Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Η Υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας θέλει να αναγνωρίσει η Ελλάδα ότι τα κλεμμένα μάρμαρα ανήκουν στην Βρετανία



Τα προιόντα εγκλήματος, η αλλιώς κλοπιμαία θέλει η υπουργός πολιτισμού της Βρετανίας να αναγνωρίσει η Ελλάδα ότι είναι αυτών που τα έκλεψαν και όχι δικά της.

Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να «αναγνωρίσει» ότι τα «Ελγίνεια Μάρμαρα», όπως αποκάλεσε τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά αυτά να δανειστούν στη χώρα μας.

Δηλαδή ο κλέφτης θέλει το θύμα να αναγνωρίσει ότι τα κλοπιμαία είναι του κλέφτη, για τέτοιο θράσος μιλάμε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Independent, η Λούσι Φρέιζερ απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού σήμερα δήλωσε: «Η άποψή μου είναι ότι υπάρχουν μόνο ορισμένες περιστάσεις στις οποίες μπορείτε να μεταφέρετε αντικείμενα» και συνέχισε λέγοντας: «Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου είναι υπεύθυνοι για τα αντικείμενα, αποκτήθηκαν νόμιμα και δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε το νόμο σε σχέση με αυτά τα ζητήματα», δηλαδή αυτή η κυρία η αποκόληση και η κλοπή των μαρμάρων έγινε νόμιμα.

Όταν ρωτήθηκε αν θα υποστήριζε τον δανεισμό των Γλυπτών, είπε: «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει ότι τα αντικείμενα αυτά ανήκουν και έχουν αποκτηθεί νόμιμα. Αντικείμενα δανείζονται κατά καιρούς, αλλά αυτό είναι θεμελιώδες ότι αναγνωρίζεται η ιδιοκτησία μας».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου