Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Ernst & Young: ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα

 


Τη σημαντική βελτίωση και τις εξαιρετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καταγράφει η φετινή, τρίτη έκδοση της έρευνας της Ernst & Young με τίτλο Attractiveness Survey. Στην έρευνα αποτυπώνεται το γεγονός ότι η Ελλάδα, παρά τις αντιξοότητες και την αβεβαιότητα λόγω πανδημίας, έλκει άμεσες ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ) οι οποίες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας μετά την ύφεση που προκάλεσε ο COVID-19.

Το 2020, ενώ οι ΑΞΕ στην Ευρώπη σημείωσαν κάμψη εξαιτίας της τεράστιας αβεβαιότητας που προκάλεσε η πανδημία, η Ελλάδα πέτυχε εντυπωσιακή αύξηση, της τάξης του 77%.

Το 23% των ΑΞΕ στην Ελλάδα το 2020, από 11% την τελευταία εικοσαετία (2000-2019), κατευθύνθηκαν στον κλάδο πληροφορικής και λογισμικού.

Όπως σημειώνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

Η έρευνα της Ernst & Young για το 2021 είναι σαφές πως εδραιώνει την Ελλάδα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Όχι μόνο γιατί την κατατάσσει, για πρώτη φορά, μεταξύ των 10 περισσότερο υποσχόμενων ευρωπαϊκών χωρών για νέα εγχειρήματα. Αλλά και γιατί σχεδόν τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτή θεωρούν την εικόνα της βελτιωμένη συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία.

Η χώρα διαθέτει, ήδη, ένα νέο λειτουργικό εργασιακό πλαίσιο και, κυρίως, ένα γιγάντιο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που θα κινητοποιήσει περισσότερα από 70 δισ. εθνικών, ευρωπαϊκών και ιδιωτικών κεφαλαίων σε ορίζοντα δεκαετίας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου