Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Η τρίτη δόση προφυλάσσει από την εισαγωγή στο νοσοκομείο

 



Δεδομένου ότι και στη χώρα μας επικρατεί -και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα- η μετάλλαξη «Ο» είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 815 άτομα με επιβεβαιωμένη λοίμωξη «Ο», η τρίτη δόση προφυλάσσει κατά 90% από την εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Χθες ξεπεράσαμε συνολικά τα 17.600.000 εμβολιασμούς. Περισσότεροι από 7.485.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 71,3% του γενικού πληθυσμού και 81,1% του ενήλικου πληθυσμού. Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με τουλάχιστον μια δόση είναι 72,7% του γενικού πληθυσμού και 83,6% του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότεροι από 7.070.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 67,3% του γενικού πληθυσμού και 76,8% του ενήλικου πληθυσμού. Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς είναι 69,1% του γενικού πληθυσμού και 79,1% του ενήλικου πληθυσμού.

Μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 85.500 ραντεβού και έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 21.500 παιδιά πέντε έως έντεκα ετών.

Από την ημέρα της ανακοίνωσης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης 160.000 συμπολίτες μας.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 71.634 αιτήσεις και έχουν ήδη γίνει εμβολιασμοί στα σπίτια σε 47.100 συμπολίτες μας.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού από  ιδιώτες γιατρούς, έχουν ενταχθεί 386 ιδιώτες γιατροί και 26 πολυϊατρεία και μέχρι στιγμής έχουν γίνει από αυτούς 30.165 εμβολιασμοί.

Παράλληλα με τους εμβολιασμούς η Κυβέρνηση προχωρά στην εξασφάλιση των θεραπειών που άρχισε ήδη να προσφέρει η επιστήμη.

Αμέσως μετά την έγκριση από τον ΕΜΑ άρχισε τη διάθεση μονοκλωνικών της Regeneron, καθώς η χώρα είχε παραλάβει  2.000 δόσεις από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες  αναμένονται 5.000 χάπια από τη Merck.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση βρίσκεται, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε διαβουλεύσεις με τη  Pfizer,  προκειμένου η χώρα μας να είναι από τις πρώτες που θα παραλάβουν τα νέα χάπια -που όπως φαίνεται έχουν πολύ καλά αποτελέσματα- αμέσως μόλις εγκριθούν, κάτι που αναμένεται να γίνει από τα τέλη Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Διαψεύδονται έτσι οι ισχυρισμοί εκείνων που μιλούν για καθυστέρηση στην προμήθεια φαρμάκων και αποδεικνύεται ότι η χώρα μας είναι από τις πρώτες που τα έχουν αμέσως μετά την επίσημη έγκρισή τους.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου