσεγγίσουν. Είχαν προετοιμάσει κάδους με πέτρες και τσιμεντόλιθους στην ταράτσα σε διάφορα σημεία ώστε να μπορούν να απαντήσουν από όλες τις πλευρές. Κουτιά με μπογιές, ήταν ήδη στην ταράτσα πάνω και εξύβριζαν, έλεγαν “φύγετε”, “θα έχουμε άλλα”, “δεν πρόκειται να παραδοθούμε”. Είχα συναδέλφους της ομάδας μου που ήταν στο περιστατικό και συνάδελφο που τραυματίστηκε από ρίψη τσιμεντόλιθου στο πόδι, στο κουτουπιέ τον χτύπησε και μεταφέρθηκε στο 401. Αλλος συνάδελφος που κράταγε την ασπίδα ψηλά κομματιάστηκε και ο τσιμεντόλιθος τον χτύπησε στον ώμο, τραυματίζοντάς τον αρκετά. Τους πέταγαν χλωρίνη η οποία πέρναγε από τις ασπίδες και τα κράνη και τους έπεφτε στο πρόσωπο και το σώμα. Μπογιές στα μάτια καθώς αυτά τα κράνη δεν είναι στεγανά, είναι για να κρατούν ρίψει κάποιον “χοντρών” υλικών. Είχαμε συναδέλφους που πέρα από την ολική καταστροφή του εξοπλισμού, είχαν και καταστροφή των υπηρεσιακών υλικών και τώρα θα ταλαιπωρηθούν και με ΕΔΕ».

Τρομακτική είναι η περιγραφή αστυνομικού προς τον κ. Μυλωνά για ένα «πύρινο κατάβρεγμα»: «Διαπιστώσαμε μετά ότι είχαν ετοιμάσει δοχεία με εύφλεκτο υγρό, το οποίο προσπάθησαν να ρίξουν στον τροχό που έκοβε την πόρτα. Καταλαβαίνετε ότι αν έπεφτε στις σπίθες και τη θερμότητα που παράγει ο τροχός, δεν θα μιλούσαμε για τραυματίες αστυνομικούς πλέον, θα μιλούσαμε για νεκρούς. Θα υπήρχε φωτιά, θα υπήρχαν άνθρωποι που έχουν πάνω τους χειροβομβίδες κρότου- λάμψης, όπλα, πυρομαχικά και σφαίρες, οι οποίοι θα φλέγονταν και θα μιλούσαμε για άλλη αναβάθμιση του περιστατικού. Είναι εκτίμησή μου ότι είχαν δολοφονική πρόθεση γιατί όταν πετά από μία ταράτσα 4-5 μέτρων ή ένα μπαλκόνι του πρώτου ορόφου έναν τσιμεντόλιθο που ζυγίζει 12,5 κιλά πάνω στο κεφάλι ενός ανθρώπου, είναι προφανές ότι θες να τον σκοτώσεις, δεν εξετάζω κάποιο άλλο ενδεχόμενο. Θέλω να τονίσω ότι υπήρχε κεντρικός συντονισμός ανάμεσα στις καταλήψεις γιατί βλέπαμε συνεχώς άτομα να μιλούν στο τηλέφωνο από τη μία κατάληψη στην άλλη, δηλαδή από τη Ματρόζου στην Παναιτωλίου και δεν είναι τυχαίο ότι στη δεύτερη δεν αντιμετώπισαν οι συνάδελφοί μου την ίδια αντίσταση γιατί προφανώς είχαν μπει στη Ματρόζου και δεν είχε και κάποιο νόημα, ό,τι ήταν να γίνει είχε γίνει. Θέλω να αναφερθώ και στη μαρτυρία ενός άλλου συναδέλφου άλλης υπηρεσίας που μου μεταφέρθηκε, ότι τους πετούσαν και περιττώματα, ανθρώπινα περιττώματα σε σακούλες, το θεωρώ εξίσου αποτρόπαιο σαν πρακτική».
Σημειώνεται ότι χθες, με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη, κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να χορηγηθούν άμεσα σε αστυνομικούς, που συμμετείχαν στις πρόσφατες επιχειρήσεις εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι, νέες στολές καθώς και επιχειρησιακός εξοπλισμός που υπέστη φθορές.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Προσπαθούν να γλιτώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ σπιλώνοντας την Ράικου για εμβάσματα στον σύζυγο της



Σε πανικό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο αποκαλούμενος "Ρασπούτιν" πρώην υφυπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που προσπαθούν με 1.000€ και 2.000€ να κτυπήσουν τον σύζυγο της και να σπιλώσουν - αποδυναμώσουν τις αποκαλύψεις της εισαγγελέως κυρίας Ράικου.

Νομίζοντας ότι θα φιμώσουν την κυρία Ράικου με τις δήθεν αποκαλύψεις τους για ένα χιλιάρικο πριν από 12 χρόνια, παρουσιάζουν εμβάσματα που δεν ξεπερνάνε τα 4.000€ για συνεργασία του γιατρού συζύγου της κυρίας Ράικου με την εταιρία Novartis, εταιρία που συνεργάζεται η πλειοψηφία των γιατρών στην χώρα μας. Εμβάσματα φυσικά που δεν θα κλείσουν στόματα για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που γίνονται για Παπαγγελόπουλο και πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες της κύριας Ράικου τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε απόλυτο πανικό, ζήτησαν κάποια έγγραφα στην επιτροπή με εμβάσματα  που προκύπτει συνεργασία του γιατρού συζύγου της Ε. Ράικου με την φαρμακευτική εταιρεία. 

Σύμφωνα με τα έγγραφα στον λογαριασμό του γιατρού συζύγου της Ελένης Ράικου, στον οποίο είναι δικαιούχος και η ίδια, έχουν πιστωθεί τρία εμβάσματα από την εταιρεία Novartis στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει γιατρός και φαρμακευτική όπως συμβαίνει παγκοσμίος και μιλάμε για 4.000€:

Το πρώτο ύψους 1.000 ευρώ κατατέθηκε στις 15/12/2008

Το δεύτερο ύψους επίσης 1.000 ευρώ κατατέθηκε στις 27/09/2010 σε λογαριασμό άλλης τράπεζας

Το τρίτο ύψους 3.000 ευρώ κατατέθηκε σε τρίτη τράπεζα από άλλη φαρμακευτική εταιρεία στις 19/02/2014




Σοβαρή καταγγελία υποκόσμου έκανε η Ράικου! Μιλάει για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της



Σοβαρές καταγγελίες υποκόσμου για τον ρόλο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου τόσο στην υπόθεση Novartis όσο και σε άλλες περιπτώσεις, φέρεται να έκανε χθες στην Προανακριτική της Βουλής η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, κατά την πρώτη ημέρα της κατάθεσής της. 

Ενδεικτικά αυτών των καταγγελιών είναι τα, όσα ανέφερε περί «συμβολαίου θανάτου» εις βάρος της, αλλά και οι απορίες τις οποίες φέρεται να εξέφρασε για τη στήριξη που απολάμβανε ο κ. Παπαγγελόπουλος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι ο τέως υπουργός ακολουθούσε παρακρατικές μεθόδους.

Πολύ σοβαρή είναι και όσα αποκάλυψε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της ζήτησε να κατασκευάσει στοιχεία και μάρτυρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η κυρία Ράικου επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και στην κατάθεση κατά τη δικαστική έρευνα για πιέσεις που δεχόταν από τον κ. Παπαγγελόπουλο προκειμένου να στείλει την υπόθεση στη Βουλή για πολιτικά πρόσωπα, στην άρνησή της δεδομένου ότι δεν είχε στοιχεία για να πράξει κάτι τέτοιο και στα όσα ακολούθησαν. «Ενιωσα για πρώτη φορά την κοινή εκβίαση εις βάρος μου», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενη σε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento τον Μάρτιο του 2017 είπε πως τότε αισθάνθηκε πώς είναι να είσαι θεσμικά απροστάτευτη. Στο πλαίσιο αυτό έκανε λόγο για φόβο και ανασφάλεια που ένιωσε και που την οδήγησαν στην αποστολή επιστολής μέσω της οποίας ζητούσε την αντικατάστασή της. Από τότε, πρόσθεσε, ακολούθησε μια σειρά πειθαρχικών διώξεων εις βάρος της. Τούτων δοθέντων, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της από τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Σε άλλο σημείο της χθεσινής κατάθεσής της η κυρία Ράικου φέρεται να είπε ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε ανθρώπους, έπαιρνε τηλέφωνα και υποδείκνυε τι να κάνουν οι εισαγγελείς σε συγκεκριμένες υποθέσεις. Ήταν ο ορισμός της παρεμβατικότητας σε υποθέσεις που ενδιέφεραν τον ίδιο, όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για επιχειρηματίες, φέρεται να πρόσθεσε.




Ιδρύθηκε υπουργείο Μετανάστευσης! Υπουργός ο Νότης Μηταράκης


Υπουργείο Μετανάστευσης επανίδρυσε η κυβέρνηση, με τον Στέλιο Πέτσα να κάνει επίσημα την ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ακριβές όνομα είναι “υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου” και υπουργός είναι ο Νότης Μηταράκης. Αναπληρωτής θα είναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα: 

“Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα.

Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

-Φύλαξη των συνόρων μας.
-Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.
-Αυξημένες επιστροφές.
-Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Και όλα αυτά, προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora.

Αυτό που απαιτείται είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού δημιουργείται Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με Υπουργό τον βουλευτή Χίου κ. Παναγιώτη Μηταράκη.
Ο κ. Μηταράκης, μέχρι σήμερα Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης,
ολοκλήρωσε έναν κύκλο προετοιμασίας του νέου ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

Τις μέχρι σήμερα αρμοδιότητές του, αναλαμβάνει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης.

Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τοποθετείται ο βουλευτής B1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και μέχρι σήμερα Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η ορκωμοσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και του Αναπληρωτή Υπουργού, θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Προεδρικό Μέγαρο”.


«Ξηλώθηκαν» διευθυντής και αρχιφύλακας μετά την άγρια συμπλοκή στις φυλακές Αυλώνα



Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

Την απαλλαγή από τα καθήκοντά τους, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης και του Προϊσταμένου του Τμήματος Φύλαξης του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, αποφάσισε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής προχώρησε άμεσα σε αυτή την ενέργεια μετά τη συμπλοκή που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, ανάμεσα σε κρατουμένους, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Υπενθυμίζεται ότι από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν συνολικά δεκατρία (13) άτομα.



Δίχως τέλος οι τουρκικές προκλήσεις – Παράνομη Navtex «κλειδώνει» την Κρήτη



Συνεχίζει απτόητη τις προκλήσεις η Τουρκία εκδίδοντας Navtex νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα στην περιοχή που επιχειρεί να κάνει γεωτρήσεις βάσει της συμφωνίας με τη Λιβύη.
Την ίδια ώρα, εξέδωσε και ακόμη μία Navtex αλλά ακυρωτική, για αναγγελία δέσμευσης περιοχής, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Δείτε αναλυτικά την παράνομη Navtex

NAVTEX 0106/20
TURNHOS N/W : 0106/20
MEDITERRANEAN SEA
1. NAVWARN NAVWARN-70/20 TRANSMITTED BY UNAUTHORISED STATION, RETRANSMITTED BY ANTALYA NAVTEX STATION FOR MARINERS’ SAFETY.
2. MILITARY EXERCISES, ON 15, 27 AND 31 JAN 20 FROM 0600Z TO 1000Z IN AREA BOUNDED BY;
34 40.00 N – 026 35.00 E
34 40.00 N – 027 30.00 E
34 10.00 N – 027 30.00 E
34 10.00 N – 026 35.00 E
CAUTION ADVISED.
3. CANCEL THIS MESSAGE 311100Z JAN 20.
[Πηγή: militaire.gr]

Εξαφανίζουν και το Καστελόριζο

Ωστόσο, η Τουρκία δεν έμεινε μόνο στην περιοχή της Κρήτης και για μια ακόμη φορά προσπαθεί να εξαφανίσει το Καστελόριζο από τον ελληνικό χάρτη.
Συγκεκριμένα, εξέδωσε μία ακόμη ακυρωτική Navtex για ελληνική αναγγελία δέσμευσης περιοχής, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Δείτε αναλυτικά την παράνομη Navtex

NAVTEX 0108/20
TURNHOS N/W : 0108/20
MEDITERRANEAN SEA
1. NAVWARN-68/20 TRANSMITTED BY UNAUTHORISED STATION, RETRANSMITTED BY ANTALYA NAVTEX STATION FOR MARINERS’ SAFETY.
2. FIRING EXERCISES, ON 16 JAN 20 FROM 0600Z TO 1000Z IN AREA BOUNDED BY;
36 05.00 N – 028 44.00 E
36 02.40 N – 029 20.60 E
36 04.37 N – 029 23.12 E
35 58.80 N – 029 38.05 E
35 03.00 N – 029 38.00 E
35 30.00 N – 028 10.00 E
CAUTION ADVISED.
3. CANCEL THIS MESSAGE 161100Z JAN 20.
[Πηγή: militaire.gr]


in.gr


ΗΠΑ: Αεροσκάφος άδειασε τα καύσιμά του πάνω από σχολείο - 17 παιδιά και 6 ενήλικες τραυματίες



Τουλάχιστον 17 παιδιά και έξι ενήλικες υπέστησαν ελαφρά τραύματα όταν ένα αεροσκάφος που επρόκειτο να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Αντζελες κατά τα φαινόμενα άδειασε τα καύσιμά του στην αυλή ενός σχολείου.

Οι πυροσβέστες «προσπαθούν να επιβεβαιώσουν ποια ήταν η ουσία που έπεσε από το αεροπλάνο, αν και οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για οσμή καυσίμων στην περιοχή», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας του Λος Άντζελες στο Twitter.

Στο σχολείο έσπευσαν 70 πυροσβέστες και διασώστες προκειμένου να φροντίσουν τους τραυματίες.

Η πυροσβεστική δεν διευκρίνισε για ποιο σχολείο πρόκειται. Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα Los Angeles Times, είναι το Δημοτικό της Παρκ Αβενιου, στο προάστιο Κάνταχι, από το οποίο περνούν τα αεροπλάνα στην πορεία τους για να προσγειωθούν στο LAX.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι περιπολικά, με αναμμένους τους φάρους, ακολουθούσαν το αεροπλάνο ενώ προσγειωνόταν στο LAX.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Χρυσοχοΐδης για ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχει σιωπή για να μην στεναχωρηθούν κάποιοι γνωστοί που βρίσκονται πολύ κοντά τους»



Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ, την οποία παρουσιάζει η γνωστή δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη, είπε ότι έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση πως υπάρχει το «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου».

«Υπάρχει σιωπή για να μην στεναχωρηθούν κάποιοι γνωστοί που βρίσκονται πολύ κοντά τους» είπε ευθέως και τόνισε: «Αυτό που ξέρω είναι ότι μέσα στις καταλήψεις παιδιά πλουσίων οικογενειών και κάτω από την ασπίδα είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ...  Πλέον θα υπάρχει κάμερα σε όλες τις επιχειρήσεις. Θα έχουν κάμερες οι ίδιοι οι αστυνομικοί για να καταγράφεται η δράση όλων. Και του αστυνομικού και των διαδηλωτών». 

«οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς» είπε ο υπουργός και παρατήρησε ότι «ο εισαγγελέας έπρεπε να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε επίσης ότι είναι μείζον πρόβλημα η αίσθηση της ατιμωρησίας που καλλιεργήθηκε τα τελευταία χρόνια. «Μέλη σπείρας που συνελήφθησαν πριν από 20 ημέρες διαπιστώθηκε ότι είχαν συλληφθεί 200 φορές και είχαν αφεθεί ελεύθεροι και τις 200 φορές» είπε στρέφοντας τα πυρά του και στο νόμο Παρασκευόπουλου.




Προκαλούν Ραγκούσης και Βούτσης την κοινωνία αντί να καταδικάσουν τους συντρόφους αντιεξουσιαστές



Φυσικά και δεν έχουν το ίδιο βάρος και σοβαρότητα οι δηλώσεις του τέως πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που είναι από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δηλώσεις της μεταγραφής από το ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση, που κατά καιρούς με τα όσα ανεύθυνα και προκλητικά για την κοινωνία γράφει και λέει, έχει φέρει σε δύσκολη θέση το κόμμα που τον έχει εμπιστευθεί δείχνοντας την ακαταλληλότητα του.

Οι δηλώσεις του τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και του Γιάννη Ραγκούση δείχνουν το πώς "χαϊδεύονται" οι σύντροφοι κακοποιοί αντιεξουσιαστές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, σχολιάζοντας τα επεισόδια στο Κουκάκι, όπου αντιεξουσιαστικές ομάδες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, ο κ. Βούτσης είπε: «Ζούμε μία πολύ επικίνδυνη επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού σε αυτόν τον τομέα. Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο, είναι σαφές ότι οποιαδήποτε πράξη βίας είναι καταδικαστέα, το βασικό γεγονός είναι η επικοινωνιακή προσπάθεια γύρω από αυτό το θέμα, άκρως επικίνδυνη, να συντηρείται ένα τέτοιο κλίμα πολεμικό μέσα στις γειτονιές της Αθήνας με πρωτοβουλία της κυβέρνησης» και προσέθεσε:

«Εγώ δεν τα βάζω με την αστυνομία, είμαι σαφής, τα βάζω με την κυβέρνηση, πρόκειται περί πολιτικής της κυβέρνησης και το επικοινωνιακό της επιτελείο να μεγεθύνει αυτά τα ζητήματα και να τους προσδίδει μία αντίληψη εσωτερικών εχθρών και συγκρούσεων πολεμικών. Αυτά είναι έξω από κάθε δημοκρατική αρχή».

Με δήλωσή του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης σχολίασε τις επιχειρήσεις για την εκκένωση κτηρίων-αταλήψεων στο Κουκάκι, τονίζοντας πως είναι θλιβερό ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να συκοφαντήσει εκ νέου την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ραγκούση έχει ως εξής: «Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με την οποία ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν την 18η Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτηρίων-καταλήψεων στο Κουκάκι. Μόλις ανακοινωθεί το τέλος του συνόλου των ερευνών, θα τοποθετηθούμε με απόλυτη υπευθυνότητα. Όσο για τη νεότερη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι το Σαββατοκύριακο, είναι θλιβερό το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να συκοφαντήσει ακόμη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική παράταξη. Η θέση μας κατά της ανομίας είναι πάγια και δοκιμασμένη στην πράξη και την γνωρίζουν καλά. Αντί όμως για τις προβοκατόρικες κυβερνητικές αναφορές, αν θέλουν και τολμούν ας πάνε οι ίδιοι -ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοίδης- να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των Εξαρχείων μετά από 6 μήνες συστηματικής εφαρμογής της πολιτικής τους που, αντί για ασφάλεια, το μόνο που τελικά παράγει είναι θέαμα για τα κανάλια και αύξηση της εγκληματικότητας για τα Εξάρχεια».

Για το τέλος για αφήστε τον Γιάννη Ραγκούση την πλατεία των Εξαρχείων να δει κάτι ο Ελληνικός λαός!!


Νέο βίντεο των NYT δείχνει δύο ρουκέτες να πλήττουν το ουκρανικό Boeing στο Ιράν


Nέo βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times το οποίο αποδεικνύει ότι το ουκρανικό Boeing επλήγη από δύο ρουκέτες.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ιρανική βάση σε απόσταση περίπου 8 μιλίων από το αεροσκάφος.

Το νέο βίντεο εξηγεί σε μεγάλο βαθμό για ποιο λόγο ο αναμεταδότης του αεροσκάφους σταμάτησε να λειτουργεί, προτού αυτό πληγεί από την (μέχρι σήμερα εικαζόμενη ως μοναδική) ρουκέτα.

Πλέον προκύπτει ότι ο πρώτος πύραυλος εξουδετέρωσε τον αναμεταδότη, προτού ακολουθήσει ο δεύτερος.

Κανένα από τα δύο πλήγματα δεν κατέρριψε αμέσως το ουκρανικό Boeing.

Όπως αποκαλύπτει το βίντεο των New York Times, το αεροπλάνο τυλίγεται στις φλόγες και κάνει απόπειρα στροφής προς το αεροδρόμιο της Τεχεράνης.

Δευτερόλεπτα μετά το Boeing των ουκρανικών αερογραμμών εκρήγνυται και συντρίβεται, σε μικρή μόνον απόσταση από το χωριό Καλάι Αμπάντ.

Οσον αφορά τον τόπο από όπου τραβήχθηκε το βίντεο – ντοκουμέντο, οι ΝΥΤ αναφέρουν στο σχετικό τους ρεπορτάζ ότι η λήψη έγινε από μία κάμερα τοποθετημένη στην κορυφή ενός κτιρίου κοντά στο χωριό Μπινκαντέ, περίπου τέσσερα μίλια από μία ιρανική στρατιωτική βάση.

Το βίντεο αναρτήθηκε από ιρανό χρήστη του You Tube το μεσημέρι της Τρίτης, προτού η γνησιότητά του επιβεβαιωθεί από τους ΝΥΤ.

Νωρίτερα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Fars, οι Φρουροί της Επαντάστασης έθεσαν υπό κράτηση τον άνθρωπο που φέρεται να ανήρτησε στο διαδίκτυο το πρώτο βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας προδίδοντας την κατάρριψη του αεοσκάφους από ιρανικά πυρά. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στους πολίτες, συμπλήρωνε το Fars, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.