Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Το επικίνδυνο ΚΤΗΝΟΣ της Αράχωβα κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερο και θα την πληρώσει ο ιδιοκτήτης για τον Όλιβερ

 


Όσοι προσπαθούν να κρύψουν το ΚΤΗΝΟΣ της Αράχωβας θα αντιμετωπίσουν και αυτοί ποινικές ευθύνες.

Σε μείζον θέμα για την Ελληνική Αστυνομία έχει καταστεί η εξιχνίαση της υπόθεσης της θανατηφόρας κακοποίησης του 8χρονου χάσκυ, Όλιβερ, στην Αράχωβα και το ΚΤΗΝΟΣ θέλουν δεν θέλουν κάποιοι συνεργοί του με την συγκάλυψη που επιχειρείται θα βρεθεί.

Τα δυο έμπειρα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών που έφτασαν στην Αράχωβα θα ανακαλύψουν το ΚΤΗΝΟΣ και θα το οδηγήσουν στην δικαιοσύνη μαζί με τους συνεργούς του, και όσους συγκαλύπτουν το έγκλημα.

Βασικό «όπλο» στα χέρια των αρχών αποτελεί το υλικό από κάμερες ασφαλείας τις περιοχής, καθώς μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν υπάρχει κάποια μαρτυρία-κατάθεση που να ρίχνει φως στην υπόθεση, γιατί κάποιοι κρύβουν τον ΚΤΗΝΟΣ.

Σε αυτό το υλικό, αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν πως έχει καταγραφεί το σκυλάκι, να κινείται τις ημέρες πριν την κακοποίηση του, ελεύθερο, χωρίς τον ιδιοκτήτη του και λουρί, στην περιοχή, κάτι το οποίο όπως είναι γνωστό, βάσει νόμο απαγορεύεται, αλλά πρόκειται για βουνό, χωράφια και λιβάδια και δεν κινδυνεύει κανένας άλλος εκτός από το ίδιο το άτυχο το ζώο γιατί κυκλοφορούν ελεύθερα ΚΤΗΝΟΙ στην Αράχωβα επικίνδυνα για τα ζώα και τους ανθρώπους.

Το υλικό θα αξιολογηθεί ανάλογα ώστε σε αυτή τη φάση να αποφασιστεί εάν θα πρέπει από τον εισαγγελέα να ασκηθεί ή όχι δίωξη στον ιδιοκτήτη του Όλιβερ, για πλημμελή φύλαξη δεσποζόμενου ζώου, επειδή είχε εμπιστοσύνη στους κατοίκους της Αράχωβας και δεν περίμενε ποτέ ότι κυκλοφορεί ένα επικίνδυνο κτήνος στην περιοχή. 



Ανακοίνωση Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ κατά τη διάρκεια χθεσινού αγώνα βόλει στο Ρέντη

 


Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ  Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.



Εισαγγελική παρέμβαση για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών

 



Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά έδωσε παραγγελία η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, να εποπτεύσει τις έρευνες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη και να διακριβώσει αυτεπαγγέλτως διωκομένες πράξεις, όπως είναι εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λπ., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. 

Η παραγγελία έχει ως εξής :

«Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη" στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο. 

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών» 



Συνελήφθησαν 2 άτομα για ναρκωτικά και όπλα στο κέντρο της Αθήνας – Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 46,4 κιλά κάνναβης

 


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 35χρονος και 33χρονος για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν 35χρονο, ο οποίος στη θέα τους απέρριψε σακβουαγιάζ που περιείχε -2- κιλά και -20- γραμμάρια κάνναβης, ενώ επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα, ο 35χρονος κατείχε τις ναρκωτικές ουσίες για λογαριασμό 33χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε αργότερα και συνελήφθη, ενώ συνολικά από έρευνες στις οικίες των δύο κατηγορούμενων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





-44- κιλά και -416- γραμμάρια κάνναβης,

-6- πλαστικά δοχεία με υπολείμματα κάνναβης,

-4- δισκία ναρκωτικής ουσίας,

-2- σπαθιά,

ρόπαλο,

σιδερογροθιά,

ζυγαριά ακριβείας,

-6- κάρτες SIM,

-4- κινητά,

φυσίγγια,

ασύρματος,

ηλεκτρική συσκευή γεμίσματος καπνού,

βάζο με υπολείμματα κάνναβης,

πλήθος από σακουλάκια επιμερισμού και

αυτοκίνητο.

Το παράνομο οικονομικό όφελος που θα προέκυπτε από τη διάθεση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών εκτιμάται ότι ανέρχεται στις –696.100– ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.





Μαζικές συλλήψεις τρομοκρατών της Χαμάς από τους Ισραηλινούς

 


Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Times of Israel πρόκειται για Παλαιστινίους που χαρακτηρίζονται στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, και έχουν παραδοθεί στα ισραηλινά στρατεύματα στη Τζαμπαλίγια και σε άλλες περιοχές της βόρειας Λωρίδας της Γάζας.

Οι συλληφθέντες φορούν μόνον τα εσώρουχά τους, έχουν δεμένα τα μάτια και δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη τους, και μεταφέρονται για να πιστοποιηθεί η ταυτότητας τους και ο ρόλος τους.

Σε ένα βίντεο, μια ομάδα από αυτούς φαίνεται να μεταφέρεται στο πίσω μέρος ενός ισραηλινού στρατιωτικού οχήματος.

Επίσης, ο ανταποκριτής του Times of Israel δημοσίευσε επισημαίνει, ωστόσο, ότι δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι είναι όλοι μαχητές της Χαμάς και γιαυτό μεταφέρονται για να πιστοποιηθούν.

Άλλα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, όπως το Channel 12, αναφέρει ότι οι ίδιοι παραδόθηκαν στους Ισραηλινούς στρατιώτες βγαίνοντας από τα υπόγεια τούνελ. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ή σχολιάσει τα συγκεκριμένα πλάνα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

 




Γιάφκες αντιεξουσιαστών τα πανεπιστήμια εισέβαλαν ανενόχλητοι σε αίθουσα στο Πάντειο


Το ότι οι συμμορίες των αντιεξουσιαστών παίρνουν και το όνομα του πανεπιστήμιου που έχουν κάνει κατάληψη, δείχνει ότι το θέμα ασφάλεια στα πανεπιστήμια δεν υπάρχει και έτσι οι ομάδες ακροαριστερών κακοποιών είναι ανεξέλεγκτες.

Ομάδα αντιεξουσιαστών που ονομάζεται Ελευθεριακό Σχήμα Παντείου, και δεν έχει καμία σχέση με το πανεπιστήμιο, αλλά υπάρχει και κινείται παράνομα μέσα σε αυτό, διέκοψαν την εκδήλωση του Παντείου Πανεπιστημίου στην αίθουσα Σ. Καράγιωργα, όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Κοτζιά και του πρώην ΥΠΕΞ της Αλβανίας Ντ. Μπουσάτι «Αναστοχασμός για το Μέλλον της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 11 Υπουργοί Εξωτερικών Αναλύουν και Προτείνουν».






Η ομάδα των αναρχικών, ενώ ήταν σε εξέλιξη συζήτηση την οποία συντόνιζε η καθηγήτρια Μαριλένα Κοππά, όπου συμμετείχαν ο Νίκος Κοτζιάς, ο Ντ. Μπουσάτι, ο πρώην ΥΠΕΞ των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ και ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κροατίας Β. Πούσιτς, εισέβαλε ξαφνικά στην αίθουσα, πέταξε τρικάκια και άνοιξε πανό με συνθήματα.

Επικράτησε ένταση και η συζήτηση διεκόπη, με τους αντιεξουσιαστές ανενόχλητοι να έχουν πετύχει τον σκοπό τους, δείχνοντας για ακόμα μία φορά το μπάχαλο που επικρατεί στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.




Το κείμενο της Διακήρυξης των Αθηνών: δέσμευση για ειρήνη και σταθερότητα

 



Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψαν εχθές στην Αθήνα κείμενο διακήρυξης περί σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας, τη «Διακήρυξη των Αθηνών», που στόχο έχει να ενισχύσει περαιτέρω τη θετική ατζέντα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας

«Ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Α.E. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, η Α.E. κ. Recep Tayyip Erdoğan, εκπροσωπώντας τις αντίστοιχες Κυβερνήσεις τους (που αποκαλούνται από κοινού «τα Μέρη»), έχοντας προεδρεύσει της 5 ης συνάντησης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας την 7η Δεκεμβρίου 2023, στην Αθήνα, σε πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας,


PP1. Αναγνωρίζοντας την ανανεωμένη βούληση για συνεργασία μεταξύ των Κυβερνήσεων των δύο χωρών,


PP2. Υπογραμμίζοντας ότι οι δεσμοί μεταξύ των δύο γειτονικών εθνών έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν σημαντικά την ευημερία και τη δυναμική της περιοχής,


PP3. Δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού προς όφελος και των δύο κοινωνιών σε κλίμα φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης,


PP4. Επιδιώκοντας ενίσχυση των διμερών σχέσεων μέσω των υφιστάμενων θεσμικών μηχανισμών,


PP5. Τονίζοντας ότι, προκειμένου να ενισχυθούν οι σχέσεις καλής γειτονίας, αμφότερα τα Μέρη, χωρίς να θίγονται οι εκατέρωθεν νομικές θέσεις τους, θα καλλιεργούν πνεύμα αλληλεγγύης απέναντι στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις,


PP6. Υπογραμμίζοντας ότι για την προώθηση της εν λόγω θετικής ατμόσφαιρας και ατζέντας, αμφότερα τα Μέρη θα ενθαρρύνουν την ανταλλαγή επισκέψεων σε κάθε επίπεδο με προσέγγιση προσανατολισμένη στην επίτευξη αποτελεσμάτων,



PP7. Υπενθυμίζοντας ότι μεταξύ των θεμελιωδών σκοπών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και των παγκοσμίως αναγνωρισμένων αρχών του διεθνούς δικαίου είναι η διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και η φιλική συνεργασία μεταξύ των κρατών,


PP8. Έχοντας αποφασίσει να καλλιεργούν φιλικές σχέσεις, αμοιβαίο σεβασμό, ειρηνική συνύπαρξη και κατανόηση και να επιλύουν κάθε διαφορά μεταξύ τους με ειρηνικά μέσα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο,


PP9. Υπογραμμίζοντας τη σημασία των αποτελεσματικών διαύλων και μηχανισμών επικοινωνίας σε κάθε επίπεδο για την επιτυχή διαχείριση των διμερών τους σχέσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποφυγή συγκρουσιακών καταστάσεων και δυνητικής κλιμάκωσης,


PP10. Τονίζοντας ότι και τα δύο Μέρη θα προσεγγίσουν τις σχέσεις τους με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και την εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των λαών, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στην ευημερία και την ειρηνική συνύπαρξη των δύο γειτονικών λαών τους, τονίζοντας περαιτέρω ότι προς τούτο, υπό το φως της επιτευχθείσας σημαντικής προόδου σχετικά με την προώθηση της θετικής ατζέντας σε οικονομικά και εμπορικά θέματα μέσω του Κοινού Σχεδίου Δράσης, οι δύο πλευρές θα διερευνήσουν επιπρόσθετα θέματα συνεργασίας,


Συμφώνησαν στα κάτωθι:


OP1. Τα Μέρη συμφωνούν να συμμετέχουν σε συνεχείς εποικοδομητικές και ουσιαστικές διαβουλεύσεις με βάση τους ακόλουθους πυλώνες:


(α) Πολιτικός Διάλογος:


- σε θέματα αμοιβαίου συμφέροντος


- Διερευνητικές/ Διαβουλευτικές συνομιλίες


(β) Θετική Ατζέντα, στο πλαίσιο του ενισχυμένου Κοινού Σχεδίου Δράσης, που περιλαμβάνει μέτρα κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς της επιχειρηματικότητας-οικονομίας, τουρισμού, μεταφορών, ενέργειας, καινοτομίας, επιστήμης και τεχνολογίας, γεωργίας, περιβαλλοντικής προστασίας, κοινωνικής ασφάλισης και υγείας, νεολαίας, εκπαίδευσης και αθλητισμού και όποιον άλλο τομέα συμφωνηθεί από κοινού, με στόχο  την επίτευξη σημαντικών και συγκεκριμένων παραδοτέων, εξορθολογίζοντας και επικαιροποιώντας συνεχώς την ατζέντα, με δομημένο τρόπο και νέα θέματα.


(γ) Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που περιλαμβάνουν μέτρα στον στρατιωτικό τομέα που θα συνέβαλλαν στην εξάλειψη αδικαιολόγητων πηγών έντασης, καθώς και των κινδύνων που απορρέουν από αυτές,


OP2. Τα Μέρη δεσμεύονται να απέχουν από κάθε δήλωση, πρωτοβουλία, ή ενέργεια που θα μπορούσε να υπονομεύσει ή να απαξιώσει το γράμμα και το πνεύμα αυτής της Διακήρυξης ή να θέσει σε κίνδυνο τη διατήρηση

της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή τους.


OP3. Τα Μέρη θα προσπαθήσουν να επιλύσουν οποιαδήποτε διαφορά προκύψει μεταξύ τους με φιλικό τρόπο, μέσω απευθείας διαβουλεύσεων μεταξύ τους ή με άλλα μέσα αμοιβαίας επιλογής, όπως προβλέπεται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.


Αυτή η Διακήρυξη δεν αποτελεί διεθνή συμφωνία, δεσμευτική για τα Μέρη κατά το διεθνές δίκαιο. Καμία πρόνοια της Διακήρυξης αυτής δεν πρέπει να ερμηνεύεται ότι παράγει νομικά δικαιώματα ή υποχρεώσεις για τα Μέρη.


Έγινε στην Αθήνα, την 7 η Δεκεμβρίου 2023, σε δύο αντίγραφα, καθένα στην Ελληνική, Τουρκική και Αγγλική γλώσσα με όλα τα κείμενα να θεωρούνται εξίσου αυθεντικά. Σε περίπτωση διαφοράς ως προς την ερμηνεία, υπερισχύει το αγγλικό κείμενο.



Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα

 



Του αφαιρέθηκαν μεταλλική βολίδα και θραύσματα από το πόδι.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό στα  επεισόδια οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό του δράστη, μέχρι τις 6 το πρωί, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 424 προσαγωγές ατόμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών.

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μετφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Παράλληλα, κρίσιμες θα είναι πλέον οι επόμενες ώρες καθώς το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου θα τον παρακολουθεί προκειμένου να δει την εξέλιξη της υγείας του και την ανταπόκριση του οργανισμού του τόσο στον τραυματισμό όσο και στο χειρουργείο, αφού ένας από τους πιο επικίνδυνους παράγοντες αυτή τη στιγμή είναι ο πολύ χαμηλός αιματοκρίτης λόγω της μεγάλης ποσότητας αίματος που έχασε.

Στο νοσοκομειο μετέβησαν τόσο ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων η ΕΛΑΣ ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό αυτού που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα και κατ’ επέκταση απέκλεισε το γήπεδο. Άφησε τις γυναίκες και τα παιδιά να αποχωρήσουν και κράτησε εγκλωβισμένους τους άνδρες. Κατά πληροφορίες αυτοί ήταν εκατοντάδες και σκοπός της ΕΛΑΣ ήταν να περάσουν όλοι από έλεγχο προκειμένου να εξακριβωθεί ποιοι και πόσοι είχαν εμπλοκή με με τα επεισόδια και τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αφού στο σημείο είχαν φτάσει δεκάδες κλούβες άρχισε η διαδικασία των προσαγωγών με τους προσαχθέντες να πηγαίνουν στο Αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό του δράστη, μέχρι τις 6 το πρωί, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 424 προσαγωγές ατόμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών, καθώς δεν υπήρχε χώρος στη ΓΑΔΑ για όλους. 

«Η επίθεση αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη» ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μετά το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα.

Αναλυτικά η δήλωση του του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου

«Αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ. Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε δολοφονική επίθεση. Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία. Μόνον έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν. Θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου, παρά το γεγονός πως εν εφημέρευαν, έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό».

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο γήπεδο, όταν περίπου 150 άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες και αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. 

Παράλληλα λόγω των καπνογόνων που χρησιμοποιήθηκαν η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και εντός του γηπέδου. Οι παίκτες και των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια και αρκετή ώρα αργότερα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα.