Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Φθηνότερη πρόσβαση στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες

 


Από 1η Ιανουαρίου όλοι οι Έλληνες έχουν φθηνότερη πρόσβαση στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης να μηδενίσει για τους νέους και να μειώσει οριζόντια για όλους τους πολίτες από 30 ετών και πάνω τα τέλη κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι, πλέον όλες οι συνδέσεις κινητής -είτε συμβόλαια, είτε καρτοκινητά- υπάγονται αυτόματα σε ενιαίο και σταθερό τέλος κινητής στο 10%, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από τους πολίτες.

Επιπλέον, για τους νέους έως 29 ετών, στις 10/1 θα είναι διαθέσιμη η ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα δηλώνουν τον αριθμό του κινητού τους για να απαλλαγούν πλήρως από τα τέλη κινητής.

Η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία που υλοποίησαν τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της μείωσης της φορολογίας. Έχει, μάλιστα, προστιθέμενη αξία, καθώς αφορά σε ένα πεδίο αιχμής, επιτρέποντας στους πολίτες, και ιδίως στους νέους μας, να έχουν φθηνότερη πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο και την κοινωνία της πληροφορίας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου