Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Ernst & Young: ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα

 


Τη σημαντική βελτίωση και τις εξαιρετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καταγράφει η φετινή, τρίτη έκδοση της έρευνας της Ernst & Young με τίτλο Attractiveness Survey. Στην έρευνα αποτυπώνεται το γεγονός ότι η Ελλάδα, παρά τις αντιξοότητες και την αβεβαιότητα λόγω πανδημίας, έλκει άμεσες ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ) οι οποίες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας μετά την ύφεση που προκάλεσε ο COVID-19.

Το 2020, ενώ οι ΑΞΕ στην Ευρώπη σημείωσαν κάμψη εξαιτίας της τεράστιας αβεβαιότητας που προκάλεσε η πανδημία, η Ελλάδα πέτυχε εντυπωσιακή αύξηση, της τάξης του 77%.

Το 23% των ΑΞΕ στην Ελλάδα το 2020, από 11% την τελευταία εικοσαετία (2000-2019), κατευθύνθηκαν στον κλάδο πληροφορικής και λογισμικού.

Όπως σημειώνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

Η έρευνα της Ernst & Young για το 2021 είναι σαφές πως εδραιώνει την Ελλάδα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Όχι μόνο γιατί την κατατάσσει, για πρώτη φορά, μεταξύ των 10 περισσότερο υποσχόμενων ευρωπαϊκών χωρών για νέα εγχειρήματα. Αλλά και γιατί σχεδόν τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτή θεωρούν την εικόνα της βελτιωμένη συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία.

Η χώρα διαθέτει, ήδη, ένα νέο λειτουργικό εργασιακό πλαίσιο και, κυρίως, ένα γιγάντιο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που θα κινητοποιήσει περισσότερα από 70 δισ. εθνικών, ευρωπαϊκών και ιδιωτικών κεφαλαίων σε ορίζοντα δεκαετίας.



1 δισ. ευρώ από το φθινόπωρο για προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης



Περισσότερα από 1 δισ. ευρώ θα διατεθούν για προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης από το Ταμείο Ανάκαμψης που εγκρίθηκε από το Ecofin.

Στόχος είναι να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι πόροι τόσο του Ταμείου Ανάκαμψης όσο και του τρέχοντος και του νέου ΕΣΠΑ ώστε να ανέβει η επίδοση της Ελλάδας στο λεγόμενο skills matching, δηλαδή την αντιστοίχιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει να γυρνάμε σελίδα στην κατάρτιση, με μια σειρά από προγράμματα σε συνεργασία με παγκόσμιους κολοσσούς, όπως η Google, η Cisco και η Amazon, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας σε συμμετοχή. Αυτό μας δείχνει στην πράξη ότι οι άνεργοι και οι επιχειρήσεις ζητούν προγράμματα ουσιαστικής κατάρτισης με εγγύηση ποιότητας.

Στην κατεύθυνση αυτή το φθινόπωρο θα παρουσιαστεί νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ και την αναβάθμιση του συστήματος κατάρτισης και επανακατάρτισης με βασικές αρχές την ποιότητα, την αξιολόγηση και την πιστοποίηση τόσο των παρόχων της κατάρτισης όσο και των καταρτιζομένων.

 



Περισσότερα από 430.000 νέα ραντεβού εμβολιασμού κλείστηκαν μετά την ανακοίνωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους πολίτες

 


Από τις 28/6/2021 -ημέρα ανακοίνωσης του freedom pass- είχαν κλειστεί μέχρι χθες, μέσα σε δύο εβδομάδες περισσότερα από 430.000 νέα πρώτα ραντεβού εμβολιασμού.

Στις 13/7/2021, κλείστηκαν 40.183 νέα πρώτα ραντεβού.

Η ομάδα που οδηγεί τα νέα ραντεβού είναι οι ηλικίες 18-29 ετών με μερίδιο συμμετοχής στα ημερήσια νέα ραντεβού της τάξης του 34%. 1 στα 3 νέα ραντεβού δηλαδή κλείνονται από τους 18-30 ετών.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών. Οι γονείς των παιδιών αυτών μπορούν από σήμερα να κλείνουν ραντεβού για αυτά, με το εμβόλιο της Pfizer.


Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Μεγάλο βάρος της εκστρατείας εμβολιασμού πέφτει πλέον στις νεότερες ηλικίες αλλά και σε μια σημαντική μερίδα πολιτών άνω των 50 που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν.

Την εβδομάδα που μας πέρασε έσπασε το φράγμα του 70% πλήρως εμβολιασμένων για τα άτομα άνω των 60 ετών. Συγκεκριμένα, στους πολίτες άνω των 60 ετών, το 71,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, το 75,5% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει κοντά στο 80% αν υπολογίσουμε τα ραντεβού.

Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 37% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 41%.

Για την ηλικιακή ομάδα 18-24, το 24% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 29%.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουμε τα 9,5 εκατ. εμβολιασμών στη χώρα από την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία». Αγγίζουν πλέον τα 5,5 εκατ. όσοι έχουν εμβολιαστεί με τη α' δόση του εμβολίου και τα 4,5 εκατ. όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.



Ο καθένας πρέπει ν’ αναλάβει την ευθύνη του και να εμβολιαστεί

 


Το δίλημμα είναι σαφές: «Ή θα εμβολιαστούμε, ή θα νοσήσουμε». Βρισκόμαστε σε μία άλλη φάση της πανδημίας, πρέπει όλοι να το καταλάβουμε. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πριν ένα, ενάμιση χρόνο. 

Έχουμε το εμβόλιο το οποίο δεν υπήρχε πριν και είναι δωρεάν, καθολικό, προσβάσιμο σε όλους. Είναι η μόνη ασπίδα αυτοπροστασίας και προστασίας του περιβάλλοντός μας, μαζί βέβαια με τον συχνό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και την τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους.

Από εκεί και πέρα, όλες οι εκκλήσεις, όλη η ενθάρρυνση, όλα τα κίνητρα που δίνει η Κυβέρνηση, στόχο έχουν να πείσουν και τους πλέον δύσπιστους. Ο καθένας από εμάς, πρέπει πλέον ν’ αναλάβει και την ευθύνη του από τη στιγμή που έχει πρόσβαση στο εμβόλιο, να εμβολιαστεί για να προστατευθεί. Ελπίζουμε πως μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού,  θα έχει εμβολιαστεί το 70%. 

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τα κρούσματα. Πρέπει να κοιτάμε την πίεση στο Σύστημα Υγείας. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει.

Δεν είναι πρόθεση της Κυβέρνησης να ξαναπάει σε lockdown. Είμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας.

Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του ενήλικου πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί. Όλη η προσπάθεια είναι να τιθασεύσουμε τη μετάλλαξη, να προστατευτούμε.

Ο στόχος είναι να πάμε παρακάτω, ακόμη κι αν σημαίνει αυτό ότι ένα διάστημα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, λαμβάνοντας όλοι τα μέτρα μας. Δεν είναι να πηγαίνουμε σε οριζόντια lockdown και μέτρα, τα οποία είναι άδικα απέναντι σε όσους έχουν τηρήσει τα μέτρα και έχουν πάρει την ατομική και την κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί.



Πελώνη: Κατά συρροήν ψεύτης ο Τσίπρας


 

Πήρε την απάντηση που του πρέπει ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας απο την κυβερνητική εκπρόσωπο.

Τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα για τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο, μόνο για χλευασμό είναι.

«Δεν υπάρχει δυσκολία με την οποία ο κ. Τσίπρας να μην χαίρεται. Ρίχνοντας και το τελευταίο φύλλο συκής, πλέον δεν μπορεί να το κρύψει» τονίζει σε δήλωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη σχολιάζοντας την ανάρτηση του τρίτου στις δημοσκοπήσεις μετά τον ΚΑΝΕΝΑ Αλέξη Τσίπρα.

«Κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα στο εξωτερικό. Δεν επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο. Επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού στη διασκέδαση» ξεκαθαρίζει η κ. Πελώνη.

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως, «παρόμοια φαινόμενα δεν γίνονται ανεκτά. Το τουριστικό προϊόν της χώρας δεν είναι ξεσάλωμα χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Είναι πρωτίστως η ασφάλεια επισκεπτών και κατοίκων. Κι αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Ελλάδα». Και καταλήγει λέγοντας, «το θυμίζουμε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εσχάτως κόπτεται για την τήρηση των μέτρων. Είναι ο ίδιος ακριβώς, που σε περίπτωση που δεν λαμβάνονταν μέτρα θα κατήγγειλε την κυβέρνηση για ολιγωρία».




Ο Τσίπρας δεν ξέρει να ξεχωρίζει το lockdown απο τα περιοριστικά μέτρα και γελοιοποιείται

 


Βρήκε ευκαιρία ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της χώρας Αλέξης Τσίπρας, να επιτεθεί στην κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας και υπευθυνότητας.

Lockdown στη Μύκονο είδε ο Αλέξης Τσίπρας, αντί για έκτακτα μέτρα και γελοιοποιείται για ακόμα μία φορά. Με το που είδε τα έκτακτα μέτρα και μην μπορώντας να ξεχωρίσει τα μέτρα απο το lockdown, επιτέθηκε με ανάρτησή του στο twitter να θέσει θέμα για τον τουρισμό. 

Είναι που ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει πλάτη για την πανδημία και ο Αλέξη Τσίπρας επίσης.

Τι έγραψε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας και επικίνδυνος μαζί Αλέξης Τσίπρας : «Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας. Στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας. Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο - χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών» γράφει στο twitter ο γελοίος πολιτικός που επενδύει για ακόμα μία φορά στην καταστροφή.

Η Μύκονος δεν έκλεισε συνολικά, αλλά αυτό δεν εξυπηρετεί το αφήγημα του πολιτικού απατεώνα Αλέξη Τσίπρα και της Κουμουνδούρου που γελοιοποιείται με αναρτήσεις ντροπή χωρίς ηθική. Η μοναδική προσπάθεια είναι να προκληθεί αγανάκτηση στους πολίτες κατά της κυβέρνησης μήπως στις δημοσκοπήσεις περάσει τον ΚΑΝΕΝΑ ο Τσίπρας.

Για ακόμα μία φορά μόνο φαιδρό και γελοίο μπορείς να τον χαρακτηρίσεις.



lockdown στη Μύκονο



Η Αστυνομία αδυνατούσε να ανταποκριθεί και κατά συνέπεια αποφασίστηκαν δραστικότερα μέτρα. Οπως χαρακτηριστικά δήλωναν χθες αξιωματικοί: «Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με την κατάσταση που επικρατεί!».

Τα ανεξέλεγκτα πάρτι έκλεισαν το νησί και γέμισαν τις δομές υγείας.

Αυστηροποίηση μέτρων στη Μύκονο, λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού, αποφάσισε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ετσι, από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.




Γελάει ο κόσμος με τον ΣΥΡΙΖΑ - Βλέπουν λιτότητα και πρόωρες εκλογές

 


Φαιδροί ακόμα και τώρα, παραμυθιάζονται μεταξύ τους γιατί μόνο μεταξύ τους ακούγονται αυτά, και μιλάνε για λιτότητα και πρόωρες εκλογές.

Αυτό είναι ένα μεταξύ τους παιχνίδι για να έχουν λόγω ύπαρξης.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να στήσει νέα προσπάθεια εξαπάτησης με δήθεν λιτότητα, το ΔΝΤ αναφέρει πως η οικονομία αναμένεται να ανακάμψει τη διετία 2021-2022, κυρίως στηριζόμενη από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις (NGEU), την μεγάλη αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης που θα στηριχθεί από τις αυξημένες καταθέσεις, αλλά και από την επανεκκίνηση του τουρισμού. 

Στην βάση αυτή το Ταμείο αναμένει ανάπτυξη 3,3% εφέτος και 5,4% το 2022.

Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της χώρας Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Κρήτη TV» εξέφρασε δήθεν την έντονη ανησυχία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αγνοώντας όσα λένε σοβαροί αναλυτές για ανάπτυξη και ικανή κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο φαιδρός πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας, θέλει να πιστέψει ο κόσμος ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, είναι ο εκλογικός αιφνιδιασμός, και μάλιστα εκτιμά ότι ο κ. Μητσοτάκης θα το πληρώσει πολύ ακριβά, αγνοώντας τις δημοσκοπήσεις, την δημοτικότητα του Κυριάκου μητσοτάκη σε όλες τις παρατάξεις, και ότι ο ίδιος παλεύει σε κάθε δημοσκόπηση με τον ΚΑΝΕΝΑ που βρίσκεται σταθερά στην δεύτερη θέση αφήνοντας τον ίδιο στην τρίτη θέση. 

Δείχνοντας τον φόβο του, και το φοβάται το πολιτικό του τέλος είπε πώς θεωρεί ότι εν μέσω πανδημίας είναι ύβρις προς τον ελληνικό λαό να προκηρύσσεις εκλογές καθώς ο κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται -όπως λέει- ότι δεν έχεις το μυαλό σου στο πώς θα σωθούν ανθρώπινες ζωές αλλά στο πώς θα κερδίσεις στην πολιτική αντιπαράθεση και την πολιτική σκοπιμότητα.

Φυσικά και ο πρωθυπουργός δεν έχει τέτοια σχέδια στο μυαλό του και το αναφέρει σχεδόν σε κάθε του ομιλία ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας λέει τα δικά του για να γελοιοποιείται περισσότερο.





Έμεινε η κακία των Τούρκων και των Συριζαίων - Δύο κρούσματα η Γαλατασαράι

 


Η ενέργεια του υπουργείου να απαγορέψει την είσοδο των προκλητικών Τούρκων της ομάδας Γαλατασαράι που δεν ήθελαν να κάνουν τέστ, φάνηκε σωτήρια για την υγεία πολλών ανθρώπων.

Την ενέργεια αυτή την πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και άρχισε τα ειρωνικά σχόλια γιατί όπως γνωρίζει όλη η Ελλάδα εκτός της ανεπάρκειας που τον διακρίνει, είναι και η ανήθικη προκλητικότητα με την έλλειψη σοβαρότητας.

Η Τουρκία σήκωσε ψηλά το θέμα της απαγόρευσης και προσπάθησε να το κάνει διπλωματικό θέμα, αλλά ξέρουμε και την σοβαρότητα του καθεστώτος του δικτάτορα Ερντογάν.

Δύο κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη Γαλατασαράι, τέσσερις ημέρες μετά το μπλόκο των ελληνικών αρχών στο «Ελ. Βενιζέλος», όπως ανακοίνωσε και παραδέχτηκε η τουρκική ομάδα σε ανάρτηση της στο Twitter. 

«Από τα PCR τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε ποδοσφαιριστές της Γαλατασαράι, το τεχνικό μας προσωπικό, τους υπαλλήλους μας, το διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό, προέκυψε ότι δύο παίκτες μας είναι θετικοί στον κορωνοϊό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάρτηση, ενώ τονίζεται πως έχει ήδη εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι ποδοσφαιριστές τέθηκαν σε καραντίνα.