Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Ένα τομάρι στο Μαξίμου...!!!



Γράφει η Μαρία Κιτσίκη

• Ο Γκίκας Χαρδούβελης, παιδί φτωχής οικογένειας, κατάγεται από ένα χωριό της Αρκαδίας, όπου τελείωσε το Δημοτικό. Με εξετάσεις κέρδισε υποτροφία για το αμερικανικό κολέγιο Ανατόλια και από εκεί πάλι με υποτροφία, σπούδασε στο Χάρβαρντ και έκανε διδακτορικό στο Μπέρκλευ.

• Ο Λουκάς Παπαδήμος μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας, παιδί της μεσαίας τάξης, με γονείς κρατικούς λειτουργούς, τελείωσε το Κολέγιο Αθηνών σπούδασε Φυσική στο ΜΙΤ όπου έκανε και το διδακτορικό του στα Οικονομικά.

• Ο Γιάννης Στουρνάρας αφού τελείωσε δημόσιο σχολείο και δημόσιο πανεπιστήμιο στη χώρα μας, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην Οξφόρδη.

Όλοι έκαναν λαμπρές καριέρες στον ιδιωτικό τομέα και δίδαξαν στα καλύτερα πανεπιστήμια.

Αυτούς τους ανθρώπους στην ουσία έδειξε ο Πρωθυπουργός σήμερα για να φωτογραφίσει την κατάντια της χώρας και τις ευθύνες του "παλιού" συστήματος.

"Η Δημοκρατία ευτελίστηκε. Τραπεζίτες έγιναν Πρωθυπουργοί και Υπουργοί έγιναν τραπεζίτες", δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, που έκανε Υπουργό τον Χαικάλη σύμβουλο τον Καρανίκα και κυβερνά με τον Καμένο.

"Πρωθυπουργοί και υπουργοί έγιναν Τραπεζίτες"!

Ως ευφυολόγημα απευθυνόμενο σε κομματικό ακροατήριο θα μπορούσε να θεωρηθεί επαρκές, αλλά ως πολιτικό επιχείρημα είναι ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ, αφού στην ελληνική πολιτική σκηνή κατ' επανάληψη αυτό συνέβη και μάλιστα σε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΕΣ για τη Χώρα συνθήκες!

Τα παραδείγματα πολλά, μόνο στον 20 αιώνα: Αναφέρω τους Τραπεζίτες :

● Αλέξανδρο Ζαΐμη, διοικητή της ΤτΕ 1914-1920, πρωθυπουργό 1897-1899, 1901-1902, 1915-1917 και 1926-1928 και πρόεδρο δημοκρατίας 1929-1935.

● Αλέξανδρο Κορυζή, διοικητή της ΕΤΕ 1939- Ιανουάριο 1941, πρωθυπουργό τον Απρίλιο 1941, που είπε το ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΧΙ στους Γερμανούς,

● Εμμμανουήλ Τσουδερό, διοικητή της ΤτΕ 1931-39, πρωθυπουργό της Ελλάδας στην Μάχη της Κρήτης και στην Μέση Ανατολή, από τον Απρίλιο 1941 έως το 1944,

● Δημήτριο Μάξιμο, διοικητή της ΕΤΕ 1921-22, πρωθυπουργό το 1947 στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου,

● Αλέξανδρο Διομήδη, διοικητή της ΤτΕ 1928-1931, πρωθυπουργό το 1949-50 στην τελευταία φάση του Εμφυλίου Πολέμου, και

● Ξενοφώντα Ζολώτα, διοικητή της ΤτΕ 1944-45, 1955-67, 1974-81, που από Νοέμβριο 1989 έως Απρίλιο 1990 διετέλεσε Πρωθυπουργός σε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (με την ψήφο ΟΛΩΝ των κομμάτων ΚΑΙ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς και, μάλιστα, με αναπληρωτή Υπουργός Εθνικής Οικονομίας τον σημερινό Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης κ. Ι. Δραγασάκη)!

Όσο για Υπουργούς που έγιναν Τραπεζίτες, μεγάλος ο αριθμός, μεταξύ των οποίων οι Γεώργιος Μαύρος, Παναγής Παπαληγούρας, Γεράσιμος Αρσένης, Ευθύμιος Χριστοδούλου, Ιωάννης Μπούτος και η δική του κα Λούκα Κατσέλη!

Αυτά για την Ιστορία αλλά ποιός αλήθεια να του την μάθει;
Ο Καρανίκας ή ο Φλαμπουράρης;;;

Η Δημοκρατία δεν ευτελίζεται με τα χυδαία ψέματα, την αμάθεια και τον λαικισμό, με τον Πολάκη και τον Τζανακόπουλο, δεν ευτελίζεται με ανθρώπους που πανηγύριζαν όταν καιγόταν η πρωτεύουσα της χώρας και σήμερα είναι Υπουργοί...!!!

Η χώρα δεν διασύρθηκε με την υπερήφανη διαπραγμάτευση του περιοδεύοντος θιάσου Τσίπρα - Βαρουφάκη που μας έφτασαν ένα βήμα πριν το χείλος τους γκρεμού...!!!

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού είναι ένα δυνατό χαστούκι σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη, είναι μία χυδαία προσβολή στον ορθό λόγο, στις αρχές και τις αξίες που διέπουν κάθε ανοικτή κοινωνία.

Η σημερινή κυβέρνηση της χώρας είναι μία μεγάλη ντροπή που θα λεκιάζει για πολλά χρόνια την ιστορία του τόπου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου