Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Τι ζητάει το ΤΕΙ Αθήνας από την κυβέρνηση για να δεχθεί τον Ρωμανό



Θέλει δύο τεχνικούς, ειδικό εξοπλισμό και τέσσερις ώρες φυσική παρουσία!

Έτοιμο δηλώνει το ΤΕΙ Αθήνας να δεχθεί ως σπουδαστή τον Νίκο Ρωμανό, εφόσον η πολιτεία δώσει λύση στα σημαντικά καθημερινά και λειτουργικά θέματα που θα προκύψουν.

Ωστόσο, προκειμένου να σπουδάσει εξ αποστάσεως ο 21χρονος στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο οποίο έχει εισαχθεί, το Ϊδρυμα ζητάει τουλάχιστον δύο τεχνικούς καθημερινά, μία κενή αίθουσα και ειδικό τεχνικό εξοπλισμό.

Όπως αποκάλυψε στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, Μιχάλης Μπρατάκος, οι πρυτανικές αρχές δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δεχθούν τον Ρωμανό για φοίτηση στο ΤΕΙ και σημείωσε: «Έχω 26.000 σπουδαστές, συν 5.000 από μετεγγραφές συν έναν ακόμα. Δεν μας πειράζει».

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, ότι το Ίδρυμα δεν μπορεί να δώσει κάποια λύση, γιατί χρειάζεται βοήθεια από την Πολιτεία, «η οποία και πρέπει να αποφασίσει».

Ήδη οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας έχουν επικοινωνήσει με το ΤΕΙ Αθήνας, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια είναι η κατάσταση, τι εξοπλισμός απαιτείται για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αν το τμήμα που έχει εισαχθεί ο Ρωμανός απαιτεί φυσική παρουσία.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΤΕΙ το πρόβλημα είναι ότι για να φοιτήσει στο τμήμα ο Ρωμανός πρέπει να παρακολουθήσει και ειδικά εργαστήρια τα οποία απαιτούν φυσική παρουσία.

«Εννοείται το πρώτο εξάμηνο το έχει χάσει και αν παρακολουθήσει το δεύτερο απαιτούνται τέσσερις ώρες την εβδομάδα φυσική παρουσία», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Μπρατάκο θα λυθεί το θέμα της φυσικής παρουσίας και υποστηρίζει ότι το ΤΕΙ πρέπει να υποστηριχθεί, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού αλλά και αιθουσών για ένα τέτοιο εγχείρημα.

«Η φύλαξη του ΤΕΙ έχει δοθεί σε ιδιωτική εταιρία, η οποία και φυλά τις τρεις πύλες. Εμείς δεν μπορούμε να ζητάμε ταυτότητες», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι το ΤΕΙ Αθήνας βρίσκεται από το πρωί υπό κατάληψη από ομάδα ατόμων τα οποάι διαμαρτύρονται για τον στον Nίκο Ρωμανό.

Όπως είπε στο protothema.gr ο κ. Μπαρτάκος, αυτή τη στιγμή το Συμβούλιο Διοίκησης βρίσκεται εκτός κτιρίου ενώ η σχολή τελεί υπό κατάληψη.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου