Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ν.Δ.: Ζημιές ενός εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα ανακοίνωσε η ΔΕΗ



Ζημιές ενός εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα ανακοίνωσε η ΔΕΗ

O Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ για το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2018, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μεγάλη διεύρυνση των ζημιών της ΔΕΗ στο εννεάμηνο του 2018 επιβεβαιώνει τις ανησυχίες όλων των Ελλήνων καταναλωτών, τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων, για τον εκτροχιασμό που έχει σημειώσει η οικονομική κατάσταση της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας την τελευταία τετραετία από την εγκληματικά ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 2014 η Επιχείρηση, εξαιρουμένων εκτάκτων εσόδων και προβλέψεων για επισφάλειες, είχε καταγράψει λειτουργικά κέρδη της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ περίπου την ημέρα, ενώ εφέτος παρουσιάζει ζημιές 1 εκατ. ευρώ την ημέρα. 

Οι τυχοδιωκτικοί χειρισμοί του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και των αρμόδιων υπουργών υπονόμευσαν κάθε ορθολογική προσπάθεια για την εξυγίανση των οικονομικών της ΔΕΗ, καθώς οδήγησαν στην εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Επιχείρηση στα 3 δις ευρώ και επιπλέον φόρτωσαν την Επιχείρηση με νέα βάρη άνω του 1 δις ευρώ όπως ο ίδιος ο δ/νων σύμβουλος της ΔΕΗ ομολόγησε.Ταυτόχρονα, κατάφεραν να πετύχουν τη χειρότερη δυνατή συμφωνία για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού, ζημιώνοντας τη ΔΕΗ με πολλά εκατομμύρια ευρώ από τις δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ (στο 9μηνο η ζημία είναι 81,4 εκατ., ευρώ) και επιβάλλοντας στην Επιχείρηση να χάσει χωρίς αποζημίωση το 50% των πελατών της.

Με τα μέτρα που προώθησε από το 2015 και μετά η κυβέρνηση έχει βουλιάξει τη ΔΕΗ στο σκοτάδι της υπερχρέωσης, μετατρέποντας την σε μια εταιρεία - «ζόμπι» που με τεράστια δυσκολία καταφέρνει να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της, αφού η αναλογία καθαρού χρέους/EBITDA είναι μεγαλύτερη από 10 φορές. Ο κίνδυνος για την ομαλή και αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση της χώρας, όπως και συνολικά για την εθνική οικονομία είναι κάτι παραπάνω από προφανής και δεν κρύβεται κάτω από πρόσκαιρες βελτιώσεις ορισμένων οικονομικών μεγεθών. 

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για καθυστέρηση. Απαιτείται άμεσα ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την οικονομική εξυγίανση της ΔΕΗ και το μετασχηματισμό της σε ένα σύγχρονο ενεργειακό όμιλο που θα λειτουργεί σε μία ανταγωνιστική αγορά προς όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας».


Αποκεφάλισαν δύο τουρίστριες στο Μαρόκο λέγοντας ότι ήταν θέλημα του Αλλάχ



«Εχθρούς του Θεού» χαρακτήριζαν τις Σκανδιναβές τουρίστριες στο Μαρόκο οι τέσσερις τζιχαντιστές εγκληματίες που πιστεύεται ότι σχεδίασαν και εκτέλεσαν τη δολοφονία τους.

Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία βρέθηκαν τη Δευτέρα κοντά στο χωριό Ιμλίλ, στην οροσειρά του Άτλαντα.



Οι δράστες δηλώνουν σε βίντεο πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και στον ηγέτη του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, με τη σημαία του πίσω τους, ενώ διακηρύσσουν ότι οι δολοφονίες των δυο κοριτσιών αποτελούν εκδίκηση για τις αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Συρία από τις Δυτικές δυνάμεις

Οι συλληφθέντες : 





Τουρκία: Χάρτης του νέου πυραύλου Μπόρα με την Αθήνα εντός βεληνεκούς



Οι ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ που παρουσίασαν τον πύραυλο της Τουρκίας Μπόρα, έναν πύραυλο εδάφους – εδάφους, έγιναν πρώτο θέμα στη γείτονα

Για «κατάσταση σοκ» και «πανικό» της Ελλάδας λόγω του βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας Μπόρα (BORA), με βεληνεκές 280 χιλιομέτρων, κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος, με την εφημερίδα AKGazete να παραθέτει μάλιστα χάρτη με την απόσταση από τη Σμύρνη έως την Αττική, που είναι 230 χιλιόμετρα, μια έμμεση αλλά σαφής απειλή κατά της Ελλάδας στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων της Πέμπτης με το μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών.

Οι ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ που παρουσίασαν τον πύραυλο της Τουρκίας έγιναν πρώτο θέμα στη γείτονα, τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η επιτυχής δοκιμή του εθνικού πυραύλου Μπόρα, που κατασκευάζεται σε εγχώριες εγκαταστάσεις, προκάλεσε θόρυβο στα ελληνικά ΜΜΕ. Ο ελληνικός Τύπος την παρουσιάζει σαν ‘’νέα πρόκληση από τους Τούρκους’’» σχολιάζει AKGazete, αναφέροντας και την παρουσίαση του θέματος από τον ΣΚΑΪ. 

«Τα ελληνικά MME και τα πολιτικά στελέχη είναι σε κατάσταση σοκ, καθώς ο ελληνικός Tύπος αναλύει τη δοκιμή. Ο ελληνικός Τύπος αναφέρει ότι ‘’η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει την Αθήνα’’». 

Πηγή: skai.gr


Σταθερό προβάδισμα για ΝΔ με 9,5%



Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα 9,5 ποσοστιαίων μονάδων συγκεντρώνοντας 31,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.



Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% αντίστοιχα, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2% και η Ελληνική Λύση με 2% αντίστοιχα,  το Ποτάμι με 1,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. 

Άλλο κόμμα, ψηφίζει το 4%, στο 16,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος.



Στην αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει το 33,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί 10,5 μονάδες πιο πίσω, με 23%.  Στην τρίτη θέση ισοδυναμούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής, αποσπώντας το 7%. Πέμπτη δύναμη είναι το ΚΚΕ με 6%.






Εστεμμένη σε καλλιστεία εκδιδόταν αντί 500 ευρώ



Σοκ έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση μαστροπείας που έρχεται στο φως με πρωταγωνίστρια μια 27χρονη εστεμμένη σε καλλιστεία. 

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορίες για τη δράση δύο γυναικών στη Λάρισα και έτσι στήθηκε η παγίδα, όπου αστυνομικός έκλεισε ραντεβού με την 27χρονη μέσω της 44χρονης μαστροπού της. 

Ο αστυνομικός μετέβη στον προκαθορισμένο χώρο συνάντησης, προκειμένου να συνευρεθεί ερωτικά με την 27χρονη, μετά την καταβολή του χρηματικού ποσού, το οποίο ήταν προσημειωμένο, ακινητοποιήθηκαν οι δύο γυναίκες. 

Σε βάρος της 44χρονης ασκήθηκε δίωξη για μαστροπεία, ενώ σε βάρος της 27χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων. 

Μάλιστα, η 44χρονη είχε συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε για να κλείνει τα ερωτικά ραντεβού της 27χρονης, τα οποία κανονίζονταν κάθε Τετάρτη με ταρίφα τα 500 ευρώ.