Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΗΠΑ: Ο Ερντογάν να λογοδοτήσει για Αγία Σοφία

 


Πιέσεις ασκούν Αμερικανοί βουλευτές στην επιτροπή για τη Διεθνή Ελευθερία Θρησκειών των ΗΠΑ, για να καταστήσει το καθεστώς Ερντογάν υπόλογο για τις παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να προστατεύσει την Αγία Σοφία ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως τονίζει μια διακομματική ομάδα με πρωτοβουλία Ελληνοαμερικανών, «παρά τη διεθνή καταδίκη το κράτος της Τουρκίας εξακολουθεί να εμπλέκεται σε χρόνιες τρομερές συστηματικές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς εξακολουθεί να απορρίπτει το νομικό του καθεστώς και την ταυτότητά του.»

Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι οι σοβαρές παραβιάσεις ενάντια σε ένα θρησκευτικό σύμβολο του επιπέδου του Οικουμενικού Πατριάρχη πρέπει να έχουν σημαντικές συνέπειες.

Αναφέρονται, επίσης, στην Αγία Σοφία τονίζοντας ότι η αυθαίρετη μετατροπή της σε τζαμί αποτελεί παραβίαση των υποχρεώσεων της Τουρκίας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση της Ουνέσκο για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Παραλήρημα Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τελετή εγκαινίων του νέου τζαμιού στην πόλη Ζονγκουλντάκ, όπου μεταξύ άλλων υποσχέθηκε χτίσιμο και άλλων τζαμιών σε διάφορα σημεία της Τουρκίας.

«Πιστεύω πως κάθε τζαμί το οποίο χτίζουμε, είναι ένας πνευματικός φρουρός που προστατεύει το μέλλον του λαού μας και της πατρίδας μας», δήλωσε και εξήγησε τους λόγους της απόφασης του για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.       

«Εμείς αυτά τα εδάφη τα διατηρήσαμε και τα κάναμε πατρίδα μας με το αίμα μας, με τη σημαία μας και με τον ήχο της προσευχής που ακούγεται από τα τζαμιά. Γι αυτό είναι σημαντικό και έχει νόημα το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας και πάλι για προσκύνημα ως τζαμί, καθώς είναι κληρονομιά κατάκτησης».

Ο Ερντογάν θυμήθηκε, επίσης, το ποίημα του Ζιγιά Γκιοκάλπ, για το οποίο είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης το 1998, επειδή είχε απαγγείλει τους στίχους του και είχε κατηγορηθεί για υπόθαλψη θρησκευτικού μίσους. «Τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας / οι θόλοι είναι τα κράνη μας / οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας / και οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας».

O Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η χώρα του δεν περιορίζεται μόνο στα σύνορα της. «H Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα που η δύναμη της και οι ευθύνες της δεν θα περιορίζονται εντός των συνόρων της. Θα χτίζει τις γέφυρες από το παρελθόν στο μέλλον και θα συνεχίσουμε να προχωράμε προς το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: skai.gr



NASA: Γιατί στέλνει 100 μωρά καλαμάρια και 5000 μικροσκοπικά ζώα στο διάστημα

 


Περισσότερα από 100 μωρά καλαμάρια και 5.000 μικροσκοπικά ζώα πρόκειται να ξεκινήσουν την Πέμπτη (3/6) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Τα πλάσματα αυτά, μαζί με άλλο εξοπλισμό για πειράματα, θα κατευθυνθούν προς τον ISS με τον πύραυλο Falcon 9 του Space X.

Αυτό που ελπίζουν είναι ότι τα πειράματα που θα γίνουν θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν την επίδραση που έχει η πτήση στο διάστημα στον ανθρώπινο οργανισμό και τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα μικρόβια και τα ζώα.

Η εκτόξευση θα γίνει στις 13:29 EDT (17:29 GMT) και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝASA.

Το καλαμάρι έχει ανοσοποιητικό σύστημα παρόμοιο με αυτό του ανθρώπου.

Η Nasa λέει ότι το πείραμα θα μπορούσε να υποστηρίξει την ανάπτυξη προστατευτικών μέτρων για τη διατήρηση της υγείας των αστροναυτών κατά τη διάρκεια μακρινών διαστημικών αποστολών.

"Τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, βασίζονται στα μικρόβια μας για να διατηρήσουν ένα υγιές πεπτικό και ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν καταλαβαίνουμε πλήρως πώς διαστημικές πτήσεις αλλάζουν αυτές τις ευεργετικές αλληλεπιδράσεις", δήλωσε η Jamie Foster, κύριος ερευνητής του πειράματος.

Τα καλαμάρια θα καταψυχθούν πριν από την επιστροφή τους στη γη.

Θα ταξιδέψουν επίσης μαζί με 5.000 βραδύπορα, τα μικροσκοπικά πλάσματα που είναι γνωστά και ως «αρκούδες του νερού» και μπορούν να αντέξουν σε πιο ακραία περιβάλλοντα από τις περισσότερες μορφές ζωής. Αυτό τα καθιστά κατάλληλα για να μελετήσουν οι επιστήμονες πώς αντιδρούν τα έμβια όντα σε ακραίες συνθήκες. 

Ελπίζεται ότι αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την κατανόηση των παραγόντων άγχους που επηρεάζουν τους ανθρώπους στο διάστημα.


Πηγή: BBC

skai.gr



Εμβόλια και ανοσία: Τι ποσοστό εξασφαλίζουν ανά τύπο και σε πόσες μέρες


 

Ποιο είναι το ποσοστό ανοσίας που επιτυγχάνεται ανά τύπου εμβολίου; Τι ισχύει με το μονοδοσικό εμβόλιο; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ανοσία των εμβολίων.

Μέρα με την ημέρα επιβεβαιώνεται η αξία των εμβολίων έναντι του κορονοϊού, καθώς τα εκατομμύρια των πολιτών διεθνώς που έχουν λάβει μία ή δύο δόσεις, επαληθεύουν σε μεγάλο ποσό την εγκυρότητα των στοιχείων που είχαν παρουσιαστεί από τις κλινικές μελέτες. Με βάση αυτά λοιπόν, τα δύο mRNA εμβόλια (Pfizer-Moderna) προστατεύουν μετά την ολοκλήρωση των δύο δόσεων πάνω από 90% από τα συμπτώματα της covid, ενώ κατά 70-80% προστατεύουν τα άλλα δύο εμβόλια αδενοϊού (Johnson και AstraZeneca). Επίσης θεωρείται πλέον βέβαιο ότι τα εμβόλια προστατεύουνε έως και 100% από θανατηφόρο νόσηση από κορονοϊό.



Τι σημαίνει "ανοσία";

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι όταν αναφέρουμε την έννοια "ανοσία" δε σημαίνει ότι δεν κολλάμε κορονοϊό, αλλά δεν εμφανίζουμε συμπτώματα της νόσου. Τα εμβόλια σε υψηλό ποσοστό προστατεύουν από αυτό, δηλαδή το να αρρωστήσουμε αν κολλήσουμε τον ιό. Το δε σημαντικότερο είναι ότι με τα εμβόλια σχεδόν 9 στα 10 άτομα που θα κολλήσουν δεν θα περάσουν βαριά τη νόσο και δεν θα χρειαστούν νοσηλεία. Επίσης μέχρι σήμερα έχει φανεί πως σχεδόν κανένας εμβολιασμένος δεν έχει πεθάνει από κορονοϊό.


Ανοσία από Εμβόλια - Ποια είναι τα ποσοστά

Πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, συγκέντρωσε τα δεδομένα από την πρόσφατη βιβλιογραφία τα οποία αφορούσαν στοιχεία από κλινικές μελέτες αλλά και ανάλυση στοιχείων από τους εμβολισμούς σε διάφορες χώρες, καταλήγοντας σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Βέβαια η κατάσταση είναι δυναμική και τα δεδομένα αυτά αλλάζουν τακτικά, όμως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μεταβληθούν σημαντικά. Πιο συγκεκριμένα αποδεικνύονται για κάθε εμβόλιο τα εξής:

Ανοσία Εμβολίου Pfizer/BioNTech

Ανοσία 52% επτά ημέρες μετά την πρώτη δόση επιτυγχάνει το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 89% έπειτα από άλλη μία εβδομάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Pfizer, το εμβόλιο mRNA επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση -για την οποία μεσολαβούν τρεις εβδομάδες- η αποτελεσματικότητα φτάνει στο 91,3% έναντι της ήπιας νόσου και 95,3% έναντι της σοβαρής.


Ανοσία Εμβολίου Moderna

Τα στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δείχνουν αποτελεσματικότητα του mRNA εμβολίου στο 92% σε διάστημα 14 ημερών μετά την πρώτη δόση, ενώ 14 ημέρες από τη δεύτερη, έπειτα από το χρονικό παράθυρο 28 ημερών, η αποτελεσματικότητα αγγίζει το 94,1%. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, η προστασία 6 μήνες μετά τη 2η δόση ανέρχεται σε 90% έναντι της ήπιας νόσου Covid-19 και στο 95% για σοβαρή.


Ανοσία Εμβολίου AstraZeneca

Στο 70% ανέρχεται η ανοσία τρεις εβδομάδες από την πρώτη κιόλας δόση με το πολυσηζητημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού -περιλαμβάνει έναν τροποποιημένο αδενοϊό χιμπατζή με την κωδικοποιημένη γενετική πληροφορία για την πρωτεΐνη της ακίδας της επιφάνειας του ιού. Τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας αναφέρουν ότι 15 ημέρες μετά τη 2η δόση, για την οποία μεσολαβούν 12 εβδομάδες, επιτυγχάνεται προστασίας από 76% – 94% και είναι 100% αποτελεσματικό στην αποτροπή σοβαρής νόσου και νοσηλείας.


Ανοσία Εμβολίου Johnson & Johnson

Η προστασία από το μονοδοσικό εμβόλιο -περιέχει ανθρώπινο αδενοϊού- αρχίζει μετά από 14 ημέρες, ενώ η αποτελεσματικότητά του έναντι των σοβαρών επιπτώσεων της νόσου μετά τις 28 ημέρες αγγίζει το 85%. Το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι μετά από 49 ημέρες αποτρέπει σχεδόν πλήρως τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και τον κίνδυνο θανάτου.


Γιώργος Σακκάς

Πηγή : news247.gr



Εμβόλια: Ποιοι παράγουν λιγότερα αντισώματα – Τα φάρμακα που καθυστερούν την ανοσία


 

Μειωμένη εμφανίζεται η παραγωγή αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό με mRNA εμβόλιο σε ασθενείς που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για αυτοάνοσα νοσήματα. Τι αποκαλύπτει η νέα επιστημονική μελέτη και τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στους συγκεκριμένους ασθενείς.

Το ένα τέταρτο των ανθρώπων που παίρνουν φάρμακα με τη δραστική ουσία μεθοτρεξάτη για διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος –από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα μέχρι την πολλαπλή σκλήρυνση- παρουσιάζουν ασθενέστερη ανοσοαπόκριση στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, δείχνει νέα μελέτη.

Σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση στο Annals of the Rheumatic Diseases, η μελέτη αντιμετώπισε διαταραχές που προκύπτουν όταν το ανοσοποιητικό σύστημα, ο ρόλος του οποίου κανονικά είναι να καταπολεμά ασθένειες και να καθοδηγεί την επούλωση, πυροδοτείται με ανορθόδοξο τρόπο. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί φλεγμονή, δηλαδή πόνο και οίδημα που εμφανίζεται όταν τα ανοσοκύτταρα εισέρχονται σε κατεστραμμένο ή μολυσμένο ιστό, αλλά συχνά σε λάθος ποσότητα ή πλαίσιο. Τα λεγόμενα αυτοάνοσα νοσήματα –ή αυτοάνοσες φλεγμονώδεις διαταραχές- συνήθως αντιμετωπίζονται με ανοσοκατασταλτικά φάρμακα που μειώνουν τη φλεγμονή, μεταξύ των οποίων και η μεθοτρεξάτη.

Υπό την καθοδήγηση ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Grossman της Νέα Υόρκης, η νέα μελέτη εξέτασε συγκεκριμένα τις αποκρίσεις των ασθενών στο εμβόλιο mRNA των Pfizer/BioNTech, εξετάζοντας τα αντισώματα που παρήχθησαν σε κάθε ασθενή από το εμβόλιο.

Η χαμηλότερη απόκριση αντισωμάτων που παρατηρήθηκε σε ασθενείς που λαμβάνουν μεθοτρεξάτη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι ασθενείς αυτοί δεν προστατεύονται από την COVID-19, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί

«Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι ασθενείς δεν θα πρέπει να ανησυχούν από τα ευρήματα της μελέτης μας, καθώς η πλειοψηφία εκείνων με διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος ανταποκρίνονται καλά στα εμβόλια mRNA. Είναι, επίσης, πιθανό η μεθοτρεξάτη να καθυστερεί και όχι να αποτρέπει μια επαρκή ανοσολογική απόκριση κατά της COVID-19», εξηγεί η μία εκ των συγγραφέων της μελέτης, Δρ. Rebecca Haberman.

Οι ερευνητές γνωρίζουν ότι οι πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα που λαμβάνουν μεθοτρεξάτη έχουν μειωμένη απόκριση στα εμβόλια της εποχικής γρίπης. Επειδή, λοιπόν, τα εμβόλια mRNA χρησιμοποιούν ένα νέο μηχανισμό δράσης που οι εν λόγω ασθενείς δεν έχουν δει ποτέ, οι ερευνητές θέλησαν να προσδιορίσουν το πόσο καλά προστατεύονται.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στα Πανεπιστήμια Langone και Friedrich-Alexander της Νυρεμβέργης και περιέλαβε υγιείς ανθρώπους και ασθενείς με κοινές διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη έλαβαν δύο δόσεις εμβολίου Pfizer/BioNTech και οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα αίματος για να προσδιορίσουν την ποσότητα των αντισωμάτων που παρήγαγαν οι ασθενείς μετά τον εμβολιασμό τους και να μετρήσουν την ενεργοποίηση σημαντικών ανοσοκυττάρων, όπως των CD8 Τ κυττάρων-δολοφόνων, τα οποία παράγονται ως τμήμα της ανοσοαπόκρισης του σώματος.

Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι πάνω από το 90% των υγιών συμμετεχόντων και των ασθενών που λάμβαναν φάρμακα εκτός της μεθοτρεξάτης για τον έλεγχο της φλεγμονής τόσο στην αμερικανική όσο και στη γερμανική ομάδα συμμετεχόντων εμφάνισαν ισχυρότερες αποκρίσεις αντισωμάτων. Οι ασθενείς με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις διαταραχές που λάμβαναν μεθοτρεξάτη πέτυχαν επαρκή απόκριση σε μόλις 62% των περιστατικών. Παρομοίως, ενώ οι υγιείς συμμετέχοντες και εκείνοι με τις κοινές ανοσολογικές διαταραχές που λάμβαναν αντιφλεγμονώδη φάρμακα αλλά όχι μεθοτρεξάτη παρήγαγαν CD8 Τ κύτταρα, οι ασθενείς που λάμβαναν μεθοτρεξάτη δεν παρουσίασαν αύξηση στην ενεργοποίηση των CD8 Τ κυττάρων μετά τον εμβολιασμό.

«Χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να καταλάβουμε γιατί τέτοια σημαντική αναλογία ανθρώπων με κοινές διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος που λαμβάνουν μεθοτρεξάτη παρουσιάζουν ανεπάρκειες στην παραγωγή αντισωμάτων και την κυτταρική απόκριση. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό, αλλά ότι πρέπει να διερευνηθούν εναλλακτικές στρατηγικές εμβολίων», καταλήγει ο αναπληρωτής καθηγητής και συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Jose U. Scher.


Πηγή : ygeiamou.gr



Ρουμάνος στα Κρέστενα παρενοχλούσε σεξουαλικά 15χρονο, επιτέθηκε και στον πατέρα του

 


Με μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλοδαπός Ρουμάνος παρενοχλούσε έναν 15χρονο σε χωριό του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία.

Ο 52χρονος ανώμαλος αλλοδαπός δεν δίστασε να επιτεθεί και στον πατέρα του παιδιού όταν του ζήτησε εξηγήσεις!

Το ανήλικο αγόρι ενημέρωσε τον πατέρα του ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ο 52χρονος ανώμαλος Ρουμάνος του έκανε άσεμνες χειρονομίες στους δρόμους του χωριού και επιχειρούσε να το πείσει να υποκύψει στις αρρωστημένες ορέξεις του στέλνοντάς του φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου στο Facebook!

Ο πατέρας όπως ήταν φυσικό αντί να τον πλακώσει στα χαστούκια, ζήτησε το λόγο από τον αλλοδαπό, αλλά εκείνος του επιτέθηκε κι έτσι υπέβαλε μήνυση εναντίον του για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανηλίκου, με αποτέλεσμα ο 52χρονος ανώμαλος, να συλληφθεί από αστυνομικούς του τμήματος Κρεστένων και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. 

Στην συνέχεια, παραπέμφθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. 

Ωστόσο, δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος και οδηγήθηκε στα κρατητήρια.




Συνεχίζει η Γερμανία να προκαλεί με την συμπεριφορά της την Ελλάδα - Πάντα υπέρ της Τουρκίας

 


Οι Γερμανοί ήταν είναι και θα είναι ανθέλληνες και όχι μόνο. Το ότι νικήθηκε στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο την έχει κάνει να βγάζει απωθημένα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πολλά κράτη που συμμετείχαν στην συμμαχία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μέρκελ και οι Γερμανοί προκαλούν με την συμπεριφορά τους, απέναντι στο καθεστώς του δικτάτορα Εντογάν, δεν κρύβουν την φιλική τους σχέση με την από τους λίγους συμμάχους του Χίτλερ Τουρκία, και το ανταποδίδουν σε κάθε ευκαιρία.

«Η βάση για τη δεύτερη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη είναι όσοι συμμετείχαν στην Διάσκεψη του Ιανουαρίου 2020 και στην διαδικασία follow up που δημιουργήθηκε μετά», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενη προκλητικά στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου στο Βερολίνο.

«Κάθε Διάσκεψη χρειάζεται μια βάση συμμετεχόντων και έναν κύκλο ο οποίος εγγυάται καλά αποτελέσματα, ο οποίος βεβαίως να είναι και όσο το δυνατόν πιο περιεκτικός. Βάση για αυτή τη Διάσκεψη είναι όσοι συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου του Ιανουαρίου του προηγούμενου έτους και οι συμμετέχοντες στην διαδικασία follow up που δημιουργήθηκε μετά», δήλωσε πριν από λίγο η Μαρία 'Αντεμπαρ και πρόσθεσε ότι η Λιβύη και οι εξελίξεις στη χώρα «είναι ένα θέμα που δικαίως ενδιαφέρει πολλούς διεθνείς παράγοντες και χώρες και για αυτό η κυβέρνηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συνεργαστεί με όλους όσο το δυνατόν και στην ΕΕ και στα Ηνωμένα Έθνη». Αλλά αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η βάση των συμμετεχόντων είναι αυτή της προηγούμενης Διάσκεψης και της διαδικασίας follow up, επανέλαβε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εξέφρασε και δικαίως τη δυσαρέσκεια του για τη στάση του Βερολίνου στο λιβυκό ζήτημα. «Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη συνάντηση για τη Λιβύη», είπε ο κ. Δένδιας μιλώντας χθες σε συνέδριο.

Το απόγευμα επικοινώνησε με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Γιαν Κούμπις, προκειμένου να του εκφράσει τη δυσαρέσκεια της Ελλάδας.



Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Στα μέσα Δεκεμβρίου το 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας


 

«Το 14ο Συνέδριο θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2021. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να κρατάμε την παράδοση των ετησίων Συνεδρίων. Το Συνέδριο αυτό εξάλλου είναι και εκλογικό, αλλά είναι ένα Συνέδριο το οποίο συμπίπτει και με την εμβληματική χρονιά των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης και φυσικά με τα 40 χρόνια από την είσοδο της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, μεγάλη παρακαταθήκη του ιδρυτή μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή», τόνισε o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς.

«Οπότε υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να πιεστούμε όλοι έτσι ώστε το Συνέδριο, με τη μορφή που θα επιλέξουμε και με την προσέλευση που εμείς θα καθορίσουμε, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες εκείνης της εποχής, να διεξαχθεί πάντως στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως έτσι έχουμε κάνει, κάναμε πάντα πριν τον κορονοϊό, να κρατήσουμε αυτήν την παράδοση ζωντανή» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκαθάρισε επίσης για ακόμα μια φορά: «το έχω πει και το εννοώ οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

«Η Κυβέρνηση, σήμερα, έχει πολύ σημαντική αποδοχή και αντοχή. Έχει μία αναγνώριση που υπερβαίνει τα κομματικά όρια. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας καθησυχάζει, γιατί όσο σημειώνονται επιτυχίες τόσο πολλαπλασιάζονται και οι προσδοκίες. Και τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ήταν τόσο πυκνά σε αποτελέσματα που οι πολίτες τα θεωρούν περίπου δεδομένα και έτσι επιτεύγματα πρόσφατα μπορεί να φαντάζουν ήδη μακρινά και φυσικά οι προσδοκίες των πολιτών συνέχεια αυξάνονται. Έχουμε, λοιπόν, ένα σημαντικό χρέος να κεφαλαιοποιήσουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη θεμελιώνοντας το έργο της Κυβέρνησης στη συνείδηση του πολίτη. Και σε αυτόν τον διαρκή αγώνα να αναμετρηθούμε, όχι μόνο με το παρόν αλλά και με το μέλλον, ως προς τις προσδοκίες που έχουν οι πολίτες από μας.

Ξέρω, το πιστεύω, βαθιά ότι μπορώ να στηρίζομαι σε εσάς και ότι το κόμμα, οι γραμματείς, αλλά και όλα τα στελέχη μας εξακολουθούν να είναι αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό καθώς η προσπάθεια για την συνολική ανόρθωση της χώρας δεν έχει ημερομηνία λήξης. Είναι μία διαρκής προσπάθεια στην οποία η Νέα Δημοκρατία -όπως έκανε πάντα στην ιστορία της- και σήμερα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο οπότε σας ευχαριστώ -για ακόμα μία φορά- για όλα όσα κάνατε αυτό το δύσκολο διάστημα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τέλος, αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στη νεολαία. Όχι μόνο στην κομματική μας νεολαία -η οποία και αυτή πιστεύω ότι έχει κάνει μια σημαντική δουλειά- αλλά στο πώς το κόμμα συνομιλείς συνολικά με τη νέα γενιά. Μία νέα γενιά η οποία ουσιαστικά έχει βιώσει μόνο κρίσεις -μια μεγάλη οικονομική κρίση που κράτησε μία δεκαετία και μετά την κρίση του κορονοϊού, που έφερε τα πάνω-κάτω- μία νέα γενιά με οράματα με προσδοκίες, δημιουργικά καχύποπτη απέναντι στην πολιτική. Αλλά και εκείνη πιστεύω να ακούσει προτάσεις, σκέψεις, ιδέες, αρκεί να τους μιλήσουμε με τον σωστό τρόπο και πάνω από όλα με ειλικρίνεια και χρησιμοποιώντας τη δικιά τους γλώσσα.

Μία μεγάλη πρόκληση για το κόμμα μας, συνολικά, ένα προσωπικό στοίχημα και για μένα καθώς πια έχω τρία παιδιά μεταξύ 17 έως 24 και θεωρώ ότι και ως γονιός πιστεύω και καταλαβαίνω καλύτερα τους προβληματισμούς αυτής της γενιάς, της καλύτερα εκπαιδευμένης γενιάς που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Αλλά μία γενιά η οποία αισθάνεται και πιστεύει, σήμερα, ότι δεν θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες με αυτές που είχαν οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το διαψεύσουμε στην πράξη», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.



Ληστεία μέσα στο ΑΠΘ, το θύμα κάλεσε την αστυνομία

 


Θύμα απόπειρας ληστείας, με τραυματισμό μέσα στο ΑΠΘ.

Οι δράστες, κτύπησαν το θύμα για να του πάρουν την μοτοσυκλέτα, το θύμα αντιστάθηκε και οι δράστες τον άφησαν αιμόφυρτο καλώντας την αστυνομία.

Στην θέα των αστυνομικών οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν την μοτοσυκλέτα και να εξαφανιστούν.

Η αστυνομία εντόπισε και κορωνοπάρτι, τυχαία μέσα στο πανεπιστήμιο όπου και το διέλυσε.

Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν βγεί απο το ΑΠΘ και κρύβονται στους χώρους του πανεπιστήμιου.



Οργή των Βρετανών που βρίσκονται στην Πορτογαλία - Θα πρέπει τώρα να μπουν σε καραντίνα

 


Κουρασμένοι από τα ανάμικτα μηνύματα που λαμβάνουν, οι Βρετανοί τουρίστες στην Πορτογαλία αντέδρασαν με οργή και δυσπιστία στην απόφασή της κυβέρνησης τους να επιβάλει και πάλι καραντίνα στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτόν τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό, στη νότια Ευρώπη.

Ο Τζον Τζόις από το Νιουκάσλ έκλεισε διακοπές με την οικογένειά του στην ηλιόλουστη Πορτογαλία μόλις η Βρετανία πρόσθεσε τη χώρα στη λεγόμενη «πράσινη λίστα» πριν από περίπου τρεις εβδομάδες. «Όλοι χρειάζονται ένα διάλειμμα… μια αλλαγή από τον εγκλεισμό στο σπίτι», σχολίασε ο 44χρονος ενώ απολάμβανε την μπίρα του σε ένα εστιατόριο στην καρδιά της Λισαβόνας.

Όπως ο Τζόις, χιλιάδες άλλοι Βρετανοί έφτιαξαν τις βαλίτσες τους για να πάνε στην Πορτογαλία, τον μοναδικό τουριστικό προορισμό στη λίστα, από τον οποίο δεν θα χρειαζόταν να μπουν σε καραντίνα όταν θα επέστρεφαν στο σπίτι τους. Όμως σήμερα η Βρετανία μετέταξε την Πορτογαλία στην «πορτοκαλί» λίστα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 και του κινδύνου που συνιστά η παραλλαγή του νέου κορονοϊού η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

«Είναι άδικο. Υπάρχουν οικογένειες που έφεραν τα παιδιά τους και άνθρωποι που έχουν ήδη κλείσει τις διακοπές τους… και το άγχος που συνεπάγεται αυτό για όλους, εμού συμπεριλαμβανομένου», είπε ο Τζόις, εμφανώς ενοχλημένος.

Η Σαρλότ Τσεντλ, μια 22χρονη Αγγλίδα, προέτρεψε την κυβέρνηση «είτε να απαγορεύσει τελείως τα διεθνή ταξίδια, είτε να μεταφέρει σωστά τα μηνύματά της στον κόσμο». «Είναι βλακώδες», σχολίασε η νεαρή, η οποία θα χρειαστεί να μείνει σε 10ημερη καραντίνα μετά την επιστροφή της στο σπίτι της. «Κάναμε μια προσπάθεια και εξεταστήκαμε σε ιδιωτικό εργαστήριο… Πληρώσαμε τα πάντα, κάναμε τα πάντα για να είμαστε ασφαλείς», πρόσθεσε.

Στην Πορτογαλία έχουν αρθεί οι περισσότεροι περιορισμοί. Η κυβέρνηση ωστόσο επικρίθηκε επειδή επέτρεψε σε χιλιάδες Άγγλους φιλάθλους να κάνουν πάρτι στο Πόρτο, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκες, με την ευκαιρία του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, την περασμένη εβδομάδα.

Ορισμένοι ντόπιοι εξέφρασαν ανησυχίες ότι θα εκτοξευθεί ο αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19.

Σήμερα στην Πορτογαλία ανακοινώθηκαν 769 νέα κρούσματα, γεγονός που σημαίνει ότι καταγράφηκε η υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τις αρχές Απριλίου. Το σύνολο των κρουσμάτων βρίσκεται στα 851.031.

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης συνιστά τεράστιο πλήγμα για τον τουριστικό τομέα της Πορτογαλίας, ο οποίος καλύπτει ένα σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας.

«Δεν είναι καλή είδηση για τις επιχειρήσεις, όμως σταδιακά θα ανακάμψουμε. Ή τουλάχιστον, το ελπίζω επειδή η οικονομία μας πέφτει», είπε η διευθύντρια εστιατορίου Άνα Πάουλα Γκόμες.

Ο επικεφαλής της ένωσης ξενοδόχων στην περιοχή του Αλγκάρβε, Ελιντερίκο Βιέγκας, είπε ότι η απόφαση της Βρετανίας θα πλήξει τον τομέα «σαν ψυχρολουσία».


ΑΜΠΕ

Πηγή



Βαριές κατηγορίες για τον ιδιοκτήτη της κλινικής «Ταξιάρχαι» και 4 γιατρούς

 



Με βαριές κατηγορίες, οι οποίες τιμωρούνται ακόμα και με ισόβια κάθειρξη, πρόκειται να βρεθούν στα μέσω Ιουνίου ενώπιον του ανακριτή, ο ιδιοκτήτης και τέσσερις ακόμα συνεργάτες του, όλοι ιατροί, ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ένα χρόνο μετά τον θάνατο 13 συνανθρώπων μας από κορονοϊό και την εμφάνιση ακόμα 35 κρουσμάτων.

Οι μαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων σοκάρουν. Απουσία μέτρων, σοβαρές παραλείψεις, διενέργεια αιμοκαθάρσεων με… ελεύθερη είσοδο, φέρεται να οδήγησαν στη τεράστια διασπορά του κορονοϊού και στην απώλεια των ανθρώπινων ζωών.

«Η πιο συγκλονιστική μαρτυρία συγγενούς θανόντος ήταν ότι στη μονάδα τεχνητού νεφρού που διεξάγονταν οι αιμοκαθάρσεις υπήρχε ανοικτή δεύτερη είσοδος η οποία ήταν ελεύθερη και μέσα από την οποία εισέρχονταν είτε delivery είτε προμηθευτές είτε και εργάτες γιατί εν μέσω κορονοϊού γίνονταν και εργασίες στη κλινική ενόσω αυτή λειτουργούσε» σημείωσε η δικηγόρος οικογένειας θύματος, Μαριζάνα Κίκιρη.

Από την πλευρά των υπευθύνων της κλινικής έχει υποστηριχθεί ότι τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Δεν υπήρχαν μέτρα»

Στο MEGA ωστόσο μίλησε ο γιος ενός εκ των θυμάτων ο οποίος παρουσιάζει μία τελείως διαφορετική εικόνα.

«Εγώ μέτρα δεν είδα. Υπήρχε κόσμος πάρα πολύς, δεν είχαν σταματήσει και οι εξετάσεις και απ ό, τι γνωρίζω και χειρουργεία κάνανε και όλα ενώ η εντολή ήταν να σταματήσουν όλα αυτά. Εγώ έμπαινα με μάσκα, κασκόλ και κράνος. Ούτε θερμομέτρηση δεν μου έκαναν ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι συγγενείς των ηλικιωμένων που κόλλησαν κορονοϊό έμαθαν τι συνέβαινε από την… τηλεόραση.

«Είχε κολλήσει, είχε βγει θετικός, είδαμε στη τηλεόραση ότι ξέσπασε το θέμα και τους πήρα εγώ και ενημερώθηκα ότι κόλλησε ο πατέρας μου και θα μεταφερθεί στο ΝΙΜΙΤΣ. Και αφού κατέληξε μετά ούτε μία συγνώμη, δεν πήραν τηλέφωνο» συμπλήρωσε.

Πλέον, οι δικαστικές αρχές, ένα χρόνο μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης για την υπόθεση της κλινικής του «τρόμου» στο Περιστέρι, θα αποφασίσουν μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, εάν θα οδηγηθούν στις φυλακές ή θα αφεθούν ελεύθεροι.


Πηγή



Μαθήτρια καταγγέλλει καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

 


Σεξουαλική παρενόχληση από τον γυμναστή της καταγγέλλει μαθήτρια δευτέρας γυμνασίου στην Πέλλα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, όλα συνέβησαν στα τελευταία 10 λεπτά στο μάθημα της γυμναστικής. Ο 55χρονος καθηγητής φυσικής αγωγής άφησε ελεύθερα τα παιδιά στην αυλή γυμνασίου της Πέλλας. Η 14χρονη μαθήτρια μαζί με δυο φίλες της κάθισαν στην άκρη. Η μικρή μιλούσε στο κινητό και όταν είδε τον καθηγητή να πλησιάζει, έκρυψε τη συσκευή κάτω από τα πόδια της για να μην τιμωρηθεί.

Ο καθηγητής απροειδοποίητα τότε φέρεται να έβαλε το χέρι του, όπως κατήγγειλε το κορίτσι, ανάμεσα στα πόδια της. Το παιδί άρχισε να τρέμει και να κλαίει μπροστά στις συμμαθήτριές της. Τότε ο καθηγητής απομακρύνθηκε.

Η μητέρα της 14χρονης ενημερώθηκε για το περιστατικό λίγες ώρες αργότερα από τις φίλες της κόρης της, μέσω facebook. Σοκαρισμένη από το συμβάν, την επόμενη μέρα ενημέρωσε τον διευθυντή του γυμνασίου ο οποίος, όπως η ίδια υποστηρίζει, της είπε ότι μεγαλοποιεί το γεγονός. Την ίδια μέρα κατήγγειλε επίσημα το περιστατικό στις αρχές. Η εισαγγελία ζήτησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Η μαθήτρια και οι φίλες της έχουν δώσει ήδη κατάθεση. Ωστόσο, ο καθηγητής δεν έχει απομακρυνθεί από τη θέση του. Για δύο εβδομάδες η μαθήτρια δεν έκανε το μάθημα της γυμναστικής και πλέον δε θέλει να πηγαίνει γενικά στο σχολείο, καθώς, όπως λέει στους γονείς της, δεν αντέχει να τον βλέπει.


Πηγή



Αυτός είναι ο Αλβανός κακοποιός που απελευθερώθηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλο

 


Ο 34χρονος σκληρός κακοποιός Musta Neri, αντί για 14 χρόνια, έμεινε στην φυλακή μόλις τέσσερα εκμεταλλευόμενος τον νομό ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ- Παρασκευοπούλου.



Πρόκειται για τον κακοποιό με το ψευδώνυμο «Ανέστης» πραγματικό Musta Neri, που είχε προσπαθήσει να σκοτώσει αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα του Τμήματος Διαρρηκτών κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Αρχαία Κόρινθο.

Τον Φεβρουάριο το 2015 μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, ο κακοποιός «Ανέστης» καταδικάστηκε σε 14 χρόνια καθώς συμμετείχε σε ένοπλες ληστείες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι ευεργετικές διατάξεις όμως του νόμου ΕΓΚΛΗΜΑ Παρασκευοπούλου έδωσαν τη δυνατότητα στον σκληρό ποινικό κακοποιό να καταφέρει να αποφυλακιστεί μόλις τέσσερα χρόνια μετά. Στις 12 Ιουλίου 2019 ο «Ανέστης» βγήκε από τις φυλακές και επέστρεψε δριμύτερος στο έγκλημα.

Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα 5 Αυγούστου 2019, ούτε ένα μήνα μετά την αποφυλάκιση του, μαζί με τους συνεργούς του διέπραξε ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Πάργα με λεία 26.360 ευρώ.

8 Φεβρουαρίου 2020 ο 34χρονος κακοποιός μετά από παρακολουθήσεις της Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκε μαζί με τους συνεργούς του στο πάρκινγκ του κάστρου της Αρχαίας Κορίνθου.

Ο «Ανέστης» μαζί με τους συνεργούς του, δεν δίστασαν να βγάλουν καλάσνικοφ και να πυροβολήσουν εναντίον των αστυνομικών για να τους σκοτώσουν. 

Ο Αλβανός κακοποιός «Ανέστης», δεν δίστασε μάλιστα να πυροβολήσει ενώ στο σημείο βρίσκονταν δεκάδες Γάλλοι μαθητές που πραγματοποιούσαν εκδρομή στην Αρχαία Κόρινθο.

Με λίγα λόγια με τις ευχές ΣΥΡΙΖΑ - Αλέξη Τσίπρα 117 σκληροί καταδικασμένοι κακοποιοί, έχουν αποφυλακιστεί λόγω του Νόμου Παρασκευόπουλου με αποτέλεσμα η αστυνομία να έρχεται ξανά και ξανά αντιμέτωποι με τους ίδιους κακοποιούς που έχουν γίνει σκληρότεροι και άφοβοι λόγω της ατιμωρησίας που έχει επιβάλλει ο ποινικός κώδικας.