Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Μπήκανε προκλητικά και ανενόχλητα με το αυτοκίνητο στην παραλία του Παλαιού Φάληρου

 


Στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου η πλειοψηφία των λουόμενων είναι εκτός δήμου και κάθε καρυδιάς καρύδι.

Το θράσος όλων αυτών, και επειδή δεν υπάρχει έλεγχος στις συγκεκριμένες παραλίες, είναι ότι μπαίνουν ακόμα και με τα αυτοκίνητα τους στο παραλιακό μέτωπο, και μάλιστα προκλητικά αφού δεν υπάρχει κανένας να τους σταματήσει και αδιαφορούν για τις ανύπαρκτες συνέπειες που θα έχουν οι πράξεις τους.



Στις παραλίες τον έλεγχο έχουν οι λιμενικοί εφόσον τους ζητηθεί από την δημοτική αρχή, και στα καθήκοντα τους των περιπολιών όποτε το θυμηθούν, και στο συγκεκριμένο σημείο ακριβώς απέναντι βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα, που εάν και εφόσον κάποιος είχε καταγγείλει την παράβαση και δεν έβγαζε μόνο φωτογραφίες, θα είχαν πάει και θα τους είχαν ξεσκίσει ώστε να πάρουν τα κουβαδάκια τους και σε άλλη παραλία για πάντα.




Η ξεφτίλα του Συριζαίου Παπαγεωργίου : Καμία εκσκαφή δεν έγινε για πισίνα δεν είναι κακό να θέλει κανείς να κάνει ένα ποδόλουτρο

 


Οι συριζαίοι στην προσπάθεια τους να γίνουν πλυντήριο του τυχοδιώκτη με θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανου Κασσελάκη δεν ντρέπονται να ξεφτιλιστούν σε απίστευτο βαθμό.

Με αφορμή το δημοσίευμα που αφορά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, για την παράνομη πισίνα στο εξοχικό του σπίτι στις Σπέτσες, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και είπε να ξεφτιλιστεί δείχνοντας πόσο συριζαίος είναι λέγοντας «Καμία εκσκαφή δεν έγινε για πισίνα – Δεν είναι κακό το να θέλει κανείς να βρέξει τα πόδια του και να κάνει ένα ποδόλουτρο»

Όπως και υπογράμμισε χαρακτηριστικά στον Θάνο Σιαφάκα «Γεννάται ένα θέμα το οποίο έχει να κάνει με το πώς φτάνει κάθε ζήτημα στη δημοσιότητα και στο δημόσιο λόγο και αν κάποιος τρέχει γρήγορα να δώσει δικές του προσωπικές απαντήσεις ή τις απαντήσεις οι οποίες είναι αντικειμενικές και να μπορέσει να ρίξει ακόμα περισσότερες πληροφορίες σε αυτό για το οποίο ερωτάται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο λόγος για τον οποίο ρωτάτε είναι ότι προηγήθηκε ένα δημοσίευμα στον Τύπο. Αυτό το δημοσίευμα δεν είχε να δείξει κάτι το οποίο κατηγορούνταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάποιο πρόστιμο, κάποιο διοικητικό έλεγχο, κάτι για το οποίο ήθελε να ρωτήσει. Πήρε κάτι το οποίο βρήκε ως αίτημα, το συνάρτησε με κάποιες αεροφωτογραφίες και έθεσε ένα ερώτημα. Από τη στιγμή λοιπόν, που για τέτοιου μεγέθους ζητήματα, υπάρχει αμέσως μια απάντηση, μια προσέγγιση και μια επεξήγηση, νομίζω ότι αντί-βαίνει στο μέγεθος το οποίο ήταν εξαρχής και όχι στο μέγεθος στο οποίο μπορεί να δοθεί, για να εκμεταλλευθεί από οποιονδήποτε. Με απλά λόγια σας λέω ότι όταν ερωτάται κάποιος για ένα τέτοιο ζήτημα και απαντάει αμέσως θα περίμενα να ακούσω κάποιο άλλο ερώτημα το οποίο να ζητάει ακόμα περισσότερες πληροφορίες, αλλά δεν είναι ζήτημα το οποίο απασχολεί το δημόσιο πολιτικό λόγο».

Όσο για το τι ακριβώς είναι αυτό το κτήριο, ο κ. Παυσανίας δήλωσε «Δεν το γνωρίζω. Και εγώ παίρνω τα λόγια τα οποία βρέθηκαν στην απάντηση και είπαν ότι δεν υπήρξε καμία εκσκαφή. Για να γίνει μία πισίνα χρειάζεται μία εκσκαφή. Άρα, θεωρώ κι εγώ ότι αυτό το ζήτημα είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει λυθεί, έχει εξηγηθεί. Έχει τις ακόλουθες άδειες από την πολεοδομία και αφορά την προσέγγιση την οποία γίνεται σε ένα νησί το οποίο πάντοτε είχε ειδικούς κανόνες και ειδικούς κανονισμούς (…). Από εκεί και πέρα ας το βάλουμε στο μέγεθος το οποίο του αρμόζει. Το να θέλει να βρέξει κάποιος τα πόδια του στα νερά, είτε αυτά είναι βαθιά, είτε είναι δύσκολα, είτε είναι στο 1 και 20, για να μπορέσει να κάνει ένα ποδόλουτρο, δεν έχει καμία σχέση το να το παίρνουμε και να το κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, όταν ειδικά δίνεται η απάντηση μέσα σε ένα 24ωρο. Δεν υπήρξε κανένα ζήτημα το οποίο δεν δόθηκε ή αποκρύφτηκε».





Λινού για ακροαριστερό τραμπούκο Πολάκη: «Οι πολίτες δικαιούνται να απαιτούν υψηλότερο επίπεδο από τους εκπροσώπους τους»


 


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού απάντησε στις «συκοφαντικές επιθέσεις» που δέχεται από τον ακροαριστερό τραμπούκο Παύλο Πολάκη, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα

Η Καθηγήτρια Ιατρικής και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αθηνά Λινού απάντησε σήμερα (5/8) μέσω ανάρτησης στις «προσωπικές, συκοφαντικές επιθέσεις» που δέχεται εδώ και 10 ημέρες, ειδικά απο τον ακροαριστερό τραμπούκο που προστατεύει ο τυχοδιώκτης Κασσελάκης.

Αφορμή στάθηκαν τα όσα είπε μέσω αναρτήσεων ο συνάδελφός της Παύλος Πολάκης, ο οποίος άφησε υπονοούμενα  αναφορικά με την κοινωφελή δράση της για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής φτώχειας, μέσα από την οργάνωση «ΔΙΑΤΡΟΦΗ».

Οι αναρτήσεις του ακροαριστερού τραμπούκου Πολάκη:



Η απάντηση Λινού:

«Εδώ και 10 μέρες, έχω επιλέξει να μην απαντήσω σε προσωπικές, συκοφαντικές επιθέσεις που αποσπούν την προσοχή μας από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού.

Χαίρομαι, όμως, που οι τελευταίες επιθέσεις μου δίνουν την ευκαιρία να ξανα-παρουσιάσω το πρόγραμμα “ΔΙΑΤΡΟΦΗ”, το οποίο ξεκίνησα το 2012 και παρέχει δωρεάν καθημερινά γεύματα, ενώ ταυτόχρονα προάγει την υγιεινή διατροφή σε παιδιά στις πιο ευάλωτες περιοχές της χώρας μας.

Μέχρι σήμερα, επί 9 διαφορετικές κυβερνήσεις υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, το πρόγραμμα έχει δώσει 18.700.000 γεύματα σε 198.600 παιδιά, σε 9 περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ειδικότερα, έχουν δοθεί περισσότερα από 2.500.000 δωρεάν γεύματα σε σχολεία σε 40 περιοχές, ακόμα και σε δυσπρόσιτες. Σε μια ευνομούμενη κοινωνία αυτή η ανάγκη δεν θα υπήρχε, ή αυτό το κενό θα το κάλυπτε η πολιτεία.

Στόχος ζωής μου είναι να εφαρμόσει και η Ελλάδα καθολική σίτιση για όλους τους μαθητές, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε μια αντίστοιχη προσπάθεια το 2017 σε δημοτικά σχολεία της χώρας, αλλά δυστυχώς ο εφιάλτης της πείνας συνεχίζεται. Ακόμα και φέτος, σε ορισμένα σχολεία της χώρας μας, η επισιτιστική ανασφάλεια ξεπερνά το 50%. Γι’ αυτό, και έχω ήδη αναδείξει το θέμα στη βουλή 5 φορές, με κύρια την ομιλία μου στις 15/12 στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της χώρας.

app-facebook
Αθηνά Λινού
3 ώρες πριν

Εδώ και 10 μέρες, έχω επιλέξει να μην απαντήσω σε προσωπικές, συκοφαντικές επιθέσεις που αποσπούν την προσοχή μας από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού.

Χαίρομαι, όμως, που οι τελευταίες επιθέσεις μου δίνουν την ευκαιρία να ξανα-παρουσιάσω το πρόγραμμα "ΔΙΑΤΡΟΦΗ", το οποίο ξεκίνησα το 2012 και παρέχει δωρεάν καθημερινά γεύματα, ενώ ταυτόχρονα προάγει την υγιεινή διατροφή σε παιδιά στις πιο ευάλωτες περιοχές της χώρας μας.

Μέχρι σήμερα, επί 9 διαφορετικές κυβερνήσει...

Δείτε περισσότερα












Συνελήφθη ο βιαστής μουσουλμάνος που ζεί με επιδόματα απο την Ελλάδα και αναφέρει απίστευτα πράγματα σε video

 



Συνελήφθη ο 32χρονος μουσουλμάνος που δηλώνει Έλληνας και αναζητούνταν ως δράστης της άγριας κακοποίησης της 32χρονης επίσης μουσουλμάνας γυναίκας στο Διδυμότειχο. 

Ο άνδρας κρατούσε «φυλακισμένη» την γυναίκα στο σπίτι του στο Διδυμότειχο, ασκώντας της άγρια σωματική και σεξουαλική κακοποίηση.

Τρομακτικά ήταν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της 32χρονης που ζούσε έναν εφιάλτη επί ένα μήνα, στα χέρια του συντρόφου της. Η ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, έδειξε ότι η γυναίκα υπέστη βιασμό κατ’ εξακολούθηση κατά φύση και παρά φύση.

Μάλιστα, ενδεικτικό της αγριότητας του δράστη αποτελεί το ότι το θύμα φέρει μεγάλα αιματώματα και εκχυμώσεις κυριολεκτικά σε όλο της κορμί ενώ ο 32χρονος τη χτυπούσε ακόμη και με ξύλο.

Μετά την εξέταση η γυναίκα έλαβε εξιτήριο και μεταφέρθηκε σε δομή κακοποιημένων γυναικών.

Ο 32χρονος μουσουλμάνος,  έχει ξανά απασχολήσει την Αστυνομία για περιστατικά κακοποίησης γυναικών, την είχε εσώκλειστη στο σπίτι και την έβγαζε βόλτα με μάσκα και γυαλιά ηλίου για να μην φαίνονται τα χτυπήματά της.

Σημειώνεται ότι οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω του διαδικτύου, όμως η ίδια, όπως ανέφερε στις αρχές δεν πίστευε πως θα βρισκόταν αντιμέτωπη με αυτό τον εφιάλτη.

Ο δράστης ανέβασε στο tik tok βίντεο αναφέροντας κάποια πράγματα που αφήνουν άφωνους όσους τα ακούν, και ομολογώντας τον  ξυλοδαρμό της συντρόφου.


Ο άντρας που συνελήφθη σήμερα το πρωί από την Αστυνομία πριν προλάβει να παραδοθεί, όπως έλεγε ότι θα κάνει στα συγκεκριμένα βίντεο, αναφέρεται στις στιγμές φρίκης που κατήγγειλε ότι βίωσε η 32χρονη από την Καβάλα, στο διάστημα που ήταν στην οικεία του και την κακοποιούσε.

Στα συνολικά έξι βίντεο διάρκειας περίπου 40 λεπτών, ο 32χρονος παραδέχεται, μεταξύ άλλων, ότι ξυλοκόπησε την σύντροφό του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «την έδειρα πάρα πολύ, δεν είναι ψέματα. Άλλα την έδειρα πάρα πολύ όταν μου είπε ότι θα πάει στην αστυνομία να πει ψέματα ότι εγώ βίασα την κόρη μου», ενώ αρνείται ότι βίασε την σύντροφό του.





Ο ίδιος αναφέρει ότι με την γυναίκα γνωρίστηκαν από το TikTok και ότι στα μηνύματα που της έστελνε απαντούσε ο γιος της καθώς η ίδια είναι αγράμματη. Στην πορεία της επικοινωνίας τους είχανε συνεννοηθεί, όπως λέει, να παντρευτούν και τότε της είπε να πάει από την Χρυσούπολη Καβάλας στο Διδυμότειχο όπου ζει για να βρεθούνε.

Στά βίντεο ακούγεται ότι έχουν και οι δύο απο 5 παιδιά σύνολο δέκα, τα οποία έχουν παρκάρει σε διάφορους και μάλιστα το ένα έχει πουλήσει και το ένα παιδί του σε Πακιστανό λαθρομετανάστη για να πάρει υπηκοότητα.

Αναφέρει μάλιστα ότι γινόταν χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ, όπως και ότι ο ίδιος χεί με επίδομα από το κράτος, πληρώνοντας τα θύματα οι Έλληνες πολίτες.

«Έμεινε μαζί μου ένα μήνα ακριβώς. Πηγαίναμε για ψώνια στο Διδυμότειχο, πηγαίναμε και για βόλτες. Αυτή η κοπέλα πίνει πολύ όμως. Μετά από πέντε μέρες της έφερα το Ευαγγέλιο για να ορκιστεί ότι δεν θα ξαναπιεί, γιατί δεν πήγαινε άλλο. Αυτή μου είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό και μάλιστα μου ζήτησε και χασίς. Της είπα ότι αν δεν ορκιστεί ότι δεν θα σταματήσει, θα χωρίσουμε και θα φύγει απο το σπίτι», αναφέρει.

Ο 32χρονος λέει στη συνέχεια ότι ζήτησε από την γυναίκα να φύγει από το σπίτι του και να γυρίσει στο χωριό της, καθώς διαπίστωσε ότι του έλεγε ψέματα, ενώ δίνει τη δική του εκδοχή για όσα έγιναν την τελευταία ημέρα. Όπως λέει, περπατούσαν στο δρόμο όταν η γυναίκα μπήκε σε μια ταβέρνα και άρχισε να φωνάζει πως την κακοποιεί και ζήτησε βοήθεια από τον κόσμο, με τον 32χρονο να τρέπεται σε φυγή.



Στα επόμενα λεπτά του βίντεο, αναφέρεται και στον ξυλοδαρμό της συντρόφου του. "Την έδειρα πάρα πολύ, δεν είναι ψέματα. Άλλα την έδειρα πάρα πολύ όταν μου είπε ότι θα πάει στην αστυνομία να πει ψέματα ότι εγώ βίασα την κόρη μου. Με λίγα λόγια εγώ αυτή τη στιγμή δεν είμαι στο Διδυμότειχο, είμαι αλλού. Σας το ορκίζομαι πως εγώ θα πάω στην αστυνομία, θα πάω στον Εισαγγελέα στο Διδυμότειχο και θα τα πω όλα. Εγώ με βιασμό δεν έχω σχέση. Θα πάω να παραδοθώ και να τα πω όλα", ανέφερε.

Στο τελευταίο βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του, φαίνεται η 32χρονη γυναίκα ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι, με τον 32χρονο να ισχυρίζεται ότι είναι μέσα στο σπίτι που έμεναν μαζί.



Σημειώνεται ότι ο 32χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Διδυμότειχο όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μαζί με τον δικηγόρο του και ανέφερε ότι θα πήγαινε να παραδοθεί.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό, παράνομη κατακράτηση και ενδοοικογενειακή βία.



Η "Αυγή" "εξαφάνισε" επικριτικό άρθρο του 2011 για την πισίνα Πετσάλνικου

 


Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί με την "καλλωπισμένη δεξαμενή νερού" - πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες, γίνονται κάποια μυστήρια πράγματα στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την "Αυγή".

Αν ανατρέξει κάποιος να βρει το άρθρο της Αυγής το 2011 που κατακεραύνωνε τον τότε Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο για την κατασκευή αυθαίρετης πισίνας στο εξοχικό του, δεν θα βρει τίποτα!

Στο άρθρο κατηγορούνταν ο Πετσάλνικος για "υπόδειγμα αισχρής συμπεριφοράς" και πράξη "ακραία ανήθικη και βροντώδους περιφρόνησης".

Η Αυγή τότε εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι η πισίνα θα νομιμοποιηθεί και δεν θα ανοίξει ρουθούνι.

Το "κατεβασμένο" άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

 

 

Το "εξαφανισμένο" άρθρο:

Η πισίνα και τα παιδάκια

Ώπα της! Και πισίνα ο Πετσάλνικος. Αυθαίρετη. Σωστός ο δεύτερος τη τάξει πολιτειακός παράγων της χώρας, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. "Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι". Πισίνα τού έλειπε του κυρ - Πετσάλνικου, πισίνα έφτιαξε να 'χει να πλένει τα ποδάρια του εκεί ψηλά στο Μαυροχώρι Καστοριάς. Διότι είναι σε όλους γνωστό ότι, άμα δεν έχεις πισίνα στο Μαυροχώρι Καστοριάς, δεν έχεις μούτρα να κυκλοφορήσεις στο χωριό, να πας στο καφενείο και να παίξεις μια πρέφα με καθαρό το κούτελο. Δεν σε υπολήπτεται ο άλλος. Δεν πα' να 'σαι ο πρόεδρος της Βουλής, δεν πα' να 'σαι ο Θεός ο ίδιος, που λέει ο λόγος, άμα δεν έχεις πισίνα, στο Μαυροχώρι Καστοριάς είσαι παρίας, ρε παιδάκι μου, ανάξιος λόγου και να φύγεις από 'δώ. Να πας αλλού.

Γι' αυτό την έφτιαξε την αυθαίρετη ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Από ένα αίσθημα προσωπικής αξιοπρέπειας και από απέραντο σεβασμό προς τα έθιμα των πισινών του Μαυροχωρίου Καστοριάς, έθιμα τα οποία -όπως και τα αποκριάτικα δρώμενα που κάθε χρονιά ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλη την αγνή ελληνική επαρχία- ανάγονται στην εποχή της τουρκοκρατίας (ήταν το έθιμο του αργυρώνητου προσκυνημένου) και τα οποία επιμόνως με όλο και πιο μεγάλη ένταση αναβιώνουν από τη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. Άσε που ο κυρ - Πετσάλνικος είναι και αθώος του αίματος, αφού το ακίνητο δεν του ανήκει. Φρόντισε να το μεταβιβάσει (δικηγόρος είναι ο άνθρωπος), κατά παλαιό κοινοβουλευτικό έθιμο, στα παιδιά του και τη σύζυγό του, συμβολαιογράφο στο επάγγελμα, ειδικευμένη στο real estate.

Όπως καταλαβαίνετε, η παράνομη πισίνα του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων είναι ένα υψηλό δείγμα πολιτιστικής συνείδησης και απτό υπόδειγμα ότι η προσήλωση στις ρίζες της φυλής και του έθνους μπορεί να έχει λαμπρά αποτελέσματα. Μπράβο και εύγε στον κυρ - Πετσάλνικο, που δείχνει ότι δεν κατέχει τυχαία κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα. Η πατρίς δεν τον ετίμησε τυχαία αναθέτοντάς του τον θώκο του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Ιδού τώρα ο βλαστός της πατρίδος: Μπορεί η χώρα να χειμάζεται. Μπορεί ο λαός να ταλαιπωρείται, και μάλιστα κατηγορούμενος. Μπορεί τα εδάφη -για τα οποία έτρεξε πολύ αίμα προκειμένου να απελευθερωθούν- να ξεπουλιούνται για να πλουτίσουν κι άλλο οι τράπεζες. Μπορεί η κ. Διαμαντοπούλου να κατασπαράσσει χαμογελώντας αυτάρεσκα το μέλλον των Ελληνοπαίδων (και το αίμα των γονιών τους) χάριν εξοικονομήσεως εξόδων. Μπορεί ο δανδέστατος (εκ του δανδής) Λοβέρδος να ξεσκίζει τη Δημόσια Υγεία ως να τεμάχιζε φιλέτο εκλεκτό. Μπορεί η εξόδιος ακολουθία στο σημείο που λέει για τέλη "ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά" να έγινε άγρια πολυτέλεια λόγω ελλείψεως χρημάτων για εκείνους που μια ολόκληρη αιωνιότητα γέμισαν με χρήμα -χρήμα, το οποίο από δημόσιο έγινε ιδιωτικό- τα ταμεία των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων. Μπορεί να ξεφτιλίζουμε το περιβάλλον επειδή σε "καιρούς κρίσης είναι πολυτέλεια η οικολογία" (Κ. Καρτάλης), μπορεί να μην έχουμε περιθώριο να νοιαστούμε πού θα γεννήσει ο πελεκάνος, γιατί προέχουν η ανάπτυξη και η σωτηρία της χώρας, όμως το περιθώριο για να φτιάξει την πισίνα του στο Μαυροχώρι Καστοριάς (αλήθεια, εκεί γεννάνε πελεκάνοι;) ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων το έχουμε. Και φυσικά το έχει και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Και το χρηματικό και το περιθώριο το κοινωνικό, όπου τα πάντα κουκουλώνονται, τα πάντα μένουν χωρίς αποτίμηση και όπου τα πάντα γίνονται (γίνονται, όχι είναι) νόμιμα, είτε εκ των προτέρων είτε εκ των υστέρων, για όσους έχουν εξουσία.

Γιατί, στα σοβαρά τώρα: είναι υπόδειγμα αισχρής συμπεριφοράς προς τον ελληνικό λαό (λόγω του εξαιρετικά κορυφαίου αξιώματός του) η... πισινοειδής πράξη του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Είναι βέβαιο ότι η πράξη θα αιτιολογηθεί και θα αποκτήσει μανδύα νομιμότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το καρτούν, που αξίζει μονάχα για να δείχνει ότι μια ταινία στην τηλεόραση είναι κακή, αυτός ο πεταλωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, έσπευσε, ως μη όφειλε, να κουκουλώσει τα κακάκια του γάτου κυρ - Πετσάλνικου. Και μόνο το ότι είχε τη μαυροκαρδία σε τέτοια εποχή να φτιάξει πισίνα σαν το τελευταίο νεόπλουτο λαμόγιο αρκεί για να χαρακτηριστεί η πράξη του ανήθικη. Ακραία ανήθικη και πράξη βροντώδους περιφρόνησης προς το κοινωνικό σύνολο. Και από αυτόν τον άνθρωπο περιμένουμε -ύστερα από τον Σιούφα, που εκτελούσε πληρωμένα συμβόλαια κοινοβουλευτικής εκτροπής με σκοπό την ατιμωρησία κοινοβουλευτικών ανδρών (τρομάρα τους)- να κρατήσει τη διαδικασία για την ψήφιση δίκαιων νόμων προς όφελος όλων. Δηλαδή να εμπεδώσει το αίσθημα κοινωνικής συνοχής, εθελούσιας αλληλεγγύης και ελεύθερης εμπιστοσύνης στο συνυπάρχειν. Ντροπή του.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο κυρ - Πετσάλνικος της αυθαίρετης πισίνας στο Μαυροχώρι Καστοριάς είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε φωτογραφηθεί με δύο παιδάκια που πήγαν να του δώσουνε το χαρτζιλίκι τους για να σωθεί η Ελλάδα. Άνοιξε μάλιστα, με αφορμή την αξιέπαινη πράξη, και κουμπαρά σωτηρίας ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να καταθέτουν οικειοθελώς οι σφαγιασμένοι το αντίτιμο της σφαγής τους: Για να σωθεί η πατρίδα, όπως λέει και σε μεταφρασμένα ελληνικά ο πρωθυπουργός. Λοιπόν, και μία φράση: Αν συνθέσουμε τη φωτογραφία του Πετσάλνικου με τα δύο παιδάκια και τους κουμπαράδες τους με τη φωτογραφία του ίδιου μπροστά στην πισίνα του, αυτό που εμφανίζεται είναι το λαϊκίστικο πρόσωπο του φασισμού. Γρηγορείτε. Τα πράγματα δεν είναι απλά.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο κυρ - Πετσάλνικος της αυθαίρετης πισίνας στο Μαυροχώρι Καστοριάς είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε φωτογραφηθεί με δύο παιδάκια που πήγαν να του δώσουνε το χαρτζιλίκι τους για να σωθεί η Ελλάδα.


omadaalithias.gr



Έκανε ληστεία και μετά πήγε να πιει καφέ


 

Ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Βραχνεΐκα Πατρών σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ένας άνδρας φέροντας όπλο και μαχαίρι μπήκε στα ΕΛΤΑ αρπάζοντας χρηματικό ποσό και στην συνεχεία τράπηκε σε φυγή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη την ώρα που αγόραζε καφέ από κατάστημα στην περιοχή της Λεύκας Πατρών.

Πρόκειται για Έλληνα ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και χρηματικό ποσό.



Συνελήφθη 65χρονη Ρομά που έβαλε το 5,5 ετών εγγονάκι της να ζητιανεύει μαζί της έξω από σούπερ μάρκετ

 


Μία 65χρονη Ρομά συνελήφθη για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Συνελήφθη χθες (04-08-2024) 65χρονη ημεδαπή για το αδίκημα της εμπορίας Ανθρώπων, η οποία προσήχθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε, η συλληφθείσα επαιτούσε από κοινού με ανήλικο, έξω από σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Λαγκαδά, με σκοπό την εκμετάλλευση των εσόδων από την επαιτεία του.

Από την κατοχή της 65χρονης κατασχέθηκε χρηματικό ποσό, ενώ ο ανήλικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για φιλοξενία και διενέργεια παιδοψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.



Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τη νίκη του δικτάτορα Μαδούρο στη Βενεζουέλα

 


Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, όπου ανακηρύχθηκε επίσημα η νίκη του δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο, «δεν μπορεί να αναγνωριστεί», έκρινε χθες Κυριακή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ελλείψει στοιχείων που να τα υποστηρίζουν, τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τη 2η Αυγούστου από το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE) δεν μπορούν να αναγνωριστούν», έκρινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, καλώντας να υπάρξει «ανεξάρτητη επαλήθευσή τους», ει δυνατόν «από διεθνή οντότητα με κύρος».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Οι αρχές της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων ασφαλείας, πρέπει να σέβονται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας της έκφρασης και του συνέρχεσθαι. Aνησυχεί σοβαρά για τον αυξανόμενο αριθμό αυθαίρετων κρατήσεων και τη συνεχιζόμενη παρενόχληση της αντιπολίτευσης και καλεί τις αρχές της Βενεζουέλας να βάλουν τέλος στις αυθαίρετες κρατήσεις, την καταστολή και τη βίαιη ρητορική κατά μελών της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών και να απελευθερώσουν όλους τους πολιτικούς κρατούμενους», αναφέρει μεταξύ άλλων το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην ανακοίνωσή του.



Απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα διακινείται ως δήθεν επιστολή αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ. & άλλων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών

 



Ενημέρωση σχετικά με νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται ως δήθεν επιστολή αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών

Συνεχίζονται οι προσπάθειες επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα με τη χρήση στοιχείων αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και άλλων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Στην προκειμένη περίπτωση, η επιστολή αποστέλλεται μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ως συνημμένο έγγραφο, ενώ στο σώμα του email ο αποδέκτης προτρέπεται να απαντήσει εντός 24 ωρών από την παραλαβή της ειδοποίησης. Μάλιστα, ως υπογράφων του μηνύματος εμφαίνεται ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περαιτέρω, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή, οι δράστες χρησιμοποίησαν την ελληνική και την κυπριακή σημαία, το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας Κύπρου και του Αρείου Πάγου, εντύπωμα σφραγίδας της Κύπρου, καθώς και τα στοιχεία αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από επίσημους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, το παρακάτω κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, με αναφορά σε υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας («Γενική Διεύθυνση Δικαστικής Αστυνομίας», «Διεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων») είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, παρατίθεται εικόνα από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), καθώς και από την απατηλή επιστολή:






Το νέο Νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο

 



Κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Ιουλίου, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, παρουσίασαν τους βασικούς άξονες του νέου Νομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο. Στόχος είναι η ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης μέχρι το 2025, η ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον νομικό έλεγχο συμβολαίων και η απλοποίηση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων. Πιο συγκεκριμένα οι κύριες Διατάξεις του Νομοσχεδίου είναι:

Η Ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης το 2025

  • Το Κτηματολόγιο γίνεται ο μοναδικός φορέας που θα διαχειρίζεται όλες τις συναλλαγές ακινήτων, με ενιαίους κανόνες, ψηφιακά εργαλεία για όλους και ψηφιοποιημένο αρχείο Υποθηκοφυλακείων.
  • Τα Υποθηκοφυλακεία θα κλείσουν οριστικά μέχρι το τέλος του 2024, ενώ τελική προθεσμία για δηλώσεις ακινήτων παραμένει η 30ή Νοεμβρίου 2024.
  • Το Νομοσχέδιο φέρνει τη σύμπτυξη τελικών σταδίων στις μελέτες Κτηματογράφησης που εκκρεμούν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος ολοκλήρωσης το 2025.

Η Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στον Νομικό Έλεγχο Συμβολαίων

  • Η υποστηρικτική χρήση εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης θα μειώσει τον χρόνο διεκπεραίωσης πολύπλοκων υποθέσεων κάτω από το μισό.
  • Το νομοσχέδιο εισάγει το πλαίσιο για την ασφαλή χρήση της.

Απεγκλωβισμός χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων που ήταν όμηροι γραφειοκρατίας

  • Ένα πάγιο αίτημα της κτηματαγοράς ικανοποιείται. Θεσπίζεται η δυνατότητα μονομερούς τροποποίησης της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας όταν διαπιστώνεται μικρή διαφορά μεταξύ της μέτρησης τετραγωνικών με σύγχρονα μέσα και των τετραγωνικών που αναφέρονται στο παλιό συμβόλαιο.
  • Η ρύθμιση αυτή θα δώσει λύση σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα λόγω μικρών διαφορών στα τετραγωνικά μέτρα.

Η Θεσμοθέτηση Πιστοποιημένου Μηχανικού με δικαίωμα υπογραφής για τις χιλιάδες χωρικές μεταβολές που έρχονται

  • Εύκολες και γρήγορες διορθώσεις στα λάθη παλιών μελετών Κτηματογράφησης
  • Καταργείται η έγχαρτη διαδικασία, έρχεται νέα ψηφιακή πλατφόρμα που θα δίνει λύση στο 1/3 του χρόνου.


Αρνητικός «πληθωρισμός» στα σουπερμάρκετ για τρίτο συνεχόμενο μήνα

 


Στο πλαίσιο στοχευμένης έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), μεγαλύτερες μειώσεις τιμών καταγράφονται στις κατηγορίες: 

  • Φρέσκα φρούτα και λαχανικά: -7,34%
  • Απορρυπαντικά και είδη καθαρισμού: -6,77%
  • Χαρτικά, καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής: -6,32%
  • Τροφές και είδη για κατοικίδια: -5,19%
  • Βρεφικές και παιδικές τροφές: -3,72%

Οι λόγοι στους οποίους αποδίδεται η τάση συγκράτησης των τιμών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ: 

  • Σταδιακή αποκλιμάκωση πληθωρισμού. Οι τιμές παρουσιάζουν σταθεροποίηση τους τελευταίους μήνες στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων λόγω των μεγάλων όγκων προϊόντων που διακινούν, των οικονομιών κλίμακας, της οργανωσιακής/τεχνολογικής ετοιμότητας τους και της γκάμας των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. 
  • Κυβερνητικές θεσμικές παρεμβάσεις. Οι αλυσίδες σουπερμάρκετ λειτουργούν σε αυστηρό θεσμικό πλαίσιο (π.χ. Απαγόρευση προωθητικών ενεργειών σε περίπτωση ανατιμήσεων 6969/2024). 
  • Προσφορές και εκπτώσεις. Οι προσφορές και οι εκπτώσεις στο κανάλι του οργανωμένου λιανεμπορίου είναι περισσότερες σε αριθμό, σε ένταση και σε ποσοστιαία έκπτωση, κάτι που επηρεάζει τις τελικές τιμές των προϊόντων. 
  • Καλύτερες συγκριτικά με το 2023 καιρικές συνθήκες το 2024 και εποχικότητα. Οι περσινές βροχές είχαν αυξήσει σημαντικά το κόστος στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Οι καλύτερες φετινές καιρικές συνθήκες έχουν μειώσει τις τιμές στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά άνω του 10%. 
  • Η πορεία των τιμών των πρώτων υλών τους προηγούμενους μήνες στις διεθνείς αγορές και η ομαλοποίηση της αγοράς.


Υποχρεωτική ενημερωτική σήμανση σε όλα τα ΤΑΞΙ για την αποδοχή πληρωμών με κάρτα

 


Την υποχρέωση των ΤΑΞΙ να αναρτούν ειδική σήμανση, με την οποία οι πελάτες ενημερώνονται για την υποχρέωση αποδοχής πληρωμών με κάρτα, και τη μορφή αυτής, καθορίζει απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστου Δήμα,κατόπιν πρότασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή. Σύμφωνα με την απόφαση, πρόκειται για ένα ειδικό αυτοκόλλητο, το οποίο τοποθετείται στο τζάμι της πίσω δεξιάς πόρτας του οχήματος, και αναγράφει στα ελληνικά και στα αγγλικά τα εξής:

Ο οδηγός υποχρεούται:

  1. Να εκδίδει απόδειξη στο τέλος της διαδρομής.
  2. Να δέχεται πληρωμή με κάρτα.

Ο πελάτης ΔΕΝ υποχρεούται:

  1. Να πληρώσει με μετρητά.
  2. Να πληρώσει, πριν λάβει τη νόμιμη απόδειξη.

Η παραγωγή του αυτοκόλλητου γίνεται από την ΑΑΔΕ, με δαπάνες, που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της, και την διαθέτει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία ΤΑΞΙ, ώστε αυτή να μεριμνήσει για την εφαρμογή της απόφασης.

Τα ΤΑΞΙ υποχρεούνται να έχουν επικολλήσει την ταμπέλα στο όχημα εντός τριών εβδομάδων από την παραλαβή τους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΤΑΞΙ.

Σε περίπτωση μη επικόλλησης της σήμανσης, προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.



ΤτΕ: Επενδύσεις 5 δισ. ευρώ σε ομόλογα και μετοχές έφερε η αναβάθμιση της οικονομίας

 


Εισροές 5 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν σε μετοχές και ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ως αποτέλεσμα της πιστοληπτικής αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας. Όπως αποφαίνεται μελέτη που δημοσιεύεται στο τελευταίο οικονομικό Δελτίο της Τραπέζης της Ελλάδος από το δ' τρίμηνο του 2022 έως το γ' τρίμηνο του 2023 η αύξηση των τοποθετήσεων σε ομόλογα και μετοχές υπολογίζεται σε 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,9 δισ. ευρώ αφορούν θέσεις σε μετοχές και 2,1 δισ. ευρώ θέσεις σε ομόλογα.

  • Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η μεταβολή των προοπτικών της κρατικής πιστοληπτικής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από τον οίκο Standard and Poor's τον Απρίλιο του 2023 οδήγησε σε σημαντική αύξηση των θέσεων των επενδυτικών κεφαλαίων σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, σε σχέση με άλλα κρατικά ομόλογα της ζώνης του ευρώ. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι οδήγησε σε μείωση στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων που αντιστοιχεί σε περίπου 80% της πτώσης των διαφορών αποδόσεών τους έναντι των γερμανικών ομολόγων αναφοράς.
  • Τα αποτελέσματα αυτά είναι αξιοσημείωτα για δύο λόγους:
    • Αφενός, η αύξηση της ζήτησης ελληνικών αξιογράφων παρατηρήθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία τα επενδυτικά κεφάλαια μείωναν τις θέσεις τους σε ομόλογα με χαμηλές πιστοληπτικές αξιολογήσεις.
    • Αφετέρου, η μείωση στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, που εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των θέσεων των διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, υπερκέρασε τις αυξητικές πιέσεις που παρατηρήθηκαν στα ομόλογα διεθνώς λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων. Κατά συνέπεια, τα ευρήματα της μελέτης υπογραμμίζουν τη σημασία της αναβάθμισης της κρατικής πιστοληπτικής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική κατηγορία, καθώς, εκτός των άλλων, επιφέρει αύξηση της ζήτησης για ελληνικά κρατικά ομόλογα και, ως εκ τούτου, σημαντική βελτίωση στο κόστος δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου.


Στη Βουλή η τροπολογία για την ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους οικιακών καταναλωτών και αγροτών

 



Στο πλαίσιο της τροπολογίας -σε συνέχεια των μέτρων που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (17/7)- περιγράφεται η εφαρμογή έκτακτης εισφοράς σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από μονάδες φυσικού αερίου για χρονικό διάστημα που θα κυμαίνεται από έναν έως τρεις μήνες, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο. Η τροπολογία προβλέπει πως

  • Στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο επιβάλλεται ειδική εισφορά υπέρ του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης. 
  • Η εισφορά ανέρχεται σε 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα Ανώτερης Θερμογόνου Δύναμης Φυσικού Αερίου και υπολογίζεται επί της ποσότητας φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται από κάθε υπόχρεο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 
  • Όλοι οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος, καθώς και οι αγροτικές συνδέσεις που ανήκουν σε Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ) εντάσσονται αυτομάτως στο ευνοϊκό τιμολόγιο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή στο Τιμολόγιο «ΓΑΙΑ». Στόχος είναι να καταστεί δυνατή η άμεση και χωρίς καμία καθυστέρηση μείωση του ενεργειακού κόστους για τον πρωτογενή τομέα. 
    • Οι κάτοχοι αγροτικών συνδέσεων και οι ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ που δεν επιθυμούν να παραμείνουν στο Τιμολόγιο «ΓΑΙΑ» δύνανται οποτεδήποτε, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2024, να δηλώσουν τη βούλησή τους για υπαγωγή σε διαφορετικό προϊόν προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας του ίδιου ή άλλου παρόχου και να απενταχθούν από το «ΓΑΙΑ» χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
    • Επιπλέον, οι κάτοχοι των συνδέσεων που εντάσσονται στο Τιμολόγιο «ΓΑΙΑ» υπάγονται αυτομάτως και στο πρόγραμμα δεκαετούς, άτοκης ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, εφόσον, βέβαια, έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

 



Στο 9,6% η ανεργία τον Ιούνιο του 2024

 



Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο FB:

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία στην πατρίδα μας τον Ιούνιο έπεσε στο 9,6%, από 10,3% τον Μάιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον αντίστοιχο μήνα του 2009!

  • Σε σχέση μάλιστα με τον Ιούνιο του 2019 η πτώση της ανεργίας ανέρχεται στις 8 ποσοστιαίες μονάδες, 9,6% από 17,5%. Και παράλληλα έχουμε αύξηση των απασχολούμενων κατά 400.000.
  • Θέλω επίσης να παραθέσω κάποια πιο συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία θεωρώ ότι έχουν τη δική τους σημασία. Η ανεργία των γυναικών έχει πέσει 2,2 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, ενώ αντίστοιχα η ανεργία των νέων έχει πέσει κατά 2 μονάδες. Στοιχεία που δείχνουν ότι οι στοχευμένες πολιτικές μας έχουν θετικά αποτελέσματα.

Φυσικά δεν επαναπαυόμαστε. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Στόχος μας είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα: στους μισθούς, στην ανεργία, στην ποιότητα ζωής. Και αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.




Κέρδισε ο εκλεκτός του εκπροσώπου της Αλβανικής μαφίας Έντι Ράμα στην Χειμάρρα - «Κέρδισε η τρομοκρατία» λένε από την Ομόνοια

 



Ήταν βέβαιο ότι η Αλβανική μαφία με τον εκπρόσωπο της Έντι Ράμα δεν θα άφηναν να εκλεγεί δημοκρατικά οποιοσδήποτε άλλος υποψήφιος εκτός από τον δικό τους.

Ο εκλεκτός του Έντι Ράμα, Βαγγέλης Τάβος, είναι ο νικητής των εκλογών στη Χειμάρρα για την ανάδειξη του διαδόχου του Φρέντη Μπελέρη, του εκλεγμένου δημάρχου και πλέον ευρωβουλευτή που παραμένει στη φυλακή παρά το ότι έχει ασυλία, και οι κατηγορίες ήταν στημένες για να τον απομακρύνουν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αλβανικού καθεστώτος ο Τάβος συγκέντρωσε το 59% των ψήφων (4.858 ψήφοι) ενώ ο Πέτρος Γκικουρίας τον οποίο στήριξε η ελληνική μειονότητα πήρε το 41% (3.400 ψήφοι).

Αποχωρώντας εκλογικοί αντιπρόσωποι της Ομόνοιας που μίλησα στον ΣΚΑΪ αρκέστηκαν να σχολιάσουν με νόημα ότι «η τρομοκρατία κέρδισε στη Χειμάρρα».

Από την πλευρά του ο Τάβος στην πρώτη δήλωσή του ευχαρίστησε θερμά τον εκπρόσωπο της Αλβανικής μαφίας Έντι Ράμα και τις δομές του δομές του Σοσιαλιστικού κόμματος για τη συμπαράστασή τους.

Η ελεγχόμενη απο την μαφία αλβανική κυβέρνηση με κάθε μέσο προσπαθούσε να αποτρέψει μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη με την εκλογή του Πέτρου Γκικουρία, ο οποίος υποστηρίζεται από την Ομόνοια και κόμματα της αντιπολίτευσης και είναι ο συνεχιστής του συνδυασμού Μπελέρη που κέρδισε τις εκλογές του Μαΐου 2023, και να κερδίσει ο «εισαγόμενος» υποψήφιος, καθώς κατάγεται από τη Δρόπολη, πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βαγγέλης Τάβος.




Γελάει ο κόσμος με τον τυχοδιώκτη Κασσελάκη - Χαρακτήρισε τον Πετρούνια «άρχοντα των δαχτυλιδιών»

 


Καθημερινά προκαλεί και ξεφτιλίζεται ο τυχοδιώκτης με θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανος Κασσελάκης, με τον κόσμο να γελάει για ακόμα μία φορά μαζί του, που τόλμησε να συνεχάρη τον Λευτέρη Πετρούνια για το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στους κρίκους, αναφέροντας τους δαχτυλίδια.

Το σίγουρο είναι ότι ο Κασσελάκης, ούτε ήξερε πριν ξεφτιλιστεί με την ανάρτηση του, ποιος είναι ο Πετρούνιας και σε ποιο άθλημα πρωταγωνιστή.

Το λεκτικό ατόπημά του, που δεν είναι το μοναδικό, με τον χαρακτηρισμό άρχοντας των δακτυλιδιών προκάλεσε… πολύ γέλιο στο X. Και αυτό γιατί ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει χαρακτηριστεί ως ο Άρχοντας των κρίκων ή ο Μίδας των Κρίκων και όχι βέβαια ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών που είναι η πολυβραβευμένη με Όσκαρ τριλογία φαντασίας του Πήτερ Τζάκσον, βασισμένη στα βιβλία του Βρετανού συγγραφέα Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

Απολαύστε το κράξιμο :