Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Εισαγγελέας στη Σαουδική Αραβία απαίτησε να επιβληθεί θανατική ποινή σε γνωστή υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων



Εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας ζήτησε να επιβληθεί η θανατική ποινή σε πέντε πρόσωπα από την Ανατολική Επαρχία του σουνιτικού βασιλείου, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν προσαχθεί ενώπιον ενός ειδικού δικαστηρίου για υποθέσεις τρομοκρατίας, το οποίο περιβάλλεται από άκρα μυστικότητα, κατήγγειλαν μη κυβερνητικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW).

Ανάμεσα σε αυτά τα πέντε πρόσωπα είναι η σιίτισα Ίσρα αλ Γομγάμ, η πρώτη γυναίκα — σύμφωνα με σαουδάραβες ακτιβιστές — που κινδυνεύει να της επιβληθεί η θανατική ποινή εξαιτίας των πρωτοβουλιών της για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βασίλειο. Τη βαρύνουν κατηγορίες όπως η υποκίνηση διαδηλώσεων και η ηθική υποστήριξη προς ταραξίες.

«Κάθε εκτέλεση είναι φρικιαστική, αλλά το να ζητείται (να επιβληθεί) η θανατική ποινή σε ακτιβιστές και ακτιβίστριες όπως είναι η Ίσρα αλ Γομγάμ, η οποία δεν κατηγορείται καν για βίαιη συμπεριφορά, είναι τερατώδες», τόνισε η Σάρα Λία Ουίτσον, επικεφαλής της διεύθυνσης της HRW για τη Μέση Ανατολή, σε μια ανακοίνωση της ΜΚΟ που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.


Η ALQST, μια οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία που εδρεύει στο Λονδίνο (σ.σ. έλκει το όνομά της από έναν όρο του Κορανίου που μεταφράζεται «δικαιοσύνη»), αναφέρθηκε στην υπόθεση της Γομγάμ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η γραμματεία τύπου και επικοινωνίας της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς της ζήτησε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Σύμφωνα με ακτιβιστές, η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και οι αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κατά τις οποίες οι πέντε κατηγορούμενοι έχουν ήδη εκτελεστεί δεν ευσταθούν.

Η Σαουδική Αραβία, απόλυτη μοναρχία όπου οι δημόσιες διαμαρτυρίες, οι διαδηλώσεις και τα πολιτικά κόμματα είναι εκτός νόμου, ανήγγειλε τα τελευταία χρόνια κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αφότου ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έγινε πρίγκιπας διάδοχος αποκτώντας τεράστια δύναμη. Όμως οι αναγγελίες για μεταρρυθμίσεις συνοδεύτηκαν από μια εκστρατεία πάταξης κάθε διαφωνίας, με δεκάδες ιερωμένους, διανοούμενους και ακτιβιστές να συλλαμβάνονται πέρυσι, ανάμεσά τους γυναίκες που συμμετείχαν σε μια εκστρατεία υπέρ του δικαιώματος των γυναικών να οδηγούν στη βαθιά συντηρητική χώρα.

Εξάλλου, η ομαδική σύλληψη μελών της βασιλικής οικογένειας, υπουργών και επιχειρηματιών τον περασμένο Νοέμβριο με κατηγορίες για διαφθορά προκάλεσαν σοκ στο βασίλειο και άφησαν άναυδους συμμάχους του Ριάντ, όπως και ξένους επενδυτές. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν έκτοτε ελεύθεροι, αφού έκλεισαν συμφωνίες για την καταβολή χρηματικών ποσών — στις περισσότερες περιπτώσεις το ύψος τους δεν έγινε γνωστό — με την κυβέρνηση.

Η Γομγάμ είναι γνωστή σιίτισα ακτιβίστρια, η οποία κατέγραφε τις μαζικές διαδηλώσεις στην Ανατολική Επαρχία, αρχής γενομένης το 2011. Συνελήφθη στο σπίτι της τον Δεκέμβριο του 2015 μαζί με τον σύζυγό της.

Τα περισσότερα μέλη της σιιτικής μειονότητας της Σαουδικής Αραβίας ζουν στην πετρελαιοπαραγωγική Ανατολική Επαρχία. Πολλοί μειονοτικοί καταγγέλλουν ότι τους απαγορεύεται να θρησκεύονται δημόσια ή ότι αντιμετωπίζουν παρεμβάσεις από τις σουνιτικές αρχές, καθώς και το ότι και δεν τους προσφέρονται ευκαιρίες ως προς την απασχόληση ή τη μόρφωση. Το Ριάντ αρνείται αυτές τις κατηγορίες.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν στο παρελθόν εκτελέσει σιίτες ακτιβιστές με κατηγορίες που οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτήρισαν πολιτικές, ή κατασκευασμένες. Οι αρχές εγγράφουν τις διαδηλώσεις των σιιτών στο πλαίσιο των εντάσεων με το Ιράν, τη σιιτική Ισλαμική Δημοκρατία που αποτελεί τον μεγάλο αντίπαλο του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στον αγώνα για επιρροή στη Μέση Ανατολή. Το Ριάντ κατηγορεί την Τεχεράνη ότι προσπαθεί να υποκινήσει αναταραχή.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας εξάλλου έχουν διεξαγάγει επανειλημμένα επιχειρήσεις εναντίον ενόπλων σιιτών στην Ανατολική Επαρχία, όπου καταγράφονται βίαια επεισόδια και σποραδικές επιθέσεις εδώ και χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
enikos.gr


Χαμός στην Αθήνα απο επιθέσεις αντιεξουσιαστών συνεχίζεται η προκλητική ανοχή της κυβέρνησης



Μετά το διάγγελμα του συντρόφου που κάνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, βγήκαν οι σύντροφοι του αντιεξουσιαστές να το γλεντήσουν με την ανοχή της κυβέρνησης και του Σκουρλέτη που είναι πιο κοντά τους από τον προκάτοχο του Τόσκα.

Νύχτα με μολότοφ και δολοφονικές επιθέσεις κατά αστυνομικών σημειώθηκε στα Εξάρχεια, γύρω από το Πολυτεχνείο και στην Χαριλάου Τρικούπη, όπου βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι πρώτες επιθέσεις έγιναν στη συμβολή της οδού Πατησίων με την Τοσίτσα, έξω από το Πολυτεχνείο, και τη Χαριλάου Τρικούπη, στο ύψος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, με τους αντιεξουσιαστές να πετούν μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών χωρίς ευτυχώς να καταφέρουν να βρουν τον στόχο τους.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και μετά τις 01.30, με στόχο πάλι τους αστυνομικούς

Δεν αναφέρθηκαν όπως ήταν σίγουρο ειδικά τώρα που έχει αναλάβει ο Σκουρλέτης, ούτε μία προσαγωγή, ούτε μία σύλληψη.


Ένα τομάρι στο Μαξίμου...!!!



Γράφει η Μαρία Κιτσίκη

• Ο Γκίκας Χαρδούβελης, παιδί φτωχής οικογένειας, κατάγεται από ένα χωριό της Αρκαδίας, όπου τελείωσε το Δημοτικό. Με εξετάσεις κέρδισε υποτροφία για το αμερικανικό κολέγιο Ανατόλια και από εκεί πάλι με υποτροφία, σπούδασε στο Χάρβαρντ και έκανε διδακτορικό στο Μπέρκλευ.

• Ο Λουκάς Παπαδήμος μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας, παιδί της μεσαίας τάξης, με γονείς κρατικούς λειτουργούς, τελείωσε το Κολέγιο Αθηνών σπούδασε Φυσική στο ΜΙΤ όπου έκανε και το διδακτορικό του στα Οικονομικά.

• Ο Γιάννης Στουρνάρας αφού τελείωσε δημόσιο σχολείο και δημόσιο πανεπιστήμιο στη χώρα μας, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην Οξφόρδη.

Όλοι έκαναν λαμπρές καριέρες στον ιδιωτικό τομέα και δίδαξαν στα καλύτερα πανεπιστήμια.

Αυτούς τους ανθρώπους στην ουσία έδειξε ο Πρωθυπουργός σήμερα για να φωτογραφίσει την κατάντια της χώρας και τις ευθύνες του "παλιού" συστήματος.

"Η Δημοκρατία ευτελίστηκε. Τραπεζίτες έγιναν Πρωθυπουργοί και Υπουργοί έγιναν τραπεζίτες", δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, που έκανε Υπουργό τον Χαικάλη σύμβουλο τον Καρανίκα και κυβερνά με τον Καμένο.

"Πρωθυπουργοί και υπουργοί έγιναν Τραπεζίτες"!

Ως ευφυολόγημα απευθυνόμενο σε κομματικό ακροατήριο θα μπορούσε να θεωρηθεί επαρκές, αλλά ως πολιτικό επιχείρημα είναι ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ, αφού στην ελληνική πολιτική σκηνή κατ' επανάληψη αυτό συνέβη και μάλιστα σε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΕΣ για τη Χώρα συνθήκες!

Τα παραδείγματα πολλά, μόνο στον 20 αιώνα: Αναφέρω τους Τραπεζίτες :

● Αλέξανδρο Ζαΐμη, διοικητή της ΤτΕ 1914-1920, πρωθυπουργό 1897-1899, 1901-1902, 1915-1917 και 1926-1928 και πρόεδρο δημοκρατίας 1929-1935.

● Αλέξανδρο Κορυζή, διοικητή της ΕΤΕ 1939- Ιανουάριο 1941, πρωθυπουργό τον Απρίλιο 1941, που είπε το ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΧΙ στους Γερμανούς,

● Εμμμανουήλ Τσουδερό, διοικητή της ΤτΕ 1931-39, πρωθυπουργό της Ελλάδας στην Μάχη της Κρήτης και στην Μέση Ανατολή, από τον Απρίλιο 1941 έως το 1944,

● Δημήτριο Μάξιμο, διοικητή της ΕΤΕ 1921-22, πρωθυπουργό το 1947 στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου,

● Αλέξανδρο Διομήδη, διοικητή της ΤτΕ 1928-1931, πρωθυπουργό το 1949-50 στην τελευταία φάση του Εμφυλίου Πολέμου, και

● Ξενοφώντα Ζολώτα, διοικητή της ΤτΕ 1944-45, 1955-67, 1974-81, που από Νοέμβριο 1989 έως Απρίλιο 1990 διετέλεσε Πρωθυπουργός σε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (με την ψήφο ΟΛΩΝ των κομμάτων ΚΑΙ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς και, μάλιστα, με αναπληρωτή Υπουργός Εθνικής Οικονομίας τον σημερινό Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης κ. Ι. Δραγασάκη)!

Όσο για Υπουργούς που έγιναν Τραπεζίτες, μεγάλος ο αριθμός, μεταξύ των οποίων οι Γεώργιος Μαύρος, Παναγής Παπαληγούρας, Γεράσιμος Αρσένης, Ευθύμιος Χριστοδούλου, Ιωάννης Μπούτος και η δική του κα Λούκα Κατσέλη!

Αυτά για την Ιστορία αλλά ποιός αλήθεια να του την μάθει;
Ο Καρανίκας ή ο Φλαμπουράρης;;;

Η Δημοκρατία δεν ευτελίζεται με τα χυδαία ψέματα, την αμάθεια και τον λαικισμό, με τον Πολάκη και τον Τζανακόπουλο, δεν ευτελίζεται με ανθρώπους που πανηγύριζαν όταν καιγόταν η πρωτεύουσα της χώρας και σήμερα είναι Υπουργοί...!!!

Η χώρα δεν διασύρθηκε με την υπερήφανη διαπραγμάτευση του περιοδεύοντος θιάσου Τσίπρα - Βαρουφάκη που μας έφτασαν ένα βήμα πριν το χείλος τους γκρεμού...!!!

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού είναι ένα δυνατό χαστούκι σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη, είναι μία χυδαία προσβολή στον ορθό λόγο, στις αρχές και τις αξίες που διέπουν κάθε ανοικτή κοινωνία.

Η σημερινή κυβέρνηση της χώρας είναι μία μεγάλη ντροπή που θα λεκιάζει για πολλά χρόνια την ιστορία του τόπου.


Ο Μπάμπης χάλασε την στιγμή ξεφτίλας στο διάγγελμα του Τσίπρα




Μπάμπηηηη!!!

«Μπάμπη αν με ακούς πάρε με τηλέφωνο ρε! Σε ψάχνω μία βδομάδα»

Οι πολίτες έβλεπαν τόσο σοβαρά το στημένο διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα που βρήκαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μέσο της ξεφτίλας με δικούς τους ανθρώπους.

Έτσι έγινε και στο facebook όταν κάποιος έψαχνε μάλλον τον Μπάμπη τον Συριζαίο και βρήκε τρόπο να του στείλει μήνυμα να επικοινωνήσει μαζί του!!!




Κ. Μητσοτάκης: Όχι απολύσεις στην ΕΡΤ, αξιολόγηση και αξιοκρατία



Με το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ» είχε συνάντηση σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα μέλη του Σωματείου τον ενημέρωσαν για την πορεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και του μετέφεραν την έντονη ανησυχία που υπάρχει σε αρκετούς εργαζομένους, λόγω και του γεγονότος ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει επιλέξει να στελεχώσει την ΕΡΤ με έκτακτους συνεργάτες παροπλίζοντας το μόνιμο προσωπικό. 

Από την πλευρά του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία, κεντρικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος του είναι η ΕΡΤ να γίνει ένα πραγματικά δημόσιο και ακηδεμόνευτο Μ.Μ.Ε. Δηλαδή με πλήρη αμεροληψία στην ενημέρωση, με νέες εκπομπές πολιτισμού και ψυχαγωγίας και με έμφαση στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.  

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι, όπως και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έτσι και στην ΕΡΤ, δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια, αξιολόγηση και αξιοκρατία στην αξιοποίηση των εργαζομένων. 

Τόνισε, επίσης, ότι πρόθεση της επόμενης Κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ να  λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ότι βάσει των αποτελεσμάτων που θα έχει ύστερα από τους πρώτους μήνες της νέας πορείας της, θα επαναξιολογηθεί και το μηνιαίο τέλος που καταβάλλουν σήμερα οι πολίτες το οποίο χαρακτήρισε υπερβολικό για όσα παρέχει σήμερα η ΕΡΤ.


Φοβήθηκαν να γίνει το διάγγελμα μπροστά σε κόσμο γιατί δεν αντέχουν το ξύλο



Όπως αποκάλυψε και ο φωτογράφος Μενέλαος Μυρίλλας του πρακτορείου SOOC το Μαξίμου έκανε τα πάντα για κρύψει τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να κάνει κρυφά το διάγγελμα.

Για να καταλάβετε όλοι το παιχνίδι που παίζεται, οι Συριζαίοι ειδικά οι αρουραίοι του Μαξίμου με πρώτο τον προϊστάμενο του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού Θανάση Καρτερό, ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι δεν έχουν καμία αποδοχή πλέον στην κοινωνία και τα όσα θα πει η μαριονέτα της κυβέρνησης Αλέξης Τσίπρας θα προκαλέσει πολύ πάρα πολύ όπως και έγινε, και εάν εκεί ήταν παρόντες θεατές δεν θα μπορούν να ελέγξουν τις αντιδράσεις τους κατά του προκλητικού Αλέξη Τσίπρα.

Και φυσικά μιλάμε για τις αντιδράσεις των λιγοστών που ήταν  εκεί και όχι των στημένων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν τους ευτυχισμένους με επιφωνήματα ακροαριστερής καθεστωτικής χαράς και ευτυχίας.

Το ύφος κακόμοιρου δε του Αλέξη Τσίπρα μόνο αισιοδοξία δεν ενέπνεε αντίθετα εξόργιζε περισσότερο τους Έλληνες για την κατάντια της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό είναι μέσα σε άλλα που αναφέρει το κομμάτι που ξεφτιλίζει στεγνά την κυβέρνηση, τον Τσίπρα και το Μαξίμου ο Μενέλαος Μυρίλλας στο facebook : Η δουλειά βρώμαγε από το πρωί όταν τα σαΐνια της επικοινωνίας του Μαξίμου αποφάσισαν να ανακοινώσουν το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Ιθάκη λεπτά αφότου το σινουκ με την κομπανία του Μαξίμου απογειώθηκε λες και θα προλαβαίναμε να πάμε από Αθήνα στην Ιθάκη σε μια ώρα. Βέβαια ξέροντας τι μαλακοπίτουρες έχουν υπάρξει στο παρελθόν εκεί στα υπόγεια του Μαξίμου είμασταν ήδη στο νησί με τον συνάδελφο φωτορεπόρτερ Γιώργο Κονταρίνη αλλά και άλλους δημοσιογράφους.

Ευθυνόφοβα ανθρωπάκια που βρέθηκαν σε θέσεις εξουσίας, που τρέμουν ακόμα και την σκιά τους, κινούν σκοροφαγωμένα νήματα με σπασμωδικές κινήσεις και δεν έχουν καν το θάρρος να πουν ότι δεν θέλουμε κανέναν να καταγράψει κάτι που θεωρούν ιστορική στιγμή εκτός από αυτούς που ξέρουν ότι ελέγχουν και πληρώνουν (ΕΡΤ-Προσωπικός φωτογράφος του Πρωθυπουργού), ώστε να μην νιώσουν στιγμή πως μπορεί η μαριονέτα πάνω στην οποία ασελγούν να κάνει ένα ελεύθερο βήμα. Θα ήταν πιο έντιμο και σίγουρα πιο ευφυές να παραδεχτούν τι θέλουν, από το να μας λέει ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός ότι «ποτέ δεν έχουν φωτογραφηθεί διαγγέλματα του Πρωθυπουργού, γιατί να γίνει σήμερα?» Λυπάμαι που οι παρωπίδες οι οποίες μάλλον γράφουν στην μια μεριά «έχουμε πάντα δίκιο» και στην άλλη «ο Τρότσκι απλά σκόνταψε με το κεφάλι στην ορειβατική αξίνα του συντρόφου Μερκαντέρ» και τις οποίες πιθανώς φοράει σε μόνιμη βάση δεκαετίες τώρα, δεν τον έκαναν να καταλάβει το ποσό υποβάθμισε το επικοινωνιακό Καβαφικό τρικ που και ο ίδιος ίσως προέκρινε, παραδεχόμενος οτι είναι άλλο ένα διάγγελμα της σειράς.

Η άγνοια του πρωθυπουργού για το πόσο ηλίθιοι και ανίκανοι είναι αυτοί που έβαλε να τον περιτριγυρίζουν αλλά και πόσο μικρό τον κάνουν να δείχνει αποτυπώθηκε τόσο στην ειλικρινή του απορία όταν είδε εμένα και τον φωτογράφο της ευρωκινησης Γιώργο Κονταρίνη να μπαίνουμε στην συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ιθάκης και με χαμόγελο μας ρώτησε «πού ήσασταν εσείς ρε παιδιά?» όσο και στην αμηχανία του όταν απαντήσαμε με τον τρόπο που άρμοζε. Ξέροντας την λατρεία μου στην Αριστοφανική θεατρική γλώσσα μπορείτε να φανταστείτε τι όμορφα πράγματα ακούστηκαν σήμερα, αυτή την τόσο γιορτινή και αισιόδοξη ημέρα. Νιώθω κάπως άσχημα που παραδέχθηκα με τοσες κάμερες κινητών να γράφουν, και της ΕΡΤ αλλά αυτή δεν μετράει γιατί όταν στριμοκωλιαζει κανείς τον Πρωθυπουργού ως εκ θαύματος είναι πάντα στο pause, ότι δεν σκοτίζομαι καθόλου για την συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιθάκης, ξανά συγγνώμη κύριε δήμαρχε σάς το είπα και την ώρα που έπεφτε το ξεχεστηριο αλλά η δήλωση στην οποία μας απαγορεύτηκε από τους Αστυνομικούς του Μαξίμου να φωτογραφίσουμε κατόπιν εντολής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού ξεπερνά την συνάντηση σας κατά πολύ σαν είδηση και μάλιστα σε διεθνή κλίμακα.»


Η Ελληνική Αστυνομία αποχαιρετά την ANUK Κ9




Με μια ανάρτηση στο facebook η Ελληνική αστυνομία αποχαιρέτησε την ANUK που έφυγε από την ζωή από παθολογικά αίτια.



Η ανάρτηση στο facebook

Σ' ευχαριστούμε πολύ ANUK για όσα προσέφερες! Δεν θα σε ξεχάσουμε...

Στις 21 Αυγούστου 2018, η οικογένεια της Ομάδας Αστυνομικών Σκύλων της Ελληνικής Αστυνομίας, έχασε τον Αστυνομικό Σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών υλών ANUK από παθολογικά αίτια. 

Η ANUK ήταν θηλυκό malinois 6 χρονών

Συλλυπητήρια στον Συνοδό, τόσο της υπηρεσιακής, όσο και της καθημερινής του ζωής...




Απίστευτο! Μαθητής βρέθηκε αλυσοδεμένος σε κολώνα φωτισμού στον Βόλο



Οι πυροσβέστες σοκαρίστηκαν όταν κλήθηκαν 20/8/2018 για απεγκλωβισμό ατόμου που ήταν δεμένος στο λιμανάκι του Αγίου Κωνσταντίνου σε κολώνα φωτισμού. 

Όταν έφτασαν στο σημείο 23:15 το βράδυ είδαν ένα νεαρό, Έλληνα, ηλικίας μόλις 16 ετών, ο οποίος ήταν αλυσοδεμένος χειροπόδαρα σε κολώνα φωτισμού!

Εκείνη την ώρα η περιοχή ήταν γεμάτη κόσμο και παρακολουθούσαν τον νεαρό που δεν μπορούσε να ελευθερωθεί και παρέμενε δεμένος στην κωλόνα και ανήμπορος.

Οι πυροσβέστες με ειδική ψαλίδα έκοψαν την αλυσίδα και απελευθέρωσαν τον νεαρό.

Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν καλά στην υγεία του, ενώ στους αστυνομικούς που κατέφθασαν στο σημείο, ο πατέρας του παιδιού που είχε ειδοποιηθεί δήλωσε αφήνοντας έκπληκτους τους πάντες, πως «τα παιδιά έπαιζαν, δεν θέλω να δοθεί συνέχεια».


Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου


Η ζημιά του ΣΥΡΙΖΑ στην χώρα 2015-2018



Η  Νέα Δημοκρατία έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης από το 2015 μέχρι το 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πειραιώς, το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο κόστισε «τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ» και στο βίντεο αναλύεται συγκριτικά ποια θα ήταν η πορεία της χώρας χωρίς την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ποια ήταν τελικά.


 Χάθηκαν 34 δισ. ευρώ ανάπτυξης, νούμερο που αντιστοιχεί σε: 10 χρόνια ΕΝΦΙΑ ή με 8.220 ευρώ για κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα ή με 380 νέα νοσοκομείο ή με 4.000 σχολεία.

Παρακολουθείστε το video :




Για ένα κινητό έχασε την ζωή του ο 25χρονος στου Φιλοπάππου - Έπεσε στο κενό κατά την συμπλοκή



Συγκεκριμένα, οι κακοποιοί προσέγγισαν τον Νίκο και την 23χρονη φίλη του προκειμένου να τους ληστέψουν, συνεπλάκησαν, και κατά την διάρκεια της πάλης, εκείνος έχασε την ισορροπία του πέφτοντας στο κενό.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως οι Αρχές δεν αποκλείουν μέχρι ώρας το ενδεχόμενο οι δράστες να έσπρωξαν τον άτυχο νέο.

Δεδομένου του ότι οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν το κινητό τηλέφωνο, η αστυνομία αναζητά στίγμα της συσκευής, τόσο του Νίκου όσο και της κοπέλας.

οι αστυνομικοί είχαν επικεντρώσει τις έρευνές τους στην ανίχνευση στίγματος του κινητού τηλεφώνου του άτυχου Νίκου αλλά και αυτού της 23χρονης κοπέλας από την Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα, επιχειρήθηκε να διαπιστωθούν ενδείξεις ενεργοποίησης της συσκευής και συγκεκριμένα η περιοχή που τυχόν συνέβη κάτι τέτοιο, ώστε να καθοριστεί η περιοχή επικέντρωσης ερευνών τόσο για τους δράστες όσο και για πιθανούς κλεπταποδόχους.

Σημειώνεται ότι αστυνομικές έρευνες φαίνεται πως επικεντρώνονται σε μία ομάδα ληστών- δύο εκ των οποίων σεσημασμένοι- από το Πακιστάν, με δράση στους δρόμους της Αθήνας.

Πρόκειται για πέντε υπόπτους οι οποίοι και αναζητούνται προκειμένου να προσαχθούν και να ανακριθούν σχετικά με την ληστεία και τον θάνατο του 25χρονου.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση είχαν καταγράψει τις ομάδες ληστών που είχαν δράσει στον Λόφο Φιλοπάππου, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Ιστορικό Κέντρο.

Μάλιστα, εκτός από την ομάδα των Πακιστανών, στα ίδια σημεία είχε δράσει μία ακόμη ομάδα υπηκόων Αλγερίας, τρεις κακοποιοί από το Αφγανιστάν, τοΜαρόκο και το Μπαγκλαντές αντίστοιχα, και μία ακόμη ομάδα ΡΟΜΑ.

 Αντωνόπουλος Γιώργος
Πηγή : dikaiologitika.gr


Κ. Μητσοτάκης : Οι πληγείσες περιοχές θα ξαναχτιστούν, καλύτερες από πριν, και οι πολεοδομικές παρεμβάσεις που χρειάζονται θα γίνουν



Συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών τον ενημέρωσαν αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής και για τις μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους.

Συγκεκριμένα εξέφρασαν την αγωνία τους για τη δημόσια υγεία στους οικισμούς τους και την έλλειψη οποιασδήποτε υπεύθυνης ενημέρωσης σχετικά με το πότε θα μπορούν να επιστρέψουν σε ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον, καθαρό από αμίαντο και διοξίνες. Υπογράμμισαν την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται όσον αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων αλλά και  τις κατεδαφίσεις στα μη κατοικήσιμα κτίσματα. Τέλος, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής ώστε να μην ζήσουμε μια νέα τραγωδία με τις πρώτες βροχές.



Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τους διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει τις ειλημμένες αποφάσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για την επιτάχυνση της υλοποίησης τους. «Οι πληγείσες περιοχές θα ξαναχτιστούν, καλύτερες από πριν, και οι πολεοδομικές παρεμβάσεις που χρειάζονται θα γίνουν. Είμαστε αποφασισμένοι και θέλουμε και την δική σας συνδρομή» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενώ σημείωσε πως σύντομα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική προστασία το οποίο θα συμπεριλαμβάνει την κατάρτιση σχεδίων διαχείρισης, προστασίας και εκκένωσης σε μια σειρά οικισμών με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά στο Μάτι.




Η Βενεζουέλα βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στο χάος



Οι αντοχές των πολιτών της Βενεζουέλας δοκιμάζονται από τα νέα, αμφιλεγόμενα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση της χώρας. Πρόκειται για το 90ήμερο πρόγραμμα για ταχεία ανάρρωση της οικονομίας. Οι τιμές των αγαθών αυξήθηκαν τον Ιούλιο περισσότερο από 82.700% και, ως εκ τούτου, οι πολίτες δυσκολεύονται να αγοράσουν βασικά είδη, όπως ένα κιλό ντομάτες ή ένα σαπούνι. Θέλοντας να τιθασεύσει τον υπερπληθωρισμό που έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση τους πολίτες, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προχώρησε το Σαββατοκύριακο στην υποτίμηση του νομίσματος κατά 95%, ενόψει της χθεσινής κυκλοφορίας του νέου μπολιβάρ. Tο νέο νόμισμα θα στηρίζεται στο κρυπτονόμισμα petro, που ορίζεται στα 60 δολάρια ή σε 3.600 μπολιβάρ. Το petro καθιερώθηκε από την κυβέρνηση και συνδέεται με την τιμή του πετρελαίου στη Βενεζουέλα, η οποία διαθέτει αποδεδειγμένα τα μεγαλύτερα αποθέματα «μαύρου χρυσού» στον κόσμο.

Για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις αυτής της μεγάλης υποτίμησης, το οικονομικό επιτελείο του Μαδούρο ανήγγειλε την αύξηση του βασικού μισθού κατά 3.500% στα 1.800 μπολιβάρ –με τη νέα ισοτιμία– ή στα 30 δολάρια τον μήνα από τον Σεπτέμβριο. «Αυτά τα μέτρα είναι αποτέλεσμα ασυνάρτητων και αντικρουόμενων ιδεών», σχολιάζει η Χένκελ Γκαρσία, επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας Econometrica, στο πρακτορείο Bloomberg. Ουσιαστικά, το νόμισμα της χώρας βυθίζεται από τις 285.000 στα 6 εκατ. μπολιβάρ ως προς το δολάριο με τη νέα ισοτιμία, επισημαίνει το Bloomberg.

Αυτές οι κινήσεις αποτελούν απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης της Βενεζουέλας για να διορθώσει τα λάθη που έχουν γίνει στη διαχείριση της οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια. Εγείρουν, παράλληλα, πολλά ερωτήματα για το κατά πόσον θα είναι αποτελεσματικά. Και αυτό οδηγεί σε αύξηση της αβεβαιότητας για το μέλλον της Βενεζουέλας, η οποία βυθίζεται συνεχώς και ακαταπαύστως σε όλο και πιο βαθιά ύφεση. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Μαδούρο ισχυρίζεται ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι της χώρας έχουν κηρύξει οικονομικό πόλεμο.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει ότι ο υπερπληθωρισμός θα έχει φθάσει το ένα εκατομμύριο τοις εκατό έως τα τέλη του 2018. Μιλάμε για τον απόλυτο εκτροχιασμό των τιμών. Με την παλαιά ισοτιμία ένα κιλό ντομάτες κοστίζει πέντε εκατ. μπολιβάρ, τα οποία ισούνται με 76 σεντς ΗΠΑ. Παρομοίως, η τιμή ενός ρολού χαρτιού υγείας ανέρχεται στα 2,6 εκατ. μπολιβάρ ή στα 40 σεντς ΗΠΑ. Ενα πακέτο πάνες αξίζει οκτώ εκατομμύρια μπολιβάρ, δηλαδή 1,22 δολάριο.

Οικονομικοί παρατηρητές φοβούνται ότι εξαιτίας αυτής της υποτίμησης θα καταρρεύσουν τα τραπεζικά συστήματα διεκπεραίωσης συναλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, τα περισσότερα από τα υφιστάμενα χαρτονομίσματα θα κυκλοφορούν μαζί με τα νέα για αδιευκρίνιστη χρονική περίοδο. Αναμένεται, ως εκ τούτου, να επικρατήσει σύγχυση στις πληρωμές, καθώς αυτοί που έχουν στην κατοχή τους παλαιά χαρτονομίσματα θα καλούνται να πληρώνουν με τη νέα ισοτιμία.

Επιδερμικές λύσεις

Ο Νικολάς Μαδούρο ισχυρίζεται ότι τα νέα μέτρα για την οικονομία δεν έχουν σχέση με τις «λανθασμένες συνταγές» του ΔΝΤ, παρότι υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση του ΦΠΑ κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες και κατάργηση των υφιστάμενων επιδοτήσεων στη βενζίνη, με στόχο την εξοικονόμηση 10 δισ. δολαρίων σε κρατικούς πόρους, ετησίως. Δεν δόθηκαν, ωστόσο, λεπτομέρειες για την εφαρμογή των μέτρων, παρά μόνον ότι οι νέες επιδοτήσεις θα δίνονται απευθείας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους καταγεγραμμένους ιδιοκτήτες οχημάτων. Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τη συχνότητα των δημοπρασιών συναλλάγματος έως και πέντε φορές την εβδομάδα. Ομως, η υποτίμηση της ισοτιμίας, με την κυκλοφορία του νέου μπολιβάρ, θεωρείται επιδερμική λύση για την καταπολέμηση του υπερπληθωρισμού στη Βενεζουέλα. Επί σειράν ετών, η επίσημη πρόσβαση σε δολάρια ήταν ανεπαρκής, με αποτέλεσμα ιδιώτες και εταιρείες να αγοράζουν συνάλλαγμα στη «μαύρη» αγορά. Στο τέλος, οι τιμές των προϊόντων ορίζονταν από την ανεπίσημη και «ακριβότερη» συναλλαγματική σχέση του μπολιβάρ ως προς το δολάριο.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στο κέντρο του Πειραιά!




Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στις 2 τα ξημερώματα 22 Αυγούστου στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Νοταρά, στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες,  ένα αυτοκίνητο σταμάτησε στο σημείο, και ένα άτομο αποβιβάστηκε, άφησε κάτι στην είσοδο του κτηρίου και στη συνέχεια επέστρεψε στο αυτοκίνητο, το οποίο απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές όχι μόνο στο κτήριο, αλλά και σε άλλα παρακείμενα, όπου στεγάζονται η ΔΟΥ Πειραιά, ένα υποκατάστημα τράπεζας, ένα ξενοδοχείο, σε αυτοκίνητα και γραφεία.


Η αστυνομία έχει ξεκινήσει τις έρευνες για την επίθεση.




Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την παράσταση Τσίπρα στην Ιθάκη




O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η νέα σημερινή παράσταση του κ. Τσίπρα στην Ιθάκη προκαλεί μόνο θλίψη και οργή. Δεν συνεχίζει μόνο να λέει ψέματα. Ακόμη και σήμερα, που θα έπρεπε να πρυτανεύει η αυτογνωσία και η ενότητα απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος, επιμένει να διχάζει τους Έλληνες.

Σκηνοθετεί και πάλι ψεύτικα γεγονότα, όπως έκανε το βράδυ της 23ης Ιουλίου. Τότε που, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ακούγαμε τις διαβεβαιώσεις των υπουργών του ότι όλα έβαιναν καλώς, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες συνάνθρωποί μας καίγονταν στο Μάτι.

Ο κ. Τσίπρας ακόμη δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για την πρωτοφανή αυτή τραγωδία, έστω από ντροπή ή φιλότιμο. Ό,τι έκανε με τις φωτιές, το επαναλαμβάνει σήμερα με την οικονομία.   

Γι αυτό, σε μια μόνο φράση μπορώ να συμφωνήσω μαζί του. Οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Ο συμβολισμός της Ιθάκης είναι ψεύτικος: Δεν φτάσαμε στο τέρμα της διαδρομής. Σήμερα τελειώνει η φτηνή χρηματοδότηση, αλλά συνεχίζονται τα σκληρά μέτρα και οι βαριές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας.

Έλεγε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια. Αντ’ αυτού, υπέγραψε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο που μας στοίχισε πάνω από 100 δισ.  Και τώρα αρχίζει το τέταρτο άτυπο μνημόνιο.  Με λιτότητα διαρκείας. Νέες μειώσεις συντάξεων. Αυξήσεις φόρων και εισφορών. Εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα. Και πολύ αυστηρή επιτήρηση.

Σε αυτό άλλωστε οφείλεται και η ανακούφιση κάποιων Ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς η Ελλάδα έχει αναλάβει και νέες δεσμεύσεις χωρίς όμως να ζητάει άλλα δανεικά. Το πρόβλημα πλέον είναι μόνον δικό μας και όχι δικό τους.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση, όσο υπάρχει η σημερινή Κυβέρνηση που επιμένει δογματικά στο παράλογο μείγμα φόρων και εισφορών υπονομεύοντας την οικονομία και το εισόδημα των πολιτών.

Και δεν θα γίνει καλύτερη η ζωή των Ελλήνων αν δεν αποκτήσουμε αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, σύγχρονο κοινωνικό κράτος, ανταγωνιστική παιδεία και ασφάλεια για όλους.

Ποιος πιστεύει ότι αυτά μπορεί να τα κάνει η σημερινή παρέα του Μαξίμου;

Κανείς. Εξαπάτησαν, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.

Γι αυτό, η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη. Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο.

Αξίζουμε καλύτερα. Ενωμένοι, με αλληλεγγύη, με τη δύναμη της αλήθειας και αφήνοντας πίσω τα ψέματα, μπορούμε να πάμε επιτέλους την πατρίδα μας μπροστά». 






Κυβέρνηση: Από βδομάδα ανασχηματισμός . Δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti


Σε σχετική ερώτηση, ανώτατη κυβερνητική πηγή εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Με τη φράση «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου», ανώτατη κυβερνητική πηγή, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης στην Ιθάκη, φάνηκε να απομακρύνει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού από την παρούσα εβδομάδα, δείχνοντας να μεταθέτει τη συζήτηση από την επόμενη εβδομάδα και έπειτα.

Η ίδια πηγή, μεταξύ άλλων, σημείωνε ότι τα επιτόκια είναι χαμηλά, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας κινούνται ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για έξοδο στις αγορές.

Σε σχετική ερώτηση, η ίδια πηγή εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Στο μεσοδιάστημα μέχρι τη ΔΕΘ θα έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις και για τον ανασχηματισμό που βρίσκεται στην ατζέντα του πρωθυπουργού ειδικά μετά την τραγωδία σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής ανασύνταξης μετά την φθορά που επέστη η κυβέρνηση.

Αρχικά, υπήρχαν «διαρροές» για έναν ριζικό ανασχηματισμό αλλά τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται πως χαμήλωσαν οι προσδοκίες για εντυπωσιακές αλλαγές. Ο Αλέξης Τσίπρας πιθανότατα θα θελήσει να δώσει έμφαση στη «γενιά των 40νταρηδων» ώστε να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι η «κυβέρνηση και η χώρα γυρίζουν σελίδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πέρα από τα νέα πρόσωπα που θα ρίξει στη «μάχη», θα αναβαθμίσει στελέχη που ανήκουν στο στενό πυρήνα επιρροής του και τα οποία δεν έχουν φθαρεί πολιτικά.

Πληροφορίες θέλουν τον Πάνο Σκουρλέτη να μετακινείται στο κόμμα και την θέση του να καταλαμβάνει ο Χρήστος Σπίρτζης. Εκτός κυβέρνησης, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, μένουν η Λυδία Κονιόρδου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Δημήτρης Αποστόλου.

Την πόρτα της εισόδου στην κυβέρνηση αναμένεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να δουν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας και ο διευθυντής της Κ.Ο. Κώστας Ζαχαριάδης ενώ σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, δεν αποκλείεται να δούμε και μεγάλες εκπλήξεις και να υπουργοποιούνται στελέχη όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης. Μάλιστα πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι έχει γίνει προσέγγιση και σε γνωστό όνομα που προέρχεται από τον χώρο του Ποταμιού αναμένοντας την απάντησή του.

Αμετακίνητοι φαίνεται ότι είναι οι Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Πάνος Καμμένος και Σταύρος Κοντονής .


Πηγή: skai.gr


Ο φωτογράφος Μενέλαος Μυρίλλας καταγγέλλει τα υπόγεια του Μαξίμου για την απαγόρευση φωτογραφιών



Ο φωτογράφος Μενέλαος Μυρίλλας του πρακτορείου SOOC κατήγγειλε με ανάρτηση του στο facebook την άθλια μεθόδευση των υπογείων του Μαξίμου για το διάγγελμα του πρωθυπουργού στην Ιθάκη.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ονοματίζει μάλιστα συγκεκριμένα στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου, ξεμπροστιάζοντας τους.

Η ανάρτηση του Μενέλαου Μυρίλλα:

«Μεγάλο κείμενο. Στο πνεύμα των τελευταίων βαιραλ, όποιος είναι αληθινά φίλος μου ίσως το διαβάσει μέχρι τέλους. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Απαιτείται γονική συναίνεση περιέχει μπινελίκια.

»Η δουλειά βρώμαγε από το πρωί όταν τα σαΐνια της επικοινωνίας του Μαξίμου αποφάσισαν να ανακοινώσουν το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Ιθάκη λεπτά αφότου το σινουκ με την κομπανία του Μαξίμου απογειώθηκε λες και θα προλαβαίναμε να πάμε από Αθήνα στην Ιθάκη σε μια ώρα. Βέβαια ξέροντας τι μαλακοπίτουρες έχουν υπάρξει στο παρελθόν εκεί στα υπόγεια του Μαξίμου είμασταν ήδη στο νησί με τον συνάδελφο φωτορεπόρτερ Γιώργο Κονταρίνη αλλά και άλλους δημοσιογράφους.

»Ευθυνόφοβα ανθρωπάκια που βρέθηκαν σε θέσεις εξουσίας, που τρέμουν ακόμα και την σκιά τους, κινούν σκοροφαγωμένα νήματα με σπασμωδικές κινήσεις και δεν έχουν καν το θάρρος να πουν ότι δεν θέλουμε κανέναν να καταγράψει κάτι που θεωρούν ιστορική στιγμή εκτός από αυτούς που ξέρουν ότι ελέγχουν και πληρώνουν (ΕΡΤ-Προσωπικός φωτογράφος του Πρωθυπουργού), ώστε να μην νιώσουν στιγμή πως μπορεί η μαριονέτα πάνω στην οποία ασελγούν να κάνει ένα ελεύθερο βήμα. Θα ήταν πιο έντιμο και σίγουρα πιο ευφυές να παραδεχτούν τι θέλουν, από το να μας λέει ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός ότι «ποτέ δεν έχουν φωτογραφηθεί διαγγέλματα του Πρωθυπουργού, γιατί να γίνει σήμερα?» Λυπάμαι που οι παρωπίδες οι οποίες μάλλον γράφουν στην μια μεριά «έχουμε πάντα δίκιο» και στην άλλη «ο Τρότσκι απλά σκόνταψε με το κεφάλι στην ορειβατική αξίνα του συντρόφου Μερκαντέρ» και τις οποίες πιθανώς φοράει σε μόνιμη βάση δεκαετίες τώρα, δεν τον έκαναν να καταλάβει το ποσό υποβάθμισε το επικοινωνιακό Καβαφικό τρικ που και ο ίδιος ίσως προέκρινε, παραδεχόμενος οτι είναι άλλο ένα διάγγελμα της σειράς.

»Η άγνοια του πρωθυπουργού για το πόσο ηλίθιοι και ανίκανοι είναι αυτοί που έβαλε να τον περιτριγυρίζουν αλλά και πόσο μικρό τον κάνουν να δείχνει αποτυπώθηκε τόσο στην ειλικρινή του απορία όταν είδε εμένα και τον φωτογράφο της ευρωκινησης Γιώργο Κονταρίνη να μπαίνουμε στην συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ιθάκης και με χαμόγελο μας ρώτησε «πού ήσασταν εσείς ρε παιδιά?» όσο και στην αμηχανία του όταν απαντήσαμε με τον τρόπο που άρμοζε. Ξέροντας την λατρεία μου στην Αριστοφανική θεατρική γλώσσα μπορείτε να φανταστείτε τι όμορφα πράγματα ακούστηκαν σήμερα, αυτή την τόσο γιορτινή και αισιόδοξη ημέρα. Νιώθω κάπως άσχημα που παραδέχθηκα με τοσες κάμερες κινητών να γράφουν, και της ΕΡΤ αλλά αυτή δεν μετράει γιατί όταν στριμοκωλιαζει κανείς τον Πρωθυπουργού ως εκ θαύματος είναι πάντα στο pause, ότι δεν σκοτίζομαι καθόλου για την συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιθάκης, ξανά συγγνώμη κύριε δήμαρχε σάς το είπα και την ώρα που έπεφτε το ξεχεστηριο αλλά η δήλωση στην οποία μας απαγορεύτηκε από τους Αστυνομικούς του Μαξίμου να φωτογραφίσουμε κατόπιν εντολής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού ξεπερνά την συνάντηση σας κατά πολύ σαν είδηση και μάλιστα σε διεθνή κλίμακα.

»Όπως τόνισα στους αρμοδιους για αυτό το καραγκιοζιλικι αν κάνουμε και εμείς με τον ίδιο άθλιο τρόπο την δουλειά μας θα διασκεδάσει πλήθος κόσμου με τις εικόνες που θα βγούν, καθώς θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε το Τουίτερ να εκσπερματίζει σε καθε τσίου με εικόνες που μας προσφέρονται απλόχερα, αν και μάλλον όχι εσκεμμένα, από αυτόν τον περίεργο εως αλλοπρόσαλλο κυβερνητικό σχηματισμό. Ο επαγγελματισμός μας και ο σεβασμός στον άλλον δεν μας επιτρέπει να το κάνουμε (όχι εσκεμμένα τουλάχιστον). Σεβασμό που εσείς εκεί στα υπόγεια του Μαξίμου δεν δείχνετε καιρό τώρα (πάλι εσκεμμένα) και που η ευεξία που μου έχουν προσφέρει οι μπύρες που έχω καταναλώσει για την σημερινή γιορτή σας με κάνει να τολμήσω να παραδεχτώ δημοσίως ότι φέρεστε κομματάκι σαν κομπλεξικοί μηνάρες. (Γράφεται και με ι χωρίς να αλλάζει η σημασία)

»Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για να δώσω και εγώ την σημειολογία όσων συνέβησαν σήμερα με έναν «Καρτερικό» τρόπο είναι το παρακάτω σκίτσο του Αρκά, παλιό αλλά περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

»Όσοι φτάσατε έως το τέλος του ποστ κάντε ένα share μπας και φτάσει στα κατάλληλα μάτια και νιώσουν πόσο όμορφα περάσαμε και πόσο αισιόδοξοι νιώθουμε για ακόμα μια φορά, την πρώτη μεταμνημονιακή, που έχουμε τους σωστούς ανθρώπους στην σωστή θέση.»


Μεγάλο κείμενο. Στο πνεύμα των τελευταίων βαιραλ, όποιος είναι αληθινά φίλος μου ίσως το διαβάσει μέχρι τέλους. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Απαιτείται γονική συναίνεση περιέχει μπινελίκια.
Η δουλειά βρώμαγε από το πρωί όταν τα σαΐνια της επικοινωνίας του Μαξίμου αποφάσισαν να ανακοινώσουν το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Ιθάκη λεπτά αφότου το σινουκ με την κομπανία του Μαξίμου απογειώθηκε λες και θα προλαβαίναμε να πάμε από Αθήνα στην Ιθάκη σε μια ώρα. Βέβαια ξέροντας τι μαλακοπίτουρες έχουν υπάρξει στο παρελθόν εκεί στα υπόγεια του Μαξίμου ήμασταν ήδη στο νησί με τον συνάδελφο φωτορεπόρτερ Γιώργο Κονταρίνη αλλά και άλλους δημοσιογράφους.
Ευθυνόφοβα ανθρωπάκια που βρέθηκαν σε θέσεις εξουσίας, που τρέμουν ακόμα και την σκιά τους, κινούν σκοροφαγωμένα νήματα με σπασμωδικές κινήσεις και δεν έχουν καν το θάρρος να πουν ότι δεν θέλουμε κανέναν να καταγράψει κάτι που θεωρούν ιστορική στιγμή εκτός από αυτούς που ξέρουν ότι ελέγχουν και πληρώνουν (ΕΡΤ-Προσωπικός φωτογράφος του Πρωθυπουργού), ώστε να μην νιώσουν στιγμή πως μπορεί η μαριονέτα πάνω στην οποία ασελγούν να κάνει ένα ελεύθερο βήμα. Θα ήταν πιο έντιμο και σίγουρα πιο ευφυές να παραδεχτούν τι θέλουν, από το να μας λέει ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός ότι "ποτέ δεν έχουν φωτογραφηθεί διαγγέλματα του Πρωθυπουργού, γιατί να γίνει σήμερα?" Λυπάμαι που οι παρωπίδες οι οποίες μάλλον γράφουν στην μια μεριά "έχουμε πάντα δίκιο" και στην άλλη "ο Τρότσκι απλά σκόνταψε με το κεφάλι στην ορειβατική αξίνα του συντρόφου Μερκαντέρ" και τις οποίες πιθανώς φοράει σε μόνιμη βάση δεκαετίες τώρα, δεν τον έκαναν να καταλάβει το ποσό υποβάθμισε το επικοινωνιακό Καβαφικό τρικ που και ο ίδιος ίσως προέκρινε, παραδεχόμενος οτι είναι άλλο ένα διάγγελμα της σειράς. Η άγνοια του πρωθυπουργού για το πόσο ηλίθιοι και ανίκανοι είναι αυτοί που έβαλε να τον περιτριγυρίζουν αλλά και πόσο μικρό τον κάνουν να δείχνει αποτυπώθηκε τόσο στην ειλικρινή του απορία όταν είδε εμένα και τον φωτογράφο της ευρωκινησης Γιώργος Κονταρίνης να μπαίνουμε στην συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ιθάκης και με χαμόγελο μας ρώτησε "πού ήσασταν εσείς ρε παιδιά?" όσο και στην αμηχανία του όταν απαντήσαμε με τον τρόπο που άρμοζε. Ξέροντας την λατρεία μου στην Αριστοφανική θεατρική γλώσσα μπορείτε να φανταστείτε τι όμορφα πράγματα ακούστηκαν σήμερα, αυτή την τόσο γιορτινή και αισιόδοξη ημέρα. Νιώθω κάπως άσχημα που παραδέχθηκα με τοσες κάμερες κινητών να γράφουν, και της ΕΡΤ αλλά αυτή δεν μετράει γιατί όταν στριμοκωλιαζει κανείς τον Πρωθυπουργού ως εκ θαύματος είναι πάντα στο pause, ότι δεν σκοτίζομαι καθόλου για την συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιθάκης, ξανά συγγνώμη κύριε δήμαρχε σάς το είπα και την ώρα που έπεφτε το ξεχεστηριο αλλά η δήλωση στην οποία μας απαγορεύτηκε από τους Αστυνομικούς του Μαξίμου να φωτογραφίσουμε κατόπιν εντολής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού ξεπερνά την συνάντηση σας κατά πολύ σαν είδηση και μάλιστα σε διεθνή κλίμακα. Όπως τόνισα στους αρμοδιους για αυτό το καραγκιοζιλικι αν κάνουμε και εμείς με τον ίδιο άθλιο τρόπο την δουλειά μας θα διασκεδάσει πλήθος κόσμου με τις εικόνες που θα βγούν, καθώς θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε το Τουίτερ να εκσπερματίζει σε καθε τσίου με εικόνες που μας προσφέρονται απλόχερα, αν και μάλλον όχι εσκεμμένα, από αυτόν τον περίεργο εως αλλοπρόσαλλο κυβερνητικό σχηματισμό. Ο επαγγελματισμός μας και ο σεβασμός στον άλλον δεν μας επιτρέπει να το κάνουμε (όχι εσκεμμένα τουλάχιστον). Σεβασμό που εσείς εκεί στα υπόγεια του Μαξίμου δεν δείχνετε καιρό τώρα (όχι όχι εσκεμμένα) και που η ευεξία που μου έχουν προσφέρει οι μπύρες που έχω καταναλώσει για την σημερινή γιορτή σας με κάνει να τολμήσω να παραδεχτώ δημοσίως ότι φέρεστε κομματάκι σαν κομπλεξικοί μηνάρες. (Γράφεται και με ι χωρίς να αλλάζει η σημασία)
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για να δώσω και εγώ την σημειολογία όσων συνέβησαν σήμερα με έναν "Καρτερικό" τρόπο είναι το παρακάτω σκίτσο του Αρκά, παλιό αλλά περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.
Όσοι φτάσατε έως το τέλος του ποστ κάντε ένα share μπας και φτάσει στα κατάλληλα μάτια και νιώσουν πόσο όμορφα περάσαμε και πόσο αισιόδοξοι νιώθουμε για ακόμα μια φορά, την πρώτη μεταμνημονιακή, που έχουμε τους σωστούς ανθρώπους στην σωστή θέση.