Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Μακελειό στην Αίγυπτο: 23 νεκροί χριστιανοί Κόπτες από επίθεση ενόπλων



Μακελειό στην Αίγυπτο: 23 νεκροί χριστιανοί Κόπτες από επίθεση ενόπλων.

Στους 25 οι τραυματίες.

Eνοπλοι επιτέθηκαν σε ομάδα χριστιανών Κοπτών την Παρασκευή στην Αίγυπτο στην επαρχία Μίνια. Στους 23 οι νεκροί και στους 25 οι τραυματίες σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό.



Πηγή : tovima.gr


Αμετανόητος και θρασύς ο Ν. Παππάς παραμυθιάζει τους Έλληνες λέγοντας ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία στήν οικονομία


Είναι κοινή παραδοχή ότι ένας από τους πρωτεργάτες της αποτυχίας αυτής της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο Νίκος Παππάς και οι εμμονές του μαζί με την πλήρη ανικανότητα του σε όλα τα επίπεδα.

Δεν πρόκειται να βάλει ποτέ μυαλό ο Ν. Παππάς, όσα "χαστούκια" και να φάει η κυβέρνηση του και ο ίδιος από τις ραγδαίες εξελίξεις που διασύρουν και ξεφτιλίζουν την κυβέρνηση περισσότερο καθημερινά.

Αμετανόητος και θρασύς βλέπει θετικά στοιχεία για την οικονομία και εγκαλεί δήθεν τον Σόιμπλε και την Νέα Δημοκρατία ότι δεν τα βλέπουν.

Διαβάζουμε στο in.gr με πηγή το ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία είναι ενθαρρυντικά και τα βλέπει η παγκόσμια οικονομική κοινότητα» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Απαντώντας στην κριτική της βουλευτή της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου περί αποτυχίας της διαπραγμάτευσης ανέφερε ότι οι μόνοι που δεν βλέπουν τα στοιχεία αυτά είναι «οι κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών» και η ΝΔ.

«Τα ενθαρρυντικά αυτά στοιχεία για την ελληνική οικονομία δεν τα βλέπουν οι κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι μια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση βγάζει τη χώρα από την λάσπη, στην οποία τη βύθισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και βεβαίως η ΝΔ, η οποία είναι εγκλωβισμένη σε ένα αφήγημα, το οποίο στερείται οποιουδήποτε ερείσματος στην πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Ταυτοχρόνως, επισήμανε ότι η αξιολόγηση κλείνει «και πάμε παρακάτω», ενώ σχετικά με τις αναφορές για αρνητική εξέλιξη στο θέμα του χρέους, ο κ. Παππάς απευθύνθηκε στη βουλευτή της ΝΔ, λέγοντας: «Προς θεού μην μας κάνετε κριτική για τα ζητήματα του χρέους. Εσείς αναζητούσατε πιστοποιητικά γύρω τριγύρω, εμείς λέμε ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο, για να επιβεβαιωθούν και να γίνουν ακόμη πιο σταθερά τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας». 

Απαντώντας εξάλλου στην κριτική της κ. Ασημακοπούλου, σε σκωπτικό τόνο, ότι το πρόγραμμα αυτής της κυβέρνησης «είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό», ο κ. Παππάς είπε πως «το πρόγραμμά μας είναι καλό και αληθινό». «Καλωσορίζω» προσέθεσε ο υπουργός «τις διατυπώσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες μας σπρώχνουν στο να το γενικεύσουμε και δεσμεύομαι ότι αυτό θα το εξετάσουμε».

Επίσης, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι το 2014 έκλεισε με ύφεση 1,2%, η Ελλάδα είχε σαφές χρηματοδοτικό πρόβλημα -το οποίο το έχουν ομολογήσει στελέχη της ΝΔ, για τον Μάρτιο του 2015- ενώ η χώρα είχε δεσμευτεί σε πλεονάσματα, τα οποία, κατά τον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη, δεν έβγαιναν. 

Ακόμη, είπε ότι η Ελλάδα έχασε μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας κατά την διακυβέρνηση Παπανδρέου, 250.000 θέσεις κατά την διακυβέρνηση Σαμαρά κι έχει κερδίσει 200.000 θέσεις εργασίας με την δική μας διακυβέρνηση.

«Στη δική μας διαπραγμάτευση -κι αυτό πλέον είναι ιστορικά καταγεγραμμένο- έχουμε δώσει αγώνα για να βγάλουμε από τις πλάτες του ελληνικού λαού όλες τις επώδυνες δεσμεύσεις» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Παππάς.


Μητσοτάκης: Μόνο με κρατικό έλεγχο στην χρηματοδότηση θα πω ναι στο Τέμενος




Επιφυλάξεις σχετικά με τη διάταξη που επιτρέπει την επιχορήγηση του μουσουλμανικού τεμένους από το εξωτερικό, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη παρέμβασή του στη Βουλή, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι θα στηρίξει το σχετικό άρθρο αν διασφαλιστεί ο κρατικός έλεγχος για τις πηγές χρηματοδότησής του.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, όπως είναι η διάταξη στο νομοσχέδιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από Νομικά Πρόσωπα της αλλοδαπής. Πρόσθεσε: «Πρέπει απολύτως να είμαστε σίγουροι ότι θα διασφαλιστεί η πηγή και η προέλευση των χρημάτων για τη λειτουργία του τεμένους [...].

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σημείωσε: «Να την αποσύρετε τη διάταξη περί χρηματοδότησης ή να την ξαναδιατύπωσατε με τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλιστεί ο κρατικός έλεγχος που θα επεκτείνεται στην πηγή της χρηματοδότησης».



Πηγή : newsit.gr


Ξεφτίλα του Συριζαίου Συρμαλένιου στην Βουλή : Ωραίο στυλ έχεις μωρή!



Η "ποιότητα" των στελεχών του Σύριζα είναι δεδομένη και ξεφτιλίζονται καθημερινά, το κακό είναι ότι ξεφτιλίζουν την βουλή, την πολιτική και την χώρα με την κατάντια τους.

Διαβάζουμε στο newsit.gr για την κατάντια Συρμαλένιου.

Μια απαράδεκτη σεξιστική επίθεση έγινε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιο στην βουλευτή της ΝΔ, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Από τα αγγλικά στα γαλλικά… κατέληξε η αντιπαράθεση που είχε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης η βουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου, όπως τουλάχιστον η πρώτη διαμαρτυρήθηκε και υποστήριξε.
Το επεισόδιο μεταξύ των δύο βουλευτών σημειώθηκε μετά την ολοκλήρωση της επίκαιρης ερώτησης που είχε η βουλευτής της ΝΔ με τον υπουργό Ψηφιακή Πολιτικής Νίκο Παππά σχετικά με την εκπομπή του ψηφιακού σήματος σε απομακρυσμένες περιοχές. Μια συζήτηση που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και με τη κυρία Αννα Μισέλ Ασηκαμοπούλου να της προσδίδει γενικευμένου χαρακτήρα πολιτικής κριτικής στην κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση και την συμφωνία, «βάζοντας» ακόμα και στο στόχο της την παριστάμενη αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και την επιδοματική πολιτική.

Μια γενίκευση στην οποία η κυρία Φωτίου αναγκάστηκε να παρέμβει επί προσωπικού και να απαντήσει στη βουλευτή της ΝΔ δημιουργώντας ένα κύκλο αλληλοδιαξιφισμών μεταξύ όλων όσων βρισκόντουσαν στην αίθουσα (που όμως επειδή ήταν εκτός της διαδικασίας δεν ακουγόταν τι έλεγε ο ένας στον άλλο)
Όταν μετά από αρκετή ώρα ενός γενικευμένου μπάχαλου, η βουλευτής της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου πήγαινε να βγει από την αίθουσα της Ολομέλειας, περνώντας από τον μεσαίο διάδρομο όπου καθόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Τότε ακούστηκε η βουλευτής της ΝΔ να φωνάζει διαμαρτυρόμενη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και να του λέει «αυτό που είπες σήκω και πες το εάν έχει το θάρρος… Σε ενοχλεί το στυλ μου; Σήκω εάν είσαι άντρας και πες το δημόσια… Δεν θα με τραμπουκίζεις μέσα στη Βουλή…»

Σύμφωνα με την κυρία Ασημακοπούλου ο διάλογος ήταν ο εξής:

Ν. Συρμαλένιος: Μπράβο! Ωραίο στυλ έχεις μωρή!
Α. Μ. Ασημακοπούλου: Σε ενοχλεί το στυλ μου
Ν. Συρμαλένιος: ναι με ενοχλεί.
Α. Μ. Ασημακοπούλου: Σήκω πάνω και πες το δημόσια αν είσαι άντρας. Δεν θα με τραμπουκίζεις μέσα στην Βουλή με αυτό τον τρόπο.


Η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου μάλιστα, απευθύνθηκε και την προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου λέγοντας πως δεν θα έπρεπε και εσείς να επιτρέπετε με τέτοιο τρόπο στις γυναίκες» Η προεδρεύουσα πάντως της είπε πως δεν άκουσε κάτι… την προέτρεψε να μην επικαλούμαστε τώρα θέματα τέτοια και την κάλεσε να αποχωρήσει.






Ανετράπη εκδρομικό λεωφορείο με μαθητές στις Σέρρες




Εκδρομικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές δημοτικού σχολείου ανατράπηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, στο 39ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σερρών - Καβάλας, κοντά στον οικισμό Αγγίστα.

Από την ανατροπή τραυματίστηκαν εννέα παιδιά και πέντε ενήλικες που συνόδευαν τους μαθητές και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Σύμφωνα μάλιστα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ από τους τραυματίες σοβαρός κρίνεται μόνο ο τραυματισμός ενός παιδιού που φέρει ανοιχτό κάταγμα άνω άκρου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ οι μαθητές είναι από δημοτικό του Βαμβακόφυτου Σερρών και επρόκειτο να κάνουν μια εκπαιδευτική εκδρομή.

Το ατύχημα συνέβη όταν φορτηγό έκλεισε τον δρόμο στο λεωφορείο με αποτέλεσμα αυτό να βγει από την πορεία του και να ανατραπεί.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο μετέβησαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία, ενώ ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική.

Ο οδηγός του φορτηγού διέφυγε και αναζητείται.



Πηγή : kathimerini.gr


Κύπρος: Αύριο επαναπατρίζονται τα λείψανα στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ μετά από 43 χρόνια



Ενώπιον των λείψανων των γενναίων μαχητών θα αναπεμφθεί δέηση στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, στην οποία θα είναι παρόντες, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Πάνος Καμμένος

Η Κύπρος θα πει αύριο το ύστατο χαίρε σε πεσόντες-αγνοουμένους στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) , οι οποίοι έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών προασπιζόμενοι κατά την τουρκική εισβολή του 1974 την ανεξαρτησία και εδαφική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενώπιον των λείψανων των γενναίων μαχητών θα αναπεμφθεί δέηση στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, στην οποία θα είναι παρόντες, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Πάνος Καμμένος. Στην συνέχεια, άνδρες της ΕΛΔΥΚ και τις Εθνικής Φρουράς θα μεταφέρουν τις λειψανοθήκες στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας και με μεταγωγικό C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα φθάσουν στην Αθήνα και θα ταφούν στην γενέτειρα, ή στον τόπο της διαμονής τους.

Για την αυριανή τελετή, έχουν έρθει από την Ελλάδα οικείοι των αδικοχαμένων ανδρών της ΕΛΔΥΚ, οι οποίοι χθες και σήμερα έτυχαν ενημέρωσης από αρχαιολόγους και ανθρωπολόγους στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Επιτροπής για Αγνοούμενα Πρόσωπα που βρίσκεται στο παλιό αεροδρόμιο της Λευκωσίας εντός της «νεκρής» ζώνης της Λευκωσίας. Παρόντες στην ενημέρωση ήταν και ειδικοί σε θέματα ψυχολογικής στήριξης.

Συγκεκριμένα στην περιοχή Κιόνελι, που μετά την τουρκική εισβολή βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, βρέθηκαν λείψανα 13 ατόμων, αλλά δύο δεν μπόρεσαν ακόμη να ταυτοποιηθούν με την μέθοδο του DNA.

Αύριο θα μεταφερθούν στην Ελλάδα τα λείψανα 10 ΕΛΔΥΚάριων που ήταν στον κατάλογο της Επιτροπής για Αγνοούμενα Πρόσωπα. Δυστυχώς, για οκτώ αγνοουμένους, τα λείψανα τους που ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο του DNA, δεν ξεπερνούν τα επτά με δέκα. Βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στην περιοχή Κιόνελι, η οποία, μετά την τουρκική εισβολή βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Ο τάφος εντοπίσθηκε από πληροφορία, την οποία έδωσε στην τουρκοκυπριακή πλευρά τουρκοκύπριος βοσκός (σ.σ: δια της δημοσιογράφου Σεφγκιούλ Ουλουτάκ, η οποία χρόνια τώρα καταβάλλει προσπάθειες για συλλογή στοιχείων και πληροφοριών προς διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων).

Οι άλλοι τρεις, των οποίων τα λείψανα είναι πλήρη ή σχεδόν πλήρη, βρέθηκαν κοντά στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ το 1974, που σήμερα και αυτό είναι στην «νεκρή» ζώνη. Τα τρία λείψανα βρέθηκαν τυχαία, κατά τη διάρκεια εργασιών του συστήματος ύδρευσης. Οι οικογένειες των τριών είχαν μια πρώτη ενημέρωση για την ανεύρεση των αγαπημένων τους προσώπων τον Απρίλιο. Σε ό,τι αφορά τους δέκα, έξι οικογένειες ενημερώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016 και οι τέσσερις τον Φεβρουάριο του 2017.

Συνολικά, βρίσκονται στην Κύπρο δέκα συγγενείς πέντε πεσόντων. Για άλλους έχουν δοθεί από τους συγγενείς εξουσιοδοτήσεις στο Γενικό Επιτελείο Στρατού για τον επαναπατρισμό των λειψάνων. Τρεις οικογένειες από τους δεκατρείς ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥΣ δεν θα παραλάβουν επί του παρόντος τα λείψανα. Αυτό «δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα της ταυτοποίησης, αλλά οφείλεται σε δικούς τους προσωπικούς λόγους, τους οποίους εμείς δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεργάτης του Ελληνοκύπριου εκπροσώπου.

Η εκταφή στο Κιόνελι ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 και ολοκληρώθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2013.

Η εκταφή στην περιοχή του Αγίου Δομετίου ξεκίνησε 20 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου 2015.
Στους ομαδικούς τάφους βρέθηκαν ορισμένα προσωπικά αντικείμενα, αλλά δεν είναι ιδιαίτερης σημασίας, εκτός, όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την περίπτωση των τριών, όπου εντοπίστηκε ένας αναπτήρας, αλλά οι συγγενείς θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν σε ποιόν ανήκε, γιατί ο αναπτήρας δεν ήταν πλησίον συγκεκριμένου λειψάνου, αλλά στον ομαδικό τάφο. Και οι δεκατρείς είχαν έλθει από την Ελλάδα να υπηρετήσουν στην ΕΛΔΥΚ λίγους μήνες πριν από την εισβολή.

ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΝΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΤΟΥΝ ΑΥΡΙΟ

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξασφάλισε τον ονομαστικό κατάλογο

Α/Α ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ
1 ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μεγάλος
Κεφαλόβρυσος
Τρικάλων Τρίκαλα
2 ΣΙΝΗΣ ΑΡΓΎΡΙΟΣ Θήβα Κατταρέλι &
Μελισσοχώρι
Θήβας
3 ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Αγία Μαρίνα Βάρδα - Ηλεία Πάτρα
4 ΧΑΜΟΥΡΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κασάνδρα - Χαλκιδική Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής
5 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Λάνθη - Ηλεία Κολωνός, Αθήνα
6 ΜΠΡΟΔΗΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δίδυμα - Αργολίδα Δίδυμα, Αργολίδας
7 ΖΕΡΒΟΜΑΝΩΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Παράκοιλα - Μυτιλήνη Παράκοιλα - Μυτιλήνη
8 ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 'Ανω Σκαφιδώτη - Πρέβεζα Καναλάκι - Πρέβεζα
9 ΑΝΘΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κέρκυρα Ανω Μεσογγή -
Βραγκανιώτικα,
Κέρκυρα
10 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ Ποταμιές -
Ηράκλειο,
Κρήτης Ποταμιές -
Ηράκλειο,
Κρήτης

Οι πρώτοι οκτώ του καταλόγου είναι από τον ομαδικό τάφο στο Κιόνελι και οι δύο τελευταίοι (9 και 10) από τον τάφο στην περιοχή του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, αλλά ταυτοποιήθηκαν μόνο τα λείψανα των δύο. Στο νούμερο 7 του καταλόγου είναι ο στρατιώτης Γιώργος Ζερβομανώλης, για τον οποίο έγραψε, 17 Μαίου, ο συνάδελφός Στρατής Μπαλάσκας, ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Μυτιλήνη, με τίτλο: «Το τελευταίο γράμμα ενός ήρωα».

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του συναδέλφου το 1974, ο 21 ετών τότε στρατιώτης από τη Λέσβο, παιδί οικογένειας ψαράδων-Μικρασιατών προσφύγων, όπως αποδείχθηκε, σκοτώθηκε αμυνόμενος, κατά τη διαδικασία απαγκίστρωσης των υπερασπιστών του στρατοπέδου από το ύψωμα Α στα περίχωρα της Λευκωσίας, στις 16 Αυγούστου 1974. 10 από τους 12 θαμμένους εκεί, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.

Ο Στ. Μπαλάσκας στο σχετικό ρεπορτάζ, παρουσίασε το τελευταίο γράμμα του στρατιώτη προς τους γονείς και τα αδέλφια του, το οποίο ελήφθη μετά την εξαφάνιση και τον θάνατό του, όπως αποδείχθηκε 43 χρόνια μετά, που στάλθηκε από την Κύπρο στις 9 Αυγούστου 1974, στο «διάλειμμα» των εχθροπραξιών μεταξύ «Αττίλα 1» και «Αττίλα 2».

ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΛΛΩΝ ΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΕΝΑΣ ΕΠΕΣΕ ΤΟ 1964.

Στην Ελλάδα θα επαναπατριστούν αύριο τα λείψανα άλλων επτά στρατιωτικών από το πρόγραμμα εκταφών της κυπριακής κυβέρνησης, που θυσιάστηκαν για την Κύπρο – έξι απ’ αυτούς το 1974, και ο ένας δέκα χρόνια πριν κατά τις δικοινοτικές ταραχές. Ο λόγος για τον Νικόλαο Νιάφα, ο οποίος το 1964 ήταν ανθυπασπιστής στο Ναυτικό. Ήταν μέλος του πληρώματος της ακταιωρού «Φαέθων», που βομβαρδίστηκε τον Αύγουστο του 1964 στον κόλπο του Ξερού από την τουρκική αεροπορία. Στην οικογένεια του Νιάφα, όπως και σε κάποιες άλλες οικογένειες των πεσόντων της ακταιωρού, είχαν δοθεί οστά χωρίς να γίνουν επιστημονικές εξετάσεις και ταυτοποιήσεις. Όταν άρχισε να εφαρμόζεται η μέθοδος DNA, η κυπριακή κυβέρνηση ζήτησε από τις οικογένειες να επιστρέψουν τα λείψανα για να ταυτοποιηθούν, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν ανήκαν στους ανθρώπους τους. Τα λείψανα, που κατείχε η οικογένεια του Νιάφα, ανήκαν στον αδικοχαμένο ανθυπασπιστή, αλλά βρέθηκαν και άλλα δικά του σε πρόσφατη εκταφή στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η άλλη περίπτωση είναι ο αντιπτέραρχος Παναγόπουλος Βασίλειος, κυβερνήτης του NORATLAS το οποίο κατέρριψε από λάθος η κυπριακή αεράμυνα στις 22 Ιουλίου 1974 - και ακόμη δύο καταδρομείς του αεροσκάφους.

Τα λείψανα του Παναγόπουλου και των άλλων δύο καταδρομέων, Κουκουρούνη Σωτήριου και Τζιβαλάκη Στέφανου, εντοπίστηκαν στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμιας.

Τέλος, θα δοθούν τα λείψανα τριών ανδρών της ΕΛΔΥΚ, του συνταγματάρχη Παπαλάμπρου Βασίλειου, Αθανασίου Νικόλαου και Κρητικού Νικόλαου, που βρέθηκαν σε εκταφές στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες από το χώρο των εκταφών, που παραχωρήθηκαν από το αρχείο της Υπηρεσίας του Ελληνοκύπριου εκπροσώπου, Νέστορα Νέστορος στην Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα της Κύπρου.



Πηγές : ΑΠΕ ΜΠΕ, protothema.gr


Κυβερνητική αναδίπλωση για το τέμενος




Σε απόσυρση της, «προβληματικής» όπως χαρακτηρίστηκε, διάταξης αναφορικά με τις πηγές χρηματοδότησης του νομικού προσώπου που θα διοικεί το υπό κατασκευήν ισλαμικό τέμενος της Αθήνας εξαναγκάστηκε χθες η κυβέρνηση ύστερα από παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυρ. Μητσοτάκη.

Σε μια ήδη πολιτικά φορτισμένη κοινοβουλευτική διαδικασία, εξαιτίας και της επιλογής των ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν συνολικά το άρθρο για το τέμενος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην Ολομέλεια κάλεσε τον υπουργό Παιδείας ή να αποσύρει τη σχετική με τη χρηματοδότηση διάταξη ή να την τροποποιήσει με τέτοιο τρόπο, «ώστε να υπάρχει απόλυτη εξασφάλιση ότι ο κρατικός έλεγχος, ο οποίος είναι απαραίτητος σε αυτήν τη δομή, θα επεκτείνεται και στον έλεγχο των πηγών χρηματοδότησης του τεμένους».

Ειλικρινής ανησυχία

Λαμβάνοντας τον λόγο αμέσως μετά, ο κ. Κ. Γαβρόγλου είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης νομίζω ότι εξέφρασε μια ειλικρινή ανησυχία. Ως το τέλος της συνεδρίασης θα ήθελα να το εξετάσουμε και να δούμε πώς θα το κάνουμε». Από τις συνεννοήσεις, ωστόσο, δεν φάνηκε ότι θα ήταν δυνατόν να υπήρχε συμφωνία «έως το τέλος της συνεδρίασης» και έτσι, λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωνε πως οι σχετικές συζητήσεις θα συνεχίζονταν τις επόμενες ημέρες. Και ταυτόχρονα ανακοίνωσε την απόσυρση της επίμαχης διάταξης. Υπενθυμίζεται πως η διάταξη αυτή προέβλεπε, μεταξύ άλλων, ότι «πόροι του τεμένους προέρχονται και από επιχορηγήσεις, χορηγίες, δωρεές, κληρονομίες ή και κάθε είδους εισφορές και προσφορές φυσικού ή νομικού προσώπου δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ή κράτους, ή άλλου διεθνούς οργανισμού».

Μετά την ανακοίνωση τη απόσυρσης, κύκλοι της Ν.Δ. σχολίαζαν ότι «η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη υπήρξε καταλυτική. Προστατεύσαμε τη διαδικασία και πλέον θα πάμε σε πλαίσιο ξεκάθαρο, που θα προστατεύει πλήρως τις συναλλαγές».

Στο περιθώριο της εξέλιξης αυτής, αντικείμενο σχολιασμού και χθες στη Βουλή ήταν η επιλογή των ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν συνολικά το άρθρο για το τέμενος – το οποίο, ωστόσο, διά της υπογραφής του στηρίζει ο βουλευτής του συγκεκριμένου κόμματος Κων. Ζουράρις, από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας.

«Μόνον ως φάρσα μπορώ να εκλάβω τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι καταψηφίζουν το σχετικό άρθρο, την ώρα που ο υφυπουργός τους υπογράφει το νομοσχέδιο», σχολίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Το μόνο που δεν έχουμε δει ακόμη, κυρίες και κύριοι, είναι ο ίδιος ο βουλευτής να υπογράφει νομοσχέδιο ως υπουργός και να το καταψηφίζει ως βουλευτής. Ισως να το δούμε αυτό», είπε από την πλευρά της η κυρία Νίκη Κεραμέως.

«Εμείς στους ΑΝΕΛ έχουμε το προνόμιο του να ψηφίζουμε και να λειτουργούμε κατά συνείδηση», είπε κάποια στιγμή ο εισηγητής του κόμματος, Κ. Κατσίκης.



Καθημερινή


Ψαριανός: Τσίπρας, Παππάς, Καμμένος ηθικοί αυτουργοί της επίθεση στον Παπαδήμο




Τη δική του άποψη για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και τους ηθικούς αυτουργούς διετύπωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Με ένα tweet χαρακτήρισε ως ηθικούς αυτουργούς τους Τσίπρα, Παππά, Καμμένο και «λοιπούς καπεταναίους» για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου.

«Τσίπρας, Παππάς, Καμμένος και λοιποί καπεταναίοι καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο! Μάλιστα. Αυτοί. ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ» έγραψε ο βουλευτής του Ποταμιού.




Πηγή


Την κοροϊδία Τσίπρα περί χειμώνα και λογαριασμούς ΔΕΗ συνέχισε σήμερα ο Σταθάκης



Τελικά μας έχουν για να μας κοροϊδεύουν και να γελάνε μέχρι να πέσουν από την κυβέρνηση αλλιώς δεν εξηγείται.

Την κοροϊδία του Αλέξη Τσίπρα για τους αυξημένους λογαριασμούς της ΔΕΗ που καίει πάρα πολλούς καταναλωτές, συνέχισε σήμερα ο Γιώργος Σταθάκης αντί να επαναφέρει στην τάξη τον πρωθυπουργό.

Όπως είχε ισχυριστεί ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ενέργειας, χωρίς ντροπή όπως πάντα, οι αυξημένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ οφείλονται στον σκληρό χειμώνα και όχι στα χαράτσια που έχουν φορτώσεις τους λογαριασμούς. Ήρθε σήμερα ο κ. Σταθάκης στον ΑΝΤ1 να συμφωνήσει μα τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας με λίγα λόγια ότι έχει δίκιο.

Συμπέρασμα η δεν καταλαβαίνουν και οι δύο, η τους αρέσει απλά να μας κοροϊδεύουν, ότι το πρόβλημα των καταναλωτών δεν ήταν επειδή ξεπέρασαν τις 1500 KW, αλλά για τα χαράτσια που ακολουθούν την χρέωση τους ρεύματος και σε πολλές περιπτώσεις είναι τριπλάσια της κατανάλωσης!!

Τόσο απλά!!!




Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι πολιτικός στρατός ατάκτων




ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
            
Επέλεξα να μιλήσω και σήμερα για τα θέματα της Παιδείας, διότι δεν πρόκειται να εξέλθουμε από την πολύχρονη κρίση, αν δεν αναγεννήσουμε το εκπαιδευτικό μας περιβάλλον σε όλες τις βαθμίδες. Βραχυπρόθεσμα, η οικονομία είναι αναμφίβολα το βασικό πεδίο για την πορεία της χώρας. Μακροπρόθεσμα, όμως, ο ρόλος της Παιδείας είναι καθοριστικός. Ούτως ή αλλιώς, έχει καταστεί κρίσιμος μέσα στις δοκιμασίες που περνά η ελληνική κοινωνία. 
            
Πριν μερικούς μήνες, κ. Υπουργέ, το Σεπτέμβριο του 2016, η Νέα Δημοκρατία προκάλεσε μια Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα την Παιδεία. Είχα επισημάνει, τότε, ότι η Παιδεία πρέπει να είναι πεδίο εθνικής συνεννόησης. Και είχα τονίσει ότι δεν μπορεί να γίνονται πειράματα με το μέλλον των παιδιών μας.
            
Από τότε μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνονται, δυστυχώς, καθημερινά οι χειρότεροι φόβοι μου. Γιατί κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας, να μεταφυτεύσετε μια διχαστική, σκληρά κομματική λογική στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Ό,τι κάνετε παντού, δηλαδή. Όλα αυτά ενώ δεν έχετε κάποιο συγκροτημένο σχέδιο για το πώς θέλετε να προχωρήσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ξέρετε, δηλαδή, τι θέλετε να ελέγξετε, αλλά δεν ξέρετε τι θέλετε να φτιάξετε.
            
Σε δύο χρόνια, έχουν αλλάξει τρεις Υπουργοί Παιδείας, με τον έναν να αναιρεί τις επιλογές του προκατόχου του. Καθένας κάνει τις δικές του επιτροπές, υποεπιτροπές, βγάζει τα δικά του πορίσματα, προχωρεί στις δικές του εξαγγελίες. Καθένας, δηλαδή, κάνει τη δική του πολιτική στην πλάτη της κοινωνίας και της παιδείας. Οπότε η εκπαίδευση προσφέρει υλικό για πυροτεχνήματα, εκτίθεται σε προσωπικές ιδεοληψίες και αντιμετωπίζεται, εν γένει, με πολύ μεγάλη προχειρότητα.
             
Σταχυολογώ από την πολιτική επικαιρότητα των τελευταίων μηνών και ετών: Η υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης βαφτίζεται ξαφνικά ως ολοήμερο σχολείο νέου τύπου. Νομοσχέδια παρουσιασμένα και ψηφισμένα με τυμπανοκρουσίες αποσύρονται, μέσα σε λίγους μήνες, όπως αυτά για την ιδιωτική εκπαίδευση ή για τα μεταπτυχιακά. Χιλιάδες προσλήψεις ανακοινώνονται με κάθε αφορμή και, στη συνέχεια, η Κυβέρνηση τις παίρνει πίσω, γιατί  - πολύ απλά - δεν υπάρχει κανένας κεντρικός προγραμματισμός.
             
Και βέβαια, η κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων ανακοινώνεται από τον πρωθυπουργό σε ειδική φιέστα και, την επόμενη, εσείς, ο αρμόδιος Υπουργός, ανακοινώνετε ότι δεν ξέρετε πώς θα το υλοποιήσετε αυτό το σχέδιο.
             
Αυτό δεν είναι Κυβέρνηση. Είναι πολιτικός στρατός ατάκτων.
            
H αναστάτωση σήμερα στο χώρο της Παιδείας είναι διαρκής. Ταλαιπωρεί μαθητές, ταλαιπωρεί γονείς και ταλαιπωρεί, φυσικά, και τους ανθρώπους της εκπαίδευσης. Και το σημερινό νομοσχέδιο, παρότι σύντομο, μικρό, είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια σπασμένη αλυσίδα ιδεοληψίας και προχειρότητας. Είναι, όμως, ένα νομοσχέδιο το οποίο πάει να θεραπεύσει μια αντισυνταγματική ρύθμιση.
            
Η Κυβέρνηση που υποσχέθηκε ότι θα είναι κάθε λέξη του Συντάγματος, έχει γράψει βιβλία ολόκληρα με αντισυνταγματικές ρυθμίσεις. Τέσσερις μέχρι τώρα. Μια κάθε εξάμηνο. Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα έρχεται με τη διαδικασία του επείγοντος, να ψηφιστεί εντός δύο ημερών. Γιατί, κ. Υπουργέ; Από τον Δεκέμβριο γνωρίζατε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον προηγούμενο νόμο Μπαλτά - Κουράκη. Και μη μας πείτε ότι δεν σας είχαμε προειδοποιήσει στη Βουλή για την κατάφορη αντισυνταγματικότητα της διάταξης, την οποία είχατε εισηγηθεί. Επί πέντε μήνες, δεν μπορούσατε να φέρετε μια ρύθμιση που να θεραπεύει το πρόβλημα της αντισυνταγματικότητας; Γιατί το κάνετε σε τόσο μεγάλη ταχύτητα και χρησιμοποιώντας τη διαδικασία του επείγοντος;
            
Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στη σημερινή Βουλή. Αποτελεί πλέον πάγια πρακτική της Κυβέρνησης και της κυβερνητικής πλειοψηφίας να καλείται η Ολομέλεια να συμμαζέψει αυτοσχεδιασμούς, πασαλείμματα, κουτοπονηριές της Κυβέρνησης, όταν κρίνονται αντισυνταγματικά. Όμως, στα ζητήματα της Παιδείας, που έχουν τόσο μεγάλη σημασία, θα μπορούσατε να κάνετε μια εξαίρεση. Να δείξετε μεγαλύτερη σοβαρότητα.
            
Αντ’ αυτού, φέρνετε σήμερα ένα νομοσχέδιο για ένα από τα πιο ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την επιλογή διευθυντών. Πάτε να το περάσετε όσο γίνεται πιο γρήγορα, χωρίς να δίνεται χρόνος για ουσιαστική συζήτηση. Πέραν, όμως, της διαδικασίας – έχουμε ασκήσει επανειλημμένως κριτική για τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση, αλλά και η κυβερνητική πλειοψηφία νομοθετεί – υπάρχει ουσία. Και η ουσία είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό μάς οδηγεί πολλά βήματα πίσω.
            
Σε μια εποχή που πρέπει να ψάχνουμε τρόπο να αναδείξουμε τα ικανά και καταρτισμένα στελέχη της εκπαίδευσης, σε μια εποχή που θα πρέπει να επενδύσουμε στην αξιολόγηση – άλλη μια λέξη που φαίνεται ότι είναι απαγορευμένη για εσάς – και στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, εσείς τί ακριβώς κάνετε;
            
Φέρνετε ένα νομοσχέδιο το οποίο επαναφέρει την αρχαιότητα ως βασικό κριτήριο επιλογής των διευθυντών. Πίσω,, λοιπόν στην επετηρίδα. Πίσω στις πεπαλαιωμένες αντιλήψεις, που δεν παίρνουν υπόψη – στο βαθμό που θα έπρεπε – τα υψηλά προσόντα, την εκπαίδευση, τις δεξιότητες. Ναι, τα πτυχία.
            
Μου κάνει εντύπωση και ήθελα να το επιβεβαιώσω. Άκουγα την εισηγήτριά μας να λέει ότι δεν υπάρχει, κ. Υπουργέ, πρόβλεψη να υπάρχουν βασικές γνώσεις πληροφορικής, ως απαραίτητο κριτήριο για να κάνει κανείς αίτηση για να γίνει διευθυντής. Και μη μου πείτε ότι αυτό μοριοδοτείται, γιατί αυτό θα έπρεπε να είναι  κριτήριο αποκλεισμού για κάποιον, αν θέλει να διεκδικήσει πραγματικά τη θέση αυτή. Είναι δυνατόν την εποχή που μεταπηδούμε στο ψηφιακό σχολείο, που  υπάρχουν εργαλείο, ο διευθυντής σχολείου να μην έχει βασικές γνώσεις πληροφορικής;
             
Και μια κουβέντα για τη συνέντευξη. Σας άκουσα να λέτε ότι η συνέντευξη έχει μια πονεμένη ιστορία. Ρωτήστε εμένα, τι κριτική μου ασκούσατε τότε ως Αντιπολίτευση, όταν εισηγήθηκα τη δομημένη συνέντευξη για την επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών στη δημόσια διοίκηση. Βεβαίως και χρειαζόμαστε συνεντεύξεις. Αλλά συνεντεύξεις δομημένες, οργανωμένες, στο πλαίσιο του 3848, ο οποίος – λυπάμαι που το λέω για εσάς, κ. Υπουργέ – είχε ένα πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διεξάγονται οι συνεντεύξεις. Δεν θέλουμε συνεντεύξεις που να είναι απλά αφορμή η διοίκηση να επιλέξει τελικά αυτούς που προτιμά και όχι αυτούς που πραγματικά αξίζουν.
            
 Όλα αυτά είναι αποδείξεις του πόσο βαθύς και αξεπέραστος είναι τελικά ο συντηρητισμός σας. Το ίδιο ξεπερασμένος, όσο είναι και οι παρωχημένες ιδεολογίες σας. Αντί να πηγαίνουμε το δημόσιο σχολείο μπροστά, αντί να χτίζουμε την εκπαίδευση του 21ου αιώνα, ξαναγυρίζουμε σε λογικές του προηγούμενου αιώνα.
            
Και δεν είναι η πρώτη φορά. Μάχες οπισθοφυλακής στην Παιδεία δίνετε όπως - όπως και όπου μπορείτε. Προσπαθείτε να επιβάλλετε απόψεις τελείως παρωχημένες, χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση και αντιδρώντας σε κάθε βήμα που είχε γίνει προς τα μπρος. Θέλω να σας θυμίσω τι κάνατε με το νόμο 4009 για τα Α.Ε.Ι. Από την πρώτη μέρα, επιδιώκετε να τον ακυρώσετε. Ως Αντιπολίτευση το κάνατε με τραμπουκισμούς. Ως Κυβέρνηση με καινούργιους νόμους, παραμερίζοντας προκλητικά τη συναίνεση με την οποία οικοδομήθηκαν οι πλειοψηφίες που στήριξαν αυτό το νόμο.
             
Θέλω να θυμίσω σε αυτή την αίθουσα ότι ο νόμος αυτός ψηφίστηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά του Κοινοβουλίου, με μια ευρύτατη πλειοψηφία 255 βουλευτών. Ο νόμος αυτός κρίθηκε συνταγματικός, κ. Υπουργέ – σε αντίθεση με τους δικούς σας νόμους – και στηρίχτηκε στην εφαρμογή του από το 70% των καθηγητών. Και μάλιστα, η αποδοχή του δεν τονίστηκε μόνο από εμάς. Τονίστηκε από εσάς σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο βρήκα και το οποίο χρονολογείται από το 2014, όταν αρθρογραφήσατε στην «Αυγή» με τίτλο «Μια σοβαρή ήττα της Αριστεράς στα πανεπιστήμια». Τί λέγατε, λοιπόν, τότε; Διαβάζω, έχει ενδιαφέρον. Ακούστε το: «Όταν, όμως, το περασμένο φθινόπωρο, οι υποψήφιοι για τα Συμβούλια Ιδρυμάτων ψηφίστηκαν κατά μέσο όρο από το 70% των συναδέλφων μας», από εκεί προήλθε το ποσοστό,  «εμείς», η Αριστερά, δηλαδή, αυτή που ήταν απέναντι, «δεν θορυβηθήκαμε. Βρήκαμε, εκ των υστέρων, διάφορες δικαιολογίες για την τόσο μεγάλη συμμετοχή, παρά το ότι είχαμε επιχειρηματολογήσει πολύ πειστικά υπέρ της αποχής». Και συνεχίζετε: «Οι πανεπιστημιακοί, ως κοινωνική κατηγορία, φαίνεται να έχουν γίνει ένα εξαιρετικά συντηρητικό σώμα». Γιατί; Γιατί, προφανώς, συμμετείχαν στην εκλογή. Γι’ αυτό έγιναν συντηρητικοί «Ένα σώμα φοβισμένων», γιατί εκφράζουν την άποψή τους, «ένα σώμα λειτουργών που αρνείται πεισματικά να αποδεχτεί το λειτούργημά του και να αποτελέσει μια φωνή δημιουργικής κριτικής για όσα συμβαίνουν στο πανεπιστήμιο».
             
Αυτές ήταν οι απόψεις σας, κ. Υπουργέ, πριν από ακριβώς τρία χρόνια. Εξηγήστε μου γιατί θέλετε να επιβάλετε ντε και καλά τη βούληση του 30% στο 70% με την κατάργηση των Συμβουλίων και τις αλλαγές στις εκλογές αντιπρυτάνεων; Σας φαίνεται πολύ δημοκρατικό αυτό; Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η αυτοκριτική την οποία κάνατε για την ήττα σας στο νόμο, εκείνη την εποχή. Αλλά τώρα είσαστε στην Κυβέρνηση και γι΄ αυτό έχετε και άγχος να δώσετε παράταση στις θητείες των οργάνων διοίκησης των Α.Ε.Ι., μπας και προλάβετε να υλοποιήσετε πλήρως την αποδόμηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
             
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ – θα έρθω στους ΑΝΕΛ στη συνέχεια,
             
Το Κράτος δεν σας ανήκει. Όπως δεν ανήκει σε κανέναν. Ανήκει στους πολίτες. Και το δικό τους συμφέρον πρέπει να υπηρετούμε. Τα πανεπιστήμια πρέπει να λειτουργούν αυτόνομα, όπως ζητά το Σύνταγμα και όπως επιβάλλει η διεθνής πρακτική. Και όσο κι αν προσπαθείτε να στήσετε παντού μηχανισμούς επιρροής, οι θεσμοί δεν είναι τόσο αδύναμοι όσο νομίζετε. Έχουν εδραιωθεί με κόπο και η φθορά τους δεν είναι εύκολη.
             
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
            
Η Νέα Δημοκρατία έχει και όραμα και σχέδιο για την Παιδεία. Είναι ένα όραμα που ορίζεται από τις αξίες που θέλουμε να διαπνέουν όλους τους διοικητικούς θεσμούς της χώρας: Ελευθερία. Αυτονομία. Αξιοκρατία. Αξιολόγηση. Διαφάνεια.
            
Και είναι ένα σχέδιο με το οποίο θα ξαναφτιάξουμε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με πυρήνα το ελεύθερο και αυτόνομο σχολείο, που θα είναι μια δημιουργική κυψέλη γνώσης και καινοτομίας. Εμείς θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις, που θα απελευθερώσουν κάθε σχολείο από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό ενός υπερ-συγκεντρωτικού κεντρικού Κράτους και ενός Υπουργείου Παιδείας το οποίο επιμένει να ελέγχει τα πάντα στην εκπαίδευση.
             
Και στο εγχείρημα αυτό οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν κυρίαρχο ρόλο και θα αναδεικνύεται η σημασία, η αξία και η προσφορά τους. Για μας, οι άνθρωποι της εκπαίδευσης είναι πλούτος για τα σχολεία μας. Και πρέπει όλοι να έχουν όλη την ελευθερία να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Εμείς θέλουμε να τους ενθαρρύνουμε να δημιουργούν, να καινοτομούν, να φέρνουν νέες ιδέες, να μην κινούνται μέσα σε ένα στενό καλούπι, ένα προκαθορισμένο πλαίσιο. Στα σχολεία παράγεται η γνώση, όχι στις διευθύνσεις της γραφειοκρατίας. Γι’ αυτό και τα στελέχη της εκπαίδευσης, ειδικά τα διοικητικά στελέχη, ειδικά οι διευθυντές των σχολείων πρέπει να έχουν την ανάλογη ποιότητα. Ώστε να μπορούν να εμπνεύσουν. Και η επιλογή τους πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, μακριά από μικροπολιτική και πελατειακές λογικές.
          
 Τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχα την ευκαιρία να καταθέσω συγκεκριμένες προτάσεις για το πως πρέπει να γίνεται η επιλογή των διευθυντικών στελεχών της εκπαίδευσης. Ήλπιζα ότι κάποιες από αυτές θα μπορούσατε να τις είχατε αξιοποιήσει, αλλά είναι σαφές ότι δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες. Θα ήθελα να τις επαναλάβω σύντομα, για να ακούσει η κοινωνία ότι και στην Παιδεία υπάρχει ένας διαφορετικός δρόμος από αυτόν που ακολουθείτε για να πάμε επιτέλους μπροστά. Ένας δρόμος που περνά μέσα από την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, αλλά και τη μεθοδικότητα.
            
Τα κριτήρια επιλογής των διευθυντών στελεχών της εκπαίδευσης πρέπει να υπακούν σε αυτές τις αξίες. Και σίγουρα, απόλυτη αξιοκρατία πρέπει να υπάρχει στα στελέχη που διευθύνουν την Παιδεία στο ανώτερο επίπεδο, δηλαδή, στους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης και στους διευθυντές εκπαίδευσης. Και δεν μπορεί πλέον να συζητάμε για εφαρμογή μιας τόσο σημαντικής δημόσιας πολιτικής με κομματικά τοποθετημένα στελέχη. Πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπέρα: Η αποκομματικοποίηση της εκπαίδευσης και συνολικά της Δημόσιας Διοίκησης είναι βασική, είναι κεντρική προτεραιότητα.
             
Γι’ αυτό και η επιλογή περιφερειακών διευθυντών θα πρέπει να γίνεται από το ΑΣΕΠ με συγκεκριμένα επιστημονικά και ποιοτικά κριτήρια. Και ο ρόλος των διευθυντικών στελεχών δεν μπορεί να είναι ένας ρόλος στάσιμος. Ένας διευθυντής, μια διευθύντρια σχολικής μονάδας δεν πρέπει να περιορίζεται, σήμερα, στο σχολείο του 21ου αιώνα, μόνο στα τυπικά της καθήκοντα. Πρέπει να μπορεί να είναι σε θέση να αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλίες για την καλύτερη αξιοποίηση ανθρώπινων και υλικών πόρων. Να συμβάλλει στις διαδικασίες αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού και της αυτο-αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα επιλέγουμε διευθυντές οι οποίοι δεν πιστεύουν στην έννοια της αξιολόγησης και της αυτο-αξιολόγησης. Θα πρέπει να διευρύνει τις επιμορφωτικές δράσεις. Να έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας με την τοπική κοινωνία. Να εμπλέκεται εν ολίγοις σε ένα φάσμα δραστηριοτήτων που επανακαθορίζουν συνολικά τη φυσιογνωμία της εργασίας του. Ξέρετε, γνωρίζω πολλούς διευθυντές οι οποίοι πληρούν αυτά τα κριτήρια κι έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν από το στενό εναγκαλισμό του πλαισίου που τους έχετε βάλει. Παραπάνω τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε. Και η διαδικασία επιλογής τους θα πρέπει ακριβώς να κατατείνει στην επιλογή ανθρώπων με ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά.
             
Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται σαφέστατη περιγραφή θέσης ευθύνης, προσδιορισμός των καθηκόντων και φυσικά μια αντικειμενική διαδικασία επιλογής που δεν θα δίνει τόσο βάρος όσο δίνετε εσείς στην «αρχαιότητα», αλλά στις ευρύτερες γνώσεις και φυσικά στις διοικητικές ικανότητες. Δεν υποτιμούμε, σε καμία περίπτωση, την εμπειρία στην εκπαίδευση. Ασφαλώς είναι σημαντικό προσόν. Δεν μπορεί να είναι το βασικό προσόν. Χρειαζόμαστε φρεσκάδα ιδεών και πιστοποιημένη διοικητική ικανότητα.
            
Γι’ αυτό και εμείς δεσμευόμαστε για τη θεσμοθέτηση μιας νέας διαδικασίας επιλογής που θα εξειδικεύει τη λογική την οποία σας περιέγραψα. Και όλα αυτά – επαναλαμβάνω – μέσω του ΑΣΕΠ για τις κορυφαίες θέσεις και με την επίβλεψη του ΑΣΕΠ για όλη την υπόλοιπη διαδικασία. Και αυτό θα είναι ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να δώσουμε τελικά στα σχολεία τη μεγαλύτερη ευελιξία και αυτονομία που χρειάζονται. Και μόνο έτσι, θα γίνει πραγματικότητα η αυτονομία της σχολικής μονάδας. Της μονάδας που θέλουμε να κάνουμε κύτταρο της εκπαιδευτικής μας αναγέννησης.
            
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
             
Στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, πρέπει να κοιτάξουμε τολμηρά μπροστά. Να αποφασίσουμε επιτέλους τι είδους σχολεία και τι εκπαίδευση θέλουμε για τα παιδιά μας. Να αποφασίσουμε τι πρέπει να τα διδάσκουμε και ποιες είναι οι δεξιότητες και ικανότητες που χρειάζονται σήμερα τα παιδιά μας για να επιβιώσουν και να διακριθούν σε ένα κόσμο που αλλάζει με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα. Αλλά πρέπει να αποφασίσουμε και τι φυσιογνωμία εκπαιδευτικού χρειαζόμαστε για να διοικήσει αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο οραματιζόμαστε.
             
Και δεν θα προχωρήσουμε με μια Κυβέρνηση η οποία δίνει μάχες οπισθοφυλακής, που συντηρεί τον κρατισμό, που δεν μπορεί να απαλλαγεί από ιδεοληπτικές εμμονές, αλλά και από μια επικίνδυνη νοοτροπία ελέγχου του Κράτους. Θα προχωρήσουμε μόνο μέσα από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα ξαναφέρει στο προσκήνιο τις ιδέες της ελευθερίας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της ακομμάτιστης δημόσιας διοίκησης.
            
Χρειαζόμαστε ελεύθερα, αυτόνομα και δημιουργικά σχολεία. Που θα δίνουν πραγματικά εφόδια σε κάθε παιδί  να φτάσει εκεί που θέλει και μπορεί.
            
Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενεές. Το ξέρουμε και θα το επιτελέσουμε.
              
Έρχομαι τώρα, κ. Υπουργέ, κλείνοντας, σύντομα, στο ζήτημα του τεμένους. Και θα ήθελα λίγο την προσοχή σας στο ζήτημα αυτό. Βέβαια, επιτρέψτε μου ένα πολιτικό σχολιασμό. Μόνο ως φάρσα μπορώ να εκλάβω τη στάση των ΑΝΕΛ, οι οποίοι καταψηφίζουν το σχετικό άρθρο, την ώρα που ο Υφυπουργός τους υπογράφει το νομοσχέδιο. Αλλά με τις αντιφάσεις της σημερινής Κυβέρνησης, όλα μπορούμε να τα δούμε.
             
Κοιτάξτε, υπάρχουν επιχειρήματα, κ. Υπουργέ, υπέρ και κατά της αλλαγής στον τρόπο διοίκησης του τεμένους. Και θα μπορούσα να δεχθώ τα επιχειρήματά σας και να συμφωνήσω με τη σχετική διάταξη, αλλά έχω μια επιφύλαξη σοβαρή – και θέλω να την εξετάσετε – στο ζήτημα της χρηματοδότησης. Η διάταξη, έτσι όπως είναι διατυπωμένη, επιτρέπει σε νομικά πρόσωπα από την αλλοδαπή να χρηματοδοτήσουν αυτό το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και θα πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι διασφαλίζουμε την πηγή χρηματοδότησης και την προέλευση αυτών των πόρων. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο, κ. Υπουργέ. Νομίζω ότι καταλαβαίνετε ακριβώς τι εννοώ.
             
Θα σας ζητούσα, λοιπόν, να αποσύρετε τη σχετική διάταξη περί χρηματοδότησης, να τη συζητήσουμε ξανά, να την επαναφέρετε ή, εν πάση περιπτώσει, να την επαναφέρετε με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει απόλυτη εξασφάλιση ότι ο κρατικός έλεγχος, ο οποίος είναι απαραίτητος σε αυτήν τη δομή, θα επεκτείνεται και στον έλεγχο των πηγών χρηματοδότησης του τεμένους.




Τουρίστες ήρθαν «πρόσωπο με πρόσωπο» με φάλαινα 12 μέτρων στη Σύρο! [photos]



Έκπληκτοι έμειναν χθες το απόγευμα το πλήρωμα, ο ιδιοκτήτης ενός τουριστικού σκάφους και τουρίστες, όταν αντίκρισαν δίπλα στο σκάφος, έξω από το λιμάνι του Φοίνικα στη Σύρο, μια φάλαινα που το μήκος της ήταν γύρω στα 12μ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας cyclades24.gr, το τουριστικό σκάφος είχε προορισμό τη Μαρίνα του Φοίνικα. Το τεράστιο κήτος για μισή περίπου ώρα τους περιτριγύριζε, με αποτέλεσμα οι ξένοι τουρίστες να τα χρειαστούν…

H πτεροφάλαινα (Balaenoptera physalus) είναι ο «αγαθός και σβέλτος» κάτοικος της Μεσογείου και κολυμπάει ορισμένες φορές και ανάμεσά μας, με ταχύτητες που αγγίζουν τα 37 χλμ/ώρα.



Με καρδιά στο μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, μήκος που φτάνει τα 23 μέτρα, βάρος που μπορεί να φτάσει τους 75 τόνους και προσδόκιμο ζωής τα 100 χρόνια, η εντυπωσιακή πτεροφάλαινα είναι η μοναδική το μοναδικό είδος που έχει σταθερή παρουσία στα ελληνικά νερά.

Το χρώμα της είναι γκρι, ενώ η κοιλιά της άσπρη. Ξεχωρίζει για τη σχετικά υπερυψωμένη αναπνευστική οπή της, η οποία αποτελείται από δύο συμμετρικά και ανεξάρτητα ρουθούνια. Η εκπνοή της εκτοξεύεται κάθετα και φτάνει ακόμα και τα 6 μέτρα σε ύψος οπότε και είναι ορατή από απόσταση μεγαλύτερη των δύο ναυτικών μιλίων.

Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι πτεροφάλαινες είναι η σύγκρουση με τα σκάφη, που μπορεί να τις οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο.


Πηγή : ethnos.gr


Νέο «χτύπημα» Citigroup: Καμία συμφωνία για το χρέος στις 15 Ιουνίου!



Δεύτερο ενημερωτικό σημείωμα μέσα σε μία ημέρα εξέδωσε η Citigroup υποστηρίζοντας ότι δεν «βλέπει» συμφωνία για το χρέος στις 15 Ιουνίου, ωστόσο εκτιμά πως θα υπάρξει πιθανότατα ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εκταμίευση δόσης για την Ελλάδα.

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος θεωρεί πως δεν θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους υπό την προϋπόθεση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα παραμείνει στο 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2032 και στο 3% ως το 2038.

Η παραπάνω τοποθέτηση γίνεται με αφορμή στο έγγραφο του ESM που διέρρευσε χθες, το οποίο ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί καμία ελάφρυνση χρέους από την ευρωζώνη, αν διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από το 3% του ΑΕΠ για 20 χρόνια.

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα του χρέους, η Citi εκτιμά ότι φέτος και το 2018 θα διαμορφωθεί στο 180% του ΑΕΠ, ενώ τα επόμενα έτη θα σημειωθεί μικρή μείωση, κι έτσι θα διαμορφωθεί στο 179% το 2019, στο 176% το 2020 και στο 173% το 2021.

Με τις ρεαλιστικές, όπως τις χαρακτηρίζει, υποθέσεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη και τα πλεονάσματα συντάσσεται η Citi, με τον αμερικανικό οίκο να επισημαίνει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Ωστόσο, ο οίκος αμφιβάλλει για το αν θα υπάρξει συμφωνία για τις λεπτομέρειες πρόσθετων παρεμβάσεων στο ελληνικό χρέος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Η Citi “βλέπει» δε ότι ναι μεν θα υπάρξει κάποια ανάκαμψη στο ΑΕΠ, μετά την πιθανή ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, προειδοποιεί πως αυτή δεν θα είναι αρκετή για να ωθήσει τον μέσο όρο του 2017 πάνω από το 0% και στα όρια της ανάπτυξης, καθώς «βλέπει»» το ελληνικό ΑΕΠ να «τελειώνει» το έτος στο -0,1%.


Πηγή: eleftherostypos.gr


Που είδε ο Τράμπ ότι βλέπει να ανακάμπτει η Ελλάδα; Να ρωτήσει τους Έλληνες και τις επιχειρήσεις



Η προπαγάνδα της κυβέρνησης δουλεύει ασύστολα και προκλητικά.

Τις φωτογραφίες της συνάντησης στο διάδρομο Τσίπρα - Τράμπ δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ακολούθησε μία σύντομη συνομιλία όπως φαίνεται μεταξύ του Ντόναλντ Τράμπ και του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που είναι και τσακωμένες με την αλήθεια εδώ και χρόνια, ο Τράμπ λένε ότι είπε στον Τσίπρα ;

«Σε παρακολουθώ. Έχετε καταφέρει να ανακάμψετε και αυτό είναι εκπληκτικό. Τα πάτε περίφημα. Η Ελλάδα είναι μία υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους».

Εάν εξαιρέσεις ότι "η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους", αλλά και κακή κυβέρνηση προσθέτουμε, αυτό το "Έχετε καταφέρει να ανακάμψετε και αυτό είναι εκπληκτικό. Τα πάτε περίφημα" δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική εικόνα της κοινωνίας και της οικονομίας.




Το FBI ερευνά τον γαμπρό του Τραμπ για επαφές με Ρώσους αξιωματούχους



Παραμένει άγνωστο το αν ο Κούσνερ, που είναι παντρεμένος με την κόρη του προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, έχει λάβει εντολές από το FBI για την παράθεση στοιχείων

Ο γαμπρός του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος κατέχει τον ρόλο άμισθου ανώτατου συμβούλου στον Λευκό Οίκο, βρίσκεται υπό έρευνα από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) στο περιθώριο της διερεύνησης των σχέσεων μελών της κυβέρνησης με τη Ρωσία, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post και το κανάλι NBC χθες.

Ο Κούσνερ ερευνάται λόγω των επαφών του με ρώσους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο ρώσος πρέσβης και ένας τραπεζίτης από τη Μόσχα, ανέφερε η Ποστ, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν τα περί της έρευνας.

Παραμένει άγνωστο το αν ο Κούσνερ, που είναι παντρεμένος με την κόρη του προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, έχει λάβει εντολές από το FBI για την παράθεση στοιχείων, είπε το κανάλι NBC.



Πηγή : protothema.gr


Το 35% των ιερόδουλων είναι Ελληνίδες – Εκδίδονται ακόμα και για 5 ευρώ



Την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ, αλλά και τα κενά που παρουσιάζει το νομοθετικό πλαίσιο, είχε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος παρακολούθησε για δύο ώρες την ημερίδα «Η εργασία στο σεξ στην Ελλάδα: Η πραγματικότητα και οι προοπτικές» που φιλοξενήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Την ημερίδα διοργάνωσαν ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας και το AIDS Healthcare Foundation Europe, ενώ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού κόμματος S&D.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω τη μεγάλη σημασία που έχει στις μέρες η σημερινή συζήτηση και θα έπρεπε να έχουν γίνει πιο νωρίς τέτοιες ημερίδες και προς πολλές κατευθύνσεις. Πολύ περισσότερο αυτή η συζήτηση θα έπρεπε να είχε επιβληθεί, όταν ο τότε υπουργός Υγείας με απαράδεκτο τρόπο είχε στοχοποιήσει και είχε ποινικοποιήσει οροθετικές γυναίκες, αντί να θίξει το θέμα της παράνομης πορνείας στη σωστή του βάση. Ένας τέτοιος διάλογος στις ημέρες μας αποτελεί φάρο ελπίδας σε μια εποχή που όλοι μας αντιμετωπίζουμε αυξημένες προκλήσεις» είπε ο κ.Σκουρλέτης στο χαιρετισμό του.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι από το Σύλλογο Οροθετικών, τον πανεπιστημιακό χώρο και την Ελληνική Αστυνομία, sex workers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, άνδρες, γυναίκες και τρανσέξουαλ, που ανέλυσαν το θέμα και παρουσίασαν στατιστικά στοιχεία.

Ιδιαίτερα γλαφυρός και αναλυτικός ήταν ο Καθηγητής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Γρηγόρης Λάζος. «Τα έτη 2012, 2013 και 2014 η πορνεία στην Ελλάδα παρουσίασε μικρή άνοδο, ενώ το 2015 μειώθηκε ελαφρώς. Ετησίως γίνονται περίπου 11,2 έως 12,1 εκατομμύρια μισθώσεις εκδιδομένων γυναικών, με τιμές που κυμαίνονται από 10 έως 50 ευρώ, ενώ υπάρχουν και ιερόδουλες από την υποσαχάρια Αφρική στην Αριστοτέλους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και για 5 ευρώ. Το 35% ως 40% των ιερόδουλων είναι Ελληνίδες ενώ εκτιμώνται συνολικά σε περίπου 18.000 γυναίκες. Το μέσο ετήσιο εισόδημα για κάθε ιερόδουλη ανέρχεται σε περίπου 80.500 ευρώ ωστόσο στην ίδια μένει μόλις το 40% του ποσού, καθώς το υπόλοιπο πάει στο σωματέμπορα και άλλους» ήταν μερικά από τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ.Λάζος.

Από την πλευρά του ο Ευθύμιος Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, αποκάλυψε ότι από τους 350 οίκους ανοχής που λειτουργούν σήμερα, μόλις δύο έχουν άδεια.

Ανάμεσα στους ομιλητές που προσκαλέστηκαν στην ημερίδα ήταν ακόμα ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη, βουλευτές όλων των κομμάτων, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, ενώ την τελευταία στιγμή δεν κατάφερε να παραστεί η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη και την εκπροσώπησε συνεργάτιδά της.

Από το εξωτερικό παρευρέθηκαν και μίλησαν για το θέμα οι ακτιβίστριες Eva Duif και η Yvette Luhrs από το ολλανδικό συνδικάτο εργαζομένων στο σεξ «PROUD», οι οποίες εργάζονται ως webcam μοντέλα και φετίχ πορνογράφοι, αλλά και ο Thierry Schaffauser, εργαζόμενος στο χώρο του σεξ, ακτιβιστής και ιδρυτής του γαλλικού συνδικάτου «STRASS».

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε το ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε στη μνήνη του πρώην προέδρου της ΜΚΟ Praksis Τζανέτου Αντύπα.



Πηγή : eleftherostypos.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε, απόψε, το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνοδών του, μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκαν.

Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να εκφράσω την οργή μου και την οδύνη μου για το άνανδρο τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου. 

Να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση στον ίδιο και στους συνοδούς του. 

Κάποια στιγμή σε αυτήν τη χώρα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας πρέπει να αποτελέσει πρώτη πολιτική προτεραιότητα. 

Οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας». 




Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 13 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Action24 στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση καταγράφει διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κατά 1% συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα από την ίδια εταιρεία.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έχουν ως εξής:

ΝΔ 30% 
ΣΥΡΙΖΑ 17%,  
ΧΑ 7%, 
Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5%, 
ΚΚΕ 6%, 
Ποτάμι 1,5%, 
ΑΝΕΛ 1,5%, 
Ένωση Κεντρώων 1,5%, 
ΛΑΕ 1%, 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, 
Πλεύση Ελευθερίας 2%.

Μόλις το 16% των πολιτών αξιολογεί θετικά τα μέτρα και τα αντίμετρα, ενώ το 76% τα αξιολογεί αρνητικά.

Το 73% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα συμφωνηθέντα μέτρα και αντίμετρα, αποτελούν καινούριο τέταρτο μνημόνιο, ενώ το 74% κρίνουν ότι τα μέτρα και αντίμετρα δεν προδιαγράφουν έξοδο από μνημόνια και τέλος της κρίσης. Το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι θα εφαρμοστούν, έναντι 55% που θεωρούν ότι δεν θα εφαρμοστούν.


Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού για την κατάσταση της υγείας του Λ. Παπαδήμου




Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του νοσοκoμείου:

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην pρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».

Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.

Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται.

Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους».


Επίθεση στον Παπαδήμο: Πώς έσκασε η βόμβα στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού



Είχε λάβει επιβεβαίωση πως η αλληλογραφία του ήταν ασφαλής - Τραυματίστηκε ο ίδιος, που άνοιξε το φάκελο με αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών και οι δύο συνοδοί του - Είχε περικοπεί η φρουρά του γιατί ταξίδευε πολύ

Τα κενά στα συστήματα ελέγχου αλληλογραφίας, οι λανθασμένες εκτιμήσεις για το αν ο Λουκάς Παπαδήμος είναι στόχος τρομοκρατικών ενεργειών και οι επιπόλαιες αναλύσεις για το αν έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο αποστολής τρομοδεμάτων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, είχαν ως αποτέλεσμα να σκάσει η βόμβα στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, τραυματίζοντας τον ίδιο και τους δύο συνοδούς του. 

Πριν καλά - καλά συμπληρωθούν τρεις μήνες από την αποστολή τρομοδεμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη από τη ΣΠΦ και χωρίς η οργάνωση να έχει στείλει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης, η Ελλάδα έγινε πρώτη είδηση στα διεθνή πρακτορεία δημιουργώντας σε πολλά σημεία λανθασμένες εντυπώσεις για το τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα μας ενόψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν πολλές συμπτώσεις για να φθάσουμε λίγα λεπτά μετά τις έξι χθες το απόγευμα, στην καρδιά της Αθήνας και μέσα σε θωρακισμένο αυτοκίνητο, να σκάσει μια βόμβα στα χέρια ενός πρώην πρωθυπουργού. 

Το χρονικό της υπόθεσης σε πολλά σημεία είναι θολό καθώς, ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί μπορούσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ να το ξεδιαλύνουν. Το σίγουρο είναι ότι  ο κ. Παπαδήμος χρησιμοποιούσε ένα «light» θωρακισμένο αυτοκίνητο της Τράπεζας της Ελλάδος με οδηγό και συνοδό υπαλλήλους της τράπεζας και όχι αστυνομικούς και αυτό γιατί μετά τη μείωση της φρουράς του από τους 12 στους 8 αστυνομικούς οι ένστολοι δεν έφθαναν για να βγουν 24ωρες βάρδιες. Το ερώτημα μάλιστα είναι εύλογο για το πώς αποφασίστηκε η μείωση κατά 1/3 της φρουράς του από τη στιγμή που το όνομά του βρισκόταν στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη ενώ η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δυόμισι μήνες πριν είχε ανοίξει «κύκλο» αποστολής τρομοδεμάτων σε οικονομικούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Πληροφορίες λένε ότι ένας από τους οκτώ τρομοφακέλους που είχαν μπλοκαριστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρουονέρι και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη είχε ως παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό. Φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ένας από τους λόγους που αποφασίστηκε να «ψαλιδιστεί» η φρουρά του είναι το γεγονός ότι ταξιδεύει συχνά και για μεγάλα διαστήματα διαμένει στο εξωτερικό. 

Μέχρι αργά χθες το βράδυ η Αντιτρομοκρατική δεν είχε καταφέρει να αποκωδικοποιήσει το δρομολόγιο του τρομοδέματος αλλά και τις κινήσεις του Λουκά Παπαδήμου. Όλα δείχνουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, γύρω στις 6 έφυγε από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος και κινήθηκε μέσω της Πανεπιστημίου και της Γ΄Σεπτεμβρίου για το σπίτι του στα βόρεια προάστια. Καθόταν στο πίσω κάθισμα της μαύρης Μερσεντές όταν άρχισε να ανοίγει έναν- έναν τους φακέλους της αλληλογραφίας του που άλλοι προέρχονταν από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και την Ακαδημία Αθηνών όπου από τις αρχές του 2017 είναι πρόεδρος. 

Την ώρα που το όχημα είχε σχεδόν ακινητοποιηθεί στο φανάρι της Γ΄Σεπτεμβρίου με τη Μάρνη, ο πρώην πρωθυπουργός τράβηξε το φάκελο που περιείχε ένα βιβλίο. Το ακούμπησε στα πόδια του και προσπάθησε να το ανοίξει. Δεν ήταν υποψιασμένος αφού άλλωστε είχε πάρει τη διαβεβαίωση ότι η αλληλογραφία του είχε ελεγχθεί και όλα ήταν «οκ». 

Πληροφορίες λένε ότι το συγκεκριμένο πακέτο είχε αποσταλεί στην Ακαδημία Αθηνών, είχε αρχικά ελεγχθεί με φορητή συσκευή x –ray και στη συνέχεια πέρασε από τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος χωρίς και πάλι να εντοπιστεί κάτι ύποπτο. Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι όλη η αλληλογραφία του κ. Παπαδήμου ως πρώην πρωθυπουργού περνάει και ελέγχεται από τα εξωτερικά  μηχανήματα της βουλής που όμως είναι περασμένων δεκαετιών και υστερούν τεχνολογικά στο να ανιχνεύσουν μικροποσότητες εκρηκτικής ύλης. Μόλις το άνοιξε, σημειώθηκε έκρηξη που τραυμάτισε τόσο τον ίδιο όσο και τους δύο συνοδούς του, όχι σοβαρά, στα πόδια, την κοιλιά και το στήθος.


Δείτε βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά την έκρηξη




Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr