Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω επίσκεψης Νταβούτογλου - Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Η απαγόρευση θα ισχύσει από το πρωί της Παρασκευής ως το απόγευμα του Σαββάτου. Αφορά μεγάλες περιοχές του κέντρου και και περιοχές κατά μήκος της διαδρομής που συνδέει το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το κέντρο της Αθήνας. Διαβάστε αναλυτικά τις οδούς.

Την απαγόρευση όλων των πορειών και συγκεντρώσεων από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής έως και τις 18:00 το απόγευμα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας ανακοίνωσε η Αστυνομία, λόγω της επίσκεψης της τουρκικής κυβερνητικής αποστολής για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Πέραν του ιστορικού κέντρου, του Κολωνακίου και του Χίλτον, η απαγόρευση αφορά και περιοχές κατά μήκος της διαδρομής που συνδέει το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα θα επιβληθούν στις περιοχές που περικλείονται από τους εξής δρόμους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου)- συνέχεια Λυκαβηττού- δεξιά Αναγνωστοπούλου- αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ- αριστερά Μαρασλή- δεξιά Δεινοκράτους- αριστερά Αριστοδήμου- δεξιά Αθηναίων Εφήβων- αριστερά Κόνιαρη- δεξιά Τσόχα- αριστερά Δ. Σούτσου- συνέχεια Πανόρμου- αριστερά Χατζηκωνσταντή- αριστερά Λάμψα- δεξιά Φλώρου- δεξιά Μεταξά- Πλατεία Δάφνης- δεξιά Χλόης- αριστερά Υακίνθων- δεξιά Βίκτωρος Ουγκώ- έναντι Βεάκη- συνέχεια Βλαχάκη- δεξιά Μεσογείων- αριστερά Μιχαλακοπούλου- αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου- αριστερά Κρατερού- δεξιά Αλκαίου- δεξιά Ούλωφ Πάλμε- δεξιά Ευφρονίου- αριστερά Σπ. Μερκούρη- δεξιά Ευτυχίδου- Πλατεία Πλαστήρα- Αρχιμήδους- δεξιά Μάρκου Μουσούρου- αριστερά Αρδηττού- συνέχεια Καλλιρρόης- δεξιά Δράκου- αριστερά Μουσών- συνέχεια Παναιτωλίου- Αρακύνθου- Στησικλέους- δεξιά Ακάμαντος- αριστερά Αποστόλου Παύλου- δεξιά Ερμού- αριστερά Αθηνάς- δεξιά Βορρέου- αριστερά Αιόλου- δεξιά Κολοκοτρώνη- Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός- Λ. Κατεχάκη), έως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στις εξής οδούς και λεωφόρους:

- Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της

- Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της

- Λεωφ. Μεσογείων στο τμήμα της από Οδό Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας

- Οδό Μιχαλακοπούλου (ρεύμα καθόδου προς κέντρο)

Εναλλακτικά προτείνονται οι εξής διαδρομές:

Για τους κατευθυνόμενους από τα βόρεια προάστια:

- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Αλεξάνδρας.

- προς νότια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

- προς Πειραιά μέσω Λεωφ. Κηφισού.

Για τους κατευθυνόμενους από τα νότια προάστια:

- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

- προς τα βόρεια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

Για τους κατευθυνόμενους από τον Πειραιά :

- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω της οδού Πειραιώς.

- προς τα βόρεια προάστια μέσω Λεωφ. Κηφισού.



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου