Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Ανοίγουν τη Δευτέρα με τρία δωρεάν self test

 


Με τρία self test την εβδομάδα και νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. ανοίγουν ξανά τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Η εισήγηση έγινε από την επιτροπή λοιμωξιολόγων και τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Έτσι, με την επιστροφή στα θρανία, οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν:

1. Ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων (10-15 Ιανουαρίου 2022). Δηλαδή, συνολικά τρία self test την εβδομάδα, τα οποία παρέχονται δωρεάν από τα φαρμακεία.


2. Οι εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε δύο self test την εβδομάδα.


3. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι σε όλο το τμήμα. Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα πρέπει, σε αυτή την περίπτωση, να κάνουν πέντε test την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να υποβάλλονται σε τρία self test και δύο rapid test. Το ίδιο ισχύει και για τους ανεμβολίαστους καθηγητές.

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η αναστολή διενέργειας εκδρομών εξακολουθούν να ισχύουν.

«Τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης λειτουργία των σχολείων μας. Έπειτα, για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας, για τα οποία είναι καίριας σημασίας να λειτουργούν στο φυσικό τους χώρο, με τους συμμαθητές τους, με τους εκπαιδευτικούς τους», τόνισε η Νίκη Κεραμέως για να προσθέσει: Στα σχολεία προβλέπεται ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας, το οποίο επικαιροποιήθηκε και επεκτείνεται.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου