Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής»

 



Η τροχιά της χώρας είναι διπλή: ανάπτυξη και κοινωνική φροντίδα. Το 2021 κλείνει με μία εντυπωσιακή ανάκαμψη, που βάζει τα θεμέλια για ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Όπως το 2021, έτσι και τη νέα χρονιά, οι Έλληνες θα επιβαρύνονται με λιγότερους φόρους και εισφορές. Θα πληρώνουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ, θα έχουν μειωμένους συντελεστές και χαμηλότερο ΦΠΑ σε πολλά προϊόντα. Δεν θα πληρώνουν Εισφορά Αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα. Τον Δεκέμβριο, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι διπλάσιο για 270.000 πιο αδύναμα νοικοκυριά και 880.000 χαμηλοσυνταξιούχοι και άτομα με αναπηρία θα δουν έκτακτη ενίσχυση. Μέσα στο 2022 θα υπάρξει δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Γνωρίζουμε, ήδη, ότι η νέα χρόνια μπαίνει με δύο πρόσθετα εμπόδια. Παγκόσμια, αλλά με συνέπειες και στη δική μας χώρα. Δύο προβλήματα που πρέπει να δούμε κατάματα και να αναμετρηθούμε μαζί τους: την εμφάνιση της παραλλαγής «Ο» του κορωνοϊού και τη διεθνή κρίση στην αγορά της Ενέργειας που προκαλεί ανατιμήσεις.

Η «Ο» εξαπλώνεται ραγδαία και στόχος είναι να καθυστερήσουμε αυτή την εξέλιξη επιταχύνοντας τους εμβολιασμούς -ειδικά της αποτελεσματικής τρίτης δόσης- και τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Η δεύτερη μεγάλη δυσκολία λέγεται ενεργειακή κρίση και πληθωριστικές πιέσεις. Ένα πρόβλημα ολόκληρου του πλανήτη που συνδέεται ευθέως με τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η δική μας παρέμβαση υπήρξε έγκαιρη και δυναμική και προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα. Τα μέτρα προστασίας αφορούν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, και καλύπτουν τους λογαριασμούς ρεύματος, τις δαπάνες θέρμανσης που γίνονται με ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, καθώς και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των δικτύων. Με ειδικές πρόνοιες και πρόσθετη ενίσχυση για ευάλωτα νοικοκυριά.

Είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια, και το 2022 θα είναι ένα έτος ισχυρής ανάπτυξης, με αύξηση του εισοδήματος για τους πολίτες. Η Ελλάδα έχει πάρει, ήδη, το πράσινο φως για το Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», ενώ έρχεται πρώτη στην Ευρώπη στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Με 106 επενδύσεις και 68 μεταρρυθμίσεις, θα κινητοποιηθούν αθροιστικά σχεδόν 60 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν δεκάδες δισ. ιδιωτικές επενδύσεις.

Κάτι που σημαίνει σημαντική ενίσχυση του ΑΕΠ και δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων δουλειών. Και μάλιστα σε τομείς αιχμής: στην ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, στην εξειδίκευση, και στα μεγάλα έργα και στις επενδύσεις.

Η Ελλάδα εκπέμπει την εικόνα μιας χώρας πιο αισιόδοξης και πιο φιλόδοξης, έτοιμης να ξεπεράσει αντιξοότητες και να τις μετατρέψει σε ευκαιρίες προόδου. Αυτή είναι και η ουσία του μηνύματος «Ανάπτυξη Για Όλους», που αποτελεί το βασικό άξονα της πολιτικής μας.



Παρακμή, υπόκοσμος - Έλληνας τράπερ ποζάρει προκλητικά με 3 πιστόλια στη μέση



Υπόκοσμος και παρακμή με τράπερ να ποζάρει έχοντας στην μέση του τρία πιστόλια.

Εικόνες ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφεται πασίγνωστος τράπερ με μεγάλες επιτυχίες και χιλιάδες ακολούθους, να ποζάρει με 3 πιστόλια στη μέση, νομίζοντας ότι είναι μάγκας και "άντρας".

Τις αποκλειστικές προκλητικές φωτογραφίες του τράπερ κακοποιού σημοσίευσε σύμφωνα το lawanorder.gr.



Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ο συγκεκριμένος κακοποιός όπως δείχνουν όλα "καλλιτέχνης", ποζάρει επιδεικτικά μέσα σε κλαμπ, παρουσία δεκάδων όπως φαίνεται ατόμων γύρω του, έχοντας τα όπλα στη ζώνη του, ενώ καπνίζει ένα τσιγάρο.

Μάλιστα το ένα πιστόλι παραπέμπει σε 9αρι usp, παρόμοιου τύπου δηλαδή με αυτά που έχουν αστυνομικοί.

Η εικόνα προκαλεί πλήθος ερωτημάτων για τον γνωστό καλλιτέχνη και τον ρόλο του, με κυριότερο, αν έχει νόμιμη άδεια κατοχής των όπλων, αλλά και για ποιον λόγο κυκλοφορεί σε δημόσιο χώρο επιδεικνύοντάς τα και πολύ περισσότερο, αναρτώντας τα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλοντας να δηλώσει ότι είναι σκληρός κακοποιός.



Στη φυλακή ο 40χρονος που συνελήφθη για συμμετοχή στον ΙSIS

 



Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 40χρονος που είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη για συμμετοχή στον ISIS. 

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, μετά την απολογία του σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Ο 40χρονος απολογήθηκε για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή.

Ο κατηγορούμενος, είναι ιρακινής καταγωγής, και συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και την ΕΥΠ, στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο κατηγορούμενος, είχε συλληφθεί ξανά και στις 7 Δεκεμβρίου από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων. 

Τότε, όμως, και παρά τα βαριά αδικήματα που αντιμετώπιζε, μετά την απολογία του στις αρμόδιες δικαστικές αρχές είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσίας.




Τα νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου

 


Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου

Από τις 3-16 Ιανουαρίου 2022 θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ και υποχρεωτικά στους εργαζομένους στην εστίαση. Σύσταση να χρησιμοποιείται ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστσισμός.

Διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν μέχρι τις 12. Δεν θα υπάρχουν όρθιοι και στα τραπέζια το όριο είναι έως έξι άτομα, ενώ θα ισχύουν μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.

H μουσική σε πρώτη φάση δεν θα απαγορευτεί, ωστόσο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση των μέτρων, τότε η μουσική θα κόβεται.

Στα γήπεδα: Θεατές σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με PCR 48 ωρών, ενώ στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Θα υπάρξει τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα φτάνει έως το 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο.



Κλέφτες αισχροκερδούν με τις μάσκες - Αυξήσεις 42% στις μάσκες


 

Ήταν βέβαιο ότι θα βρεθούν ορισμένοι κλέφτες με όλη την σημασία της λέξης για να εκμεταλλευτούν και πάλι την υποχρεωτικότητα της μάσκας.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του Euro2day.gr, παραμονή Χριστουγέννων η τιμή της προστατευτικής μάσκας FFP2 και Ν95 αυξήθηκε κατά 42% μετά την απόφαση της κυβέρνησης να είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σούπερ μάρκετ. Πακέτο δέκα τεμαχίων από 2,18 ευρώ αυξήθηκε στα 2,40 ευρώ, ενώ πακέτο εκατό τεμαχίων FFP2 εκτινάχθηκε στα 91 ευρώ από 66!

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης ήταν κάθετος για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς όσους επιχειρήσουν να αποκομίσουν οφέλη εκμεταλλευόμενοι τους καταναλωτές.

Με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «πρόστιμο που δεν το έχετε ξαναδεί», αναφερόμενος σε επιχείρηση η οποία, όπως είπε, έχει γνώση πως ανέβασε την τιμή της μάσκας με στόχο να βγάλει ακόμα και 42% κέρδος.

«Ελπίζω άπαντες να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν την προειδοποίησή μου», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι ψηφίστηκε άρθρο για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και επεσήμανε: «Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 απαγορεύεται σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) να έχει κάποιος μεγαλύτερο από 20% περιθώριο κέρδους από ό,τι είχε τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν από την έναρξη της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, για όποιον παραβεί αυτή την απαγόρευση, τα πρόστιμα είναι μεγάλα. «Εχουμε βάλει πολλά πρόστιμα έως τώρα σε όσους τόλμησαν να το κάνουν». Συγκεκριμένα για το θέμα της ανατίμησης των μασκών αυξημένης προστασίας σε συγκεκριμένο κατάστημα, στο οποίο οι τιμές από την ανακοίνωση των νέων μέτρων αυξήθηκαν κατά 42%, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι αστικό αδίκημα και επιβάλλονται πρόστιμα.

Η ΔΗΜΕΑ θα ελέγξει, με εντολή του υπουργού, το ζήτημα και θα γίνει έλεγχος και στο Σκρουτζ και σε αυτόν που τις πουλάει. Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, κάλεσε μέσω της εκπομπής τον επιχειρηματία που ευθύνεται για το ζήτημα να αλλάξει άμεσα τις τιμές.

«Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί. Τόλμησε να πάει χριστουγεννιάτικα, επειδή ήρθε η Ομικρον, να γδάρει τον κόσμο. Του συστήνω να προλάβει, γιατί έρχεται Δευτέρα που οι υπηρεσίες δουλεύουν και το πρόστιμο θα κατοχυρωθεί. Μη νομίζουν ότι εγώ θα επιτρέψω εν μέσω αυτής πανδημίας να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου». Σχετικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων και τις αποφάσεις της επιτροπής, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως η κυβέρνηση θα δράσει ανάλογα με τις εισηγήσεις της επιτροπής, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πιθανότητα lockdown. Στο τραπέζι υπάρχει και η συζήτηση, μέσα στις γιορτές, να περιοριστούν και τα ωράρια λειτουργίας καταστημάτων, όμως, όπως είπε, στις αρχές του νέου έτους θα παρθούν κάποια πιο ήπια μέτρα. Τέλος, ανέφερε ότι στους ελέγχους που έγιναν στα μαγαζιά δεν βρέθηκαν ανεμβολίαστοι.



Με συνοδεία όσες γυναίκες θέλουν να ταξιδέψουν η νέα οδηγία των Ταλιμπάν

 


Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι γυναίκες που θέλουν να ταξιδέψουν σε μεγάλες αποστάσεις πρέπει να συνοδεύονται από άνδρα συγγενή τους, σε μια ακόμα ένδειξη ότι το καθεστώς σκληραίνει τη στάση του παρά τις αρχικές υποσχέσεις.

Η οδηγία, που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη της Διαφθοράς και που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλεί επίσης τους οδηγούς να δέχονται γυναίκες στο όχημά τους μόνο εάν φορούν την «ισλαμική μαντίλα».

«Οι γυναίκες που ταξιδεύουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 45 μιλίων (72 χλμ) δεν μπορούν να κάνουν τη διαδρομή εάν δεν συνοδεύονται από μέλος της άμεσης οικογένειάς τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σαντίκ Ακίφ Μουχατζίρ, διευκρινίζοντας ότι το πρόσωπο αυτό πρέπει να είναι άνδρας.

Η οδηγία αυτή έρχεται μερικές εβδομάδες αφού το υπουργείο ζήτησε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας να μη μεταδίδουν σειρές στις οποίες παίζουν γυναίκες και να διασφαλίζουν ότι οι γυναίκες δημοσιογράφοι φορούν την «ισλαμική μαντίλα» όταν εμφανίζονται στην οθόνη.

Οι Ταλιμπάν δεν διευκρινίζουν τι εννοούν με τον όρο «ισλαμική μαντίλα», εάν πρόκειται για ένα απλό μαντήλι που ήδη φορά η πλειονότητα των γυναικών στο Αφγανιστάν ή για κάτι μεγαλύτερο που καλύπτει περισσότερο.

Από τότε που ανήλθαν στην εξουσία τον Αύγουστο, οι Ταλιμπάν έχουν επιβάλει διάφορους περιορισμούς στις γυναίκες και τα κορίτσια, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις ότι το καθεστώς τους θα είναι λιγότερο αυστηρό απ’ ό,τι ήταν κατά την πρώτη τους διακυβέρνηση (1996-2001).

Σε πολλές επαρχίες, οι τοπικές αρχές δέχθηκαν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία για τα κορίτσια, αν και σε διάφορες περιοχές της χώρας πολλά κορίτσια δεν μπορούν ακόμα να επιστρέψουν στα θρανία.

Οι ακτιβιστές ελπίζουν ότι οι προσπάθειες των Ταλιμπάν να αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα και να λάβουν εκ νέου τη βοήθεια που είναι απαραίτητη για τη χώρα -από τις φτωχότερες παγκοσμίως- θα τους αναγκάσει να προχωρήσουν σε παραχωρήσεις.

Κατά την πρώτη τους διακυβέρνηση, οι Ταλιμπάν είχαν υποχρεώσει τις γυναίκες να φορούν μπούρκα. Δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους χωρίς να συνοδεύονται από κάποιον άνδρα και δεν είχαν το δικαίωμα να εργαστούν ή να μορφωθούν.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ




Νέα ακροαριστερή ξεφτίλα Πολάκη με fake news, και ψεύτικη φωτογραφία Ρουβά - Κων/νου Μητσοτάκη

 


Δέν έχουν τέλος οι προκλήσεις απο τον ακροαριστερό τραμπούκο του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, τον οποίο υποστηρίζει, στηρίζει και καλύπτει πάντα ο Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με τα ellinikahoaxes.gr, η αληθινή φωτογραφία είχε ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου 1984, όταν ο Σάκης Ρουβάς ήταν μόλις 12 ετών.

Ταχύτατα κυκλοφόρησε στα social media η φωτογραφία που παρουσιάζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με τον Σάκη Ρουβά. Ωστόσο, τα ελληνικά hoaxes με δημοσίευμά τους επισημαίνουν πως η εικόνα αποτελεί προϊόν επεξεργασίας.

Η επίμαχη φωτογραφία κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων και από τον λογαριασμό του ακροαριστερού τραμπούκου, Παύλου Πολάκη στο Facebook. "Ο Μπακογιάννης "σπρώχνει" 220.000 ευρώ στο Ρουβά γιατί έτσι γουστάρει…(Το καλύτερο γλέντι του το κάνει ο Stamatis Kraounakis φωτό 1) Ο Πατουλης "πετσώνει" παλιους εκσυγχρονιστές με 4.800.000 ευρώ για να διαφημίσουν το ανύπαρκτο έργο του στην ανακύκλωση σκουπιδιών!!!!(φωτο 2) Γιατί γουστάρει κι αυτός!! Τρώνε και τα πόμολα που έμειναν! ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ !!!" έγραφε ο προκλητικός τραμπούκος στην ανάρτησή του.


Σύμφωνα με τα ελληνικά hoaxes, η αληθινή φωτογραφία έχει ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου 1984. Απεικονίζει τις στιγμές μετά την εκλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ύστερα από μυστική ψηφοφορία στην Αίθουσα Γερουσίας, ο Κ. Μητσοτάκης έλαβε 70 ψήφους, και ο Κ. Στεφανόπουλος 41 ψήφους.



Ο Σάκης Ρουβάς γεννήθηκε το 1972 και το 1984, ήταν 12 ετών, γεγονός που σημαίνει πως είναι αδύνατο να εικονίζεται σε φωτογραφία εκείνης της εποχής με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η υποτιθέμενη φωτογραφία του Σάκη Ρουβά το 1984, έχει αποκοπεί από την παρακάτω εικόνα, όπου ποζάρει με τον Πασχάλη Τερζή, και δημοσιεύτηκε στο Instagram το 2014:



Σύμφωνα με τη μηχανή αντίστροφης αναζήτησης εικόνας TinEye, η πλαστή φωτογραφία, φαίνεται να εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2017 στο Twitter, ενώ έκτοτε αναπαράγεται ανά διαστήματα.


Πηγή: ellinikahoaxes.gr



Έγγραφο στην Ασφάλεια για να κλείσει οριστικά το Lohan μετά τις παραβάσεις

 


Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για το κλαμπ Lohan - Υπενθυμίζεται ότι το μαγαζί λειτούργησε κανονικά το βράδυ του Σαββάτου ενώ κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. του είχαν βάλει «λουκέτο» για 15 ημέρες. Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε ξανά έφοδο και επέβαλε νέα πρόστιμα - Έγγραφο στην Ασφάλεια για να κλείσουν οριστικά!

Το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για την εξοργιστική κατάσταση που επικρατεί στο κλαμπ Lohan το οποίο έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα φαίνεται πως φέρνει ντόμινο εξελίξεων.

Συγκεκριμένα, συντάσσεται έγγραφο από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών με σκοπό να αφαιρεθεί οριστιακά η άδεια λειτουργίας από το κλαμπ λόγω της παραβίασης των μέτρων ασφαλείας του κορονοϊού! Το έγγραφο θα σταλεί στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος και θα αναλάβει τη διαδικασία για την αφαίρεση της άδειας.

Υπενθυμίζεται ότι το κλαμπ Lohan στο οποίο είχε μπει «λουκέτο» από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. για παράβαση των υγειονομικών μέτρων, Σάββατο 25 Δεκεμβρίου λειτουργούσε σαν να μην... τρέχει τίποτα!

Όπως έγραφε και νωρίτερα το Newsbomb.gr, η ΕΛ.ΑΣ... επισκέφθηκε και χθες το κέντρο διασκέδασης και έγραψε νέο πρόστιμο, αυτή τη φορά 25.000 ευρώ, ενώ στο ήδη υπάρχων «λουκέτο» προστέθηκαν 15 ημέρες ακόμα (30 στο σύνολο). Παράλληλα συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος..

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας θα επισκεφτούν και σήμερα το κλαμπ, ωστόσο αυτό που τονίζουν οι αρμόδιες πηγές είναι ότι μετά τον τρίτο έλεγχο την ευθύνη πλέον την έχει ο δήμος στον οποίο ανήκει το καθε μαγαζί, ο οποίος είναι και αυτός που εκδίδει τις άδειες λειτουργίας.


Lohan: Το χρονικό της ασυδοσίας

Τα τελευταία 24ωρα δεκάδες ήταν οι επώνυμες καταγγελίες που είχαν φτάσει στο Newsbomb, για τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης ΥΤΟΝ και Lohan, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης διασποράς κορονοϊού μεταξύ προσωπικού και πελατών, εμβολιασμένων και μη...


Το Newsbomb.gr, πιστό στο μαχητικό ρεπορτάζ, θέλησε να κάνει αυτοψία στο κλαμπ Lohan, ώστε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι όλα αυτά που έφταναν καθημερινά στα γραφεία μας.


Έτσι το επισκεφθήκαμε το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων. Με το που πλησιάσαμε την είσοδο του κλαμπ, αντικρίσαμε εικόνες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες. Τι κι αν λίγες ώρες πριν ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 6.667 νέα κρούσματα και 71 θανάτους συμπολιτών μας; Για να μπει κανείς στο εσωτερικό του μαγαζιού θα έπρεπε να περιμενει στιβαγμένος ανάμεσα σε εκατοντάδες άτομα, τη στιγμή που ελάχιστοι φορούσαν μάσκα και τα υγειονομικά μέτρα είχαν πάει περίπατο με το... καλησπέρα.


Για το Lohan, οι καταγγελίες εστιαζαν στο γεγονός πως η επιχείρηση ουσιαστικά λειτουργούσε με δύο εισόδους, κάτι που επιβεβαιώθηκε... πανηγυρικά, καθώς αφενός υπήρχε VIP είσοδος από το πλάι και αφετέρου οι «γνωστοί» των ανθρώπων που στέκονταν στην πόρτα περνούσαν ακόμα και από την κεντρική είσοδο, με ένα... νεύμα και χωρίς κανένα έλεγχο των πιστοποιητικών τους.


Με το που μπήκαμε στον εσωτερικό χώρο, το σκηνικό ήταν βγαλμένο από εποχή προ κορονοϊού. Εκατοντάδες νεαροί, με μέσο όρο ηλικίας τα 22 έτη, ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Το πιο εξοργιστικό όλων; Σε τραπέζια των έξι ατόμων, μπορούσε να δει κανείς παρέες... 20(!) ατόμων.

Το πρωί της επόμενης ημέρας έγινε γνωστό ότι κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκαν το Lohan, του έβαλαν «λουκέτο» για δύο εβδομάδες, του επέβαλαν πρόστιμο 10.000 ευρώ και συνέλαβαν τον υπεύθυνο, καθώς εντοπίστηκαν δύο πελάτες με πλαστά πιστοποιητικά.

Ως δια... μαγείας ωστόσο, το Lohan άνοιξε παράνομα και το επόμενο βράδυ (25/12), ήταν «ασφυκτικά» γεμάτο, ενώ οι ελέγχοι ήταν το ίδιο ελλιπείς με τις προηγούμενες ημέρες.


Η εικόνα του Lohan το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου

Η εικόνα του Lohan το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες, Σάββατο 25 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 55.005 έλεγχοι, από τους οποίους οι 18.118 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Βεβαιώθηκαν συνολικά 422 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις και επιβλήθηκαν 4 αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων. Διευκρινίζεται ότι σε δύο περιπτώσεις υποτροπής νυχτερινών καταστημάτων στη διοικητική ενότητα της Αττικής συντάχθηκε έγγραφο από την Ελληνική Αστυνομία προς το Δήμο Αθηναίων για αφαίρεση της άδειας λειτουργίας. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.


Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο ενημερώνοντάς τον συνεχώς για την εξέλιξη των ελέγχων.


Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:


369 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 365 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:


99 στην Αττική

86 στη Θεσσαλονίκη,

39 στο Βόρειο Αιγαίο,

33 στην Ήπειρο,

22 στην Κρήτη,

18 στη Στερεά Ελλάδα,

15 στην Πελοπόννησο,

13 στη Δυτική Ελλάδα,

12 στο Νότιο Αιγαίο,

10 στη Θεσσαλία,

9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

7 στην Κεντρική Μακεδονία,

5 στη Δυτική Μακεδονία και

1 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 79.843 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 76.435 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.408 των 150 ευρώ.


6 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.452 ομοειδείς παραβάσεις.


47 παραβάσεις και 6 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:


Στην Αττική,


- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες διότι έφεραν πλαστά πιστοποιητικά,


- σύλληψη και 30.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή επιπρόσθετης 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,


- σύλληψη και 30.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή επιπρόσθετης 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,


- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες,


- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστήματος.


Στη Θεσσαλία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.


Στην Κεντρική Μακεδονία,


- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και εργαζόμενο καταστημάτων,


- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.


Στο Νότιο Αιγαίο, 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες λεωφορείων.


Στη Θεσσαλονίκη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.


Στα Ιόνια Νησιά, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.


Στην Ήπειρο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.


Στην Κρήτη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.


Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας, σε χώρο αναμονής λεωφορείων.


Στη Στερεά Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος. Επιπλέον 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας, σε επιβάτη οχήματος.


Στο Βόρειο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.


Στην Πελοπόννησο,


- 2 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων


- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.


Στη Δυτική Ελλάδα,


- 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,


- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστήματος.


Στη Δυτική Μακεδονία, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες λεωφορείων και ΙΧΕ οχημάτων.


Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 27.753 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.807 άτομα.


Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.



ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για Κάρολο Παπούλια



Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό σε όλους ότι έχει γράψει μαύρες σελίδες στην ιστορία της χώρας.

Είναι ένα κόμμα που δεν ντρέπεται και δεν έχει ίχνος ηθικής. Για ακόμα μία φορά, με αφορμή τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια είπε να προκαλέσει. 

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει σε ανακοίνωση του το γραφειο Τύπου της Νεας Δημοκρατίας. Αιτία ήταν η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια με την οποία  - όπως επισημαίνει η ΝΔ - απουσιάζει η αποιαδήποτε αναφορά ή αυτοκριτική για τα «μελανά περιστατικά» στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2011 τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε «αυθόρμητες εκδηλώσεις αγανάκτησης».


Στην  ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρονται τα εξης:


«H μέρα πένθους για την απώλεια μιας σημαντικής προσωπικότητας όπως ο Κάρολος Παπούλιας δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. Προσφέρεται όμως για αναστοχασμό για τη στάση που κράτησε ο καθένας σε κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την πολιτική πορεία του. Θα περιμέναμε λοιπόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ.Τσίπρα, παράλληλα με τα φιλόφρονα λόγια για τον εκλιπόντα και μια στοιχειώδη αυτοκριτική για μελανά περιστατικά όπως εκείνο τον Οκτώβριο του 2011 όταν τραμπούκοι ματαίωσαν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη αποκαλώντας προδότη τον Κάρολο Παπούλια. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε στις απαράδεκτες ενέργειές τους "μια αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής αντάξια των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία". Τα λόγια αυτοκριτικής δεν αποτελούν μόνο μια οφειλή σε εκείνον που έφυγε. Θα ήταν και μια δέσμευση ότι μαύρες σελίδες του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν».