Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Από τα 15 στα 49 έτη το 15% των εσόδων στον ερασιτέχνη Παναθηναικό

 


Την έμπρακτη βούληση της κυβέρνησης για την υλοποίηση της διπλής ανάπλασης και της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό με σχετική ρύθμιση εκφράζει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. 

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε με νεότερη ρύθμιση, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση στην Βουλή, το 15% των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου θα καταβάλλεται στο σωματείο του Παναθηναϊκού, όχι για 15 αλλά για 49 έτη από την έναρξη της παραχώρησης για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

«Η απόφαση της Κυβερνήσεως μας να επεκτείνουμε την παραχώρηση του 15% των εσόδων του γηπέδου στον Βοτανικό, στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό από τα 15 στα 49 χρόνια, είναι απόδειξη του πόσο θέλουμε να επιτύχει η διπλή ανάπλαση και η Αθήνα να αποκτήσει μία καινούργια γειτονιά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.



Εμφανίστηκε ο Λαζόπουλος για να κάνει πνεύμα και η Παγώνη τον έβαλε στην θέση του

 


Με τον Λαζόπουλο νομίζαμε ότι είχε τελειώσει η σώου μπίζ, γιατί δεν πουλάει πλέον, κούρασε τον κόσμο.

Έτσι και αλλιώς πόσο να κλάση μια γριά, η ένας γέρος για να γελάσουν όσοι τον έβλεπαν με αυτό το αστείο;

Και τελικά η Παγώνη δεν βγαίνει να μιλήσει για κλανιές, αλλά για σοβαρά πράγματα.

Τα όσα είπε για εκείνη ο Λάκης Λαζόπουλος, δεν έμειναν αναπάντητα από τη Ματίνα Παγώνη, που τον κάλεσε για… καφέ στο νοσοκομείο όπου εργάζεται για να τον πάει στις απλές κλινικές Covid!

Ο Λάκης Λαζόπουλος, εμφανίστηκε για λίγη δημοσιότητα και αναφέρθηκε στη Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξη που έδωσε χθες (04.01.2022) στο Mega και μέσα από την ίδια συχνότητα του απάντησε κι εκείνη.

«Την κυρία Παγώνη σίγουρα δεν την λαμβάνω υπόψη. Θα μπορούσε να είναι σε ένα πάνελ (…) Δεν γίνεται να μην σατιρίσεις κάποιον που πρωί, μεσημέρι, βράδυ βγαίνει σε όλες τις εκπομπές, όπως η κυρία Παγώνη» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «λέει και σωστά πράγματα, αλλά δεν με ψήνει», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Η «πληρωμένη» απάντηση από τη Ματίνα Παγώνη ήρθε μια μέρα μετά, πάλι μέσα από την εκπομπή Mega Καλημέρα. «Εγώ θα ήθελα ο Λάκης Λαζόπουλος να περάσει από το νοσοκομείο, να πιούμε ένα καφέ και να ντυθούμε με τις φόρμες και να μπούμε στις απλές κλίνες Covid, για να δει τι περνάει ο κόσμος εκεί, που δεν μπορεί να μιλήσει και να αναπνεύσει. Και μετά να μου πει την άποψή του».

«Ο Λάκης Λαζόπουλος θα πειστεί και αυτός, είναι αγαπητός σε όλους μας», επεσήμανε η Ματίνα Παγώνη, αλλά κάνει λάθος δεν είναι αγαπητός σε όλους, και… ενημέρωσε τον Λαζόπουλο  πως «δεν με φτιάχνουν, φτιάχνομαι μόνη μου».

Του έστειλε κι ένα σαφέστατο μήνυμα «γιατί» εμφανίζεται τόσο πολύ στην τηλεόραση. «Εμείς θέλαμε με απλά λόγια να πείσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί και νομίζω ότι το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό» είπε και σημείωσε ότι αυτός είναι ο στόχος των γιατρών και μόλις επιτευχθεί αυτό, θα επιστρέψει ο καθένας στη δουλειά του.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ήμουν αντικείμενο lifestyle σχολιασμού. Η ουσία είναι εάν εγώ επιτυγχάνω τον στόχο μου να πείσω τον κόσμο να εμβολιαστεί. Αν το πετυχαίνω αυτό και το πετυχαίνω και αυτό φαίνεται από την αποδοχή του κόσμου, τότε έχω νικήσει», πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη και επεσήμανε ότι «πάντα είμαι δεκτική στη σάτιρα. Μου άρεσε πάντα».




Ο «Τεχνητός Ήλιος» που έφτιαξαν Κινέζοι επιστήμονες είναι 5 φορές θερμότερος απ’ τον κανονικό


 

Ένα πείραμα καθαρής ενέργειας γνωστό ως «Τεχνητός Ήλιος» έφτασε σε θερμοκρασία 70.000.000 C και κράτησε για περισσότερα από 17 λεπτά, κατά τη διάρκεια δοκιμών στην Κίνα. Το πρόγραμμα στοχεύει να μιμηθεί τις φυσικές αντιδράσεις που συμβαίνουν μέσα στα αστέρια.

Την Πέμπτη, Κινέζοι επιστήμονες σημείωσαν νέο ρεκόρ, καθώς το Experimental Advanced Superconducting Tokamak (EAST), γνωστό ως «Τεχνητός Ήλιος», έφτασε και διατήρησε θερμοκρασία πέντε φορές υψηλότερη από τον πραγματικό Ήλιο, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η λειτουργία πλάσματος σε υψηλή θερμοκρασία διατήρησε θερμοκρασίες 70.000.000 C για 1.056 δευτερόλεπτα, περισσότερο από 17 λεπτά, ισχυρίστηκε το Xinhua. Συγκριτικά, ο δικός μας Ήλιος πιστεύεται ότι έχει θερμοκρασία περίπου 15.000.000 C στον πυρήνα του.

Το επίτευγμα ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον Γκονγκ Σιανζού, ερευνητή στο Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (ASIPP). «Το πιο πρόσφατο πείραμά μας θέτει μια σταθερή επιστημονική και πειραματική βάση για τη λειτουργία ενός αντιδραστήρα σύντηξης», είπε ο Γκονγκ.

Το έργο EAST στοχεύει στην ανάπτυξη τεχνολογίας που μπορεί να προσφέρει σχεδόν απεριόριστη καθαρή ενέργεια μέσω της μίμησης των αντιδράσεων που συμβαίνουν στον Ήλιο μας και σε άλλα αστέρια. Τα πειράματα πραγματοποιούνται στο Hefei, την πρωτεύουσα της επαρχίας Anhui της ανατολικής Κίνας.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί μεθόδους όπως η πυρηνική σύντηξη και η σύγκρουση ατομικών πυρήνων για τη δημιουργία τεράστιων ποσοτήτων ενέργειας, αντιγράφοντας τη φυσική των αστεριών. Σε αντίθεση με την πυρηνική σχάση, η οποία χρησιμοποιείται στη συμβατική πυρηνική ενέργεια, οι συγκεκριμένες μέθοδοι τουλάχιστον δεν αφήνουν πίσω τους επικίνδυνα απόβλητα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Αρνητές σε παραλήρημα: Εφοδος και… διαζύγιο λόγω εμβολίου

 


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των αντιεμβολιαστών. Την ώρα που η χώρα και το σύστημα Υγείας δοκιμάζονται από την επέλαση της «Ομικρον», συνεχίζουν να «πρωταγωνιστούν» σε πρωτοφανή συμβάντα.

Χθες, έγινε γνωστό ότι λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα γυναίκα εισέβαλε χωρίς μάσκα στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών Πέλλας και επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά σε γιατρό και νοσοκόμα επειδή πίστευε ότι θα εμβολιάσουν και θα διασωληνώσουν τη νοσηλευόμενη μητέρα της, η οποία αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα! Μπήκε στο θάλαμο νοσηλείας της καρδιολογικής κλινικής και επιχείρησε να… αρπάξει την άρρωστη μάνα της, μαζί με το μόνιτορ και τον ορό! Η ηλικιωμένη φώναζε να φύγει και πως οι γιατροί δεν θα τη διασωληνώσουν, ούτε θα της κάνουν το εμβόλιο! Τελικά, η κόρη αποχώρησε με απειλές και φωνές, όμως λίγες ώρες αργότερα έστειλε απειλητικό μήνυμα στη νοσηλεύτρια, μέσω του facebook!

Στις Σέρρες, πατέρας πήρε τον 13χρονο γιο του και τον εμβολίασε, χωρίς όμως να έχει ενημερώσει τη σύζυγο/μητέρα, η οποία ήταν αντίθετη στον εμβολιασμό των παιδιών. Μόλις η σύζυγος το έμαθε έγινε… Τουρκάλα και το ζευγάρι έφτασε σε όρια του διαζυγίου! Η έξαλλη σύζυγος έχει προειδοποιήσει τον πατέρα πως αν προχωρήσει και στον εμβολιασμό του δεύτερου γιου τους, τότε θα λάβει αίτηση διαζυγίου! Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τον εμβολιασμό του 13χρονου δεν υπήρχαν προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού!

Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πέθανε προχθές στη ΜΕΘ του «ΑΧΕΠΑ» όπου νοσηλευόταν 54χρονος ανεμβολίαστος γιατρός. Εργαζόταν στο περιφερειακό ιατρείο Γερακαρούς, που υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου του Δήμου Λαγκαδά, αλλά είχε τεθεί σε αναστολή καθώς δεν είχε εμβολιαστεί. Μάλιστα, ήταν βασικό στέλεχος των κινητοποιήσεων κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στους υγειονομικούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε αναστολή έχει τεθεί και η σύντροφός του γιατρός, επίσης ανεμβολίαστη.

Την ίδια ώρα, θετικά ήταν επτά στα δέκα (ποσοστό 70%!) μοριακά τεστ PCR που διενεργήθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που επιβεβαιώνει την τεράστια διασπορά της πανδημίας στην πόλη. Σύμφωνα με τη γ.γ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μαρία Χατζηδημητρίου, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για PCR με μια σχετικά μικρή καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων. «Ερχεται πολύς κόσμος για PCR γιατί υπάρχει τεράστια έξαρση κι ένα περίπου 70% των προσερχομένων βγαίνουν θετικοί. Φυσικά δεν έρχονται χωρίς λόγο. Αυτός που θα έρθει στο διαγνωστικό για PCR είτε έχει συμπτώματα είτε έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα είτε έχει θετικό rapid ή self test. Οπότε, το 70% είναι θετικοί και είναι τεράστιο αυτό το ποσοστό», εξήγησε μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Χθες, ολοκληρώθηκε μία ακόμη «εφιαλτική» εφημερία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», κατά τη διάρκεια της οποίας προσήλθαν περισσότερα από 125 άτομα, ενώ έγιναν 50 νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό. «Εχουμε και τις 48 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες. Εχουμε ασθενή εκτός ΜΕΘ. Δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε. Αφόρητη και δυσβάσταχτη πίεση στο σύστημα Υγείας», σημείωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι και οι 50 νέες εισαγωγές είναι ανεμβολίαστοι ασθενείς. «Συνάδελφοί μου ασθενούν διότι μολύνονται με ελαφρά συμπτωματολογία. Περίπου 15 – 20 συνάδελφοί μου ασθενούν και ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο νοσοκομείο. Ιδια εικόνα και από τα άλλα νοσοκομεία», είπε.


Άγγελος Αγγελίδης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Συνεχίζεται η εγκληματική δραστηριότητα των "θεματοφυλάκων" μαθήτρια έχασε την χρονιά της

 


Συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη εγκληματική δραστηριότητα των νούμερων «Θεματοφύλακας του Συντάγματος», και τα καραγκιοζιλίκια τους δεν έχουν τέλος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τον αγώνα δρόμου ενός παιδιού να τελειώσει το σχολείο, καθώς ο πατέρας του, αυτοαποκαλούμενος ως «Θεματοφύλακας του Συντάγματος», αρνούνταν να του επιτρέψει να ακολουθήσει το πρωτόκολλο για τη συμμετοχή του στα μαθήματα, αποκάλυψε στην ΕΡΤ η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η δικηγόρος, η μητέρα ήταν εκείνη που έκανε την καταγγελία, καθώς το παιδί της έχασε τη σχολική χρονιά. Όπως είπε, ο πατέρας αντιδρούσε κυρίως στη χρήση μάσκας, επικαλούμενος τα όσα υποστήριζαν τα νούμερα οι «Θεματοφύλακες» περί λιποθυμιών και έλλειψης οξυγόνου στα παιδιά από τις μάσκες.

Μάλιστα, ο πατέρας του παιδιού κατέθεσε ένα έγγραφο των «Θεματοφυλάκων» στο σχολείο, με το οποίο οριζόταν ότι δεν αναγνωρίζεται η σχετική υπουργική απόφαση και έτσι το παιδί στερήθηκε της εκπαίδευσης και παρέμεινε στην ίδια τάξη. Ο πατέρας διαφώνησε έντονα με τη μητέρα, την εκδίωξε και εκείνη έμεινε μόνη, διεκδικώντας την επιμέλεια και τη φροντίδα του παιδιού. Παράλληλα, επιθυμούσε να ακουστεί η φωνή της για όσα έχουν συμβεί.

Η κ. Ανάσογλου τόνισε ότι πριν από λίγες μέρες καταγγέλθηκε ακόμα ένα περιστατικό από μητέρα που δήλωσε ότι ο πρώην σύζυγός της αρνείται να της παραδώσει το παιδί, γιατί εκείνο εμβολιάστηκε, παρά την αντίδραση του πατέρα. «Το παιδί περνάει κρίση ταυτότητας γιατί πιστεύει ότι στρατεύτηκε στους "Θεματοφύλακες"» είπε χαρακτηριστικά.



Γελάει και πάλι ο κόσμος με τα αγγλικά του Τσίπρα

 


Έχει ξεφύγει από τα όρια της γελοιότητας ο Αλέξης Τσίπρας, και συνεχίζει αμετανόητος να ξεφτιλίζεται.

Πολλά ειρωνικά σχόλια στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να καταγγείλει την κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων, και έκανε το λάθος να κάνει ότι ξέρει αγγλικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας «δανείστηκε» τη νέα ταινία του Netflix, Don’t look up, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Μέριλ Στριπ, η Τζένιφερ Λόρενς κι ο Τζόνα Χιλ.



Ο γελοίος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε στην ανάρτησή του: «Στην περίπτωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το #dontlookup θα μπορούσε κάλλιστα να παραφραστεί σε «don’t look the cases»… Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Και ο Θεός βοηθός…».

Όσοι γνωρίζουν αγγλικά, που είναι και η πλειοψηφία εκτός ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησαν τα αγγλικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας σκωπτικά. «ΥΓ: Όταν αποφασίζει ο κ. Τσίπρας να γράψει κάτι στα αγγλικά, ας βάζει τουλάχιστον κάποιον να τα ελέγχει».











Θέλει να αγωνιστεί ανεμβολίαστος ο Tζόκοβιτς - Σφοδρή αντίδραση του πρωθυπουργού στην Αυστραλία

 


Πυρ και μανία ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, με αφορμή την ειδική ιατρική άδεια που χορηγήθηκε στον σταρ του παγκόσμιου τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, από τις αρμόδιες αρχές επιτρέποντάς τους να συμμετέχει ανεμβολίαστος στο αυστραλιανό Open.

Ο Σέρβος τενίστας είναι γνωστός αρνητής και αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στο καθεστώς εμβολιασμού του.

«Θα είναι στο επόμενο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην πατρίδα του, εάν δεν αποδείξει τους λόγους για τους οποίους εξαιρέθηκε από τους κανόνες της αθλητικής ομοσπονδίας», δήλωσε εμφανώς ενοχλημένος ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Νωρίτερα, ο Κρεγκ Τάιλι, CEO της «Tennis Australia» και διευθυντής αγώνων του πρώτου Grand Slam της σεζόν που ξεκινάει σε 12 μέρες στη Μελβούρνη, τοποθετήθηκε για το θέμα και ουσιαστικά έριξε το μπαλάκι στον Τζόκοβιτς.

«Κατανοούμε πλήρως την αναστάτωση όλων καθώς είναι γνωστές οι απόψεις του Νόβακ σχετικά με τον εμβολιασμό. Ωστόσο, εναπόκειται σε αυτόν να συζητήσει δημόσια για την κατάστασή του και για τους λόγους που πήρε την εξαίρεση. Εμείς δεν είμαστε σε θέση, δεν είναι και νόμιμο, να αποκαλύψουμε τους λόγους και να δημοσιοποιήσουμε ιατρικές πληροφορίες», ανέφερε και ξεκαθάρισε πως η ιατρική εξαίρεση που έλαβε ο Τζόκοβιτς, πάρθηκε μετά από διερεύνηση στοιχείων και δεδομένων.

Η ανακοίνωση του Τζόνκοβιτς στα social media ότι έχει λάβει ιατρική άδεια που του επιτρέπει να αγωνιστεί ανεμβολίαστος στη Μελβούρνη, εξόργισε τους πολίτες της Αυστραλίας που απειλούν να μποϊκοτάρουν το Grand Slam. 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, o Τζόκοβιτς φθάνει σε λίγες ώρες στη Μελβούρνη για να υπερασπιστεί τον τίτλο του Grand Slam με τον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον να τον προειδοποιεί ότι «δεν θα έχει ειδική μεταχείριση κι ότι θα του απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα εάν κριθούν «ανεπαρκείς» οι αποδείξεις που του επιτρέπουν να εξαιρεθεί και να παίξει ανεμβολίαστος στο τουρνουά.

«Δεν πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως... Αναμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό», δήλωσε σήμερα ο Σκοτ Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου.

Η απόφαση των αρμοδίων αρχών έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Αυστραλία, όπου πάνω από το 90% των ατόμων άνω των 16 ετών να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοιού, με τους ένθερμους υποστηρικτές του τένις να απειλούν να μποϊκοτάρουν το ετήσιο τουρνουά τένις με το επιχείρημα της ειδικής μεταχείρισης του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.




Ο Αιγύπτιος που κακοποίησε την γυναίκα νόμιζε ότι κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα έμενε φυλακή 3-4 χρόνια

 


Προκλητικός, ο Αιγύπτιος κακοποιός, που ξυλοκόπησε άγρια την σύντροφο του με σκοπό να την σκοτώσει.

Νομίζοντας ότι κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, και ισχύει ο ποινικός κώδικας έγκλημα του 2019, έλεγε προκλητικά στους αστυνομικούς ότι σε 3-4 χρόνια που θα βγω θα σας βάλω βόμβα και μετά θα πάω στον Αλλάχ.

Μετά την σύλληψη του, συνέχιζε να φωνάζει και να απειλεί τους αστυνομικούς, λέγοντας: «Ξέρω ότι θα πάω φυλακή, αλλά όποτε και να βγω, σε 3-4 χρόνια θα βάλω βόμβα και θα πάρω κόσμο μαζί μου. Εσείς μπήκατε σπίτι μου, εγώ θα σας ανατινάξω» έλεγε ο 34χρονος.

34χρονος κακοποιός Αιγύπτιος, και μέσα στο σπίτι του φώναζε : Θα ανατινάξω όλη την πολυκατοικία, ότι είναι γραφτό να γίνει θα γίνει, δεν με νοιάζει η ζωή μου, εγώ θα πάω στον Αλλάχ.

Αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα βρίσκεται πλέον ο 34χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος επί πέντε ώρες κρατούσε όμηρο στο σπίτι του την 31χρονη πρώην σύντροφό του στον Άγιο Παντελεήμονα και απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου.

Και αυτό καθώς η εισαγγελία άσκησε σε βάρος του 34χρονου συμπληρωματική ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ ήδη του είχαν απαγγελθεί η κακουργηματική κατηγορία της αρπαγής και τα πλημμελήματα της κατοχής εμπρηστικών ειδών, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής, της οπλοφορίας και της βίας κατά υπαλλήλων.

Ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο γραφείο του ανακριτή, απολογήθηκε για τα παραπάνω αδικήματα, και προφυλακίστηκε.



Πατέρας ξυλοκοπεί 27χρονο που παρενόχλησε τη 15χρονη κόρη του σε ασανσέρ

 


Ανήλικο κορίτσι στο Σουργκούτ της Ρωσίας κάλεσε το ασανσέρ της πολυκατοικίας της για να κατέβει στην είσοδο όπου περίμενε ο πατέρας του. 

Μέσα στον ανελκυστήρα βρισκόταν ήδη ένας 27χρονος. Η κάμερα ασφαλείας καταγράφει τον 27χρονο να μιλάει με το κορίτσι και κάποια στιγμή να τη στριμώχνει και να επιχειρεί να τη φιλήσει. 

Η 15χρονη αντιδρά και μόλις το ασανσέρ φτάνει στο ισόγειο, η έφηβη ανοίγει την πόρτα και τρέχει κλαίγοντας.

Για κακή τύχη του επίδοξου παιδεραστή, ο πατέρας είδε την 15χρονη κόρη του να βγαίνει από το ασανσέρ κλαίγοντας. Όταν τη ρώτησε τι συνέβη αμέσως έτρεξε προς τον ανελκυστήρα, πρόλαβε τον 27χρονο που παρενόχλησε σεξουαλικά την κόρη του, και τον άρχισε στις μπουνιές.

Ο πατέρας, αφού τον έκανε μαύρο στο ξύλο, κάλεσε την αστυνομία που συνέλαβε τον δράστη.





ΝΔ: Ελπίζουμε ο βαρώνος του real estate να μας ευχαριστεί που μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ

 


Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε νέες περιπέτειες με αφορμή έξωση που έκανε σε άνεργη με προβλήματα υγείας, την οποία ο ίδιος αρνείται.

Όποιος είδε φωτογραφίες του ακινήτου, ο Παπαδημούλης έπαιρνε ενοίκιο για αυτή την τρώγλη με τις κατσαρίδες 400€, και αυτό δείχνει το πόσο στυγνός εκμεταλλευτής είναι.







Σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο γιος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φαίδων Παπαδημούλης, έκανε έξωση σε μια γυναίκα με προβλήματα υγείας, η οποία είναι άνεργη. Μάλιστα, παρουσιάστηκε στα Μ.Μ.Μ. και σχετικό έγγραφο.

Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται πως συνέβη κάτι τέτοιο. «Η χυδαιότητα και η συκοφαντία έχουν κοντά ποδάρια», υποστηρίζει ο κ. Παπαδημούλης σε δήλωσή του, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, κάνοντας επίθεση στην Ν.Δ.

Η δήλωση απολογία του Δημήτρη Παπαδημούλη :

«Με αφορμή δημοσιεύματα που προωθεί η ΝΔ ξεκαθαρίζω: Ουδέποτε έγινε έξωση ούτε από εμένα ούτε από μέλος της οικογένειάς μου σε ενοικιάστρια ακινήτου, όπως ψευδώς αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα.

Για να τελειώνουν τα ψέματα: Ο γιος μου, στον οποίο ανήκει το επίμαχο ακίνητο 100 τ.μ., το ενοικίασε τον Μάιο του 2021 σε μία κυρία έναντι 400 ευρώ το μήνα, η οποία από τότε δεν κατέβαλε ούτε ένα ενοίκιο και δεν πλήρωσε ούτε έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ. Αποτέλεσμα ήταν, μετά από ευγενικές οχλήσεις και μετά από πέντε μήνες που συσσωρεύονταν χρέη, απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμοί, η συνήγορος του γιου μου να αιτηθεί μία διαταγή απόδοσης μισθίου, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως γίνεται πάντοτε σε αντίστοιχες περιπτώσεις», σημειώνει σχετικά.

Τέλος, η δήλωση του κ. Παπαδημούλη σημειώνει: «Λαμβάνοντας μάλιστα υπ’ όψιν την οικονομική δυσπραγία της ενοικιάστριας και προκειμένου να μην διογκώνονται επ’ αόριστον τα χρέη, της χαρίστηκαν τα οφειλόμενα ενοίκια με δέσμευση πως δεν θα γίνουν απαιτητά στο μέλλον, καθώς και οι απλήρωτοι λογαριασμοί και κοινόχρηστα, αφήνοντας οικειοθελώς το ακίνητο.

Επομένως, όχι μόνο έξωση δεν έγινε, αλλά χαρίστηκαν και ενοίκια 8 μηνών και τα αντίστοιχα χρέη σε ΔΕΚΟ και κοινόχρηστα, τα οποία ανέλαβε προς διευκόλυνση της ενοικιάστριας να πληρώσει ο γιος μου.

Καλώ λοιπόν τους συκοφάντες να ανασκευάσουν, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου. Όσο για τους εντολείς τους, ας πουν πρώτα πώς αγόρασαν τα σπίτια του Βολταίρου μέσω offshore και πότε θα ξεπληρώσουν τα χρέη της ΝΔ ύψους 343 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες και μετά να συκοφαντούν του πολιτικούς τους αντιπάλους».

Η Νέα Δημοκρατία σχολίασε τα όσα είπε ο Παπαδημούλης, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

«Ο “βαρώνος του real estate” κ. Παπαδημούλης, αντί να επιτίθεται στη ΝΔ (που δεν ασχολήθηκε μαζί του) με αφορμή τις διαφορές που έχει με τους ενοικιαστές του, καλύτερο είναι να προσπαθήσει να πείσει τους συντρόφους του ότι δεν είναι ανάλγητος, αλλά κάνει κοινωνική πολιτική μέσω των ακινήτων του. Κατά τα λοιπά του ευχόμαστε καλή χρονιά και καλά εισοδήματα!

ΥΓ. Ελπίζουμε τουλάχιστον, έστω κρυφά, να μας ευχαριστεί που μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ», τονίζει το κυβερνών κόμμα.



Επικύρηξαν τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ που δολοφόνησαν την τυφλή σκυλίτσα στην Νάουσα

 


Έρευνα διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας, για την δολοφονία δύο αδέσποτων σκύλων με φόλες.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο Facebook, το ένα από τα αδέσποτα ήταν η τυφλή σκυλίτσα που συγκίνησε την Ελλάδα, καθώς είχε φύγει από καταφύγιο ζώων, για να βρεθεί κοντά σε κάτοικο της Χαρίεσσας Ημαθίας, ο οποίος τη φρόντιζε.

app-facebook
Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας
14 ώρες πριν

🔎 Έρευνα διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα #Νάουσας, μετά από καταγγελία για δηλητηρίαση & θανάτωση δύο αδέσποτων σκύλων στην #Ημαθία!
 Το ένα από τα αδέσποτα ήταν τυφλή σκυλίτσα και είχε φύγει από καταφύγιο ζώων, για να βρεθεί κοντά σε κάτοικο της #Χαρίεσσας Ημαθίας, που τη φρόντιζε!
 Εάν αντιληφθείς παρόμοιο περιστατικό ενημέρωσε άμεσα το 100!
🐕🐈 #προστατεύουμε_τα_ζώα

30
2
13

Η σκυλίτσα βρήκε μαρτυρικό θάνατο, μαζί με ακόμα αδέσποτο στην περιοχή της Χαρίεσσας, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση των Αρχών.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στη σελίδα του ο σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Νάουσας», υπήρξε επικήρυξη με 1.500 ευρώ, προκειμένου να βρεθεί το ΚΑΘΑΡΜΑ, η τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ για τη δηλητηρίαση των άτυχων σκύλων.

«Κανένα έγκλημα κατά ζωής δεν πρέπει να μένει ατιμώρητο… Κανένας δολοφόνος δεν πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος… Δεν αξίζει, σε κανένα πλάσμα να υποφέρει από φρικτό και αναίτιο θάνατο… Κανένα ανθρωποειδές δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί ζωή… Όχι γιατί ήσουν εσύ γλυκιά μου, αλλά ας είσαι εσύ για όλα τα υπόλοιπα… Ας είσαι εσύ ο τελευταίος "σταθμός" των άδικων θανάτων…

Ο σύλλογος μας και τα μέλη του, αρνούμενοι να δεχτούν την άδικη απώλεια της Τόκιο, όπως την ονομάζαμε εμείς και αγανακτισμένοι από την σωρεία τέτοιων εγκληματικών πράξεων και με όσες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουμε, αποφασίσαμε να δώσουμε αμοιβή, 1.500 ευρώ, σε όποιον έχει βάσιμη πληροφορία για την άδικη απώλεια της Τυφλουλας και της παρέας της…

Οποιος γνωρίζει οτιδήποτε, μπορεί να δώσει την πληροφορία στο Α.Τ Νάουσας, ή στην ομάδα μας… Θα υπάρχει αυστηρή εχεμύθεια… Η ΣΙΩΠΉ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΙΖΕΙ ΣΕ ΕΠΊΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ…. ΜΙΛΉΣΤΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ!!!», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

app-facebook
ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Νάουσας-Friends of Animals,Naousa,Greece
τη Δευτέρα

🔴ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ 1500 ΕΥΡΏ🔴

Κανένα έγκλημα κατά ζωής,δεν πρέπει να μένει ατιμώρητο... Κανένας δολοφόνος, δεν πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος... Δεν αξίζει, σε κανένα πλάσμα να υποφέρει από φρικτό και αναίτιο θάνατο... Κανένα ανθρωποειδές δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί ζωή... Όχι γιατί ήσουν εσύ γλυκιά μου,αλλά ας είσαι εσύ για όλα τα υπόλοιπα... Ας είσαι εσύ ο τελευταίος "σταθμός" των άδικων θανάτων...
Ο σύλλογος μας και τα μέλη του, αρνούμενοι να δεχτούν την άδικη απώλεια της Τόκιο, ...

Δείτε περισσότερα


Οικονόμου σε Τσίπρα :«Ο πραγματικός χαρακτήρας ενός πολιτικού όντως φαίνεται από το τι θεωρεί αστείο»

 


Εκτός του ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε για ακόμα μία φορά ότι δεν έχει καμία σχέση με την σοβαρότητα, τόλμησε να γράψει και αγγλικά, για να κάνει τον κόσμο να γελάσει.

Η ενέργεια του Αλέξη Τσίπρα να παραφράσει την δημοφιλή ταινία του Netflix «dont look up», προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ο οποίος κατηγόρησε για πολιτική ελαφρότητα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παρότρυνε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να... ελέγχουν τα Αγγλικά του προέδρου.

Πιο συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας σχολίασε την ανακοίνωση των μέτρων από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη σημειώνοντας τα εξής:

«Στην περίπτωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το #dontlookup θα μπορούσε κάλλιστα να παραφραστεί σε «don’t look the cases»…

Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Και ο Θεός βοηθός…»


Η ανάρτηση του Τσίπρα έφερε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, απάντησε στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή - από το γελοίο όμως στο σοβαρό, η απόσταση είναι τεράστια. Είναι αποκαλυπτικό της πολιτικής ελαφρότητας του κ. Τσίπρα το ότι επιλέγει να κάνει χιούμορ, κακό μάλιστα, με την εκπαίδευση των παιδιών μας εν μέσω πανδημίας. Τελικά, ο πραγματικός χαρακτήρας ενός πολιτικού όντως φαίνεται από το τι θεωρεί αστείο.»

ΥΓ: Όταν αποφασίζει ο κ. Τσίπρας να γράψει κάτι στα αγγλικά ας βάζει τουλάχιστον κάποιον να τα ελέγχει.»


Δένδιας: Επιτομή του παραλογισμού η στάση της τουρκικής κυβέρνησης

 



Η στάση της τουρκικής κυβέρνησης «αποτελεί επιτομή του παραλογισμού», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην έξαρση της τουρκικής επιθετικής ρητορικής εναντίον της χώρας μας, η οποία, όπως ανέφερε, «έχει πάρει διαστάσεις που δεν είχαμε δει για χρόνια».

«Η τουρκική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια διαρκή διαστρέβλωση της αλήθειας και κάθε έννοιας του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας», σημείωσε.

«Απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα εάν εφαρμόσει το αναφαίρετο δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων της, όπως ρητά προβλέπεται από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», επισήμανε και πρόσθεσε:

«Η Τουρκία έχει αντιπαρατάξει έναντι των νησιών μας τη μεγαλύτερη αποβατική δύναμη και τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στη Μεσόγειο και συγχρόνως απαιτεί από εμάς να αποστρατιωτικοποίησουμε τα νησιά μας. Δηλαδή να παραιτηθούμε από το αναγνωρισμένο δικαίωμα της αυτοάμυνας, όπως αυτό προβλέπεται στον Χάρτη του ΟΗΕ».

Όπως ανέφερε μάλιστα, «η τουρκική κυβέρνηση τα κάνει όλα αυτά κοπτόμενη λεκτικά υπέρ του Διεθνούς Δικαίου».

«Έχω να διατυπώσω μια πολύ απλή πρόταση προς την τουρκική κυβέρνηση: να αποδείξει την πίστη της στο Διεθνές Δίκαιο στην πράξη, δηλαδή να αρχίσει να το εφαρμόζει. Και μια απλή και γρήγορα εφαρμογή του θα ήταν η άμεση ανάκληση του casus belli και η άμεση αναγνώριση της ανυπαρξίας του τουρκολυβικού “μνημονίου”», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ελλάδα και Σ. Αραβία προσηλωμένες στην προάσπιση του Δικαίου της Θάλασσας

Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως «τόσο η Ελλάδα όσο και η Σαουδική Αραβία είναι προσηλωμένες στην προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας».

Και οι δύο χώρες τάσσονται υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας σε χώρες της περιοχής, όπως το Ιράκ, η Λιβύη και η Συρία. Και βεβαίως στηρίζουμε την αρχή της μη ανάμιξης στις εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, προσέθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς των δύο χωρών στην άμυνα, το εμπόριο, τις επενδύσεις, την ενέργεια, τον πολιτισμό.

Ήδη, όπως επισήμανε έχουν επιτευχθεί σημαντικά βήματα την τελευταία διετία, αρχής γενομένης από τη συμφωνία αμυντικού χαρακτήρα επί τη βάσει της οποίας απεστάλη συστοιχία αμυντικών πυραύλων Patriot στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

«Η Ελλάδα αισθάνεται, έτσι, ότι συνεισφέρει στην ασφάλεια όχι μόνο της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αναφορικά με τη σύναψη και άλλων διμερών συμφωνιών στρατηγικού και οικονομικού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα, σημείωσε πως σύντομα θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη αντιπροσωπεία από τη Σαουδική Αραβία για να εξετάσει ζητήματα επενδύσεων στην πολύ ενδιαφέρουσα και αναπτυσσόμενη περιοχή της Θράκης.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για την πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να δημιουργήσει γραφείο οικονομικών υποθέσεων στην Αθήνα, γεγονός που χαρακτήρισε ένα ακόμα δείγμα της εμβάθυνσης των σχέσεων των δύο χωρών και της πρόθεσης να προωθηθούν οι Σαουδαραβικές Επενδύσεις στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα παρακολουθεί στενά την Πρωτοβουλία “Vision 2030”, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών του Διαδόχου Πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και θα ήθελε να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια αυτή.

«Ένα όραμα για μια ριζική μεταρρύθμιση του Βασιλείου, με απώτερο στόχο μια ευημερούσα κοινωνία, μια ακμάζουσα οικονομία και ένα φιλόδοξο έθνος», είπε και σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει προσηλωμένη στην ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας».

ΥΠΕΞ Σ. Αραβίας: Να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία για ενίσχυση των σχέσεών μας

Την ανάγκη Ελλάδα και Σαουδική Αραβία να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για την ενίσχυση των σχέσεών τους υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

«Διαβεβαίωσα τον υπουργό Εξωτερικών ότι ενδιαφερόμαστε για την ενίσχυση των αμυντικών, πολιτιστικών, εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα», ανέφερε και επισήμανε πως οι δύο υπουργοί μίλησαν για τις οικονομικές, εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «και πώς μπορούν να αναπτυχθούν και να ενισχυθούν σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις για να μπορέσουμε να φτάσουμε σ’ αυτό που επιθυμούμε και να αντανακλώνται οι πολύ καλές σχέσεις».

Όπως επισήμανε, στη συνάντηση οι δύο πλευρές τόνισαν το ενδιαφέρον των δύο χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή και την ενίσχυση της σταθερότητας και τη σημασία της ειρήνης.

Συζητήθηκαν οι επιθέσεις που αντιμετωπίζει η Σαουδική Αραβία και πώς γίνεται προσπάθεια από ορισμένους να υπάρξει αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Ακόμη, οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν με τον Σαουδάραβα υπουργό να ενημερώνει «για την έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ισλαμικής Διάσκεψης και για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και να βοηθήσουμε τον αφγανικό λαό, τόσο από την ανθρωπιστική πλευρά, όσο και για την σταθερότητα στην περιοχή».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης

 



Από 1η Ιανουαρίου 2022 ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) που είναι ο φορέας υλοποίησης των προβλέψεων του νόμου «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά».

Υποδέχεται τους νέους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας για πρώτη φορά από 1.1.2022 ως εργαζόμενοι με υποχρέωση υπαγωγής στην επικουρική ασφάλιση και από την 1.1.2023, θα μπορούν προαιρετικά να ενταχθούν όλοι οι ασφαλισμένοι κάτω των 35 ετών.

Κεντρικός πυλώνας του νέου μοντέλου  είναι η εισαγωγή των «ατομικών κουμπαράδων». Με αυτή την αλλαγή οι νέοι εργαζόμενοι αποκτούν  μεγαλύτερο έλεγχο στην επικουρική τους σύνταξη. Αντί να δίνουν τα χρήματά τους σε ένα γενικό «κορβανά», θα τα επενδύουν σε προσωπική βάση.

Η εμπειρία χωρών που εφαρμόζουν το σύστημα αυτό (Δανία, Σουηδία, Ολλανδία, κλπ.) δείχνει ότι το νέο μοντέλο θα οδηγήσει σε υψηλότερες επικουρικές συντάξεις από 43% έως 68% για τους νέους ασφαλισμένους.

Το μοντέλο αυτό, που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια σε προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, περιορίζει τους κινδύνους που προκαλεί στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης το δημογραφικό πρόβλημα.

Το νέο σύστημα δημιουργεί κουλτούρα αποταμίευσης και έχει ξεκάθαρο αναπτυξιακό πρόσημο, αφού μέσω της συσσώρευσης των κεφαλαίων που θα διοχετευθούν στην ελληνική οικονομία θα ενισχυθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση.

Το Κράτος εγγυάται την καταβολή ελάχιστης ανταποδοτικής μηνιαίας επικουρικής σύνταξης, η οποία υπολογίζεται στη βάση του ύψους της πραγματικής αξίας των εισφορών που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι, λαμβανομένου υπόψη και του πληθωρισμού. -Ταυτόχρονα, το Κράτος εγγυάται ότι οι επικουρικές συντάξεις του «παλαιού» συστήματος θα εξακολουθήσουν να υπολογίζονται με βάση τους υφιστάμενους κανόνες χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως περικοπή.

Η έναρξη της λειτουργίας του νέου Ταμείου σηματοδοτεί την απαρχή της εφαρμογής μιας εκ των βασικών προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης.



Φθηνότερη πρόσβαση στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες

 


Από 1η Ιανουαρίου όλοι οι Έλληνες έχουν φθηνότερη πρόσβαση στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης να μηδενίσει για τους νέους και να μειώσει οριζόντια για όλους τους πολίτες από 30 ετών και πάνω τα τέλη κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι, πλέον όλες οι συνδέσεις κινητής -είτε συμβόλαια, είτε καρτοκινητά- υπάγονται αυτόματα σε ενιαίο και σταθερό τέλος κινητής στο 10%, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από τους πολίτες.

Επιπλέον, για τους νέους έως 29 ετών, στις 10/1 θα είναι διαθέσιμη η ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα δηλώνουν τον αριθμό του κινητού τους για να απαλλαγούν πλήρως από τα τέλη κινητής.

Η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία που υλοποίησαν τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της μείωσης της φορολογίας. Έχει, μάλιστα, προστιθέμενη αξία, καθώς αφορά σε ένα πεδίο αιχμής, επιτρέποντας στους πολίτες, και ιδίως στους νέους μας, να έχουν φθηνότερη πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο και την κοινωνία της πληροφορίας.



Η τρίτη δόση προφυλάσσει από την εισαγωγή στο νοσοκομείο

 



Δεδομένου ότι και στη χώρα μας επικρατεί -και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα- η μετάλλαξη «Ο» είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 815 άτομα με επιβεβαιωμένη λοίμωξη «Ο», η τρίτη δόση προφυλάσσει κατά 90% από την εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Χθες ξεπεράσαμε συνολικά τα 17.600.000 εμβολιασμούς. Περισσότεροι από 7.485.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 71,3% του γενικού πληθυσμού και 81,1% του ενήλικου πληθυσμού. Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με τουλάχιστον μια δόση είναι 72,7% του γενικού πληθυσμού και 83,6% του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότεροι από 7.070.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 67,3% του γενικού πληθυσμού και 76,8% του ενήλικου πληθυσμού. Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς είναι 69,1% του γενικού πληθυσμού και 79,1% του ενήλικου πληθυσμού.

Μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 85.500 ραντεβού και έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 21.500 παιδιά πέντε έως έντεκα ετών.

Από την ημέρα της ανακοίνωσης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης 160.000 συμπολίτες μας.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 71.634 αιτήσεις και έχουν ήδη γίνει εμβολιασμοί στα σπίτια σε 47.100 συμπολίτες μας.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού από  ιδιώτες γιατρούς, έχουν ενταχθεί 386 ιδιώτες γιατροί και 26 πολυϊατρεία και μέχρι στιγμής έχουν γίνει από αυτούς 30.165 εμβολιασμοί.

Παράλληλα με τους εμβολιασμούς η Κυβέρνηση προχωρά στην εξασφάλιση των θεραπειών που άρχισε ήδη να προσφέρει η επιστήμη.

Αμέσως μετά την έγκριση από τον ΕΜΑ άρχισε τη διάθεση μονοκλωνικών της Regeneron, καθώς η χώρα είχε παραλάβει  2.000 δόσεις από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες  αναμένονται 5.000 χάπια από τη Merck.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση βρίσκεται, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε διαβουλεύσεις με τη  Pfizer,  προκειμένου η χώρα μας να είναι από τις πρώτες που θα παραλάβουν τα νέα χάπια -που όπως φαίνεται έχουν πολύ καλά αποτελέσματα- αμέσως μόλις εγκριθούν, κάτι που αναμένεται να γίνει από τα τέλη Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Διαψεύδονται έτσι οι ισχυρισμοί εκείνων που μιλούν για καθυστέρηση στην προμήθεια φαρμάκων και αποδεικνύεται ότι η χώρα μας είναι από τις πρώτες που τα έχουν αμέσως μετά την επίσημη έγκρισή τους.




Μία ακόμη δέσμη μέτρων μειώνει τους φόρους και ενισχύει το εισόδημα


 

Κυριάκος Μητσοτάκης για τις οικονομικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης που γίνονται πράξη από την 1η Ιανουαρίου 2022:

Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, από την 1η Ιανουαρίου ισχύει μία ακόμη δέσμη μέτρων που μειώνουν τους φόρους και ενισχύουν το εισόδημα.

Στήριξη εισοδήματος:

Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός κατά 2% και θα υπάρξει και νέα αύξηση εντός του 2022.

Η προκαταβολή φόρου διαμορφώνεται από το 100% στο 80% για τα νομικά πρόσωπα και στο 55% για τα φυσικά πρόσωπα σε μόνιμη βάση.

Συνεχίζεται και για το 1ο εξάμηνο του 2022 η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, στον καφέ και μη αλκοολούχα ποτά, στα εισιτήρια κινηματογράφων, στο τουριστικό πακέτο και στα γυμναστήρια.

Μειώνεται στο 10% το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας από 12% έως 20% όπου κυμαινόταν έως πέρυσι για όλους άνω των 29 ετών.

Στήριξη εργασίας και επενδύσεων:

Μειώνεται ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων από το 24% στο 22%.

Συνεχίζεται και για το 2022:

Η αναστολή καταβολής Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα.

Η μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

Μετασχηματισμός οικονομίας:


Παρέχονται κίνητρα για συνενώσεις και συνεργασίες μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης επί του φόρου εισοδήματος, ενώ από την 1η Οκτωβρίου 2021 έχει μειωθεί κατά 50% ο φόρος στη συγκέντρωση κεφαλαίου.

Το 30% των δαπανών που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής προς συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ ετησίως, εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα των φυσικών προσώπων.

Στήριξη νέων:

Όσοι νέοι μπαίνουν στην αγορά εργασίας για πρώτη φορά ως εργαζόμενοι αποκτούν έναν "ατομικό κουμπαρά" και πλέον θα έχουν σημαντικό έλεγχο πάνω στη σύνταξή τους και στο τελικό της ύψος.

Εφαρμόζεται το πρόγραμμα Πρώτο Ένσημο: Όλοι οι νέοι από 18 έως 29 ετών που δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και θα προσληφθούν εντός του έτους 2022, λαμβάνουν συνολικό ποσό ύψους 1.200 ευρώ για τους πρώτους έξι μήνες απασχόλησης.

Καταργείται το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας για νέους έως 29 ετών.

Επιστρέφεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης σε νέους αγρότες και αγρότες - μέλη συνεργατικών σχημάτων του έτους 2022.

Στόχος, να δημιουργηθούν νέες καλύτερες θέσεις εργασίας. Οι επιχειρήσεις να γίνουν πιο παραγωγικές. Να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ώστε να στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία και υγεία. Η αναδιανομή υπέρ των αδυνάμων να γίνει ακόμη πιο γενναία. Και ειδικά οι νέοι μας να έχουν μια καλύτερη ζωή. Το είπαμε, το κάνουμε και το 2022!




Ανοίγουν τη Δευτέρα με τρία δωρεάν self test

 


Με τρία self test την εβδομάδα και νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. ανοίγουν ξανά τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Η εισήγηση έγινε από την επιτροπή λοιμωξιολόγων και τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Έτσι, με την επιστροφή στα θρανία, οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν:

1. Ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων (10-15 Ιανουαρίου 2022). Δηλαδή, συνολικά τρία self test την εβδομάδα, τα οποία παρέχονται δωρεάν από τα φαρμακεία.


2. Οι εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε δύο self test την εβδομάδα.


3. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι σε όλο το τμήμα. Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα πρέπει, σε αυτή την περίπτωση, να κάνουν πέντε test την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να υποβάλλονται σε τρία self test και δύο rapid test. Το ίδιο ισχύει και για τους ανεμβολίαστους καθηγητές.

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η αναστολή διενέργειας εκδρομών εξακολουθούν να ισχύουν.

«Τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης λειτουργία των σχολείων μας. Έπειτα, για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας, για τα οποία είναι καίριας σημασίας να λειτουργούν στο φυσικό τους χώρο, με τους συμμαθητές τους, με τους εκπαιδευτικούς τους», τόνισε η Νίκη Κεραμέως για να προσθέσει: Στα σχολεία προβλέπεται ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας, το οποίο επικαιροποιήθηκε και επεκτείνεται.