Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Κιμ Γιονγκ Ουν – Ο «μεγαλύτερος εχθρός οι ΗΠΑ»

 



Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ και ζητά να μπει τέλος στις αμερικανικές εχθρικές πολιτικές.

Ο  Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής «τον μεγαλύτερο εχθρό» και είπε ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να εγκαταλείψει τις εχθρικές πολιτικές της για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Μιλώντας σε ένα κομματικό συνέδριο στην Πιονγιάνγκ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε ότι η πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Βόρεια Κορέα δεν θα αλλάξει ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο ένοικος του Λευκού Οίκου.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.




Κάποιος να μαζέψει τον Χαϊκάλη να μην ξεφτιλίζεται - Αμφισβητεί το εμβόλιο και τους νεκρούς

 


Σε συνέντευξη που παρεχώρησε ο πρώην υφυπουργός για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, αμφισβήτησε το βαθμό θνητότητας του κορονοϊού καθώς και τις εισηγήσεις των ειδικών όσον αφορά τον εμβολιασμό και το εμβόλιο εν γένει.

Αφού πρώτα αναρωτήθηκε γιατί κάποιος ο οποίος θα εμβολιαστεί θα πρέπει να συνεχίσει να φοράει μάσκα και να τηρεί τα μέτρα προστασίας, τόνισε γιατί γίνεται λόγος για ένα εμβόλιο ώστε να τον πείσουν πως το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι τόσο καλό.

Το πιο ευτελές όμως σχόλιο αφορούσε τον αριθμό των νεκρών λόγω της πανδημίας και τον συσχετισμό τους με την προπαγάνδα που διακινούνταν από το κόμμα του και την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε για δήθεν τέσσερις χιλιάδες ανθρώπους που αυτοκτόνησαν λόγω των μνημονίων.

Ο κ. Χαϊκάλης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Επίσης γιατί ένα εμβόλιο το οποίο γίνεται τόση προπαγάνδα για να με πείσουν ότι είναι καλό και από την άλλη επίσης γιατί γίνεται μια διαδικασία για μια αρρώστια που αν δεν ήξερα ότι υπήρχε τηλεόραση, δε θα ήξερα ότι είναι θανατηφόρα τόσο πολύ. Γιατί το να 'χουμε τέσσερις χιλιάδες θανάτους δε μου λέει τίποτα, γιατί τους είχαμε τους τέσσερις χιλιάδες θανάτους τους είχαμε και το 2015.»

Δείτε το video:


Πηγή : omadaalithias.gr



Διαδηλωτές προσπαθούν να συνθλίψουν αστυνομικό στο Καπιτώλιο

 


Νέο βίντεο από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο απεικονίζει εξαγριωμένους οπαδούς του Τραμπ τη στιγμή που προσπαθούν να εισβάλουν στο Καπιτώλιο και η αστυνομία αντιστέκεται.

Οι οπαδοί του Τραμπ πιέζουν ασφυκτικά έναν αστυνομικό, ο οποίος βγάζει αίμα από το στόμα απο την πίεση και φωνάζει βοήθεια.

Οι εισβολείς έπαιρναν ασπίδες από τους αστυνομικούς και φώναζαν «αφήστε μας να μπούμε».





Πελόσι : Θα κινήσουμε τις διαδικασίες παραπομπής του Τραμπ σε δίκη εάν δεν παραιτηθεί άμεσα

 



Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, έκανε γνωστό χθες Παρασκευή ότι έδωσε οδηγίες στην Επιτροπή Κανονισμών του Σώματος να προετοιμαστεί για την υποβολή κατηγορητηρίου ώστε να παραπεμφθεί ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη, εάν δεν παραιτηθεί μετά την αιματηρή εισβολή οπαδών του την Τετάρτη στο Καπιτώλιο.

«Ολες οι επιλογές ανοικτές»

«Η ελπίδα των μελών» του Σώματος «είναι ότι ο πρόεδρος θα παραιτηθεί άμεσα», ανέφερε η κυρία Πελόσι σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε αφού συνεδρίασε με την κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ωστόσο, πρόσθεσε, «η Βουλή διατηρεί όλες τις επιλογές ανοικτές» και «οι διαβουλεύσεις μας θα συνεχιστούν».

Για παράβαση καθήκοντος

Νωρίτερα, δύο πηγές με γνώση του θέματος είχαν αναφέρει ότι δημοκρατικοί βουλευτές σχεδιάζουν να καταθέσουν τη Δευτέρα νέα άρθρα μομφής εναντίον του Τραμπ, ξεκινώντας έτσι τις διαδικασίες για την παραπομπή του και την απομάκρυνσή του από το αξίωμα.

Οι πηγές ανέφεραν ότι τα άρθρα, τα οποία συγκροτούν επίσημο κατηγορητήριο για παράβαση καθήκοντος, συντάχθηκαν από τους δημοκρατικούς βουλευτές Ντέιβιντ Σίσιλιν, Τεντ Λιου και Τζέιμι Ράσκιν μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από υποστηρικτές του Τραμπ.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου μεταξύ άλλων κατηγορείται για «υποκίνηση βίας κατά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών».

Το κατηγορητήριο

Στα άρθρα μομφής επίσης αναφέρεται η συνομιλία του ρεπουμπλικάνου προέδρου με τον υπουργό Εσωτερικών της Πολιτείας της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, στην οποία ο Τραμπ ζητά από τους εκλογικούς αξιωματούχους της Πολιτείας να «βρουν» σχεδόν 11.000 ψήφους για να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές στην Τζόρτζια.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των ΗΠΑ και των κυβερνητικών της θεσμών. Απείλησε την ακεραιότητα του δημοκρατικού συστήματος, παρενέβη στην ειρηνική μετάβαση εξουσίας και απείλησε έναν συντονιστικό τομέα διακυβέρνησης» αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συντάσσουν οι βουλευτές.


Πηγή : in.gr



Νέα προσπάθεια να εξαπατήσει ο Τσίπρας χρησιμοποιώντας Πρόταση Μητσοτάκη - Μόσιαλου

 



Χρειάστηκαν εννέα μήνες για να καταλάβει ο Αλέξης Τσίπρας τι είναι πατέντα, και οι σύμβουλοι του να του γράψουν να προτείνει, ότι είχαν προτείνει Μητσοτάκης  - Μόσιαλος τον Απρίλιο του 2020, νομίζοντας ότι δεν θα θυμάται ο κόσμος.

Είναι γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν διαθέτει την ευφυία, και την επάρκεια, να προτείνει κάτι δικό του γιατί απλά του είναι δύσκολο να διαβάσει και να κατανοήσει αυτά που διαβάζει.

Τον Απρίλιο του 2020, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής συζήτησης περί της διαχείρισης της κρίσης λόγω της πανδημίας κορονοϊού, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει -μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung- την πρόταση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, να προβεί η ΕΕ από κοινού στην αγορά αδειών ευρεσιτεχνίας (πατεντών) για νέα εμβόλια και τεστ ταχείας ανίχνευσης, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη δυνατή διάδοση των μέσων καταπολέμησης του κορoνoϊού.

Ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας και διευθυντής του LSE Health στο London School of Economics, ο οποίος ορίστηκε πρόσφατα από τον Πρωθυπουργό εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορονοϊό, επισημαίνει ότι μέχρι τώρα η αμερικανική και η βρετανική κυβέρνηση έχουν υποστηρίξει το ερευνητικό έργο των φαρμακοβιομηχανιών για τεστ ταχείας ανίχνευσης και έχουν εξασφαλίσει με αυτόν τον τρόπο τα δικαιώματα για ταχύτερη απόκτησή τους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, επισημαίνει ο κ. Μόσιαλος, θα μείνουν πίσω χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, όπου τα τεστ για τον κορονοϊό είναι επειγόντως αναγκαία.

Όπως τονίζει ο κ. Μόσιαλος, αν αγοράζονταν οι πατέντες για τεστ και εμβόλια, θα υπήρχε η δυνατότητα να οργανωθεί η παραγωγή σε πολλά σημεία (της Ευρώπης), γεγονός που θα επέτρεπε μια ευρεία διανομή. Τα τεστ και τα εμβόλια, τα οποία θα αποκτούσαν κρατικοί ή ευρωπαϊκοί θεσμοί θα μετατρέπονταν κατ' αυτόν τον τρόπο σε «δημόσια αγαθά», τα οποία θα μπορούσαν να διανεμηθούν περαιτέρω, καταλήγει ο καθηγητής του LSE.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι υποστηρίζει αυτή την πρόταση και επισημαίνει ότι τουλάχιστον 20 εμβόλια κατά του κορονοϊού αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή, πολλά από τα οποία επιδοτούνται από μεμονωμένες κυβερνήσεις ή φιλανθρωπικές οργανώσεις.

«Ιδανικά, μόλις αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητά τους, τα εμβόλια αυτά θα πρέπει να διατίθενται όσο το δυνατόν ταχύτερα, δικαιότερα και σε λογικό κόστος», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως είναι δύσκολο αλλά ταυτόχρονα επείγον να λυθεί το πρόβλημα της εξάπλωσης του εμβολιασμού κατά του ιού το συντομότερο δυνατό.

«Απέναντι σ’ αυτή την πρόκληση, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να ανταμείψουν τους κατασκευαστές εμβολίων, αγοράζοντας τις πατέντες τους σε λογικές τιμές», δηλώνει ο Πρωθυπουργός.

«Εάν η πολιτική αυτή εφαρμοστεί σωστά, αφενός δίνει τη δυνατότητα παροχής κινήτρων για έρευνα και ανάπτυξη (R&D) εμβολίου κατά του κορονοϊού και αφετέρου διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι τα χρήματα που δίνουν ως φορολογούμενοι δαπανώνται με το σωστό τρόπο», προσθέτει ο Πρωθυπουργός.

Μόλις εχθές ο Αλέξης Τσίπρας σε μια απο τις εκατοντάδες του προσπάθειες να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό, εμφανίστηκε έξω απο το προεδρικό μέγαρο και μέσα σε άλλα που είπε κατέθεσε και την πρόταση Μητσοτάκη - Μόσιαλου παρουσιάζοντας την σαν δικιά του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δύο συγκεκριμένες προτάσεις και καλά ότι είναι δικές του λέγοντας :

Η πρώτη καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να εξασφαλίσει η Ε.Ε. τις πατέντες από τα εμβόλια και να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε κράτος-μέλος να τις διαχειριστεί αναλόγως με τις εγχώριες δυνάμεις της φαρμακοβιομηχανία.

Η δεύτερη είναι σε συνάρτηση με τα παραπάνω, με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει ότι εάν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει η χώρα να αναζητήσει λύσεις με διμερείς συμφωνίες και πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο με εταιρείες ή με χώρες που παράγουν μαζικά το εμβόλιο.

Τι άλλο να πείς για τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που έχει περάσει από την ιστορία της Ελλάδας.



Όταν πολιορκούσαν την ελληνική Βουλή, ένας περίεργος σύμβουλος του Τραμπ και μια επική… kolotoumpa

 



Η εισβολή στο Καπιτώλιο και η εν συνεχεία κατάληψή του από φανατικούς οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ θύμισε σε πολλούς την εποχή των αγανακτισμένων όταν το ελληνικό κοινοβούλιο βρισκόταν σε αντίστοιχη κατάσταση πολιορκίας με ορατό τον κίνδυνο εισβολής εντός του ναού της Δημοκρατίας.

Ήταν τότε που φώναζαν «να καεί, να καεί η Βουλή». Ήταν τότε που δημιουργήθηκαν δύο ομάδες αγανακτισμένων της πάνω και της κάτω πλατείας του Συντάγματος με διαφορετική νοοτροπία, πολιτική και δράση. Όλοι θυμούνται ποιοι ήταν οι πάνω και ποιοι ήταν οι κάτω από την Πλατεία Συντάγματος. Το Κοινοβούλιο είχε πολιορκηθεί, υπήρχε η σοβαρή απειλή  να το κάψουν και οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν νύκτωρ μέσα από τον Εθνικό Κήπο εν μέσω δακρυγόνων, μολότοφ, και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι σέλφις μέσα στο Gulfstream

Αυτές τις ημέρες με τα αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά καμώματα του Τραμπ όμως έρχονται και άλλες θύμισες στο μυαλό. Ήταν παραμονές της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ όταν δύο μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, οι Νίκος Παππάς και Πάνος Καμμένος, πήραν το πρωθυπουργικό Gulfstream και πήγαν από τους πρώτους στην Ουάσιγκτον προκειμένου να παραστούν στην ορκωμοσία του νέου πλανητάρχη. Μάλλον απρόσκλητοι, αφού τελικά, όπως αποδείχθηκε ήταν καλεσμένοι μόνον σε εκδηλώσεις υπέρ του Τραμπ και όχι σε αυτήν καθ΄ αυτήν την ορκωμοσία.

Μέσα στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο στο υπερατλαντικό τους ταξίδι έβγαλαν και… σέλφι όχι επειδή χαίρονταν ότι ο νέος πλανητάρχης ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά επειδή νόμιζαν ότι θα έκλειναν «Τα Νέα» και φωτογραφίζονταν πάνω από τον Ατλαντικό με το φύλλο των Νέων, νομίζοντας πως θα είναι το τελευταίο.

Ο περίεργος σύμβουλος του Τραμπ

Ούτε βεβαίως μπορούν να ξεχαστούν οι υποσχέσεις για δήθεν επενδύσεις ή για δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση των εθνικών μας θεμάτων από τους λεγόμενους στενούς συνεργάτες του Τραμπ, ελληνικής καταγωγής. Εις εξ αυτών, ο Γ. Παπαδόπουλος σύμβουλος του Τραμπ επί ενεργειακών θεμάτων, τον είχαν δόξη και τιμή κουβαλήσει στην Αθήνα, του προσέφεραν γεύμα σε ψαροταβέρνα Δουράμπεη στο Ψυχικό, νομίζοντας πως θα υπάρξει ελληνοαμερικανική συνεργασία για κοιτάσματα στην ελληνική ΑΟΖ. Τελικώς η συνεργασία αυτή δεν προχώρησε αφού ο στενός αυτός συνεργάτης του Τραμπ κλείστηκε στη φυλακή για την υπόθεση με τους Ρώσους. Μόλις προχθές του έδωσε χάρη ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μια επική… kolotoumpa

Θυμίζω και τι δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ για τον κ. Τσίπρα όταν συναντήθηκαν. Τότε που ο απερχόμενος πλανητάρχης έλεγε στον κ. Τσίπρα πως «μοιραζόμαστε κοινές αξίας». Είχε προηγηθεί αυτή η μεγαλοπρεπής kolotoumpa του κ. Τσίπρα. Ήταν Μάρτιος του 2016 και είχε δηλώσει για την πιθανολογούμενη προεδρία Τραμπ ότι «να μην μας βρει αυτό το κακό και εκλεγεί Πρόεδρος». Όταν όμως τον επισκέφθηκε στον Λευκό Οίκο άλλαξε άποψη για τον πλανητάρχη λέγοντας «ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό»!


Πηγή: Βηματοδότης

tanea.gr



Μπάιντεν για Τραμπ: Ντρόπιασε τις ΗΠΑ - Καλύτερα που δεν θα 'ναι στην ορκωμοσία

 



Το όνομα του Ντόναλτ Τράμπ γράφτηκε στις μαύρες σελίδες της ιστορίας των ΗΠΑ και θα μνημονεύεται με τα χειρότερα λόγια.

«Για όλους εσάς που ρωτάτε, δεν θα είμαι παρών στην τελετή ορκωμοσίας», ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, παρότι χθες δεσμεύτηκε για ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας. Αυτή η απόφαση δεν είναι τυχαία αφού ο Τράμπ γνωρίζει ότι έχει ξεφτιλιστεί σαν προσωπικότητα και σαν άνθρωπος, ειδικά μετά τα υποκεινούμενα από τον ίδιο γεγονότα στο Καπιτώλιο, που είχαν κατάληξη να διασυρθούν διεθνώς οι ΗΠΑ και τον θάνατο 5 ανθρώπων.

«Είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα στα οποία συμφωνούμε εμείς οι δύο», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μιλώντας για τον Ντόναλντ Τραμπ και την απόφαση του να μην παραβρεθεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του, στις 20 Ιανουαρίου.

«Καλύτερα», «έχει ξεπεράσει ακόμη και τις χειρότερες προσδοκίες μου για εκείνον. Είναι μια ντροπή για την χώρα, μας έχει ντροπιάσει σε όλο τον πλανήτη. Δεν αξίζει, δεν αξίζει να κατέχει αυτό το αξίωμα», τόνισε ο Μπάιντεν και χαρακτήρισε τον Τραμπ ως έναν από τους πιο ανίκανους προέδρους στην ιστορία της Αμερικής.







Είπε να πιέσει με απεργία πείνας ο εκτελεστής τρομοκράτης Κουφοντίνας επειδή μεταφέρθηκε

 


Αμετανόητος και προκλητικός, ο serial killer της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, είπε να κάνει το σώου του και να κατέβει σε απεργία πείνας, με αφορμή τη μεταφορά του στις φυλακές Δομοκού από τις αγροτικές φυλακές της Κασαββέτειας.

Μάλιστα ο αμετανόητος δολοφόνος καταγγέλλει το παράτυπο όπως ισχυρίζεται της διαδικασίας μεταγωγής του.

Αναλυτικά η δήλωση του αμετανόητου εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα:

«Το έγγραφο του υπουργείου που μου γνωστοποιήθηκε χθες, αποκαλύπτει την πρωτοφανή του μεθόδευση απέναντί μου, καθώς ,σύμφωνα με αυτό, στην μιάμιση ώρα που διήρκεσε η μεταγωγή μου από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, όπου και όπως απαιτούσε η εγχώρια Φαμίλια, φαίνεται ότι μετάχθηκα και στον Κορυδαλλό, για να φαίνεται ότι τηρήθηκε αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές».

Πλήρης εξευτελισμός του κράτους δικαίου, για το οποίο φλυαρούν, πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων. Όμως, δεν πρόκειται μόνο για μεθόδευση εξόντωσης ενός πολιτικού κρατούμενου. Ούτε απλά για το χάιδεμα της πιο ακροδεξιάς της τάσης, από μια ολοένα και πιο ακροδεξιά κυβέρνηση. Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί , με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί , όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας.

Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας. Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν , και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ.Χρυσοχοίδης, για να θάψει την 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή».



Λαμία: Πρόστιμο 5.000 και αυτόφωρο σε ιδιοκτήτρια τσιπουράδικου

 


Πολύ ακριβά πλήρωσε τα τσίπουρα που σέρβιρε σε πελάτες στο κέντρο της πόλης...

Μπορεί απ΄έξω το τσιπουράδικο να έδειχνε ότι ήταν κλειστό, όμως κάποιοι θαμώνες πίσω από τις κατεβασμένες κουρτίνες απολάμβαναν τους μεζέδες και τα τσίπουρα της ιδιοκτήτριας.

Όμως εκτός από τους "σταθερούς πελάτες" το μυστικό το έμαθε και η αστυνομία, με αποτέλεσμα το μεσημερι της Παρασκευής να κάνει αιφνιδιαστικό έλεγχο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν την ιδιοκτήτρια να μαγειρεύει στην κουζίνα και δυο θαμώνες να πίνουν τα τσιπουράκια τους.

Έτσι όπως προβλέπει ο νόμος η ιδιοκτήτρια συνελήφθη για να οδηγηθεί στο αυτόφωρο, ενώ της επιβληθηκε και πρόστιμο 5.000€.

Επίσης στους δυο θαμώνες επιβλήθηκε πρόστιμο 300€ για άσκοπη μετακίνηση.


Πηγή : lamiareport



Δίωξη σε 15 άτομα για τις ταραχές στο Καπιτώλιο

 




Διώξεις σε 15 άτομα που εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια της εισβολής υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο άσκησε το υπουργείο Δικαισούνης των ΗΠΑ.      

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Κεν Κολ έχει ασκήσει δίωξη σε έναν Ρεπουμπλικάνου αντιπρόσωπο του νομοθετικού σώματος της Δυτικής Βιρτζίνια για το ρόλο που διαδραμάτισε στα επεισόδια.    Πρόκειται για τον Ντέρεκ Έβανς, ο οποίος εκλέγεται στη 19η Περιφέρεια της Δυτικής Βιρτζίνια. O Έβανς, όπως αναφέρει ο Guardian συνελήφθη, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή. Μάλιστα βιντεοσκοπούσε τον εαυτό του κατά την εισβολή. 



Δίωξη έχει ασκηθεί επίσης στον Ρίτσαρντ Μπάρνετ, τον άνδρα που φωτογραφήθηκε μέσα στο γραφείο της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι, ο οποίος συνελήφθη εχθές το πρωί. Ο Μπάρνετ, ο οποίος μπήκε στο γραφείο της Πελόζι, πόζαρε για τη φωτογραφία, άφησε ένα σημείωμα και αφαίρεσε μέρος της αλληλογραφίας της προέδρου, συνελήφθη στο Λιτλ Ροκ του Άρκανσο και κατηγορείται για «βίαιη εισβολή» στον χώρο του Κογκρέσου.   

Συνελήφθη επίσης ένας άνδρας από την Αλαμπάμα, ο οποίος είχε 11 βόμβες μολότοφ και πυροβόλα όπλα σε ένα φορτηγάκι, σταθμευμένο κοντά στο Καπιτώλιο, ένας άλλος που φέρεται ότι γρονθοκόπησε έναν αστυνομικό για να μπει στο κτίριο και ένας τρίτος που εισέβαλε έχοντας επάνω του ένα γεμάτο όπλο.   

Ο Κολ είπε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις και διώξεις. 



Κυνική ομολογία του Άλεξ Τζόουνς: Πλήρωσα μισό εκατομμύριο για τις ταραχές στο Καπιτώλιο

 



Παγκόσμια κατακραυγή για τη βιαιότητα των υποστηρικτών του Τραμπ - Ο ακροδεξιός ραδιοφωνικός παραγωγός, Άλεξ Τζόουνς, που είχε κατά το παρελθόν τιμωρηθεί από τη Δικαιοσύνη για διασπορά ψευδών ειδήσεων, εξαπολύει απειλές κατά του Τζο Μπάιντεν - Υποστήριξε ότι ο Λευκός Οίκος τού ζήτησε να ηγηθεί των διαδηλώσεων ενώ είπε ότι λειτούργησαν υπέρ του και οι μυστικές υπηρεσίες

Φανερό είναι το μούδιασμα που επικρατεί στις ΗΠΑ από τα επεισόδια βίας και τις εικόνες ντροπής για τη Δημοκρατία που εκτυλίχθηκαν σε ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Οι αποκαλύψεις για τους εκκεντρικούς υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, προδίδουν μια κατάσταση βαθιά διχαστική.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το FBI έχει αρχίσει έρευνα για τους πρωταγωνιστές του χάους, βάζοντας ήδη στο μικροσκόπιό του δεκάδες πρόσωπα-κλειδιά, ενώ ερευνάται ο ρόλος της αστυνομίας, ο οποίος για πολλούς μαρτυρούσε αδράνεια. Στο ηλεκτρισμένο αυτό κλίμα, έρχεται και η δήλωση του γνωστού θιασώτη θεωριών συνωμοσίας, Άλεξ Τζόουνς, ότι διέθεσε… μισό εκατομμύριο για τις διαδηλώσεις υπέρ του Τραμπ.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός και ιδρυτής του δικτύου ψευδών ειδήσεων, Infowars, είχε, κατά το παρελθόν, υποστηρίξει πως η αιματηρή, ένοπλη επίθεση στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ που είχε σοκάρει τις ΗΠΑ, στοιχίζοντας δεκάδες ζωές, το 2012, ήταν προϊόν απάτης. Η Δικαιοσύνη για τον λόγο αυτό τιμώρησε τον Τζόουνς υποχρεώνοντάς τον να καταβάλλει 100.000 δολάρια στους γονείς ενός εκ των θυμάτων.

Με θρασύτητα ο άντρας, στον οποίο έχει επιβληθεί πολλές φορές «μπλόκο» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε ότι η μιντιακή εταιρεία του πλήρωσε, 500.000 δολάρια, για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ουάσινγκτον, στις 6 Ιανουαρίου.

Ύστερα από τα επεισόδια που αφαίρεσαν πέντε ζωές, δημιούργησαν πρωτόγνωρες συνθήκες για τις ΗΠΑ και συγκλόνισαν όλο τον πλανήτη, ο Τζόουνς τόνισε, σε βίντεο που κυκλοφορεί, ότι κανένας δεν θα πλήρωνε για τις διαδηλώσεις, οπότε «αποφασίσαμε να το κάνουμε εμείς».


Υποστήριξε, ακόμη ότι το 80% των χρημάτων προήλθε από δωρητή.

Το ανησυχητικό είναι ότι ο Τζοόυνς αποκάλυψε πως ο Λευκός Οίκος τού ζήτησε να ηγηθεί των διαδηλώσεων στο Καπιτώλιο.

Κατά τα λεγόμενα του, δε, οι μυστικές υπηρεσίες σχεδίαζαν να τον αποτραβήξουν από την μπροστινή σειρά κατά τη διχαστική ομιλία του Τραμπ και μισή ώρα προτού αρχίσει η πορεία να τον... τοποθετήσουν στην πρώτη γραμμή.

Ωστόσο, όπως λέει, εξαιτίας της διαρκώς αυξανόμενης κοσμοσυρροής κατά την ομιλία του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου, ο Τζοόυνς εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε μια ομάδα που παρακολουθούσε τον λόγο του Τραμπ και σε μια άλλη που είχε ήδη αρχίσει να πορεύεται προς το Καπιτώλιο.

Με περίσσιο θράσος, ο ραδιοφωνικός παραγωγός ισχυρίστηκε επίσης ότι η αντιφασιστική οργάνωση Αντίφα, την οποία ο Τραμπ αποκαλεί τρομοκρατική, βρέθηκε έξω από το Καπιτώλιο και προκάλεσε στη συνέχεια τα επεισόδια.

Έκανε, δε, λόγο για εκατοντάδες μέλη της οργάνωσης Αντίφα που μασκαρεύτηκαν.

Ο ακροδεξιός που πρωτοστάτησε στα τελευταία επεισόδια, δήλωσε στους διαδηλωτές του «Million MAGA March», πριν από τρεις εβδομάδες, ότι ο Τζο Μπάιντεν θα εκδιωχθεί από την προεδρία, αποδίδοντάς του άκρως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς…

Προβληματισμό εγείρει το κλίμα πόλωσης που εξακολουθεί να καλλιεργεί ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ύστερα και από την έρευνα του YouGov, που έδειξε ότι ένας στους πέντε Αμερικανούς τάχθηκε υπέρ των επεισοδίων.

Παρόλο που ο Τραμπ έχει δεσμευτεί για ομαλή μετάβαση της εξουσίας μετά και την εναντίωση πολλών Ρεπουμπλικανών και τις παραιτήσεις υπουργών του, εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ήττα, ενώ δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου, όπως ξεκαθάρισε.

Το χειρότερο είναι, πάντως, ότι φάνηκε υποστηρικτικός προς τους διαδηλωτές που ευθύνονται για τη μαύρη σελίδα που γράφτηκε στην ιστορία των ΗΠΑ…


Ελισάβετ Σταμοπούλου

Πηγή : protothema.gr



Το twitter ανέστειλε μόνιμα τον λογαριασμό του Τραμπ

 



Μετά το Facebook και το Instagram, η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε ότι ανέστειλε μόνιμα τη λειτουργία του λογαριασμού του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας του «κινδύνου» να προχωρήσει «σε περαιτέρω υποκίνηση βίας», μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.

«Έπειτα από διεξοδική εξέταση πρόσφατων αναρτήσεων στον λογαριασμό realDonaldTrump και του πλαισίου τους αναστείλαμε μόνιμα τον λογαριασμό εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας.



Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε το Twitter ότι «απαγορεύει» την «ελευθερία του λόγου», λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται μόνιμα η λειτουργία του προσωπικού του λογαριασμού (@realdonaldtrump), λόγω παραβίασης των κανονισμών της πλατφόρμας και της ανησυχίας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα συνέχιζε να «υποκινεί» τη βία, μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.