Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Δίωξη σε 15 άτομα για τις ταραχές στο Καπιτώλιο

 




Διώξεις σε 15 άτομα που εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια της εισβολής υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο άσκησε το υπουργείο Δικαισούνης των ΗΠΑ.      

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Κεν Κολ έχει ασκήσει δίωξη σε έναν Ρεπουμπλικάνου αντιπρόσωπο του νομοθετικού σώματος της Δυτικής Βιρτζίνια για το ρόλο που διαδραμάτισε στα επεισόδια.    Πρόκειται για τον Ντέρεκ Έβανς, ο οποίος εκλέγεται στη 19η Περιφέρεια της Δυτικής Βιρτζίνια. O Έβανς, όπως αναφέρει ο Guardian συνελήφθη, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή. Μάλιστα βιντεοσκοπούσε τον εαυτό του κατά την εισβολή. 



Δίωξη έχει ασκηθεί επίσης στον Ρίτσαρντ Μπάρνετ, τον άνδρα που φωτογραφήθηκε μέσα στο γραφείο της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι, ο οποίος συνελήφθη εχθές το πρωί. Ο Μπάρνετ, ο οποίος μπήκε στο γραφείο της Πελόζι, πόζαρε για τη φωτογραφία, άφησε ένα σημείωμα και αφαίρεσε μέρος της αλληλογραφίας της προέδρου, συνελήφθη στο Λιτλ Ροκ του Άρκανσο και κατηγορείται για «βίαιη εισβολή» στον χώρο του Κογκρέσου.   

Συνελήφθη επίσης ένας άνδρας από την Αλαμπάμα, ο οποίος είχε 11 βόμβες μολότοφ και πυροβόλα όπλα σε ένα φορτηγάκι, σταθμευμένο κοντά στο Καπιτώλιο, ένας άλλος που φέρεται ότι γρονθοκόπησε έναν αστυνομικό για να μπει στο κτίριο και ένας τρίτος που εισέβαλε έχοντας επάνω του ένα γεμάτο όπλο.   

Ο Κολ είπε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις και διώξεις. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου