Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που παρήγε και διακινούσε αναβολικά

 



Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή και διακίνηση σε Ελλάδα και εξωτερικό, παράνομων αναβολικών ουσιών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πρωινές ώρες της Τετάρτης, 22 Μαΐου 2024, σε περιοχές της Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν -2- άτομα, κατηγορούμενοι για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τον αθλητισμό, πλαστογραφία, επιβλαβή φάρμακα και κλοπή, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -2- άτομα.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, με τη συνδρομή της Europol, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από το 2019, δραστηριοποιούνταν στην παρασκευή και προμήθεια απαγορευμένων αναβολικών ουσιών σε αθλητές, επαγγελματίες ή μη, με σκοπό τη βελτίωση της αθλητικής τους απόδοσης.

Από την αξιοποίηση και ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης προέκυψε ότι:

  • λειτουργούσαν πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων, καθώς και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο συσκευασίας αυτών, στην οικία του αρχηγικού μέλους.
  • πλαστογραφούσαν φαρμακευτικά προϊόντα επώνυμων εταιρειών, χρησιμοποιώντας όλα τα απαραίτητα υλικά προκειμένου να εμφαίνονται ως γνήσια  (ολογράμματα, φύλλα οδηγιών και ταινίες γνησιότητας του ΕΟΦ).
  • διέθεταν προς πώληση και παράνομα σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (στυτικής δυσλειτουργίας κλπ.)
  • η προμήθεια του εξοπλισμού και των πρώτων υλών πραγματοποιούνταν από χώρες της Ευρώπης αλλά και της Ασίας,
  • η διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, μέσω δύο ιστοσελίδων που διατηρούσαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, επιχείρηση και οχήματα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:








  • πλήρης εξοπλισμός παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών σκευασμάτων,
  • περισσότερα από -380.000- δισκία – αμπούλες που περιείχαν αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες,
  • άνω των -104- κιλών πρώτης ύλης,
  • πλήθος υλικών συσκευασίας (κουτιά, αμπούλες, πλαστικές συσκευασίες, φύλλα οδηγιών, ολογράμματα, ετικέτες κ.ά.) και
  • -2.630- ευρώ.

Επιπλέον, από τις έρευνες στην οικία του αρχηγικού μέλους εντοπίστηκε ειδικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη κρυπτονομίσματος, που τροφοδοτούνταν μέσω ρευματοκλοπής.

Το παράνομο οικονομικό όφελος που υπολογίζεται ότι θα αποκόμιζαν από την πώληση των κατασχεθέντων, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα -2.500.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.



Μέλος της ΠΓ κατά Κασσελάκη: «Μεταλλάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ασπόνδυλο κόμμα με στοιχεία lifestyle»


 

Σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και της πολιτικής ινφλουένσερ που χαράζει αφήνει μέσω επιστολής η Ζωή Καρκούλια, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας ζητά την άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η επιστολή του μέλους της ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ προς την Ράνια Σβίγκου

Συντρόφισσα Ράνια

Έχουμε ήδη διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής περιόδου και έχουμε φτάσει σχεδόν προ των πυλών…

Σε όλη αυτή την περίοδο παρακολουθούμε, ως μη έχοντες συμμετοχή στην πολιτική ζωή και στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. , με ευθύνη όχι δική μας, τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μεταλλάσσεται σε ένα άλλο κόμμα που δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση ούτε με την αριστερά, ούτε καν τη σοσιαλδημοκρατία και το κέντρο και το χειρότερο, ούτε με τον ίδιο του τον εαυτό.

Και εξηγούμαι:

Όλο αυτό το διάστημα παρατηρείται μια τάση από τον Πρόεδρο να αναδιατυπώνει και να αλλάζει ψηφισμένες θέσεις του κόμματος, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διεργασία ή σύγκλιση των οργάνων.

Θα αναφέρω κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Ο σ. Κασσελάκης αναφέρεται στο ΝΑΤΟ και το αποκαλεί « ιερή αμυντική συμμαχία» με γνωστό το ρόλο του ΝΑΤΟ ιστορικά και για τη χώρα μας και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων κλπ.

Οι απόψεις – θέσεις που εκφράζει περί αγοράς και λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα δεν είναι μόνο μακριά από τις διαχρονικά εκφρασμένες θέσεις του κόμματος αλλά και μακριά από όποιο προοδευτικό κόμμα και εφάπτεται σχεδόν με τις μεγαλοστομίες του κ.Μητσοτάκη.

Το δε «πατρίς – Θρησκεία- Οικογένεια» απέχει έτη φωτός από το «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» που προτάσσεται από όλους τους προοδευτικούς πολίτες από τη μεταπολίτευση και μετά.

Θα μπορούσα να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο παραθέτοντας πολλά ακόμα και ουσιαστικά, θα κλείσω όμως λέγοντας ότι, γενικότερα, μέσα από τις πρακτικές και τις κινήσεις του Προέδρου παρατηρείται μια σταδιακή μετατόπιση της φυσιογνωμίας του κόμματος και των αρχών του. Μεταλλάσσεται σε ένα ασπόνδυλο κόμμα, χωρίς επι της ουσίας να έχει όργανα που θα λαμβάνουν αποφάσεις, με πρόφαση την «αδιαμεσολάβητη» σχέση προέδρου – βάσης, με έντονα στοιχεία life style.

Τα παραπάνω είναι κομβικά θέματα για τη λειτουργία αλλά και την κατεύθυνση του κόμματος, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία προεκλογική απέναντι στην πιο αντιλαϊκή και επικίνδυνη κυβέρνηση και ενώ εμείς αδυνατούμε να προτάξουμε ένα σοβαρό, προοδευτικό, αντιπαραθετικό σχέδιο διακυβέρνησης που θα καταφέρει να εμπνεύσει την κοινωνία και να την συσπειρώσει ξανά.

Για τους λόγους αυτούς, συντρόφισσα Ρανια, απευθύνομαι σε σένα ως γραμματέα του κόμματος, που έχεις και την ευθύνη και σου ζητώ, έστω και στο παραπέντε, να συγκαλέσεις συνεδρίαση της Π.Γ. γιατί όλα αυτά δεν μπορεί να συμβαίνουν ερήμην των οργάνων του κόμματος. Δεν μπορεί να είμαστε σχεδόν στην εκπνοή ενός σημαντικού προεκλογικού αγώνα και τα στελέχη σου και μέλη της ΠΓ να μην τα εμπλέκεις σε αυτή τη μάχη και να τα κρατάς παροπλισμένα. Το ότι δεν συνεδριάζουν τα όργανα δεν σημαίνει ότι τα κομματικά στελέχη (Π.Γ. και Κ.Ε.) με μαγικό τρόπο σταμάτησαν να υπάρχουν. Ούτε σταμάτησαν να έχουν μέρος της ευθύνης για τα τεκταινόμενα. Οι ίδιοι συνεχίζουν να δρουν και να κινούνται στους κοινωνικούς χώρους, στις οργανώσεις του κλπ και το βασικότερο να ανησυχουν.

Μπορεί να μην γίνονται σε σας αντιληπτοί γιατί τους διέπει πολιτική αξιοπρέπεια και έχουν κομματική συνείδηση και δεν τοποθετούνται προς τα έξω πάνω σε όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Όμως πέρα από την χρονική συγκυρία και το αποτέλεσμα της κάλπης, που όλοι θέλουμε να είναι το καλύτερο δυνατό για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ,. να αναλογιστείς συντρόφισσα Ράνια ότι όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και την αριστερά , απέναντι στην προοδευτική παράταξη και τέλος απέναντι στον ελληνικό λαό.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Ζωή Καρκούλια





Μητσοτάκης: Χρεοκοπία χωρίς επιστροφή όσα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια.

Τα σημαντικά που είπε ο πρωθυπουργός :

«Συμφώνησα αμέσως με τη διεξαγωγή της σημερινής συζήτησης καθώς η ακρίβεια απασχολεί όλα τα ελληνικά νοικοκυριά, θα έλεγα ότι είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο», είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του.

«Σε όλες τις μετρήσεις το πρόβλημα της ακρίβειας κυριαρχεί, αφήνοντας πίσω άλλα ζητήματα. Γι' αυτό η καταπολέμησή της αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την μακροοικονομική αλήθεια, να πληροφορηθούν για να αναχώματα που έχουμε υψώσει απέναντι στον πληθωρισμό και να μάθουν τις θέσεις όλων των κομμάτων στο ζήτημα αυτό.

Η εισβολή στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, οι ανατιμήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο σφράγισαν τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης. Μέσα από τολμηρή πολιτική αναχαιτίσαμε τις ανατιμήσεις στο ρεύμα, τώρα έχει φτάσει η τιμή του στα προ κρίσης επίπεδα, αλλά το πρόβλημα επιμένει στον πληθωρισμό των τροφίμων», πρόσθεσε.

«Είναι ένα δύσκολο στοίχημα που χρειάζεται χρόνο και συστηματική προσπάθεια. Χρειάζεται ρεαλισμό και γνώση της πραγματικότητας. Από τη μία το σούπερ μάρκετ και από την άλλη τα υψηλά ενοίκια ροκανίζουν τα εισοδήματα. Για αυτό εφαρμόζουμε μέτρα για ευάλωτους και αισχροκέρδεια. Δεν είμαι εδώ για να εξωραίσω καμία κατάσταση αλλά να συμφωνήσουμε για τα στοιχεία τοιυ πληθωρισμού και με τα αντίστοιχα της ευρωζώνης».

«Η εικόνα του πληθωρισμού των τροφίμων έχει αντίστροφη πορεία. Τα τρόφιμα έχουν βαρύτητα 22% στον γενικό πληθωρισμό. Σήμερα έχουμε πληθωρισμό τροφίμων επίμονο που είναι λίγο πάνω από το μέσο όρο τον ευρωπαϊκό. Δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα Οι μεγάλες εταιρείες δεν μπορούν και δεν πρέπει να θέτουν γεωγραφικούς περιορισμούς. Ή να μειώνουν τιμές εκεί που θέλουν, δεν γίνεται το ίδιο προϊόν να διατίθεται με τόσο μεγάλες διαφορές. Είναι κερδοσκοπική πρακατική, δεν συνδέεται μόνο με τα μεταφορικά. Μεταξύ άλλων τροφοδοτεί και τον γενικό πληθωρισμό. Η ΕΕ οφείλει να βάλει αυστηρούς κανόνες» .

«Μόλις χθες η αρμόδια αντιπρόεδρος επέβαλε πρόστιμο μαμούθ σε αμερικανική πολυεθνική που ξεπέρασε τα 300 εκατ. Αυτό που ζητάμε είναι να ενισχυθεί το ευρωπαϊκό οπλοστάσιο. Δεν το ζητά μόνο η Ελλάδα αλλά τουλάχιστον 8 χώρες. Μας ρωτάτε γιατί τώρα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Γιατί τώρα αναδείχθηκε το πρόβλημα και σε άλλες χώρες. Και η Ευρώπη αιφνιδιάστηκε από την αύξηση τιμών. Ποτέ η ΕΚΤ δεν προέβλεπε τόσο υψηλό πληθωρισμό. Αυτός ο πληθωρισμός της απληστίας πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά. Αντιδρούμε τώρα γιατί τώρα έχουμε ευρωεκλογές πρέπει να καταγραφεί ως ευρωπαϊκή προτεραιότητα. Μια ελληνική εισήγηση βρίσκεται στο επίκεντρο των προβληματισμών της ΕΕ. Μου κάνει εντύπωση ότι ευρωπαϊκή πρόταση της ασκείται κριτική από την Αριστερά. Εσείς δεν είστε ιστορικά κατά των μονοπωλείων. Κάνει μια πρόταση και της ασκείτε κριτική σε μια πρόταση που σαν λογική δεν σας βρίσκει αντίθετους».

«Ζήσαμε μια μεγάλη περιπέτεια, αυτή είναι η ιστορία της ελληνικής οικονομίας», είπε ο πρωθυπουργός δείχνοντας ένα γράφημα με την ελληνική οικονομία.

«Ο νέος αρχηγός σας θέλει να αναστήσει την πολιτική συμμαχία με Βαρουφάκη και Ζωή να του θυμίζουμε ποιοι ήταν οι υπαίτιοι της οικονομικής καταστροφής», συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν αρκεί να βλέπουμε πού είμαστε σήμερα αλλά και πού θέλουμε να πάμε αύριο αλλά και από πού ξεκινήσαμε. Από μια αφετηρία που συνοδεύτηκε εξαρχής από μεγάλα εμπόδια. Αλλά η Ελλάδα πέτυχε υπερδιπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την Ευρώπη. Ελάτε να συγκρίνουμε τις δικές σας ημέρες, δεν θα είναι κολακευτικά τα αποτελέσματα», συνέχισε και πάλι απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

«Τα δηλωμένα εισοδήματα του 2023 είναι σήμερα 23% αυξημένα, ο μέσος μισθός κατά 19% αυξημένος. Εδώ θα είμαστε και το 2027 για να διαπιστώσουμε αν κάναμε πράξη την υπόσχεση για μέσο μισθό 1.500 ευρώ. Δεν πτωχεύουμε λοιπόν αλλά έχουμε πολύ δρόμο να καλύψουμε».

 Aναφέρθηκε στις εξωφρενικές προτάσεις που έχουν ακουστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ: «4.000 ευρώ συνταξη σε όλους; 13ος 14ος μισθός ανεδαφικά επιχειρήματα για φορολογικές ελαφρύνσεις. Ας παραδεχθούμε ότι μπορούμε να επιμείνουμε μόνο σε ρεαλιστικές λύσεις. Ενα πρόβλημα σε έξαρση είναι σύνθετο για να δεχθεί απλοϊκές λύσεις. Τα αναχώματα της πολιτείας ήταν και συντονισμένα και είχαν και συγκεκριμένο αποτύπωμα. κάποιος να ενημερώσει τον αρχηγό σας ότι εμείς φορολογήσαμε τα υπερκέρδη. Πείτε του το, μην τα επαναλαμβάνει είναι σαν να μας διαφημίζει.

Τα χρωματιστά τιμολόγια ήταν μια ουσιαστικά παρέμβαση στην αγορά γιατί οι τιμές έπεσαν στα προ κρίσης επίπεδα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δόθηκε προς κοστολόγηση στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής. «45 δις την τετραετία κοστίζουν αυτά που τάζετε. Όχι πρόγραμμα θεσσαλονίκης... δεν έχετε μάθει από τα λάθη σας. Για να καταλάβετε ότι αυτά που εισηγείστε συνεπάγονται χρεοκοπία και αυτή τη φορά χρεοκοπία χωρίς επιστροφή. Πρέπει να ξεφύγουμε από τον λαϊκίστικο κύκλο του ψέματος που τόσο ακριβά έχουμε πληρώσει. Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν χρέος να μην καταφεύγουν σε εύκολα συνθήματα. Πολύ περισσότερο όταν βρεθήκατε στην ίδια θέση κάποια στιγμή το 2018. Τι έλεγε τότε ο αρχηγός σας. Να σας θυμίσω. Οι μειώσεις στο ΦΠΑ δεν θα περάσουν ποτέ στον καταναλωτή και είναι αναποτελεσματικές. Kοροϊδεύτε τον ελληνικό λαό. Ο αρχηγός σας λέει ότι φέρνει φρέσκο αέρα αλλά μάλλον είναι κοπανιστός».






Άλλος Βελόπουλος - Ιφιγένεια Μουμτζή ΣΥΡΙΖΑ : «Ο Κασσελάκης θα φτιάξει μεσαία τάξη με μισθούς 4.000 ευρώ τον μήνα»

 


Δεν έχουν ίχνος ντροπής στον ΣΥΡΙΖΑ και δουλεύουν ασύστολα τον κόσμο χωρίς ηθική.

Μετά τις παπάτζες Κυριάκου Βελόπουλου για συντάξεις 4.000 ευρώ, ήρθε και η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ να τάξει μισθούς 4.000 ευρώ εξαπατώντας τον κόσμο.

Η προκλητική δήλωση που έκανε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιφιγένεια Μουμτζή σχετικά με τους μισθούς της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα, άφησε άφωνους όσους το άκουσαν και όσοι δεν έβαλαν τα γέλια εξοργίστηκαν για την ευκολία που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν τον κόσμο.

Η ίδια ανέφερε σε συνέντευξή της στο Κόντρα και την Αναστασία Γιάμαλη ότι το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει λέει τη δημιουργία μίας μεσαίας τάξης που θα αμείβεται με μισθούς των 4.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει μείωση φορολογίας σε όσους έχουν εισόδημα 100.000 ευρώ τον χρόνο ή αλλιώς 7.000 τον μήνα (αν πρόκειται για μισθωτό που αμείβεται με 14 μισθούς τον χρόνο).

“Ε, δεν τους λες και φτωχούς αυτούς για να τους μειώσεις την φορολογία…” σημείωσε με νόημα η παρουσιάστρια, απευθυνόμενη στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τόνισε ότι το ποσό των 7.000 ευρώ τον μήνα είναι μικτές αποδοχές, που σημαίνει ότι μιλάμε περίπου για 4.000 ευρώ καθαρές αποδοχές.

“Όμως το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έχει σκοπό να δημιουργηθεί μία μεσαία τάξη, δηλαδή να φτάσουμε κάποια στιγμή σε μια κλίμακα που τα εισοδήματα αυτά θα υπάρχουν στην Ελλάδα” πρόσθεσε η Ιφιγένεια Μουμτζή.

“Ζήλεψαν τη δόξα του Βελόπουλου” ήταν το σχόλιο της Ομάδας Αλήθειας που ανήρτησε το επίμαχο απόσπασμα στο X.

Δείτε το βίντεο



Θέλει να καταστρέψει την χώρα ο Κασσελάκης - Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από 5,8 έως 6 δισ. ευρώ τα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ

 


Ετήσια απώλεια κρατικών εσόδων ύψους τουλάχιστον 5,8 εως 6 δισ. ευρώ προκαλούν τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ινφλουένσερ Στέφανος Κασσελάκης, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ).

Η ανεύθυνη για ακόμα μία φορά αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε στην Βουλή πρόταση νόμου ζητώντας μεταξύ άλλων μείωση έως μηδενισμό του ΦΠΑ για καταναλωτικά προϊόντα και μείωση των συντελεστών του ειδικού φόρου κατανάλωσης. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζοντας τις συγκεκριμένες προτάσεις του τον περασμένο Μάρτιο υποστήριζε ότι η δημοσιονομική δαπάνη των μέτρων ανέρχεται σε 3,243 δισ. ευρώ, αλλά όπως αναφέρει το ΓΛΚ είναι διπλάσια τα νούμερα και δείχνει ότι δεν πάει καλά στα οικονομικά ο Κασσελάκης, η με τακτική ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξαπατήσει όσους αφελής μπορεί.

Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σημειώνει ότι η επιβάρυνση για τα δημόσια ταμεία θα είναι σχεδόν διπλάσια. Πιο αναλυτικά, η έκθεση αναφέρει: «Από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλούνται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και του προϋπολογισμού φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, κατά περίπτωση, τα ακόλουθα οικονομικά αποτελέσματα:

- Ετήσια απώλεια εσόδων ύψους 70 εκατ. ευρώ, περίπου από την υπαγωγή της παράδοσης νερού στον υπερμειωμένο συντελεστή (6%) Φ.Π.Α., καθώς και από την υπαγωγή των πάγιων τελών ύδρευσης και των δικαιωμάτων χρήσης υπονόμων στον μειωμένο συντελεστή (13%) Φ.Π.Α.. (άρθρο 5 παρ. 5)

- Ετήσια απώλεια εσόδων λόγω της μόνιμης μείωσης των συντελεστών Φ.Π.Α.. Το ύψος της εν λόγω απώλειας εκτιμάται στο ποσό των 2,2 δισ. ευρώ, περίπου για το έτος 2025 και στο ποσό των 2,4 δισ. ευρώ, περίπου, από το έτος 2026 και μετά.

- Απώλεια εσόδων ύψους 900 εκατ. ευρώ, περίπου από την θέσπιση μηδενικού συντελεστή Φ.Π.Α. για τα οριζόμενα αγαθά (κρέατα, γάλα, λαχανικά, δημητριακά, άμυλα, ελαιόλαδο, είδη για την βρεφική ασφάλεια και προστασία κ.λπ. των αναφερόμενων δασμολογικών κλάσεων) για ένα εξάμηνο. Σε περίπτωση χρονικής επέκτασης του μέτρου, η απώλεια ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ κατ’ έτος.

Απώλεια εσόδων συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ, περίπου από τη μείωση των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα οριζόμενα πετρελαιοειδή προϊόντα για ένα έτος.

Ενδεχόμενη απώλεια εσόδων από την τυχόν παράταση των μειωμένων συντελεστών του Ε.Φ.Κ. στα οριζόμενα πετρελαιοειδή προϊόντα πέραν του έτους.

Ενδεχόμενη απώλεια εσόδων από Φ.Π.Α. και Φόρο Εισοδήματος Νομικών Προσώπων από: τη θέσπιση ανώτατου περιθωρίου μικτού κέρδους σε τρόφιμα, βιομηχανικά αγαθά και αγροεφόδια, τη θέσπιση ανώτατου περιθωρίου μικτού κέρδους στην διύλιση πετρελαίου κ.λπ. για ένα έτος, την ειδική έκπτωση στη διάθεση προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας για τους οριζόμενους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους και την παράταση, για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 54 του ν. 5045/2023 (περί ανώτατου περιθωρίου μικτού κέρδους), καθώς και τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής αυτών (προσθήκη της εμπορικής διάθεσης λιπασμάτων και ζωοτροφών σε επαγγελματίες αγρότες, κτηνοτρόφους και συνεταιριστικές ομάδες και συνεταιρισμούς αυτών).

Απώλεια ίδιων εσόδων του Ο.Α.Σ.Α. και του Ο.Α.Σ.Θ., εκτιμώμενου συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης των τιμών των καρτών απεριορίστων διαδρομών».

Πάντως, το ΓΛΚ αναφέρει ότι το ύψος των εσόδων από τα προτεινόμενα αντίμετρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να υπολογιστούν, καθώς εξαρτώνται από την πορεία των κερδών των επιχειρήσεων.




Ημερίδα ΕΥΠ: Ασφάλεια πληροφοριών, αντικατασκοπία, τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα

 



Η Εθνική Ασφάλεια και οι Πληροφορίες, ήταν το θέμα ημερίδας που διοργάνωσε η ΕΥΠ, με την συμμετοχή υπουργών και άλλων κορυφαίων Ελλήνων αξιωματούχων, από συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, καθώς και των προϊσταμένων όλων των επιχειρησιακών μονάδων της επικράτειας.

Η ημερίδα είχε ως στόχο την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των συγκεκριμένων φορέων και την αμοιβαία στήριξη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ημερίδα ΕΥΠ: Ασφάλεια πληροφοριών, αντικατασκοπία, τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ΕΥΠ, στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στο οργανωμένο έγκλημα, την αντικατασκοπία, την τρομοκρατία, την παράνομη μετανάστευση και το διεθνές περιβάλλον πληροφοριών, καθώς και η ασφάλεια των πληροφοριών, που είναι και ένα από τα κύρια αντικείμενα της Υπηρεσίας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε χτες στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στο μέγαρο της Κατεχάκη, όπου υποδεχτηκε τους προσκεκλημένους ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης παρουσίασε τις κύριες προκλήσεις και προτεραιότητες για την Υπηρεσία, παρουσία και των δύο υποδιοικητών, Ιωάννη Ραπτάκη και Αντώνη Τζιτζή.

Στη συνέχεια παρεμβάσεις πραγματοποίησαν αρχικά, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτριος Καιρίδης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας, στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος.

Ακολούθησαν, τοποθετήσεις από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια, τον εκπρόσωπο του αρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Β' υπαρχηγό αντιναύαρχο Λ.Σ. Τρύφωνα Κοντιζά και τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων Γεώργιο Καλαντζή.

Τη σειρά των κεντρικών ομιλιών έκλεισε η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Οι παρεμβάσεις των συμμετεχόντων και οι συζητήσεις που ακολούθησαν, όπως επισημαίνεται από το Γραφείο Τύπου της ΕΥΠ, επικεντρώθηκαν στην περιγραφή πάγιων ή και νέων εσωτερικών και εξωτερικών απειλών της εθνικής ασφάλειας, στον ρόλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αλλά και των άλλων φορέων που εμπλέκονται στην εθνική ασφάλεια και στους καλύτερους δυνατούς τρόπους συνεργασίας τους, για να αντιμετωπιστούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι διαρκείς αλλά και κυρίως οι νέες προκλήσεις, που δημιουργεί το συνεχώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό και διεθνές περιβάλλον.



Η Υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας θέλει να αναγνωρίσει η Ελλάδα ότι τα κλεμμένα μάρμαρα ανήκουν στην Βρετανία



Τα προιόντα εγκλήματος, η αλλιώς κλοπιμαία θέλει η υπουργός πολιτισμού της Βρετανίας να αναγνωρίσει η Ελλάδα ότι είναι αυτών που τα έκλεψαν και όχι δικά της.

Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να «αναγνωρίσει» ότι τα «Ελγίνεια Μάρμαρα», όπως αποκάλεσε τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά αυτά να δανειστούν στη χώρα μας.

Δηλαδή ο κλέφτης θέλει το θύμα να αναγνωρίσει ότι τα κλοπιμαία είναι του κλέφτη, για τέτοιο θράσος μιλάμε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Independent, η Λούσι Φρέιζερ απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού σήμερα δήλωσε: «Η άποψή μου είναι ότι υπάρχουν μόνο ορισμένες περιστάσεις στις οποίες μπορείτε να μεταφέρετε αντικείμενα» και συνέχισε λέγοντας: «Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου είναι υπεύθυνοι για τα αντικείμενα, αποκτήθηκαν νόμιμα και δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε το νόμο σε σχέση με αυτά τα ζητήματα», δηλαδή αυτή η κυρία η αποκόληση και η κλοπή των μαρμάρων έγινε νόμιμα.

Όταν ρωτήθηκε αν θα υποστήριζε τον δανεισμό των Γλυπτών, είπε: «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει ότι τα αντικείμενα αυτά ανήκουν και έχουν αποκτηθεί νόμιμα. Αντικείμενα δανείζονται κατά καιρούς, αλλά αυτό είναι θεμελιώδες ότι αναγνωρίζεται η ιδιοκτησία μας».




Προφυλακιστέοι οι δύο ανήλικοι για τη συμμετοχή τους στην απόπειρα ληστείας σε βάρος του κτηνοτρόφου

 


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στο Κιλκίς οι δύο ανήλικοι, οι οποίοι ήταν μαζί με τον 38χρονο και τον 45χρονο που δολοφονήθηκε, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την πόρτα κτηνοτροφικής μονάδας στις Μουριές, στο Κιλκίς, ενώ ο 54χρονος κτηνοτρόφος κοιμόταν μέσα.

Ο κτηνοτρόφος όταν τους αντιλήφθηκε άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 45χρονο. Σε βάρος τους, έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ληστείας, για μικροκλοπές και απάτη καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε μια τραπεζική κάρτα, με την οποία φέρονται να έκαναν αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος επιμένει να υποστηρίζει ότι το βράδυ της Δευτέρας δε πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα για να ληστέψουν τον 54χρονο που πυροβόλησε, αλλά για να τους ζητήσουν τον λόγο επειδή, όπως υποστηρίζουν, αποπειράθηκε να ασελγήσει εις βάρος του, όταν εργαζόταν στην μονάδα του το προηγούμενο διάστημα, αλλά και στην ανήλικη αδελφή του.

«Είχε ασελγήσει σε εμένα και στην αδελφή μου και μόλις το έμαθε ο πατέρας μου εκείνο το βράδυ πήγαμε στη κτηνοτροφική μονάδα για να του ζητήσουμε το λόγο», φέρεται να είπε στον ανακριτή.

Ο 16χρονος συγκατηγορούμενος του φαίνεται να δήλωσε ενώπιον του ανακριτή ότι μπήκε στο αυτοκίνητο με τους δύο ενήλικες και τον φίλο του από τη Ροδόπολη Σερρων για να επιστρέψουν στο χωριό τους και τότε αντιλήφθηκε ότι υπήρχε ένταση. «Ο πατέρας του φίλου μου μου είπε ότι θα επιστρέψω στο χωριό μετά την επίσκεψη μας στον κτηνοτρόφο», φέρεται να ανέφερε.

Στο μεταξύ, εις βάρος του 54χρονου κτηνοτρόφου που πυροβόλησε με την καραμπίνα και σκότωσε τον 45χρονο έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή. Το «κατώφλι» του ανακριτικού γραφείου θα περάσει και ο 38χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ληστείας, κατά συναυτουργία.



Νέα πρόκληση και καραγκιοζιλίκια από την Σιλιάνοφσκα: Ευχαρίστησε τον Πάπα εκ μέρους όλων των Μακεδόνων

 


Συνεχίζονται οι προκλήσεις και τα καραγκιοζιλίκια από την Γκορνάντα Σιλιάνοφσκα προς την Αθήνα, κάνοντας μεγάλο κακό στην χώρα της, αφού δεν θέλει να εφαρμόσει στην πράξη τη «Συμφωνία των Πρεσπών». 

Η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, μετά τα πρώτα καραγκιοζιλίκια και τις προκλήσεις συναντήθηκε εχθές με τον ποντίφικα στο Βατικανό και σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα «Χ» αναφέρει ότι ευχαρίστησε τον Πάπα Φραγκίσκο εκ μέρους όλων των Μακεδόνων πολιτών (!) για τη σταθερή υποστήριξή του στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

«Ήταν τιμή μου να γνωρίσω τον Ποντίφικα σήμερα. Ευχαρίστησα την Αγιότητά του για την αποφασιστικότητά του να επιδιώκει την ειρήνη στον κόσμο και να υπερασπίζεται τους φτωχούς του κόσμου. Εκ μέρους όλων των πολιτών της Μακεδονίας τον ευχαρίστησα για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων» αναφέρει χαρκατηριστικά η νέα πρόεδρος της γειτονικής χώρας η οποία θα έπρεπε να μιλήσει εκ μέρους των «πολιτών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» (citizens of the republic of North Macedonia).

Φυσικά και με αυτή την συμπεριφορά της μόνο ευρωπαϊκή προοπτική δεν θα έχει, και κάνει εντύπωση σε όλους το θράσος της που την νοιάζει να έχει η χώρα της ευρωπαϊκή προοπτική, μετά τα όσα λέει και κάνει με αποτέλεσμα να έρχονται σκληρές συνέπειες που θα γυρίσουν τα Σκόπια χρόνια πίσω.




Εξαρθρώθηκε διεθνή εγκληματική οργάνωση, για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική

 


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση από τη Λατινική Αμερική σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης. Η μεταφορά τους γινόταν διά θαλάσσης και αποκρύπτονταν σε εμπορευματοκιβώτια (container) για την περαιτέρω εισαγωγή και διακίνησή τους σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομα κέρδη μεγάλου ύψους.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχθηκε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας Η.Π.Α. στην Αθήνα, την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Προηγήθηκε πολύμηνα έρευνα όπου, μέσω κατάλληλης αξιοποίησης, ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων και άλλων ανακριτικών μεθόδων, κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η διακρίβωση της δράσης των μελών της οργάνωσης.

Παράλληλα, προέκυψε η επιχειρησιακή δομή και επαγγελματική υποδομή την οποία διέθεταν, η οποία εξασφάλιζε την αδιάλειπτη στο χρόνο εγκληματική τους δράση και συγκεκριμένα τη μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, από την οποία αποκόμισαν υπέρογκα παράνομα έσοδα που ξεπερνούν τα -5.000.000- €.

Παράλληλα διακριβώθηκε ο ρόλος καθενός από τα μέλη της οργάνωσης, ως εξής:

  • 48χρονος, είχε αναλάβει τη διεύθυνση και κατεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τη χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, της οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, καθώς και την απόκρυψη των ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτια με κατεύθυνση τη χώρα και την περαιτέρω διακίνησή τους,
  • 36χρονος, είχε αναλάβει την ανεύρεση και στρατολόγηση έτερων μελών,
  • 64χρονος, επικοινωνούσε με έτερα μέλη της οργάνωσης που είχαν έδρα στο εξωτερικό για το συντονισμό της προμήθειας και τη χρηματοδότηση των προς διακίνηση ποσοτήτων και
  • 54χρονος, ήταν επιφορτισμένος με την επιχειρησιακή κάλυψη και προστασία του 48χρονου, λαμβάνοντας κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η σύλληψή του.

Για τον τερματισμό της δράσης τους, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση πρωινές ώρες χθες, Τετάρτη 22/05/2024, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο 48χρονος και στην κατοχή του βρέθηκαν με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση -180- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους -210- κιλών και -300- γραμμαρίων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα, επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





  • κοκαΐνη συνολικού βάρους -510- γραμμαρίων,
  • ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1,5- γραμμαρίων,
  • τα χρηματικά ποσά των -131.675- € και -30- λιρών Αγγλίας,
  • πιστόλι με γεμιστήρα με δεκαπέντε (15) φυσίγγια,
  • -37- φυσίγγια των 9 mm και -3- φυσίγγια των 7.65 mm,
  • ζυγαριά,
  • -2- μοτοσικλέτες,
  • -17- συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • κάρτα μνήμης (συσκευή usb),
  • -3- ηλεκτρονικές συσκευές γεωγραφικού εντοπισμού (GPS tracker),
  • σφραγίδα κλεισίματος εμπορευματοκιβωτίου και
  • πλήθος σελίδων με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του 48χρονου αρχηγικού μέλους εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνος εγκατάστασης και λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων, όπου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πάνω από 634.000 δισκία CAPTAGON.

Επίσης, ο 64χρονος είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης στις Η.Π.Α. για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Ευρώπη.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διακριβωθεί όλο το εύρος των παράνομων δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης και τυχόν διασυνδέσεων αυτής με άλλα ομοειδή δίκτυα, καθώς και η ταυτοποίηση έτερων μελών της.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Ξεκίνησαν τα δρομολόγια των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων

 



Το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, από το οποίο άρχισαν τα πρώτα δρομολόγια ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • Η αρχή έγινε με δύο γραμμές, την 21 που εκτελεί το δρομολόγιο Εύοσμος – Αριστοτέλους και την 29 που εκτελεί το δρομολόγιο Πολίχνη – Αριστοτέλους, που πλέον εξυπηρετούνται αμιγώς από 17 ηλεκτροκίνητα οχήματα. Πρόκειται για μέρος των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων με τα οποία ενισχύθηκε, σε πρώτη φάση, ο στόλος του ΟΑΣΘ. Το σύνολο των νέων οχημάτων θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο.
  • «Αυτή είναι η μόνο η αρχή. Ακολουθούν πολλά περισσότερα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία σταδιακά θα αντικαταστήσουν όλο τον παλαιότερο στόλο και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Ήδη από το Σάββατο, ξεκίνησαν στην Αθήνα τα δρομολόγια των νέων ηλεκρικών λεωφορείων. 140 ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν ενσωματωθεί στο συγκοινωνιακό έργο της Πρωτεύουσας. Εξ’ αυτών, τα 46 πρώτα λεωφορεία ξεκίνησαν το Σάββατο να εξυπηρετούν τους πολίτες και τις επόμενες εβδομάδες, ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί.

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει ήδη εκπονηθεί, θα αποκτηθούν ακόμα 300 οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο, μήκους 12 έως 18 μέτρων, τα οποία αναμένεται να παραληφθούν σταδιακά έως τον Μάρτιο του 2025, ενώ με διαφορετικό διαγωνισμό θα εξασφαλιστούν επιπλέον 700 ηλεκτρικά λεωφορεία βραδείας και ταχείας φόρτισης, 50 λεωφορεία υδρογόνου, καθώς και τρόλεϊ για την περιοχή Αθηνών.

Στρατηγικός στόχος είναι η αντικατάσταση τουλάχιστον 1.300 παλιών οχημάτων με νέα λεωφορεία, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, έως το 2027, για την προώθηση βιώσιμης αστικής κινητικότητας.



Το «Panic Button» επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα

 



Σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, σε ολόκληρη τη χώρα, θα χορηγείται πλέον το «Panic Button», σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής κ&αι Οικογένειας Μαρίας-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

  • Η επέκταση της εφαρμογής του «Panic Button» αποτέλεσε αδήριτη ανάγκη, δεδομένης της έκτασης και έντασης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του είχε ξεκινήσει πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και απευθύνονταν αποκλειστικά σε γυναίκες.
  • Το «Panic Button» είναι μία εφαρμογή που χορηγείται από τα αστυνομικά τμήματα και τα συμβουλευτικά κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας. Μέσα από το κινητό τηλέφωνο και με το πάτημα ενός κουμπιού, κάθε ενήλικη/ενήλικος που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο μπορεί να ενημερώσει άμεσα και με ασφάλεια την ΕΛΑΣ.
  • Η εφαρμογή λειτουργεί ως σιωπηλός συναγερμός, καθώς ο θύτης δεν αντιλαμβάνεται την ειδοποίηση της ΕΛΑΣ από το θύμα.

 



Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αντιμετώπιση της διαφορετικής τιμολόγησης από τις πολυεθνικές

 



Από την επιστολή του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στη πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν:

Είναι κρίσιμο πολιτικά, ενόψει και των επερχόμενων ευρωεκλογών, η Ε.Ε. να αποδείξει ότι μπορεί όχι μόνο να ιεραρχεί και να θέτει τις σωστές προτεραιότητες με βάση τα προβλήματα που απασχολούν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες –και η ακρίβεια είναι αναμφίβολα ένα από αυτά– αλλά και να παρεμβαίνει με τρόπο αποφασιστικό, γρήγορο και αποτελεσματικό ώστε να τα επιλύει

  • Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική αγορά, αλλά και τις αγορές άλλων κρατών-μελώνόπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Κροατία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Δανία, το Λουξεμβούργο και η Σλοβακία, είναι οι αδικαιολόγητα υψηλές τιμές στις οποίες πωλούνται επώνυμα βασικά καταναλωτικά προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
  • Ένας από τους βασικούς λόγους που προκαλούν την ανεπιθύμητη αυτή κατάσταση είναι οι Γεωγραφικοί Εφοδιαστικοί Περιορισμοί (Territorial Supply Constraints – TSCs) που επιβάλλουν οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσειςμεταξύ των αγορών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δεσπόζουσα θέση που έχουν στις αγορές, κυρίως, των μικρότερων από αυτά. Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι η δημιουργία σημαντικών διαφορών στις τιμές πώλησης βασικών καταναλωτικών προϊόντων, που δεν δικαιολογούνται από αντικειμενικούς παράγοντες ή το μέσο εισοδηματικό επίπεδο των πολιτών των κρατών-μελών. 
  • Πιστεύω ότι οι διαφορές αυτές πλήττουν την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στην Ενιαία Αγορά και τους εμποδίζουν να απολαύσουν τα οφέλη από την διαρκή εμβάθυνσή της στην καθημερινότητά τους. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνω την υιοθέτηση νομοθεσίας, στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πολιτικής των Γεωγραφικών Εφοδιαστικών Περιορισμών (TSC) όπου αυτή δεν δικαιολογείται από αντικειμενικούς παράγοντες που προάγουν την ευημερία των κοινωνιών μας. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε:
    • Τον εμπλουτισμό του ενωσιακού δικαίου περί προστασίας του ανταγωνισμού με διατάξεις που παρέχουν νέα εργαλεία και εξουσίες στις εθνικές αρχές ανταγωνισμού αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση των αδικαιολόγητων TSCs,
    • Την απαγόρευση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στις σχέσεις μεταξύ προμηθευτών και λιανοπωλητών που εδράζονται στη διάκριση μεταξύ των λιανοπωλητών ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασής τους και την εθνική αγορά που εξυπηρετούν και ειδικότερα σε πρακτικές που εμποδίζουν το παράλληλο εμπόριο και τις διασυνοριακές παθητικές πωλήσεις,
    • Την απαλοιφή των γλωσσικών περιορισμών στη σήμανση βασικών καταναλωτικών προϊόντων, όπου δεν είναι απολύτως απαραίτητοι, προκειμένου να μην εμποδίζεται το αρμπιτράζ μέσω παράλληλου εμπορίου ή την διερεύνηση των θετικών και αρνητικών στοιχείων της πολυγλωσσικής ψηφιακής σήμανσης των βασικών καταναλωτικών προϊόντων.
    • Την αποτροπή της πολιτικής ορισμένων πολυεθνικών επιχειρήσεων να διαθέτουν ίδια ή παραπλήσια καταναλωτικά προϊόντα κάτω από διαφορετικές μάρκες σε διαφορετικά κράτη-μέλη προκειμένου να είναι δυνατή η εφαρμογή διαφορικής τιμολόγησης σε συνάρτηση με τη δεσπόζουσα θέση ή το μερίδιο αγοράς που έχουν επιτύχει σε κάθε χώρα.


Νέα πρόκληση Κασσελάκη δεν καταθέτει πόθεν έσχες πριν τις εκλογές κοροιδεύει τον Ελληνικό λαό - Κάτι κρύβει

 


Απάτη, ψέμα, λάσπη τα τρία όπλα του Στέφανου Κασσελάκη για να κάνει αντιπολίτευση, χθες έλεγε θα δώσει το πόθεν εσχες πριν τις ευρωεκλογές, σήμερα είπε έως τις 30 Ιουνίου, άρα μετά τις εκλογές κοροιδεύοντας τον κόσμο και θέλοντας ξεκάθαρα κάτι να κρύψει.

Ο ινφλουένσερ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια... εντυπωσιακή κωλοτούμπα, μέσα μόλις σε 24 ώρες. Μιλώντας χθες στο Action 24, έλεγε ότι θα δώσει τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης στη δημοσιότητα πριν από τις ευρωεκλογές, ωστόσο εχθές το βράδυ, στο ΟΝΕ, είπε ότι δεν οφείλει να δώσει τώρα το πόθεν έσχες, αλλά μέχρι τις 30 Ιουνίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα το πράξει μετά τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου, κοροιδεύοντας τον κόσμο.

«Με ρωτάτε αυτή τη στιγμή για ένα πόθεν έσχες το οποίο οφείλω να το δώσω μέχρι 30 Ιουνίου. Δεν οφείλω να το δώσω τώρα» υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης. Είπε επίσης ότι τηρεί τον νόμο» και εγκάλεσε τη ΝΔ ότι θέλει «να προσπαθήσει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι ο Στέφανος δεν είναι εντάξει».

«Είναι ο χαρακτήρας του ανθρώπου ο οποίος θα πρέπει να έχει νέα δεδομένα και εκείνη τη στιγμή να διαλέξει με ποιον είναι, με ποια μεριά της ιστορίας θα είναι» υποστήριξε για τη διαφάνεια στη ζωή των πολιτικών αρχηγών, ενώ απάντησε για την αποστροφή του στον Νίκο Ευαγγελάτο ότι «δεν είσαι ο λογιστής μου» πως «ας γελάσουμε και λίγο, πολύ αυστηροί έχετε γίνει όλοι ξαφνικά. Αυτή η απάντηση δεν σας ταιριάζει, ο άλλος συγκαλύπτει έγκλημα στα Τέμπη...», είπε για να γίνει ακόμα μία φορά φαιδρότερος όλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις 2 Απριλίου, μιλώντας τότε στον ΣΚΑΙ και τη Σία Κοσιώνη, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πει ότι θα έδινε την περιουσιακή του κατάσταση στη δημοσιότητα πριν τις ευρωεκλογές.