Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Μητσοτάκης: Στην αυγή του 2024 ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση

 


Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον εορτασμό των Θεοφανείων.



Αυτήν τη λαμπρή και ηλιόλουστη μέρα το φως των Θεοφανείων στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και προόδου. Και καθώς βρισκόμαστε στην αρχή του 2024, έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Οι δυσκολίες προφανώς δεν λείπουν: από τις μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις στη γειτονιά μας μέχρι την εισαγόμενη ακρίβεια. Θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπισή τους.

Ταυτόχρονα θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη καθημερινότητα για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Με μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα δημιουργώντας καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, μια ποιοτική δημόσια παιδεία, μια καλή υγεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με περισσότερη ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές της πατρίδας μας.

Ταυτόχρονα θα βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή και για τα εποχιακά προβλήματα, τις εποχιακές κρίσεις, όπως η έξαρση της γρίπης και του κορονοϊού. Γι’ αυτό εμβολιαζόμαστε και προστατευόμαστε. Κυρίως προστατεύουμε τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας.

Θέλω και πάλι σήμερα εδώ από τα ηλιόλουστα Χανιά, να ευχηθώ σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα απανταχού της γης, καλή φώτιση, καλή χρονιά, με υγεία, χαρά σε εσάς και στους αγαπημένους σας. Σας ευχαριστώ πολύ.



Έδειρε μαθητή που έλεγε τα κάλαντα γιατί... χτυπούσαν τα κουδούνια με τα τρίγωνα!


 

Αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Αγρίνιο, με ένα απαράδεκτο τύπο να δέρνει παιδί επειδή κτύπησε το κουδούνι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, τέσσερα παιδιά γυμνασίου -δύο αγόρια και δύο κορίτσια- βγήκαν στους δρόμους για τα κάλαντα των Φώτων.

Ένοικος πολυκατοικίας κατηγορείται πως βιαιοπράγησε έντονα σε βάρος ενός εκ των παιδιών, ενώ μηνύθηκε από τους γονείς του και συνελήφθη. Το παιδί μετέβη και στο νοσοκομείο για τη διαπίστωση τραυμάτων στο κεφάλι.

Ο 41χρονος υποστηρίζει πως τα παιδιά χτυπούσαν με τα τρίγωνα τα κουδούνια και έκανε μήνυση σε γονείς και μαθητή

Ο 41χρονος απαράδεκτος άνδρας, ωστόσο, μήνυσε τους γονείς του παιδιού για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και το παιδί για φθορά ξένης περιουσίας.

Αρνείται πως χτύπησε το παιδί με τον τρόπο που αυτό υποστηρίζει, ενώ από την πλευρά του λέγεται πως οι ανήλικοι προκάλεσαν φθορές στα κουδούνια, χτυπώντας τα με τα τρίγωνα για τα κάλαντα και πατώντας τα παρατεταμένα, όπως είδε από κάμερα θυροτηλεφώνου.

Οι γονείς συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ ο ένοικος της πολυκατοικίας κρατείται και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.



Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Nikolai Denkov


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Νikolai Denkov. Ακολούθησε γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, οι δύο ηγέτες προχώρησαν σε μία συνολική επισκόπηση των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων και της προόδου της συνεργασίας σε σειρά τομέων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Συμφωνήθηκε η ενίσχυση και επιτάχυνση της συνεργασίας με επίκεντρο τη διασυνδεσιμότητα στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, στη βάση του Κάθετου Διαδρόμου Νότου-Βορρά και της συνεργασίας στο πεδίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Εγχειρήματα κοινού ενδιαφέροντος είχαν συζητηθεί άλλωστε στο ανώτατο επίπεδο και τον περασμένο Οκτώβριο, κατά την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας και την υπογραφή κοινής Διακήρυξης από τους ηγέτες των τριών χωρών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σύνδεση οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η Ειδική Σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.



Κατά την έναρξη της συνάντησής τους οι δύο ηγέτες έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις (ανεπίσημη μετάφραση από τα αγγλικά):


Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Πρωθυπουργέ, καλώς ήρθατε. Είναι πάντα χαρά μας να σας φιλοξενούμε στην Αθήνα. Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του 2024, πιστεύω λέει κάτι για την ποιότητα των διμερών μας σχέσεων. Συγχαρητήρια σε ό,τι αφορά τη Ζώνη Σένγκεν, γνωρίζετε πόσο πολύ υποστηρίξαμε την απόφαση που τελικά ελήφθη. Και προσβλέπουμε στην πλήρη εφαρμογή της Σένγκεν, συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων συνόρων, τα οποία βεβαίως είναι τόσο σημαντικά για τις διμερείς μας σχέσεις και το εμπόριο.


Προσβλέπω να συζητήσουμε σημαντικά έργα συνδεσιμότητας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας που σχετίζονται με τις μεταφορές, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και να αξιοποιήσουμε τις πολύ επιτυχημένες τριμερείς συζητήσεις που είχαμε στο Euxinograd με τους Ρουμάνους εταίρους μας. Και πάλι, καλώς ήρθατε στην Αθήνα.


Nikolai Denkov: Είναι πραγματικά χαρά μου να βρίσκομαι εδώ και να είμαι ο πρώτος επίσημος επισκέπτης. Άκουσα ότι έχετε το έθιμο του «ποδαρικού». Χαίρομαι λοιπόν που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Έχουμε εξαιρετικές στρατηγικές σχέσεις σε πολλούς τομείς, στις μεταφορές, στην ενέργεια, θα ήθελα να αναφέρω επίσης την άμυνα και την αμυντική βιομηχανία. Έχουμε πράγματα να συζητήσουμε εδώ σήμερα αλλά υπάρχουν επίσης ευκαιρίες να επιταχύνουμε και να ολοκληρώσουμε ορισμένους φακέλους τους επόμενους μήνες. Αυτός είναι ο κύριος στόχος, να δούμε πώς μπορούμε να επιταχύνουμε αυτή την πρόοδο και να έχουμε τελικά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες.


Θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτής της πρόσκλησης, να στείλω τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας για το νέο έτος, για μία χρονιά γεμάτη ευημερία και ειρήνη. Όλοι ελπίζουμε σε αυτό. Γι’ αυτό στέλνω τους θερμότερους χαιρετισμούς μου σε όλο τον ελληνικό λαό.



Με το fake news της δήθεν υπουργουποίησης του τουρίστα Κασσελάκη τσίμπησε και το ΠΑΣΟΚ μη χάσει την ξεφτίλα

 



Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έδειξε για ακόμα μία φορά ότι στερείτε σοβαρότητας και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να καρπωθεί την ραγδαία κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την ανηθικότητα και την γελοιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να προβληματίσει όσα σοβαρά στελέχη διαθέτει το κόμμα και να δουν πώς θα πορευτεί για να κάνει την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μειωμένης ηθικής διαρροές δήθεν υπουργοποίησης του τουρίστα Στέφανου Κασσελάκη, σε μία προσπάθεια να ανεβάσουν λίγο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει καταντήσει να τον κοροιδεύουν όλοι και να μην τον εμπιστεύεται κανένας, δείχνει την αγωνία για τον μέλλον του κόμματος.

Ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο fake news του «Documento», χαρακτήρισε απολύτως ψευδή όλα όσα αναφέρονται.

Ο κ. Διαματάρης απαντώντας μάλιστα και στην απογευματινή άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στα social media: «Στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρότεινα …υπουργείο στον κ. Κασσελάκη "με δική μου πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη"».

Νωρίτερα, σε άλλη ανάρτησή του είχε αναφέρει ότι «τo δημοσίευμα της εφημερίδας Documento (έκδοση 6ης-7ης Ιανουαρίου 2024) ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε είναι απολύτως ψευδές. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Διαματάρης.

Και αφού ξεφτιλίστηκε για ακόμα μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο τουρίστας αρχηγός του Στέφανος Κασσελάκης, αποδεικνύοντας και πάλι στον κόσμο ότι πρόκειται για επιθεώρηση και όχι για πολιτικό κόμμα, πήρε σειρά και το ΠΑΣΟΚ για να μην χάσει και δεν ξεφτιλιστεί και αυτό.

«Μόνο θυμηδία προκαλεί η ιλαροτραγωδία που παρακολουθούμε να εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ» ανέφερε αργά το βράδυ σχόλιο του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ για τις διαρροές σχετικά με την... «πρόταση» υπουργοποίησης του Στέφανου Κασσελάκη το 2019.

Στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνονται επίσης τα ακόλουθα:

«Άραγε για ποιον λόγο ο στενότερος συνεργάτης του κ. Κασσελάκη ένιωσε σήμερα … αίφνης την ανάγκη να υπογραμμίσει τους στενούς δεσμούς του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μητσοτάκη;

«Αποκαλύψεις» που στη συνέχεια συνοδεύτηκαν από υπονοούμενα για «παροχή βοήθειας επι οικογενειακών θεμάτων» εκ μέρους του κ. Κασσελάκη προς τον Πρωθυπουργό.

Αναζητούνται απαντήσεις για να μην υπάρχουν σκιές.

Οι πολίτες επιζητούν μια στιβαρή αντιπολίτευση, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αλλάξει η χώρα κυβέρνηση, και δεν θα συνομιλεί με τον κ. Μητσοτάκη για μια καρέκλα εξουσίας».