Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ξεφτίλα έκανε η διευθύντρια του Αθήνα 9,84 τον Λαζόπουλο: «Λαζόπουλε γύρνα σπίτι σου γιατί..



Την αντίδραση της διευθύντριας του ραδιοσταθμού Αθήνα 984, Νόνης Καραγιάννη έφερε η πρόσφατη συνέντευξη του Λάκη Λαζόπουλου στη Real News, η οποία δεν άντεξε να ακούει τον ηθοποιό να περιφέρεται στα μέσα ως "κατεστραμμένος" και τον έκραξε κανονικά όπως του αξίζει.

Με ανάρτησή της στο Facebook η Νόνη Καραγιάννη στόλισε κανονικά τον Λάκη Λαζόπουλο, εκφράζοντας την δική της άποψη.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του για το πόσο δύσκολα περνάει και η παραδοχή του πως τον τελευταίο καιρό «παλεύει να σταθεί όρθιος».

Η Νόνη Καραγιάννη έγραψε:

«Δεν είχα δει την συνέντευξη του κ. Λαζόπουλου και τη δραματικότητα με την οποία περιγράφει τα προβλήματα του, μου έκανε τεράστια εντύπωση όμως στις δυσκολίες που όπως λέει περνά τώρα, η αδυναμία του (απροθυμία) να δει το είδωλο του στον καθρέφτη. Ο άνθρωπος που έφερε μέσα στα σπίτια μας και μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες τη Χρυσή Αυγή, τους «αγανακτισμένους» και τις μούτζες, τις χυδαιότητες κατά του πολιτικού συστήματος, τη διαπόμπευση πολιτικών προσώπων.

Ίχνος αυτοκριτικής για την τοξικότητα των δήθεν αστεϊσμών του, της ρητορικής του μίσους επικαλυμμένης με μανδύα σάτιρας. Ο Λ Λαζόπουλος διαπόμπευσε χυδαία τον Κ Σημίτη όταν από τις δημοσκοπήσεις φαινόταν ότι θα κέρδιζε τις εκλογές ο Κ Καραμανλής. Στην συνέχεια επιτέθηκε χυδαία στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου υμνολόγησε τον ΣΥΡΙΖΑ κι «έπαιξε» υπέρ της δραχμής και της εξόδου της χώρας από την Ευρώπη.

Με λίγα λόγια ο κ. Λαζόπουλος πούλησε ακριβά το όποιο ταλέντο του στους εκάστοτε εκλεκτούς του, ας επιστρέψει στο σπίτι του αρκετά χρόνια κράτησε η δημόσια παρουσία του».







Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο



Η κατακράτηση νερού, επίσης γνωστή ως κατακράτηση υγρών, αναφέρεται στην υπερβολική συσσώρευση υγρού στο κυκλοφορικό σύστημα, τους ιστούς του σώματος, ή τις κοιλότητες του.

Κατακράτηση υγρών - Έως και το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό. Υπάρχει νερό, τόσο εντός όσο και εκτός των κυττάρων του σώματός μας. Το αίμα αποτελείται κυρίως από νερό, όπως και τα όργανα και οι μυς μας.

Μία μέθοδος αντιμετώπισης είναι και η αλλαγή σε ορισμένες πτυχές της διατροφής σας. Στόχος είναι η απελευθέρωση του περιττού νερού μέσω της ούρησης. Οι διατροφικές αλλαγές δεν λειτουργούν με την τόνωση της λειτουργίας των νεφρών. Η δίαιτα είναι υψηλή σε φλαβονοειδή και ορισμένες άλλες θρεπτικές ουσίες.

Η διατροφή αυτή ονομάζεται “Waterfall Diet” και το όνομά της οφείλεται προφανώς στον σκοπό που εξυπηρετεί. Επί της αρχής βοηθάει το άτομο να εντοπίσει τυχόν τροφές τις οποίες ο οργανισμός δεν αφομοιώνει σωστά, με αποτέλεσμα την υψηλότερη απελευθέρωση ισταμίνης. Το σέλινο και ο μαϊντανός, καθώς και άλλες τροφές πλούσιες σε κουμαρίνη είναι βασικές για αυτήν τη δίαιτα, καθώς η κουμαρίνη βοηθά τα μακροφάγα (τύπος λευκών αιμοσφαιρίων) να διαλύσουν τις πρωτεΐνες, οι οποίες έχουν εισρεύσει στον ιστό.

Κατακράτηση υγρών - Αντιμετώπιση: Φάση 1

Αρχικά, πρέπει να τρώτε μόνο λαχανικά, φρούτα, καφέ ρύζι, φασόλια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, ψάρια, κοτόπουλο και προϊόντα σόγιας όπως tofu για δύο μήνες για να εξαλείψετε πιθανά αλλεργιογόνα. Όλες οι τροφές με βάση το σιτάρι, τα προϊόντα από αλεύρι, όπως το ψωμί ή τα ζυμαρικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κόκκινο κρέας, η ζάχαρη, ο καφές, το αλκοόλ, τα αυγά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς.

Κατακράτηση υγρών - Αντιμετώπιση: Φάση 2

Στην δεύτερη φάση προσθέστε μια “απαγορευμένη” κατηγορία τροφών στα γεύματά σας κάθε εβδομάδα, παρακολουθώντας για αύξηση του σωματικού βάρους ή συμπτώματα όπως ασυνήθιστη κόπωση, πονοκέφαλοι ή συμφόρηση. Τα συμπτώματα αυτά υποτίθεται ότι θα σας υποδείξουν ότι είστε αλλεργικοί ή έχετε δυσανεξία σε συγκεκριμένες τροφές. Αυτή φάση διαρκεί τέσσερις εβδομάδες. Κράκερ σίτου, αλεύρι σίτου ή ζυμαρικά σίτου χωρίς αυγό προστίθεται την 1η εβδομάδα, ενώ τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί, το γιαούρτι και το αγελαδινό γάλα προστίθενται την 2η εβδομάδα. Στην 3η εβδομάδα μπορείτε να φάτε και αυγά, ενώ η μαγιά μπορεί να προστεθεί την 4η εβδομάδα.

Κατακράτηση υγρών - Αντιμετώπιση: Φάση 3

Η τελική φάση του της δίαιτας Waterfall έχει σχεδιαστεί για να καταλήξετε στις διατροφικές συνήθειες που θα ακολουθήσετε στο μέλλον, προκειμένου να μην έχετε κατακράτηση υγρών. Το 90% της διατροφής σας κατά τη διάρκεια της φάσης 3 θα πρέπει να αποτελείται μόνο από τροφές που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της φάσης 1. Το υπόλοιπο 10% από αυτά που θα τρώτε μπορεί να περιλαμβάνει τρόφιμα που μπήκαν σταδιακά κατά τη διάρκεια της φάσης 2, ή και άλλα τρόφιμα, εφόσον δεν προκαλούν συμπτώματα κατακράτησης νερού.



Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr




Unicef :​ ​Τα παιδιά γίνονται στόχος στις εμπόλεμες ζώνες



Χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες ή ως στρατιώτες: το Unicef Children's Fund εκτιμά την κατάσταση πολλών παιδιών σε περιοχές κρίσης ως ανθρώπινες ασπίδες.

Δραματική έκκληση απευθύνει η UNICEF για τη σωτηρία των παιδιών στις εμπόλεμες ζώνες: εκτός από τον υποσιτισμό και τα ψυχικά τραύματα, γίνονται πλέον όλο και περισσότερο στόχος των συγκρούσεων . Οι εμπλεκόμενες ομάδες φαίνεται ότι αγνοούν το διεθνές δίκαιο που έχει σχεδιαστεί για την προστασία των πιο ευάλωτων, δήλωσε ο Manuel Fontaine, διευθυντής των προγραμμάτων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της UNICEF.

Σύμφωνα με την οργάνωση του ΟΗΕ για την παιδική προστασία, τα παιδιά χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο ως ανθρώπινες ασπίδες, σκοτώνονται , ακρωτηριάζονται ,παίρνουν μέρος ακόμη και στις μάχες. Ο βιασμός, ο εξαναγκαστικός γάμος, η απαγωγή και η υποδούλωση είναι στην ημερήσια διάταξη στο Ιράκ, τη Συρία, την Υεμένη, τη Νιγηρία, τη Νότια Σουδάν και τη Βιρμανία.

Τα παιδιά εκτίθενται σε επιθέσεις και τη βία στα σπίτια τους, στα σχολεία ακόμη και σε παιδικές χαρές, λέει ο Fontaine. Οι επιθέσεις αυτές συνεχίζονται κάθε χρόνο. «Δεν πρέπει να κωφεύουμε, μια τέτοια κτηνωδία δεν πρέπει να φαίνεται... φυσιολογική στα μάτια μας».

Μόνο στο Αφγανιστάν, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF, σκοτώθηκαν περίπου 700 παιδιά. Στη Νιγηρία και στο Καμερούν, η τρομοκρατική ομάδα Μπόκο Χάραμ ανάγκασε τουλάχιστον 135 παιδιά να λειτουργήσουν ως βομβιστές αυτοκτονίας.

Στο Ιράκ και τη Συρία, τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες. Στην Υεμένη, τουλάχιστον 5.000 παιδιά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν μετά από σχεδόν 1.000 ημέρες πολέμου. Περισσότερα από έντεκα εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται βοήθεια.



Πηγή : in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πόρισμα-καταπέλτης για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα



Ακραίο μεν το καιρικό φαινόμενο, ακρότατη δε η ανθρώπινη αυθαιρεσία και η γραφειοκρατία, σχετικά με τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα που σόκαραν το Πανελλήνιο.

Αυτό προκύπτει από το πόρισμα του κλιμακίου επιθεωρητών του γραφείου της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, που αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι η βροχόπτωση στον ορεινό όγκο (όρος Πατέρα) ήταν καταιγιστική, ότι αναφορικά με την πόλη της Μάνδρας είχε κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων η ταυτόχρονη άφιξη των πλημμυρικών υδάτων των χειμάρρων Σούρες και Αγ. Αικατερίνης και μάλιστα στη μέγιστη παροχή τους- με τις κοίτες των ομώνυμων ρεμάτων να έχουν επιχωματωθεί, έως και … χαθεί κάτω από τον οικιστικό ιστό- αλλά, παράλληλα, με την έκθεσή τους αναδεικνύουν τις ευθύνες των δημόσιων υπηρεσιών, τόσο ως προς τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων όσο και ως προς … το μπάζωμα ενός εκ των δύο ρεμάτων, με το αυθαίρετο δημοτικό αμαξοστάσιο Μάνδρας!

Το ιστορικό που παραθέτουν οι επιθεωρητές έχει λίγο-πολύ ως εξής:

-Τον Ιούλιου του 2014 εγκρίνεται από τον τότε γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. Στην απόφαση αυτή υπάρχει ο όρος ότι «πριν από την έναρξη υλοποίησης του έργου θα πρέπει να τηρηθούν από την αρμόδια υπηρεσία της Δ/νσης Αττικής τα προβλεπόμενα (…) για τον χαρακτηρισμό της έκτασης επέμβασης όσον αφορά τον δασικό ή μη χαρακτήρα της καθώς και για τις λοιπές απαραίτητες διαδικασίες σε περίπτωση που η εν λόγω έκταση ή τμήμα αυτής είναι δασικού χαρακτήρα». Μέχρι σήμερα, παρότι «έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα (…) παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα από τη Δασική Υπηρεσία», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιθεωρητές.

-Τον Οκτώβριο του 2014, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής εγκρίνει τις απαραίτητες συνοδευτικές μελέτες.

-Τον Ιανουάριο του 2016, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής επικυρώνει τον καθορισμό των οριογραμμών της μελέτης. Αυτή η επικύρωση «ήταν η αναγκαία απόφαση-προϋπόθεση (…) για την έγκριση της μελέτης. Αυτή η επικύρωση «ήταν η αναγκαία απόφαση-προϋπόθεση της μελέτης και την εκτέλεση του έργου», σημειώνεται στο πόρισμα.

-Τον Φεβρουάριο του 2016, η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής βεβαιώνει την περαίωση της μελέτης.

-Τον Απρίλιο του 2016, τροποποιείται το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της περιφέρειας και εντάσσεται σε αυτό, για πρώτη φορά, το έργο για την εκτροπή του χειμάρρου της Αγ. Αικατερίνης, με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ.

-Τον Αύγουστο του 2016, ο «νόμος Σπίρτζη» για τις συμβάσεις φέρνει σημαντικές αλλαγές στη δημοπράτηση έργων, σε όλα τα στάδια της διαγωνιστικής διαδικασίας. «Προϋπόθεση δε για τη δημοπράτηση του έργου ήταν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις και η συντέλεση αναγκαίων απαλλοτριώσεων για την εκτέλεσή του. Ο νόμος αυτός, ο οποίος εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας, ενσωμάτωσε τον νόμο περί δημοσίων έργων και τον κανονισμό περί προμηθειών, ενοποίησε τις σχετικές διαδικασίες και κατήργησε, από την ημερομηνία ισχύος του, όλο το προηγούμενο καθεστώς.

-Τον Φεβρουάριο του 2017, και με σχεδόν 3 χρόνια καθυστέρηση, το Δασαρχείο Αιγάλεω απαντά σε εκκρεμούσα αίτηση (από 15 Απριλίου 2014!) της αρμόδιας διεύθυνσης της περιφέρειας, λέγοντας ότι παύει η διαδικασία που προέβλεπε προηγούμενος νόμος (του 1979, που ίσχυε το 2014) και έτσι τίθεται … στο αρχείο η αίτηση! Άρα, η περιφερειακή διεύθυνση έπρεπε να υποβάλει εκ νέου τα στοιχεία που αφορούσαν τις συντεταγμένες των εκτάσεων του έργου.

Το έργο, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα του Γραφείου της Γενικής Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου (για την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο εκκίνησε την έρευνα αμέσως μετά τις πλημμύρες, αλλά και τήρησε τη δέσμευσή της για γρήγορη ολοκλήρωση του ελέγχου), σήμερα βρίσκεται στη διαδικασία κήρυξης απαλλοτρίωσης, δηλαδή, στην προϋπόθεση που απαιτεί ο «νόμος Σπίρτζη» για τις δημοπρατήσεις.

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι:
1. Ο μεγαλύτερος αριθμός απώλειας ανθρώπινων ζωών αφορούσε το απέναντι τμήμα του ποταμού Σούρες

2. Για παροχές νερού τέτοιου ή παρόμοιου μεγέθους η ΠΕΟΕΘ λειτουργεί ως κοίτη χειμάρρου

3. Η κλίση του δρόμου είναι μεγάλη και το οδόστρωμα λειτουργεί ως πυθμένας της κοίτης με αποτέλεσμα να αυξάνει την ταχύτητα του νερού και τη συρτική του δύναμη

4. Η υπάρχουσα εγκεκριμένη μελέτη αφορά το πιο πεδινό τμήμα του χειμάρρου

Θεωρούν, δε, ότι είναι αναγκαίο να συνταχθεί μελέτη που θα αντιμετωπίζει και το ορεινό τμήμα, συνεισφέροντας στην αντιπλημμυρική προστασία αλλά και στην εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια ανάλογων φαινομένων.

«Η παρούσα έκθεση αφορά διαπιστώσεις και έγγραφα που μας έχουν κοινοποιηθεί μέχρι σήμερα. Εκκρεμεί η αποστολή πρόσθετων στοιχείων που έχουν ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η λήψη των οποίων ενδεχομένως να απαιτήσει συμπληρωματική έκθεση την οποία και θα σας γνωστοποιήσουμε», διευκρινίζουν οι επιθεωρητές στο πόρισμά τους.



Πηγή : eleftherostypos.gr


Σε διαδικασία παύσης πληρωμών η ΣΕΚΑΠ



Την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας και, κατά συνέπεια, εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων της εταιρείας, έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα και ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα.

Στην ίδια συνεδρίαση η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ αποφάσισε να προχωρήσουν όλες οι ενέργειες για την προετοιμασία ένταξης της επιχείρησης σε καθεστώς αναγκαστικής πτώχευσης, ορίζοντας ειδικό σύμβουλο ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε να χειριστεί το ζήτημα.

Στην ανακοίνωσή της η ΣΕΚΑΠ αναφέρει πως «κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, με θέμα τη λήψη έκτακτων μέτρων εξαιτίας της απορριπτικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής αναφορικά με το πρόστιμο των 38 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις του 2009, στο πλαίσιο των οποίων επιβλήθηκαν περιορισμοί στη δραστηριότητα της επιχείρησης από το αρμόδιο Τελωνείο, ελήφθη η απόφαση για την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας - πληρωμών της εταιρείας.

Ήδη από σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ όρισε ως Νομικό - Ειδικό Σύμβουλο της εταιρείας, για τον χειρισμό όλων των σχετικών θεμάτων με την διαδικασία της πτώχευσης, τον Σεραφείμ Σωτηριάδη, ιδρυτή της δικηγορικής εταιρείας "Σεραφείμ Σωτηριάδης και Συνεργάτες Εταιρεία Δικηγόρων", με εξειδίκευση στα θέματα του πτωχευτικού δικαίου.

Εκ των πρώτων ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ αποτέλεσε ο ορισμός του κ. Σταύρου – Κωνσταντίνου Παπασπύρου του Χρυσοστόμου, ως νέου Γενικού Διευθυντή της ΣΕΚΑΠ, απόφαση για την οποία ενημερώθηκε και ενέκρινε ο κ. Σωτηριάδης», καταλήγει η ανακοίνωση. 


ΤΟ ΒΗΜΑ


Βροχή οι κατασχέσεις με… ένα “κλικ” – Βάζουν χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς!



Αδειάζουν λογαριασμούς τραπεζών, με ένα κλικ πλέον οι κατασχέσεις - Ξαφνικός θάνατος των ρυθμίσεων και απειλή κατάσχεσης για όσους χάσουν μια δόση - Κανένα δίχτυ προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Αποφασισμένη να σφίξει και άλλο τον κλοιό γύρω από τους οφειλέτες του δημοσίου εμφανίζεται η εφορία. Πάνω από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χρέη προς το δημόσιο θα δουν το 2018 τα πλοκάμια της εφορίας να απλώνονται από πάνω τους. Βασική επιδίωξη είναι αφενός να πληρώσουν όσοι μπορούν και αφετέρου να τηρήσουν με θρησκευτική ευλάβεια τις ρυθμίσεις, όσοι εξ αυτών έχουν μπει σε αυτές.

Μορφή χιονοστιβάδας θα πάρουν κατασχέσεις σε τραπεζικές καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία, τα ακίνητα όσων χρωστούν στην εφορία θα αρχίσουν να βγαίνουν στο σφυρί με ένα κλικ, χωρίς μάλιστα να υπάρχει δίχτυ προστασίας για την πρώτη κατοικία ενώ όσοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων κινδυνεύουν από τη μια στιγμή στην άλλη να την χάσουν και να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, προσαυξήσεις και κατασχέσεις.

Από 1η Ιανουαρίου 2018 ενεργοποιείται ο νέος νόμος που προβλέπει ότι αν δεν πληρώνονται στην ώρα τους οι τρέχουσες οφειλές τότε αυτομάτως χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων με αποτέλεσμα να αναβιώνουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία να φουσκώνουν σχεδόν 1 δις. ευρώ κάθε μήνα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πατάει ακόμη περισσότερο το γκάζι των κατασχέσεων για να βάλει στα κρατικά ταμεία όσο τον δυνατόν περισσότερα έσοδα από τους φόρους που βεβαιώνονται και μένουν απλήρωτοι.

Από τους πρώτους μήνες του 2018 θα ξεκινήσουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για οφειλές στο Δημόσιο. Η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει γίνει μνημονιακή υποχρέωση για την ολοκλήρωση της τρίτη αξιολόγησης και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική διάταξη.

Το νέο περιβάλλον το οποίο όσο θα περνούν οι μήνες μέσα στο 2018 θα γίνεται ακόμη πιο σκληρό καθώς προωθούνται αλλαγές στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και η ενοποίηση του συστήματος είσπραξης της εφορίας με αυτό των ασφαλιστικών ταμείων αναμένεται να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά. Οι επιχειρήσεις θα ζοριστούν προκειμένου να είναι συνεπείς απέναντι στο κράτος και για να μην κινδυνέψουν με μπλοκάρισμα οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί. Πολλές θα επιλέξουν να καταβάλουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στην ώρα και να καθυστερούν πληρωμές προς τους εργαζόμενους τους, τους προμηθευτές κλπ.

Η λύση που έχουν οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα για να μην προστεθούν στην τεράστια λίστα των οφειλετών του Δημοσίου είναι η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Βέβαια είναι μια λύση που κοστίζει καθώς η τακτοποίηση στις 12 δόσεις επιβαρύνεται με επιτόκιο της τάξεως του 5%. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό το εργαλείο ουσιαστικά υποκαθιστά τον τραπεζικό δανεισμό ο οποίος δεν υπάρχει. Αντί μια τρέχουσα υποχρέωση να πληρώνεται άμεσα με αποτέλεσμα να αδειάζει το ταμείο ή ο τραπεζικός λογαριασμός της εταιρείας ή του φυσικού προσώπου, τακτοποιείται σε 12 μηνιαίες δόσεις. Μέχρι σήμερα, οι οφειλέτες προχωρούσαν στην τακτοποίηση σε 12 δόσεις αφού μια οφειλή γινόταν ληξιπρόθεσμη. Και αυτό διότι το ηλεκτρονικό σύστημα της εφορίας δεν επέτρεπε τη ρύθμιση μιας υποχρέωσης πριν από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής. Η τακτοποίηση μιας οφειλής σε δόσεις πριν αυτή καταστεί ληξιπρόθεσμη, προέβλεπε μέχρι σήμερα επίσκεψη στην εφορία. Αυτό άλλαξε. Μια νέα νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι ακόμη και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές θα μπορούν να τακτοποιηθούν σε 12 δόσεις με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης. Ετσι οι φορολογούμενοι δε θα κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων και θα εμφανίζονται πάντοτε ενήμεροι.



ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΣ
Πηγή : newsit.gr


Η Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε την απάντηση της στον κ. Τζανακόπουλο




Μιλώντας στο ΘEMA 104,6 η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στο ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ, δήλωσε πως  «η κυβέρνηση είναι βαθιά διχασμένη», σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε μια κυβέρνηση που πάει στη διαπραγμάτευση με δυο διαφορετικές θέσεις και είναι καταδικασμένη να αποτύχει». Η κ.Μπακογίαννη μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκληθούν εκλογές στη χώρα λόγω αυτού του θέματος. 

Πετάχτηκε και ο κ. Τζανακόπουλος, που κάνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντήσει στην κυρία Μπακογιάννη λέγοντας «Η κ. Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets» και συνέχισε, «Όσο για την ουσία του ζητήματος, την ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη» τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος και καταλήγει: «Μέχρι τότε αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης».

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου που κάνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο,  η Ντόρα Μπακογιάννη είπε, «αυτό που οφείλει να κάνει ο κύριος Τζανακόπουλος, είναι να μας πει με ποια θέση διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Το μείζον θέμα είναι ποια είναι η εθνική θέση» ενώ ταυτόχρονα τόνισε: «Λυπάμαι που το λέω, αλλά ένας υπουργός Εξωτερικών δεν έχει εθνική θέση».

Όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, περιμένει να δει την πρόταση της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει μια πρόταση που θα φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα».




Παπαδημούλη δεν ντρέπεσαι καθόλου; «Ρατσιστές όσοι ζητούν κοινωνικό μέρισμα μόνο για Έλληνες»




Ο Παπαδημούλης εξελίσσεται σε μία ακόμα Συριζαίικη  τραγική φυσιογνωμία της πολιτικής σκηνής της χώρας.

«Η λογική «κοινωνικό μέρισμα μόνο για Έλληνες», μυρίζει ρατσισμό», τόλμησε να δηλώσει ο Δημήτρης Παπαδημούλης αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις της Ελληνικής κοινωνίας που υποφέρει από την υπερφορολόγηση.

Και αντί να αναρωτηθεί τι είναι αυτές οι βλακείες που γράφω, αναρωτιέται αν η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής θα πουν κάτι γι’ αυτό ή θα κρατήσουν «μικροπολιτική σιωπή». 

«Το κοινωνικό μέρισμα καλώς το πήραν όσοι μένουν στην Ελλάδα και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις καθώς και τα κοινωνικά κριτήρια που ορίστηκαν. Η λογική «κοινωνικό μέρισμα μόνο για Έλληνες», μυρίζει ρατσισμό. Θα πουν κάτι γι’ αυτό η ΝΔ και το «Κίνημα Αλλαγής»; Πάλι μικροπολιτική σιωπή;», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης σε ανάρτησή του στο twitter.

Αγνόησε όμως προκλητικά ότι οι αλλοδαποί δεν φορολογούνται, ενώ οι Έλληνες υποφέρουν από την υπερφορολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο λαϊκισμός του δεν τον αφήνει να δει πέρα από τις παρωπίδες του και πρέπει να ντρέπεται για ακόμα μία φορά, αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν έχουν τσίπα δυστυχώς.





Επικίνδυνο malware εξαπλώνεται μέσω του Facebook Messenger




Υπάρχουν διάφορα malware που μετατρέπουν τους υπολογιστές των θυμάτων τους σε συστήματα που παράγουν κρυπτονομίσματα για λογαριασμό των hacker που τα δημιούργησαν, όμως, το Digimine είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο διότι μεταδίδεται μέσω Facebook Messenger, οπότε εκατομμύρια χρήστες είναι πιθανοί στόχοι του.

Η γνωστή για τα anti-malware προγράμματά της Trend Micro ήταν η πρώτη που ανακάλυψε το συγκεκριμένο malware, στη Νότια Κορέα. Στη συνέχεια ανιχνεύτηκε σε υπολογιστικά συστήματα και σε άλλες χώρες όπως Βιετνάμ, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη και Βενεζουέλα. Δεδομένου όμως του τρόπου με τον οποίο διαδίδεται, είναι θέμα χρόνου να το δούμε να εμφανίζεται και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Τα θύματα του συγκεκριμένου malware λαμβάνουν ένα αρχείο με την ονομασία video_xxxx.zip, το οποίο φαίνεται να προέρχεται από κάποια επαφή τους μέσα στον Facebook Messenger. Όταν το ανοίξει ο χρήστης, θα φορτώσει τον Chrome μαζί με κάποια επικίνδυνα extension που περιλαμβάνουν το malware. Μόλις το malware μολύνει το σύστημα, μία ειδικά διασκευασμένη έκδοση του XMRig (εργαλείο για δημιουργία του κρυπτονομίσματος Monero) εγκαθίσταται στο σύστημα. Κατόπιν, ξεκινάει την παραγωγή χρησιμοποιώντας στο παρασκήνιο τον επεξεργαστή του θύματος, στέλνοντας όλα τα κρυπτονομισματα πίσω στους hacker.

Το ιδιαίτερα επικίνδυνο στην περίπτωση του Digmine είναι ο τρόπος με τον οποίο εξαπλώνεται. Αν κάποιος χρήστης έχει ρυθμίσει έτσι το λογαριασμό του στο Facebook ώστε να μπαίνει χωρίς να δίνει κωδικούς, το link με το ψεύτικο βίντεο θα σταλεί αυτόματα σε όλους τους φίλους του μέσω του messenger! Είναι εφικτό επίσης για το συγκεκριμένο malware να μπορεί να πάρει πλήρως τον έλεγχο του Facebook του χρήστη, αλλά προς το παρόν απλώς χρησιμοποιεί τον Messenger για τη διάδοση του.

Τα καλά νέα μέσα σε όλα τα παραπάνω είναι ότι το Digmine μπορεί να εκτελέσει αυτές τις λειτουργίες μόνο στην desktop έκδοση του Messenger σε Chrome, και δεν μπορεί να μολύνει το σύστημα του χρήστη (τουλάχιστον προς το παρόν) από τις εφαρμογές του Facebook και του messenger.

Ύστερα από την αποκάλυψη του συγκεκριμένου malware από την Trend Micro, το Facebook ανακοίνωσε ότι κατέβασε όλα τα link που συνδέονται με το Digmine ώστε να συμβάλει στην εξάλειψη του. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο χρήστης θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να μην ανοίγει ύποπτα αρχεία και διευθύνσεις, ακόμα και όταν προέρχονται από φίλους στο διαδίκτυο.


Πηγή


Στο συμβολαιογράφο πλέον για συναινετικά διαζύγια -Τι προβλέπει ο νέος νόμος



Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4509/2017 που παρέχει την δυνατότητα της λύσης του γάμου με την διαδικασία των συναινετικών διαζυγίων μέσω συμβολαιογράφου. 

Ο νόμος προβλέπει και ποινές για όσους αθετούν την συμβολαιογραφική πράξη, ως προς την διατροφή και τα παιδιά.

Ειδικότερα, κατά τις επιταγές του νόμου 4509/2017, εφόσον το ζευγάρι έχει αποφασίσει συναινετικά τη λύση του γάμου, και έχει συμφωνήσει και διευθετήσει τα θέματα της επιμέλειας των ανήλικων παιδιών τους (εφόσον υπάρχουν), μπορεί μια επίσκεψη είτε του ίδιου του ζευγαριού, είτε των δικηγόρων τους στο συμβολαιογράφο να επέλθει η λύση των "αιώνιων δεσμών".

Ο νέος νόμος 4509/2017, μεταξύ των άλλων προβλέπει ότι:

1) Η πληρεξουσιότητα στους δικηγόρους πρέπει να δοθεί μέσα στον τελευταίο μήνα πριν από την υπογραφή της συμφωνίας,

2) Η έγγραφη συμφωνία των δύο μερών για την λύση του γάμου και την ρύθμιση της επιμέλειας υποβάλλονται στον συμβολαιογράφο τουλάχιστον 10 ημέρες μετά την συμφωνία. Η ημερομηνία του έγγραφου "τέλους" πρέπει να αποδεικνύεται με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής των συζύγων από τη γραμματεία του Ειρηνοδικείου της έδρας του συμβολαιογράφου που καταρτίζει την πράξη,

3) Ο συμβολαιογράφος συντάσσει πράξη με την οποία βεβαιώνει τη λύση του γάμου, επικυρώνει τις συμφωνίες των συζύγων και τις ενσωματώνει σε αυτή. Ακολουθούν οι απαιτούμενες υπογραφές από τους συζύγους ή μόνο από τους δικηγόρους τους,

4) Μετά τη λήξη ισχύος της επικυρωμένης συμφωνίας, η επιμέλεια, η επικοινωνία και η διατροφή των τέκνων για περαιτέρω χρονικό διάστημα μπορεί να ρυθμιστεί με νέα συμφωνία και με την ίδια διαδικασία.

5) Το φινάλε ενός γάμου μπαίνει με την κατάθεση αντιγράφου της συμβολαιογραφικής πράξης στο ληξιαρχείο, όπου έχει καταχωρηθεί ο γάμος και

6) Σε περίπτωση θρησκευτικού γάμου, η λύση του παραγγέλλεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων, η οποία συνοδεύεται από τη συμβολαιογραφική πράξη. Η αίτηση με την παραγγελία του εισαγγελέα συνυποβάλλονται στην Ιερά Μητρόπολη, στην οποία ανήκει η εκκλησία που τελέστηκε ο γάμος. Το στάδιο αυτό είναι υποχρεωτικό για την πνευματική λύση του γάμου.

Ακόμη, ο νέος νόμος προβλέπει ότι όποιος παραβιάζει την υποχρέωση διατροφής "ώστε ο δικαιούχος να υποστεί στερήσεις ή να αναγκαστεί να δεχθεί την βοήθεια άλλων», τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος", ενώ, όποιος με πρόθεση δεν συμμορφώνεται στη συμφωνία που έχει επικυρωθεί από τον συμβολαιογράφο στο θέμα της επικοινωνίας με τα ανήλικα παιδιά τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών.



Πηγή: iefimerida.gr 


Σε διαθεσιμότητα οι μαιευτήρες που πιάστηκαν να παίρνουν «φακελάκι»


Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δύο γιατροί μαιευτήρες που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να παίρνουν "φακελάκι".

Οι γιατροί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Την απόφαση για την διαθεσιμότητα έλαβαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα».




Καρπενήσι: Συνελήφθη δικηγόρος που έσβηνε σύνθημα της ΧΑ



Ελεύθερος με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς σε τοίχο αφέθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος, ο οποίος συνελήφθη την ώρα που έβαφε με σπρέι συνθήματα της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονταν σε τοίχο της πόλης, στο Καρπενήσι.

Ο δικηγόρος επιχείρησε να σβήσει τα συνθήματα, ενώ έγραψε με κόκκινο σπρέι «Έξω οι φασίστες από το Καρπενήσι», με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτός και να συλληφθεί από άνδρες της αστυνομίας.

Ο εισαγγελέας τού απήγγειλε την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς σε τοίχο και διέταξε να αφεθεί ελεύθερος.

Σημειώνεται πως ο κ. Ζώτος έχει διατελέσει μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Γερμανία: Ανήλικος Αφγανός μαχαίρωσε θανάσιμα 15χρονη Γερμανίδα




Μια 15χρονη Γερμανίδα δέχθηκε χθες θανάσιμη επίθεση με μαχαίρι από συνομήλικο της Αφγανό σε εμπορικό κατάστημα της περιοχής Κάντελ, στην Ρηνανία-Παλατινάτο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας και της αστυνομίας, οι δύο έφηβοι εθεάθησαν να διαπληκτίζονται και στη συνέχεια ο νεαρός επιτέθηκε με μαχαίρι στη 15χρονη. Ο δράστης συνελήφθη έπειτα από παρέμβαση και περαστικών.

Λίγο αργότερα, η κοπέλα, η οποία είχε στο μεταξύ μεταφερθεί στο νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά της.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Die Rheinpfalz, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο 15χρονος Αφγανός, ο οποίος θα παρουσιαστεί σήμερα στον Εισαγγελέα, έχει υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου.



Πηγή: naftemporiki.gr


Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Εφετείο Αθηνών



Η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση και τον πυροβολισμό με καλάσνικοφ εναντίον του αστυνομικού φρουρού στο Εφετείο Αθηνών.

Σε ανακοίνωση της, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia, αναφέρει τους λόγους της επίθεσης, χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, την «αστική δικαιοσύνη», «πλυντήριο του καπιταλισμού».

Πρόκειται για οργάνωση - «δορυφόρο» του «Επαναστατικού Αγώνα», ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε στην είσοδο του κτιρίου, που βρίσκεται επί της οδού Λουκάρεως, ήταν πανομοιότυπος με εκείνον που δεν είχε χρησιμοποιήσει η ίδια οργάνωση στο υπουργείο Εργασίας.

Αλλωστε, η επίθεση στο Εφετείο παρουσίαζε εξαρχής πολλές ομοιότητες και με δύο ακόμη ενέργειες της ΟΛΑ: τον Νοέμβριο του 2015 με στόχο τα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα και τον Απρίλιο του 2017 κατά των γραφείων της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αντιτρομοκρατική περίμεναν την επανεμφάνιση της ΟΛΑ, η οποία συνηθίζει να κάνει επιθέσεις τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου, με την ΕΛ.ΑΣ να  εκφράζει τις προηγούμενες μέρες φόβους ότι η κινητοποίηση των μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» ήταν πιθανό να οδηγούσε στην ενεργοποίηση ασύλληπτων τρομοκρατών.

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» πρωτοεμφανίστηκε με την επίθεση στα γραφεία της Ν. Δ. στη Λ. Συγγρού, τον Ιανουάριο του 2013 και στο διάστημα που μεσολάβησε, προσέθεσε στο «βιογραφικό» της πέρα από τις προαναφερθείσες επιθέσεις και αυτήν στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πώς στήνεται το «παιχνίδι» με την ονομασία των Σκοπίων


Η κυβέρνηση καλλιεργεί αισιοδοξία για λύση αλλά η αντιπολίτευση την κατηγορεί για έλλειψη ενημέρωσης - Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών «αν χρειαστεί» ζητά ο Καμμένος - Επίθεση «φιλίας» από τους Σκοπιανούς, ενώ ο Μπουτάρης προσκάλεσε τον Ζάεφ για ρεβεγιόν στην Θεσσαλονίκη.

Ενώ τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκούν κριτική για παντελή έλλειψη επίσημης ενημέρωσης από την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά «το Σκοπιανό», κατά τη διάρκεια του απολογισμού της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε ξανά στο επίμαχο αυτό ζήτημα. 

Επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν θα ψηφίσει υπέρ της χρήσης τους όρου «Μακεδονία», ενώ δεν απέκλεισε τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για το Σκοπιανό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. 
«Ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενεργεία απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία, η οποία έχει ληφθεί στο Συμβούλιο Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε. 

«Το ζήτημα θα κριθεί από το κατά πόσον θα υπάρχει πλειοψηφία είτε σε επίπεδο Βουλής, είτε σε επίπεδο Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει εγκωμιαστικά για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τις διαπραγματευτικές ικανότητές του. 

Δεν δίστασε, όμως, να καταφερθεί εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη, αποδίδοντάς της εμμονή για το θέμα της σύνθετης ονομασίας. «Ακούω τη ΝΔ και ειδικά την κυρία Μπακογιάννη. Έχει μια εμμονή σε σχέση με το να λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει τη θέση για σύνθετη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα για μια δική της θέση», σχολίασε, συνεχίζοντας έτσι την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών απάντησε εμμέσως σχολιάζοντας πως «μια κυβέρνηση που πάει στη διαπραγμάτευση με δυο διαφορετικές θέσεις είναι καταδικασμένη να αποτύχει».

Αντιθέτως, υπέρ συμβιβαστικής λύσης με τα Σκόπια για το ζήτημα της ονομασίας, τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Η στάση μας, υπέρ ενός αναγκαίου συμβιβασμού, υπέρ της σύνθετης ονομασίας για χρήση έναντι όλων, είναι στάση αρχών και δεν εξαρτάται από τη θέση κανενός». Επανέλαβε τη θέση του κόμματος υπέρ της σύνθετης ονομασίας για χρήση έναντι όλων (erga omnes). Παρ’ όλα αυτά δεν πρότεινε κάποια ονομασία για την ΠΓΔΜ λέγοντας: «Θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα όταν έρθει η πρόταση, δεν είναι υπεύθυνη στάση να κάνω εικασίες για ονομασίες αυτή τη στιγμή όταν δεν υπάρχει επίσημη πρόταση και αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης». 

Την πρότασή του για την ονομασία της ΠΓΔΜ επανέλαβε μέσω Twitter και ο Θεόδωρος Πάγκαλος. «Ως επίθετο ο γεωγραφικός προσδιορισμός αντιστοιχεί στα πράγματα. Δεν θίγει κανέναν και μπορούμε σιγά, σιγά να τον ξεχνάμε ονομάζοντάς τους Δημοκρατία των Σκοπίων στην καθημερινή πρακτική. Ξεχνάμε ότι αν ΑΥΤΟΙ δεν έχουν σχέση με τη Μακεδονία, τότε είναι Βούλγαροι», κατέληξε.

Την ίδια στιγμή η ΠΓΔΜ καλλιεργεί αισιοδοξία ως προς την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος εντός του χρονοδιαγράμματος. Ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκε Ιβάνοβ με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να καθησυχάσει τους πολίτες που αγωνιούν για την ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας, αλλά και μα εγκλωβίζει την Ελλάδα, δυσχεραίνοντας μία πιθανή απόρριψη λύσης. «Οι συνομιλίες για το όνομα δεν έχουν ακόμη ουσία, αλλά πάντως υπάρχει η δέσμευση για επίλυση του θέματος της ονομασίας» είπε ο προσθέτοντας ότι η πιο κατάλληλη στιγμή για την επίλυση είναι το πρώτο μισό του 2018. Στην αναγκαιότητα επίλυσης φαίνεται να συμφωνεί και η ελληνική πλευρά, επίσης χαρακτηρίζοντας καθοριστικό το πρώτο εξάμηνο του 2018.


Ο Μπουτάρης κάλεσε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων για ρεβεγιόν στην Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, θα κάνει ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στην Θεσσαλονίκη, καθώς αποδέχθηκε την πρόσκληση του δημάρχου της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.

Απαντώντας, την Τετάρτη, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Σκοπιανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μίλ Μπόσνγιακοβσκι, επιβεβαίωσε την πληροφορία, πως ο πρωθυπουργός Ζάεφ, θα βρεθεί incognito, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Θεσσαλονίκη, για ρεβεγιόν με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Τον περασμένο Νοέμβριο Γιάννης Μπουτάρης επισκέφθηκε τα Σκόπια, όπου συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον οποίον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη. Σε εκείνη τη συνάντηση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονία», προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. 

Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός των Σκοπίων, επιλέγει να επισκεφθεί την Ελλάδα για... διακοπές. Ο προκάτοχός του, Νίκολα Γκροέυφσκι, επέλεγε πάντοτε επιδεικτικά προορισμούς σε άλλες χώρες, συνήθως στην Τουρκία, ζητώντας από τους συμπατριώτες του να μην επιλέγουν τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και όχι μόνο.


Νεφέλη Λυγερού
Πηγή : protothema.gr