Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Handelsblatt: Σκιά φόβου πάνω από την Αθήνα



Τα επανειλημμένα περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην ελληνική πρωτεύουσα σχολιάζει σε εκτενή της ανταπόκριση η διαδικτυακή έκδοση της Handelsblatt, η οποία κάνει λόγο για «κύμα βίας στην Ελλάδα» και «σκιά φόβου πάνω από την Αθήνα» με αφορμή τη χθεσινή ένοπλη επίθεση αγνώστων έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Αναρχικοί πετούν βόμβες μολότοφ, δράστες πυροβολούν από μηχανή που βρίσκεται εν κινήσει – η Αθήνα βιώνει ένα κύμα βίας. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγορείται ότι η κυβέρνησή του δεν μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτών», γράφει ο ανταποκριτής της οικονομικής εφημερίδας του Ντύσελντορφ.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι «με την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνεται ένα εδώ και μήνες εντεινόμενο κλίμα βίας στην Αθήνα. Ολοένα συχνότερα συμμορίες κουκουλοφόρων αναρχικών προκαλούν ανασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας, καταστρέφουν καταστήματα, καίνε αυτοκίνητα, κάνουν τουρίστες να τρέπονται σε φυγή. Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης διακρίνει μια ‘σκιά φόβου’ πάνω από την πόλη του. Πυρήνας των επεισοδίων είναι η συνοικία των Εξαρχείων, ένα προπύργιο της αναρχικής σκηνής. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και οι περισσότερες τράπεζες έχουν κλείσει προ πολλού τα υποκαταστήματά τους στα Εξάρχεια, πολλοί έμποροι εγκατέλειψαν τα μαγαζιά τους. Οι δημόσιες συγκοινωνίες κάνουν μια παράκαμψη γύρω από τα Εξάρχεια μετά από αρκετές εμπρηστικές ενέργειες σε λεωφορεία της γραμμής. Αναρχικοί και έμποροι ναρκωτικών έχουν το πάνω χέρι στα Εξάρχεια», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι «η αστυνομία έχει σε μεγάλο βαθμό αποσυρθεί από την απαγορευμένη ζώνη».

Επίσης παρατηρεί ότι «δεν περνά καν μία εβδομάδα χωρίς επεισόδια στην Αθήνα», επισημαίνοντας ότι «κουκουλοφόροι νεαροί πετούν μολότοφ, καίνε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και φτιάχνουν οδοφράγματα με φλεγόμενους κάδους σκουπιδιών».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Νίκος Κογιουμτσής επισημαίνει στην εφημερίδα ότι πολλοί καταστηματάρχες στο κέντρο της πόλης δεν μπορούν να ασφαλίσουν τις επιχειρήσεις τους, ενώ όσοι μπορούν καλούνται να πληρώσουν αστρονομικά ασφάλιστρα.


Το δημοσίευμα εκτιμά ότι «πράγματι τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ανοιχτά τη συμπάθειά τους προς ακροαριστερές ομάδες», αναφέροντας ως παράδειγμα την απελευθέρωση των συλληφθέντων μελών της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, που είχαν εισβάλει πρόσφατα στη Βουλή, κατόπιν τηλεφωνικής παρέμβασης του ίδιου του προέδρου του κοινοβουλίου Νίκου Βούτση, επισημαίνει η HB κάνοντας λόγο για «αξιοσημείωτη παρέμβαση (…) στο έργο της αστυνομίας και της εισαγγελίας». Το δημοσίευμα κλείνει σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε άμεση διαλεύκανση της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Όπως σχολιάζει: «πραγματικά προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι χρειάζεται εντολή του πρωθυπουργού για να συμβεί αυτό».


Πηγή : eleftherostypos.gr


Ν.Δ.: Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας γίνεται και πρωθυπουργός της λάσπης και της συκοφαντίας


Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτής, κυρία Μαρία Σπυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας γίνεται και πρωθυπουργός της λάσπης και της συκοφαντίας. 

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να υποδυθεί και πάλι τον “Ρομπέν των φτωχών”. 

- Όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος πρωταγωνιστεί  σε σκάνδαλο με μεσάζοντα “μαϊμού” για την πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία. 

- Όταν μέτοχος στην “Αυγή” είναι off shore εταιρεία.

- Όταν κορυφαίος Υπουργός του ο κ. Νίκος Παππάς συνεργάζεται με ειδικούς στις off shore όπως ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου.

Ο κ. Τσίπρας προκαλεί ξανά τη νοημοσύνη των πολιτών με τις νέες υποσχέσεις του για πάταξη της φοροδιαφυγής όταν οι Υπουργοί του ομολογούν ότι η Κυβέρνηση διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη και έκανε τους φτωχούς φτωχότερους. 

Και μιας και μιλάμε για κεφάλαια στο εξωτερικό μπορεί να απαντήσει ο κ. Τσίπρας για ποιο λόγο κορυφαίοι Υπουργοί του εξακολουθούν να έχουν τα λεφτά τους εκτός Ελλάδος με συμμετοχές στην Blackrock, την JP Morgan και άλλους χρηματοοικονομικούς κολοσσούς; 

Για όλα αυτά τι έχει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας;».


Πρωτοφανής ακροαριστερή επίθεση Γαβρόγλου στον Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ



Νέα ακροαριστερή ξεφτίλα Γαβρόγλου 

Το Πανεπιστήμιο προχώρησε στη διανομή κειμένου στους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου το οποίο δεν αποτελεί κάποιον όρκο και δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα ενώ περιλαμβάνει αναφορές στο ήθος, την γνώση και την αξιοπρέπεια. 

Το κείμενο αναφέρει: «Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας , καθώς ξεκινάμε τις σπουδές μας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνδράμουμε στη γνώση, θα διατηρήσουμε τις αξίες του Πανεπιστημίου και θα υιοθετήσουμε τη νοοτροπία της αριστείας , μέσα από τη μελέτη και την έρευνα. 

Εμείς, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας , διαβεβαιώνουμε ότι θα φροντίσουμε να δρούμε μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με αξιοπρέπεια, ήθος και θα συμβάλλουμε στην διατήρηση ενός περιβάλλοντος ποιότητας, ελευθερίας, δημοκρατίας, αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης». 

Όλοι γνωρίζουν ότι κ. Γαβρόγλου και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της αριστείας και της νομιμότητας στα πανεπιστήμια και με μια ακροαριστερή ανακοίνωση που εξέδωσε απευθύνεται προσωπικά στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου αναφέροντας: «Προτείνουμε ο κ. πρύτανης να διαβάσει ενώπιον των φοιτητών το εξής κείμενο: Δεν θα χρησιμοποιήσω εμπρηστικές εκφράσεις στις συνεντεύξεις μου , μιας και η ελληνική γλώσσα διαθέτει γλωσσικό πλούτο ώστε να μπορώ να εκφράζομαι με ευπρέπεια.

Δεν θα καλώ κάθε λίγο την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο μίας και η Δημοκρατία παρέχει πολλούς τρόπους να επιλύει διαφορές. 

Και τέλος δεν θα ζητήσω από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να διαβάζουν κείμενα που τους στέλνω μίας και η αρλουμπολογία έχει όρια».




Και ο δολοφόνος της Δώρας αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου


Ενώ του είχε επιβληθεί κάθειρξη 20 ετών για ναρκωτικά αποφυλακίστηκε το 2017 με τον γνωστό εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., τον Ιούνιο του 2011 είχε συλληφθεί για κατοχή και διακίνηση 37,5 κιλών χασίς. Το δικαστήριο, τότε, τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 20 χρόνων.

Ο 58χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές της Χαλκίδας, αλλά έμεινε μέσα μόλις 6 χρόνια. Έτσι, τον Μάιο του 2017 αποφυλακίστηκε, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Η νέα δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και ασκήθηκε χωρίς την μεταγωγή του συλληφθέντα αλλά με διαβίβαση στον Εισαγγελέα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του από την Αστυνομία. 

Την ώρα που από το γραφείο του ανακριτή, συγγενείς και πολίτες ξυλοκόπησαν άγρια τον 58χρονο, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν με δυσκολία να τον βάλουν μέσα στο περιπολικό για να απομακρυνθεί.

Η μητέρα της Δώρας ούρλιαζε «θάνατο στον δολοφόνο», ενώ ο πατέρας τής άτυχης εφοριακού έλεγε «αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου». 


Σε 8χρονο κοριτσάκι ασελγούσε ο 59χρονος θείος της στη Θεσσαλονίκη



Αστυνομικοί ανακάλυψαν την υπόθεση, όταν συνέλαβαν τον 59χρονο για άλλους λόγους.

Ένας 59χρονος ασελγούσε σε ένα ανήλικο κορίτσι στη Θεσσαλονίκη, από το 2014, που η ανήλικη ήταν 8 χρονών. Εκτός από την ασέλγεια, υπάρχουν κατηγορίες και για βιασμό της -σήμερα- 11χρονης. Ενώ, προκύπτει πως ο 59χρονος και η ανήλικη είχαν συγγενική σχέση, καθώς η γυναίκα του και ο πατέρας του κοριτσιού ήταν αδέλφια.

Ο 59χρονος συνελήφθη από τις αρχές χθες, για απείθεια και κατοχή συσκευών καταγραφής ήχου και εικόνας. Στη συνέχεια οι αρχές ανακάλυψαν την υπόθεση της ασέλγειας, καθώς ο 59χρονος βιντεοσκοπούσε στιγμές μαζί με την ανήλικη.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος αρνήθηκε στους αστυνομικούς την είσοδο στο χώρο εργασίας του προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών αποθηκευτικών συσκευών, καθώς επίσης 3 ωρολόγια χειρός και 1 στυλό, που λειτουργούσαν ως μέσα καταγραφής ήχου και εικόνας στο χώρο εργασίας του και επιπλέον βιντεοληπτικό υλικό με συναδέλφους του, το οποίο κατείχε εν αγνοία τους, οπότε και συνελήφθη. 

Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 59χρονος, για τις κατηγορίες που συνελήφθη, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας με τον παθόντα να μην έχει κλείσει τα 15 έτη, βιασμό, αποπλάνηση ανήλικης, κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια όπου η παθούσα δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη (εγκλήματα τελούμενα κατ’ εξακολούθηση), απείθεια και παράβαση του Νόμου για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. 


Πηγή : seleo.gr


Ποιος είναι ο 58χρονος δολοφόνος της εφοριακού



Νέα στοιχεία για τη δράση του, τη διακίνηση χασίς και τον τρόπο εντοπισμού του από φορητή συσκευή της ΕΛ. ΑΣ - Είχε φυλακισθεί για άλλα αδικήματα - Προπηλακισμός από πατέρα και πολίτες στο δρόμο για τον ανακριτή.

Ο 58χρονος, αρμενικής καταγωγής, Εμμανουήλ Γ. Εσ. που είχε γεννηθεί και κινείτο στη Νέα Ιωνία -διέμενε στην οδό Ελλησπόντου- και είχε αλλεπάλληλες φορές οδηγηθεί στο Αυτόφωρο για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών (φωτογραφία του αποκαλύπτει "Το Βήμα") είναι ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού, πριν από 20 ημέρες, στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών στη Ριζούπολη. 

Ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί παλιότερα για υποθέσεις διακίνησης 11 κιλών χασίς, για κλοπές και ληστείες του δρόμου ενώ προσφάτως υπήρχε αναζήτησή του για διαρρήξεις σε αυτοκίνητα του Αμαρουσίου, της νέας Ιωνίας και αλλού.

Ηταν κρατούμενος στις φυλακές Χαλκίδας. Μάλιστα σε σωματικό έλεγχό του από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στη Χαλκίδα, τον περασμένο Απρίλιο, είχε βρεθεί στην κατοχή του ποσότητα ηρωίνης. 

Η ΕΛ.ΑΣ έφθασε στα ίχνη του -όπως αποκαλύπτει Το Βήμα- ύστερα από νεώτερο στίγμα που εξέπεμψε η συσκευή του κινητού της άτυχης εφοριακού, σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας της οδού Γερανίου και Μενάνδρου και το οποίο εντοπίσθηκε από ειδική φορητή συσκευή της ΕΛ.ΑΣ προ μερικών ημερών.

Ο καταστηματάρχης έβαλε στην συσκευή του κινητού της άτυχης εφοριακού νέα κάρτα SIM και το ενεργοποίησε προκειμένου να το πουλήσει. Ωστόσο οι αξιωματικοί, με βάση τον αριθμό του κινητού της δολοφονηθείσας, ήξεραν τον κωδικό ΙΜΕΙ της συσκευής. Και έτσι εντόπισαν τη νέα κάρτα SIM που τοποθετήθηκε στη συσκευή και που ακριβώς αυτή ενεργοποιήθηκε. Ακόμη γενετικό υλικό φέρεται να βρέθηκε σε χαρτιά -πιθανόν χαρτοπετσέτες- που πέταξε ο δράστης μετά το στυγερό έγκλημα. 

Οργή πολιτών και πατέρα

«Αλήτη, έφαγες το κορίτσι. Ξεφτίλα, δολοφόνε!». Πολίτες αλλά και ο πατέρας της αδικοχαμένης Δώρας Ζέμπερη επεχείρησαν να λιντσάρουν τον 58χρονο δράστη, κατά την προσαγωγή του ενώπιον του ανακριτή, το πρωί της Τετάρτης.

Ο κόσμος τον κυνήγησε φωνάζοντας ύβρεις, με τους αστυνομικούς να δημιουργούν κλοιό γύρω από τον κατηγορούμενο και να τρέχουν για να τον βάλουν στα ανακριτικά γραφεία.

«Αφήστε μας να τον σκοτώσουμε. Έχουμε παιδιά κι εμείς...», φώναζαν πολίτες στους αστυνομικούς που τους εμπόδισαν να μπουν στο κτίριο 9 της Ευελπίδων. 



Λαμπρόπουλος Βασίλης 
ΤΟ ΒΗΜΑ


Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν ο Τσίπρας και η παρέα του από σκάνδαλα Καμμένου εγκληματικότητα και διαλυμένη οικονομία



Σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης βάζουν μπροστά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, από την έκρηξη της εγκληματικότητας, το σκάνδαλο με την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία και την διαλυμένη οικονομία, που με ψέματα και εξαπατώντας προσπαθούν να παρουσιάσουν σαν success story την ώρα που τους διαψεύδει το γραφείο προυπολογισμού της βουλής.

Τα πάντα για να επιβιώσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και αντί να προβληματιστούν και να βάλουν μυαλό για την ανοχή που δείχνουν στο έγκλημα και στο Εξαρχιστάν, μιλάνε για προβοκάτσιες πετώντας την ευθύνη της ανικανότητας τους και της εγκληματικής ενοχής τους στον αέρα και όποιος τσιμπήσει.

Το νέο με την οσμή σκανδάλου στο υπουργείο άμυνας, και την άμεση εμπλοκή του Πάνου Καμμένου, καθώς και τις μεθόδους ΕΑΤ - ΕΣΑ με εντολή Καμμένου να συλληφθεί ο ταξίαρχος που αντέδρασε, προσπαθεί να καλυφθεί με τα  Paradise Papers που αποκαλύφθηκαν για εύπορους ανθρώπους σε όλα τα κράτη της γης και το τι κάνουν τα λεφτά τους.

Δείγμα εύπορων ανθρώπων που δεν υπολογίζουν τα λεφτά τους και αδιαφορούν για το εάν ο ελληνικός λαός υποφέρει ήταν και το πρόσφατο ταξίδι του Πάνου Καμμένου στην Αγγλία με τα ακριβά ξενοδοχεία, τα καζίνο και τις δεκάδες σακούλες με ψώνια όπως αποκαλύφθηκαν και με φωτογραφικό υλικό απο τα ΜΜΕ.

Αυτή η προσπάθεια της επικίνδυνης για τον τόπο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να  αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και όποιος τσιμπήσει, εκνευρίζει περισσότερο τον ελληνικό λαό που υποφέρει και ζητάει την αλλαγή κυβέρνησης στην χώρα άμεσα και σύντομα.


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διακινούσαν ακατέργαστη κάνναβη ακόμα και σε μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων στις περιοχές Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα και Παγκρατίου


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ακατέργαστη κάνναβη (ακόμα και σε μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων) στις περιοχές Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα και Παγκρατίου.

Συνελήφθησαν, στις 2-11-2017 στην Αθήνα στο Βύρωνα και στο Παγκράτι, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, οκτώ (8) υπήκοοι Αλβανίας και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 26 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, αναζητούνται δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας συνεργοί τους.

Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Ασφάλειας Βύρωνα, αναφορικά με τη δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών κατάφερε μετά από διασταύρωση στοιχείων, χώρων και προσώπων να εντοπίσει τους δράστες, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη, καθώς και να εξακριβώσει τους χώρους απόκρυψης των ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και συνεχή δράση, με σκοπό την διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 24 και 26 ετών, κατείχαν αρχηγικό ρόλο και συγκεκριμένα παραλάμβαναν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που εισάγονταν από την Αλβανία και τις αποθήκευαν προσωρινά στην οικία του 26χρονου. Ακολούθως, τις διέθεταν στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, τα οποία αναλάμβαναν την τελική παράδοση τους στους χρήστες. Ακόμη, για τις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα, καταχωρημένα σε άγνωστα ονόματα ενώ για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν οχήματα προσώπων του περιβάλλοντός τους.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι μέρος των ναρκωτικών τα διέθεταν ακόμα και σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ περαιτέρω, διαπιστώθηκε η τιμή πώλησης, η οποία κυμαίνονταν από 5-8 ευρώ το γραμμάριο.

Ενδεικτικό του εύρους της παράνομης δραστηριότητας αποτελεί το γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο διακίνησαν -12,5- κιλά περίπου ακατέργαστης κάνναβης,

με χρηματικό όφελος άνω των -100.000- ευρώ.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -1.500- γραμμαρίων
Το χρηματικό ποσό των -8.000- ευρώ
Ένα (1) πιστόλι με αμπούλες αερίου
Δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα
Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία (3) αυτοκίνητα και μία (1) μοτοσυκλέτα ως μέσα μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.


Οσμή σκανδάλου με την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία και πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο



Την άμεση διερεύνηση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου του επεισοδίου του Πάνου Καμμένου με ταξίαρχο των Εξοπλισμών για πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία ζητάει η Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Ήδη από την Κυριακή, που προέκυψαν τα σχετικά δημοσιεύματα, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε τη σοβαρότητα μιας υπόθεσης που αφορά τον κ. Πάνο Καμμένο και τις σχέσεις του με έναν ύποπτο μεσάζοντα.  

Χθες παρενέβη αυτεπάγγελτα στρατιωτικός Εισαγγελέας, καθώς ανώτατος αξιωματικός κατήγγειλε δημοσίως τον κ. Καμμένο ότι υπέγραψε μια συμφωνία ύψους 66 εκ ευρώ με τον εν λόγω μεσάζοντα χωρίς καμία διαφάνεια και παρακάμπτοντας προκλητικά το νόμο.

Την ίδια στιγμή, οι δικαιολογίες που έδωσε και χθες ο κ. Καμμένος διαψεύδονται πλέον και από τις επίσημες αρχές της χώρας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Καμμένος, αντί να δώσει εξηγήσεις, διέταξε τη σύλληψη του εν λόγω αξιωματικού, επειδή ο τελευταίος αποκάλυψε την αλήθεια.

Οι προσωπικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες και βαρύτατες. Αν δεν απομακρύνει σήμερα κι όλας τον κ. Καμμένο από την Κυβέρνησή του, θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή.

Ο αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει ήδη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου σκανδάλου».


Οι φόροι καίνε το ΑΕΠ – Χαμηλότερη η ανάπτυξη το 2017



Χαμηλώνει και άλλο ο πήχης της ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, δια χειρός Ευκλ. Τσακαλώτου, αυτή την φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στην Βουλή στις 21 Νοεμβρίου, ο στόχος για την ανάπτυξη το 2017, «κουρεύεται» και άλλο και οριοθετείται στο 1,6% από 1,8% που προβλέπεται στο προσχέδιο και 2,7% που ήταν η αρχική εκτίμηση στις αρχές του χρόνου.

Με λίγα λόγια «χάθηκαν» 2 περίπου δις ΑΕΠ μέσα σε λίγους μήνες, απόρροια των αστοχιών, των καθυστερήσεων αλλά κυρίως της υπέρ-φορολόγησης των ελληνικών νοικοκυριών.

Την ίδια ώρα στο υπουργείο Οικονομικών έχει σημάνει «κόκκινος» συναγερμός εξαιτίας της πορείας των εσόδων τους πρώτους 9 μήνες του έτους. Αν και τα στοιχεία εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο δεν έχουν γίνει γνωστά, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι ικανοποιητικά.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κατά πολύ χαμηλότερη ανάπτυξη, δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ και ο Ευκλ. Τσακαλώτος θα πρέπει να βρει άμεσα το «φάρμακο», προκειμένου οι δανειστές να μην βάλουν εκ νέου στο τραπέζι θέμα λήψης νέων μέτρων.

Στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού επίσης προβλέπεται για το 2018 ανάπτυξη 2,5%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 2,4%.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% και κατά 0,8% στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ τα μάτια όλων είναι στραμμένα πάνω στο τρίτο που ενσωματώνει τα στοιχεία για τον τουρισμό που αποτελούν «βαρόμετρο» για την πορεία της οικονομίας.

Να σημειωθεί ότι αύριο η Κομισιόν θα δώσει στην δημοσιότητα τις φθινοπωρινές της για όλα τα κράτη -μέλη και από το περιεχόμενο της έκθεσης θα φανεί αν η Κομισιόν έχει προσαρμόσει σε χαμηλότερα επίπεδα τον δείκτη για την ανάπτυξη το 2017 μετά από εισήγηση της ελληνικής πλευράς.

Το κομμάτι της έκθεσης που θα έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η πρόβλεψη για το φετινό πλεόνασμα 2017 αλλά και για αυτό του 2018. Θεωρητικά για το 2018 δεν πρέπει να αλλάζει κάτι σε επίπεδο στόχων (3,5% του ΑΕΠ) από την στιγμή που υπάρχει ήδη η συμφωνία με την ελληνική πλευρά. Με δεδομένο όμως ότι το Ταμείο επιμένει σε στόχο 2,2% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, οι εκτιμήσεις της Κομισιόν θα δείξουν αν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δανειστών.


Πηγή : newsit.gr


Οργισμένοι κάτοικοι και Δήμος στη Λέσβο: 8.000 πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί


Την έντονη αντίδραση του «στις πολιτικές που επιθυμούν να μετατρέψουν τη Λέσβο, το νησί της ανθρωπιάς, της ειρήνης και της αλληλεγγύης, αλλά και γενικότερα την ελληνική μεθόριο, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταρράκωσης κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας» εκφράζει με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου.

Και τούτο, δεδομένου του ότι στο νησί σήμερα και συγκεκριμένα στην πόλη της Μυτιλήνης, με πληθυσμό περί τις 30.000 κατοίκους, σε διάφορες επίσημες και ανεπίσημες δομές, ζουν επίσημα περισσότεροι από 8.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο σύνολο τους έχουν εγκλωβιστεί λόγω της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και αναμένουν να εξεταστεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλλει. Ας σημειωθεί, ότι ο αριθμός των εγκλωβισμένων αυξάνεται διαρκώς, και μάλιστα διπλασιάσθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών προς το νησί.

Όπως αναφέρει το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου:

«- Διαπιστώνοντας την παντελή απουσία πολιτικής βούλησης για την πραγματοποίηση της αποσυμφόρησης της Λέσβου, όπως πασιφανέστατα προκύπτει και από τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκε η διαχείριση των προσφυγικών ροών

– Βλέποντας με αγανάκτηση τον στυγνό – πλέον – εκβιασμό που υφίσταται η τοπική κοινωνία μέσα από την αδράνεια του αρμόδιου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και γενικότερα της κυβέρνησης

– Θεωρώντας αντισυνταγματικό και σαφέστατα αναποτελεσματικό το μέτρο του γεωγραφικού περιορισμού, το οποίο μετατοπίζει όλο το βάρος διαχείρισης του προβλήματος στα νησιά, καθιστώντας κατ’ ουσίαν τους συμπολίτες μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας

– Έχοντας χρέος να προστατεύσει την κοινωνική συνοχή στην ακριτική και κατά συνέπεια κρίσιμης εθνικής σημασίας περιοχή της Λέσβου

– Επιδιώκοντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο και αρνούμενοι να χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές.».

Βάσει των παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:

«- Να απαιτήσει από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας, τη διατήρηση του αριθμού αιτούντων άσυλο που μπορούν να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και με ασφάλεια από τις υφιστάμενες δομές και τη μεταφορά του πλεονάζοντος πληθυσμού σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

– Να δηλώσει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής φιλοξενίας, αλλά και στην σχεδιαζόμενη χρησιμοποίηση πλωτών κέντρων.

– Να ζητήσει α) την διερεύνηση των καταγγελιών ότι ΜΚΟ ή ορισμένα μέλη τους έχουν διασυνδέσεις με διακινητές, β) αστυνόμευση στα σημεία όπου βγαίνουν οι βάρκες με πρόσφυγες-μετανάστες, για να ελεγχθεί αν υπάρχουν άτομα που, όπως καταγγέλλεται, τους κατευθύνουν.

– Να αντισταθεί δυναμικά με κάθε τρόπο στην προσπάθεια μετατροπής της Λέσβου από το νησί της ανθρωπιάς, της ειρήνης και της αλληλεγγύης σε νησί φυλακή για χιλιάδες ανθρώπους

– Να αντισταθεί με κάθε τρόπο στον διαφαινόμενο κίνδυνο να διαρραγεί η κοινωνική συνοχή και να καταστραφεί η τοπική κοινωνία, με βάση το συμφέρον του τόπου μας.

– Να κλιμακώσει δυναμικά τις κινητοποιήσεις σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων σε περίπτωση που η παρούσα κατάσταση συνεχιστεί και δεν γίνει σεβαστή η βούληση της τοπικής κοινωνίας

– Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης στα αιτήματα μας, να καλέσει το λαό της Λέσβου σε μαζική ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ευρωπαϊκής πολιτικής του γεωγραφικού περιορισμού αλλά και της κυβερνητικής αδράνειας».

Όπως τονίζεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, «τους καλοκαιρινούς μήνες του 2015 η Λέσβος με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, αντιμετώπισε μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις για λογαριασμό της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης. Η τοπική κοινωνία με την καθοριστική και πολύπλευρη δράση του Δήμου Λέσβου, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έπραξαν αυτό που επέβαλλε το ανθρωπιστικό καθήκον, συγκλονίζοντας την παγκόσμια κοινότητα, η οποία χαρακτήρισε τη Λέσβο το νησί της ανθρωπιάς, της ειρήνης και της αλληλεγγύης».

Όμως, συνεχίζει η απόφαση, «δύο χρόνια μετά την κρίση του 2015, οι υποσχέσεις από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και Ευρωπαϊκής Ένωσης για αποσυμφόρηση των νησιών και αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος, δεν έχουν εκπληρωθεί.

Παράλληλα, η εφαρμοζόμενη από την ελληνική κυβέρνηση Ευρωπαϊκή πολιτική, που επιβάλλει τον γεωγραφικό περιορισμό, προκαλεί τον αποκλεισμό των αιτούντων άσυλο στη Λέσβο και συνεπώς τη σταδιακή μετατροπή του νησιού μας σε ένα νησί φυλακή, γεγονός για το οποίο έγκαιρα και με κάθε πρόσφορο τρόπο είχαμε προειδοποιήσει τους αρμόδιους παράγοντες».


Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, «οι συνθήκες κρίσης του 2015 έχουν παρέλθει και η κατάσταση σε σχέση με το προσφυγικό/μεταναστευτικό έχει αλλάξει ριζικά. Γι΄ αυτό το λόγο, πιστοί στο καθήκον της προστασίας του νησιού μας, αλλά και στο ανθρωπιστικό μας καθήκον πέρα και πάνω από κάθε πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα, θεωρούμε χρέος μας να αντιδράσουμε δυναμικά, μαζικά, υπεύθυνα και υπερκομματικά στις πολιτικές που επιθυμούν να μετατρέψουν τη Λέσβο, το νησί της ανθρωπιάς, της ειρήνης και της αλληλεγγύης, αλλά και γενικότερα την ελληνική μεθόριο σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταρράκωσης κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας».


Πηγή : eleftherostypos.gr


Νέα Δημοκρατία : Συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης



Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι αποκαλυπτικά της ολοένα και πιο οδυνηρής πραγματικότητας: 

1 στους 2 πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους αγγίζουν πλέον τα 100 δις ευρώ. 

Ενώ σε 1 εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη επιβληθεί κατασχέσεις.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής της Κυβέρνησης να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη, όπως κυνικά παραδέχθηκε το οικονομικό επιτελείο της.

Επιλογή που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους και τελικά υπονομεύει κάθε ελπίδα για ανάκαμψη.

Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτή την αδιέξοδη πολιτική».


Τα Paradise Papers καίνε πολιτικούς και εταιρείες από όλο τον κόσμο



Τις υπόγειες διαδρομές 31.000 πελατών της νομικής εταιρείας Appleby αποκαλύπτουν τα «Εγγραφα του Παραδείσου»= Paradise Papers. Σε αυτούς περιλαμβάνονται μερικοί από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο, όπως η βασίλισσα της Αγγλίας, και κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες, από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Apple μέχρι τον ελβετικό όμιλο πρώτων υλών Glencore. Πάνω από 13,4 εκατ. αρχεία της Appleby στις Βερμούδες και της Asianti Trust στη Σιγκαπούρη έφερε στο φως η Suddeutche Zeitung. Η γερμανική εφημερίδα μαζί με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων ξεδιπλώνουν τις περίπλοκες διαδρομές του χρήματος σε ένα σκιώδες οικονομικό σύστημα που λειτουργεί μακριά από το μικροσκόπιο των Αρχών. Εγγραφα όπως δανειακές συμβάσεις και τραπεζικές καταστάσεις αφορούν χιλιάδες ανθρώπους και εταιρείες σε 180 χώρες.

Πάνω από δέκα σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μέλη της κυβέρνησης των ΗΠΑ και χορηγοί εμφανίζονται στα Paradise Papers ότι έχουν συμφέροντα σε υπεράκτια κέντρα. Ενας από αυτούς είναι ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος. Κατέχει μερίδιο στη ναυτιλιακή Navigator Holdings, η οποία είχε έσοδα άνω των 68 εκατ. δολαρίων την τελευταία τριετία από την ενεργειακή Silbur, ρωσικών συμφερόντων. Συνιδιοκτήτες στη Silbur είναι ο Σιρίλ Σαμάλοφ, γαμπρός του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο δισεκατομμυριούχος Γκενάντι Τίμτσενκο, εις βάρος του οποίου οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις. «Δεν υπήρξαν ποτέ απευθείας επιχειρηματικές σχέσεις με άτομα που οι ΗΠΑ τούς έχουν επιβάλει κυρώσεις», δήλωσε ο κ. Ρος σε τηλεοπτική εκπομπή του Bloomberg. Οταν διορίστηκε υπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Τραμπ, ο κ. Ρος αποσύρθηκε από 80 εταιρείες, αλλά διατήρησε μερίδια σε εννέα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων που τον συνδέουν με τη ναυτιλιακή Navigator και με τους Ρώσους πελάτες της, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ICIJ.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της Glencore, η οποία έχει χρηματοδοτήσει κοινοπραξίες στη Ρωσία, στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική και στην Αυστραλία με δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ηταν τόσο σημαντική πελάτισσα της Appleby, που είχε τη δική της αίθουσα στα γραφεία της νομικής εταιρείας στις Βερμούδες. Ο ελβετικός κολοσσός δάνεισε 45 εκατ. εκατομμύρια δολάρια σε εταιρεία που φαίνεται να ανήκε στον Ισραηλινό εκατομμυριούχο Νταν Γκέρτλερ, ο οποίος διατηρούσε στενούς δεσμούς με την πολιτική ηγεσία του Κονγκό. Σκοπός του ομίλου ήταν η απόκτηση δικαιωμάτων εξόρυξης σε ορυχείο του Κονγκό. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης υποπτευόταν την εταιρεία του κ. Γκέρτλερ ως ιμάντα μέσω του οποίου διεξάγονταν δωροδοκίες, αλλά ουδέποτε αναφέρθηκε το όνομα του ιδίου ή της Glencore στην υπόθεση.

Η Appleby ιδρύθηκε στις Βερμούδες προ περίπου 100 ετών και διατηρεί γραφεία στο Χονγκ Κονγκ, στη Σαγκάη, τις Παρθένους Νήσους, στα Νησιά Κέιμαν και σε άλλα υπεράκτια κέντρα. Από το 1950 έως το 2016 έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της και σε ύποπτα άτομα από το Ιράν, τη Ρωσία και τη Λιβύη. Στην Appleby έχουν επιβληθεί πρόστιμα από τη χρηματοπιστωτική εποπτική αρχή των Βερμούδων διότι διαπιστώθηκαν «κενά» στις διαδικασίες κατά του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Η ελληνική παρουσία στην Appleby

Μεγάλος αριθμός Ελλήνων εφοπλιστών που χρησιμοποιούν υπεράκτιες εταιρείες είτε για τον στόλο τους είτε για να μειώσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση εμφανίζεται στα αρχεία της Appleby. Συνολικά εντοπίστηκαν περισσότερα από 130 ονόματα Ελλήνων, ορισμένα από τα οποία έχουν διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα, ενώ άλλοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές για θέματα σχετικά με τη φοροαποφυγή. Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων εντόπισε υπεράκτιες εταιρείες που έχουν λάβει δάνεια από ελληνικές τράπεζες.

Οι φορολογικοί παράδεισοι που φαίνεται να προτιμούν οι Ελληνες είναι η Μάλτα, οι Μπαχάμες, τα νησιά Μπαρμπέιντος, οι Βερμούδες, οι Νήσοι Μάρσαλ, η Αρούμπα, η Λαμπουάν και η Σάντα Λουτσία. Η λέξη «Ελλάδα» αναφέρεται σε περισσότερα από 6.000 έγγραφα που διερευνήθηκαν σε αυτές τις περιοχές, ενώ συνολικά αναφέρεται σε περισσότερα από 19.000 έγγραφα στα αρχεία της Appleby. Συχνά, οι αναφορές της λέξης «Ελλάδα» βρίσκονται στα μητρώα εταιρειών και συγκεκριμένα στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχουν δώσει μέτοχοι, διευθυντικά στελέχη και παράγοντες που έχουν σχέση με αυτές τις εταιρείες. Εμφανίζονται διευθύνσεις σε Εκάλη, Πολιτεία, Διόνυσο, Παλαιό και Νέο Φάληρο, Μαρούσι, Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Βουλιαγμένη, Βούλα, Ελληνικό, Χαλάνδρι, Αλιμο, Βριλήσσια, Ψυχικό, Νέα Ερυθραία, Βύρωνα.

Γαλαζοαίματοι, πρώην πρωθυπουργοί, μυστικοί σύμβουλοι

Οι αποκαλύψεις για επενδύσεις σε υπεράκτιους φορολογικούς παραδείσους, οι οποίες έγιναν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων και έφεραν στο φως τα γνωστά ως «Εγγραφα του Παραδείσου (Ρaradise Papers)», αφορούν, μεταξύ άλλων, και εκπροσώπους της παγκόσμιας ελίτ: από τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας μέχρι τον πρώην πρωθυπουργό του Καναδά Ζαν Κρετιέν και από τη βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας μέχρι συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ και πολλούς άλλους. Τα στοιχεία προέρχονται κυρίως από την Appleby, μια νομική εταιρεία που εξυπηρετεί ιδιώτες και νομικά πρόσωπα για υπεράκτιες επενδύσεις και συναλλαγές.

Η βασίλισσα Ελισάβετ επένδυσε 11,3 εκατ. ευρώ σε εταιρείες ιατρικών ειδών και εταιρείες χορήγησης καταναλωτικών δανείων, όπως φαίνεται από τα αρχεία της Appleby. Αν και το επενδυτικό της όχημα, Duchy of Lancaster, δίνει στη δημοσιότητα ορισμένα στοιχεία για τις επενδύσεις της εντός συνόρων, όπως διάφορα κτίρια στη νότια Αγγλία, ουδέποτε έχει αναφερθεί σε υπεράκτιες κινήσεις. Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε τη βασίλισσα Eλισάβετ να αναγνωρίσει τον αντίκτυπο των πράξεών της. «Αν οποιοσδήποτε έχει επενδύσει 11,3 εκατ. ευρώ εκτός χώρας, για να αποφύγει τη φορολογία, όχι μόνο πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, αλλά και να αναγνωρίσει τις δυσμενείς κοινωνικές επιπτώσεις της πράξης του», ανέφερε ο κ. Κόρμπιν. Σύμφωνα με την ICIJ, το 2007 η βασίλισσα επένδυσε σε κεφάλαια στις Νήσους Κέιμαν, τα οποία εν συνεχεία επένδυσαν στη βρετανική BrightHouse. Η εταιρεία, που έχει δεχθεί σφοδρή κριτική, πουλούσε είδη σπιτιού σε χρεωμένους Βρετανούς με πίστωση και πολύ υψηλό τόκο έως και 99,9%.
Ακολουθούν η βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας με επενδύσεις στη Νήσο Τζέρσεϊ, αλλά και ο Σαμ Κουτέσα, υπουργός Εξωτερικών της Ουγκάντας και πρώην πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο τελευταίος είχε συγκροτήσει όμιλο επενδυτικών κεφαλαίων στις Σεϋχέλλες για τη διαχείριση της περιουσίας του, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Ενρίκε ντε Κάμπος Μιρέλις έφτιαξε ίδρυμα στις Βερμούδες για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο Λιθουανός ευρωβουλευτής και επαγγελματίας παίκτης του πόκερ Αντάνας Γκουόγκα διατηρούσε μερίδιο σε εταιρεία στη Νήσο Μαν, το οποίο, όπως αποκάλυψε, πούλησε το 2014. Ο Στίβεν Μπρόνφμαν, στενός φίλος και σύμβουλος του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, μαζί με τον Καναδοεβραίο επιχειρηματία Λίο Κόλμπερ και τον γιο του Τζόναθαν Κόλμπερ (που έχει ισραηλινή υπηκοότητα) μετέφεραν εκατομμύρια δολάρια στις Νήσους Κέιμαν. Με τον τρόπο αυτό φέρεται να απέφευγαν να πληρώνουν φόρους σε Καναδά, ΗΠΑ και Ισραήλ. Επιπλέον, σύμφωνα με τα Paradise Papers, ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά Zαν Κρετιέν στα μέσα του 2007 έλαβε οψιόν της πετρελαϊκής Madagascar Oil ως αμοιβή για την παροχή επιχειρηματικών συμβουλών – η εταιρεία του είναι εγγεγραμμένη στις Βερμούδες. Σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τζάστιν Τριντό είχε πρόσφατα παραδεχθεί ότι «σήμερα το σύστημα διευκολύνει τους πλούσιους Καναδούς να χρησιμοποιούν ιδιωτικές εταιρείες για να φορολoγούνται λιγότερο».

Αγορές μεριδίων σε Twitter, Facebook με εντολή Κρεμλίνου

Τα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με αφορμή το σκάνδαλο των Paradise Papers, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, την εμπλοκή θυγατρικών εταιρειών που στηρίζονται από τη ρωσική κυβέρνηση για αγορά μεριδίων σε δύο από τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook και το Twitter. Σε αυτή την υπόθεση εμπλέκεται και το όνομα του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Γιούρι Μίλνερ, ιδρυτή της εταιρείας DST Global. Ειδικότερα, η ρωσική τράπεζα VTB Bank, η οποία ελέγχεται από το Κρεμλίνο, διοχέτευσε 191 εκατ. δολάρια στην επενδυτική εταιρεία DST Global που ανήκει στον κ. Μίλνερ και η οποία χρησιμοποίησε τα χρήματα για να αγοράσει το 2011, πακέτο 11 εκατ. μετοχών της αμερικανικής εταιρείας Twitter.

Ωστόσο, οι δοσοληψίες της ρωσικής κυβέρνησης με offshore εταιρείες για την απόκτηση μεριδίων στους κολοσσούς κοινωνικής δικτύωσης δεν αφορά μόνο το Twitter. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει και η εφημερίδα The Guardian, η θυγατρική της μεγάλης ρωσικής εταιρείας ενέργειας Gazprom, Gazprom Investholding, η οποία συνδέεται οικονομικά με το Κρεμλίνο, παρείχε χρηματοδότηση ύψους 920 εκατ στην Kanton. H Κanton εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και ελέγχεται από τη ρωσική Gazprom ήδη από το 2009. Το 2011, η Kanton αγόρασε μερίδιο της DST USA II που ανήκει στον κ. Μίλνερ, με αποτέλεσμα από το 2012 η DST USA II να αγοράζει μετοχές της Facebook, αξίας 50 εκατ. δολ.

Σημειώνεται ότι στους δύο ρωσικούς κολοσσούς που ελέγχονται στενά από το Κρεμλίνο, τη VTB και την Gazprom, έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Μέσω πολλαπλών επενδυτικών οχημάτων της DST Global, το Κρεμλίνο πραγματοποιούσε δοσοληψίες με έντονη πολιτική χροιά.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ έφτιαξε... όρκο για πρωτοετείς - Η καυστική αντίδραση του υπουργείου



Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αχιλλέας Ζαπράνης διένειμε στην τελετή υποδοχής των πρωτοετων φοιτητών, έναν όρκο, μάλλον... δικής του εμπνεύσεως, με τις αντιδράσεις να είναι ποικίλες, με πιο καυστική αυτή του υπουργείου

Ένα περίεργο περιστατικό, σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών" και τοπικά μέσα, εκτυλίχτηκε στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αχιλλέας Ζαπράνης διένειμε στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, έναν όρκο, μάλλον... δικής του εμπνεύσεως, με τις αντιδράσεις να είναι ποικίλες. Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει, εάν πρόκειται για καθαρά προσωπική πρωτοβουλία ή εάν έτυχε οποιασδήποτε έγκρισης της Συγκλήτου, πόσο μάλλον εάν είναι υπ όψιν του υπουργείου Παιδείας.


Το αγνώστου εμπνεύσεως κείμενο που δόθηκε στους πρωτοετείς, αναφέρει επί λέξει:

"Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς ξεκινάμε τις σπουδές μας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνδράμουμε στη γνώση θα διατηρήσουμε τις αξίες του Πανεπιστημκαι θα υιοθετήσουμε τη νοοτροπία της αριστείας μέσα από τη μελέτη και την έρευνα. Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διαβεβαιώνουμε ότι θα φροντίσουμε να δρούμε μέσα κι έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με αξιοπρέπεια ήθος και θα συμβάλουμε στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος ποιότητας ελευθερίας δημοκρατίας αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης".


"Το ερώτημα είναι πόσο δημοκρατική μπορεί να είναι η επιβολή στους φοιτητές μιας διαβεβαίωσης με την οποία μπορεί να διαφωνούν εν μέρει ή να μην την αποδέχονται, αλλά και ποιες είναι οι συνέπειες αν δεν την ασπαστούν", αναφέρει η εφημερίδα.

Να σημειωθεί ότι ήδη η Νεολαία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης αντέδρασε, θέτοντας τον προβληματισμό: “Με ποιο δικαίωμα καλεί τους πρωτοετείς να ταυτιστούν με τα ιδεολογήματά του;”. Σε σχετική δε ανακοίνωση σημειώνει ότι: “Η κατάσταση στο ΠΑΜΑΚ έχει ξεφύγει. Το υπουργείο πρέπει να πάρει θέση άμεσα. Ο Αχιλλέας Ζαπράνης έχει ξεπεράσει κάθε ακαδημαϊκό και θεσμικό ρόλο. Η θητεία αυτού του Πρυτανικού Συμβουλίου και του ίδιου είναι πια επικίνδυνη για τις σπουδές μας”.

Το υπουργείο Παιδείας με αφορμή το παραπάνω περιστατικό εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης καυστική ανακοίνωση. Σε ιδιαίτερα σκληρή γραμμή, το υπουργείο “προτείνει” στον κ. πρύτανη να διαβάσει ενώπιον των φοιτητών το εξής κείμενο:

– Δεν θα χρησιμοποιώ εμπρηστικές εκφράσεις στις συνεντεύξεις μου, μιας και η ελληνική γλώσσα διαθέτει λεξικό πλούτο ώστε να μπορώ να εκφράζομαι με ευπρέπεια.

– Δεν θα στέλνω επιστολές στους συναδέλφους μου πρυτάνεις που με γελοιοποιούν, μιας και η αυτογελοιοποίησή μου αντανακλάται και στο Πανεπιστήμιό μου.

– Δεν θα διδάσκω σε εννέα μεταπτυχιακά, μιας και δεν είναι σωστό να διπλασιάζω τον μισθό μου σε βάρος νέων επιστημόνων.

– Δεν θα απειλώ ότι θα κλείσω τα μεταπτυχιακά προγράμματα, μιας και η ίδρυση και λειτουργία τους δεν εξαρτάται από εμένα προσωπικά αλλά είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών.

– Δεν θα καλώ κάθε λίγο την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, μιας και η Δημοκρατία παρέχει πολλούς τρόπους να επιλύει διαφορές.

– Και τέλος, δεν θα ζητήσω από τους φοιτητές και φοιτήτριες να διαβάζουν κείμενα που τους στέλνω, μιας και η αρλουμπολογία πρέπει να έχει όρια.

Ως προς την πρόταση του αντιπρύτανη κ. Σαρτζετάκη, να επιβληθούν τέλη εγγραφής στους φοιτητές του ΠΑ.ΜΑΚ., η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία: “Αυτά κύριε αντιπρύτανη, όταν ανοίξετε δικό σας μαγαζί”!.


Πηγή : protothema.gr


Βίντεο ντοκουμέντο: Η σύλληψη του δολοφόνου της Δώρας




Το βίντεο ντοκουμέντο μετέδωσε το Star στο οποίο εμφανίζεται ο δολοφόνος της Δώρας να περπατά τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον πλησιάζουν και προχωρούν στη σύλληψή του.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα της, ο δολοφόνος την σκότωσε για 25 ευρώ! Μέσα στην τσάντα της είχει 5 ευρώ, ενώ για 20 ευρώ πούλησε το κινητό της αργότερα σε κατάστημα στην Ομόνοια.




Παραπομπή σε δίκη ο Μαρινάκης κι άλλοι 27 του ποδοσφαίρου!


Ονόματα πρώτης γραμμής, με σημαντικότερο αυτό του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη περιλαμβάνει το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την υπόθεση της διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η παραπομπή γίνεται κατά πλειοψηφία (2-1) για 28 από τους 35 κατηγορούμενους. Ως στοιχείο προκύπτει πως το βούλευμα αποκλείει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αλλά παραπέμπει 8 κατηγορουμένους για σύσταση συμμορίας. Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, ενώ η εισηγήτρια Αριστέα Ρουσσέα και η εφέτης Αργυρώ Κανελλοπούλου, τάχθηκαν υπέρ.

Συγκεκριμένα για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων παραπέμπονται στο ακροατήριο:

Βαγγέλης Μαρινάκης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ολυμπιακός)

Γιάννης Κομπότης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Λεβαδειακός)

Γιώργος Σπανός (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ατρόμητος)

Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Βέροια)

Γιώργος Λαναρής (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Βέροια)

Γιάννης Αγγελόπουλος (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Ατρόμητος)

Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)

Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)

Αρης Σταθόπουλος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)

Γιάννης Παπακωνσταντίνου (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)

Νίκος Προύντζος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)

Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ)

Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΔ)

Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (διαιτητής Super League)

Απόστολος Αμπάρκιολης (διαιτητής Super League)

Ιωάννης Κάμπαξης (διαιτητής Super League)

Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής Super League)

Αθανάσιος Γιάχος (διαιτητής Super League)

Ηλίας Σπάθας (διαιτητής Super League)

Χαράλαμπος Παυλίδης (ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Κώστας Μπάρμπας (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Ηλίας Ιωάννου (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Δημήτρης Αμαραντίδης (ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Δημήτρης Μάνος (ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Γιώργος Σκαθαρούδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Αλέξανδρος Καλογέρης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου)

Γκιγιέρμο Πέρεθ (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας).

Για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας παραπέμπονται:

Βαγγέλης Μαρινάκης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ολυμπιακός)

Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)

Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)

Αρης Σταθόπουλος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)

Γιάννης Παπακωνσταντίνου (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)

Νίκος Προύντζος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)

Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ)

Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΔ).

Το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος προσωρινής κράτησης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ παράλληλα με ομόφωνη απόφαση τον απαλλάσσει από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη, για την υπόθεση του εμπρησμού στον φούρνο του νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα.

Από κει και πέρα απαλλάσσονται κάθε κατηγορίας οι: Παυσανίας Παπανικολάου ( πρώην εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Χρήστος Υφαντής (πρώην αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ), Γιώργος Βλάσσης (πρώην μέλος της Επιτροπής Εφέσεων), Μαρία Αναστασάκη (πρώην μέλος της Επιτροπής Εφέσεων), Χαρίλαος Ζυγογιάννης (πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής Football League), Ιωάννα Παντελοπούλου (πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής Football League) και ο πρώην πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, Ελευθέριος Ζάμπρας, που δεν βρίσκεται εν ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άμεσα για την εξέλιξη αυτή, την σοβαρή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενημερώθηκε άμεσα και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε ομιλία!


Πηγή : gazzetta.gr


Η «Πρώτη Κυρία του ISIS» είναι όνομα... ελληνικό



Η «Πρώτη Κυρία του ISIS» είναι ο τίτλος ντοκιμαντέρ του The Atlantic, με θέμα την Τάνια Γεωργελά - σύζυγο του Ελληνοαμερικανού Τζων Γεωργελά, ο οποίος θεωρείται το πιο ισχυρό/ επιδραστικό μέλος του ISIS που προέρχεται από τις ΗΠΑ.


Η Τάνια, με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, παντρεύτηκε τον Τζων Γεωργελά στην Αγγλία, ενώ ο ίδιος ήταν ήδη ανερχόμενος στην ιεραρχία του ISIS. Μαζί έκαναν τέσσερα παιδιά, κάνοντας όνειρα να εξελιχθούν σε μια οικογένεια «ιερών πολεμιστών». Το 2013 πήγαν στη Συρία, ωστόσο μερικές εβδομάδες μετά η Τάνια με τα παιδιά τους τον άφησαν και επέστρεψαν στο Πλάνο του Τέξας, όπου ζουν οι γονείς του Τζων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τάνια έχει μεταμορφωθεί όπως ο σύζυγός της, αλλά από τη ανάποδη.

«Αναδημιούργησε τον εαυτό της ως μια γυναίκα της κοινωνίας του Τέξας, υιοθετώντας τόσο εκτενώς τον τρόπο ζωής του νέου της σπιτιού που μόνο η προφορά της αποκαλύπτει πως δεν είναι ντόπια. Από τον τρόπο που ντύνεται, θα νόμιζες ότι έχει περάσει την τελευταία δεκαετία διαβάζοντας την ιταλική Vogue, όχι το Κοράνι. Πάει σε συναυλίες. Αντί για τζαμί, πηγαίνει σε εκκλησία Ουνιταριανών. Αντί για έναν τζιχαντιστή κληρικό σύζυγο, έχει τον Κρεγκ, έναν φίλο από τη Μινεσότα» αναφέρεται σχετικά στο ρεπορτάζ.


Η ίδια λέει πως έχει συναντήσει ανθρώπους που αμφισβητούν τη μεταστροφή της. Όπως λέει ο αρθρογράφος, ποτέ η ίδια δεν υποστηρίζει βίαιες ενέργειες, ωστόσο υπάρχουν κατάλοιπα της πλύσης εγκεφάλου από τους τζιχαντιστές: Κάποια στιγμή είχε πει πως δεν θεωρεί τους Σιίτες πραγματικούς μουσουλμάνους, ενώ, αν και δεν θέλει να γυρίσει στη Συρία, αποδοκιμάζει τον βομβαρδισμό τόσο πολλών ακολούθων του ISIS, «απλά επειδή θέλουν να ζήσουν σε ένα χαλιφάτο».


«Τέτοιες ατάκες προκύπτουν μετά από ώρες φυσιολογικής συζήτησης» λέει ο αρθρογράφος- τονίζοντας, ωστόσο, πως η ιστορία του Τζων και της Τάνια Γεωργελά δείχνει πως οι άνθρωποι αλλάζουν.


Όσον αφορά στον πρώην σύζυγό της (πλέον έχει πάρει διαζύγιο), η ίδια λέει πως «την εγκατέλειψε για να γίνει ο επόμενος Οσάμα μπιν Λάντεν», ενώ προσθέτει πως τα παιδιά τους μεγάλωναν για να γίνουν «ασασίνοι». Σχετικά με την επιστροφή τους στις ΗΠΑ, λέει πως «τους είπα ότι ο μπαμπάς έχει περάσει στη Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης» (παραπομπή στο κινηματογραφικό «Star Wars»). «Τους είπα ότι η μαμά ήταν και αυτή μέλος της Σκοτεινής Πλευράς, αλλά τώρα είναι μια σκοτεινή Τζεντάι».


Η 33χρονη μεγάλωσε στο Λονδίνο και, όπως λέει, βίωσε «πολύ ρατσισμό», κάτι που την ώθησε προς το ριζοσπαστικό Ισλάμ. «Είχαμε κακούς γείτονες, συνήθιζαν να σπάνε τα τζάμια τους. Αλλά γενικά ένιωθα ότι είμαι ξένη».

Κομβικό σημείο ήταν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. «Ήμουν 17, είδα τους πύργους να πλήττονται και πήγα στο σχολείο την επόμενη ημέρα. Είπα στη φίλη μου “δεν είναι απαίσιο αυτό που συνέβη;” και με κοίταξε και μου είπε “είναι στα αλήθεια;”. Εκείνη τη στιγμή έγινα πραγματικά σκληροπυρηνική τζιχαντίστρια».


Γνώρισε τον Γεωργελά μέσω μουσουλμανικής ιστοσελίδας για γνωριμίες, χαρτάκια με τη διεύθυνση της οποίας μοιράζονταν σε διαμαρτυρία κατά του πολέμου στο Ιράκ. Παντρεύτηκαν στην Αγγλία τον Οκτώβριο του 2004 στην Αγγλία και μετά πήγαν στις ΗΠΑ. Με την άνοδο του ISIS το 2013, ο Γεωργελάς της είπε ότι ήθελε να πάνε στη Συρία και να ζήσουν στο Χαλιφάτο. «Ο Τζων ήθελε να πάμε στη Συρία, και είπα ότι δεν ήμουν έτοιμη, όχι όσο τα παιδιά ήταν μικρά. Ήθελα να κερδίσουν οι αντάρτες, αλλά δεν χρειαζόταν να είμαι μέσα στη Συρία» λέει σχετικά η Τάνια, που τότε ήταν έγκυος στο τρίτο της παιδί. Πάντως, τα παιδιά «εκπαιδεύονταν ως ασασίνοι» και «τα ντύναμε τζιχαντιστές».

Εν τέλει πήγαν στη Συρία, αλλά μετά από έναν μήνα τόσο αυτή όσο και τα παιδιά αρρώστησαν, και ο Γεωργελάς συμφώνησε να αφήσει την οικογένειά του να γυρίσει στις ΗΠΑ χωρίς αυτόν. Ο ίδιος ανέβηκε στην ιεραρχία του ISIS και έγινε ο πιο υψηλόβαθμος Αμερικανός τζιχαντιστής, με αρμοδιότητα την προπαγάνδα και τα περιοδικά της οργάνωσης, με στόχο τη στρατολόγηση νέων μελών. Δεν είναι γνωστό αν είναι νεκρός ή ζωντανός.


Πίσω στο Τέξας, η Τάνια ανακρίθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας και αργότερα αφέθηκε ελεύθερη. «Είχα κάνει αυτά τα παιδιά για έναν λόγο και μόνο, για να υπηρετούν τον Θεό ως μουσουλμάνοι, ως μουτζαχεντίν. Τώρα δεν ήξερα τι να τα κάνω» λέει. Πλέον τους τέσσερις γιους της μεγαλώνουν οι παππούδες τους, αλλά έχουν ακόμα επαφή με τη μητέρα τους. Η ίδια έχει επιστρέψει στον κόσμο του online dating: «Πήγα στην ιστοσελίδα γνωριμιών Match, έγραψα: “Έχω τέσσερα παιδιά, ο σύζυγός μου με παράτησε για να πάει να γίνει ο επόμενος Οσάμα μπιν Λάντεν”. Είχα 1.300 απαντήσεις». Συνάντησε τον νέο της σύζυγο, Κρεγκ, που εργάζεται στον χώρο του ΙΤ, μετά από 24 ώρες. Πλέον πηγαίνουν στην εκκλησία μαζί, και η ίδια λέει ότι θα ήθελε να εργαστεί για πρόγραμμα απο-ριζοσπαστικοποίησης για πρώην τρομοκράτες. 


Πηγή: Φιλευθέρος
ΤΟ ΒΗΜΑ


Κυριάκος Μητσοτάκης : Καταθέτουμε άμεσα τροπολογίες για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου




«ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΦΥΛΑΚΩΝ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής στη Βουλή έθεσα στον κ. Τσίπρα συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με την αυξημένη ανομία και την εγκληματικότητα στη χώρα μας. 

Μίλησα για:

τις επιπτώσεις του Νόμου Παρασκευόπουλου, που έβγαλε από τις φυλακές 2.000 κρατούμενους, που είχαν καταδικασθεί για κακουργήματα, πολλοί εκ των οποίων υποτροπίασαν

την ανάγκη να λειτουργήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας, τις οποίες η Κυβέρνηση κατήργησε, ώστε να σταματήσουν να αποτελούν διευθυντήρια του οργανωμένου εγκλήματος

τις περιπολίες της αστυνομίας, που έχουν περιοριστεί δραματικά με συνέπεια να αυξηθεί η καθημερινή εγκληματικότητα

την απαράδεκτη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, κάνοντας ρητή αναφορά στις επιθέσεις που δέχονται σχεδόν καθημερινά οι αστυνομικοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

τους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες και τις συμπεριφορές τραμπούκων στα Πανεπιστήμια, τους οποίους η Κυβέρνηση καταγγέλλει στα λόγια, ενώ στην πράξη τους προστατεύει.

Σε όλα αυτά ο κ. Τσίπρας απάντησε με αποπροσανατολιστικές συκοφαντίες. Μόνο που καμία συκοφαντική παράσταση δεν μπορεί πια να σκεπάσει την πραγματικότητα.

Δεν πέρασαν παρά μόνο τρεις μέρες για να εκδηλωθεί νέα τρομοκρατική επίθεση με σφαίρες κατά αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. 

Απευθύνω μια ακόμη έκκληση στον κ. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του. Η Κυβέρνησή του μοιάζει όχι μόνον να μην μπορεί, αλλά και να μην θέλει να προστατεύσει την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα μας. 

Αντί να μιλάνε αόριστα για προβοκάτορες, ας τους συλλάβουν. Αντί να μιλάνε για παρακράτος, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη τους για τις δικές τους ευθύνες. Και ας λύσουν, επιτέλους, τα χέρια της αστυνομίας η οποία, όταν δεν εμποδίζεται από τις ιδεοληψίες τους, κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της. 

Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα τροπολογίες για την κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου και την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Θέλουμε ασφαλείς, ελεύθερους και αξιοπρεπείς πολίτες, σε μια ασφαλή και αξιοπρεπή Ελλάδα. Αυτό αξίζουμε και αυτό θα πετύχουμε».


Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει γίνει «στέκι» τοξικομανών



Τοξικομανείς -«ερείπια ζωής» έχουν μετατρέψει το Πεδίον του Αρεως σε στέκι ανοίγοντας, μαζί με τις άλλες μορφές παραβατικότητας όπως η πορνεία, μία ακόμη πληγή στο κέντρο της Αθήνας. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, χθες οι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών –η ιστορική ΑΣΟΕΕ– αντέδρασαν με οξύτητα για την τραγική αδράνεια των Αρχών, αφού οι τοξικομανείς κάνουν χρήση ναρκωτικών με σύριγγες μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρύτανης του Ιδρύματος Εμμανουήλ Γιακουμάκης, για το θέμα έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι – από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό έως τις εισαγγελικές αρχές, τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, και βέβαια τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Ουδείς έχει πράξει κάτι. Μάλιστα, είναι συγκυριακό αλλά ενδεικτικό των πολιτικών προτεραιοτήτων: την ίδια στιγμή που το ΟΠΑ ύψωνε κραυγή αγωνίας για το πρόβλημα των τοξικομανών, ο κ. Γαβρόγλου επιτίθετο με ανοίκειο ύφος και γλώσσα στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη για ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα, που ανέδειξαν φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Ειδικότερα, ένα σημείο εντυπωσιάζει στο ψήφισμα που εξέδωσε χθες η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου. «Τα τοξικο-εξαρτημένα άτομα προέρχονται κατά κανόνα από το πάρκο του Πεδίου του Αρεως που αποτελεί τόπο συνάθροισής τους, εισέρχονται ανεμπόδιστα στους χώρους του Ιδρύματος και κάνουν χρήση ναρκωτικών με σύριγγες σε τουαλέτες, διαδρόμους, σκάλες, ακόμα και αίθουσες διδασκαλίας του πανεπιστημίου. Μετά τη χρήση βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή. Η καθημερινή πλέον παρουσία των εξαρτημένων ατόμων στο Ιδρυμα δημιουργεί αυξημένους κινδύνους για την υγεία των μελών της κοινότητας. Επιπλέον, τα άτομα αυτά συχνά παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και εργαζομένων». Καθηγητές που μίλησαν χθες στην «Κ», ανέφεραν ότι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα έχουν βρει αναίσθητους τοξικομανείς σε γωνιές, ανθρώπους που κινούνται σε ημιερεβώδη κατάσταση στους χώρους του Ιδρύματος, ενώ δεν έχουν λείψει φορές που υπάρχει έντονη δυσοσμία, καθώς ναρκομανείς κάνουν όπου βρουν τη φυσική τους ανάγκη.

«Αίσθημα ανασφάλειας»

«Η παρουσία των τοξικομανών ακυρώνει την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος» παρατήρησε στην «Κ» ο κ. Γιακουμάκης, ενώ όπως λέει η Σύγκλητος, «οι φοιτητές αποθαρρύνονται να προσέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας, υπάρχει έντονο αίσθημα ανασφάλειας, βλάπτεται η ακαδημαϊκή εικόνα και προσβάλλεται το κύρος του πανεπιστημίου, η λειτουργία του οποίου εντέλει καθίσταται δυσχερής έως και αδύνατη υπό τις συνθήκες αυτές». «Η διοίκηση του Ιδρύματος έχει επανειλημμένως απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, χωρίς αποτελέσματα που να δείχνουν ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται», προσθέτει το ψήφισμα.

Η Σύγκλητος αποφάσισε συμβολικά να διακόψει τη λειτουργία του Ιδρύματος, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. σήμερα, «προκειμένου να ακουστεί από την πολιτεία και την κοινωνία η κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που αντιμετωπίζει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Σύγκλητος αιτείται από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας να επιληφθούν επειγόντως του σοβαρού αυτού προβλήματος. Δεν νοείται λειτουργία πανεπιστημίου υπό αυτές τις συνθήκες». Ο κ. Γαβρόγλου, πανεπιστημιακός και ο ίδιος, περί άλλα τυρβάζει.



Καθημερινή


Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον δολοφόνο της Δώρας



Ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του συλληφθέντα για την δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη. Αύριο Τετάρτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Δώρας: Ομολόγησε ο ύποπτος - Το «έγγραφο κλειδί» της ΕΛ.ΑΣ.

Η δίωξη ασκήθηκε χωρίς την μεταγωγή του συλληφθέντα αλλά με διαβίβαση στον Εισαγγελέα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του από την Αστυνομία. 

Όπως όλα δείχνουν καθοριστικό ρόλο στην λύση του μυστηρίου έπαιξε το κινητό της άτυχης Δώρας. Ο ιδιοκτήτης καταστήματος που πούλησε το κινητό ο δράσης έδωσε στην αστυνομία πληροφορίες που φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες στις αρχές. Αυτές σε συνδυασμό με έγγραφο κλειδί που είχαν απο τις αρχές του μήνα στα χέρια οι αστυνομικοί και φανέρωνε το προφίλ του δολοφόνου οδήγησαν στην σύλληψή του. 

Ο δράστης που είναι Ελληνας, τοξικομανής και σεσημασμένος, προσήχθη αρχικά στη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 32χρονης και ομολόγησε, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη. Κίνητρο για την άγρια δολοφονία ήταν η ληστεία. Ο δράστης κατάφερε 14 μαχαιριές στην άτυχη γυναίκα, όταν εκείνη πήγε στο μνήμα φίλου της, ενώ της πήρε την τσάντα με όλα τα προσωπικά αντικείμενά της. Η Δώρα Ζέμπερη προέβαλε αντίσταση όταν της επιτέθηκε ο δράστης για να την ληστέψει, και τότε εκείνος την κατακρεούργησε.

Αμέσως μετά και αφού η 32χρονη ψυχορραγούσε, ο δολοφόνος έφυγε πηδώντας από την μάντρα του κοιμητηρίου και με μηχανάκι πήγε στην Ομόνοια, όπου έδωσε το κινητό της γυναίκας σε κλεπταποδόχο. Σημειώνεται, ότι το πρόσωπο του δολοφόνου είχε καταγραφεί αρχικά από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της εφοριακού στην Ομόνοια. Οι αστυνομικοί είδαν από κάμερα καταστήματος στη συγκεκριμένη περιοχή ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που είχαν δει από τις κάμερες απέναντι από το κοιμητήριο.

Η αστυνομία έφτασε έτσι στα ίχνη του και τελικά τον εντόπισε να περπατά σε γειτονιά της Ριζούπολης, όπου και συνελήφθη, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι που διέμενε η άτυχη Δώρα Ζέμπερη.


Πηγές : in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ