Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Αρνητές σε παραλήρημα: Εφοδος και… διαζύγιο λόγω εμβολίου

 


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των αντιεμβολιαστών. Την ώρα που η χώρα και το σύστημα Υγείας δοκιμάζονται από την επέλαση της «Ομικρον», συνεχίζουν να «πρωταγωνιστούν» σε πρωτοφανή συμβάντα.

Χθες, έγινε γνωστό ότι λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα γυναίκα εισέβαλε χωρίς μάσκα στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών Πέλλας και επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά σε γιατρό και νοσοκόμα επειδή πίστευε ότι θα εμβολιάσουν και θα διασωληνώσουν τη νοσηλευόμενη μητέρα της, η οποία αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα! Μπήκε στο θάλαμο νοσηλείας της καρδιολογικής κλινικής και επιχείρησε να… αρπάξει την άρρωστη μάνα της, μαζί με το μόνιτορ και τον ορό! Η ηλικιωμένη φώναζε να φύγει και πως οι γιατροί δεν θα τη διασωληνώσουν, ούτε θα της κάνουν το εμβόλιο! Τελικά, η κόρη αποχώρησε με απειλές και φωνές, όμως λίγες ώρες αργότερα έστειλε απειλητικό μήνυμα στη νοσηλεύτρια, μέσω του facebook!

Στις Σέρρες, πατέρας πήρε τον 13χρονο γιο του και τον εμβολίασε, χωρίς όμως να έχει ενημερώσει τη σύζυγο/μητέρα, η οποία ήταν αντίθετη στον εμβολιασμό των παιδιών. Μόλις η σύζυγος το έμαθε έγινε… Τουρκάλα και το ζευγάρι έφτασε σε όρια του διαζυγίου! Η έξαλλη σύζυγος έχει προειδοποιήσει τον πατέρα πως αν προχωρήσει και στον εμβολιασμό του δεύτερου γιου τους, τότε θα λάβει αίτηση διαζυγίου! Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τον εμβολιασμό του 13χρονου δεν υπήρχαν προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού!

Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πέθανε προχθές στη ΜΕΘ του «ΑΧΕΠΑ» όπου νοσηλευόταν 54χρονος ανεμβολίαστος γιατρός. Εργαζόταν στο περιφερειακό ιατρείο Γερακαρούς, που υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου του Δήμου Λαγκαδά, αλλά είχε τεθεί σε αναστολή καθώς δεν είχε εμβολιαστεί. Μάλιστα, ήταν βασικό στέλεχος των κινητοποιήσεων κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στους υγειονομικούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε αναστολή έχει τεθεί και η σύντροφός του γιατρός, επίσης ανεμβολίαστη.

Την ίδια ώρα, θετικά ήταν επτά στα δέκα (ποσοστό 70%!) μοριακά τεστ PCR που διενεργήθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που επιβεβαιώνει την τεράστια διασπορά της πανδημίας στην πόλη. Σύμφωνα με τη γ.γ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μαρία Χατζηδημητρίου, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για PCR με μια σχετικά μικρή καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων. «Ερχεται πολύς κόσμος για PCR γιατί υπάρχει τεράστια έξαρση κι ένα περίπου 70% των προσερχομένων βγαίνουν θετικοί. Φυσικά δεν έρχονται χωρίς λόγο. Αυτός που θα έρθει στο διαγνωστικό για PCR είτε έχει συμπτώματα είτε έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα είτε έχει θετικό rapid ή self test. Οπότε, το 70% είναι θετικοί και είναι τεράστιο αυτό το ποσοστό», εξήγησε μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Χθες, ολοκληρώθηκε μία ακόμη «εφιαλτική» εφημερία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», κατά τη διάρκεια της οποίας προσήλθαν περισσότερα από 125 άτομα, ενώ έγιναν 50 νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό. «Εχουμε και τις 48 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες. Εχουμε ασθενή εκτός ΜΕΘ. Δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε. Αφόρητη και δυσβάσταχτη πίεση στο σύστημα Υγείας», σημείωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι και οι 50 νέες εισαγωγές είναι ανεμβολίαστοι ασθενείς. «Συνάδελφοί μου ασθενούν διότι μολύνονται με ελαφρά συμπτωματολογία. Περίπου 15 – 20 συνάδελφοί μου ασθενούν και ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο νοσοκομείο. Ιδια εικόνα και από τα άλλα νοσοκομεία», είπε.


Άγγελος Αγγελίδης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου