Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν άρεσε σε κομοδίνα, ψεκασμένους και νούμερα της αντιπολίτευσης η διπλή αναβάθμιση της χώρας

 



Η αναμφισβήτητη επιτυχία της χώρας, να αναβαθμιστεί διπλά από την Moody's σε Ba1, δηλαδή ένα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική βαθμίδα, άρεσε σε όλους τους Έλληνες πολίτες, εκτός των κομμάτων της αντιπολίτευσης γιατί τους χαλάει το αφήγημα.

Δεν υπάρχει από εχθές ούτε μία ανακοίνωση της αντιπολίτευσης για αυτή την επιτυχία της χώρας.

Κομοδίνα, ψεκασμένοι, νούμερα της αντιπολίτευσης που τους ενδιαφέρουν άλλα πράγματα όπως να πουλήσουν καμία αλοιφή, να συναγωνιστούν άλλους ψεκασμένους για ψήφους, να κατηγορήσουν το οτιδήποτε, να εξορκίσουν τις ταυτότητες, να μην χάσουν την χρηματοδότηση, κτλπ.

Προντάριζαν όπως η αξιωματική αντιπολίτευση στις καταστροφές από την θεομηνία, την οικονομική ζημιά, για να χάσει την αναβάθμιση η χώρα.

Όπως καταλάβατε από εχθές επικρατεί μία κατήφεια στο σύνολο της αντιπολίτευσης, γιατί περίμεναν εξελίξεις σε βάρος της χώρας και όχι υπέρ της για ακόμα μία φορά.




Τον έφαγε και αυτόν ο καταζητούμενος δικτάτορας Πούτιν - Σε κώμα ο ηγέτης των Τσετσένων Καντίροφ

 


Ο Ραμζάν Καντίροφ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, αναφέρουν πληροφορίες των Ουκρανών.

Σύμφωνα με αναφορές σε ουκρανικά ΜΜΕ, ένας εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, ο Αντρέι Γιούσοφ, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του Καντίροφ επιδεινώθηκε, και πλέον βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σε δημοσιεύματα, αναφέρεται ότι ο Καντίροφ είναι σε κώμα.

«Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από διάφορες πηγές σε ιατρικούς και πολιτικούς κύκλους. Δεν πρόκειται για τραυματισμούς. Άλλες λεπτομέρειες χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Είναι άρρωστος εδώ και πολύ καιρό και μιλάμε για συστημικά προβλήματα υγείας», αναφέρουν οι πληροφορίες που μεταδίδουν ουκρανικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών για την κατάσταση της υγείας του Καντίροφ, του ηγέτη της Τσετσενίας και στενού συμμάχου του Βλαντίμιρ Πούτιν.



Συνεχίζει την επίθεση στην δικαιοσύνη ο Κασσελάκης, πλήρως ελεγχόμενος από τον εχθρό της ακροαριστερό Πολάκη

 


Αντί μετά την επιστολή των δικαστών & εισαγγελέων ο Στέφανος Κασσελάκης να ζητήσει συγνώμη και να μαζευτεί, συνεχίζει να υπαγορεύει όσα του λέει ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης, που τον έχει κάνει μαριονέτα.

Ίσως έχει και ο ίδιος πικρία για τις δικαστικές περιπέτειες του πατέρα του, για σοβαρά θέματα υπεξαιρέσεων χρημάτων από την εταιρία που διατηρούσε.

Προκλητικά τώρα με φόντο τον Άρειο Πάγο,  ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να τα βάζει με την δικαιοσύνη, με ένα ακόμα βίντεο που ανήρτησε στην πλατφόρμα X και στο οποίο διατείνεται πως «χαίρεται που υπάρχει ακόμα το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών», αναφερόμενος στην Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων, καθώς θεωρούσε και καλά «ότι είχε καταργηθεί, αυτοκαταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια». 

Με το προκλητικό βίντεο ο Κασσελάκης που σίγουρα κατευθύνεται απο τον ακροαριστερό φασίστα και εχθρό της δικαιοσύνης Παύλο Πολάκη, προσπαθεί να διατηρήσει τη διαμάχη που έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στον ίδιο και την Ένωση, αφού πριν χαρεί, δήλωσε πως λυπήθηκε με την πράξη της να βγάλει ανακοίνωση εναντίον του, μόλις, όπως λέει, τόλμησε να συμφωνήσει «με άποψη πολίτη ότι η δικαιοσύνη είναι ο μεγάλος ασθενής και πρέπει να γιατρευτεί άμεσα». 

Κοροιδεύει την ένωση λέγοντας ότι είχε «καταργηθεί, αυτοκαταργηθεί», και για αν δικαιολογήσει την επίθεση του άρχισε να απαριθμεί μία σειρά από περιπτώσεις πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος που «δεν επενέβη» και «δεν παρεμβαίνει», και άρχισε τις κατηγορίες που του είπαν να πει, όπως «όταν ο ανώτατος δικαστής κ. Τζανερίκος κατήγγειλε απόπειρα επηρεασμού από το Μέγαρο Μαξίμου [...] όταν ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος δεχόταν προσωπικές επιθέσεις απλά και μόνο επειδή προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του [...] όταν τα ατομικά δικαιώματα "ξεδοντιάστηκαν" από το Predator» και «όταν 16.000 άνθρωποι πέθαιναν έξω από τις ΜΕΘ», «Αφού δεν επεμβαίνει όταν στρατιωτικές μονάδες ανατινάζονται και πλημμυρίζουν [...] όταν εκατοντάδες εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά έργα φαγώνονται [...] όταν ο διεφθαρμένος δήμαρχος δεν ξεβουλώνει τα φρεάτια».

Στο τέλος, ολοκληρώνει, υποσχόμενος πως «η λειτουργία της δικαιοσύνης θα αλλάξει» και προσθέτει: «Οι έντιμοι δικαστικοί θα ενισχυθούν από εμάς προκειμένου να ασκούν απερίσπαστα το λειτούργημά τους. Θα πάψει αυτή η κατάσταση όπου ο απλός πολίτης πολεμά χρόνια να βρει το δίκιο του όσοι οι ισχυροί έχουν ασυλία. Θα πάψει θέλουν δεν θέλουν, γιατί χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει δημοκρατία. Επιτέλους οι πολίτες θα βρίσκουν στη δικαιοσύνη το τελευταίο αποκούμπι τους».  



Μαραντζίδης: «Όταν ακούω τον Κασσελάκη, είναι σαν να ακούω τη σκέψη του Πολάκη»

 



Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Μαραντζίδης, στον ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, πέρασε «γενεές δεκατέσσερις» τον Στέφανο Κασσελάκη, ταυτίζοντάς τον με τον Παύλο Πολάκη και εκφράζοντας απορίες για το πώς θα μπορούσε να «κάνει κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ» εκείνος που πολλές φορές παρολίγον να διαγραφεί από τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι δηλώσεις Μαραντζίδη

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όταν ακούω τον κ. Κασσελάκη στα πιο ουσιαστικά, είναι σαν να ακούω τη σκέψη του κ. Πολάκη. Και αυτό θα πρέπει να είναι σαφές σε αυτούς που θα ψηφίσουν τον κ. Κασσελάκη, ότι σίγουρα θα είναι μαζί του και η σκέψη -ο τρόπος σκέψης, η πολιτική πρακτική, αν θέλετε- του κ. Πολάκη. Είναι σαφές ότι πίσω από αυτό το συμπαθητικό, νέο, φρέσκο κ.λπ., υπάρχει ένας τρόπος σκέψης και μια αντίληψη... (σ.σ.: όμοια με αυτήν του κ. Πολάκη)». Τέλος, πρόσθεσε «θα μου έκανε πραγματικά ιδιαίτερη εντύπωση, να δω στο κόμμα που ο Αλέξης Τσίπρας θα διέγραφε -δεν ξέρω πόσες φορές- τον Πολάκη, να είναι στο τέλος ο Πολάκης που κάνει το κουμμάντο σε αυτό το κόμμα».




Κλέβουν τα ζαντολάστιχα των αυτοκινήτων

 



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsauto, mία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν συμπολίτη μας που το πρωί σηκώθηκε για να πάει στη δουλειά του και αντίκρισε το αυτοκίνητο του στην κατάσταση που βλέπετε.

Το συγκεκριμένο περιστατικό καταγράφηκε πρόσφατα σε ένα δρόμο στα όρια Αμαρουσίου-Μελισσίων και μας υπενθυμίζει τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο της κλοπής τροχών.

Οι δράστες χτυπούν συνήθως μετά τα μεσάνυχτα και πριν το πρωινό φως. Στοχεύουν σε αυτοκίνητα που βρίσκονται σταθμευμένα σε μικρούς δρόμους που δεν υπάρχει πολύ κίνηση και σε αυτά που έχουν τροχούς με μπουλόνια που μπορούν να αφαιρεθούν γρήγορα.



Αυτό που εντυπωσιάζει είναι τόσο το θράσος τους όσο και η ταχύτητα με την οποία κλέβουν τους τροχούς αφήνοντας το αυτοκίνητο πάνω σε τούβλα, όπως μπορείτε να δείτε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τόσο οι ζάντες όσο και τα ελαστικά μπορούν εύκολα να πωληθούν ως ανταλλακτικά σε μία αρκετά καλή τιμή.

Όσο για τον άτυχο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου θα πρέπει να αναζητήσει νέο σετ που στην περίπτωση του Toyota Yaris Hybrid μπορεί να του στοιχίσει χαλαρά ένα χιλιάρικο (λάστιχα και ζάντες).

Οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κλοπών τροχών με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων της ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων, της αύξησης της επιτήρησης σε περιοχές με υψηλό κίνδυνο, και της συνεργασίας με την κοινότητα για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και την αναφορά επιθέσεων.







Moody's: Αναβάθμισε στο Ba1 την Ελλάδα, ένα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική βαθμίδα

 



Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας στο Ba1 από Ba3 με σταθερές προοπτικές προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, με τη χώρα μας να απέχει πλέον μόλις μία βαθμίδα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και κατά τον αμερικανικό οίκο, που φημίζεται για την «σκληρότητα» των αξιολογήσεών του.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS έδωσε στην Ελλάδα το καθεστώς της επενδυτικής βαθμίδας, καθώς αναβάθμισε το rating της οικονομίας στο BBB (low), με σταθερό trend, ενώ σε αντίστοιχη κίνηση είχε προχωρήσει και η Scope Ratings τον Αύγουστο.

Ο οίκος με αυτήν την αξιολόγηση μειώνει την απόσταση της χώρας μας από τα τρία,  σε μόλις ένα «σκαλοπάτι» από την επενδυτική βαθμίδα.

Είναι σημαντικό ότι πρόκειται για την πρώτη αξιολόγηση μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, η δημοσιονομική επίπτωση των οποίων έχει δημιουργήσει ανησυχίες σε αναλυτές και επενδυτές.

Σύμφωνα με την ανάλυση του οίκου Moody's, η ελληνική οικονομία, τα δημόσια οικονομικά, οι θεσμοί και το τραπεζικό σύστημα βιώνουν βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες θα στηρίξουν τη συνεχή βελτίωση των πιστωτικών δεικτών και την ανθεκτικότητα της οικονομίας σε μελλοντικούς πιθανούς κραδασμούς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Ιουνίου παρέχει υψηλό βαθμό πολιτικής βεβαιότητας για την επόμενη τετραετία, ενισχύοντας την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και τον σχεδιασμό περαιτέρω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, γεγονός που υποστηρίζει την προσδοκία της Moody’s για περαιτέρω οικονομική και δημοσιονομική τόνωση.

Η σταθερή προοπτική εξισορροπεί αυτές τις θετικές τάσεις έναντι διαρθρωτικών προκλήσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να επιβαρύνουν το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας περισσότερο από ό,τι υποθέτει η Moody’s, συμπεριλαμβανομένων ενός συγκριτικά χαμηλού, αν και αυξανόμενου επενδυτικού επιτοκίου, ενός σημαντικού ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, το υψηλό δημόσιο χρέος και επιπλέον οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις (από το δημογραφικό έως την κλιματική αλλαγή).

Η Ελλάδα παρουσιάζει ισχυρή δυναμική, χάρη στη διαρκή αλλαγή στο οικονομικό της μοντέλο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο αμερικανικός οίκος προβλέπει μέση ετήσια αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ για την περίοδο 2023-27 κατά 2,2%. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική βελτίωση, σε σύγκριση με τη μέση ανάπτυξη 0,8% ετησίως τα πέντε χρόνια που προηγήθηκαν της πανδημίας.

Οι επενδύσεις και η κατανάλωση θα είναι οι κύριοι μοχλοί ανάπτυξης, με τη συμβολή των καθαρών εξαγωγών να αυξάνεται με αργό ρυθμό.

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις θα υποστηρίζονται από κεφάλαια του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (RRF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Aaa stable).

Με βάση την πρόοδο στις εκταμιεύσεις κεφαλαίων και την εξεύρεση επενδυτικών πόρων από την ίδια την Ελλάδα, η Moody’s αναμένει πως το Ταμείο Ανάκαμψης θα προσφέρει σημαντική στήριξη στην ανάπτυξη της χώρας.

Επιπλέον, αναμένει ότι η θετική τάση στις εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ) θα συνεχιστεί λόγω των καλύτερων οικονομικών προοπτικών, των εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεων και της συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Συνολικά, αυτό θα συμβάλει στην αύξηση των επενδύσεων (μετρούμενων ως ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου) σε περίπου 18% του ΑΕΠ έως το 2027, από 13,7% που καταγράφηκε το 2022. Οι ισχυρές επενδύσεις θα συμβάλουν στη διατήρηση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Ειδικότερα, η Moody’s προβλέπει έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών γύρω στο 5%-7% του ΑΕΠ έως το 2027, έναντι 9,7% το 2022.

Σε πρόσφατο σημείωμά του για τις οικονομίες της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Ελλάδας, ο αμερικανικός οίκος είχε κάνει ειδική αναφορά στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, σχολιάζοντας ότι οι φωτιές θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την ανάπτυξη της Ελλάδας και υπογραμμίζοντας ότι η χώρα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή.

Σημειώνεται ότι η Moody’s τον Μάρτιο έχει παράσχει θετικές προοπτικές στην αξιολόγηση της Ελλάδας, ενώ αμέσως μετά τις εκλογές, είχε χαρακτηρίσει την επανεκλογή της Ν.Δ. ως πιστωτικά θετικό γεγονός (credit positive), σημειώνοντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η συνέχεια στην οικονομική πολιτική.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι ανακοινώσεις -από τη Standard & Poor’s στις 20 Οκτωβρίου και τη Fitch την 1η Δεκεμβρίου- οι αξιολογούν την ελληνική οικονομία μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα η DBRS ήταν ο πρώτος οίκος αναγνωρισμένος από την ΕΚΤ που ενέταξε στην Ελλάδα σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας με αξιολόγηση BBB.


με πληροφορίες από το newmoney.gr