Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΝΔ: Ο νέος Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου

«Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται. 

Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. 

Η Νέα Δημοκρατία, όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες».


Αποτυχημένες στελεχάρες θα αποτελέσουν την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ!



Δεν είναι πλέον πρώτα νούμερα αλλά οι ρόλοι, ρόλοι και το γέλιο άφθονο.

Η νέα ηγετική για γέλια του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελείται από δοκιμασμένα στην αποτυχία στελέχη και είναι : 

Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Γραμματέας της ΚΟ η στελεχάρα  Όλγα Γεροβασίλη.

Τσακαλώτος, Τζανακόπουλος, Ξενογιαννακοπούλου κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι για να έχει ρόλο ο θίασος στην βουλή.

Το γέλιο είναι ότι στη θέση του διευθυντή της ΚΟ θα προτείνει την στελεχάρα Θανάση Θεοχαρόπουλο, με αναπληρωτή τον Κώστα Βασιλάκη και απο τώρα γελάει ο κόσμος.

Αντιπροέδρος της Βουλής Δημήτρης Βίτσας.

Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, 

Και το κερασάκι στην τούρτα ξεχωριστό νούμερο στον θίασο θα είναι και η Ράνια Σβίγκου που θα αναλάβει υπεύθυνη για την ευρωπαϊκή πολιτική.




Αυτός είναι ο 27χρονος που βίασε και σκότωσε την Αμερικανίδα βιολόγο


Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία της 60χρονης υπηκόου Η.Π.Α., που είχε βρεθεί νεκρή την 8η Ιουλίου 2019, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Πλατανιά Χανίων.

Προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος εξεταζόμενος ως βασικός ύποπτος για την ανθρωποκτονία, ομολόγησε την πράξη του και σήμερα θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Η 60χρονη ήταν αναγνωρισμένη επιστήμονας στον τομέα της βιολογίας - εντομολογίας και είχε αφιχθεί στα Χανιά την 30η Ιουνίου, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο στο συνεδριακό κέντρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης. Πρωινές ώρες της 4ης Ιουλίου 2019 ο διοργανωτής του συνεδρίου δήλωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά Χανίων την εξαφάνιση της, αναφέροντας ότι θεάθηκε τελευταία φορά κατά το μεσημεριανό γεύμα της 2ας Ιουλίου, στο χώρο της Ακαδημίας.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες και αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή με τη συμμετοχή ανθρώπινου δυναμικού και μέσων τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών, της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Στρατού Ξηράς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, τις έρευνες συνέδραμαν οργανώσεις εθελοντών και ιδιώτες εθελοντές, ενώ παράλληλα ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα ειδοποίησης πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων «SILVER ALERT HELLAS» μέσω του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφία και πληροφορίες σχετικά με την θανούσα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βραδινές ώρες της 8ης Ιουλίου 2019, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά Χανίων ενημερώθηκαν από ερασιτέχνες εξερευνητές σπηλαίων ότι σε εγκαταλελειμμένο πολεμικό καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε αγροτική περιοχή στο Ξαμουδοχώρι Πλατανιά Χανίων, εντόπισαν πτώμα γυναίκας. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και Ιατροδικαστές και προχώρησαν σε μεθοδική αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου και της περιβάλλουσας περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώθηκε ότι η σορός ανήκει στην εξαφανισθείσα 60χρονη υπήκοο Η.Π.Α., η οποία έφερε σημάδια βίαιης εγκληματικής ενέργειας και πιθανή σεξουαλική κακοποίηση.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που κατηύθυνε τις έρευνές μας ήταν η ανεύρεση πρόσφατων ιχνών από ρόδες οχήματος σε αγροτεμάχιο που οδηγεί στο φρεάτιο του καταφυγίου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη θέση της σορού συνηγορούσε στη βάσιμη εκδοχή ότι η θανούσα μεταφέρθηκε στο σημείο αυτό. Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλεξε υλικό από κλειστά κυκλώματα καμερών ασφαλείας, εξέτασαν μάρτυρες και αξιοποίησαν συνδυαστικά όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που προέκυπταν από την εξέλιξη των ερευνών.

Η σταχυολόγηση του συνόλου των στοιχείων έφερε σαν ύποπτο 27χρονο κάτοικο της περιοχής, τον οποίο η ΕΛΑΣ προσήγαγε χθες, Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, η οποία είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης

Εξεταζόμενος ο 27χρονος περιέπεσε σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε την πράξη του.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης από τη νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε προσδιορίστηκε ως χρόνος θανάτου το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου 2019, ενώ εντοπίστηκαν ευρήματα που παρέπεμπαν σε ασφυκτικό θάνατο. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι το πτώμα έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου και κακώσεις στα χέρια.

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι μεσημβρινές ώρες της 2ας Ιουλίου 2019 εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή με κατεύθυνση το μνημείο πεσόντων Ευέλπιδων και έχοντας ως κίνητρο την σεξουαλική της κακοποίηση, τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητό για να την ακινητοποιήσει.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, την τοποθέτησε στο πορτμπαγκάζ και τη μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου, όπου την απέρριψε, αφού προηγουμένως τη βίασε.

Ακολούθως επανατοποθέτησε στο στόμιο παλέτα που προϋπήρχε και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο, όπου καθάρισε επιμελώς το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια.

Από όλους τους χώρους ελήφθησαν ίχνη πιθανόν αιματικών στοιχείων και λοιπά πειστήρια για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, πειστήρια – είδη ένδυσης καθώς και ράβδος, που κατείχε παράνομα.

Ο δράστης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών, ιατροδικαστικών και τοξικολογικών εξετάσεων.


Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος με τον νέο Ποινικό Κώδικα ΣΥΡΙΖΑ - Καλογήρου ρουσφέτι σε ποινικούς



Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον Αριστείδη Φλώρο με την βοήθεια του νέου Ποινικού Κώδικα και το γεγονός ότι η επαπειλούμενη ποινή των ισοβίων για τους καταχραστές του δημοσίου δεν ισχύει πλέον καθώς το ανώτατο όριο ποινής που επιβάλλεται για οικονομικά εγκλήματα είναι τα 15 έτη. 

Υπενθυμίζουμε ότι η αλλαγή του νέου ποινικού κώδικα ατιμωρησίας ήρθε στην βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές με ευθύνη του πρώην υπουργού Καλογήρου και θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος όσων από την κυβέρνηση έπραξαν αυτό το έγκλημα ατιμωρησίας.

Για τον Αριστείδη Φλώρο ο οποίος εκτίει ποινή 21 ετών για την υπόθεση της Energa το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Έτσι, ο επιχειρηματίας αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου επικαλέστηκε φυσικά τον νέο Ποινικό Κώδικα δώρο του ΣΥΡΙΖΑ σε πάσης φύσης ποινικούς και το γεγονός ότι η επαπειλούμενη ποινή των ισοβίων για τους καταχραστές του δημοσίου δεν ισχύει πλέον καθώς το ανώτατο όριο ποινής που επιβάλλεται για οικονομικά εγκλήματα είναι τα 15 έτη. Στο συλλογισμό τους οι συνήγοροι υπογράμμισαν πως στον εντολέα τους πρωτόδικα έχουν αναγνωριστεί δυο ελαφρυντικά και η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 21 χρόνια και εξέφρασαν την εκτίμηση πως η μέγιστη ποινή, με τα ίδια ελαφρυντικά, που τυχόν του επιβληθεί θα είναι πολύ μικρότερη. Επιπλέον, επισημάνθηκε πως ο Αριστείδης Φλώρος έχει ήδη εκτίσει, με τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν, περίπου έξι χρόνια ,ενώ έχει επιστέψει, όπως υπογράμμισαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER. Τελικά, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου για αποφυλάκιση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο ο Αριστείδης Φλώρος είχε βρεθεί και πάλι εκτός φυλακής για λόγους υγείας με πλαστά χαρτιά και μετά από εισαγγελική έρευνα για παράνομες αποφυλακίσεις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος 17 προσώπων μεταξύ των οποίων και ο Αριστείδης Φλώρος που αποφυλακίζεται. 


Και άλλη κατάληψη έληξε με συνοπτικές διαδικασίες



Επιτέλους τέλος στην ανομία και στις καταλήψεις!!! Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησε η κατεδάφιση του οικήματος πίσω από το σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα Ιωάννινα, γνωστό ως κατάληψη Μπρούκλυν.

Η κατάληψη είχε γίνει σε σπίτι στην οδό Ακαδημίας 16, στο κέντρο της πόλης, από τον Μάιο του 2016, αλλά πριν λίγους μήνες οι κληρονόμοι αποφάσισαν να το κατεδαφίσουν, προφανώς για να αξιοποιήσουν το οικόπεδο με την ανέργεση οικοδομής. 

Η άδεια κατεδάφισης εκδόθηκε στις 6 Μαΐου αλλά οι αντιεξουσιαστές με την ανοχή και την κάλυψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν άφηναν να ολοκληρωθεί και από τότε είχαν υπάρξει μια σειρά από αντιδράσεις για να μην λήξει η κατάληψη.

Οι αντιδράσεις ήταν πότε ήπιες με μικροφωνική και μοίρασμα κειμένου, πορεία και μοτοπορεία με τρικάκια. Πότε προκλητικές με αφισοκόλληση της τζαμαρίας του εργολάβου, πέταγμα μπογιών και τσιμεντάρισμα του ρολογιού του νερού του σπιτιού ενός εκ των ιδιοκτητών. Πότε με απειλές και διαπόμπευση όπως ανάρτηση αφίσας με τα ονόματα ενός εκ των ιδιοκτητών και κατασκευαστικής εταιρείας, σπάσιμο των τζαμιών της πολεοδομίας Ιωαννίνων.


Τελικά επειδή η νομιμότητα επιστρέφει στην χώρα και δεν τους καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ η κατάληψη έληξε και η κατεδάφιση ολοκληρώθηκε.


Ελληνοποιήσεις αλλοδαπών με πλαστά χαρτιά



Μαγαζάκι εκμεταλλευόμενοι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαν στήσει αλλοδαποί που έφτιαχναν πλαστά έγγραφα για να Ελληνοποιήσουν λαθρομετανάστες. 

Η  έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στα ίχνη αλλοδαπών, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση κατάρτισης και διακίνησης πλαστών εγγράφων με σκοπό τη διευκόλυνση προώθησης παράτυπων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο αλλοδαποί ηλικίας 41 και 44 ετών (ένας Σύρος άνδρας – μία Αιγύπτια γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της «Πλαστογραφίας» και «Διευκόλυνσης εισόδου – εξόδου πολίτη τρίτης χώρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η... ταρίφα για τα πλαστά έγγραφα που δημιουργούσαν ήταν από 200 έως και 2.000 ευρώ!

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επιχείρησης, σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, εντοπίστηκε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης και νόθευσης πλαστών εγγράφων. Αναλυτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



- 2 εκτυπωτές,
- 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (1 laptop και 1 tablet),
- 1 συσκευή πλαστικοποίησης εγγράφων,
- 2 φορητές συσκευές αποθήκευσης (usb),
- Πλήθος ζελατίνων και διαφόρων χαρτικών ειδών για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων,
- Πλήθος φωτογραφιών τρίτων προσώπων,
- 33 πλαστά διαβατήρια διαφόρων χωρών,
- 117 πλαστά ελληνικά δελτία ταυτότητας,
- 49 πλαστά δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών,
- 1 πλαστό δελτίο μόνιμης διαμονής,
- 5 πλαστά ελληνικά διπλώματα οδήγησης,
- 2 πλαστά διπλώματα οδήγησης άλλων χωρών,
- 2 πλαστές κάρτες επιβίβασης και
- 8 συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Σημειώνεται ότι κατά τον εντοπισμό των συλληφθέντων, βρέθηκαν στην κατοχή του 41χρονου 1 πλαστό δελτίο ταυτότητας ημεδαπής γυναίκας και 1 κάρτα επιβίβασης με ίδια στοιχεία που προορίζονταν να παραδοθούν σε αλλοδαπή γυναίκα, ενώ η 44χρονη αντιλαμβανόμενη τη σύλληψη του προαναφερόμενου, απέρριψε από μπαλκόνι σε ταράτσα διπλανής οικοδομής, πλήθος ελληνικών πλαστών ταυτοτήτων, αλλοδαπών ταξιδιωτικών εγγράφων – διαβατηρίων και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop) που περιείχε μήτρες κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




Οι προκλητικές απονομές χάριτος του Καλογήρου σε κακοποιούς συντρόφους


Σύμφωνα με το protothema.gr μέχρι και δύο μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο προκλητικός τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, τακτοποιούσε εκκρεμότητες στο υπουργείο του και ρουσφέτια σε κακοποιούς.

Οι προκλητικές ενέργειες του πρώην υπουργού καθώς και η βιασύνη του να αλλάξει τον ποινικό κώδικα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές εννοείται ότι θα πρέπει να ερευνηθούν σοβαρά από την δικαιοσύνη.

Τα ρουσφέτια σε κακοποιούς συντρόφους περιελάμβαναν απονομή χάριτος σε δικηγόρο καταδικασθέντα για απάτη επί δικαστηρίω, ώστε να μπορέσει να δικηγορήσει ξανά, αλλά και σε αλλοδαπούς κακοποιούς με καταδίκες για μεταφορά λαθρομεταναστών στη χώρα μας, απόπειρα κλοπής και αντίσταση, ώστε να πολιτογραφηθούν Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε ύστερα από πρόταση του κ. Καλογήρου και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Γ΄/1126΄ της 1ης Ιουλίου, αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του δικηγόρου Π.Μ από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά προκειμένου να ανακτήσει τη δικηγορική του ιδιότητα: "Αίρονται: Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του Π.Μ του ΚΩΝ/ΝΟΥ με τις αποφάσεις υπ’ αριθμ.: α.: .../2013 του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιώς σε ποινή φυλάκισης δώδεκα (12) μηνών μετατραπείσα σε χρηματική για την αξιόποινη πράξη της απάτης επί δικαστηρίω και β. .../2013 του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιώς σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών μετατραπείσα σε χρηματική για τις αξιόποινες πράξεις της απόπειρας απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας επί δικαστηρίω κατ’ εξακολούθηση και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση, προκειμένου να ανακτήσει τη δικηγορική του ιδιότητα”.

Με το ίδιο ΦΕΚ αίρονται και τα κωλύματα λόγω της καταδίκης του σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών "για το αδίκημα της απόπειρας κλοπής αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας” ώστε ο K.L να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση. Ελληνίδα πολίτης μπορεί να γίνει και η D.E παρά την καταδίκη της σε ποινή ποινή φυλάκισης 1 έτους και 10 ημερών "για παράβαση του νόμου περί χρονικών ορίων εργασίας και για την πράξη της αντίστασης”. Παράλληλα, χαρίζεται η χρηματική ποινή των 5.000 ευρώ, "που απορρέει από την καταδίκη της Κ. Ι με την υπαριθμ .../2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το αδίκημα των οικοδομικών εργασιών άνευ αδείας”.

Την  Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και δεύτερο προεδρικό διάταγμα, ύστερα από πρόταση του κ. Καλογήρου, με το οποίο αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του M.S σε συνολική ποινή φυλάκισης 1 έτους και 6 μηνών "για την αξιόποινη πράξη της διευκόλυνσης, προώθησης και μεταφοράς στο εσωτερικό της χώρας δύο αλλοδαπών στερουμένων των νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων”, προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση.

Στο ίδιο πνεύμα, η καταδίκη του Κ.Β "με την αριθμ. .../2012 απόφαση του Τριμελούς Στρατοδικείου Αθηνών, σε ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών ανασταλείσα επί τριετία για το αδίκημα της λιποταξίας στο εσωτερικό σε ειρηνική περίοδο” δεν θα αποτελεί πλέον κώλυμα για την απόκτηση άδειας εργασίας προσωπικού ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security).

Επιπρόσθετα, στην έκδοση ναυτικού φυλλαδίου θα μπορέσει να προχωρήσει ο Π.Π παρά την αριθμ. .../2015 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας "σε ποινή φυλάκισης 2ετών ανασταλείσα επί τριετία, για τις αξιόποινες πράξεις της προμήθειας, της κατοχής και της θέσης σε κυκλοφορία κατεξακολούθηση παραχαραγμένων νομισμάτων”, όπως επίσης και ο Δ.Ε, ο οποίος το 2009 είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά σε 8 μήνες φυλάκιση για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού και κατεξακολούθηση.


Τέρμα η ανομία! Με ένα τηλεφώνημα θα μπαίνει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια



Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κα Κεραμέως είπε αναφορικά με το θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, σημείωσε πώς «αν δεν προχωρούσαμε θα είχαμε την κοινωνία απέναντί μας, γιατί η μεγάλη πλειονότητα συμφωνεί με την κατάργηση του ασύλου».

Η Υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «άσυλο εγκληματιών», περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο των πανεπιστημίων «Δε θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια, έχουμε εξαιρετικά ιδρύματα, εξαιρετικούς φοιτητές, εξαιρετικούς καθηγητές και προσωπικό, δεν έχουμε το ακαδημαϊκό υγιές περιβάλλον, που να τους επιτρέπει να κάνουν τη δουλειά τους».

Σχετικά με το πώς θα λειτουργεί η μη ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου είπε πως «θα ισχύει ό,τι και σε κάθε δημόσιο χώρο» της χώρα. Για παράδειγμα, «αν βλέπει ένας φοιτητής να χτυπούν άλλον φοιτητή, καλεί την Αστυνομία», δε θα χρειάζεται δηλαδή η έγκριση του Πρύτανη και το Συμβουλίου για να κληθεί και να παρέμβει η Αστυνομία.


Handelsblatt: «Τα φιλόδοξα σχέδια Μητσοτάκη»




«Μια από τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό, την οποία τορπίλισε και παρεμπόδισε συστηματικά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Το κλείσιμο αυτού του σημαντικού επενδυτικού κεφαλαίου είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση της νέας κυβέρνησης. Η δεύτερη είναι ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών και η τρίτη τα κόκκινα δάνεια» γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο της με τίτλο «Τα φιλόδοξα σχέδια Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με το άρθρο «ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι ένα από τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα».

«Το 45,2% των απαιτήσεων των ελληνικών τραπεζών είτε δεν εξυπηρετούνται, είτε κινδυνεύει η εξυπηρέτησή τους. Ο υπ. Οικονομικών θα πρέπει τώρα να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για τον περιορισμό των κόκκινων δανείων που ανέβαλε συνεχώς ο προκάτοχός του Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η εξυγίανση των τραπεζών είναι το κλειδί για την ανάπτυξη» υπογραμμίζει η Handelsblatt.

DW
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Προσπάθησαν να παρασύρουν τους αστυνομικούς με το αυτοκίνητο, πυροβολισμοί και συλλήψεις!


Από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, συνελήφθησαν 14-07-2019, αργά το απόγευμα στη Χαλκίδα, δύο Ρομά ηλικίας 28 και 22 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και διάπραξης κλοπής από οικία στην ανωτέρω περιοχή.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, ενημερώθηκαν και προέβησαν σε αναζητήσεις οχήματος το οποίο κινούταν, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, με μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς, σε περιοχή της Χαλκίδας. Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, εντοπίστηκε και οι αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας φωτεινά και ηχητικά σήματα, ξεκίνησαν τις διαδικασίες διενέργειας αστυνομικού ελέγχου.

Κατά την προσέγγιση του οχήματος από τους αστυνομικούς, ο 28χρονος οδηγός του επιχείρησε πορεία, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, προς το μέρος των αστυνομικών, με σκοπό την αποφυγή του επικείμενου ελέγχου και τη διαφυγή τους.      

Άμεσα ένας από τους δύο αστυνομικούς, κάνοντας χρήση του ατομικού του οπλισμού, ανέκοψε την πορεία του οχήματος προς το μέρος τους, βάλλοντας μια φορά στα μηχανικά του μέρη. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πεζή και ο 28χρονος συνελήφθη μετά από πεζή καταδίωξη, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθη και ο 22χρονος, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης, διαρρηκτικό εργαλείο τύπου κατσαβίδι, καθώς και χρυσό ρολόι. Στο πλαίσιο της έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι το ανωτέρω ρολόι είναι προϊόν κλοπής (μεταξύ άλλων αντικειμένων), που διαπράχθηκε χθες το πρωί από οικία περιοχής της Χαλκίδας.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 22χρονου, ο οποίος διένυε άδεια από Κατάστημα Κράτησης της χώρας που έληγε εχθές 15-07-2019, εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με ποινή φυλάκισης 12 μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.

Σημειώνεται ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του προαναφερόμενου οχήματος, ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του 28χρονου, είχαν αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο 20-05-2019, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. (επικίνδυνοι ελιγμοί, μη χρήση ζώνης ασφαλείας κ.λ.π.).    

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.  



10 ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ



Οι σκύλοι επικοινωνούν μεταξύ τους με κραυγές και διάφορες κινήσεις, οι οποίες υποδηλώνουν συναισθήματα είτε επιθυμίες. Έτσι, όταν βρίσκονται με τους ανθρώπους προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους με αυτούς τους τρόπους. Δυστυχώς για εμάς, δεν έχουν την δυνατότητα ομιλίας για να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να κατανοήσεις τον σκύλο σου και αυτός εσένα, πράγμα πολύ σημαντικό ώστε η σχέση που έχετε στο μέλλον να είναι δυνατή και γεμάτη εμπιστοσύνη! Αν θες να μάθεις πως να καταλαβαίνεις τι εννοεί ο σκύλος σου ή ο κάθε σκύλος που συναντάς, αρκεί απλά να «διαβάσεις» την γλώσσα του σώματος τους.

1.ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Σίγουρα έχετε παρατηρήσει το σκύλο σας να βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο, να το απολαμβάνει τόσο πολύ και να δείχνει ευτυχισμένος και ικανοποιημένος σαν να είναι το καλύτερο πράγμα που του έχει συμβεί. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό? Υπάρχουν διάφορες μελέτες. Κάποιες από αυτές ισχυρίζονται ότι η όσφρηση ενός σκύλου είναι η πιο διαδεδομένη από όλες τις αισθήσεις του, είναι τόσο δυνατή και ακριβής όσο είναι η όραση για τον άνθρωπο. Εμείς παρακολουθούμε τη διαδρομή με τα μάτια μας και ο σκύλος με τη μύτη του.

Ωστόσο, υπάρχουν άλλες μελέτες που επικεντρώνονται περισσότερο στο ρόλο της κοινωνικής τους κατάρτισης. Εμείς οι άνθρωποι συνηθίζουμε να κολλάμε το κεφάλι μας στο πλάι στο παράθυρο ή να βγάζουμε το χέρι μας έξω από αυτό. Άρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθούν να μιμηθούν το αφεντικό τους.

2.ΣΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΕΝΤΟΝΑ
Μία μελέτη πάνω στην οπτική επαφή ανάμεσα σε ένα σκύλο και έναν άνθρωπο, έδειξε πως το αμοιβαίο κοίταγμα παράγει μία παρόμοια φυσιολογική αντίδραση όπως στη μητέρα και τα παιδιά της. Ναι μπορεί να σε κοιτάζει επίμονα και να φαίνεται  επιθετικός, όμως το μόνο που θέλει είναι την προσοχή σου.

Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να συνδυάσεις και άλλα σημάδια της γλώσσας του σώματος του για να καταλάβεις τι θέλει ο σκύλος σου. Σας κοιτάζει με το σώμα του σφιγμένο και το κεφάλι κάτω; Ίσως να πονάει. Μήπως σας κοιτάζει με το σώμα του χαλαρωμένο και ανυπομονησία στο βλέμμα; Μπορεί να αποζητά χάδια ή φαγητό. Ίσως πάλι να έχει κάνει κάτι καλό και να περιμένει την επιβράβευση.

3. ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΨΗΛΑ
Αν και αυτή η θέση δείχνει περίεργη δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό. Απλά δείχνει ότι ο σκύλος αισθάνεται άνετα και ασφαλής με τον εαυτό του και το περιβάλλον. Αυτό κυρίως στον ύπνο, γιατί η θέση αυτή με την πλάτη κάτω είναι ιδιαίτερα ευάλωτη θέση για τον σκύλο. Δεν θα δείτε ποτέ έναν άγριοι λύκο να κοιμάται έτσι έξω στην φύση αφού η στάση δείχνει ότι είναι ευάλωτος και υποτακτικός. Τα σκυλιά που παίρνουν αυτή τη θέση συνήθως είναι νωχελικά και έχουν ανεξάρτητο χαρακτήρα.

Επιπλέον, αυτή του η στάση μαρτυρά ότι έχει την κατάλληλη θερμοκρασία. Η κοιλιά του σκύλου, δεν έχει τόση γούνα όσο το υπόλοιπο σώμα του και έτσι το δέρμα του εκτίθεται στην ατμόσφαιρα, βοηθώντας τον να νιώθει δροσερός και άνετος. Όταν κοιμάται σε αυτή τη στάση το σώμα του έχει την κατάλληλη θερμοκρασία και δε λαχανιάζει!

4. ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ
Είναι η πιο συνηθισμένη στάση των σκύλων. Στη πραγματικότητα , δεν υπάρχει σκύλος που να μην έχει κοιμηθεί σε αυτή τη στάση. Είναι μια ήρεμη και αναπαυτική θέση. Πρόκειται όμως , για μια πολύ ευάλωτη στάση ύπνου, καθώς τα ζωτικά όργανα είναι εκτεθειμένα. Όταν ο σκύλος σας κοιμάται έτσι, δείχνει ότι νιώθει άνετα με τον περίγυρο και κυρίως ασφαλείς. Αν και είναι φύλακας και προσέχει τα πάντα όταν είναι ξύπνιος, αισθάνεται χαρούμενος που είναι κοντά σας, στο σπίτι και σας εμπιστεύεται.

Παρόλο που είναι η πιο συνηθισμένη στάση, τα σκυλιά δεν προτιμούν να μένουν πολύ ώρα σε αυτή τη θέση. Αν ο σκύλος σου το κάνει, τότε πολύ πιθανόν να είναι πρόθυμος να κάνει ότι του ζητήσετε.

5. Η ΣΤΑΣΗ ΣΟΥΠΕΡ-ΣΚΥΛΟΣ
Αυτή είναι η στάση όπου ο σκύλος κοιμάται μπρούμυτα, η κοιλιά του ακουμπάει κάτω και τα τέσσερα πόδια του είναι ανοιχτά και το κεφάλι στο πάτωμα. Τη συγκεκριμένη στάση ύπνου προτιμούν συνήθως τα κουτάβια και τα σκυλιά με πολλή ενέργεια.  Όταν τα σκυλιά βρίσκονται σε αυτή τη θέση είναι πολύ γλυκά και δίνουν την αίσθηση ότι είναι έτοιμα να πετάξουν.

Πρόκειται για μια άνετη στάση, τα οποία τους επιτρέπει να είναι σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή και ν’ αντιδράσουν σε δευτερόλεπτα εάν νιώσουν ότι κάτι δεν πάει καλά ή όταν έρθει η ώρα για παιχνίδι.Αν ο σκύλος σας κοιμάται έτσι, τότε είναι υπερβολικά ενεργητικός και δεν χρειάζονται κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο για να ευχαριστήσουν αυτούς που αγαπούν. Η ζωή για αυτούς είναι ένα παιχνίδι.

6. ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΩΡΑΚΙΑ
Μήπως το κουτάβι σας φέρνει μικρά δώρα; Αποδεικνύεται ότι τα σκυλιά απλά θέλουν να μοιραστούν τη χαρά τους με κάποιον άλλο, και δεν υπάρχει καλύτερο πρόσωπο από το να μοιραστούν με σας! Ο σκύλος που είναι ευτυχισμένος και έχει μια οικογένεια που τον αγαπά και του προσφέρει τα πάντα θα θέλει να δώσει και αυτός με τη σειρά του ένα αντάλλαγμα για όσα του παρέχετε. Για αυτό πολλές φορές, θα τον δείτε να σας φέρνει αντικείμενα από το σπίτι. Είναι ο δικός του τρόπος να σας πει «Ευχαριστώ».

Πιθανότατα νομίζεις πως όταν ο σκύλος σου σου φέρνει το αγαπημένο του παιχνίδι, θέλει να παίξετε, σωστά; Μερικές φορές έτσι είναι, αλλά τις περισσότερες φορές σου δίνει ένα δώρο. Για αυτόν αυτό το βρώμικο και σιχαμερό παιχνίδι είναι σαν να σου χαρίζει iPhone και θέλει να το μοιραστεί μαζί σου. Αυτό και αν είναι αγάπη!

7.  ΣΕ ΓΛΥΦΕΙ
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το κάνει αυτό. Πρώτον, στα σκυλιά αρέσει η γεύση αλατιού που έχει το δέρμα μας. Καθημερινά εκκρίνεται ιδρώτας από την επιφάνεια του δέρματός μας. Όταν εξατμίζεται, αφήνει μια αλμυρή γεύση που αρέσει στους σκύλους. Δεύτερον, γλείφονται για να καθαρίσουν τον εαυτό τους και μαζί με τον εαυτό τους, θέλουν να περιποιηθούν και τον ιδιοκτήτη τους.

Τρίτον, θέλουν να μας δείξουν την αγάπη τους. Όπως μια μαμά θα γεμίσει με φιλιά το παιδί της, έτσι και οι σκύλοι θα γεμίσουν με γλειψίματα αυτούς που αγαπούν. Τέταρτον, το κάνουν για να μας ευχαριστήσουν. Νομίζουν ότι το απολαμβάνεις τόσο όσο κι εκείνα, όταν τα έγλειφε η μαμά τους.

8. ΔΙΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗ ΛΥΠΗ ΣΟΥ
Τα σκυλιά διαισθάνονται ποτέ ο άνθρωπος που έχουν δίπλα τους νιώθει χαρά, λύπη, άγχος και μάλιστα πολλές φορές όταν νιώσουν ότι δεν είναι καλά, κάθονται δίπλα του και συμπάσχουν και αυτά. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι σκύλοι θα συμπαρασταθούν στον πόνο του ιδιοκτήτη τους αλλά και οποιουδήποτε άλλου φέρει την ίδια συμπεριφορά.

Μπορεί να μην μπορεί να σου μιλήσει ή να ακούσει την στεναχώρια σου,  όμως θα σε γλείψει και θα γύρει πάνω σου για να σε κάνει να αισθανθείς ότι είναι εδώ για σένα. Θα διαβάσει τη γλώσσα του σώματος σου και θα στεναχωρηθεί και αυτό όσο και εσύ αν καταλάβει ότι δεν είσαι καλά.

9. ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΡΝΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΟ.
Μπορεί εσείς να πρέπει να είστε μακριά από το σπίτι και τον σκύλος σας, όμως ο τελευταίος θα βρει έναν τρόπο να νιώθει έντονα την παρουσία σας! Χαλαρώνοντας σε μέρη δικά σας, όπως στο κρεβάτι ή τον καναπέ. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι ο σκύλος αγαπά να ξαπλώνει σε έπιπλα που υπάρχουν τρίχες σας! Η οσμή του θυμίζει την παρουσία σας οπότε σας νιώθει κοντά του.

Δεν φταίει όμως μόνο η μυρωδιά μας που κάνει τα σκυλιά να ξαπλώνουν κάτω από τα σκεπάσματα μας. Το κρεβάτι μας αντιπροσωπεύει για τον σκύλο ένα καταφύγιο ή μια φωλιά. Από την στιγμή που είναι ένας χώρος στον οποίο πηγαίνει συχνά έχει «μαρκαριστεί» και από την μυρωδιά του. Ενστικτωδώς λοιπόν «σέρνεται» στην φωλιά του γιατί εκεί είναι μια χαρούμενη και ασφαλής περιοχή για εκείνον. Εκεί νιώθει σαν να είναι στα άδυτα της φωλιάς του και νιώθει την απόλυτη ασφάλεια.

10. ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ
Για το σκυλάκι σας είστε ο πιο υπέροχος άνθρωπος του κόσμου. Σας αγαπάει και θέλει να είναι παντού μαζί σας όσο αυτό είναι εφικτό. Σας θεωρεί ως αρχηγό και νιώθει ασφάλεια κοντά σας. Άλλωστε τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα και νιώθουν μοναξιά όταν μένουν μόνα τους. Πέρα από αυτά όμως  η δύναμη του ενστίκτου είναι πολύ δυνατή. Τα κουτάβια, παρόλο που γεννιούνται τυφλά ακολουθούν παντού τη μαμά τους προκειμένου να πιούν γάλα. Είναι αίσθημα επιβίωσης. Όταν δεν έχουν πια την μαμά τους, νιώθουν το ίδιο για τον ιδιοκτήτη τους.

Επιπλέον είναι πολύ πιθανό να σας ακολουθεί ζητώντας επιβράβευση. Αυτό δεν είναι κάτι που το έμαθε από μόνο του. Του το δείξατε εσείς κάποια στιγμή.Μπορεί να του μαθαίνατε την εντολή «έλα» και κάθε φορά που ερχόταν σε κάποιο δωμάτιο να τον ανταμείβατε είτε με χάδια είτε με φαγητό.


Πηγή : flashposts.com


Ο Ρουβίκωνας απειλεί την κυβέρνηση για τα Εξάρχεια νομίζοντας ότι απευθύνεται σε συντρόφους Συριζαίους



Κάτι δεν έχει καταλάβει καλά ο Ρουβίκωνας και εκτοξεύει απειλές προς τη νέα κυβέρνηση και συγκεκριμένα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την πολιτική που θα ακολουθηθεί για τα Εξάρχεια.

Ο Ρουβίκωνας νομίζει ότι η νέα κυβέρνηση είναι τσίρκο συντρόφων του Σύριζα και "μασάει" με τις απειλές των αντιεξουσιαστών.

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα σημειώνει πως έχουν σχεδιάσει την απάντησή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να πατάξει την ανομία στα Εξάρχεια και όπου απαιτείται.

«Δεν ξέρω αν επαρκεί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα προσπαθήσουμε να μην ετεροκαθοριστούμε από της κινήσεις της Κατεχάκη αλλά να ανακτήσουμε σε άμεσο χρόνο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στο δόγμα "κόστος πολλαπλάσιο του επιδιωκόμενου αποτελέσματος"».

Η ανάρτηση του Γ. Καλαϊτζίδη:

«Υπάρχουν πληροφορίες πως η αστυνομία θα εκκενώσει το ΒΟΞ μέσα στον Αύγουστο.Περίπου στις 6 το πρωί(όπως τον Απρίλιο του 2012) μεγάλες δυνάμεις ΥΑΤ και ΥΜΕΤ και άτομα της ασφάλειας θα αποκλείσουν ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου και θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στην πλατεία στον οποιοδήποτε. Αν έχει ήδη γίνει επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ φυσικά και θα συνδράμει με κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση. Οτι αντικείμενο βρεθεί μέσα στον χώρο του ΒΟΞ θα κατασχεθεί. Πολλά από τα αντικείμενα θα πάνε στην σήμανση για περαιτέρω έρευνα ενω τα αλλά με ενοικιαζόμενα φορτηγά μεταφορικής εταιρείας θα πάνε πιθανότατα στις αποθήκες του ΙΚΑ.Συνεργείο το οποίο έχει βρεθεί ήδη θα σφραγίσει τον χώρο περιμετρικά με σίδερα».

»Παράλληλα με όλα αυτά άτομα της κρατικής ασφάλειας με συνδρομή αστυνομικών και από άλλες υπηρεσίες θα δημιουργήσουν έναν ασφυκτικό κλοιό παρακολούθησης στην πλειοψηφία των μελών του Ρουβίκωνα και ειδικότερα σε αυτούς που θεωρούν πως θα "ανταποδώσουν" άμεσα. Η ηλεκτρονική παρακολούθηση κινητών φυσικά θα ενταθεί και ως παρακολούθηση συνομιλιών αλλά και σαν "στίγματα κίνησης».

»Μετά το σφράγισμα του χώρου άτομα της ασφάλειας(και του 5ου ΑΤ) θα εποπτεύουν το σημείο για να ειδοποιήσουν άμεσα αν αντιληφθούν κινήσεις ανακατάληψης.Εκεί θα επιχειρήσει άμεσα και θα σπεύσει στο σημείο διμοιρία των ΥΑΤ η οποία θα βρίσκεται περιμετρικά των Εξαρχείων σε μόνιμη βάση. Θα εμπλακεί φυσικά και πολυάριθμη ομάδα δέλτα που θα στρατοπεδεύει Αραχώβης και Χ.Τρικούπη.Όποιος επιχειρήσει ανακατάληψη θα προσαγάγεται και πιθανότατα θα φορτώνετε με 1-2 πλημμελήματα».

»Ο Χρυσοχοΐδης θα εποπτεύει βήμα βήμα την όλη επιχείρηση την οποία θα προετοιμάσει στις λεπτομέρειες ο Λευτέρης Οικονόμου λόγω εμπειρίας. Για αρκετό διάστημα μετά την εκκένωση θα υπάρχει στην Αθήνα αυξημένη εποπτεία στόχων υψηλού συμβολισμού για αποτροπή κινήσεων του Ρουβίκωνα ως απάντηση.Η όλη επιχείρηση θα επενδυθεί επικοινωνιακά με μεγάλη κάλυψη από τα μίντια ως "επιχείρηση στο αρχηγείο του Ρουβίκωνα».

«Εχουμε σχεδιάσει την απάντησή μας»
Φυσικά ο σχεδιασμός απάντησης έχει αποφασιστεί από μεριάς μας.Δεν ξέρω αν επαρκεί.Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα προσπαθήσουμε να μην ετεροκαθοριστούμε από της κινήσεις της Κατεχάκη αλλά να ανακτήσουμε σε άμεσο χρόνο την πρωτοβουλία των κινήσεων.Μια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στο δόγμα "κόστος πολλαπλάσιο του επιδιωκόμενου αποτελέσματος".
ΊΔΩΜΕΝ.
Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις.Δεν θα εκπλαγώ αν επιχειρησιακά εφαρμοστεί κάτι πιο "ανορθόδοξο".
Υ.Γ2.Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα είναι δυναμικές και με την συμμετοχή μεγάλου σε αριθμό αστυνομικού προσωπικού.Θα επιχειρηθεί ένα "σοκ και δέος" με αντικειμενικό σκοπό την ψυχική αποδιοργάνωση μας και έτσι και την πρακτική μας "παράλυση"».

Γιωργος Καλαϊτζίδης
το Σάββατο
Υπάρχουν πληροφορίες πως η αστυνομία θα εκκενώσει το ΒΟΞ μέσα στον Αύγουστο.Περίπου στις 6 το πρωί(όπως τον Απρίλιο του 2012) μεγάλες δυνάμεις ΥΑΤ και ΥΜΕΤ και άτομα της ασφάλειας θα αποκλείσουν ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου και θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στην πλατεία στον οποιοδήποτε.Αν έχει ήδη γίνει επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ φυσικά και θα συνδράμει με κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση.Οτι αντικείμενο βρεθεί μέσα στον χώρο του ΒΟΞ θα κατασχεθεί.Πολλά από τα αντικείμενα θ...
Δείτε περισσότερα


Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Χουάν Γκουαϊδό



Ο Χουάν Γκουαϊδό τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, μεταξύ άλλων, ο Χουάν Γκουαϊδό ευχαρίστησε θερμά τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να τον αναγνωρίσει ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας. Επιπροσθέτως, απηύθυνε πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και οι συνθήκες το επιτρέψουν. Τέλος, ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα του.


Τέλος Ακριβοπούλου, Κοτρώτσος από την ΕΡΤ και είναι μόνο η αρχή



Εκτός της ΕΡΤ αναμένεται να μείνουν δημοσιογράφοι φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ  Κατερίνα Ακριβοπούλου, Φωτεινή Λαμπρίδη και Σεραφείμ Κοτρώτσος.

Και οι τρεις είχαν προπαγανδιστικές εκπομπές στην ΕΡΤ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, «Δεύτερη Ματιά», «Άλλη Διάσταση» και «Επόμενη Μέρα» και οι συμβάσεις τους λήγουν τους στο τέλος του Ιουλίου και δεν αναμένεται να ανανεωθούν.

Παράλληλα λήγουν και οι συμβάσεις δημοσιογράφων που είχαν προσληφθεί ως σύμβουλοι της διοίκησης. Αυτοί είναι ο Πάνος Χαρίτος που είχε σύμβαση ως σύμβουλος του Λευτέρη Αρβανίτη αλλά και ο Σπύρος Χαριτάτος που είχε προσληφθεί ως σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Δρόσου που παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες.




Τέλος ο Παππάς από τον ΟΑΣΘ



Διέδιδε ότι θα μείνει στον ΟΑΣΘ ότι δεν φεύγει αδιαφορώντας για το ότι κυβέρνηση πλέον είναι η Νέα Δημοκρατία.

Τελικά αρχίζει να τα μαζεύει και να αποχωρεί από τον οργανισμό με γρήγορα βήματα γιατί τέλος της εβδομάδας δεν θα υπάρχει στον ΟΑΣΘ.

Ο νέος υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ψάχνει εδώ και καιρό τον νέο πρόεδρο στον ΟΑΣΘ.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι του Σπύρου Βούγια, πρώην υπουργού μεταφορών, του αντιδημάρχου Γιώργου Δημαρέλου ο οποίος είχε συμμετάσχει στο δ.σ. του ΟΑΣΘ ως εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και του πρώην γενικού διευθυντή του οργανισμού Γιάννη Τσούφη.


Ρεκόρ στις «κρατικές υποκλοπές» – Υπόνοιες για παρακολουθήσεις πολιτικών


Αυξήθηκαν κατά 40% οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις σε σχέση με το 2017 – Τεράστια ερωτηματικά δημιουργούνται για τις παρασκηνιακές ενέργειες κυβερνητικών-κρατικών υπηρεσιών στην τελευταία φάση της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη αποκάλυψη του «Βήματος της Κυριακής».

Tεράστια ερωτηματικά δημιουργούνται για τις παρασκηνιακές ενέργειες κυβερνητικών-κρατικών υπηρεσιών στην τελευταία φάση της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη αποκάλυψη του «Βήματος της Κυριακής» ότι παρουσίασαν πρωτοφανή αύξηση – περίπου 40% το 2018 – οι κρατικές υποκλοπές από τα συστήματα της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό προκύπτει από την τελευταία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών που παραδίδεται στη νέα κυβέρνηση. Aπό τις «επίσημες» παρακολουθήσεις, οι περισσότερες (με τη μεγαλύτερη αύξηση) είναι αυτές που γίνονται χωρίς αιτιολόγηση, με επίκληση θέματα εθνικής-κρατικής ασφάλειας με ένα απλό έγγραφο ενός εισαγγελέα.

Προκαλώντας τεράστια ερωτηματικά γιατί γίνονταν αυτές οι μυστικές παρακολουθήσεις, αφού ούτε μεγάλες υποθέσεις τρομοκρατίας ήταν σε εξέλιξη, ούτε απαγωγές ή σοβαρές εγκληματικές επιθέσεις που να χρειάζονταν έκτακτες δικαστικές άδειες για υποκλοπές. Γεγονός που δημιουργεί υπόνοιες ότι αφορούσαν παρακολουθήσεις για άγνωστους σκοπούς, ίσως και πολιτικούς.

Fast track διαδικασίες

Σημειώνεται ότι μόλις προ ολίγων ημερών τοποθετήθηκε νέος πρόεδρος στην αρμόδια Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που ελέγχει τα ζητήματα των υποκλοπών, ύστερα από μια μεγάλη περίοδο που αυτή η θέση ήταν κενή. Πρόκειται για τον πρώην αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Χρήστο Ράμμο που καλείται να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει κυρίως με τα συστήματα «νομίμων συνακροάσεων» όπως αναφέρονται.

Το 2017, λοιπόν, η ΑΔΑΕ είχε καταγράψει 7.182 εισαγγελικές διατάξεις που αφορούσαν άρση απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφαλείας. Πρόκειται για υποκλοπές που γίνονται με ταχύρρυθμες διαδικασίες μόνο με μια διάταξη εισαγγελέα για λόγους κατασκοπείας, δράσης τρομοκρατικών οργανώσεων αλλά και σε περιπτώσεις όπου οι Αρχές «βιάζονται» να εξιχνιάσουν υποθέσεις απαγωγών, σε καταδιώξεις επικίνδυνων κακοποιών κ.λπ. Ακόμη το 2017 είχαν εκδοθεί 3.194 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων για τη διακρίβωση εγκλημάτων όπως η ανθρωποκτονία από πρόθεση, η ληστεία, η έκρηξη, η κατοχή εκρηκτικών υλών, η πλαστογραφία, η διακεκριμένη κλοπή, ο εμπρησμός, η αρπαγή, η πορνογραφία ανηλίκων, η εκβίαση, το οργανωμένο έγκλημα, τα εγκλήματα που προβλέπονται στον νόμο περί ναρκωτικών κ.ά. Δηλαδή το σύνολο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων με βουλεύματα και διατάξεις το 2017 ήταν 10.376 άρσεις απορρήτου.

Το εντυπωσιακό είναι λοιπόν ότι σύμφωνα με τις καταγραφές του 2018 το σύνολο των αιτημάτων για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις έφτασε, συνολικά, στις 14.513, σε ένα πρωτοφανές ρεκόρ όλων των εποχών. Και από αυτές οι 11.113 άρσεις απορρήτου έχουν γίνει με τη διαδικασία εξπρές – με μικρά περιθώρια ελέγχου – των εισαγγελικών διατάξεων με επίκληση την εθνική ασφάλεια. Επιπλέον, οι παρακολουθήσεις τηλεφωνικών υποκλοπών για τον περιορισμό του εγκλήματος ήταν της τάξης των 3.400, που επίσης είναι ρεκόρ όλων των εποχών. Δηλαδή, πιο απλά, για λόγους κατασκοπείας και ειδικών συνθηκών εμφανίζεται να γίνονταν περίπου το 2018 τριπλάσιες υποκλοπές απ’ ό,τι για τις εγκληματικές επιθέσεις!

Ερωτήματα

«Αν υπολογισθεί ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταγράφονται περίπου 100 δολοφονίες, 75.000 διαρρήξεις και κλοπές, 5.000 ληστρικές επιθέσεις και 10.000 υποθέσεις ναρκωτικών κ.λπ. με 3.400 τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, πώς εξηγείται να υπάρχουν περισσότερες από 11.100 τηλεφωνικές υποκλοπές για υποθέσεις ελληνικής ή διεθνούς τρομοκρατίας, πολέμου διπλωματών κ.λπ.;» είναι από τα ερωτήματα που θέτουν αξιωματικοί για να συνεχίσουν: «Μάλιστα, το 2018 υπήρξαν μόνο 3-4 ένοπλες επιθέσεις (η βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ, η έκρηξη βόμβας στη εκκλησία του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι κ.λπ.) που να δικαιολογούν τέτοια έξαρση τηλεφωνικών υποκλοπών. Ακόμη ούτε υποθέσεις δράσης αναρχικών έχουν αναδειχθεί, ούτε συντάχθηκε κάποια εκτεταμένη δικογραφία σε βάρος του «Ρουβίκωνα», ούτε έχει διαπιστωθεί ότι τη χώρα μας κατακλύζουν… χιλιάδες κατάσκοποι ώστε να δικαιολογεί αυτό τον τεράστιο αριθμό υποκλοπών για λόγους εθνικής ασφαλείας. Και έτσι προκαλούνται τεράστια ερωτηματικά για τον λόγο που έχουν γίνει αυτές οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και ποιοι ήταν ο στόχος των υποκλοπών. Καθώς, επίσης, και ποια ήταν η πραγματική αιτία που πέρυσι αυξήθηκαν κατά 40% οι κρατικοί «κοριοί»».

Χωρίς σαφή αιτιολογία και στόχευση

Σημειώνεται ότι οι κρατικές αρχές – η ΕΥΠ, η Διεύθυνση Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία – διαθέτουν τρία μεγάλα συστήματα επισυνδέσεων με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Τα δύο από αυτά στεγάζονται στον 15ο όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη, ενώ το τρίτο, της ΔΙΔΑΠ, σε κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. στο Περιστέρι. Τον τελευταίο καιρό υπήρχαν καταγγελίες ότι γινόταν κατάχρηση τηλεφωνικών υποκλοπών με πρόσχημα το «κυνήγι της διαφθοράς» ή τον πόλεμο των συμφερόντων. Ομως φαίνεται εκεί να υπήρχε μια μαύρη τρύπα για τον τρόπο που ξεκινούν αυτές οι υποκλοπές. Κάτι που φάνηκε και από πρόσφατες δικογραφίες που έγιναν από την ΕΥΠ όπου υπάρχει ένας τεράστιος κύκλος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων χωρίς σαφή αιτιολογία και στόχευση, ενώ πολλές φορές επιχειρείται να υπάρξουν μεταχρονολογημένες δικαστικές αποφάσεις για να αιτιολογηθούν. Ομως δεν είναι μόνο αυτό. Στην προηγούμενη έκθεση της ΑΔΑΕ υπήρχαν αναφορές σε επτά ελέγχους που έγιναν στα τρία κρατικά συστήματα υποκλοπών και φαίνεται να υπήρξαν ύποπτα ευρήματα. Χωρίς ωστόσο να μνημονεύεται τι αφορούσαν αυτές οι επισημάνσεις και ποιες ήταν οι ύποπτες ενδείξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα άλλα, ανακαλύφθηκε ότι χειριστές συστημάτων υποκλοπών της ΕΥΠ δεν εφάρμοζαν την περιβόητη «Πολιτική Ασφαλείας» που αφορά την πρόσβαση στο σύστημα νομίμων συνακροάσεων και εξασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών. Ακόμη δεν τηρούσαν αρχεία για την παρακολούθηση ή κρατούν παρανόμως και για αγνώστους λόγους τηλεφωνικές συνομιλίες που θα έπρεπε να είχε καταστρέψει προ πολλού με βάση τη νομοθεσία για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, έχουν γίνει μερικές «μικροδιορθώσεις». Ομως ενώ η ΑΔΑΕ ζητεί να γίνεται μεγαλύτερος έλεγχος στις κρατικές υποκλοπές και να εξετάζει την ουσία των αιτημάτων που υποβάλλονται στους εισαγγελείς για τις «γρήγορες» παρακολουθήσεις, κάτι τέτοιο δεν έχει προωθηθεί.


Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
TO BHMA



Συνελήφθη ο δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου



Ένας άνδρας συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας ως δράστης της στυγερής δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, που είχε εντοπιστεί νεκρή, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της, μέσα σε σπηλιά, στο Μάλεμε Χανίων.

Πρόκειται για έναν νεαρό αγρότη, 27 ετών, πατέρα δύο παιδιών από το Μάλεμε που μένει σε περιοχή της Κισάμου και ο οποίος ομολόγησε την ειδεχθή πράξη του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο δολοφόνος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, ομολόγησε προφορικά ότι εκείνος διέπραξε το στυγερό έγκλημα και του ζητήθηκε να περιγράψει τη στιγμή της δολοφονίας.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος δουλεύει ως αγρότης και ιδιωτικός υπάλληλος, ανέφερε ότι μόλις είδε την Αμερικανίδα βιολόγο να κάνει τζόκινγκ, τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια, την έβαλε αναίσθητη στο αγροτικό του και την πήγε στην τοποθεσία όπου εντοπίστηκε αργότερα η άτυχη γυναίκα. Εκεί τη δολοφόνησε, κλείνοντάς της το στόμα και τη μύτη.

Σε ερώτηση των αστυνομικών αν την κακοποίησε σεξουαλικά, εκείνος αρνήθηκε. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και αναπαράσταση της δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συλληφθεί και αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται να βοήθησε τον 27χρονο δράστη στη μεταφορά του άψυχου σώματος της Suzanne...