Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Και άλλη κατάληψη έληξε με συνοπτικές διαδικασίες



Επιτέλους τέλος στην ανομία και στις καταλήψεις!!! Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησε η κατεδάφιση του οικήματος πίσω από το σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα Ιωάννινα, γνωστό ως κατάληψη Μπρούκλυν.

Η κατάληψη είχε γίνει σε σπίτι στην οδό Ακαδημίας 16, στο κέντρο της πόλης, από τον Μάιο του 2016, αλλά πριν λίγους μήνες οι κληρονόμοι αποφάσισαν να το κατεδαφίσουν, προφανώς για να αξιοποιήσουν το οικόπεδο με την ανέργεση οικοδομής. 

Η άδεια κατεδάφισης εκδόθηκε στις 6 Μαΐου αλλά οι αντιεξουσιαστές με την ανοχή και την κάλυψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν άφηναν να ολοκληρωθεί και από τότε είχαν υπάρξει μια σειρά από αντιδράσεις για να μην λήξει η κατάληψη.

Οι αντιδράσεις ήταν πότε ήπιες με μικροφωνική και μοίρασμα κειμένου, πορεία και μοτοπορεία με τρικάκια. Πότε προκλητικές με αφισοκόλληση της τζαμαρίας του εργολάβου, πέταγμα μπογιών και τσιμεντάρισμα του ρολογιού του νερού του σπιτιού ενός εκ των ιδιοκτητών. Πότε με απειλές και διαπόμπευση όπως ανάρτηση αφίσας με τα ονόματα ενός εκ των ιδιοκτητών και κατασκευαστικής εταιρείας, σπάσιμο των τζαμιών της πολεοδομίας Ιωαννίνων.


Τελικά επειδή η νομιμότητα επιστρέφει στην χώρα και δεν τους καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ η κατάληψη έληξε και η κατεδάφιση ολοκληρώθηκε.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου