Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα μας λέει να παρακολουθούμε την προπαγάνδα του OPEN


 

Οι Έλληνες πολίτες από την αρχή της εισβολής του δικτάτορα Πούτιν στην Ουκρανία έχουν σταματήσει και βλέπουν open, όπως και δεν είναι λίγοι αυτοί που το έχουν βγάλει εντελώς από την συχνότητα τους.

Απίστευτο θράσος από τα φερέφωνα του δικτάτορα Πούτιν, που με ανάρτησή τους στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα καλεί τους πολίτες να βλέπουν ...OPEN για να ενημερώνονται για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση η πρεσβεία παραθέτει ένα απόσπασμα από το χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, στο οποίο μίλησε ο Πτέραρχος ε.α. Αθανάσιος Παπανικολάου, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Η ρωσική πρεσβεία, με θράσος, συστήνει στον κόσμο να δουν το συγκεκριμένο απόσπασμα, γράφοντας: «Δείτε το αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα για την κατάσταση στην Ουκρανία».

Σημειώνεται πως στην παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού, ο κ. Παπανικολάου μίλησε για την αεροπορική υπεροχή της Ρωσίας, αλλά και για το ρωσικό κονβόι 64 χμ. Αναφέρθηκε, επίσης, στο πώς πιστεύει ότι θα συνεχιστούν οι μάχες, αλλά και στον οπλισμό που έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία.

 Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια πο...

Δείτε περισσότερα
1,3 χιλ.
821
378


Στην Ελλάδα μονάδα παραγωγής τανκς


 

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική επενδυτική συμφωνία με προεκτάσεις αμυντικής διπλωματίας αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η Ελλάδα…

Οι λεπτομέρειες απομένουν να ρυθμιστούν ώστε να ολοκληρωθεί μια πολύ σημαντική συμφωνία της ελληνικής Κυβέρνησης με την γερμανική εταιρεία Krauss Maffei Wegman, για την κατασκευή μονάδα παραγωγής αρμάτων Leopard.

Πρόκειται για το διαμάντι της Γερμανικής βιομηχανίας αρμάτων μάχης, τα οποία διαθέτουν πάνω από 20 χώρες στον κόσμο, στην πλειοψηφία τους ευρωπαϊκές.

Όταν πέσουν οι υπογραφές, η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη ή ο Βόλος (θα αποφασιστεί τις επόμενες εβδομάδες) θα αποτελούν το κέντρο παραγωγής και αναβάθμισης -αρχικά- των Leopard και στη συνέχεια και άλλων οπλικών συστημάτων και αρμάτων.

Μάλιστα η νέα μονάδα παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της με την αναβάθμιση των 700 ελληνικών Leopard που διαθέτει ο στρατός ξηράς, με το κόστος να αναμένεται να φτάσει το 1 δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την γερμανική κυβέρνηση, εκπροσώπους της εταιρείας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού (για τις τεχνικές λεπτομέρειες) είναι σε τελικό στάδιο…


του Τάκη Τρακουσέλλη

newsauto.gr



Γιουχαΐσματα στους συντελεστές παράστασης της Λυρικής γιατί διαφώνησαν με κίνηση στήριξης της Ουκρανίας

 


Ένταση επικράτησε χθες στην Εθνική Λυρική Σκηνή, κατά το διάλειμμα της παράστασης «Οθέλλος».

Πριν την έναρξη της παράστασης, ένας από τους συντελεστές, ο οποίος προέρχεται από Έλληνα πατέρα και μητέρα Ουκρανή, εμφανίστηκε στη σκηνή, τυλιγμένος με τη σημαία της Ουκρανίας και θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα.

Ο άνδρας διάβασε ένα συγκινητικό μήνυμα για τον λαό της Ουκρανίας, που βιώνει τραγικές στιγμές μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην χώρα του και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου.

Ωστόσο, δεν συμφώνησαν όλοι με την κίνησή του. Κάποια από τα στελέχη της παράστασης φρόντισαν μάλιστα, να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την εν λόγω κίνηση, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, με το κοινό να αντιδρά έντονα στη δήλωσή τους.

Όπως ανέφεραν, το μήνυμα που έστειλε ο άνδρας δεν τους εκφράζει όλους κι είναι μονομερές.

Το κοινό εξαγριώθηκε όμως, με τις δηλώσεις τους και την ώρα που οι συντελεστές βρίσκονταν επί σκηνής φώναζε: «Ντροπή σας».

Δείτε το βίντεο:



protothema.gr



Οι δολοφόνοι του δικτάτορα Πούτιν χτύπησαν το Ελληνικό Προξενείο στην Μαριούπολη

 


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ουκρανό ομόλογό του Δμίτρο Κουλέμπα, ύστερα από το χτύπημα που δέχθηκε το κτίριο όπου στεγάζεται το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter o κ. Δένδιας ζήτησε «την αρωγή των Ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη, καθώς και για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση».


Ο Δένδιας ζητά από τους Ουκρανούς να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού του προξενείου, καθώς το κτίριο του ΟΑΣΕ δεν θεωρείται πλέον ασφαλές.

Επίσης ζητήθηκε οι Ουκρανοί να συνεργαστούν με τον πρόξενο για να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι εκκένωσης ομογενών, γεγονός πολύ δύσκολο σε αυτή τη φάση.

Ο Κουλέμπα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για κάτι.

Το κτήριο χτυπήθηκε από σφαίρες κατά την διάρκεια οδομαχιών που μαίνονται στην πόλη. 

Ο πρόξενος της Ελλάδας στην Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης είναι καλά στην υγεία του και επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές μέσω δορυφορικού τηλεφώνου.



Οι δολοφόνοι του δικτάτορα Πούτιν κτυπάνε Ιατρικές υποδομές στην Ουκρανία

 


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επιβεβαιώσει «αρκετές» επιθέσεις εναντίον υποδομών υγείας στην Ουκρανία και ερευνά άλλες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Από τις επιθέσεις αυτές προκλήθηκαν πολλοί θάνατοι και τραυματισμοί, πρόσθεσε ο Τέντρος σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Οι επιθέσεις εναντίον υποδομών υγείας ή εργαζομένων παραβιάζουν την ιατρική ουδετερότητα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», κατήγγειλε.





«Σταματήστε να αποκαλείτε πρόεδρο τον Πούτιν, είναι δικτάτορας», ξεσπά σε ανάρτηση του ο Κασπάροφ


 

Εξοργισμένος εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο πρωταθλητής στο σκάκι, Γκάρι Κασπάροφ, ο οποίος σε ανάρτηση του στο twitter εξαπολύει ευθεία επίθεση εναντίον του. Όπως λέει απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους αλλά και αξιωματούχος πρέπει να σταματήσουν να αποκαλούν τον Πουτιν πρόεδρο.

«Είναι δικτάτορας. Οι λέξεις έχουν δύναμη δεν αξίζει έναν δημοκρατικό τίτλο», τονίζει χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις εναντίον του Ρώσου προέδρου. Στην ανάρτηση του καταλήγει λέγοντας «ο ρώσος δικτάτορας, Βλαντιμίρ Πούτιν».



Ο Γκάρι Κασπάροφ, θεωρείται κορυφαίος σκακιστής αλλά είναι επίσης συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής. Ασχολείται με την πολιτική και είναι από τους πλέον επιφανείς αντιφρονούντες της πολιτικής του Πούτιν.


protothema.gr



Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Ουκρανού διαπραγματευτή – Ήρωας ή προδότης;

 


Τον θάνατο μέλους που συμμετείχε στη διαπραγματευτική ομάδας της Ουκρανίας στον πρώτο γύρο συνομιλιών με τη Ρωσία επιβεβαιώνει το Κίεβο.Πρόκειται για τον Denis Kireev, ο οποίος -όπως ισχυρίζεται το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας- «έπεσε» κατά την εκτέλεση ειδικών καθηκόντων μαζί με άλλα δύο μέλη του υπουργείο Άμυνας.

«Πέθαναν, υπερασπιζόμενοι την Ουκρανία, και η πράξη τους μας φέρνει πιο κοντά στη νίκη» αναφέρει σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες σε απάντηση όσων μιλούν για Ρώσο πράκτορα και δολοφονία του από τις ουκρανικές αρχές.

Νωρίτερα οι Ρώσοι ανέφεραν ότι φέρεται να σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της κράτησής του από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Kireev ήταν ύποπτος για προδοσία.

Σύμφωνα με το Channel 5, τον Ιούλιο του 2020, κινήθηκαν ποινικές διαδικασίες στην Ουκρανία για πιθανή εργασία του τραπεζίτη στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Τα Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Kireev φέρεται να ταξίδευε στη Ρωσία πολλές φορές τον χρόνο.

Ο Kireev ήταν ένας από τους κορυφαίους τραπεζικούς της χώρας, έχοντας διατελέσει διοικητής της Oschadbank αλλά και μέλος της Ukreximbank.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, ο Kireev είχε στενές σχέσεις με τον επιχειρηματία, Andriy Klyuyev, ο οποίος ήταν συνεργάτης του πρώην προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Στον Εισαγγελέα οι τρεις απαγωγείς του Κυπαρίσση

 


Στην Ευελπίδων έφτασαν πριν λίγη ώρα οι τρεις δράστες της απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Παρασκευής μετά από 70 ημέρες ομηρίας.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι Ελλήνων, ένας 41χρονος και μια γυναίκα 39 ετών, καθώς και ο 34χρονος φίλος τους είναι.

Οι τρεις απαγωγείς προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ το πρωί του Σαββάτου αλλά μερικές ώρες αργότερα συνελήφθησαν καθώς, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του Τμήματός Ανθρωποκτονιών, ήταν αυτοί που απήγαγαν τον 40χρονο επιχειρηματία το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου.

Οι δύο άνδρες είναι σεσημασμένοι την ώρα που αναζητούνται δυο με τρία ακόμη άτομα τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στην απαγωγή.









Το δίλημμα των εκλογών στο τέλος της τετραετίας, θα είναι σταθερότητα ή περιπέτειες

 


Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Η κυβέρνηση είναι σταθερή. Απολαμβάνει μιας ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και πιστεύω και μιας ευρύτερης αποδοχής της κοινωνίας, ασυνήθιστης θα έλεγα, δημοσκοπικά τουλάχιστον, για μια κυβέρνηση που κυβερνά 30 μήνες. Δεν νομίζω ότι στην ιστορία της μεταπολίτευσης είχαμε κυβέρνηση η οποία να προηγείται τόσο του δεύτερου κόμματος, έχοντας περάσει και από τόσες δοκιμασίες. Κατά συνέπεια δεν βλέπω κανέναν λόγο απολύτως να αλλάξω το σκεπτικό μου.

Πράγματι όμως το δίλημμα των εκλογών, όταν γίνουν στο τέλος της τετραετίας, θα είναι σταθερότητα ή περιπέτειες. Και πιστεύω ότι και η κρίση αυτή με τον τρόπο της, ήταν αποκαλυπτική για το πώς τοποθετούνται όλοι απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών.



Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι μονόδρομος


 

Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι μονόδρομος. Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα. Όχι μόνο γιατί είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Γιατί είναι πιο φτηνές. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι τηλεθεατές μας. Όσο περισσότερες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έχουμε, αιολικά και ηλιακά, τόσο πιο φτηνή η ενέργεια την οποία τελικά θα πληρώνουμε. Αυτό ισχύει και για τις επιχειρήσεις. Δίνουμε δυνατότητα στις επιχειρήσεις, ας πούμε, να βάλουν τα δικά τους φωτοβολταϊκά, να συνδέσουν μία γραμμή και να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια για τις δικές τους ανάγκες, αυτό που ονομάζουμε αυτοπαραγωγή. Άρα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μονόδρομος.


Το φυσικό αέριο ήταν πάντα μεταβατικό καύσιμο. Φεύγοντας από το λιγνίτη περνάμε από το φυσικό αέριο, για να καταλήξουμε τελικά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Θα χρειαστούμε φυσικό αέριο. Το ερώτημα είναι από πού θα το βρούμε. Θα μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό φυσικό αέριο. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Με περισσότερο φυσικό αέριο το οποίο θα εισάγουμε μέσα από πλοία, το λεγόμενο LNG. Πώς θα φτάσει αυτό το αέριο μέσα στο ελληνικό σύστημα; Με σταθμούς επαναεριοποίησης του φυσικού αερίου, όπως αυτός ο οποίος δρομολογείται, παραδείγματος χάρη, στην Αλεξανδρούπολη. Υπάρχουν και άλλα σχέδια, από άλλους σημαντικούς έλληνες επιχειρηματίες, για νέους τέτοιους σταθμούς.

Θέλουμε να εγκαταστήσουμε ένα καλώδιο ηλεκτρικής σύνδεσης Ελλάδος-Αιγύπτου. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να παίρνουμε πολύ φθηνή ηλεκτρική ενέργεια από την Αίγυπτο, που θα παράγεται από τον ήλιο. Η Αίγυπτος μπορεί να παράγει, για ευνόητους λόγους, ακόμα πιο φθηνά αυτή την ενέργεια από ό,τι εμείς.

Αύριο θα γίνουμε η πύλη εισόδου στην Ευρώπη για το υδρογόνο, που θα είναι η νέα μορφή ενέργειας.

Ο λιγνίτης εξακολουθεί να είναι πανάκριβος, διότι κάθε τόνος λιγνίτη που καίγεται προστίθεται στο κόστος του λιγνίτη και το κόστος των δικαιωμάτων εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Άρα ο λιγνίτης είναι πανάκριβος και σήμερα που μιλάμε. Δεν είναι η λύση στο πρόβλημά μας. Η δε απολιγνιτοποίηση ήταν σε ένα βαθμό δρομολογημένη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Οι λιγνιτικές μονάδες που κλείνουν, κλείνουν και σε ένα βαθμό γιατί πολύ απλά έφτασαν στο τέλος της ζωής τους και δεν μπορούν να λειτουργούν άλλο. Οι λιγνιτικές μονάδες μπορούν να είναι εφεδρεία σε περίπτωση που το έχουμε ανάγκη.




Visa και Mastercard φεύγουν απο τη Ρωσία

 


Οι παγκόσμιοι κολοσσοί του τομέα των πιστωτικών καρτών Visa και Mastecard ανακοίνωσαν το Σάββατο πως διακόπτουν κάθε δραστηριότητά τους στη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Mastercard «αποφάσισε να αναστείλει το δίκτυο υπηρεσιών (της) στη Ρωσία», ενώ η Visa θα «αναστείλει όλες τις συναλλαγές» με τις κάρτες που εκδίδει «τις επόμενες ημέρες», σύμφωνα με δελτία Τύπου των δύο εταιρειών.





Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να στηρίξω νοικοκυριά και επιχειρήσεις



Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ

Θέλω να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να στηρίξω νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ό,τι μας επιτρέπεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα γίνει για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Από εκεί και πέρα, όμως, όταν μιλάμε για τέτοιου είδους αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές είναι -όπως σας είπα- προφανές ότι θα υπάρχουν συνέπειες που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Άρα πρέπει να κινηθούμε σε δύο επίπεδα.

Εθνικές πολιτικές: στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών με όλους τους τρόπους:

Επιδότηση των λογαριασμών πρωτίστως της ηλεκτρικής ενέργειας, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θέλω να επαναλάβω και σήμερα ότι τα νοικοκυριά τα οποία έχουν χαμηλή κατανάλωση, μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα έχουν δει μικρές αυξήσεις. Άλλα νοικοκυριά, που έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση, έχουν δει μεγαλύτερες αυξήσεις.

Η καλύτερη πολιτική στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος, είναι η μείωση των φόρων. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί από τον επόμενο μήνα. Και μιλάμε για μια μείωση που θα αφορά το 80% των ελληνικών νοικοκυριών και θα είναι μεγαλύτερη στα νοικοκυριά που έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Και μπορώ να σας πω ότι θα υπάρχει μια ακόμα, σίγουρα, έκτακτη στήριξη συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Επιλέγουμε να μην περιορίσουμε, να μην κόψουμε σήμερα φόρους κατανάλωσης για δύο λόγους: Πολύ μεγάλη δημοσιονομική επίπτωση, μικρό τελικά όφελος στην τελική τιμή, ας πούμε της βενζίνης, αλλά το μεγαλύτερο όφελος θα το έχουν αυτοί που έχουν τις μεγαλύτερες καταναλώσεις. Εάν, λοιπόν, μπορέσουμε -και θα καταφέρουμε- να δημιουργήσουμε έναν δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε την κοινωνία, προτιμώ από το να έχουν όλοι από λίγο όφελος, και κυρίως το όφελος να το έχουν αυτοί που έχουν τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, να χρησιμοποιήσω αυτόν το χώρο τον οποίο θα δημιουργήσω για να στηρίξουμε αυτούς που το έχουν σήμερα μεγαλύτερη ανάγκη.

Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι χαμηλοί και αυτό είναι δυστυχώς το αποτέλεσμα μιας δεκαετούς κρίσης. Και σε μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται, γιατί αναπτύσσεται η ελληνική οικονομία παρά τις δυσκολίες, θα πρέπει αυτή η ανάπτυξη να αντανακλάται και στους μισθούς των εργαζόμενων. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά σε ένα βαθμό τους εργοδότες, αφορά και την κυβέρνηση όμως. Γι’ αυτό και έχω προαναγγείλει ότι 1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Δεν μπορεί να έρθει πιο γρήγορα για λόγους τεχνικούς, νομικούς, διότι είμαστε δεσμευμένοι από ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ πρόβλημα στέγης. Αρχίζει και έχει. Ακούω συχνά από νέα παιδιά, μου λένε ότι «δεν βρίσκω να νοικιάσω. Θέλω να νοικιάσω ένα μικρό διαμέρισμα μου ζητάνε… Άρα αυτό είναι πραγματικό πρόβλημα το οποίο η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει και θα καταθέσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Διότι δεν γίνεται αυτή τη στιγμή ο μισός μισθός να πηγαίνει στο ενοίκιο. Για να έχουμε συνολικά φτηνότερη στέγη, κυρίως για τους νέους μας.

Υπάρχει και το ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως ξέρετε έχουμε ήδη καταθέσει προτάσεις για να υπάρχει και μια ευρωπαϊκή γραμμή άμυνας απέναντι στις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας.




Τέσσερις συλλήψεις στην Πάτρα και κατάσχεση όπλων και εκρηκτικών


 

Εκρηκτικές ύλες στρατιωτικού τύπου, όπλα και ναρκωτικά βρέθηκαν στην κατοχή τεσσάρων ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πάτρας.



Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρήκαν, μεταξύ άλλων, 956 γραμμάρια εκρηκτικού υλικού C4, στρατιωτικού τύπου, 222 γραμμάρια εκρηκτικού υλικού ΤΝΤ, επίσης στρατιωτικού τύπου, 334 γραμμάρια ζελατινοδυναμίτιδας, 10 πυροκροτητές, δύο κροτίδες με φυτίλι και ένα πυραγωγό σχοινί.

Ακόμη, βρέθηκαν ένα πιστόλι και δύο σιγαστήρες, μία αυτοσχέδια συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας,

30 φυσίγγια διαμετρήματος των 9mm, 128 φυσίγγια κρότου, τρία φυσίγγια πολεμικού όπλου και ένα πιστόλι replica.

Εκτός από τις εκρηκτικές ύλες και τα όπλα, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης περίπου δυόμισι κιλά κάνναβης, 86,7 γραμμάρια κοκαΐνης και δύο ζυγαριές ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα τέσσερα άτομα εμπλέκονται ή σχεδίαζαν έκνομες ενέργειες με τη χρήση των κατασχεθέντων εκρηκτικών και όπλων.



Συλλήψεις για την απαγωγή του Κυπαρίσση, βρέθηκε και μέρος από τα λύτρα των 800.000 ευρώ

 


Ο Γιώργος Κυπαρίσσης ήταν αιχμάλωτος σε άγνωστη τοποθεσία για 70 μέρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία στην απαγωγή πήραν μέρος 5 – 6 άτομα. Ήδη οι τρεις από αυτούς έχουν συλληφθεί και στα σπίτια τους, βρέθηκε ένα μεγάλο μέρος από τα λύτρα που είχαν πάρει για να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία.

 Ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στη Δυτική Αττική για τον εντοπισμό των συνεργών τους, ενώ το αργότερο αύριο αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατά πάσα πιθανότητα σήμερα.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για ένα ζευγάρι και έναν ακόμα άντρα. Οι δύο άνδρες που έχουν συλληφθεί φαίνεται πως είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην απαγωγή του επιχειρηματία. Μάλιστα και οι δύο τους είναι σεσημασμένοι για ληστείες.



Νέα αποκάλυψη για τον δράστη στην Ανδραβίδα – 7 σφαίρες επειδή τον ενοχλούσε ο βήχας

 


Ένας άνθρωπος επικίνδυνος όπως αποκαλύπτεται που κυκλοφορούσε ελεύθερος στην Ανδραβίδα. Η ομολογία του για το φρικτό έγκλημα, ανοίγει και πάλι μια σειρά στόματα που τον έζησαν και υπέφεραν…

Ζούσε σε μια βίλα στην Ανδραβίδα, απομονωμένος ακόμα και από τους στενούς συγγενείς του. Είχε πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από επεισόδια, αλλά παρόλα αυτά κυκλοφορούσε ελεύθερος. Οι δολοφονίες που διέπραξε ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους χειρότερους φόβους. Ο 60χρονος σκότωσε τους γονείς και τα δύο από τα τρία παιδιά τους, επειδή όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν του είχαν πληρώσει τα νοίκια!

Αυτός ο άνθρωπος μόνο άγνωστος και απαρατήρητος δεν περνούσε στην Ανδραβίδα. Όπως μετέδωσε ο Alpha πριν από χρόνια είχε πυροβολήσει 7 φορές γείτονά του, επειδή τα βράδια έβηχε και τον ενοχλούσε. Τότε σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν βρέθηκε στο εδώλιο επειδή το θύμα που κλήθηκε να τον αναγνωρίσει, εξέφρασε επιφυλάξεις. Τη μέρα της επίθεσης ο 60χρονος σήμερα, φορούσε κουκούλα και τα χαρακτηριστικά του, δεν διακρίνονταν με ευκρίνεια. Αργότερα όμως ο καθ ομολογία δράστης του πρόσφατου φονικού, φέρεται να είχε παραδεχτεί τα όσα έκανε εκείνη τη νύχτα.

Ο 60χρονος είναι και ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών. Ο γιος του ένστολος, η κόρη του φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Μένουν και τα δύο με τις μητέρες τους. Δύο διαζύγια είχε ο συγκεκριμένος άνδρας και έμενε μόνος του σε μία βίλα στην Ανδραβίδα. Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, στο παρελθόν ασχολείτο με τον τζόγο και είχε καταφέρει να κερδίσει σημαντικά χρηματικά ποσά. Στο σπίτι του, πάνω από 500 τετραγωνικά μέτρα, υπήρχαν κάμερες για λόγους ασφαλείας.

Από μικρός είχε επιδοθεί στη χρήση όπλων. Στα 15 του πυροβόλησε πισώπλατα, ευτυχώς στο πόδι, έναν συμμαθητή του. Εχει ακόμη 93 σκάγια στο πόδι. Είχε εμπλακεί και σε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα δικυκλιστή. Ηξερε να «καθαρίζει» με το όπλο του. «Μια μέρα μου φώναξε γιατί τον ενοχλούσε ο κόκορας που είχα στην αυλή μου. Πριν προλάβω καν να του πω ότι θα το φρόντιζα, βγήκε έξω με την καραμπίνα. Τον σημάδεψε και τον σκότωσε» λέει στο flamis.gr, γείτονας του 60χρονου.

Ο δράστης εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, να οδηγεί ένα μπλε φορτηγάκι, στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στο ύψος του Παμπελοννησιακού, έπεσε πάνω σε ένα από τα μπλόκα που είχε στήσει η αστυνομία για τον εντοπισμό του.


larissanet.gr

 



Η εκκένωση του Ίρπιν για να γλιτώσουν από τους δολοφόνους του δικτάτορα Πούτιν

 


Συγκλονίζουν οι εικόνες από το προάστιο Ιρπίν, που βρίσκεται 20 χλμ βορειοδυτικά του Κιέβου, στην Ουκρανία. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τη βία, την καταστροφή, το δράμα και την απόγνωση των αμάχων, όσων έχουν γλιτώσει απο τους δολοφόνους του δικτάτορα Πούτιν.

Το Ιρπίν, βομβαρδίστηκε ανηλεώς, και όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν απο την σφαγή προσπαθούν να εγκαταλείψουν την περιοχή με κάθε τρόπο. Από μια γκρεμισμένη γέφυρα, γυναικόπαιδα, ηλικιωμένοι, άρρωστοι άνθρωποι, επιχειρούν με τη βοήθεια στρατιωτών να γλιτώσουν. 


















Οι δολοφόνοι του νεοναζιστή δικτάτορα Πούτιν σκοτώνουν συνέχεια αμάχους

 


Το βράδυ, οι βομβαρδισμοί εντάθηκαν», ένα μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) που βρίσκεται ακόμα εκεί, προσθέσε ότι οι κάτοικοι δεν έχουν τίποτε: για να πιουν νερό έφτασαν σε σημείο να μαζέψουν και να λιώσουν χιόνι, δεν υπάρχει, ρεύμα και τροφή, οι βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει πολλά μαγαζιά.

Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν την πρωτεύουσα Κίεβο, συναντώντας επίμονη αντίσταση και μερικές φορές βομβαρδίζουν πολυκατοικίες, συμπεριλαμβανομένης της Τσέρνιγιβ, 150 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας, όπου δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Μια δημοσιογραφική ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου που πήγε εκεί σήμερα είδε σκηνές καταστροφής σε κατοικημένες γειτονιές ενώ το καθεστώς του δικτάτορα Πούτιν λέει ότι δεν τις στοχεύει.

«Υπήρχαν πτώματα αμάχων παντού στο έδαφος. Βρίσκονταν στην ουρά για το φαρμακείο, εδώ, και πέθαναν όλοι», λέει ένας επιζών εντελώς αποπροσανατολισμένος ακόμα από το συνεχές ουρλιαχτό των σειρήνων, μιλώντας για επικείμενη επιδρομή.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξέι Ρεζνίκοφ παραδέχτηκε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε πολλές κατευθύνσεις, ενώ ισχυρίστηκε ότι ελέγχουν μόνο ένα «μικρό τμήμα» της ουκρανικής επικράτειας. Κατηγόρησε τη Μόσχα ότι άλλαξε τακτική και κυνηγά αμάχους αφού συνάντησε ισχυρή ουκρανική αντίσταση, η οποία, όπως είπε, υπονόμευσε τα ρωσικά σχέδια για εισβολή σε μεγάλες πόλεις και ταχεία ανατροπή της κυβέρνησης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ρωσικός στρατός, συνεχίζει να βομβαρδίζει έντονα τα περίχωρα του Κιέβου στα βορειοδυτικά και ιδιαίτερα από τα ανατολικά σκοτώνοντας αμάχους και καταστρέφοντας σπίτια και περιουσίες.

Η ανθρωπιστική κατάσταση χειροτερεύει και ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να διαφύγουν από τη ρωσική εισβολή είναι ενδεχόμενο να αυξηθεί στα 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, έναντι των 1,3 εκατομμυρίων προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι σήμερα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Φιλίπο Γκράντι.



Το κατεπείγον είναι να προστατεύσουμε τους αμάχους

 



Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε ότι ο Πρόεδρος Putin θα έπαιρνε την απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία, παρότι είχαμε ειδοποίηση, κυρίως από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ότι αυτό σχεδίαζε.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο Πρόεδρος Putin επέλεξε να εισβάλει σε μία δημοκρατική ανεξάρτητη χώρα, να παραβιάσει το απαραβίαστο των συνόρων και ουσιαστικά να επιβάλει τον δικό του τρόπο ζωής σε μία γειτονική χώρα. Και αυτό είναι κάτι το οποίο αφορά όλους μας. Αφορά όλους τους δημοκρατικούς λαούς του κόσμου, αφορά πρωτίστως την ήπειρό μας, την Ευρώπη, και για αυτό και πιστεύω ότι υπήρξε αυτή η οργανωμένη, καθολική, μαζική αντίδραση σε αυτή την επιλογή του Προέδρου Putin. Και αναφέρομαι στον Πρόεδρο Putin και όχι στη Ρωσία, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η πλειοψηφία του ρωσικού λαού, που θα επωμιστεί τις συνέπειες αυτού του πολέμου, δεν ήθελε αυτόν τον πόλεμο.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν έχει στο ανώτατο επίπεδο κάποιο δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία. Θέλω να θυμίσω ότι ο Υπουργός Εξωτερικών ήταν από τους τελευταίους που επισκέφτηκε τη Ρωσία, συνάντησε τον ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος τον διαβεβαίωσε …λίγες ημέρες πριν από την εισβολή ότι η εισβολή δεν θα λάβει χώρα. Τις ίδιες διαβεβαιώσεις έδωσε ο Vladimir Putin και στον Πρόεδρο Macron και στον γερμανό Καγκελάριο.

Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει μια εκεχειρία, κυρίως να αποφύγουμε τους βομβαρδισμούς αμάχων. Μετά, το πώς και το ποιος θα διαπραγματευτεί την ειρήνη είναι μια άλλη υπόθεση αλλά δεν είναι αυτή τη στιγμή το κατεπείγον. Το κατεπείγον είναι να προστατεύσουμε τους αμάχους.

Όπως είπα στη Βουλή, εμείς είχαμε ένα λόγο παραπάνω από άλλες ευρωπαϊκές χώρες να συνταχθούμε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Να το κάνουμε γρήγορα, να το κάνουμε χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις και να μπορέσουμε να δείξουμε και εμείς ότι είμαστε ενεργό μέλος, στο βαθμό που συμμετέχουμε. Δεν έχω καμία αυταπάτη, δεν αλλάζει η ισορροπία στο πεδίο με τα πυρομαχικά και τα όπλα τα οποία έστειλε η Ελλάδα. Στείλαμε όμως ένα σήμα: ότι είμαστε, όπως πάντα ήμασταν στην Ιστορία μας, με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, τιμούμε τις συμμαχίες μας και με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι ενισχύεται το κύρος της χώρας.