Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Σοβαρή καταγγελία υποκόσμου έκανε η Ράικου! Μιλάει για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της



Σοβαρές καταγγελίες υποκόσμου για τον ρόλο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου τόσο στην υπόθεση Novartis όσο και σε άλλες περιπτώσεις, φέρεται να έκανε χθες στην Προανακριτική της Βουλής η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, κατά την πρώτη ημέρα της κατάθεσής της. 

Ενδεικτικά αυτών των καταγγελιών είναι τα, όσα ανέφερε περί «συμβολαίου θανάτου» εις βάρος της, αλλά και οι απορίες τις οποίες φέρεται να εξέφρασε για τη στήριξη που απολάμβανε ο κ. Παπαγγελόπουλος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι ο τέως υπουργός ακολουθούσε παρακρατικές μεθόδους.

Πολύ σοβαρή είναι και όσα αποκάλυψε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της ζήτησε να κατασκευάσει στοιχεία και μάρτυρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η κυρία Ράικου επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και στην κατάθεση κατά τη δικαστική έρευνα για πιέσεις που δεχόταν από τον κ. Παπαγγελόπουλο προκειμένου να στείλει την υπόθεση στη Βουλή για πολιτικά πρόσωπα, στην άρνησή της δεδομένου ότι δεν είχε στοιχεία για να πράξει κάτι τέτοιο και στα όσα ακολούθησαν. «Ενιωσα για πρώτη φορά την κοινή εκβίαση εις βάρος μου», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενη σε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento τον Μάρτιο του 2017 είπε πως τότε αισθάνθηκε πώς είναι να είσαι θεσμικά απροστάτευτη. Στο πλαίσιο αυτό έκανε λόγο για φόβο και ανασφάλεια που ένιωσε και που την οδήγησαν στην αποστολή επιστολής μέσω της οποίας ζητούσε την αντικατάστασή της. Από τότε, πρόσθεσε, ακολούθησε μια σειρά πειθαρχικών διώξεων εις βάρος της. Τούτων δοθέντων, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της από τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Σε άλλο σημείο της χθεσινής κατάθεσής της η κυρία Ράικου φέρεται να είπε ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε ανθρώπους, έπαιρνε τηλέφωνα και υποδείκνυε τι να κάνουν οι εισαγγελείς σε συγκεκριμένες υποθέσεις. Ήταν ο ορισμός της παρεμβατικότητας σε υποθέσεις που ενδιέφεραν τον ίδιο, όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για επιχειρηματίες, φέρεται να πρόσθεσε.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου