Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η ληστεία και η βία είναι πράξη αλληλεγγύης για την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ!



Τελικά ποιοι αποτελούν την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ; Την νεολαία του κυβερνώντος κόμματος!!

Κακό πρότυπο χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία των οικογενειών στην Ελλάδα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ειδικά μετά τις απαράδεκτες ερωτήσεις.

Μόνο μια εγκληματική οργάνωση που εκκολάπτει εγκληματίες μπορεί έχει τέτοιο ερωτηματολόγιο και όχι νεολαία κόμματος!!

Δεν το χωράει ο νους ότι το ερωτηματολόγιο που κυκλοφορεί απο την νεολαία αναφέρεται στην «κλοπή» μια πράξη του κοινού ποινικού δικαίου λέγοντας ότι είναι «αντισυμβατική ακτιβιστική δράση».



Οι νεολαίοι του κυβερνώντος κόμματος καλούν τους συνομηλίκους τους να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως αν συμμετέχουν σε βίαιες διαδηλώσεις, σε καταλήψεις πολιτικών- κομματικών γραφείων και τραπεζών εάν κάνουν κλοπές καθώς και αν αντιμετωπίζουν βίαια ρατσιστικές ομάδες.

«Συμμετέχετε σε οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες;». Αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση, καθώς βλέπουμε το ποινικό αδίκημα της κλοπής… να παρουσιάζεται ως πράξη "αλληλεγγύης".



Γίνονται ερωτήσεις για τις καταλήψεις εάν θα συμμετέχουν η εάν θα έχουν συμμετοχή στο μέλλον

Μέσα απο το ερωτηματολόγιο το πάνε και παραπάνω αναφέροντας τον μεγάλο τους καημό  «η κάνναβη είναι φυσικό προϊόν και πρέπει να νομιμοποιηθεί»

Ρωτάνε ακόμα  «η υποχρεωτική στράτευση πρέπει να καταργηθεί», «για μερικά εγκλήματα χρειάζεται να ισχύει η θανατική ποινή»

Και μη χειρότερα!!!!!!


Αυτός είναι ο τεχνικός ορθοπεδικός που ασέλγησε στην ανήλικη



Με εισαγγελική εντολή δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου αλλά κυρίως ανηλίκων, δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από σχετική εισαγγελική εντολή τα στοιχεία του τεχνικού ορθοπεδικού που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών.

Πρόκειται για την υπόθεση του τεχνικού ορθοπεδικού που κατηγορείται από την οικογένεια μιας ανήλικης Ηρακλειώτισσας ότι προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της κατά τη διάρκεια θεραπείας για την αντιμετώπιση της σκολίωσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ο κατηγορούμενος είναι ο Μιχαήλ Κρασσάς του Δημητρίου, κάτοικος Ηρακλείου.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος  ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται ότι από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο 2015, ενήργησε ασελγή πράξη σε πρόσωπο που είχε συμπληρώσει τα δώδεκα αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη.

Πρόκειται για τον ΚΡΑΣΣΑ Μιχαήλ του Δημητρίου, κάτοικο Ηρακλείου.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού που δε συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα έτη.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810-274258 και 274070 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».




Πηγή: cretapost.gr 


Καταιγίδα κατασχέσεων από την εφορία για 800.000 οφειλέτες



Μήνα με το μήνα αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους η εφορία επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις.

Η δραματική υπερφορολόγηση της οικονομίας σε συνδυασμό με τη στασιμότητα που προκαλεί η αβεβαιότητα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης προκαλεί εισοδηματική πίεση σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά αναγκάζοντας όλο και περισσότερους να σηκώσουν λευκή σημαία στη μάχη με την εφορία. Ήδη έχουν επιβληθεί κατασχέσεις σε περισσότερους από 800.000 οφειλέτες του δημοσίου και έρχονται κατασχέσεις για άλλους τόσους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τον Ιανουάριο του 2017 ο συνολικός αριθμός όσων έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τις εφορίες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, ανήλθαν σε 4.173.206, από 4.146.483 που ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου 2016. Μέσα, δηλαδή, σε έναν μήνα ο αριθμός των οφειλετών αυξήθηκε κατά 26.723. Από τα 4,17 εκατ. οφειλετών, η εφορία μπορεί να προχωρήσει στη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης σε 1.672.500. Στους υπόλοιπους δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για διάφορους λόγους, όπως το ότι χρωστούν μικροποσά (πχ κάτω από 500 ευρώ) ή οι οφειλές τους είναι ανεπίδεκτες είσπραξης.

Από τους 1.672.500 στους οποίους μπορούν να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, έχουν ήδη ληφθεί μέτρα στους 851.818. Μάλιστα ο αριθμός αυτός αυξήθηκε μέσα σε έναν μήνα (τον Ιανουάριο) κατά 12.762. Με άλλα λόγια κάθε εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου η εφορία προχωρούσε στη επιβολή κατασχέσεων σε περισσότερους από 500 οφειλέτες.

Το μεγάλο μπαράζ κατασχέσεων, όμως, βρίσκεται ακόμη μπροστά μας. Η εφορία έχει επιβάλλει κατασχέσεις στο 50,93% των οφειλετών στους οποίους έχει το δικαίωμα να επιβάλλει κατασχέσεις. Μέσα στους επόμενους μήνες έρχονται κατασχέσεις για άλλους 820.682 φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τις εφορίες. Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται και όσοι έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία για τις οποίες επίσης επιβάλλονται κατασχέσεις.

Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης

Τα πιο συνηθισμένα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που επιβάλλει η εφορία είναι:

- Η έκδοση κατασχετηρίου για τα υπόλοιπα που διατηρεί στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ο φορολογούμενος. Πρόκειται πλέον για μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που έχει σαν αποτέλεσμα να περνούν με συνοπτικές διαδικασίες στο δημόσιο ταμείο όποια ποσά εμφανίζονται στους λογαριασμούς. Το μόνο που μπορούν να γλιτώσουν οι φορολογούμενοι είναι ένας τραπεζικός λογαριασμός και μόνο για ποσό έως 1.250 ευρώ. Ο ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός δηλώνεται μέσω Taxisnet.

- Η κατάσχεση μισθού ή σύνταξης του οφειλέτη για τα ποσά πάνω από το ακατάσχετο όριο. Ποσό μισθού ή σύνταξης έως 1.000 ευρώ είναι ακατάσχετο.

Για το τμήμα από 1.000 έως 1.500 κατάσχεται το 50% και για το τμήμα πάνω από 1.500 ευρώ κατάσχεται το σύνολο του ποσού

- Κατάσχεση εισοδήματος από ενοίκια  ή απαιτήσεις επιχειρήσεων από πελάτη τους

- Δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, όπως ακινήτων και εκποίησή τους με αναγκαστικό πλειστηριασμό. Υπάρχουν οδηγίες προς τις εφορίες προκειμένου να αποφεύγεται η πώληση με πλειστηριασμό της μίας και μοναδικής κατοικίας κάθε οφειλέτη.


Του Σπύρου Δημητρέλη
Πηγή : capital.gr


Επανέρχεται η «έξοδος» μέσω εκλογών από το αδιέξοδο λόγω διαπραγμάτευσης και μέτρων



Για πολλούς πλέον η συμφωνία απειλεί την πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ

Από τη μία είναι όντως οι σκληρές απαιτήσεις της Τρόικας, η οποία «ξεπέρασε» τον εαυτό της στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, επιχειρώντας να επιβάλλει ουσιαστικά ένα ιδιότυπο τέταρτο μνημόνιο, με μέτρα και δεσμεύσεις για μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Από την άλλη είναι οι… αναστολές που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που δεν της επιτρέπουν να υπογράψει μία συμφωνία, που μπορεί να σημάνει και την αρχή του πολιτικού της τέλους και να διαρρήξει τις σχέσεις της με τα κοινωνικά στρώματα, που εξέφρασε με την άνοδό της στην εξουσία.

Ο συνδυασμός των δύο παραγόντων αυτών είναι η αιτία που ακόμη ένα Eurogroup -το σημερινό- δεν πρόκειται να καταλήξει σε μία τεχνική συμφωνία, ενώ δεν υπάρχει πλέον κανένας σαφής ορίζοντας για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Η 20ή Φεβρουαρίου προστίθεται στο ολοένα και μακρύτερο κατάλογο με τις ημερομηνίες, που θεωρήθηκαν ορόσημα, αλλά χάθηκαν στην πορεία διαψεύδοντας τις προσδοκίες της Αθήνας.

Οι απαιτήσεις των δανειστών είναι γνωστές και περίπου ίδιες από την αρχή της διαπραγμάτευσης, τον περασμένο Νοέμβριο. Και πολύ δύσκολα, κατά τα φαινόμενα, αυτό το στοιχείο θα αλλάξει, εκτός ίσως εάν αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ.

Εκείνο, λοιπόν, που έχει τη μεγαλύτερη σημασία σε αυτό το πλαίσιο είναι η στάση της ελληνικής πλευράς. Μετά από αναμονή κάποιων εβδομάδων, φαίνεται να επανέρχεται στο κυβερνητικό στρατόπεδο μία ισχυρή τάση, που εκφράζει προβληματισμό και έντονες διαφωνίες για την υπογραφή της συμφωνίας. Οι εκφραστές αυτών των διαφωνιών, είχαν υποστείλει τις απόψεις και με πρωθυπουργική παρέμβαση, ελπίζοντας ότι η σκληρή στάση και η απροθυμία της Αθήνας να υπογράψει κάθε απαίτηση, θα προκαλούσε μία υποχωρητικότητα των δανειστών. Ήλπιζαν επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δικαιωνόταν στην επιδίωξή του να πετύχει μία πολιτική λύση και ότι η συμμαχία με ευρωπαίους παράγοντες θα αποδυνάμωνε το ρόλο του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις, έστω για κάποια ζητήματα, όπως οι εργασιακές σχέσεις. Η διάψευση αυτών των προσδοκιών όμως φέρνει και πάλι έντονα στο προσκήνιο τις εσωκομματικές διαφωνίες, τις επιφυλάξεις και τις συγκρούσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για πολλούς πλέον η συμφωνία απειλεί την πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα μέτρα για τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, η πώληση της ΔΕΗ και η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο, που ζητούν οι δανειστές, πλήττει ευθέως τα κοινωνικά στρώματα που στήριξαν το κόμμα, αλλά και αλλοιώνουν τον πολιτικό και ιδεολογικό πυρήνα της παράταξης.  

Ο φόβος της… αποχώρησης με τους χειρότερους δυνατούς όρους από την διακυβέρνηση, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει τέτοιου είδους πολιτικές και μάλιστα χωρίς ένα πολιτικό και επικοινωνιακό σχέδιο για τη διαχείρισή τους, αλλά ούτε και ένα «παράλληλο» πρόγραμμα ως αντιστάθμισμα στις επιπτώσεις αυτών των μέτρων, γίνεται όλο και πιο έντονος.

Υπό αυτή την έννοια παραμένουν προβληματισμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα: Υπάρχουν οι απόψεις για την παράταση των διαπραγματεύσεων στο απώτατο δυνατό χρονικό σημείο, ακόμα και για εκλογές, εάν για παράδειγμα δεν συναινέσουν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις στην έγκριση της συμφωνίας. Ο κ. Τσίπρας δεν απορρίπτει το πρώτο, είναι ωστόσο κατηγορηματικά αντίθετος με το δεύτερο σε αυτή τη φάση και εκτιμάται ότι είναι δύσκολο έως απίθανο να υιοθετήσει την άποψη για φυγή μέσω εκλογών.   

Σε κάθε περίπτωση οι βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν την όποια συμφωνία, ζητούν να υπάρξει απόφαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, η οποία να τους καλύπτει. Είναι δυνατόν να υπάρξει ευρέως το φαινόμενο, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζουν τη συμφωνία στην κεντρική επιτροπή, αλλά επειδή η πλειοψηφία της τελευταίας θα την έχει εγκρίνει, να ακολουθούν αυτή την απόφαση και να υπερψηφίζουν τελικά στην ολομέλεια της Βουλής!   



Πηγή : protothema.gr


Ο Καμμένος πήρε την απάντηση από την Ντόρα Μπακογιάννη για το άρθρο του στην Δημοκρατία



Αυτοί που πολέμησαν λυσσαλέα τον Κώστα Καραμανλή βρίσκονται σήμερα σε ηγετικές καρέκλες της ΝΔ υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε μέσα σε άλλα στην εφημερίδα Δημοκρατία.

«Η συνολική περίοδος της παράταξης υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή σήμερα γνωρίζει πολυεπίπεδη δικαίωση. Δικαίωση που φυσικά τρομάζει όλους αυτούς που σήμερα συνεργάζονται με όσους πλήγωσαν την πατρίδα και την παράταξη και, αντί να απολογούνται για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η παράταξη ακριβώς επειδή οι ίδιοι πρόδωσαν αυτόν τον κώδικα αξιών, εξαπολύουν επιθέσεις πολιτικού φαρισαϊσμού» γράφει ο κ.Καμμένος προσπαθώντας απελπισμένα να κερδίσει κάποιους ψήφους Καρμανλικών ξεχνώντας ότι ο Καραμανλής είναι Νέα Δημοκρατία όπως και οι υποστηρικτές του, ενώ και ο ίδιος ο κ. Καμμένος δεν είναι Νέα Δημοκρατία αλλά μέλος και εταίρος της καταστροφικής κυβέρνησης όλων των εποχών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και προέδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Καμμένος πήρε την απάντηση του από την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν απαντώ στον κ. Καμμένο γιατί του απάντησε ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως, ο βουλευτής Σερρών, ο οποίος είναι σίγουρα ένας γνήσιος εκφραστής του "καραμανλισμού"» επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη.

«Την απάντησή του ο κ. Καμμένος την πήρε, ότι τον πονάει και τον ενοχλεί τον κ. Καμμένο διότι έστησε πάνω στην καπηλεία και τις δικές του εκδοχές του οποιουδήποτε καραμανλισμού μια ολόκληρη λογική. Λυπάμαι για αυτόν» συμπλήρωσε η βουλευτής της ΝΔ.







Το ΝΑΤΟ εξαίρεσε τη Λήμνο από άσκηση με απαίτηση της Τουρκίας - Αποχώρησε η Ελλάδα




Πέρυσι η άσκηση είχε γίνει κανονικά με τη Λήμνο εντός σεναρίου 

Προβληματισμό προκαλεί η απόφαση του ΝΑΤΟ να αποκλείσει τη Λήμνο από άσκηση, ύστερα από απαίτηση της Τουρκίας.

Ο επιτελάρχη της Τουρκίας, που υπηρετεί στο Ραμστάϊν της Γερμανίας, σύμφωνα με πληροφορίες, απαίτησε να εξαιρεθεί το νησί από τη νατοϊκή άσκηση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Την ίδια ώρα πέρυσι η άσκηση είχε γίνει κανονικά με τη Λήμνο εντός σεναρίου. 

Το ΝΑΤΟ με την σειρά του ενημέρωσε την Αθήνα, αλλά αργοπορημένα. Παρόλα αυτά, από το ΓΕΕΘΑ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διαμαρτυρίες. 

Το ΝΑΤΟ, όμως, δεν άλλαξε άποψη και έτσι η Ελλάδα ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την άσκηση. 

Σε αυτό το κλίμα ο  Α/ΓΕΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου πέταξε σήμερα με μαχητικό αεροσκάφος F-16 το οποίο έχει προσγειωθεί στην Λήμνο. 



Πηγή : protothema.gr


Παγκόσμιο Ενόργανης: «Ασημένια» η Β. Μιλλούση



Το αργυρό μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής “AGF Trophy 2017” που διεξάγεται στο Μπακού, κατέκτησε η Βάσω Μιλλούση.

Η Μιλλούση έκανε σπουδαία εμφάνιση στον τελικό της δοκού και κέρδισε δικαιωματικά το ασημένιο μετάλλιο με 13,633 β., τερματίζοντας πίσω από τη Ρουμάνα σταρ Καταλίνα Πονόρ (13,833 β.), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Αυστραλή Έμιλι Λιτλ (13,433 β.).

Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση μετά το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια το Σάββατο στους κρίκους.


Μόνο κορδέλα στον λαιμό δεν θα βάλει ο Τσίπρας! Εγκαίνια απόγνωσης σε αυτοκινητόδρομους ετοιμάζονται



Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Τσίπρας φιογκάκι στο που.............. του   όπως λέει ο λαός μας και έχει δίκιο!!

Με το φτωχό τους το μυαλό νομίζοντας ότι θα επιβιώσει η κυβέρνηση και ο Τσίπρας παρά την απόλυτη καταστροφή με την δήθεν διαπραγμάτευση που κρατάει δύο χρόνια, προσπαθούν με την μέθοδο του εντυπωσιασμού και της καθεστωτικής προπαγάνδας να εγκαινιάσουν έργα που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται τέσσερις συνολικά αυτοκινητόδρομοι μετά από πολλά χρόνια κατασκευής τους  και ο Τσίπρας ετοιμάζεται να παρουσιαστεί ότι όλα αυτά είναι δικά του σε σημείο που γελάει ο κόσμος η πίσα από την άσφαλτο των αυτοκινητόδρομων και η κορδέλες που θα στηθούν. 

Η προπαγάνδα περιλαμβάνει και άλλες ατραξιόν όπως προανακριτικές και άλλα τέτοια επικοινωνιακά

Φυσικά και όλα αυτά δεν πιάνουν γιατί κατάλαβαν ποιος είναι ο Τσίπρας με τα άπειρα ψέματα και την απάτη που έστησε για να κυβερνήσει και τώρα ψάχνουν να βρούν κάτι για να επιβιώσουν και να γαντζωθούν από την εξουσία μέχρι το τέλος της καταστροφικής τους θητείας, χωρίς να υπολογίζουν και δεν τους ενδιαφέρει στην τελική για το κακό που κάνουν με την ανευθυνότητα τους και την ανικανότητας τους που τους διακρίνει για την χώρα και στους Έλληνες πολίτες που υποφέρουν στα χέρια της άθλιας κυβέρνησης τους.

Η μόνη λύση είναι εκλογές για να έρθει η σοβαρότητα στην χώρα και να μείνουν πίσω στις μαύρες σελίδες της ιστορίας ο Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησης του.







Χρυσόγονος: «Ομολογία αποτυχίας εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018»



«Η διαπραγματευτική ισχύς της Αθήνας δεν αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Χρυσόγονος στον απόηχο της δήλωσης Ντάισελμπλουμ ότι η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι τον Ιούλιο το ελληνικό δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει το δάνειο της ΕΚΤ και τα χρήματα δύσκολα θα συγκεντρωθούν χωρίς συμφωνία, αλλά και να συγκεντρωθούν θα στραγγίξουν την οικονομία με παράπλευρες επιπτώσεις που θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τα όποια οφέλη αν η κυβέρνηση ανέμενε τις γερμανικές εκλογές προσδοκώντας ενδεχόμενη νίκη του Μάρτιν Σουλτς το Σεπτέμβριο.

«Εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018 θα αποτελούσαν ομολογία αποτυχίας» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής υπενθυμίζοντας ότι το «περιεχόμενο της λαϊκή εντολής το Σεπτέμβριο ήταν συμφωνία με τους θεσμούς για να ανακτήσουμε τη φερεγγυότητά μας ως κράτος και να βγούμε στις αγορές».

Ο κ. Χρυσόγονος ζήτησε ανοιχτή συζήτηση για τη διαπραγμάτευση στη Βουλή αν περάσει χωρίς συμφωνία και το ορόσημο του Eurogroup της 7ης Απριλίου. «Να πει η κυβέρνηση τι ζητάνε οι δανειστές, που διαφωνεί και τι ζητά η αντιπολίτευση, και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους… Να υποδειχθεί η λύση πού θα βρούμε τα λεφτά, ή αν θέλουμε χρεοκοπία» επισήμανε. «Στη Βουλή συζητάνε άλλα πράγματα και δεν συζητάνε το ελληνικό θέμα τη Λυδία λίθο;» διερωτήθηκε.




Πηγή : kathimerini.gr


Bloomberg: Κοντά σε επανάληψη του δράματος του 2015 η Ελλάδα



H Ελλάδα αναμένεται να χάσει μια ακόμη προθεσμία για την αποδέσμευση των κεφαλαίων διάσωσης αυτή την εβδομάδα, και θα βρεθεί πιο κοντά σε μια επανάληψη του δράματος του 2015 που έσπρωξε το πιο χρεωμένο κράτος της Ευρώπης στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Αυτό σημειώνεται σε σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, στο οποίο επισημαίνεται πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες όπου θα επαναλάβουν ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί με τους όρους που συνδέονται με τα δάνεια έκτακτης ανάγκης που έχουν κρατήσει τη χώρα στη ζωή από το 2010.

Ενώ ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η επίτευξη συμφωνίας ακόμη και τον Απρίλιο θεωρείται πλέον μακρινή, σημειώνεται στο δημοσίευμα.


Οι δύο πλευρές εξακολουθούν να είναι πολύ μακριά από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από τους πιστωτές στην ελληνική αγορά ενέργειας και η κυβέρνηση στην Αθήνα αντιστέκεται στις πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις . Και ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται σχετικά με την αναμόρφωση της αγοράς εργασίας, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είπε την Παρασκευή ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί στις συνομιλίες με τους τεχνοκράτες.

Η αποτυχία να επιλυθούν τα αγκάθια της δεύτερης αξιολόγησης πριν από το καλοκαίρι θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην πληρωμή του χρέους στα μέσα Ιουλίου.

Η αβεβαιότητα έχει επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο να χρειαστεί ένα επιπλέον πακέτο διάσωσης.

Η ανεργία αυξήθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016, η οικονομία συρρικνώθηκε απροσδόκητα, και η αιμορραγία των καταθέσεων συνεχίζεται.

«Η ελληνική ανάκαμψη έχει καθυστερήσει για μία ακόμη φορά σημαντικά από την πολιτική», δήλωσε ο Νίκολας Οικονομίδης, καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business της Νέας Υόρκης. «Ο Τσίπρας θα υποχωρήσει κάποια στιγμή, το ερώτημα είναι πότε», κατέληξε.




Πηγή : newsbomb.gr


Αυξήθηκαν οι ροές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου





Αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων σημειώνονται το τελευταίο 48ωρο στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από το πρωί της Παρασκευής μέχρι και σήμερα Κυριακή το πρωί στη Λέσβο πέρασαν 100 άτομα ενώ 230 άτομα πέρασαν στη Χίο. Στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Το γεγονός είχε αποτέλεσμα η Χίος να έχει σήμερα για πρώτη φορά περισσότερους από τη Λέσβο εγκλωβισμένους μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ζητήσει να εξετασθεί αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλλει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.607 άτομα. Από αυτά 3.390 στη Λέσβο, 3.490 στη Χίο και 1.727 στη Σάμο.



Πηγή : ethnos.gr


Τούρκοι αγοράζουν ακίνητα στην Αθήνα



Δώσαμε ραντεβού με την Ελα Αϊντογάν και τον Τζουνέιτ Γιουζάκ στην πλατεία Κολωνακίου. Ενα ζευγάρι Τούρκων είχε μόλις αγοράσει ένα διαμέρισμα στην Καρνεάδου και εκείνοι θα βρίσκονταν στην τράπεζα για να το βοηθήσουν με το άνοιγμα των λογαριασμών. «Είναι το πιο χρονοβόρο κομμάτι της δουλειάς», μου είπε ο Τζουνέιτ όταν συναντηθήκαμε. Μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών και οι δύο, έχουν τους τελευταίους μήνες μεσολαβήσει, μέσω της επιχείρησής τους, στην πώληση 49 ακινήτων σε Τούρκους υπηκόους.

Την προηγούμενη ημέρα είχα συναντηθεί με ακόμη μία γυναίκα από την Τουρκία. Εκείνη, το τελευταίο εξάμηνο, έχει πουλήσει 8 ακίνητα σε γνωστούς και φίλους της. Δεν θέλησε να μιλήσει επώνυμα, γιατί, όπως λέει, έχει συγγενείς στην Κωνσταντινούπολη. «Προφανώς δεν κάνω κάτι παράνομο, αλλά υπάρχει πλέον η αίσθηση του “ποτέ δεν ξέρεις”. Κάποιοι διώκονται ακόμα και για ένα σχόλιο στο Facebook». Την ιδέα τής την έδωσε το 2015 μια φίλη της μεσίτρια που ειδικεύεται σε αγοραπωλησίες ακινήτων σε Αραβες. «Γιατί δεν κάνεις και εσύ το ίδιο με τους δικούς σου;» της είχε πει, αλλά εκείνη αρχικά το είχε απορρίψει. «Δεν θεωρούσα πως ήταν σωστό. Εάν τους έλεγα πως είναι καλή ιδέα, που τότε δεν ήταν, θα με εμπιστεύονταν. Για κάποιο περίεργο λόγο, πολλοί Τούρκοι δεν είχαν ιδέα πως η χώρα είχε κινδυνεύσει να βγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ενα χρόνο μετά βέβαια όλα άλλαξαν».


«Ολοι ήθελαν να φύγουν...»

Είναι περίπου 50 ετών και εδώ και πολλά χρόνια ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Το βράδυ του πραξικοπήματος, τον περασμένο Ιούλιο, ξενύχτησε αγωνιώντας για τους δικούς της. «Ηθελα να έρθουν όλοι στην Ελλάδα. Φοβόμουν για την ασφάλειά τους. Για το τι θα ακολουθούσε». Λίγες εβδομάδες αργότερα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από έναν καλό της φίλο. «Ανησυχώ για την κατάσταση, θέλω να με βοηθήσεις να βρω ένα σπίτι», της είπε και έκλεισαν ραντεβού στην Αθήνα. Οταν ήρθε, της εξήγησε πως δεν σκοπεύει να μείνει εδώ, τουλάχιστον όχι άμεσα, αλλά πως θέλει να έχει την επιλογή σε περίπτωση που τα πράγματα χειροτέρευαν. Οι δυο τους πέρασαν ώρα να συζητούν για «την Τουρκία τους που πεθαίνει», για τις μαζικές διώξεις, την ισλαμοποίηση της παιδείας, την κατάσταση φόβου που επικρατεί στη γειτονική χώρα.

Εκείνο το Σαββατοκύριακο είδαν μαζί κάποια σπίτια στα βόρεια προάστια και τελικά εκείνος αγόρασε ένα διαμέρισμα στο Κεφαλάρι για 250.000 ευρώ. Μια πραγματικά καλή τιμή για το συγκεκριμένο ακίνητο, γιατί στο συμβόλαιο μπήκε ο όρος οι παλιοί ιδιοκτήτες να συνεχίσουν να μένουν εκεί για πέντε χρόνια με ένα πολύ χαμηλό ενοίκιο. Ετσι ο συγκεκριμένος Τούρκος και η οικογένειά του μπήκαν στο πρόγραμμα της «χρυσής βίζας», όπου αγοράζοντας ακίνητο αξίας 250.000 ευρώ, αποκτούν άδεια παραμονής τόσο στη χώρα μας για όλο τον χρόνο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για κάποιους μήνες κάθε χρόνο.

Για την Ελα και τον Τζουνέιτ η επαγγελματική τους ενασχόληση ξεκίνησε μερικούς μήνες πριν από το πραξικόπημα. Η Ελα είχε μετακομίσει με την οικογένειά της στην Αθήνα το 2014 και έκτοτε είχε βοηθήσει πολλές οικογένειες φίλων και γνωστών που ήθελαν να κάνουν το ίδιο. Μία από αυτές, και η οικογένεια του Τζουνέιτ. «Εφυγα γιατί ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε ένα πιο διεθνές περιβάλλον», μου εξηγεί εκείνος. Με τη βοήθεια της Ελα, βρήκε σπίτι αλλά και σχολείο για τον γιο του. Οι δυο του έγιναν φίλοι και μια ημέρα, πίνοντας καφέ, πήραν την απόφαση να συνεργαστούν.

Τους τελευταίους μήνες είναι ελάχιστα τα Σαββατοκύριακα που δεν υποδέχονται στο αεροδρόμιο κάποιον υποψήφιο αγοραστή. Τον συνοδεύουν στα ραντεβού με τον δικηγόρο, τον λογιστή, τους μεσίτες, βγαίνουν έξω για φαγητό ή του κάνουν το τραπέζι σπίτι τους. «Θυμάμαι τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, που τα σχολεία στην Τουρκία ήταν κλειστά, είχαμε εδώ επτά οικογένειες. Είχαμε πιάσει τρία τραπέζια σε ένα καφέ και μαζί με τους μεσίτες και τον δικηγόρο προσπαθούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους ταυτόχρονα». Τους ρωτάω πόσοι από αυτούς κατέληξαν να αγοράσουν ακίνητο. «Και οι επτά», μου απαντάει, «μα, όποιος έχει έρθει στην Αθήνα να μας δει, φεύγει με συμβόλαιο». Βλέποντας προφανώς την έκπληξή μου, ο Τζουνέιτ σπεύδει να εξηγήσει: «Κάθε δέκα ημέρες πάω στην Τουρκία και συναντάω και εκεί υποψήφιους αγοραστές. Από αυτούς μόνο το 25% τελικά έρχεται στην Αθήνα, και είναι οι αποφασισμένοι. Από τους υπόλοιπους, ένα μεγάλο ποσοστό θέλει, αλλά δεν μπορεί ακόμα. Είτε περιμένουν να πουλήσουν κάποιο άλλο ακίνητο ώστε να συγκεντρώσουν τα χρήματα (η αγορά ακινήτων στην Τουρκία έχει παγώσει) ή απλά περιμένουν να δουν τι θα γίνει με το δημοψήφισμα του Απριλίου».

Οση ώρα μιλάμε, βγαίνει από την τράπεζα το ζευγάρι που μόλις έχει αγοράσει το ακίνητο στην Καρνεάδου. Είναι και οι δύο τραπεζίτες, γύρω στα 40. Κάποιοι φίλοι τους αγόρασαν ένα διαμέρισμα εδώ και έτσι βρέθηκαν και εκείνοι τον Ιανουάριο στην Αθήνα. Είδαν δέκα σπίτια, επέλεξαν ένα και επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη θεωρώντας πως η συμφωνία έχει κλείσει. Αλλά οι πωλητές επανήλθαν ύστερα από μερικές ημέρες για να τους ενημερώσουν πως η τιμή είχε αλλάξει. «Δυστυχώς είναι συχνό. Πολλοί Ελληνες βλέπουν ξένους και προσπαθούν να βγάλουν έξτρα κέρδος. Εμείς τους προστατεύουμε από τέτοιου είδους συμπεριφορές και παγίδες», εξηγεί ο Τζουνέιτ. Την αγορά αυτή το ζευγάρι τη βλέπει προς το παρόν ως επένδυση (στο διαμέρισμα εδρεύουν τα γραφεία marketing μιας πολυεθνικής), αλλά την Ελλάδα την αγαπούν, και ποιος ξέρει, ίσως συνταξιοδοτηθούν εδώ, μου εξήγησαν οι ίδιοι. Για τις διακοπές τους έχουν ήδη κλείσει ένα σπίτι στην Πάρο για τα μέσα Ιουλίου. «Ενα χρόνο από το πραξικόπημα», σχολιάζω. Δεν απαντούν, και το θέμα της συζήτησης γρήγορα αλλάζει. Αργότερα, η Τουρκάλα που μου μίλησε, με τον όρο της ανωνυμίας, θα μου εξηγήσει πως κανείς δεν μιλάει ανοικτά για πολιτική στην Τουρκία με κάποιον που δεν γνωρίζει καλά. Υπάρχουν μάλιστα κάποιοι που ζητούν απόλυτη εχεμύθεια για την αγορά τους στην Ελλάδα.

Και «χρυσές βίζες»

Από τα 57 σπίτια που έχουν πουληθεί με τη βοήθεια των τριών Τούρκων που μίλησαν στην «Κ», μόνο οι ιδιοκτήτες 12 εξ αυτών έχουν ήδη στα χέρια τους τη «χρυσή βίζα». Για τους υπόλοιπους η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως και την 1 Φεβρουαρίου είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία συνολικά για 49 ακίνητα που αντιστοιχούν σε 128 άδειες διαμονής στους Τούρκους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους.

Οι περισσότεροι αγόρασαν ακίνητα αξίας 250.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Οπως εκείνοι που αγόρασαν για 850.000 ευρώ το ακίνητο που στεγάζει τη ΔΕΗ στη Μεσογείων, εκείνους που ψάχνουν ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας με ένα εκατ. ευρώ ή τον επιχειρηματία που ψάχνει μια αποθήκη 4.000 τ.μ. για να στεγάσει τη βιοτεχνία του, αφού οι ξένοι πελάτες του δεν επιθυμούν πλέον να ταξιδεύουν στην Τουρκία.

Η δουλειά και των τριών Τούρκων που συνάντησα δεν είναι μόνο να πουλήσουν ακίνητα που θα εξασφαλίσουν τη «χρυσή βίζα». «Μέχρι στιγμής, μόνο δύο οικογένειες έχουν μετακομίσει, αλλά ξέρουμε ήδη άλλες έξι που περιμένουν να τελειώσει η σχολική χρονιά για να έρθουν. Εμείς τους βοηθάμε σε ό,τι χρειαστούν, από το να βάλουν δορυφορική κεραία για τουρκικά κανάλια μέχρι να επιλέξουν σχολείο», εξηγεί ο Τζουνέιτ, που ήδη οργανώνει διάφορες δραστηριότητες για αυτή τη νέα κοινότητα που δημιουργείται στην Αθήνα. Ανάλογες σκέψεις έχει και η γυναίκα που μίλησε ανώνυμα στην «Κ». Οργανώνει μια ομάδα που θα μπορεί να διαχειρίζεται τα ακίνητα. «Μέχρι στιγμής, όλοι οι αγοραστές είναι φίλοι μεταξύ τους και έχουν επιλέξει σπίτια στην ίδια γειτονιά. Μάλιστα υπάρχει ένα συγκεκριμένο εστιατόριο που τους αρέσει και θέλουν να είναι κοντά σε αυτό», λέει γελώντας. «Νομίζω έχουν όλοι στο μυαλό τους πως μια ημέρα, ίσως σύντομα, μπορεί να μετακομίσουν εδώ», καταλήγει.



ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ
Έντυπη Καθημερινή


Ζαχαριάδης: Η διαφορά μεταξύ Τσίπρα και Σώρρα είναι ότι ο πρώτος έχει εκλεγεί και είναι Πρωθυπουργός



Η είδηση δεν είναι ο καυγάς μεταξύ Ζαχαριάδη και Οικονόμου είναι η απάντηση Ζαχαριάδη στον Οικονόμου για τα σχόλια του που έκανε για τον καταζητούμενο Σώρρα.

Η ερώτηση του  δημοσιογράφου στον ΣΚΑΙ για το αν η αξιωματική αντιπολίτευση θα φέρει κατώτατο μισθό 751 ευρώ ήταν η αρχή για να απαντήσει ο κ. Οικονόμου : «Δεν είναι Σώρρας ο Μητσοτάκης. Αυτά τα λέει ο Σώρρας και ο Τσίπρας τα είχε πει», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Ζαχαριάδη που είπε : «Είναι ντροπή αυτά που λέτε. Δεν έχετε τον ελάχιστο πολιτικό πολιτισμό να κάνουμε διάλογο με επιχειρήματα. Λέτε τον Τσίπρα, Σώρρα. Τι να σας πω τώρα».

«Ποια ήταν η διαφορά;», ρώτησε ο κ. Οικονόμου τον κ. Ζαχαριάδη  και ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε άνετα και ψυχρά : 

«Οτι έγιναν εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015». «Η διαφορά είναι ότι τον ένα τον κυνηγάει η αστυνομία και ο άλλος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας».

Άρα για τον κ. Ζαχαριάδη η μόνη διαφορά μεταξύ του καταζητούμενου Σώρρα και κ. Τσίπρα είναι είναι ότι ο κ. Τσίρπας είναι πρωθυπουργός και μπορεί να κάνει και να λέει ότι θέλει χωρίς να τον ακουμπάει η δικαιοσύνη και η αστυνομία!!!!!!

ο κ. Οικονόμου διόρθωσε μετά λέγοντας «Δεν είπα ότι είστε ο Σώρρας. Είπα όμως ότι η προεκλογική σας παροχολογία δεν διαφέρει από το στιλ του Σώρρα».




Επίθεση του Ρουβίκωνα στον ΑΔΜΗΕ με σοβαρές απειλές για το μέλλον




Με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας αναφέρει ότι χτύπησε τον ΑΔΜΗΕ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις αποδοχών στελεχών του φορέα, και λόγω των σχεδίων της ΔΕΗ να αναθέσει σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες την αξιολόγηση οφειλετών.

Οι αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα έσπασαν τζαμαρίες, πέταξαν μπογιές στο κτήριο και προκάλεσαν φθορές σε ένα αυτοκίνητο.

Ο Ρουβίκωνας απειλή εμμέσως πλην σαφώς ότι θα χτυπήσουν εταιρείες που θα συνεργαστούν με τη ΔΕΗ, κατονομάζοντας μία από αυτές.

«Η πόλη είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε. Ζούγκλα θέλετε, ζούγκλα θα έχετε», αναφέρουν.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα όπως δημοσιεύθηκε :

Στίς 23 Νοέμβρη 2016 ένα τετράχρονο παιδί υπέστη σοβαρά εγκαύματα και κινδύνεψε να καεί ζωντανό όταν πήρε φωτιά το σπίτι του στη Λάρισα από αναμένα κεριά. Η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα στο συγκεκριμένο σπίτι αφού η οικογένεια, όντας φτωχή, αδυνατούσε να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος, κάτι που γινεται κατα κόρον και σε χιλιάδες άλλες φτωχές οικογένειες.

Δύο μήνες αργότερα γίνεται γνωστό πώς ο πρόεδρος της ΑΔΜΗΕ Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης κ ο διευθύνων σύμβουλος Ιωαννης Μπλανάς έκαναν τον Δεκέμβρη του 2016 χρήση του νόμου που ψηφίστηκε στα τέλη του 2015 από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εκτόξευσαν τις μηνιαίες αποδοχές τους στα 20.000 ευρώ αναδρομικά, με αποτέλεσμα να εισπράξουν τον Δεκέμβρη του 2016 200.000 ευρώ έκαστος ώς αναδρομικές αμοιβές ενός έτους.

Ένα μήνα αργότερα, στις αρχές Μάρτη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης σε ομιλία του στη Βουλή ανακοινώνει ότι θα ανατεθεί σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες η διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών πρός την ΔΕΗ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: “αυτές οι πολιτικές των διευκολύνσεων έχουν φτάσει στα όρια τους. Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε πιο αποφασιστικές μεθόδους. Θα προσλάβουμε εταιρεία με μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα της συλλογής οφειλομένων και διεθνή εμπειρία, έχουν συστήματα δικά τους με λογισμικά ανάλυσης της πελατείας με βάση το ιστορικό, στοιχεία ανάλυσης κατάστασης του κάθε πελάτη, πολύ πιό σοφιστικέ μεθοδους”!

Σε μια περίοδο με την ανεργία στα ύψη, που ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, οι μισθοί και οι συνταξεις παραμένουν πετσοκομμένοι, τα υψηλόμισθα golden boys της ΑΔΜΗΕ τρώνε με χρυσά κουτάλια αυξάνοντας τους μισθούς τους και παράλληλα κόβουν το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες.

Επιπλέον, όλοι μάζι θα απειλούμαστε από τους αληταράδες των εισπρακτικών εταιρειών για να πληρώνουμε τόσο τα λαμογια της ΑΔΜΗΕ όσο και την κρατική τηλεόραση που μας ενημερώνει για το πόσο καλά τα πηγαίνει η κυβέρνηση και η χώρα.

Στον πόλεμο που έχει κυρήξει η άρχουσα τάξη στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα δεν σκοπεύουμε να παραμείνουμε θεατές.

Με τις μικρές μας δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε ένα κομμάτι από την τεράστια βία που δέχεται η τάξη μας. Για κάθε φτωχόσπιτο με κομμένο ρεύμα που καίγεται πρέπει να καίγεται κ το σπίτι ενός μεγαλοστελέχους της ΔΕΗ. Κάθε είσπρακτική που απειλεί τον κόσμο για τα χαράτσια της ΔΕΗ πρέπει να διαλύεται, όπως η ειπρακτική Σιούφα στην Καλλιθέα.

Η πόλη είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε. Ζούγκλα θέλετε, ζούγκλα θα έχετε...

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ








Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με εθνικιστές, αντιεξουσιαστές και αστυνομικούς



Η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη μύριζε μπαρούτι από νωρίς. Κυριολεκτικά στα δύο έχει χωριστεί ο Λευκός Πύργος, από τη συγκέντρωση μελών εθνικιστικών οργανώσεων και την αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στο σημείο. Περίπου 20 μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μπροστά από το άγαλμα Βότση, ενώ 50 άτομα του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου βρίσκονται από την άλλη πλευρά του συμβόλου της πόλης.


Τις δύο ομάδες ατόμων χώριζε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Νίκης έχει διακοπεί. Παρά τα μέτρα τα επεισόδια ήταν αδύνατον να αποφευχθούν. Ξεκίνησαν λίγο πριν τη 13.30 όταν ένα άτομο προσπάθησε να περάσει μέσα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και έγινε κόκκινο πανί για τους διαδηλωτές. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε και τα επεισόδια στο σημείο γενικεύτηκαν. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων, με τις δύο πλευρές να εκτοξεύουν πέτρες και ξύλα η μία στην άλλη...


Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν προκαλέσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δεδομένου ότι η παραλιακή λεωφόρος είναι κλειστή λόγω της συγκέντρωσης αντιεξουσιαστών και εθνικιστών και κλειστή παραμένει και η δυτική είσοδος της πόλης λόγω της πορείας για το ολοκαύρωμα των Εβραίων στο κέντρο της πόλης δεν κινείται τίποτα με μαρτυρίες οδηγών να αναφέρουν πως έκαναν ως και μία ώρα για να διασχίσουν την Εγνατία ή την Τσιμισκή... 

Περισσότερα από 300 άτομα συμμετέχουν στην Πορεία Μνήμης που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30 από την Πλατεία Ελευθερίας με προορισμό τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Στην πορεία συμμετέχει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας καθώς και βουλευτές. Ανάμεσα στον κόσμο, κάποιοι κρατούν λευκά μπαλόνια στα οποία αναγράφεται το κεντρικό σύνθημα της πορεία «Ποτέ Ξανά».


Η πορεία κατέληξε στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό από όπου πριν από 74 χρόνια έφυγε το πρώτο βαγόνι με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης με προορισμό τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στο σημείο θα γίνουν χαιρετισμοί, θα τραγουδήσει χορωδία ενώ έπειτα οι παρευρισκόμενοι θα ανάψουν κεράκια και θα τα αφήσουν στις ράγες του σταθμού. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ξεχωρίζει ο 90χρονος επιζών του Άουσβιτς, Χάιντς Κούνιο.

Στο βήμα ανέβηκε πρώτος για να αποτείνει χαιρετισμό ο Κώστας Γαβρόγλου. «Οι τραγικές αυτές μνήμες πρέπει να μας αναγκάσουν να σκεφτούμε το μέλλον της Ευρώπης και του τόπου μας, ώστε να δημιουργηθεί ένα σκληρό μέτωπο ενάντια στο φασισμό» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το μήνυμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, προς τα θύματα, επιζώντες και απογόνους του Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην πορεία μνήμης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την απορία του και τη ντροπή του που, όπως είπε, «αργήσαμε τόσο ως πόλη να αναγνωρίσουμε το τραύμα σας: την έλλειψη συμπαράστασης όταν εκτοπιζόσασταν, την ψυχρή υποδοχή που σας επιφυλάξαμε όταν επιστρέψατε και για πολλά χρόνια μετά».

Στάθηκε, ακόμη στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, το οποίο «οραματιζόμαστε (...) ότι θα διατηρεί ζωντανή τη μνήμη όσων χάθηκαν, θα αφουγκράζεται τα λόγια και τις σιωπές όσων επέζησαν, και θα διαλέγεται με τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς».



Πηγή: voria.gr, seleo.gr,imerisia.gr


Βερολίνο προς Ερντογάν: Δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι

Ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Στο «κόκκινο» η ένταση στις σχέσεις Άγκυρας-Βερολίνου με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ να γνωστοποιεί ότι μετέφερε στον Τούρκο ομόλογό του ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ξεπέρασε τα όρια» με τις κατηγορίες περί «ναζιστικών πρακτικών» σε βάρος της Άνγκελα Μέρκελ. 

«Δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι» τονίζει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse και η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο φύλλο της Δευτέρας.

«Για αυτόν τον λόγο διεμήνυσα ξεκάθαρα στον Τούρκο ομόλογό μου [Μεβλούτ Τσαβούσογλου] ότι εδώ ξεπέρασαν ένα όριο» με τις «σοκαριστικές» δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βράζοντας» για τη μαζική διαδήλωση Κούρδων στη Φρανκφούρτη, το Σάββατο, σε αντιδιαστολή με την απαγόρευση προεκλογικών συγκεντρώσεων παρουσία υπουργών του στο γερμανικό έδαφος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Μέρκελ την Κυριακή επαναλαμβάνοντας τα περί «ναζιστικών πρακτικών», αλλά και τις κατηγορίες ότι είναι «πράκτορας της τρομοκρατίας» ο κρατούμενος ανταποκριτής της Die Welt. 

Ο Ερντογάν έχει κάνει «καραμέλα» από τις αρχές Μαρτίου τις κατηγορίες κατά της Γερμανίας περί «ναζιστικών πρακτικών», με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Βερολίνου, των Βρυξελλών και του Παρισιού.Τις ίδιες κατηγορίες απηύθυνε και στην Ολλανδία η οποία εμπόδισε επίσης την επίσκεψη Τούρκων υπουργών στη χώρα.

«Όταν τους αποκαλούν ναζί, δεν τους αρέσει. Διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Ιδιαίτερα η Μέρκελ» δήλωσε την Κυριακή στην ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Όμως καταφεύγεις αυτή τη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές» είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στην Γερμανίδα καγκελάριο.

«Ενάντια σε ποιον; Στους αδελφούς μου Τούρκους πολίτες στη Γερμανία και στους αδελφούς υπουργούς» συνέχισε αναφερόμενος στο μπλόκο στην διεξαγωγή προεκλογικής εκστρατείας στο γερμανικό έδαφος υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα που θα τον αναδείξει σε απόλυτο κυρίαρχο.

«Η μασκαράτα τελείωσε!» είπε, κατηγορώντας την Ευρώπη ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Τουρκία ανακοίνωσε επίσης την Κυριακή ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την πραγματοποίηση, το Σάββατο, διαδήλωσης Κούρδων στη Φρανκφούρτη στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και καλούσαν υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Η Γιούλια Κλέκνερ, στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου και αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) ζήτησε να δοθεί «αποφασιστική» απάντηση στην Άγκυρα: «Ο κ. Ερντογάν έχει ακόμη τα λογικά του;» διερωτήθηκε ζητώντας να ακυρωθεί η οικονομική βοήθεια «ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ» που χορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία.

Από την πλευρά του ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος την Κυριακή εξελέγη πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ερντογάν «ανάξιες για αρχηγό κράτους».

«Η Τουρκία εξελίσσεται σε απολυταρχικό κράτος» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ARD.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Χρυσός ο Πετρούνιας στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης



Ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο πήρε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Ολυμπιονίκης του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, που θεωρείται πλέον ο κορυφαίος γυμναστής του πλανήτη στους κρίκους, κατέκτησε την πρώτη θέση και στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης “AGF Trophy 2017” που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ενώ ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης κατέλαβε την 5η θέση.

Ο Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, συγκεντρώνοντας 15,466 βαθμούς, αφού εκτέλεσε για άλλη μία φορά εξαιρετικά το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6,30, με τον «Ζορμπά» να ακούγεται για άλλη μία φορά από τα μεγάφωνα της επιβλητικής “Milli Gimnastika Arenasi”.




Μόλις στο 13,5% ο Σύριζα χαμηλότερα και από το 2012! Θέμα χρόνου να φτάσει τα μονοψήφια ποσοστά



Στην δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 28,1%, ενώ έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό μόλις 13,5%. 

Το 13,5% είναι ποσοστό μικρότερο από το 16% που είχε καταγράψει στις εκλογές του Μαΐου του 2012 και δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα καταρρέει και κινδυνεύει να φτάσει σε μονοψήφια νούμερα.

Το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα με 6,4%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,4%. 

Τα κόμματα που παλεύουν για την παραμονή τους στο κοινοβούλιο είναι η Ένωση Κεντρώων καταγράφει 2,7%, ενώ Ποτάμι και Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται μόλις στο 2,1%.