Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Το νέο Tiktok του Κυριάκου Μητσοτάκη

 


Στη στεγαστική κρίση αναφέρεται στο νέο TikTok που δημοσιεύει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όπως εξηγεί ο πρωθυπουργός, 7 στους 10 Έλληνες κατοικούν σε δικό τους σπίτι, όμως οι 3 στους 10 αναγκάζονται να νοικιάσουν κι αυτοί αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα.




Καραγκιοζιλίκια με προκλητική σάτιρα από τον ηθοποιό Πάνο Βλάχο

 


Χάνουν πάσα ιδέα όσοι παρακολουθούν τον ηθοποιό Πάνο Βλάχο και την προσπάθεια του να προκαλέσει για να είναι συνέχεια στην επικαιρότητα, αφού φαίνεται δεν μπορεί αλλιώς.

Αφού πήγε στην Αμερική νομίζοντας ότι θα γίνει διεθνούς φήμης ηθοποιός, γύρισε ψάχνοντας δουλειά και πάλι στην Ελλάδα, τα βάζει προκλητικά με τους δημοσιογράφους όταν τον ρωτάνε κάτι και λέει τα δικά του, τώρα νομίζει ότι με καραγκιοζιλίκια τραγούδια θα περάσει πολιτικά μηνύματα κάνοντας και αυτός τον αριστερό για να γελάει ο κόσμος.

Στην παράστασή του, ξεπέρασε τα όρια της σάτιρας, προκαλώντας με ένα συγκεκριμένο στίχο προκαλώντας σάλο, και αρνητικά σχόλια για την φαιδρή συμπεριφορά του.

Πιο συγκεκριμένα στην παράσταση stand up comedy που πραγματοποιεί ο ηθοποιός Πάνος Βλάχος στον «Σταυρό του Νότου, τραγούδησε πάνω στη σκηνή ένα τραγούδι που μεταξύ άλλων έλεγε: «Μέσα σε έναν σάκο βάλτε Αδωνι και Πορτοσάλτε». Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε με ανάρτησή στην πλατφόρμα «Χ», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τι κρίμα! ο Πάνος Βλάχος είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός, ο οποίος όμως θεώρησε εξυπνάδα να τραγουδήσει από σκηνής αυτό. Δηλ. να μας βάλουν εμένα και τον Άρη Πορτοσάλτε σε έναν σάκο..., Δηλ να μας σκοτώσουν;;; Και αυτό λέγεται χιούμορ;». Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης αναρωτήθηκε πολύ εύστοχα: «Κι αν αύριο ένας τρελός όντως το κάνει; Τι θα λέει ο κ. Βλάχος; Ζητώ συγγνώμη στις οικογένειες;. Κρίμα κρίμα κύριε Βλαχε!»

Πολλοι χρήστες στα social media υποστήριξαν τον Άδωνι Γεωργιάδη, αναφέροντας ότι είναι απαραδεκτοι τέτοιοι στίχοι και ότι κάποιοι ξεπερνούν τα όρια, νομίζοντας ότι παράγουν τέχνη.

Για το βίντεο ενδιαφέρθηκε και ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος σχολίασε «Καλησπέρα, ξέρετε ποιοι είναι αυτοί; θα ήθελα πληροφορίες», δείχνοντας πως ενδεχομένως και να εξετάζει να κινηθεί νομικά κατά του ηθοποιού και καλά θα κάνει, όπως πρέπει να κάνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 



Ο χυδαίος Κασσελάκης έγινε Μπέος : «Χ@στηκα, τον έχω χεσμ@@ο τελείως. Πιο χεσμ@@νο δεν μπορούσα να τον έχω.»

 


O Στέφανος Κασσελάκης έγινε Μπέος, στην επίσκεψη του στον Βόλο, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις για τον δήμαρχο του Βόλου.

Αφού τελείωσε με τα σώου, όπου δει τρακτέρ να το καβαλήσει, μαζί με τον σύζυγο του που δεν χάνει εκδρομή, έκαναν βόλτα στο κέντρο του Βόλου και χαιρετούσαν τους πολίτες στον δρόμο. 

Σε μια καφετέρια ο τουρίστας και ακατάλληλος για την πολιτική, Στέφανος Κασσελάκης χαιρέτησε μια παρέα ατόμων που δήλωσε ότι στηρίζει τον Αχιλλέα Μπέο. 

Τότε ο Στέφανος Κασσελάκης εκνευρίστηκε και ξέσπασε μπροστά στον σύζυγο του που τον έβλεπε περήφανος, χρησιμοποιώντας χυδαίες και προσβλητικές εκφράσεις για τον Αχιλλέα Μπέο, αφήνοντας άφωνους τους πολίτες, που δεν τους άρεσε που έβριζε τον δήμαρχο τους.

Ακολουθεί ο διάλογος με τους πολίτες:

Πολίτης: «Ωραίος ο Βόλος;»

Κασσελάκης: «Πολύ ωραία πόλη, αλλά πρέπει να την κάνουμε να ακμάσει.»

Πολίτης 2: «Εγώ είμαι με τον Μπέο ε; Πρόσεχε πώς μιλάς, ε».

Κασσελάκης: «Χ@στηκα, τον έχω χεσμ@@ο τελείως. Πιο χεσμ@@νο δεν μπορούσα να τον έχω.»

Οι πολίτες που του μιλούσαν, οι βουλευτές του κόμματος και ο κόσμος γύρω του άκουγαν έκπληκτοι τον χυδαίο Στέφανο Κασσελάκη να βρίζει χωρίς κανένα δισταγμό και μάλιστα με το ίδιο ύφος για το οποίο κατηγορεί τον Αχιλλέα Μπέο κι έπειτα να αποχωρεί άνετος, νομίζοντας ο φαιδρός ότι κέρδισε πόντους. 

Ο Μπέος στο επίπεδο Κασσελάκη απάντησε     

«Ενημερώθηκα για μια αηδιαστική δήλωση του Κασσελάκη, τόσο αηδιαστική όσο και ο ίδιος, που αναφερόμενος στο πρόσωπό μου είπε ότι «χέστηκε» και πως «με έχει χεσμένο». Καμία έκπληξη. Δεδομένης της ιδιαιτερότητας του φυσικό είναι να χ@@τεί…» τονίζει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Ενημερώθηκα για μια αηδιαστική δήλωση του Κασσελάκη, τόσο αηδιαστική όσο και ο ίδιος, που αναφερόμενος στο πρόσωπό μου είπε ότι «χέστηκε» και πως «με έχει χεσμένο». Καμία έκπληξη. Δεδομένης της ιδιαιτερότητας του φυσικό είναι να χεστεί...

255
14
9

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο από χρήστες του «Χ»:



Από το ηλεκτρονικό έγκλημα ταυτοποιήθηκε ανήλικος για παράνομη πρόσβαση σε συστήματα πληροφοριών και απειλή μέσω διαδικτύου

 


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε 17χρονος, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη πρόσβαση σε συστήματα πληροφοριών καθώς και απειλή μέσω διαδικτύου, σε βάρος έτερου ανηλίκου και των γονέων του.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε καταγγελία του γονέα του ανηλίκου- θύματος, σύμφωνα με την οποία, ο ανωτέρω κατηγορούμενος είχε καταφέρει να αποκτήσει παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε ο ίδιος και ο ανήλικος γιος του.

Επιπλέον, πραγματοποιούσε σε βάρος του ίδιου και της συζύγου του, απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ παράλληλα, τους απέστειλε ψευδή και απειλητικά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου και άγνωστου λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της εισαγγελικής Αρχής, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ από την επακόλουθη  διαδικτυακή έρευνα και την αξιοποίηση ψηφιακών στοιχείων, κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του ανήλικου- κατηγορουμένου ως διαχειριστή του ανωτέρω λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, διακριβώθηκε η διεύθυνση κατοικίας του, ενώ από την έρευνα που  πραγματοποιήθηκε σε αυτή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 κινητά τηλέφωνα και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

Με αφορμή την υπόθεση αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) και συγκεκριμένα στο banner οδηγός του πολίτη, είναι διαθέσιμες χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών καθώς και την ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD


Τα σχόλια του Τραμπ για τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ είναι φρικτά και ανισόρροπα

 


Ειναι απίστευτο το ότι ολόκληρη Αμερική δεν έχει ένα σοβαρό πολιτικό να κατεβάσει για πρόεδρο της χώρας, και ανακυκλώνει ανίκανους για την θέση ηγεσίας, και χειρότερα όταν είναι και υπόδικος.

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε αργά χθες ως «φρικτά και ανισόρροπα» τα σχόλια που έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη μη προστασία συμμάχων του ΝΑΤΟ απέναντι σε ενδεχόμενη ρωσική εισβολή.

Ο επικίνδυνος για την υφήλιο Τραμπ, που κάνει εντύπωση σε όλο τον κόσμο πώς τον ανέχονται στην Αμερική, και ο οποίος κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης χθες στη Νότια Καρολίνα φάνηκε να αφηγείται μια συνάντηση με ηγέτες του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι πρόεδρος μιας «μεγάλης χώρας», που δεν κατονόμασε, τον ρώτησε «Λοιπόν κύριε εάν δεν πληρώσουμε, και δεχθούμε επίθεση από τη Ρωσία –θα μας προστατεύσετε;».

«Είπα: ‘Δεν πληρώσατε; Είστε αμελής;’ Εκείνος είπε: ‘Ναι, ας πούμε ότι αυτό συνέβη’. Όχι, δεν θα σας προστάτευα. Στην πραγματικότητα θα τους ενθάρρυνα να κάνουν ό,τι στο διάβολο θέλουν. Πρέπει να πληρώσετε», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς, ερωτηθείς για τα σχόλια του Τραμπ δήλωσε ότι «Η ενθάρρυνση εισβολών στους πιο στενούς συμμάχους μας από δολοφονικά καθεστώτα είναι φρικτή και ανισόρροπη και θέτει σε κίνδυνο την αμερικανική εθνική ασφάλεια, την παγκόσμια σταθερότητα και την εγχώρια οικονομία μας».

Η συνθήκη του ΝΑΤΟ περιλαμβάνει πρόβλεψη που εγγυάται την αμοιβαία άμυνα των κρατών μελών στην περίπτωση που ένα από αυτά δεχθεί επίθεση.

Ο Τραμπ, ο προκλητικά χωρίς να γνωρίζουμε γιατί δεν υπάρχει άλλος, επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, υπήρξε σφοδρός επικριτής του ΝΑΤΟ όταν ήταν πρόεδρος, απειλώντας κατ’ επανάληψη με αποχώρηση από τη συμμαχία. Περιέκοψε την αμυντική χρηματοδότη στο ΝΑΤΟ και πολλές φορές κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν περισσότερα από όσα τους αναλογούν.

Ο Μπέιτς δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που επιδιώκει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, αποκατέστησε τις συμμαχίες των ΗΠΑ από τότε που ανήλθε στην προεδρία το 2021 διασφαλίζοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι τώρα «μεγαλύτερο και πιο ζωντανό απ’ ό,τι έχει υπάρξει ποτέ».

«Αντί να ζητά πολέμους και να προωθεί διαταραγμένο χάος, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συνεχίσει να ενισχύει την αμερικανική ηγεσία και να υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας στην εθνική ασφάλεια – όχι να είναι αντίθετος σε αυτά», ανέφερε σε δήλωση που εκδόθηκε αργά το Σάββατο.

Με τον Τραμπ να προηγείται του Μπάιντεν σε κάποιες δημοσκοπήσεις, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι ανησυχούν ότι μια νίκη Τραμπ τον Νοέμβριο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη δέσμευση των ΗΠΑ στη συμμαχία, αλλά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε τον περασμένο μήνα πως δεν πιστεύει ότι μια δεύτερη προεδρία Τραμπ θα έθετε σε κίνδυνο την συμμετοχή των ΗΠΑ.



Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenković


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenković.


Κατά την έναρξη της συνάντησης, οι δύο ηγέτες έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις (ανεπίσημη μετάφραση από τα αγγλικά):

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Πρωθυπουργέ, Andrej, καλωσόρισες και πάλι στην Αθήνα. Είχαμε την ευκαιρία σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο μιας πολύ εποικοδομητικής εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, να ανταλλάξουμε απόψεις όσον αφορά την πρόοδο των προγραμμάτων μας στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Και πιστεύω ότι ήταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση. Επίσης, ενόψει των ευρωεκλογών, θεωρώ ότι είναι σημαντικό να μπορούμε να προβάλλουμε στους ευρωπαίους πολίτες ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι χρησιμοποιούνται σωστά.

Έχουμε επίσης την ευκαιρία να επανεξετάσουμε τις εξαιρετικές διμερείς μας σχέσεις. Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για άλλη μια φορά για τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Κροατία όσον αφορά τη ζώνη Σένγκεν, το ευρώ και το γεγονός ότι η οικονομία σας πηγαίνει ιδιαίτερα καλά. Είναι πάντα χαρά μου να σας καλωσορίζω στην Αθήνα και εύχομαι να έχετε μια ωραία μέρα. Ο καιρός είναι πολύ ευχάριστος.

Andrej Plenković: Ευχαριστώ πολύ, αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ, αγαπητέ Κυριάκο. Χαιρετίζω όλη την αντιπροσωπεία σας. Είναι πράγματι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι για άλλη μια φορά στην Αθήνα και σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία στο πλαίσιο τόσο της σημερινής μας συνάντησης όσο και του συνεδρίου, στο οποίο νομίζω ότι και οι δυο μας καταφέραμε να θέσουμε στο επίκεντρο τις δράσεις που έχουμε αναλάβει από κοινού σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις οποίες ήμασταν πολύ σοβαροί και αφοσιωμένοι όσον αφορά την αξιοποίηση του NextGenerationEU ως ένα από τα πολύ σημαντικά εργαλεία που προορίζονταν για την τόνωση της οικονομίας μας μετά την πανδημία του Covid-19.
Και όπως αποδεικνύεται από τους αριθμούς, όσον αφορά στη χρηματοδότηση σε σχέση με το ΑΕΠ, στα έργα που υλοποιούνται, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κροατία, χώρες με φιλο-ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όχι μόνο αξιοποιούν πολύ καλά τους πόρους του NextGenerationEU αλλά αυτό έχει ουσιαστικό αποτύπωμα στις δημόσιες επενδύσεις και γενικότερα στην προσπάθεια για την ανάκαμψη από την κρίση.

Επίσης, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας σχετικά με την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη Σένγκεν την περασμένη χρονιά, καθώς και την ένταξη στην ευρωζώνη. Πιστεύω ότι το NextGenerationEU αποδεικνύει πως χώρες όπως η Ελλάδα και η Κροατία μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά χρησιμοποιώντας κατάλληλα τους πόρους της ΕΕ με βάση τον εθνικό σχεδιασμό και αξιοποιώντας ταυτόχρονα και εθνικούς πόρους.



Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην έκθεση HORECA 2024

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το απόγευμα την ετήσια έκθεση HORECA, που πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo και αφορά τους κλάδους της εστίασης, της φιλοξενίας και της τροφοδοσίας.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δίνεται η ευκαιρία για ακόμη μια χρονιά να επισκεφθώ τη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση της εστίασης και του τουρισμού, τη HORECA. Και αν κρίνω από τον αριθμό των εκθετών, αλλά κυρίως από το κλίμα το οποίο εισέπραξα, πιστεύω ότι έχουμε μπροστά μας μια πολύ καλή τουριστική περίοδο», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του.

«Μεγάλος δυναμισμός, πολλές ελληνικές εταιρείες οι οποίες έχουν διάθεση να επενδύσουν και να αναπτυχθούν και πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη αντανάκλαση στην πραγματική οικονομία της μεγάλης προόδου που έχει κάνει η χώρα μας συνολικά στην οικονομία τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας FORUM Α.Ε., που διοργανώνει την έκθεση, Θανάσης Παναγούλιας, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την επίσκεψή του στη HORECA, την οποία χαρακτήρισε «ψήφο εμπιστοσύνης στον εκθεσιακό φορέα» και επισήμανε ότι «η τουριστική βιομηχανία έχει την προσμονή για ένα εντυπωσιακό 2024 που πιστεύουμε ότι θα έχουμε».

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης από τον Θανάση Παναγούλια και ενημερώθηκε από τους εκθέτες για τις εξελίξεις στην αγορά, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με επισκέπτες της έκθεσης.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν κατά την επίσκεψη του ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης και η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη.



Εξιχνιάστηκαν -8- περιπτώσεις κλοπών σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής

 



Από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν -8- περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 31χρονος μαζί με έτερα άτομα προέβαινε σε κλοπές από οικίες δρώντας κυρίως σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ο 31χρονος αφαιρούσε, εκτός των υπολοίπων κλοπιμαίων, τα οχήματα των ιδιοκτητών που ήταν σταθμευμένα πλησίον των οικιών.

Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 8-2-2024 με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., εντοπίστηκαν εντός δύο οικιών και συνελήφθησαν -2- αλλοδαποί, ηλικίας 69 και 34 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων ενώ συνελήφθη και 42χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν -2- εντάλματα σύλληψης για παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Εντός των ανωτέρω οικιών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

πιστόλι,

πρέσα η οποία χρησιμοποιείται για διάνοιξη θυρών,

πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων,

-11- κινητά τηλέφωνα και

το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Συνελήφθησαν -2- αλλοδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις

 



Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 6-2-2024 στον Ωρωπό, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, -2- αλλοδαποί, ηλικίας 56 και 27 ετών, που διώκονταν με καταδικαστική απόφαση φυλάκισης -3- ετών και -9- μηνών για βία κατά υπαλλήλων από κοινού, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος από κοινού.

Κληθέντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για ύποπτα άτομα σε περιοχή του Ωρωπού, εντόπισαν τα ανωτέρω άτομα τα οποία κατά τον έλεγχο των εγγράφων τους, επέδειξαν πλαστά έγγραφα ελληνικών αρχών.

Οι κατηγορούμενοι προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού όπου εξακριβώθηκε η ταυτότητά τους και σε γενόμενο έλεγχο στην οικία τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

-2- πλαστές ταυτότητες Ελληνικών Αρχών,

-2- σπρέι πιπεριού,

-6- φορητοί υπολογιστές,

-4- κινητά τηλέφωνα και

-10- κάρτες μνήμης.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Διήμερη επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για την αντιμετώπιση «εγκλημάτων δρόμου» (STREETCRIMES)

 



Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε το διήμερο  9 και 10 Φεβρουαρίου 2024, εκτεταμένη επιχειρησιακή δράση, με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου» (STREET CRIMES), στις περιοχές του Κολωνού, Καλλιθέας, Ακρόπολης, Ομόνοιας και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, με την παρουσία δικαστικών λειτουργών, συνελήφθησαν συνολικά -21- άτομα, ταυτοποιήθηκαν -22- ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά -20- κλοπές, (-11- από το εσωτερικό οικιών, -2- από αποθήκες οικιών, -2- οχημάτων, -4- από το εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και -1- από το εσωτερικό καταστήματος/επιχείρησης).

Πιο αναλυτικά:

Σύλληψη -18- ατόμων για –κατά περίπτωση– πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, απείθεια,  καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός ενοικίαζε καταλύματα – δωμάτια σε ομάδες ατόμων που διέπρατταν κλοπές τσαντών και πορτοφολιών, σε βάρος κυρίως τουριστών, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και σε μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και σε ομάδες ατόμων, οι οποίοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό τη μετέπειτα μεταφορά τους σε χώρες της Ευρώπης.

Τα δωμάτια χρησιμοποιούνταν ακόμα ως χώροι αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών και προϊόντων εγκλήματος  – «καβάτζες».

Σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 09/02/2024, συνελήφθησαν -18- άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ενοικιαστής – διαχειριστής των καταλυμάτων – δωματίων, ενώ -2- από τους συλληφθέντες αρνήθηκαν τη λήψη των αποτυπωμάτων τους.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στους χώρους των δωματίων παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:




φακός με ηλεκτροσόκ (ΤΕΙΖΕR),

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ασύρματο ηχείο,

κυνηγετική καραμπίνα,

δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα,

-61- φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,

-6- φυσίγγια,

πτυσσόμενο μαχαίρι,-2- φαλτσέτες, μαχαίρι και ξιφολόγχη,

διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα, -2- δελτία αστυνομικής ταυτότητας,

ακαδημαϊκή ταυτότητα, δελτίο ταυτότητας σπουδαστή,

-3- κάρτες τραπεζών,

διάφορα έγγραφα,

ζεύγος πινακίδων,

ναρκωτικά δισκία,

νάιλον συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη σε βραχώδη μορφή συνολικού μικτού βάρους -9,8- γραμμαρίων,

πλαστική συσκευασία περιέχουσα κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη συνολικού μικτού βάρους -0,4- γραμμαρίων,

νάιλον συσκευασία περιέχουσα άγνωστη πιθανή ναρκωτική ουσία συνολικού μικτού βάρους -1,3- γραμμαρίων,

νάιλον συσκευασία περιέχουσα   άγνωστη πιθανή ναρκωτική ουσία συνολικού μικτού βάρους -0,6- γραμμαρίων,

νάιλον συσκευασία περιέχουσα άγνωστη πιθανή ναρκωτική ουσία συνολικού μικτού βάρους -1,6- γραμμαρίων,

-2- φιαλίδια που περιείχαν άγνωστη ουσία σε στερεή μορφή καφέ χρώματος συνολικού μικτού βάρους -7,6- και -8,4- γραμμαρίων το καθένα,

-6- ρολόγια χειρός,

-4- ζευγάρια μανικετόκουμπα,

-2- σκουλαρίκια, σταυρός, αλυσίδα χειρός και -2- κωνσταντινάτα,

-13- σακουλάκια με τιμαλφή – κοσμήματα, άνευ αξίας, καθώς και

το χρηματικό ποσό των -10.545- ευρώ.

Σύλληψη -2- ημεδαπών για –κατά περίπτωση- παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων


Έπειτα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα, απογευματινές ώρες την 08/02/2024 σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και στην κατοχή του οδηγού:


μαχαίρι πολεμικού τύπου,

φαλτσέτα,

καπνογόνο και

-3- βεγγαλικά χειρός.

Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.


Σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικία του κατηγορουμένου πρωινές ώρες 09/02/2024, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

ναρκωτική ουσία   ηρωίνης   σε   βραχώδη   μορφή   συνολικού   καθαρού   βάρους   -2,5- γραμμαρίων,

ναρκωτική ουσία  ηρωίνης σε βραχώδη μορφή συνολικού καθαρού βάρους -1- γραμμαρίου,

αναδιπλούμενο στιλέτο,

αλεξίσφαιρο γιλέκο,

πλήθος εγγράφων και σημειώσεων.

μπρελόκ με πλήθος κλειδιών και

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εμφανίστηκε στην οικία έτερο άτομο όπου έπειτα από αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε τρίφτης που περιείχε κάνναβη, καθαρού βάρους -0,13- γραμμάριων.

Σύλληψη -2- ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις

Από ειδική ομάδα συλλογής πληροφοριών, εντοπισμού και σύλληψης ατόμων με καταδικαστικές αποφάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, συνελήφθησαν -2- άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.

Πρόκειται για 44χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση φυλάκισης -4- ετών για ενδοοικογενειακή βία και βαριά σωματική βλάβη, καθώς και 35χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από αρχές Ρουμανίας για διακεκριμένες κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εκτελέσεων Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος -2- αλλοδαπών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων σχετικά με την ύπαρξη διαμερίσματος που διατηρούν οι -2- κατηγορούμενοι όπου αποκρύπτονται κλοπιμαία, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, 10/02/2024 έρευνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-10- ρολόγια χειρός,

-4- βέργες χειρός,

-2- αλυσίδες, -2- δαχτυλίδια,

-3- ζευγάρια γυαλιών ηλίου,

κινητό τηλέφωνο και

το χρηματικό ποσό των -2.500- ευρώ.

Εξιχνίαση -11- κλοπών από το εσωτερικό οικιών, -2- από αποθήκες οικιών, -1- κλοπή από το εσωτερικό καταστήματος -2- κλοπές οχημάτων, -1- απόπειρα κλοπής και -3- κλοπές από το εσωτερικό οχημάτων

Δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκαν σε βάρος συνολικά -20- ατόμων, για κλοπές ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά -20- περιπτώσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενης έρευνας – προανάκρισης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και εγκληματολογικών δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εξιχνιάστηκαν:


-11- κλοπές από το εσωτερικό οικιών σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας,

-2- κλοπές από αποθήκες οικιών στην Αθήνα,

-1- κλοπή από εσωτερικό καταστήματος,

-2- κλοπές οχημάτων (μοτοσικλέτας, η οποία βρέθηκε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας από αστυνομικούς και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό της, καθώς και αυτοκινήτου, το οποίο βρέθηκε σε περιοχή της Βουλιαγμένης και αποδόθηκε ομοίως στο νόμιμο κάτοχό του),

-1- απόπειρα κλοπής και -3- κλοπές από το εσωτερικό οχημάτων σε περιοχή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας θα υποβληθούν αρμοδίως.



IDF και Shin Bet εντόπισαν σήραγγα της Χαμάς κάτω από την έδρα του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

 



Ο στρατός και η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ δήλωσαν σήμερα ότι ανακάλυψαν μια σήραγγα της Χαμάς κάτω από την έδρα της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa) στην πόλη της Γάζας.

Η Unrwa, την οποία το Ισραήλ κατηγορεί ότι «στην υπηρεσία της έχει διεισδύσει πλήρως η Χαμάς», υπογράμμισε από την πλευρά της ότι δεν έχει πάει στην έδρα της από τις 12 Οκτωβρίου -- δηλαδή πέντε ημέρες μετά την χωρίς προηγούμενο επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος η οποία προκάλεσε τον πόλεμο στη Γάζα -- και ζήτησε τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και την Shin Bet, στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη της Γάζας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων οδήγησαν στην ανακάλυψη μιας «εισόδου της σήραγγας» κοντά σε σχολείο που διαχειρίζεται η ανθρωπιστική υπηρεσία του ΟΗΕ.

Η Χαμάς έχει σκάψει εδώ και δέκα χρόνια πολλές σήραγγες στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κρύβονται οι μαχητές της σύμφωνα με το Ισραήλ. Τον Οκτώβριο, μελέτη του Ινστιτούτου Σύγχρονου Πολέμου της αμερικανικής ακαδημίας West Point κατέγραφε 1.300 σήραγγες, για περισσότερα από 500 χλμ υπόγειων διαδρόμων.

«Η είσοδος οδηγούσε σε μια υπόγεια σήραγγα των τρομοκρατών, η οποία αποτελούσε σημαντικό πλεονέκτημα για τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Χαμάς και περνούσε κάτω από το κτίριο που χρησιμεύει ως κύρια έδρα της Unrwa στη Λωρίδα της Γάζας», δηλώνουν ο ισραηλινός στρατός και η Shin Bet σε ανακοίνωση.

«Η ηλεκτρική υποδομή» της σήραγγας - μήκους 700 μέτρων και βάθους 18 μέτρων κάτω από τη γη -- «ήταν συνδεδεμένη»  με την έδρα της υπηρεσίας «αποδεικνύοντας ότι οι εγκαταστάσεις της Unrwa εφοδίαζαν τη σήραγγα με ηλεκτρικό ρεύμα», σύμφωνα με αυτούς.

Έγγραφα και κρυμμένα όπλα μέσα στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ «επιβεβαίωσαν ότι τα γραφεία είχαν χρησιμοποιηθεί επίσης από τρομοκράτες της Χαμάς», προσθέτουν. Η Unrwa απάντησε ότι το προσωπικό της είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την έδρα της με εντολή των ισραηλινών δυνάμεων καθώς οι βομβαρδισμοί κλιμακώνονταν στην περιοχή.

«Δεν χρησιμοποιήσαμε αυτό το κτίριο από τότε που το εγκαταλείψαμε και δεν έχουμε γνώση για καμιά δραστηριότητα που θα μπορούσε να είχε γίνει εκεί», πρόσθεσε. Το κτίριο είχε περάσει από επιθεώρηση για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 2023, αναφέρει σε ανακοίνωση.

Οι κατηγορίες του Ισραήλ «χρήζουν ανεξάρτητης έρευνας, η οποία δεν είναι δυνατή επί του παρόντος δεδομένου ότι η Γάζα είναι σε περιοχή ενεργού πολέμου», υπογράμμισε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ κατηγόρησε πρόσφατα την Unrwa ότι είχε 12 υπαλλήλους, σε σύνολο 13.000 εργαζομένων της υπηρεσίας στη Λωρίδα της Γάζας, που ενεπλάκησαν στις επιθέσεις της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Διαβεβαίωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι θα αποδείξει «τις σχέσεις της Unrwa με την τρομοκρατία».

Εσωτερική έρευνα του ΟΗΕ είναι σε εξέλιξη όσον αφορά τους υπαλλήλους που κατηγορούνται από το Ισραήλ, από την οποία έχει εξαιρεθεί η Unrwa, και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες διόρισε ανεξάρτητη επιτροπή για να αξιολογήσει την «ουδετερότητα» της υπηρεσίας.


protothema.gr



Κατατέθηκε στην βουλή το ν/σ για τους ποινικούς κώδικες


 

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης - Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας».

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, θα αρχίσει τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, στις 16:00.

Αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι:

α) η τροποποίηση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου η εφαρμογή τους να συμβάλλει στην ουσιαστικότερη, αποτελεσματικότερη, και αμεσότερη διεξαγωγή της ποινικής δίκης, στην ενίσχυση της εγκληματοπροληπτικής λειτουργίας της ποινής μέσω των αρχών της γενικής και ειδικής πρόληψης και στην οικονομία της ποινικής διαδικασίας.

αα) αυξάνεται το ανώτατο όριο ποινής της κάθειρξης, αυστηροποιούνται οι ποινές επί εγκλημάτων μείζονος ποινικής απαξίας όπως ο εμπρησμός δάσους,

αβ) τίθενται αυστηρότερες προϋποθέσεις αναστολής της ποινής, προκειμένου οι ποινές και επί πλημμελημάτων να εκτίονται μέσω των εναλλακτικών τρόπων έκτισης της κοινωφελούς εργασίας και της μετατροπής της ποινής σε χρηματική, αλλά και με πραγματική έκτιση σε σωφρονιστικό κατάστημα, όταν το δικαστήριο το κρίνει αναγκαίο,

αγ) λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της ποινικής δικαιοσύνης από άτομα που με καταχρηστική και παρελκυστική άσκηση των δικαιωμάτων τους απασχολούν ασκόπως τους λειτουργούς της και παρακωλύουν την ταχύτητα απονομής της και

αδ) επιταχύνονται οι διαδικασίες επεξεργασίας και εκδίκασης των ποινικών υποθέσεων με τη λήψη μέτρων όπως η ενθάρρυνση της διαδικασίας της ποινικής διαπραγμάτευσης, ο περιορισμός της ενδιάμεσης διαδικασίας των δικαστικών συμβουλίων, καθώς και η μεταφορά της δικαστηριακής ύλης του πλημμελειοδικείου και του εφετείου από πολυμελή σε ολιγομελή δικαστήρια, προκειμένου ο ίδιος αριθμός δικαστών να δύναται να συγκροτήσει περισσότερα δικαστήρια και έτσι να εκδικάζεται πολλαπλάσιος αριθμός υποθέσεων,

β) η αναδιαμόρφωση των διατάξεων του ν. 3500/2006 (A' 232), προκειμένου:

βα) οι διατάξεις να είναι προσαρμοσμένες στις παρούσες κοινωνικές συνθήκες και στη δικαιοπολιτική ανάγκη τόσο της προστασίας του θεσμού της οικογένειας, της ανηλικότητας και των θυμάτων, κυρίως των γυναικών, που πλήττονται με αυξανόμενη ένταση από συμπεριφορές ενδοοικογενειακής βίας,

ββ) να ενισχυθεί η ψυχολογική και οικονομική στήριξη, καθώς και η κοινωνική αποκατάσταση των θυμάτων με διεύρυνση των αρμόδιων φορέων,

βγ) να προβλεφθεί ειδική υποχρέωση των επαγγελματιών για την καταγγελία των περιστατικών που υποπίπτουν στην αντίληψή τους,

βδ) να διευρυνθεί η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης και βε) να ενισχυθούν άλλα δικονομικά μέσα που αποσκοπούν στην πρόληψη των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και στην παρεμπόδιση υποτροπής του δράστη,

γ) η τροποποίηση των παρ. 1 και 2 του άρθρου 45 του ν. 4557/2018 (Α' 139)

γα) με την αύξηση του διοικητικού προστίμου νομικών προσώπων όταν το κέρδος δεν μπορεί να προσδιοριστεί και

γβ) με την απάλειψη της προϋπόθεσης προηγούμενης αμετάκλητης καταδίκης φυσικού προσώπου,

δ) η θέσπιση ευθύνης νομικών προσώπων για αδικήματα δωροδοκίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, μέσω των μηχανισμών του ποινικού δικαίου, φαινόμενα διαφθοράς, σε συμπλήρωση του ήδη υπάρχοντος πλαισίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς στα φυσικά πρόσωπα..



Κιμ Γιονγκ Ουν: Ξόδεψε 122.000 λίρες σε γυναικεία εσώρουχα

 



Αποκαλυπτικά είναι τα βρετανικά δημοσιεύματα σε Daily Mail, The Sun και Daily Star αναφορικά με τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος φέρεται- σύμφωνα με στοιχεία- να ξόδεψε 122.000 λίρες σε γυναικεία εσώρουχα σε διάστημα ενός έτους, την ώρα που «ο πληθυσμός του υποφέρει από εξαθλίωση».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα στοιχεία του εμπορίου δείχνουν ότι το «Ερημιτικό Βασίλειο» εισήγαγε σουτιέν, ζώνες, κορσέδες, τιράντες και καλτσοδέτες το 2022. Με το 60% του πληθυσμού να εκτιμάται ότι ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, τα σέξι εσώρουχα προορίζονται πιθανότατα για τις γκαρνταρόμπες της ελίτ της χώρας και της λεγόμενης «Ομάδας Ευχαρίστησης» των 2.000 γυναικών και κοριτσιών που φέρεται να έχουν προσληφθεί για να παρέχουν στους αξιωματούχους και τους καλεσμένους ψυχαγωγία.

Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που απολαμβάνουν αλκοολούχα ποτά και λικέρ αξίας, περίπου, 2.675.000 λιρών, τα οποία προέρχονταν κυρίως από τον κύριο εμπορικό εταίρο, την Κίνα. Ωστόσο, η σαμπάνια ήταν αποκλειστικά για μια μειοψηφία, με τις εισαγωγές αφρώδους οίνου να αποτιμώνται σε μόλις 15.000 λίρες ώστε να συνδυαστούν με ένα μικροσκοπικό κινεζικό τυρί αξίας 38.000 λιρών!

Εισήγαγαν επίσης, σοκολάτα αξίας 2,1 εκατομμυρίων λιρών το 2022 την ώρα που ξόδεψαν μόλις 80.000 λίρες σε εισαγόμενο χαρτί υγείας το 2022, για το οποίο το κράτος της Βόρειας Κορέας ξόδεψε 675.000 λίρες το 2020 και 1,13 εκατομμύρια λίρες το 2019, όπως γράφει η Daily Mail.

Να σημειωθεί πως τα στοιχεία για το 2021 δεν ήταν διαθέσιμα. «Και στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, οι ανώτεροι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να χαλαρώσουν με ένα παιχνίδι φλίπερ, καθώς η χώρα εισήγαγε κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και επιτραπέζια παιχνίδια αξίας περίπου 203.000 λιρών, καθώς οι απλοί πολίτες αναφέρουν ότι τα τρόφιμα είναι τόσο σπάνια που οι γείτονές τους πεθαίνουν από την πείνα».

Εκτός από τον καπνό και τα αυθεντικά εσώρουχα, η Βόρεια Κορέα ξόδεψε επίσης, περισσότερα από 30 εκατομμύρια λίρες σε γλυκά κατά τη διάρκεια του 2022.

The Sun: «Ο τύραννος με τα πούρα αξίας 44 εκατ. λιρών»

«Τα στοιχεία της έκθεσης είναι σε πλήρη αντίθεση με τα δεινά του φτωχού λαού του έθνους του, με τους περισσότερους να κερδίζουν 1.000 λίρες τον χρόνο» σχολιάζει η Sun από την πλευρά της. Σημειώνεται πως οι 1.000 βρετανικές λίρες είναι περίπου 1.170 ευρώ, συμπληρώνοντας ότι «ο τύραννος, που συναλλάσσεται με την Κίνα, ξόδεψε επίσης, 44 εκατομμύρια λίρες σε πούρα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του διεθνούς εμπορίου του 2022».

Η Daily Star σχολιάζει στο δικό της δημοσίευμα: «Ο τρελός δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν ξόδεψε πάνω από 120.000 λίρες σε μόλις ένα χρόνο σε σουτιέν ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στη Βόρεια Κορέα ζουν μια ζωή έσχατης φτώχειας. Ο κακός ηγέτης κατάφερε να καταβροχθίσει τα μετρητά στο περίεργο φετίχ του παρά τους υποτιθέμενους περιορισμούς των Ηνωμένων Εθνών σε αυτού του είδους τις εισαγωγές. Η διεθνής απαγόρευση επιβλήθηκε επειδή προσπαθεί να φτιάξει ένα πυρηνικό όπλο και να τοποθετηθεί ως ισχυρός άνδρας στην παγκόσμια σκηνή αλλά αυτές οι τελευταίες αποκαλύψεις τον κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο γελοίος».

Και συνεχίζει: «Ο Κιμ παραμένει ένας διεθνής παρίας, με ανθρώπους όπως ο Κινέζος δικτάτορας Σι Τζινπίνγκ και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να είναι οι μόνοι που έχουν κάτι καλό να πουν για αυτόν.

Πιστεύεται ότι τα πράγματα που αγοράζει χρησιμοποιούνται για να κρατήσει τους φίλους του πιστούς στο κακό καθεστώς το οποίο διευθύνει και μεταχειρίζεται τους ανθρώπους του βάναυσα», καταλήγοντας στο ότι «η αποκάλυψη ταιριάζει στο μοτίβο. Ο κακός Κιμ έχει τη δική του Ομάδα Ευχαρίστησης (Pleasure Squad), μια ομάδα έφηβων κοριτσιών που τον ακολουθούν παντού. Έχει αναφερθεί ότι τα κορίτσια στην Ομάδα Ευχαρίστησης πρέπει να είναι ψηλά και όμορφα. Θεωρείται επίσης, ότι εξετάζονται από γιατρούς για να βεβαιωθούν ότι είναι παρθένες».



Παραιτήθηκε η πρόεδρος της Ουγγαρίας για την απόφασή της να δώσει χάρη σε κατάδικο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

 


Η πρόεδρος της Ουγγαρίας Καταλίν Νόβακ ανακοίνωσε την παραίτησή της μετά την οργή για την απόφασή της να δώσει χάρη σε έναν κατάδικο εμπλεκόμενο σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε οικοτροφείο για παιδιά.

Η απονομή χάριτος σε έναν άνδρα που καταδικάστηκε ως συνεργός στη συγκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε αγανάκτηση στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

«Παραιτούμαι από τη θέση μου», δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση η στενή συνεργάτης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν. «Έκανα λάθος... Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που απευθύνομαι προς εσάς ως πρόεδρος», τόνισε.

Τον Μάρτιο του 2022, η Νόβακ έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε αυτό το αξίωμα εθιμοτυπικού κυρίως χαρακτήρα.

Η αντιπαράθεση προκλήθηκε από τη συγχώρεση που έδωσε τον Απρίλιο του 2023, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη Βουδαπέστη, σε έναν πρώην υποδιευθυντή οικοτροφείου για παιδιά, ο οποίος καταδικάστηκε το 2022 σε τρία και πλέον χρόνια φυλάκιση γιατί είχε καλύψει τις πράξεις του ανωτέρου του.

Μετά την αποκάλυψη της απόφασης αυτής από τον ερευνητικό ιστότοπο 444 την περασμένη εβδομάδα, η αντιπολίτευση ζήτησε την απομάκρυνσή της από την προεδρία της Δημοκρατίας και ενώ η οργή αυξανόταν στη χώρα.




Στην φυλακή ο πρώην τρομοκράτης και στέλεχος των πυρήνων της φωτιάς

 


Στη φυλακή οδηγείται και πάλι το πρώην ηγετικό μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» που συνελήφθη την Παρασκευή στο πλαίσιο ερευνών για το οργανωμένο έγκλημα. 

Την ίδια ώρα οι δύο ΟΥΚάδες που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κανένας όρος. Και οι δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργεί περαιτέρω έρευνα.

Τα μόλις οκτώ χρόνια (από τα 76 που καταδικάστηκε) παραμονής του πίσω από τα κάγκελα των φυλακών Κορυδαλλού επέτρεψαν στο ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς να αναπτύξει φιλίες με «βαριά ονόματα» του οργανωμένου εγκλήματος. 

Οι φιλίες αυτές δημιούργησαν τις προϋποθέσεις προκειμένου το ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» να περάσει από την τρομοκρατία στο οργανωμένο έγκλημα.

Είναι ενδεικτικό ότι γνωστός ποινικός ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018 σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει λίγο διάστημα πριν την εκτέλεσή του είχε αναφερθεί στα συλληφθέντα στελέχη των «Πυρήνων» λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «λυπάται που θα παραμείνουν τα αετόπουλα στα κλουβιά». Τα έγκλειστα στελέχη της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης εξέφραζαν κι αυτοί δημόσια την εκτίμηση και τη φιλία τους προς τον επονομαζόμενο «Νονό των Νονών».

Σημειώνεται πως ενώ είχε καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλιτα σε 76 χρόνια ποινή κάθειρξης το άλλοτε ηγετικό μέλος των «Πυρήνων» εξέτισε μόλις οκτώ χρόνια και αποφυλακίστηκε το 2019 κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου ΣΥΡΙΖΑ - Παρασκευόπουλου. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ο άνδρας φέρεται να ετοίμαζε ένα ακόμα ηχηρό χτύπημα.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης δύο στελέχη των Ο.Υ.Κ. και τον δίδυμο αδελφό ενός εξ αυτών σε Πειραιά και Πέραμα αντίστοιχα, ο οποίος είναι πορτιέρης σε γνωστό Club στο Γκάζι.

Ο ένας «ΟΥΚας» είχε απασχολήσει στο παρελθόν για τροχαίο με εγκατάλειψη, ο άλλος για διατάξεις σχετικά με την αθλητική νομοθεσία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο δίδυμος αδελφός του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιασμό.

Τα εκρηκτικά ΤΝΤ που βρέθηκαν στην κατοχή των «ΟΥΚάδων» πηγές του Πολεμικού Ναυτικού διαβεβαιώνουν ότι δεν εκλάπησαν και δεν προέρχονται από δικές τους εγκαταστάσεις. Οι κατηγορούμενοι είχαν τοποθετηθεί σε διοικητικές θέσεις και όχι σε επιχειρησιακές ομάδες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ μία πρόσφατη δολιοφθορά, η ανατίναξη του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό από την Σαλαμίνα στην Αίγινα σε βάθος 48 μέτρων, έχει τραβήξει ιδιαίτερα το «βλέμμα» των Αρχών.

Εξετάζεται η πιθανότητα εμπλοκής των βατραχανθρώπων, αφού και την τεχνογνωσία είχαν για το κάνουν και τα μέσα. Στην παρούσα φάση όμως ειδικά για αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν αποδείξεις και τελεί υπό έρευνα.

Ενδεχομένως, η εξέταση των συλληφθέντων και η ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων και των τηλεφώνων τους, που συνεχίζεται, να δώσει περισσότερες απαντήσεις στις Αρχές για τους πιθανούς στόχους τους.

Σημειώνεται ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου οι δύο ΟΥΚαδες που συνελήφθησαν μαζί με το άλλοτε στέλεχος των «Πυρήνων» αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κανένας όρος. Και οι δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργεί περαιτέρω έρευνα.




Αντιεξουσιαστές έκαψαν αυτοκίνητα αθώων πολιτών και κρύφτηκαν στην γιάφκα του Πανεπιστήμιου

 


ΚΤΗΝΗ κακοποιά στοιχεία αντιεξουσιαστές, που δείχνει προκλητική ανοχή η κυβέρνηση, χρησιμοποιούν ως ορμητήρια και γιάφκες τα πανεπιστήμια και κάνουν επιθέσεις καταστρέφοντας περιουσίες.

Τρία οχήματα έγιναν στάχτη και ένα λεωφορείο με σοβαρές, υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός της καταδρομικής επίθεσης που πραγματοποιήσαν τα ξημερώματα ομάδα κακοποποιών αντιεξουσιαστών στην περιοχή του Ζωγράφου.

Λίγο μετά τις 4.30, περίπου 20 κακοποιοί βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη προς την οδό Ούλοφ Πάλμε και με βόμβες μολότοφ (που υποτίθεται είναι κακούργημα η χρήση τους) και πυρπόλησαν τα τέσσερα οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα επί των οδών Υμηττού και Τσάφου.

Ένα ΙΧ, δύο επαγγελματικά βαν και ένα τουριστικό λεωφορείο τυλίχθηκαν στις φλόγες ενώ στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 Πυροσβέστες που έσβησαν τις φωτιές.

Μετά την καταδρομική επίθεση οι κακοποιοί επέστρεψαν στον ανεξέλεγκτο και αφύλακτο χώρο του Πανεπιστημίου.