Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω επίσκεψης Νταβούτογλου - Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Η απαγόρευση θα ισχύσει από το πρωί της Παρασκευής ως το απόγευμα του Σαββάτου. Αφορά μεγάλες περιοχές του κέντρου και και περιοχές κατά μήκος της διαδρομής που συνδέει το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το κέντρο της Αθήνας. Διαβάστε αναλυτικά τις οδούς.

Την απαγόρευση όλων των πορειών και συγκεντρώσεων από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής έως και τις 18:00 το απόγευμα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας ανακοίνωσε η Αστυνομία, λόγω της επίσκεψης της τουρκικής κυβερνητικής αποστολής για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Πέραν του ιστορικού κέντρου, του Κολωνακίου και του Χίλτον, η απαγόρευση αφορά και περιοχές κατά μήκος της διαδρομής που συνδέει το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα θα επιβληθούν στις περιοχές που περικλείονται από τους εξής δρόμους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου)- συνέχεια Λυκαβηττού- δεξιά Αναγνωστοπούλου- αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ- αριστερά Μαρασλή- δεξιά Δεινοκράτους- αριστερά Αριστοδήμου- δεξιά Αθηναίων Εφήβων- αριστερά Κόνιαρη- δεξιά Τσόχα- αριστερά Δ. Σούτσου- συνέχεια Πανόρμου- αριστερά Χατζηκωνσταντή- αριστερά Λάμψα- δεξιά Φλώρου- δεξιά Μεταξά- Πλατεία Δάφνης- δεξιά Χλόης- αριστερά Υακίνθων- δεξιά Βίκτωρος Ουγκώ- έναντι Βεάκη- συνέχεια Βλαχάκη- δεξιά Μεσογείων- αριστερά Μιχαλακοπούλου- αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου- αριστερά Κρατερού- δεξιά Αλκαίου- δεξιά Ούλωφ Πάλμε- δεξιά Ευφρονίου- αριστερά Σπ. Μερκούρη- δεξιά Ευτυχίδου- Πλατεία Πλαστήρα- Αρχιμήδους- δεξιά Μάρκου Μουσούρου- αριστερά Αρδηττού- συνέχεια Καλλιρρόης- δεξιά Δράκου- αριστερά Μουσών- συνέχεια Παναιτωλίου- Αρακύνθου- Στησικλέους- δεξιά Ακάμαντος- αριστερά Αποστόλου Παύλου- δεξιά Ερμού- αριστερά Αθηνάς- δεξιά Βορρέου- αριστερά Αιόλου- δεξιά Κολοκοτρώνη- Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός- Λ. Κατεχάκη), έως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στις εξής οδούς και λεωφόρους:

- Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της

- Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της

- Λεωφ. Μεσογείων στο τμήμα της από Οδό Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας

- Οδό Μιχαλακοπούλου (ρεύμα καθόδου προς κέντρο)

Εναλλακτικά προτείνονται οι εξής διαδρομές:

Για τους κατευθυνόμενους από τα βόρεια προάστια:

- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Αλεξάνδρας.

- προς νότια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

- προς Πειραιά μέσω Λεωφ. Κηφισού.

Για τους κατευθυνόμενους από τα νότια προάστια:

- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

- προς τα βόρεια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

Για τους κατευθυνόμενους από τον Πειραιά :

- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω της οδού Πειραιώς.

- προς τα βόρεια προάστια μέσω Λεωφ. Κηφισού.



Πηγή: skai.gr


Πώς σπουδάζουν οι κρατούμενοι σε Ευρώπη και ΗΠΑ


Στην Αμερική, το Πανεπιστήμιο «πηγαίνει» στη φυλακή και το 43% των κρατουμένων που σπουδάζουν επανεντάσσονται στην κοινωνία. Πού έχει μπει το ίντερνετ στη φυλακή.

Το ελληνικό Κράτος, αναζητά τη λύση για το πώς ο Νίκος Ρωμανός θα σπουδάσει, ανάμεσα σε προτάσεις για εξ' αποστάσεως εκπαίδευση, σπουδές με τηλεδιάσκεψη και άλλους τρόπους. Είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας αντιμετωπίζεται το θέμα εκπαίδευσης κρατουμένου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω αλληλογραφίας ή υπολογιστών (e-learning).

Τι ισχύει, όμως, σε άλλες χώρες;

Η προϋπόθεση να έχουν εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής τους είναι το «εισιτήριο» για να μπουν στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα κρατούμενοι - φοιτητές σε Μάλτα, Ρουμανία και Λιθουανία. Σε Ευρώπη και Αμερική, οι χώρες ακολουθούν η καθεμία το δικό της σύστημα για την εκπαίδευση των κρατουμένων, όπως περιγράφεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.

Τί ισχύει στην Ευρώπη για τη φοίτηση των κρατουμένων

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν υπάρχει ενιαίο σύστημα με την κάθε χώρα να ακολουθεί το δικό της μοντέλο. Ορισμένες χορηγούν εκπαιδευτικές άδειες υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πρώτη απ΄όλες οι κρατούμενοι να έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους κι νε έχει γίνει εκτίμηση κινδύνου. Αυτό το σύστημα εφαρμόζουν η Μάλτα, η Ρουμανία, η Λιθουανία.

Φοίτηση μέσα στις φυλακές

Αλλες παρέχουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης των κρατουμένων μέσα από τις φυλακές μέσω υπολογιστή, ακόμη και με ελεγχόμενη πρόσβαση στο Ιντερνετ. Ηλεκτρονική εκπαίδευση ή δι’ αλληλογραφίας έχουν η Γερμανία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Νορβηγία, η περιφέρεια της Καταλονίας.

Σουηδία: Κέντρα εκπαίδευσης στις φυλακές 

Το πιο πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης κρατουμένων υπάρχει στη Σουηδία, όπου στις φυλακές υπάρχει κέντρο εκπαίδευσης με έναν ή περισσότερους καθηγητές, εξοπλισμένο μ’ έναν χώρο υπολογιστών ενώ οι κρατούμενοι έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε περισσότερους από 130 τομείς εκπαίδευσης.

Στη Νορβηγία παρέχεται Ιντερνετ ωστόσο η χρήση του Διαδικτύου ελέγχεται από τους υπευθύνους των φυλακών.

Στη Βρετανία το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο υλοποιεί στις φυλακές το πρόγραμμα «virtual campus», όπου οι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό.

Στην Αμερική, «πηγαίνει» το πανεπιστήμιο στη φυλακή

Προγράμματα εκπαίδευσης στις φυλακές υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Κορνέλ στην Αμερική. Ομως, οι κρατούμενοι-φοιτητές δεν παίρνουν άδειες για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα αλλά πηγαίνει το πανεπιστήμιο στη φυλακή. Επισκέπτες καθηγητές του Κορνέλ παραδίδουν μαθήματα στους φυλακισμένους που βρίσκονται κοντά στο Πανεπιστήμιο. Αλλα 12 παρόμοια προγράμματα υλοποιούνται στις ΗΠΑ. Στο παρελθόν η κυβέρνηση χρηματοδοτούσε 350 προγράμματα εκπαίδευσης στους κρατουμένους σε 37 πολιτείες. Από το 1995 και μετά αποφασίστηκε περιορισμός των κονδυλίων με αποτέλεσμα ο αριθμός των προγραμμάτων σήμερα να έχει μειωθεί.


Ερευνα έχει δείξει ότι οι κρατούμενοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης στις φυλακές των ΗΠΑ έχουν 43% λιγότερες πιθανότητες να επιστρέψουν εκεί μετά την αποφυλάκισή τους.


Πηγή : thetoc.gr


Ως ύποπτος για κακούργημα καλείται ο Σούκουρας




Της Άννας Κανδύλη

Ως  ύποπτος τέλεσης του κακουργήματος της δωροδοκίας βουλευτή  καλείται να δώσει εξηγήσεις την Δευτέρα  στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο ο Γιώργος Σούκουρας.

Ο κ. Σούκουρας θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην έρευνα για την υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας βουλευτών με στόχο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς  φέρεται να είναι εκείνος που πρότεινε χρήματα στην βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχικές ενδείξεις για την εμπλοκή  Σούκουρα ενισχύθηκαν μετά την κατάθεση σήμερα του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου ο οποίος μεταξύ άλλων φέρεται να προσκόμισε και βίντεο. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές  από το εν λόγω υλικό προκύπτει μια «βαθύτερη σχέση» του Γ.Σούκουρα με τη ΝΔ από αυτή που ισχυρίζονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση τις τελευταίες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι βάση των καταγγελιών της  κ.Ξουλίδου, ο Γιώργος Σούκουρας  της πρότεινε 2 με  3 εκατομμύρια ευρώ για να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ και να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα, η βουλευτής ισχυρίζεται ότι εκτός από τηλεφωνικές συνομιλίες υπήρξε και ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω facebook τα οποία και έχει προσκομίσει στον εισαγγελέα.

Η κ. Ξουλίδου έχει καταγγείλει πως ο Γιώργος Σούκουρας  σε επικοινωνία που είχε μαζί της, της είπε πως ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Παναγιώτης Μελάς έχει ήδη χρηματιστεί. Αυτή η αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μελά ο οποίος μ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Σούκουρας αλλά και κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση χαρακτηρίζοντας ψευδή και συκοφαντικά όσα λέγονται σε βάρος του.


Πηγή : enikos.gr


Το ελληνικό success story και το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ


Ο επικεφαλής αναλυτής της Bremer Landesbank Φόλκερ Χελμάγερ μίλησε στη DW για τη μεταμνημονιακή εποχή, το ρόλο του ΔΝΤ αλλά και τους φόβους των αγορών σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Ο Φόλκερ Χελμάγερ συγκαταλέγεται στους λίγους γερμανούς αναλυτές που ακόμη και στο ζενίθ της ελληνικής κρίσης εμφανίζονταν πάντα καθησυχαστικοί και αισιόδοξοι. Ο επικεφαλής αναλυτής της Bremer Landesbank δεν φαίνεται να έχασε την αισιοδοξία του αυτή. Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα και, κυρίως, την κόντρα της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα, προβλέπει ότι «(…) θα υπάρξει μια τεχνική παράταση μέχρι τα μέσα ή τα τέλη Ιανουαρίου προκειμένου να εκταμιευτεί η τελευταία δόση του 1,8 δις ευρώ. Αντικείμενο της εν εξελίξει κόντρας είναι η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αποφύγει περαιτέρω δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό και στις συντάξεις. Αυτό έχει σοβαρούς εσωπολιτικούς λόγους. Οι λόγοι θα πρέπει να αναζητηθούν όμως και στο γεγονός ότι η διαδικασία ανάκαμψης που ξεκίνησε την τρέχουσα χρονιά, κυρίως όσον αφορά τα δημοσιονομικά, κύλησε καλύτερα από ότι ανέμενε η τρόικα. Ως εκ τούτου θεωρώ βέβαιο ότι θα επιτευχθεί συμβιβασμός».

Δημοσιονομική προσαρμογή άνευ προηγουμένου

Ο γερμανός αναλυτής αποδίδει τη σκληρή στάση της τριμερούς στην παρούσα φάση στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανακτήσει ακόμη την εμπιστοσύνη που είχε απολέσει τα προηγούμενα χρόνια. Εντέλει όμως, όπως χαρακτηριστικά λέει, και με δεδομένη τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα θα παίζει καθοριστικό ρόλο στις τελικές συζητήσεις.
«Τα βάρη που κλήθηκε να επωμιστεί η Ελλάδα στο πλαίσιο της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο. Θα πρέπει να δείξει κανείς σεβασμό έναντι αυτών των επιδόσεων. Για να είμαι πιο σαφής. Υπάρχει ένας κανόνας της Goldman Sachs που λέει ότι στο πλαίσιο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων η δημοσιονομική προσαρμογή δεν πρέπει να ξεπερνά το 1 με 2 % επί του ΑΕΠ ετησίως. Στην Ελλάδα η δημοσιονομική προσαρμογή κινήθηκε τα τελευταία χρόνια στο 4 με 5 % επί του ΑΕΠ. Αυτό δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και αξίζει το σεβασμό μας».
Ο Φόλκερ Χελμάγερ εκτιμά ότι μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος θα υπάρξει μια προληπτική γραμμή στήριξης της Ελλάδας που θα της δώσει πιθανότατα τη δυνατότητα να βγει επιτυχώς στις αγορές. Τι σημαίνει όμως αυτό για τον μελλοντικό ρόλο του ΔΝΤ; Θα πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα;

«Το ΔΝΤ δεν πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα αλλά θα ήταν καλό για τη χώρα να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του Ταμείου. Θα ήταν καταστροφικό εάν ορισμένες λανθασμένες αποφάσεις της ελληνικής πολιτικής οδηγούσαν τώρα σε αναίρεση των επιτυχιών των τελευταίων χρόνων. Ο κίνδυνος αυτός είναι υπαρκτός γιατί οι πιέσεις εκ μέρους της κοινής γνώμης παραμένουν μεγάλες. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται η κοινή γνώμη είναι το γεγονός ότι μια τελείως λανθασμένη πολιτική -η οποία ωφέλησε τον μέσο πολίτη τα χρόνια πριν ξεσπάσει η κρίση- χρήζει τώρα βιώσιμων βελτιώσεων και μιας νέας βάσης πάνω στην οποία μπορεί να χτίσει κανείς. Υπό την έννοια αυτή δεν διαφωνώ με τον μηχανισμό ελέγχου του ΔΝΤ. Από την άλλη καταλαβαίνω βέβαια τους Έλληνες πολιτικούς που αντιλαμβάνονται την εποπτεία και τον έλεγχο αυτό ως κάτι το δυσάρεστο».
Ελληνικά συνδικάτα και «πολιτική υπεράσπισης των κεκτημένων»

Ο επικεφαλής αναλυτής της Bremer Landesbank εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο, κυρίως όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, ωστόσο, όπως λέει, η διοίκηση εξακολουθεί να είναι αναποτελεσματική και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να φτάσει τα ευρωπαϊκά επίπεδα. Περαιτέρω μεταρρυθμίσεις απαιτούνται, σύμφωνα με τον ίδιο και στην αγορά εργασίας, όπου επιβάλλεται μεγαλύτερη φιλελευθεροποίηση. «Η πολιτική υπεράσπισης των κεκτημένων εκ μέρους των ελληνικών συνδικάτων στερεί από τους νέους τη δυνατότητα ίσων ευκαιριών στην αγορά εργασίας. Αυτό το διαπιστώνουμε σε πολλές χώρες της νότιας Ευρώπης. Μας απασχολεί και στην Ελλάδα και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Πώς αποτιμά όμως ο ίδιος τις προσπάθειες των τελευταίων τεσσάρων ετών; Μπορεί όντως να γίνεται λόγος για success story?

«Για εμένα είναι ένα success story. Αν και προσωπικά ήμουν πάντα αισιόδοξος, πολλοί δεν περίμεναν ότι θα ήταν δυνατή η σταθεροποίηση της Ελλάδας. Έχουμε μια σταθεροποίηση σε χαμηλό οικονομικό επίπεδο, η οποία όμως είναι βιώσιμη. Έχουμε θέσει υπό έλεγχο τον προϋπολογισμό. Υπάρχουν πλεονάσματα. Υπό την έννοια αυτή λοιπόν πρόκειται για ένα success story, ωστόσο είναι μια επιτυχία πάνω στην οποία θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει κανείς προκειμένου να δοθούν θετικές προοπτικές στους νέους και γενικότερα στους πολίτες».

Το παιγνίδι του ΣΥΡΙΖΑ με τη φωτιά

Τι θα γίνει όμως σε περίπτωση πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα; Ανησυχεί όντως τις αγορές το ενδεχόμενο επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ;

«Ναι, σε κάθε περίπτωση. Η προσέγγιση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θέτει στην ουσία εν αμφιβόλω το σύνολο των μεταρρυθμίσεων και την πρόοδο που έχει συντελεστεί. Προτίθεται να επανέλθει σε μια φάση διακοσμητικών μόνον αλλαγών, χωρίς να αποκλείει καν την έξοδο από το ευρώ ή και να εξασφαλίσει ειδικούς όρους. Αυτό αντιτίθεται στην υγιή εξυγίανση αλλά και στη θεωρία που διατύπωσε ο Αριστοτέλης πριν από 2.350 χρόνια και η οποία δεν έχει ανατραπεί έκτοτε, ότι δηλαδή μόνον οι διαρθρωτικές αλλαγές φέρνουν στο τέλος βιώσιμες αλλαγές και επιτυχημένους προϋπολογισμούς».

Πιστεύει όμως ο Φόλκερ Χελμάγερ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε όντως να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ;

«Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά. Και η φωτιά αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια προσωρινή αποσταθεροποίηση πολλές χώρες που έχουν μπει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Εάν αυτό γίνει όντως στο τέλος είναι ένα άλλο ερώτημα. Και μόνον το παιγνίδι αυτό με τη φωτιά όμως θα διέκοπτε τη ροή κεφαλαίων προς την πραγματική οικονομία στην Ελλάδα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση κάτι τέτοιο δεν το θέλει κανείς».

Πηγή: Deutsche Welle


ethnos.gr


Δεν θα γλιτώνει κανείς από την εφορία. Θα σε βρίσκει ακόμη και στο νοσοκομείο


Νέα οδηγία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προς τις ελεγκτικές αρχές. Πώς θα βρίσκουν πλέον τις οφειλές φορολογουμένων

Πολλά είναι τα παράλογα που επισημαίνονται, μεταξύ άλλων σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, σε νέες οδηγίες που απέστειλε χθες η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προς τις ελεγκτικές αρχές για την κοινοποίηση των οφειλών στους φορολογούμενους
Εάν ο φορολογούμενος που χρωστά στην εφορία νοσηλεύεται, οι αρμόδιοι υπάλληλοι πρέπει να παραδίδουν, στο διευθυντή του νοσοκομείου το ειδοποιητήριο με τις όφειλες ή το όποιο πρόστιμο του έχει καταλογιστεί από την εφορία. Επίσης εάν ο φορολογούμενος στον οποίο πρόκειται να γίνει η επίδοση κρατείται σε φυλακή, η κοινοποίηση γίνεται στο διευθυντή της φυλακής.

Σύμφωνα με την ΓΓΔΕ η κοινοποίηση προστίμων, φύλλων έλεγχου, πράξεων προσδιορισμού φόρου κλπ θεωρείται οτι εχει πραγματοποιηθεί εφόσον:

α) κοινοποιηθεί ηλεκτρονικά,

β) αποσταλεί με συστημένη επιστολή, στην τελευταία δηλωθείσα ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας ή επαγγελματικής εγκατάστασης του εν λόγω προσώπου, ή

γ) επιδοθεί στο εν λόγω πρόσωπο, η σε κάποιο συγγενή του!

Ειδικότερα στις οδηγίες της ΓΓΔΕ τονίζονται τα εξής:
*    Στην περίπτωση που οι υπόχρεοι απουσιάζουν από την οικία τους το έγγραφο παραδίδεται στο σύζυγο, ή σε οποιονδήποτε από του συγγενείς, ή σε μέλος του προσωπικού!
*    Επίσης, εάν ο υπόχρεος επιτηδευματίας απουσιάζει από το κατάστημα, το γραφείο ή το εργαστήριο όπου εργάζονται, το έγγραφο παραδίδεται σε συνεταίρο ή συνεργάτη ή υπάλληλο, που εργάζεται στον ίδιο χώρο.
*    Εάν τα παραπάνω πρόσωπα δεν βρίσκονται στην κατοικία ή στο χώρο της εργασίας τους ή αρνούνται την παραλαβή του ή την υπογραφή της έκθεσης ή δεν μπορούν να υπογράψουν την έκθεση η επίδοση γίνεται με θυροκόλληση.
*    Εάν ο υπόχρεος είναι, κατά το χρόνο της επίδοσης, άγνωστης διαμονής, τότε αυτή γίνεται, στον δήμαρχο ή τον πρόεδρο της κοινότητας της τελευταίας γνωστής κατοικίας ή διαμονής του....

Πράξη που αποστέλλεται με συστημένη επιστολή θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δεκαπέντε ημερών από την ημέρα αποστολής. Στις περιπτώσεις της ηλεκτρονικής κοινοποίησης στο λογαριασμό φυσικού, νομικού πρόσωπο η πράξη θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών από την την ηλεκτρονική ειδοποίηση του.


Πηγή :news247.gr


Αυτοί εξαπατούσαν ιερείς σε όλη την Ελλάδα


Με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πατρών δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριών απατεώνων που τους τελευταίους έξι μήνες είχαν εξαπατήσει τουλάχιστον 13 ιερείς στην Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, τα Τρίκαλα, την Κοζάνη, τις Σέρρες και την Πρέβεζα, αποσπώντας τους συνολικά πάνω από 235.000 ευρώ. Οι δράστες, που συνελήφθησαν στις 28 Νοεμβρίου στην Πάτρα, την Αμαλιάδα και την Αγία Βαρβάρα Αττικής, είναι οι:
• Καραγκιόζης Στέφανος του Γεωργίου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε στις 25-3-1987 στην Αμαλιάδα Ηλείας, κάτοικο Αμαλιάδας.
• Κουτούλας Νίκος του Χρήστου και της Φρειδερίκης, που γεννήθηκε στις 9-3-1985 στην Αμαλιάδα Ηλείας, κάτοικο Αμαλιάδας.
• Γκαϊτατζής Παναγιώτης του Νικολάου και της Ελευθερίας, που γεννήθηκε στις 14-7-1980 στην Πάτρα, κάτοικο Αμαλιάδας.
Η δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες
πράξεις. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών παρακαλεί τους πολίτες που έχουν να δώσουν οποιαδήποτε σχετική πληροφορία να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2610-695140 και 695142, ενώ διασφαλίζονται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.





ΝΔ: Επαναφορά 5 κρίσιμων αρμοδιοτήτων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας



Την επαναφορά πέντε κρίσιμων αρμοδιοτήτων για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με παράλληλη αποσύνδεση της διαδικασίας εκλογής του από την υποχρεωτική διάλυση της Βουλής, θα επιδιώξει η ΝΔ, στο πλαίσιο της διαδικασίας Αναθεώρησης του Συντάγματος.
Η ΝΔ τάσσεται υπέρ της «αποκατάστασης του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του, με παράλληλη αλλαγή του καθεστώτος εκλογής του ώστε να διαθέτει την αναγκαία προς τούτο δημοκρατική νομιμοποίηση».
Όπως έχει, ήδη, περιγράψει ο πρόεδρος της Επιτροπής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, η πρόταση για το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας κινείται στην κατεύθυνση να γίνονται οι τρεις ψηφοφορίες που ορίζει το Σύνταγμα (σ.σ. απαιτούνται 200 ψήφοι στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και 180 στην τρίτη) και στην περίπτωση που δεν υπάρξουν 180 ψήφοι να γίνεται η εκλογή απευθείας από τον λαό.
Όχι στη διάλυση της Βουλής
Είναι χαρακτηριστική η διαπίστωση της ΝΔ ότι «η ιδιόμορφη σύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, χρησιμοποιήθηκε, σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις, από την αντιπολίτευση, περισσότερο ως μέσο πρόκλησης βουλευτικών εκλογών, παρά, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, ως διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρίσταται, λοιπόν, ανάγκη διορθωτικής αναθεώρησης των περί Προέδρου της Δημοκρατίας διατάξεων του Συντάγματος, τόσον ως προς την εκλογή του όσον και ως προς την άσκηση των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου ο θεσμός να διαδραματίσει τον κατά τη φύση του και κατά την ορθολογική δημοκρατική λειτουργία του Πολιτεύματος ρυθμιστικό του ρόλο».
Με βάση αυτό το σκεπτικό, η ΝΔ προτείνει την αναθεώρηση του άρθρου 30 ως προς την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, «προκειμένου ν' αποσυνδεθεί πλήρως το ενδεχόμενο μη εκλογής του από την καθ' οιονδήποτε τρόπο διενέργεια βουλευτικών εκλογών. Πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί, είτε δια της άνευ περιορισμών επανάληψης της ως άνω τρίτης ψηφοφορίας, βεβαίως με την ίδια πάντα πλειοψηφία. Είτε δια της προσφυγής στο Εκλογικό Σώμα, αλλ' αποκλειστικώς για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ευθέως απ' αυτό, πλην, όμως, με υποψηφίους μόνον εκείνους, οι οποίοι είχαν παραδεκτώς προταθεί και είχαν μετάσχει στην αγόνως εξελιχθείσα εκλογική διαδικασία. Σ' αυτή την περίπτωση είναι, προφανώς, αναθεωρητέο και το άρθρο 41 παρ. 5, δεδομένου ότι δεν θα τίθεται πλέον ζήτημα υποχρεωτικής διάλυσης της Βουλής. Επιπλέον, ο έλεγχος και η απόφανση ως προς το κύρος των αποτελεσμάτων της κατά τ' ανωτέρω εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Εκλογικό Σώμα πρέπει ν' ανατεθούν στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο προτείνουμε να ιδρυθεί, μέσω της αναθεώρησης του άρθρου 100 του Συντάγματος, κατά τα κατωτέρω εκτιθέμενα».
Ρυθμιστικός ρόλος
Η ΝΔ προτείνει να δοθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πέντε αρμοδιότητες ακόμη. Πρόκειται για αρμοδιότητες που είχαν καθιερωθεί με το Σύνταγμα του 1975 και αφορούν στη δυνατότητα:
- Να συγκαλεί ο ΠτΔ Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών όταν κατά την κρίση του υπάρχουν σοβαρές εθνικές περιστάσεις.
- Να υπάρξει αυστηρότερη οριοθέτηση της αρμοδιότητας της κυβέρνησης να προτείνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόωρη διάλυση της Βουλής για ανανέωση λαϊκής εντολής. Στόχος είναι η κατά το δυνατόν ασφαλέστερη ολοκλήρωση της τετραετούς βουλευτικής περιόδου.
- Να ανακτήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την κυρωτική νομοθετική του αρμοδιότητα και να μην περιορίζεται πλέον στην απλή έκδοση και δημοσίευση νόμων. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει ενισχυμένο ρόλο στον έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων. Στην περίπτωση αυτή μπαίνουν οι βάσεις για μια προληπτική λειτουργία -ήτοι προ της κατάθεσης του σχεδίου νόμου στη Βουλή- να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης.
- Δυνατότητα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προκηρύσσει δημοψήφισμα (όχι αυτό να γίνεται μόνο με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και της βουλής) για κρίσιμα εθνικά θέματα. Η πρόταση προβλέπει να μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προκηρύσσει δημοψήφισμα και δια της οδού της λαϊκής πρωτοβουλίας (είτε νομοθετικό είτε για κρίσιμα εθνικά θέματα), υπό προϋποθέσεις.
- Δυνατότητα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απευθύνει διαγγέλματα, χωρίς να απαιτείται σύμφωνη γνώμη του προέδρου της κυβέρνησης.


Πηγή : ethnos.gr


Το 55% των Ελλήνων θα μετακόμιζε στο εξωτερικό για εργασία



Το 55% των Ελλήνων δηλώνουν πρόθυμοι να μετακομίσουν στο εξωτερικό για εργασία, λόγω κυρίως της οικονομικής αβεβαιότητας που νιώθουν. Το δεύτερο σοκ είναι ότι το ποσοστό αυτό υπολείπεται πολύ των
αντίστοιχων σε Ολλανδία και Γαλλία, στις οποίες ξεπερνά το 90%. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και το στοιχείο ότι η νεολαία της Ελλάδας εμφανίζεται περισσότερο «συγκρατημένη» και προτιμά την εύρεση εργασίας στη χώρα.

Τα παραπάνω αποτελούν μερικά μόνο από τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η παγκόσμια έρευνα με τίτλο «Αποκωδικοποιώντας το Παγκόσμιο Ταλέντο» που διεξήγαγαν οι εταιρείες The Boston Consulting Group και The Network, καθώς και η skywalker.gr για την Ελλάδα.

Η έρευνα που διεξήχθη σε 189 χώρες από την The Boston Consulting Group κατέδειξε πως σχεδόν τα δύο τρία του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού δηλώνουν ότι θα απαντούσαν θετικά σε πρόταση εργασίας στο εξωτερικό.

Φεύγουν από Ελλάδα λόγω οικονομικής αβεβαιότητας

Από την Ελλάδα συμμετείχαν στην έρευνα 1.235 άτομα και πραγματοποιήθηκε από τον Απρίλιο έως τέλη Νοεμβρίου 2014. Τα αποτελέσματά της παρουσιάζουν κάποια διαφοροποίηση. Ειδικότερα:
Το 55% των Ελλήνων θα μετακόμιζαν στο εξωτερικό για δουλειά, ποσοστά χαμηλότερα από τον μέσο όρο της έρευνας.
Μόνο το 5% των Ελλήνων ερωτηθέντων ήδη ζει στο εξωτερικό.
Οι τρεις πρώτες χώρες στις οποίες θα πήγαιναν οι Έλληνες είναι οι αγγλόφωνες Βρετανία (18%) στη πρώτη θέση, οι ΗΠΑ (12%) στην τρίτη θέση και η οικονομικά σταθερή Ελβετία (13%) στη δεύτερη. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος και Μεξικό.
Στο σύνολό της η Ελλάδα είναι στη 35η θέση σε σχέση με την διεθνή εμπειρία (σπουδές, πρόγραμμα ανταλλαγής, μαθητεία ή πλήρη απασχόληση).
Ενδιαφέρον εύρημα είναι το τι κάνει τους Έλληνες χαρούμενους στην εργασία τους. Ο καλός μισθός τοποθετείται τελευταίος στη λίστα των 10 σημαντικότερων κινήτρων για τους Έλληνες. Πρώτο κίνητρο σε σημασία είναι η εκτίμηση για τη δουλειά, δεύτερο η οικονομική σταθερότητα της εταιρείας και τρίτο το πόσο ενδιαφέρουσα είναι η εργασία. Η δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης, οι καλές σχέσεις με τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους, η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, το δημιουργικό και καινοτόμο εργασιακό περιβάλλον και η αίσθηση επαγγελματικής ασφάλειας, συμπληρώνουν τα σημαντικότερα κίνητρα.
Ο κ. Βασίλης Αντωνιάδης, επικεφαλής της BCG στην Αθήνα δήλωσε στην παρουσίαση της έρευνας πως στην Ελλάδα, οι νέοι δείχνουν προτίμηση για εύρεση εργασίας στην χώρα τους σε υψηλότερο ποσοστό από άλλες χώρες και το βασικό κίνητρο για αναζήτηση ευκαιριών είναι η εκτίμηση της δουλειάς τους από τους εργοδότες.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η νέα γενιά Ελλήνων (21-30 ετών) επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα περισσότερο από τον μέσο όρο.

Τάσεις φυγής και σε άλλες χώρες της ΕΕ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει από την έρευνα το γεγονός ότι ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά κατοίκων από τις αναπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης δηλώνουν πρόθυμοι να μετακινηθούν σε ξένες χώρες για επαγγελματικές ευκαιρίες. Σε αυτή την κατηγορία, ανήκουν πάνω από το 75% των κατοίκων της Ελβετίας και περισσότεροι από το 90% των κατοίκων της Ολλανδίας και της Γαλλίας.

Οι ΗΠΑ είναι η πιο δημοφιλής χώρα προορισμού παγκοσμίως (ποσοστό 42%) και την ακολουθούν η Μεγάλη Βρετανία (ποσοστό 37%) και ο Καναδάς (ποσοστό 35%). Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Γερμανία (ποσοστό 33%) και ευρωπαϊκές χώρες, που είτε έχουν ισχυρές οικονομίες είτε είναι γνωστές για την πολιτισμική τους προσφορά (ή και τα δύο). Αντίστοιχα το Λονδίνο (ποσοστό 16%), η Νέα Υόρκη (ποσοστό 12,2%) και το Παρίσι (ποσοστό 8,9%) είναι οι πιο ελκυστικές πόλεις προορισμού παγκοσμίως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας παγκοσμίως ποσοστό 64% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ήδη ζουν ή είναι πρόθυμοι να μετακομίσουν στο εξωτερικό για εργασία.

Σημειώνεται ότι η έρευνα διεξήχθη σε 189 χώρες από την The Boston Consulting Group, μία από τις κορυφαίες εταιρείες συμβούλων και τη The Network, το παγκόσμιο δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 50 κορυφαία job sites. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 200.000 ερωτώμενοι παγκοσμίως, ενώ 50 άτομα από όσους απάντησαν στο ερωτηματολόγιο κλήθηκαν σε συνέντευξη για την εις βάθος διερεύνηση των απαντήσεών τους. Στις συνεντεύξεις συμμετείχαν μηχανικοί, γιατροί-ερευνητές, project managers και δημόσιοι υπάλληλοι.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί θα μετακόμιζαν, ποσοστό 64% των ερωτηθέντων αναφέρουν τη διεύρυνση της προσωπικής και απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Όσον αφορά στο τι θα τους ικανοποιούσε στην εργασία, απλά θέματα αναφέρονται ως πιο σημαντικά. Έτσι η εκτίμηση του εργοδότη για τη δουλειά του εργαζόμενου και οι καλές σχέσεις με τους συναδέλφους βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις.



Newsroom ΔΟΛ


Ο διαβήτης τύπου 1: μια απλή εξέταση αναπνοής μπορεί να βοηθήσει την έγκαιρη διάγνωση σε παιδιά




Περίπου 1 στα 4 παιδιά με διαβήτη τύπου 1 δεν γνωρίζουν ότι έχουν την πάθηση μέχρι να εμφανίσουν διαβητική κετοξέωση - μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή επιπλοκή. Αλλά σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει μια χημική δείκτης για τον διαβήτη τύπου 1 στην αναπνοή των παιδιών, ανοίγοντας το δρόμο για ένα τεστ αναπνοής που επιτρέπει την έγκαιρη διάγνωση.

Η ερευνητική ομάδα, συμπεριλαμβανομένων Καθ Gus Hancock του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στη Βρετανία, δημοσιεύουν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Journal of Breath Research.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τύπου 1 διαβήτη επηρεάζει σχεδόν 2 στους 1.000 παιδιά και εφήβους, και οι αριθμοί αυξάνονται. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι μεταξύ του 2001 και του 2009, η συχνότητα του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 σε παιδιά ηλικίας κάτω των 9 ετών αυξήθηκε κατά 21%.

Ο διαβήτης τύπου 1 μπορεί να διαγνωστεί με μια εξέταση αίματος, αλλά Καθ Hancock σημειώνει ότι οι δοκιμές αυτές μπορεί να είναι τραυματική για μικρά παιδιά.

Υπάρχουν επίσης ορισμένες περιπτώσεις όπου ο διαβήτης τύπου 1 είναι κακοί στα παιδιά - ένα θέμα που εθίγη σε ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό προσκήνιο από Medical News Today. Τα συμπτώματα της πάθησης, οι οποίες περιλαμβάνουν αυξημένη δίψα και ούρηση, κόπωση και απώλεια βάρους, μπορεί να εκληφθούν ως συμπτώματα άλλων διαταραχών.

Μια μελέτη του 2008 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού, για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι μεταξύ των 335 παιδιών με διαβήτη νέας εμφάνισης τύπου 1, οι γιατροί κακοί αρχικά τον όρο στο 16% των περιπτώσεων. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, τα παιδιά λανθασμένα με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

Μια καθυστερημένη διάγνωση σημαίνει ότι μερικά παιδιά έχουν διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1, όταν έχουν ήδη αναπτύξει διαβητική κετοξέωση (DKA). Αυτό συμβαίνει όταν σοβαρή έλλειψη ινσουλίνης προκαλεί το σώμα να καίει λίπος για ενέργεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση των οξέων που ονομάζονται κετόνες στο αίμα, η οποία μπορεί να προκαλέσει ένα διαβητικό κώμα και ακόμη και θάνατο.

Σε αυτή την τελευταία μελέτη, ωστόσο, Καθηγητής Χάνκοκ και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι ένα μυρωδάτο κετόνη διατίθενται μέσω της αναπνοής - ακετόνη - μπορεί να αποτελεί πρώιμη ένδειξη της κετόνης συσσώρευση στο αίμα.

Αυξημένη ακετόνη αναπνοή συνδέεται με αυξημένο β υδροξυβουτυρικό επίπεδα στο αίμα
Για να φτάσουν τα ευρήματά τους, η ομάδα συλλέγονται δείγματα αναπνοής από 113 παιδιά και εφήβους ηλικίας 7-18 ετών που είχαν διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1.

Οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα της ακετόνης και ενός άλλου κετόνη ονομάζεται ισοπρενίου στην αναπνοή των συμμετεχόντων και τα συνέκριναν με κετόνη και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, οι μετρήσεις του οποίου ελήφθησαν κατά τον ίδιο χρόνο όπως συλλέχθηκαν δείγματα αναπνοής.

Καθ Hancock και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι οι συμμετέχοντες που είχαν αυξημένα επίπεδα ακετόνης στην αναπνοή τους είχαν επίσης αυξημένα επίπεδα μιας κετόνης που ονομάζεται β υδροξυβουτυρικό στο αίμα τους.

Η ομάδα βρήκε μια αδύναμη συσχέτιση μεταξύ της αυξημένης ακετόνης στην αναπνοή και την αύξηση της γλυκόζης στο αίμα, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "μόνο οι μετρήσεις ανάσα ακετόνη δεν παρέχουν ένα καλό μέτρο των επιπέδων της γλυκόζης του αίματος σε αυτή την ομάδα."

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τους, Καθ Hancock λέει:

"Τα αποτελέσματά μας έδειξαν ότι είναι ρεαλιστικά δυνατό να χρησιμοποιηθούν μετρήσεις της αναπνοής ακετόνης για την εκτίμηση κετονών στο αίμα.

[...] Αν η σχέση μεταξύ της αναπνοής ακετόνη και κετονών στο αίμα τα επίπεδα είναι αλήθεια σε υψηλότερα επίπεδα κετονών, μια απλή εξέταση αναπνοής θα μπορούσε να βοηθήσει με τη διαχείριση των ημερών αναρρωτικής άδειας σε παιδιά με διαβήτη, την πρόληψη εισαγωγών στο νοσοκομείο, παρέχοντας μια προειδοποίηση της πιθανής Η διαβητική κετοξέωση ανάπτυξη. "

Καθ Χάνκοκ είπε MNT ότι η ομάδα έχει ήδη παραχθεί ένα πρωτότυπο μιας μικρής φορητής συσκευής για τη μέτρηση επίπεδα κετονών στην αναπνοή, η οποία αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε κλινικές δοκιμές.

"Μετά από κλινικές δοκιμές, ελπίζουμε ότι αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα με διαβήτη τύπου 1 για να ελέγξετε αν είναι ή όχι οδεύουμε προς Η διαβητική κετοξέωση, όταν δεν αισθάνονται καλά», είπε, προσθέτοντας ότι η συσκευή μπορεί επίσης να είναι σε θέση να βοηθήσει νωρίς διάγνωση του διαβήτη 1 στα παιδιά τύπου.

Τον περασμένο μήνα, MNT αναφέρθηκαν σε μια μελέτη στην οποία οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν δημιουργήθηκαν δισεκατομμύρια παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη βήτα κύτταρα από εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα , ανοίγοντας το δρόμο για νέες θεραπείες για τον διαβήτη τύπου 1.

Για το newsotherwise.gr
Κώστας Βουκελάτος 
με πληροφορίες από medicalnewstoday.com




ΞΑΝΘΗ: ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ, ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ



Υπάλληλος του δήμου Τοπείρου, ο οποίος έχει πρωτοβάθμια καταδικαστεί, παραμένει στην εργασία του στο δήμο
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το thrakitoday, χθες (04/12/2014), η νέα δημοτική αρχή ενημερωθηκε από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου
Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, ο υπάλληλος κατηγορήθηκε για παιδεραστία και καταδικάστηκε πρωτόδικα, ενώ προσέφυγε στο Εφετείο.
Όπως αναφέρεται στο thrakitoday, δεν φαίνεται να κινήθηκαν από πλευράς του Δήμου οι απαραίτητες ενέργειες, για την απομάκρυνση του υπαλλήλου ώστε να τεθεί σε αργία, όπως άλλωστε προβλέπεται σχετικώς από την ισχύουσα νομοθεσία.


Πηγή : newsbomb.gr


Εγκληματικές συμπεριφορές Τρομοκρατία και διάλυση στα ΤΕΙ : Κτύπησαν τον Πρόεδρο του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ





Υπό κατάληψη το κεντρικό κτίριο της διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας. Φοιτητές χτύπησαν και έβρισαν χυδαία τον Mιχάλη Μπρατάκο ενώ του φώναζαν "ο Ρωμανός πεθαίνει κι εσύ υπογράφεις πτυχία". Τι λέει στο Newsit o Πρόεδρος του ΤΕΙ.

Υποστηρικτές του Νίκου Ρωμανού κάνουν κατάληψη στο ΤΕΙ της Αθήνας, στο οποίο έχει περάσει ο απεργός πείνας μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις που έδωσε.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας περιγράφει πως δέχθηκε την επίθεση από ομάδα φοιτητών

Όπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, Μιχάλης Μπρατάκος "γύρω στις 8.30 το πρωί, ήρθε μια ομάδα φοιτητών από το ΤΕΙ της Αθήνας, δεν ξέρω αν ήταν και από άλλα ΤΕΙ, έχοντας μια εμπροσθοφυλακή 4 με 5 ατόμων οι οποίοι ήταν πάρα πολύ εκνευρισμένοι και απαιτητικοί.

Φώναζαν περάστε όλοι έξω, γίνεται κατάληψη και χτυπώντας τις πόρτες. Δεν πρόλαβα να σηκωθώ από το γραφείο μου γιατί εκείνη την ώρα υπέγραφα πτυχία. Οπότε μπήκαν μέσα στο γραφείο μου και φωνάζοντας και βρίζοντας χυδαιότατα μου ζήτησαν να βγω έξω.

Εγώ παρέμεινα στο χώρο και τους είπα οτι πρέπει να υπογράψω αυτά τα πτυχία γιατί έχω ορκωμοσία. Πάλι υβρίζοντας χυδαιότατα πήραν το φάκελο με τα πτυχία και τον πέταξαν, κάποια μάλιστα ποδοπατήθηκαν.

Ενας από αυτούς, τον οποίο δεν γνωρίζω, χειροδίκησε εναντίον μου. Δε με χτύπησε στο πρόσωπο αλλά με έπιασε από το λαιμό. Βρίζοντας βέβαια, δεν μπορώ να σας πω με τις χυδαίες εκφράσεις. Το σύνθημά τους ήταν "ο Ρωμανός πεθαίνει κι εσύ κάθεσαι και υπογράφεις πτυχία; Εξω" και μετά συνέχιζαν με βρισιές.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζουν την κατάληψή τους, έχω κλειδώσει τις πόρτες και είναι στον προθάλαμο του κεντρικού κτιρίου της διοίκησης και έχουν αναρτήσει πανό. Το πρωί που ξεκίνησε η διαδικασία της κατάληψης δεν ήταν παραπάνω από 25 άτομα" ειπε τέλος ο κύριος Μπρατάκος.


Από το ρεπορτάζ της  ΙΣΜΗΝΗΣ ΛΕΝΤΖΟΥ 
Πηγή : newsit.gr


Έξαλλος ο Λυμπερόπουλος απειλεί με... κρέμασμα τους ταξιτζήδες!


Τι σχέση έχουν ο Ιούδας και οι... κρεμάλες με τους οδηγούς ταξί; Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο, που υπογράφει σχετική επιστολή, όσοι οδηγοί ταξί συνεργάζονται με την Uber είναι Ιούδες και θα πρέπει να... κρεμαστούν στην πλατεία Συντάγματος.
Ο ΣΑΤΑ χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα στην σχετική επιστολή ενάντια στην Uber, με αφορμή την άφιξη της εταιρείας στην Ελλάδα και σε όσους αυτοκινητιστές αποδεχτούν να συνεργαστούν μαζί της.

Με διπλή ανακοίνωση στο facebook που φέρει την υπογραφή του, ο κ. Λυμπερόπουλος αναφέρει: «Ταξιτζήδες που συνεργάζονται με την uber αποτελούν εχθρό του κλάδου. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτό το επάγγελμα. Όσοι ταξιτζήδες προδίδουν το ταξί σαν σύγχρονοι Ιούδες ''για τριάντα αργύρια'' θέλουν κρέμασμα αλλά όχι σε συκιά στο Σύνταγμα».

Ο κ. Λυμπερόπουλος, τόνισε πως «ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε. Και είναι πόλεμος επιβίωσης. Οι ''πηλιογούσηδες'' του κλάδου έχουν ελάχιστο χρόνο να επανορθώσουν. Καλό θα είναι κάθε ιδιοκτήτης ταξί να γνωρίζει για τις συνεργασίες του οδηγού του και να τον αποτρέψει από την uber. Ο οδηγός μπορεί να είναι προσωρινός στο επάγγελμα και δεν νοιάζεται για το αύριο. Ο ιδιοκτήτης όμως και αύριο θα έχει το ταξί, θα έχει την περιουσία του. Ας μην αφήσουμε λοιπόν κάθε τυχοδιώκτη να παίζει και να υπονομεύει την περιουσία μας και το επάγγελμά μας».

Μετά τις αναρτήσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, ακολούθησε μια γενική ανακοίνωση, που κάνει λόγο για «δειλά ανθρωπάκια» όσον αφορά στην Uber και για «μπάσταρδους προδότες» του επαγγέλματος: «Η πρώτη ήττα για τα Αμερικανάκια ήταν να κάνουν πίσω για την εφαρμογή με τα ιχ. Αλλιώς το είχαν σχεδιάσει. Ξεκίνησαν στα μουλωχτά και πιστεύουν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο. Δειλά ανθρωπάκια. Μπορεί τούτος ο τόπος να βγάζει λίγους μπάσταρδους προδότες που μας δυσκολεύουν τη ζωή, αλλά έχει και κάμποσα εκατομμύρια ψυχές, που ξέρουν να αγωνίζονται με περηφάνια και τιμή. Βγάλτε εισιτήριο για το Σαν Φραντζίσκο...».


Πηγή : newsit.gr


Δώδεκα αυτοκίνητα, επτά «αριστεία», μια πρωτιά και μια έκπληξη στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP


Ο νέος κύκλος δοκιμών πρόσκρουσης σημαδεύτηκε από την πρωτιά της Porsche σε ό,τι αφορά την επαφή της με το EuroNCAP και την πεντάστερη παρουσία της Macan, τα τρία αστέρια του Dacia Logan λόγω χαμηλών επιδόσεων στις κατηγορίες εξοπλισμού ασφαλείας αλλά και προστασίας ενηλίκων επιβατών αλλά και τα τέσσερα αστέρια για τα smart fortwo, forfour, ΜΙΝΙ Hatchback και Opel Corsa που έχασαν την ανώτερη διάκριση για «εξοπλιστικούς» λόγους και με δεδομένο ότι ορισμένα περιφερειακά συστήματα ασφαλείας δεν αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού τους  

Πολυσυλλεκτικός ο νέος κύκλος δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP ο οποίος περιέλαβε δώδεκα αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και η Porsche Macan η οποία είναι η πρώτη εκπρόσωπος της φίρμας που αξιολογείται από την ανεξάρτητη ευρωπαϊκή αρχή.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες συμμετοχές o κύκλος δοκιμών περιέλαβε τα Ford Mondeo, VW Passat, Opel Corsa, smart fortwo και forfour, ΜΙΝΙ Hatchback, Opel Corsa, Porsche Macan, Subaru Outback, Dacia Logan MCV, ΚIA Sorento και Land Rover Discovery.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης πάνω από τα μισά από τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν απέσπασαν την ανώτερη διάκριση των πέντε αστεριών (Ford Mondeo, VW Passat, Porsche Macan, KIA Sorento, Land Rover Discovery Sport, Lexus NX και Subaru Outback) από τέσσερα αστέρια απέσπασαν τα Opel Corsa, smart fortwo και forfour και MINI Hatchback λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών του EuroNCAP σε ό,τι αφορά τα πρόσθετα συστήματα ασφαλείας ενώ τρία αστέρια απέσπασε το Dacia Logan MCV σημειώνοντας χαμηλή βαθμολογία (57%) τόσο στην προστασία ενηλίκων επιβατών όσο και στα περιφερειακά συστήματα ασφάλειας (38%).

Αναλυτικά, οι βαθμολογίες των αυτοκινήτων που συμμετείχαν, στις επιμέρους κατηγορίες διαμορφώθηκαν ως εξής:

Ford Mondeo: Το οικογενειακό μοντέλο της μπλε οβάλ φίρμας βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια και απέσπασε 86% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 82% στην κατηγορία προστασίας παιδιών, 66% στην κατηγορία προστασίας πεζών σε περίπτωση ατυχήματος και με 66% σε ό,τι αφορά τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

VW Passat: Την ανώτερη διάκριση των πέντε αστεριών πήρε και το γερμανικό μοντέλο που αξιολογήθηκε με 85% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 87% στην κατηγορία προστασίας των παιδιών, με 66% σε αυτήν της προστασίας πεζών και με 76% για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

Dacia Logan MCV: Το μοντέλο της Dacia αξιολογήθηκε με τρία αστέρια καθώς βαθμολογήθηκε με 57% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων και με 38% σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά συστήματα ασφαλείας που διαθέτει. Στις κατηγορίες προστασίας παιδιών και πεζών σε ενδεχόμενο ατυχήματος το Logan MCV βαθμολογήθηκε με 75% και 55% αντιστοίχως.

Opel Corsa: Το supermini της γερμανικής φίρμας αξιολογήθηκε με τέσσερα αστέρια αποσπώντας 79% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων 77% στην κατηγορία προστασίας των παιδιών, με 71% σε αυτήν της προστασίας πεζών και με 56% για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα Side Blind Spot Assist το οποίο ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό του Corsa, επιβραβεύθηκε με το βραβείο του EuroNCAP για καινοτόμες εφαρμογές ασφαλείας.

smart fortwo: το αυτοκίνητο πόλης απέσπασε συνολικά τέσσερα αστέρια σημειώνοντας 82% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 80% σε ό,τι αφορά την προστασία που προσφέρει σε επιβαίνοντες παιδιά, με 56% στην κατηγορία προστασίας πεζών σε ενδεχόμενο ατύχημα και επίσης με 56% σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά συστήματα που διαθέτει.

smart forfour: τέσσερα ήταν τα αστέρια και για το νέο τετράθυρο και τετραθέσιο smart το οποίο αξιολογήθηκε με 78% για την προστασία που προσφέρει στους ενηλίκους επιβαίνοντες, με 77% σε ό,τι αφορά την προστασία των παιδιών, με 65% στην κατηγορία προστασίας πεζών και 56% για τα πρόσθετα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

MINI Hatchback: με τέσσερα αστέρια αξιολογήθηκε η νέα γενιά του εμβληματικού μοντέλου της ΜΙΝΙ, σημειώνοντας 79% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 73% στην κατηγορία προστασίας παιδιών, με 66% για την προστασία πεζών σε πιθανό ατύχημα και 56% για τα συστήματα ασφαλείας.

Porsche Macan: «άριστη» ήταν η πρώτη επαφή της Porsche με το EuroNCAP καθώς η Macan η οποία πήρε τα πέντε αστέρια είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που περνά τις δοκιμές πρόσκρουσης της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής. Οι βαθμολογίες της Macan στις επιμέρους κατηγορίες ήταν 88% για την προστασία ενηλίκων επιβατών, 87% για την προστασία παιδιών 60% για την προστασία πεζών και 66% για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

Lexus NX: Το μικρότερο SUV της Lexus απέσπασε πέντε αστέρια και 82% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών και παιδιών, 69% στην κατηγορία προστασίας πεζών σε ενδεχόμενο ατύχημα και με 71% στην κατηγορία συστημάτων ασφαλείας.

Land Rover Discovery Sport: Πέντε αστέρια πήρε και το βρετανικό SUV το οποίο βαθμολογήθηκε με 93% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, με 83% για την προστασία που προσφέρει στους «μικρότερους» επιβάτες, με 69% για την προστασία που προσφέρει στους πεζούς σε περίπτωση ατυχήματος και με 82% για τα πρόσθετα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

ΚIA Sorento: Την υψηλότερη διάκριση απέσπασε και το KIA Sorento το οποίο αξιολογήθηκε με 90% στην κατηγορία προστασίας επιβατών, με 83% για την προστασία που προσφέρει στα παιδιά επιβάτες, με 67% στην κατηγορία προστασίας πεζών και με 71% για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

Πηγή : auto.in.gr


Τι ζητάει το ΤΕΙ Αθήνας από την κυβέρνηση για να δεχθεί τον Ρωμανό



Θέλει δύο τεχνικούς, ειδικό εξοπλισμό και τέσσερις ώρες φυσική παρουσία!

Έτοιμο δηλώνει το ΤΕΙ Αθήνας να δεχθεί ως σπουδαστή τον Νίκο Ρωμανό, εφόσον η πολιτεία δώσει λύση στα σημαντικά καθημερινά και λειτουργικά θέματα που θα προκύψουν.

Ωστόσο, προκειμένου να σπουδάσει εξ αποστάσεως ο 21χρονος στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο οποίο έχει εισαχθεί, το Ϊδρυμα ζητάει τουλάχιστον δύο τεχνικούς καθημερινά, μία κενή αίθουσα και ειδικό τεχνικό εξοπλισμό.

Όπως αποκάλυψε στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, Μιχάλης Μπρατάκος, οι πρυτανικές αρχές δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δεχθούν τον Ρωμανό για φοίτηση στο ΤΕΙ και σημείωσε: «Έχω 26.000 σπουδαστές, συν 5.000 από μετεγγραφές συν έναν ακόμα. Δεν μας πειράζει».

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, ότι το Ίδρυμα δεν μπορεί να δώσει κάποια λύση, γιατί χρειάζεται βοήθεια από την Πολιτεία, «η οποία και πρέπει να αποφασίσει».

Ήδη οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας έχουν επικοινωνήσει με το ΤΕΙ Αθήνας, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια είναι η κατάσταση, τι εξοπλισμός απαιτείται για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αν το τμήμα που έχει εισαχθεί ο Ρωμανός απαιτεί φυσική παρουσία.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΤΕΙ το πρόβλημα είναι ότι για να φοιτήσει στο τμήμα ο Ρωμανός πρέπει να παρακολουθήσει και ειδικά εργαστήρια τα οποία απαιτούν φυσική παρουσία.

«Εννοείται το πρώτο εξάμηνο το έχει χάσει και αν παρακολουθήσει το δεύτερο απαιτούνται τέσσερις ώρες την εβδομάδα φυσική παρουσία», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Μπρατάκο θα λυθεί το θέμα της φυσικής παρουσίας και υποστηρίζει ότι το ΤΕΙ πρέπει να υποστηριχθεί, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού αλλά και αιθουσών για ένα τέτοιο εγχείρημα.

«Η φύλαξη του ΤΕΙ έχει δοθεί σε ιδιωτική εταιρία, η οποία και φυλά τις τρεις πύλες. Εμείς δεν μπορούμε να ζητάμε ταυτότητες», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι το ΤΕΙ Αθήνας βρίσκεται από το πρωί υπό κατάληψη από ομάδα ατόμων τα οποάι διαμαρτύρονται για τον στον Nίκο Ρωμανό.

Όπως είπε στο protothema.gr ο κ. Μπαρτάκος, αυτή τη στιγμή το Συμβούλιο Διοίκησης βρίσκεται εκτός κτιρίου ενώ η σχολή τελεί υπό κατάληψη.


Πηγή : protothema.gr


Συνετρίβη ελληνικό F-16 νότια της Κρήτης, σώοι οι πιλότοι



Διθέσιο αεροσκάφος τύπου F16 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στη θάλασσα νότια της Κρήτης, με τους δυο χειριστές ωστόσο να προλαβαίνουν να εγκαταλείψουν ασφαλώς το μαχητικό.

Το F16 είχε απογειωθεί από την 115η Πτέρυγα Μάχης  για εκπαιδευτική αποστολή, όμως παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης και κατέπεσε περίπου 22 μίλια βόρεια της Γαύδου.

Οι πιλότοι περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των Χανίων για προληπτικούς λόγους.




Ξαναχτύπησαν οι «ληστές με το σίδερο»



Στιγμές τρόμου έζησαν τα ξημερώματα μια μητέρα με τη δεκάχρονη κόρης της και την ανήλικη φίλη της, όταν η άγρια συμμορία των αδίστακτων ληστών που βασανίζουν τα θύματά τους, καίγοντας τα με ηλεκτρικό σίδερο, εισέβαλαν στο σπίτι τους στην Πεύκη.

Συγκεκριμένα, τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στις 4 τα ξημερώματα στο διώροφο σπίτι που βρίσκεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 65 στην Πεύκη και επιτέθηκαν στη μητέρα, ιδιοκτήτρια γνωστού ινστιτούτου σολάριουμ στο Ψυχικό, τη δεκάχρονη κόρη της και την ανήλικη φίλης της που φιλοξενούσαν.
Οι δράστες, σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία, τις έδεσαν, χτύπησαν τη μητέρα στο πρόσωπο και τις απείλησαν με μαχαίρι και πυρακτωμένο ηλεκτρικό σίδερο, προκειμένου να τους αποκαλύψουν που είναι το χρηματοκίβώτιο.
Στο σπίτι δεν υπήρχε χρηματοκιβώτιο, ωστόσο το έκαναν άνω κάτω, βρήκαν και άρπαξαν 1.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας και τράπηκαν σε φυγή.


Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο πίσω από τη ληστεία να κρύβεται η συμμορία με το ηλεκτρικό σίδερο, μέλη της οποίας είναι αδίστακτοι Γεωργιανοί.


Πηγή : ethnos.gr


Ποινική δίωξη σε 16 για "εγκληματική οργάνωση" που αφορά στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο




Βαρύτατες κατηγορίες σε 16 άτομα για σύσταση "εγκληματικής οργάνωσης" στο ποδόσφαιρο, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφέρονται ονόματα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, γνωστοποίησε ότι εισηγήθηκε την άσκηση ποινικής δίωξης με την κατηγορία της σύστασης "εγκληματικής οργάνωσης" στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες διώκονται δύο παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων (ΠΑΕ), 4 παράγοντες της ΕΠΟ, δυο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, τρεις διαιτητές και πέντε μέλη άλλης επιτροπής.

Οι κατηγορίες είναι βαριές για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για δωροδοκία - δωροληψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Oι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και γ σε βαθμό πλημμελήματος.


Αθανασίου: Η φιλοσοφία μου είναι ενάντια στο γάμο των ομοφυλόφιλων



Με νέες δηλώσεις κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων επανέρχεται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, παρά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκληθεί στην ομοφυλοφιλική κοινότητα.

Ο υπουργός επιμένει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο να νομοθετηθεί ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών.

Αθανασίου: Ο γάμος των ομοφυλόφιλων είναι κόντρα στη φύση του ανθρώπου
«Ήμουν ξεκάθαρος. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, αυτό πιστεύω. Αυτή τη φιλοσοφία θα εισηγηθώ στην κυβέρνηση και η Βουλή θα αποφασίσει» είπε, μιλώντας στον Σκαϊ.

Ο κ. Αθανασίου έσπευσε να διορθώσει προηγούμενη δήλωσή του, που έλεγε ότι «η Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απαγορεύει το γάμο ομόφυλων ζευγαριών». «Έκανα εκ παραδρομής ένα λάθος στο ρήμα που χρησιμοποίησα για τη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν ισχύει ότι το απαγορεύει, αλλά ότι δεν το προβλέπει. Μιλά για γάμο μεταξύ γυναίκας και άντρα» τόνισε.

Για το θέμα της επέκτασης του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια επανέλαβε ότι θα συζητηθεί σε ειδική επιτροπή, αλλά θα πρέπει να εξεταστούν σε βάθος οι συνέπειες.

Ωστόσο, δεν έκανε καμία αναφορά στην επίμαχη δήλωση ότι «ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι κόντρα στη φύση του ανθρώπου», η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με την ομοφυλοφιλική κοινότητα να απαιτεί από τον υπουργό δημόσια συγγνώμη.

Οργισμένη η ομοφυλοφιλική κοινότητα από τις δηλώσεις Αθανασίου
«Οι δηλώσεις του υπουργού είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Ο κ. Αθανασίου όχι μόνο επιδεικνύει περίτρανα την ομοφοβία του, αλλά υποκινεί και πρακτικές μίσους όταν περιγράφει αιτήματα πολιτών ως εκτός ανθρώπινης φύσης» τόνισε στο in.gr ο κοινωνιολόγος και μέλος της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ), Παναγιώτης Δαμάσκος.

«Η Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου δεν απονέμεται βάσει προσωπικών νοοτροπιών, διαστρεβλωμένων αντιλήψεων περί του "νόμου της φύσης", του "σεβασμού των παραδόσεων" και των "θρησκευτικών απόψεων"» δήλωσε η Andrea Gilbert, από την οργανωτική επιτροπή του Αthens Ρride και μέλος της Επιτροπής του ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.


Πηγή : in.gr


Αποχή διαρκείας αποφάσισαν οι δικηγόροι για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας


Αποχή διαρκείας με ποσοστό 60% και "όχι" στο νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είπαν οι δικηγόροι με το δημοψήφισμα τους, με ποσοστό που ξεπέρασε το 93%. Από τους συνολικά 21.538 δικηγόρους οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες οι 18.510 (93,26%) είπαν όχι στις τροποποιήσεις του Κώδικα ενώ μόλις οι 1334 (6,72) ψήφισαν ναι.

Περίπου το 60% των δικηγόρων τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων με αποχή διαρκείας.
Το Δ.Σ. του ΔΣΑ και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα συνέλθουν άμεσα προκειμένου να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα και να προχωρήσουν στην «υλοποίηση της πλειοψηφούσας θέσης του δικηγορικού σώματος».
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Βασίλης Αλεξανδρής σε δήλωση του ανέφερε ότι:
«Οι δικηγόροι της Αθήνας συλλογικά, δυναμικά και με αίσθημα ευθύνης έναντι του θεσμικού τους ρόλου εξέφρασαν τη θέση τους για το κατατεθέν νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ένα νομοσχέδιο που αφορά τον κάθε πολίτη και την πραγμάτωση του δικαίου.
Επιβεβαίωσαν την κατηγορηματική -προϊόν εμπεριστατωμένων παρατηρήσεων- αντίθεσή τους στις προτεινόμενες τροποποιήσεις βασικών κεφαλαίων του Κώδικα. Εναντιώθηκαν στον προσχηματικό διάλογο και τον εμπαιγμό του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Διεκδίκησαν και διεκδικούν την ποιότητα της νομοθεσίας, την ορθή και δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης, την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη, την κατίσχυση των αρχών του κράτους δικαίου.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ένα καθαρό μήνυμα προς όλους: την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τους φορείς της νομοθετικής λειτουργίας, την κοινωνία».
Συντριπτικό «όχι» -ποσοστό 93,3%- στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, είπαν και οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, επιλέγοντας, παράλληλα, ως μορφή κινητοποίησης την «αποχή διαρκείας».
Στις κάλπες που στήθηκαν χθες και σήμερα στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης -στο πλαίσιο του 2ήμερου πανελλαδικού δημοψηφίσματος που διενήργησαν οι κατά τόπους δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας- προσήλθαν 3.384 δικηγόροι επί των 6.231 εγγεγραμμένων μελών του τοπικού Συλλόγου (ΔΣΘ). Βρέθηκαν 3.345 έγκυρα ψηφοδέλτια, από τα οποίο τα 3.157 (93,3%) ήταν κατά των νέων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τα 188 υπέρ (5,55%). Ακόμη βρέθηκαν 39 άκυρα ψηφοδέλτια (1,15%) και κανένα λευκό. Η συμμετοχή στο ΔΣΘ έφτασε στο 54,3%.
Σε ό,τι αφορά τη μορφή των κινητοποιήσεων, οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης τάχθηκαν στην πλειονότητά τους υπέρ της «αποχής διαρκείας». Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης τάχθηκαν -σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν- 2.959 δικηγόροι, ενώ υπέρ των «στοχευμένων ή περιορισμένων αποχών» ψήφισαν 1.128.
Καταψήφισαν το σχέδιο για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τάχθηκαν υπέρ της αποχής διαρκείας οι δικηγόροι της Καλαμάτας, της Τρίπολης και της Σπάρτης, που έλαβαν μέρος στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε, ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, προσήλθαν και ψήφισαν 236 από τους 335 εγγεγραμμένους δικηγόρους. Υπέρ του νέου Κώδικα ψήφισαν 8 και 235 καταψήφισαν, ενώ αναφορικά με την μορφή των κινητοποιήσεων, 121 ψήφισαν αποχή διαρκείας, 14 αποχή διαρκείας μέχρι την απόσυρση και 54 δικηγόροι ψήφισαν αποχή στοχευόμενη ή περιορισμένης διάρκειας.
Ανάλογα είναι και τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης. Συγκεκριμένα, ψήφισαν 108 από τους 124 δικηγόρους που είναι η δύναμη του Δικηγορικού Συλλόγου και κατά του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ψήφισαν 98 και υπέρ μόνο 10 δικηγόροι.
Στο Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης από τους 91 δικηγόρους έλαβαν μέρος στο δημοψήφισμα 75. Υπέρ του νέου Κώδικα ψήφισαν 5 και κατά 70, ενώ υπέρ της αποχή διαρκείας ψήφισαν οι 37 και αποχή στοχευόμενη ή περιορισμένης διάρκειας ψήφισαν οι 29 δικηγόροι της Σπάρτης.


Πηγή : imerisia.gr


Αλλεπάλληλα τα κρούσματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ : Έρευνα για το θάνατο του Γκάρνερ στη Νέα Υόρκη


Θύελλα αντιδράσεων για την αθώωση του αστυνομικού

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Ερικ Χόλντερ ανακοίνωσε την Τετάρτη την έναρξη μιας ομοσπονδιακής έρευνας για την πιθανή παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών μετά το θάνατο ενός αφροαμερικανού πολίτη στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψής του από ένα λευκό αστυνομικό.

«Οι εισαγγελείς μας θα διεξαγάγουν μια ανεξάρτητη σε βάθος, δίκαιη και έγκαιρη έρευνα» δήλωσε ο Χόλντερ στους δημοσιογράφους λίγες ώρες αφότου το Σώμα των ενόρκων στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη στον λευκό αστυνομικό μόλις δέκα ημέρες μετά από την παρόμοια απόφαση στο Φέργκιουσον του Μισούρι

«Εκτός από την εκτέλεση μιας δικής μας έρευνας η υπηρεσία θα προχωρήσει σε πλήρη αναθεώρηση του υλικού που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της τοπικής έρευνας» ανέφερε επίσης στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης.







Πηγή : newsbeast.gr


Γιατροί: Μη ασφαλής η περίθαλψη των πολιτών στα νοσοκομεία



Για μη ασφαλή περίθαλψη των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία κάνουν λόγο οι γιατροί εξαιτίας των περικοπών των δαπανών Υγείας. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η σωματική και πνευματική εξουθένωση του υπάρχοντος δυναμικού, συνδυαστικά με τις οργανωτικές αλλαγές στα δημόσια νοσοκομεία, καθιστούν ανασφαλή και αναξιοπρεπή τη φροντίδα υγείας των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μέλη του ΠΙΣ, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομιακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, προειδοποίησε ότι η έλλειψη 5.000 γιατρών και 10.000 νοσηλευτών από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, οδηγεί σε εργασιακή εξουθένωση το υπάρχον προσωπικό με άμεση συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Από εργασιακή εξουθένωση υποφέρει ένας στους τέσσερις Έλληνες γιατρούς
«Όταν ο γιατρός ή ο νοσηλευτής είναι κουρασμένοι, σωματικά και ψυχολογικά, λόγω φόρτου εργασίας ή επειδή οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι σωστές, είναι πολύ λογικό να οδηγούνται σε ιατρικά λάθη, αντιδεοντολογικές πρακτικές και να μην τυγχάνει ο ασθενής της σωστής προσοχής, τόσο ως προς τη διάγνωση, όσο και ως προς την θεραπεία», επεσήμανε ο κ. Βαρνάβας τονίζοντας ότι στο φαινόμενο αυτό αποδίδεται και η αύξηση των περιστατικών ιατρικών λαθών τα τελευταία χρόνια.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προωθούμενες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ έκανε λόγο για εμπαιγμό γιατρών και νοσηλευτών αφού «μας υπόσχονται στελέχωση των νοσοκομείων, αλλά στον προϋπολογισμό του 2015 δεν έχει εγγραφεί το σχετικό κονδύλι. Για να μην αναφερθούμε στην περικοπή των δαπανών για τη λειτουργία των νοσοκομείων, που το 2014 θα κλείσει στα 160 εκατομμύρια ευρώ. Τα νοσοκομεία έχουν στεγνώσει από υλικά. Χειρουργεία αναβάλλονται και οι γιατροί είναι υπόλογοι στους ασθενείς, όχι το υπουργείο Υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ έχουν αυξηθεί κατά 300.000 οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος με τη σειρά του προειδοποίησε ότι ο προϋπολογισμός του 2015 βάζει την Υγεία στην κλίνη του Προκρούστη. «Όλες οι δαπάνες υγείας για το 2015 είναι μειωμένες σε σχέση με το 2014. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη, η πραγματική φαρμακευτική δαπάνη έχει πέσει στα 1,6 δισ. ευρώ. Βάζουν στο στόχαστρο γιατρούς και φάρμακα, ενώ θα έπρεπε με επιστημονικά κριτήρια να προωθούν την αναδόμηση του συστήματος», ανέφερε.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι γιατροί για τον προϋπολογισμό του 2015, οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία υπολογίζονται σε 4,23 δισ. ευρώ, έναντι 4,74 δισ. ευρώ που αναμένεται να κλείσουν το 2014. Η χρηματοδότηση των νοσοκομείων τη νέα χρονιά προβλέπεται στα 1,118 δισ. ευρώ (μείωση κατά 22,8%), σε σχέση με το 2014 που αναμένεται να κλείσει στα 1,450 δισ. ευρώ. Για τον ΕΟΠΥΥ η κρατική επιχορήγηση προβλέπεται στα 526 εκατ. ευρώ το 2015, μειωμένη κατά 17% σε σχέση με το 2014 που είχε προβλεφθεί κονδύλι ύψους 633 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, τα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ για τις λοιπές παροχές ασθενείας το 2015 θα διαμορφωθούν στα 1,271 εκατ. ευρώ, ενώ το 2014 ήταν 1.625 εκατ. ευρώ (μείωση 354 εκατ. ευρώ). Τέλος, η εξωνοσομειακή φαρμακευτική δαπάνη διαμορφώνεται το 2015 στα 2 δισ. ευρώ, όπως και το 2014, καλύπτοντας και στους ανασφάλιστους πολίτες, που ανέρχονται σε περίπου 2,5 με 3 εκατομμύρια, ενώ περιλαμβάνεται στο ποσό αυτό και το κόστος των εμβολίων.

«Όλες οι δαπάνες περικόπτονται διαρκώς, το δείχνουν και τα νούμερα. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπάρχει μόνο στα χαρτιά, τα νοσοκομεία καταρρέουν λόγω απογύμνωσης τους από προσωπικό. Έχουν πει ότι οι μονάδες του ΠΕΔΥ θα αρχίσουν να λειτουργούν με το νέο χρόνο. Με τι προσωπικό; Προσλήψεις δεν έχουν γίνει. Ο χρόνος αλλάζει σε λιγότερο από έναν μήνα και δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κανένα σχέδιο», επεσήμανε ο κ. Βλασταράκος.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποδόμησης του δημόσιου συστήματος υγείας, την πρόσφατη απόφαση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρη Λαζόπουλου, να κλείσει όλες τις κλινικές του ΕΣΥ που λειτουργούν στο νοσοκομείο και το ιατρικό προσωπικό να απορροφηθεί από τις υπάρχουσες πανεπιστημιακές.

«Πίσω από την απόφαση αυτή υπάρχουν σκοπιμότητες και το υπουργείο δεν έχει πάρει ακόμα θέση στο ζήτημα, ενώ θα έπρεπε. Η κοινωνία του Έβρου είναι ανάστατη. Οι πολίτες στερούνται το δικαίωμα στην περίθαλψη», επεσήμανε ο κ. Βαρνάβας.

Ενώ ο κ. Βλασταράκος σχολιάζοντας το θέμα εξήγησε ότι, «οι πανεπιστημιακοί γιατροί έχουν δικαίωμα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο, ενώ πολλοί εξ αυτών έχουν παράλληλη δραση και στον ιδιωτικό τομέα της περίθαλψης. Οι γιατροί του ΕΣΥ αντιθέτως υποχρεούνται να έχουν αποκλειστική σχέση εργασίας με το κράτος. Η κατάσταση αυτή πλήττει απευθείας το δικαίωμα των ασθενών σε ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στις επαφές του τόσο με τον Πρωθυπουργό, όσο και με τον υπουργό Υγείας, για την διευθέτηση όλων των ανοικτών «μετώπων», έχει προτείνει:
- αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Δημόσια Υγεία,
- λειτουργία ενιαίου δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες,
- εφαρμογή των θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων,
- μηχανογράφηση όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ,
- επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης,
- εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού,
- θεσμοθέτηση της Ηλεκτρονικής Κάρτας Υγείας για την καλύτερη οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας,
- δικαίωμα σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ σε όλους τους γιατρούς, που θα αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση,
με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας, την εξοικονόμηση δαπανών και την ασφαλέστερη θεραπεία και διάγνωση των πολιτών.

Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr





Ανάκληση 190.000 Toyota λόγω προβληματικών αερόσακων


Η Toyota θα ανακαλέσει 190.000 οχήματα στην Ιαπωνία και την Κίνα για να αντικαταστήσει εν δυνάμει ελαττωματικούς αερόσακους της Takata για το κάθισμα του συνοδηγού.
Η ανάκληση κρίθηκε απαραίτητη έπειτα από την ξαφνική ενεργοποίηση, τον περασμένο μήνα, αερόσακου της Takata σε ένα αυτοκίνητο Will Cypha της Toyota, μοντέλο του 2003, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα ανακαλέσει 185.000 οχήματα από 19 μοντέλα, περιλαμβανομένων των Corolla και Alphard, στην Ιαπωνία κι άλλα 5.000 στην Κίνα.

Όπως ανακοίνωσε η Τoyota, το μέτρο έχει προληπτικό χαρακτήρα και η αιτία του προβλήματος δεν είναι ακόμη γνωστή. Η εταιρεία δεν έχει ενημερωθεί για θανάτους ή τραυματισμούς που συνδέονται με το πρόβλημα στους αερόσακους, όπως είπε η ίδια.

Περισσότερα από 16 εκατομμύρια οχήματα έχουν ανακληθεί από το 2008 σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των αερόσακων της Takata, οι οποίοι ενδέχεται να εκραγούν με υπερβολική δύναμη και να διασκορπίσουν μεταλλικά θραύσματα στο αυτοκίνητο.


Πηγή : newsit.gr


Αδικαιολόγητες οι τιμές των καυσίμων μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις διεθνώς




Παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα για τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα οι οποίες παραμένουν υψηλές μετά τις μεγάλες μειώσεις διεθνώς.

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το Υπουργείο Ανάπτυξης, με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση πανελλαδική τιμή λιανικής της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,546 ευρώ ανά λίτρο.

Από το υπουργείο αναφέρουν ακόμη ότι η μείωση κατά 20,43% της τιμής αργού σε δολάρια, ισοδυναμεί σε μείωση 6,06% στη βενζίνη σε ευρώ.

Στη χώρα μας, εξάλλου, η λιανική τιμή επηρεάζεται μόνο κατά 30% από την τιμή του προϊόντος. Οι τιμές διαμορφώνονται ποσοστιαία από τους εξής συντελεστές:

Φόροι: 62,75%

Τιμή Διυλιστηρίου: 30,03%

Μικτό κόστος διανομής: 7,22%

 Οι τιμές στην χώρα μας είναι αδικαιολόγητες επειδή η υπερφορολογία στα καύσιμα κρατάνε τις τιμές ψηλά και αυτό είναι μια πληγή την οποία θα δεν πρόκειται να αγγίξει το Ανάπτυξης διότι είναι δέσμευση στην τρόικα οπότε ότι έρευνα και να γίνει αποτέλεσμα ουσίας δεν υπάρξει.




Δεύτερη ευκαιρία εξόδου από τη διαθεσιμότητα για τους δημοσίους υπαλλήλους



Παράθυρο ώστε να δοθεί δυνατότητα να συμμετέχουν στο καθεστώς κινητικότητας και να μην απολυθούν όσοι διαθέσιμοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπόρεσαν για συγκεκριμένους λόγους μη δικής τους υπαιτιότητας να υποβάλουν σχετική αίτηση εντός των προβλεπομένων προθεσμιών δίνει επείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Με αυτήν καλούνται οι φορείς του Δημοσίου άμεσα - μέχρι την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου - να δηλώσουν τα στοιχεία «σχετικά με υπαλλήλους που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα και δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εκδοθείσες Ανακοινώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επειδή οι τιθέμενες εκ του νόμου προθεσμίες είχαν εκπνεύσει».

Μεταξύ των λόγων, για τους οποίους ενδέχεται οι υπάλληλοι να πρόλαβαν τις προθεσμίες αναφέρονται ενδεικτικά «αναπλήρωση εξαιρούμενου από τη διαθεσιμότητα, θέση σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών μετά από έλεγχο του Σ. Ε. Ε. Δ. Δ., επαναφορά στην Υπηρεσία με ανάκληση πράξεων λύσης υπαλληλικής σχέσης λόγω πλάνης για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και στη συνέχεια θέσης σε διαθεσιμότητα αυτών, αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν υποψηφίους για πρόσληψη σε θέσεις ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας και υποψήφιοι που καθ' οιονδήποτε νόμιμο τρόπο συμπεριλήφθηκαν στους τελικούς πίνακες διορισθέντων σε Δήμους, διορίστηκαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά τη δημοσίευση του ν. 4257/2014».

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο τα στοιχεία για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους θα πρέπει να αποσταλούν από κάθε Υπουργείο συγκεντρωτικά συμπεριλαμβανομένων και των Ν. Π. Δ. Δ. που εποπτεύουν, ώστε στη συνέχεια να ληφθούν οι αποφάσεις για την τύχη τους.


Πηγή : tanea.gr




Οι ΗΠΑ «βάφτισαν» τα Σκόπια «Μακεδονία» σε επίσημη δήλωση!


Διπλωματικό επεισόδιο Αθήνας-Ουάσιγκτον από την απόφαση των Αμερικανών να αναφέρουν τη FYROM με τη λεγόμενη συνταγματική της ονομασία στο κείμενο απόφασης των χωρών που συγκροτούν το συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον σημειώθηκε στις Βρυξέλλες, μετά την απόφαση της αμερικανικής διπλωματίας να συμπεριλάβει τα Σκόπια με την υποτιθέμενη συνταγματική τους ονομασία «Μακεδονία», σε κοινή δήλωση της ομάδας των χωρών που συμμαχούν κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.


Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ στη Σύνοδο η πΓΔΜ μετείχε με την προσωρινή ονομασία της, στη σχετική Κοινή Δήλωση των χωρών που συγκροτούν τον Συνασπισμό υπογράφει με τη λεγόμενη συνταγματική της ονομασία.

Είναι αποκαλυπτικό της στάσης των Αμερικανών το γεγονός ότι αγνόησαν τα διαβήματα και τις εκκλήσεις της ελληνικής διπλωματίας να μην υλοποιήσει την προαναγγελθείσα πρόκληση εναντίον των ελληνικών θέσεων και να αναφέρουν τις συμμετέχουσες χώρες με τον τρόπο που αναφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη, δηλαδή με την επίσημη ονομασία τους.

Έπειτα από την απόφαση των Αμερικανών να προωθήσουν την ατζέντα των Σκοπιανών και να... αρχειοθετήσουν τα ελληνικά επιχειρήματα, ο υπουργός των Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να μην λάβει μέρος στη σύνοδο των χωρών που συγκροτούν τη διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, παρά το γεγονός ότι είχε ταξιδέψει στις Βρυξέλλες ακριβώς για να συμμετάσχει στη σύνοδο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «ο λόγος της μη αυτοπρόσωπης συμμετοχής του κ. Βενιζέλου ήταν το γεγονός ότι, παρά τις σχετικές, πυκνές επαφές και τα διαβήματα που προηγήθηκαν, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες συγκάλεσαν τη σύνοδο, δεν τήρησαν τους κανόνες και την πρακτική του Ο.Η.Ε., ως προς τον τρόπο αναφοράς των συμμετεχουσών χωρών. Πιο συγκεκριμένα, ενώ στη Σύνοδο η πΓΔΜ μετείχε με την προσωρινή ονομασία της, στη σχετική Κοινή Δήλωση των χωρών που συγκροτούν τον Συνασπισμό υπογράφει με τη λεγόμενη συνταγματική της ονομασία».

Στη σύνοδο για τη διαμόρφωση της διεθνούς στρατηγικής προκειμένου να καταπολεμηθούν οι τζιχαντιστές, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον Πρέσβη Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ κ. Μ. Διάμεση.

«Η Ελλάδα κατέθεσε δήλωση που υπενθυμίζει τις σχετικές αποφάσεις του Σ.Α. του Ο.Η.Ε. και το γεγονός ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τη χώρα αυτή με την προσωρινή της ονομασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ και προστίθεται: «Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απηύθυνε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. Τζον Κέρρυ».


Πηγή : protothema.gr


Δεν αποδέχεται νέα μέτρα η Αθήνα


Mακρά σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών. Στη φωτογραφία, οι κ. Αντ. Σαμαράς και Γκ. Χαρδούβελης κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα συζήτησης για τον προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής.


Κινήσεις στην πολιτική και οικονομική σκακιέρα τόσο έναντι της τρόικας όσο και των πολιτικών της προϊσταμένων κάνει η ελληνική κυβέρνηση, με τον κ. Αντώνη Σαμαρά να εκτιμά ως εφικτή μία συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Το απαντητικό e-mail της τρόικας στις ελληνικές θέσεις, που έφθασε στις 2 τα ξημερώματα χθες, αποτέλεσε ψυχρολουσία αλλά, ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε και το πολιτικό σκεπτικό επί του οποίου ο πρωθυπουργός αποφάσισε να «εκθέσει» για πρώτη φορά τους εταίρους της χώρας και να αφήσει υπαινιγμούς για τις πραγματικές προθέσεις τους έναντι της Ελλάδας. Στην προχθεσινή του ομιλία αλλά και σε νέα, χθεσινή, σε εκδήλωση του City Univercity of London, όπου τόνισε πως «η Ελλάδα δεν θα γίνει η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης, αλλά ένα οχυρό σταθερότητας», ο κ. Σαμαράς απέφυγε να κάνει συγκεκριμένες αναφορές για τη στάση των εταίρων. Την ίδια ώρα, από το υπουργείο Οικονομικών η εικόνα δυσαρέσκειας για τη σκληρή γραμμή του ΔΝΤ ήταν αισθητή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε χθες μακρά σύσκεψη, υπό τον κ. Σαμαρά, με τη συμμετοχή των Γκ. Χαρδούβελη, Γ. Βρούτση και Γ. Μαυραγάνη με αντικείμενο την αξιολόγηση του απαντητικού μηνύματος της τρόικας, ωστόσο η κατά πολλούς αναμενόμενη τηλεδιάσκεψη με την τρόικα δεν πραγματοποιήθηκε. Η ελληνική κυβέρνηση προτίμησε να προετοιμάσει τα επιχειρήματά της έναντι του σημερινού Εuroworking Group που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες, στην ατζέντα του οποίου, προφανώς, το ελληνικό ζήτημα θα είναι ψηλά. Η Αθήνα, πάντως, σχεδιάζει την αποστολή διευκρινιστικών στοιχείων προς την τρόικα, ο χρόνος επιστροφής της οποίας παραμένει άγνωστος, ενώ το σενάριο να συμβεί αυτό τις προσεχείς 48 ώρες φαντάζει, πλέον, εξαιρετικά ασθενές, όχι όμως και απίθανο.

Κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι όσα περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση της Κυριακής συνιστούν και το όριο εντός του οποίου μπορεί να κινηθεί η ελληνική πλευρά. Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, με δημόσιες δηλώσεις τους, απέκλεισαν επί της ουσίας νέα πρόσθετα μέτρα (ΦΠΑ στα νησιά, ασφαλιστικό κ.ο.κ.) που θα οδηγούσαν σε περιδίνηση την κυβέρνηση. Η Αθήνα, ωστόσο, συλλέγει δεδομένα που ισχυροποιούν την επιχειρηματολογία της και, παράλληλα, αναζητεί και παρεμβάσεις ήσσονος «πολιτικού κινδύνου» που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την αξιοπιστία του ελληνικού σχεδίου.

Οπως προκύπτει από τις αναφορές στελεχών της τρόικας, αλλά και από τις παραδοχές των κυβερνητικών στελεχών, η τρόικα ζητεί την ισχυρή δέσμευση της Αθήνας σε πρόσθετα μέτρα, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για δημοσιονομικό κενό. Συγκεκριμένα, οι πιστωτές ζητούν ρητή εξασφάλιση για τις δράσεις, με πρώτη την ακύρωση της έκπτωσης 30% στην έκτακτη εισφορά, που θα αναλάβει η ελληνική πλευρά εφόσον παρατηρηθεί «δημοσιονομική τρύπα» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η κυβέρνηση, που εξακολουθεί να αμφισβητεί τους υπολογισμούς της τριμερούς, θα επιθυμούσε, ιδανικά, οι σχετικές δεσμεύσεις να περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο ή σε έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό, εφόσον βέβαια απαιτηθεί. Ωστόσο εξετάζεται και η δυνατότητα ύπαρξης μεταβατικής διάταξης στο πολυνομοσχέδιο με τη συμφωνία, που θα προβλέπει συγκεκριμένα τις προϋποθέσεις ενεργοποίησης των έκτακτων μέτρων.

Το Μαξίμου άκουσε χθες με ικανοποίηση τα μηνύματα της Ευρωζώνης για «τεχνικού χαρακτήρα παράταση» του υφιστάμενου προγράμματος. Στα επιτελείο των κ. Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου, οι οποίοι αναμένεται να αποδυθούν σε μπαράζ επαφών ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας, το σενάριο αυτό αντιμετωπίζεται ως συμβατό με τις ελληνικές επιδιώξεις: εξασφαλίζει χρόνο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δεν χάνεται η δόση που εκκρεμεί και «ακυρώνει» την επιδίωξη άλλων μερών για καθαρή παράταση του προγράμματος για διάστημα 6 ή ακόμη και 12 μηνών. Εφόσον το σενάριο επιβεβαιωθεί, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να καταλήξει σε συμφωνία - πακέτο (αξιολόγηση - ECCL γραμμή πίστωσης) εντός Ιανουαρίου, και οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα μπορούν να φτάσουν στην προεδρική εκλογή με το επιχείρημα της ολοκλήρωσης του προγράμματος. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο και στην Αθήνα επιβάλλεται, απλώς, παράταση του προγράμματος, τότε οι πολιτικές εξελίξεις θα επιταχυνθούν, με πρώτη τη διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, με τις σχετικές πρωτοβουλίες να αναλαμβάνονται ακόμη και στις αρχές Ιανουαρίου.

Έντυπη Έκδοση Καθημερινής