Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Αντεθνική συμπεριφορά ΣΥΡΙΖΑ! Πανηγυρίζει που η Τουρκία έβαλε βέτο να μην παρευρεθεί η Ελλάδα στο Βερολίνο


Όλη η υφήλιος κατάλαβε ότι η Τουρκία χαμένη κατά κράτος από την διπλωματία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν ήθελε την Ελλάδα στα πόδια της στην σύσκεψη του Βερολίνου και οι Γερμανοί γνωστοί για τα φιλοτουρκικά τους αισθήματα τους έκαναν την χάρη.

Η νέα ξεφτίλα ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ αντί να καταγγείλει την απόφαση του Βερολίνου να κάνει το χατήρι της Τουρκίας είπε να κάνει αντιπολίτευση σε βάρος της Ελλάδας και έκανε λόγο για «πισωγύρισμα στην εξωτερική πολιτική της χώρας»

Αυτό προκάλεσε το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

Πέτσας: Το να επιχαίρει ο ΣΥΡΙZA που η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου, μας ξεπερνά

«Το να επιχαίρει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η Ελλάδα δεν προσεκλήθη σε μια διάσκεψη, οι ρίζες της οποίας χρονολογούνται από εποχής του, μας ξεπερνά. Ας αναλογιστεί τις ευθύνες του, καθώς τον Ιούνιο του 2015, οπότε η Γερμανία διοργάνωσε την πρώτη συνάντηση υψηλών αξιωματούχων του σχήματος Ρ5+5, που μετεξελίχθηκε στη Διαδικασία του Βερολίνου, αμέλησε έστω να θέσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας. Απούσα λοιπόν τότε η χώρα μας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στις διασκέψεις του Άμπου Ντάμπι (2017) και των Παρισίων (2018)».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να γνωρίζει ότι η διάσκεψη στο Παλέρμο αποτέλεσε μια ιταλική πρωτοβουλία, τελείως ξεχωριστή διαδικασία από αυτή του Βερολίνου». «Τελικά, το μόνο πισωγύρισμα είναι η αλόγιστη απόπειρα κομματικής εκμετάλλευσης της εξωτερικής πολιτικής. Και σε αυτό, πάλι απομονωμένος βρίσκεται» καταλήγει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου